Marš solidarnosti,Zagreb 2008

Društvo, politika

Marš solidarnosti,Zagreb 2008

Marš je povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i isključivosti (9. studenog) i Međunarodnog dana tolerancije (16. studenog), organiziralo nekoliko nevladinih udruga, koje žele podići glas protiv nasilja, mržnje i diskriminacije različitosti u gradu Zagrebu.

a ovo su ciljevi ovoga marša (koji se vjerovatno nikada neće dogoditi u našem gradu Osijeku):

Mi, građanke i građani, odavno smo trebali ustati protiv ovog stanja i pružiti jedni drugima solidarnost i podršku.

• Premlaćivanja pripadnika raznih subkultura, od čega čujemo tek za one koji za posljedicu imaju smrtni ishod, svakog dana ima sve više, zaustavimo ih!
• Ukazivanje na kriminal i korupciju u državi moralna je dužnost svakog/e građanina/građanke, no onima koji se time profesionalno bave mafija ugrožava pravo na rad, novinari i novinarke moraju imati pravo na sigurno javno djelovanje, oni su stup demokracije, podržimo ih!
• Ubojstva žena nisu bračne ili ljubavne razmirice, one su muško nasilje nad ženama, spriječimo ga!
• Govor mržnje nije sloboda govora i izražavanja, nije sportski folklor, ono je pozivanje i poticanje na zločin, spriječimo ga!
• Svatko ima pravo na ljubav, ljudsko dostojanstvo i identitet – homofobija, transfobija i seksizam su zločini!
• U Hrvatskoj slijepe i slabovidne dobivaju manju naknadu nego bilo gdje drugdje u Europi, neka vlasti napokon progledaju!
• Šutnja je smrt, progovorimo!

Prvom manifestacijom ovog tipa u Zagrebu imamo za cilj ostvariti javno i političko iskazivanje solidarnosti svih osoba koje su izložene nasilju, omalovažavanju, predrasudama, šovinizmu ili neprihvaćanju.

naravno da su se tokom ovog mirnog prosvjeda događale i drugačije stvari:

"Tijekom prosvjeda, na tramvajskom stajalištu na samom Trgu bana Josipa Jelačića 16-godišnji maloljetnik koji nije bio sudionik skupa svojim je ponašanjem vrijeđao i omalovažavao moralne osjećaje sudionika prosvjeda na način da ih je pozdravljao nacističkim pozdravom. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira u članku 5. i 14. propisuje da je takvo ponašanje kažnjivo, zbog čega je doveden u službene prostorije te je nad njime provedena prekršajna obrada. Protiv maloljetnog prekršitelja podnijet je optužni prijedlog", izvijestila je Policijska uprava zagrebačka u popodnevnim satima, napominjući da se uredno prijavljeni skup mirno razišao nakon što su održani govori.

eto možda bi ovak šta trebalo i nama iako kod nas nije baš tak gadna stvar da nam "duge cijevi" šetaju gradom...
Nema kruva od maršova, nego oni koji su poveli na marš ako su već ambiciozni za marševe trebaju se organizirati i kandidirati sa svojom frakcijom na parlamentarnim izborima.

Marševima će postiči samo to da će biti na televiziji i eventualno će doći netko iz vlade ili sabora i potapšati ih po ramenima i reči: Tako je, Tako je! Znači ništa.
Joj @ivice daj molim te kakve ti to gluposti pišeš?
iz sabora se samo može netko zajebati i doći na prosvjed koji su organizirali

# Udruga mladih antifašista grada Zagreba
# Udruženje Zagreb Pride
# Kulturno-ulična gej akcija, kugA
# Odbor za ljudska prava Karlovac
# Sindikat učenika i studenata
# Margelov institut
# Zeleni Dalmacije
# Inicijativa Queer, Zadar
# Zajednica Srba u Hrvatskoj
# Srpski demokratski forum
# Srpsko narodno vijeće
# Le Zbor
# Antifa fest Pula
# Info shop Mica Maca
# Novo istarsko podzemlje
# Monte Paradiso
# Autonomna ženska kuća Zagreb
# Crvena akcija
# Udruženje studenata filozofije
# Centar za mirovne studije
# Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske
# Vrišteće brdo

