TataMataĐapić: Hrvatska može i bez Europske Unije
Ako može Anto bez magisterija, može i Hrvatska bez EU. PA smo 1:1.
Nakon što je urušen stup hrvatskog gospodarstva, moramo se uhvatiti za štap koji je preostao
Jel' to tvoj šef priziva da se uhvatimo motike?
te istaknuo kako je ponosan što je bio na svadbi generala Mirka Norca
Čuj svako se nečim ponosi. Ja se nikada ne bih ponosio time da sam bio na svadbi
osuđenom ubojici staraca i nejačadi kojem se opet sudi za novootkriveni zločin. Tvoj šef ima pravo ponositi se i svojim magisterijem. Čudi me da se nitko od Vas još nije time javno prodičio
ali smatra da EU, u kojoj se mala iskompleksirana Slovenija postavlja kao ucjenjivač
Vidiš, slično priča i Zmago Jelinčič. Zaista je istina da se rigidne budale i kriminalci najlakše dogovore.
I jedan mali ONTOPIC komentar. Postoji stara Grčka priča o bogovima Kronosu i Kairosu. Neću duljiti ali Kronos, koji je bog trenutka, iskoči pred tebe zajedno s Kairosom, bogom prilike. Ako si dovoljno spretan zgrabiti ćeš Kairosa za bradu i iskoristiti svoju priliku u pravom trenutku.
Nezgodno je samo što se to u životu ne događa često. Samo jednom.
Matković je imao svog Kairosa na dohvat. Da je kojim slučajem istupio iz priče koju je Anto zamislio, postao bi novi predsjednik HSP-a i čovjek kojem bi ljudi vjerovali. Čak što više, pokazao bi se kao netko tko ima svoj stav i koga se ne može gurati kao pijuna po svojoj volji. Mogao je čak ići do te mjere da na slijedećim izborima postane nestranački Gradonačelnik jer bi ljudi tu priču "popušili".
Ovako je nastavio kao netko tko je tijesto kojeg se može mijestit po volji. Izgubio je svoju vjerodostojnost, a vrlo vjerojatno i priliku da ikada više bude čovjek kojeg se poštuje, iako je iz HSP-a (He-he čak je i to moguće, da se poštuje nekoga pa makar je u HSP-u). Nažalost Vi u HSP-u koji to nevidite imate pravo na svoju grešku, ali ste napravili time štetu svima. Nitko nije naivan da misli da Đapone nije i u Matkovićevom mandatu bio ključna osoba, ali s Matkovićem je Grad imao neke šanse. S Antom nema.
Da je Matković imao petlje, i da je okupio oko sebe osobe kojima ljudi vjeruju bez obzira na stranačku pripadnost, da je odbio zahtjev svog šefa, uvjeren sam, da bi ga birači izglasali za novog osječkog Gradonačelnika na lokalnim izborima. Ovako je nepovratno izgubio svoju priliku i zadovoljan sam time. Sada ostali imaju realne šanse dobiti više glasova od HSP na slijedećim lokanim izborima.