# Udruga žena Romkinja "Bolja budućnost"
# Protagora - udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta

# Diskrepancija, studentski časopis za društveno-humanističke teme

# Klub studenata filozofskog fakulteta

# Novi plamen

# Hrvoje Gligora, predsjednik Hrvatskog psihološkog društva i član Predsjedništva Europske federacije psiholoških društava
# Drago Pilsel, teolog
# Elvis Krstulović
# Obitelj Ritz
# Slobodan Šnajder
# Denis Latin

# Andreja Veljača

# Vukan Simonović (Beograd) – nezavisno udruženje novinara Srbije
# Centar za integraciju mladih
# Differentia
# Antifašistička kampanja
# Antifašistička akcija Novog Sada
# Savez antifašista Srbije

i tko će se pojaviti tu??? da neće možda doći Šeks ili Hebrang,ili ovi vrhunski zastupnici iz sdp-a?
a za ovo da izađu na izbore,neznam šta ti reći,
šta misliš koliko bi ljudi glasalo za tu "koaliciju"???
negdje 1% glasačkog tijela ove države,ma ni toliko.

Ovo je bio prosvjed da se vidi da netko u Zagrebu ima za cilj ostvariti javno i političko iskazivanje solidarnosti sa svim osoba koje su izložene nasilju, omalovažavanju, predrasudama, šovinizmu ili neprihvaćanjem.
a tko bi se to trebao pojaviti na još jednoj paradi srba, pedera, neokomunjara i ostalih koji mrze sve hrvatsko...
gum099

a tko bi se to trebao pojaviti na još jednoj paradi srba, pedera, neokomunjara i ostalih koji mrze sve hrvatsko...

Imash gore popis. Ja sam ga nazalost propustio. Inace spadam u kategoriju ljudi koji razmisljaju svojom glavom, pa mi neki kazu da mozda i nisam pravi Hrvat.

Re: Marš solidarnosti,Zagreb 2008

e pa radije cu biti srbin, peder i neokomunjara (a i ciganin, turcin i kinez) koji se zalaze za borbu protiv fašizma, antisemitizma i isključivosti i podize glas protiv nasilja, mržnje i diskriminacije, negoli hrvatina-balkanac koji potice i prakticira fasizam, antisemitizam, iskljucivost, nasilje, mrznju i diskriminaciju.
gum099

ispod kojeg kamena si ti izgmizao gusteru ?
justice

Ovo je fantastično prva skupina koja si je dala odgovarajuću kraticu!

Pazi ovo MARŠ SOLIDARNOSTI.
I sada skupili se Antisemiti, prvo što pomišljaš je da smo u razdoblju 1939-1945
Pa tko još dira Židove u Hrv.?

Skupili se antifašisti - brate mili opet belosvetska alijansa i borba protiv "unutarnjeg neprijatelja" pomislit ću da nam je država puna fašista i sl.

Za pedere i lezbe me niš nečudi pošto su oni na svakom skupu nebi li što više dodijavali "običnom priprostom puku" zarazliku od njih super tolerantnih bića iz neke druge galaksije, a zemlje da ni ne spominjemo.

I naravno neizostavni srbi, ni manje ni više nego pred samu godišnjicu pada Vukovara, vjerojatno je iz tog razloga i marš poprimio ime SOLIDARNOST! :lol:

Ja se ispričavam žrtvama, ali eto nije mi vrag dao mira, a da nebudem malo ironičan.

E da i neizostavni DENIS LATIN koji će ovo sve spojiti u još jednu Latinicu, u kojoj će se paralelno govoriti o ustašama partizanima, i gej pravima. :lol:

Kad ti imaš 700 grupacija antifašista, neznam jeli toliko bilo i za vrijeme drugog svjetskog rata!
I vrijeme zbivanja 21.stoljeće. onda znaš da je svijet ošo u kurac!
mali_ivica

Kad ti imaš 700 grupacija antifašista, neznam jeli toliko bilo i za vrijeme drugog svjetskog rata!

otišo je ukurac zato što u 21. stoljeću JOŠ UVIJEK moraju postojati grupacije antifašista!
mali_ivica

justice

Ovo je fantastično prva skupina koja si je dala odgovarajuću kraticu!

Pazi ovo MARŠ SOLIDARNOSTI.

ja bi prije rekao da je tuzno i zalosno sto na tim popisima nema 'normalnih' udruga, koje vole Hrvatsku ... sto nema navijackih skupina poput BBB ili Kohorte, sto nema HSPa ili katolicke crkve kojoj su te vrijednosti osnova propovjedanja .,.. i slicnih. Koji bi onda svojim sudjelovanjem pokazali da su istinski domoljubi koji zele sacuvati svoju domovinu, njene vrijednosti i priblizit se europskom svjetonazoru kojem tako zarko zelimo pripadati.

Umjesto toga mi, njegujemo svoje hrvatstvo tompsonom, mrznjom prema svemu drugacijem, prebrojavamo krvna zrnca i svojim postupcima postajemo blizi Afganistanu i njihovim tradicionalnim vrijednostima i obicajima.
Ingo

ja bi prije rekao da je tuzno i zalosno sto na tim popisima nema 'normalnih' udruga, koje vole Hrvatsku ... sto nema navijackih skupina poput BBB ili Kohorte, sto nema HSPa ili katolicke crkve kojoj su te vrijednosti osnova propovjedanja .,.. i slicnih. Koji bi onda svojim sudjelovanjem pokazali da su istinski domoljubi koji zele sacuvati svoju domovinu, njene vrijednosti i priblizit se europskom svjetonazoru kojem tako zarko zelimo pripadati.

Umjesto toga mi, njegujemo svoje hrvatstvo tompsonom, mrznjom prema svemu drugacijem, prebrojavamo krvna zrnca i svojim postupcima postajemo blizi Afganistanu i njihovim tradicionalnim vrijednostima i obicajima.

Pa kad su vidjeli tko je došao nije ni čudno kako se nisu pojavili...
Ako je nešto primjer nacionalne nesnošljivosti, isključivosti i ostaloga onda je to definitivno Vukovar!
@ivice ... procitaj ...

Marš je povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i isključivosti (9. studenog) i Međunarodnog dana tolerancije (16. studenog), organiziralo nekoliko nevladinih udruga, koje žele podići glas protiv nasilja, mržnje i diskriminacije različitosti u gradu Zagrebu.

radi se o MEDJUNARODNOM danu ...dakle, nisu to nasi unutrasnji neprijatelji zuti, crveni i zeleni smislili kako bi napakostili Vukovaru ... ovaj dan nije zamisljen da bi se bilo sto porucilo vukovaru niti ima direktne veze s Vukovarom.
stvarno si ti @ivice jedna velika ............
eto da nebi dobio još jednog žutog zato što se sa ............ razgovaram,
i da država nam je puna fašista i takvih ......... poput tebe,
Latina napadaj koliko god hoćeš al taj čovjek uz nekolicinu ljudi je jedini pravi novinar u HR.
ovi Srbi sigurno nisu haračili po Vukovaru,
a gay ekipu pljuj koliko god hoćeš to samo i možeš,jer si vjerovatno i ti takav,kad ti vidim taj pičkasti izraz lica (zapravo izgledaš tak nekako)
ah nadam se da se sad valjd neće uvrijediti gay udruge...

e i da imaš imalo mozga skužio bi zašt se zove MARŠ SOLIDARNOSTI,
vidim nisi spomenio Andreju Veljaču,možda zato što k. nemaš pojma o ičemu i jer neznaš koga ona predstavlja,još jedan sloj ljudi koji su ugroženi u HR,slabovidne i slijepe ljude.

al molim te odakle ti ovo "skupili se antisemiti" jel zna tvoj mali mozgić šta to znači?
znaš ovi svi se bore protiv antisemita ak ti ja to trebam objašnjavati,zato se ti drži branjenja tupsona,crkvenjaka i svega ostalog "dobrog"...
justice

stvarno si ti @ivice jedna velika ............
eto da nebi dobio još jednog žutog zato što se sa ............ razgovaram,
Latina napadaj koliko god hoćeš al taj čovjek uz nekolicinu ljudi je jedini pravi novinar u HR.
ovi Srbi sigurno nisu haračili po Vukovaru,
a gay ekipu pljuj koliko god hoćeš to samo i možeš,jer si vjerovatno i ti takav,kad ti vidim taj pičkasti izraz lica (zapravo izgledaš tak nekako)
ah nadam se da se sad valjd neće uvrijediti gay udruge...

e i da imaš imalo mozga skužio bi zašt se zove MARŠ SOLIDARNOSTI,
vidim nisi spomenio Andreju Veljaču,možda zato što k. nemaš pojma o ičemu i jer neznaš koga ona predstavlja,još jedan sloj ljudi koji su ugroženi u HR,slabovidne i slijepe ljude.

al molim te odakle ti ovo "skupili se antisemiti" jel zna tvoj mali mozgić šta to znači?
znaš ovi svi se bore protiv antisemita ak ti ja to trebam objašnjavati,zato se ti drži branjenja tupsona,crkvenjaka i svega ostalog "dobrog"...

Da vidim, sad sam i fašist, gay i ostalo...

Ne samo sam odreagirao na to da svi pričaju o datoj solidarnosti i ostalome, a isti ti koji to pričaju nisu u stanju priznati kakva su sranja radili po vukovaru i inim mjestima. I TO BAŠ PAR DANA PRIJE OBILJEŽAVANJA DANA PAD VUKOVARA!

A ove tvoje nebuloze neželim komentirati...
pa ti @ivice stvarno nemaš ni mrvice mozga,jesu možda ovi iz antifašističke akcije ili centra za mirovne akcije haračili po Vukovaru? tko se treba ispričati?
pišeš totalne gluposti
justice

pa ti @ivice stvarno nemaš ni mrvice mozga,jesu možda ovi iz antifašističke akcije ili centra za mirovne akcije haračili po Vukovaru? tko se treba ispričati?
pišeš totalne gluposti

Pišem za Srbe.
I nije mi jasno kako 60 godina od kraj antifašističke borbe i dalje oni imaju glavnu riječ o toleranciji, zajedno sa "braćom", a ovakav jedan herojski grad kao što je vukovar se nakon 17 godina pa usudim se reči več zaboravio.

E znaš zašto zato što smo mi jedan običan seljački narod koji sam sebi to dopušta.
Da mu drugi određuju što je pravo a što nije.

The end.
pa kakve crne veze imaju ovi srbi sa popisa sa koljačima iz vukovara? da nisu možda ovi iz antife novi sad pucali po vukovaru???
znaš nisu svi srbi bili za ratovanje protiv nas,bilo je tamo puno protivnika miloševića i ostalih govana
DonQuijote

mali_ivica

otišo je ukurac zato što u 21. stoljeću JOŠ UVIJEK moraju postojati grupacije antifašista!

to uopće nije istina da nije njihovog vikanja nebi ni priprosta sirotinja dizala ruke za dom spremni pošto znam da to večina radi čisto iz prkosa nemajući pojma što to uopće znači!
A sve se potpaljuje u emisijama tipa Latinica i sličnim.
i kakve veze uopće ima ovaj marš s vukovarom???
pišeš takve besmislice da je to nevjerojatno
justice

pa kakve crne veze imaju ovi srbi sa popisa sa koljačima iz vukovara? da nisu možda ovi iz antife novi sad pucali po vukovaru???
znaš nisu svi srbi bili za ratovanje protiv nas,bilo je tamo puno protivnika miloševića i ostalih govana

Pa imaju ako je na izborima u srbiji koju oni indirektno predstavljaju više desetaka % ljudi glasovalo za četnika vojislava Šešelja.

A ako ti netko priča o drugom svjetskom ratu i toleranciji, a paralelno s time se nije u stanju izivniti i zamoliti za oprost za ono što je napravio ili nije pokušao spriječiti u vukovaru
onda je on GOVNO OD ČOVJEKA, NA ČIJU SE ETIČNOST MOGU JEDINO I ISKLJUČIVO POSRAT!
mali_ivica

I nije mi jasno kako 60 godina od kraj antifašističke borbe i dalje oni imaju glavnu riječ o toleranciji, zajedno sa "braćom", a ovakav jedan herojski grad kao što je vukovar se nakon 17 godina pa usudim se reči več zaboravio.

Ja sam bio u Vukovaru nekoliko puta. Evo, ovim putem ti se ispričavam, Ivice... :D
mali_ivica

Pa imaju ako je na izborima u srbiji koju oni indirektno predstavljaju više desetaka % ljudi glasovalo za četnika vojislava Šešelja.

a što voliš pričati gluposti pa to je nevjerojatno,znači ANTIFA novi sad je isto što i šešeljevci,znači ja sam po tom tvom razmišljanju ustaša??? tak ispada svi srbi šešeljevci onda smo mi svi ustaše.

nevjerujem iz ovoga svega šta si napisao da ti zbilja misliš da je to nešto povezano s Vukovarskom tragedijom,lijepo ti je @ingo napisao:

Ingo

radi se o MEDJUNARODNOM danu ...dakle, nisu to nasi unutrasnji neprijatelji zuti, crveni i zeleni smislili kako bi napakostili Vukovaru ... ovaj dan nije zamisljen da bi se bilo sto porucilo vukovaru niti ima direktne veze s Vukovarom.

eto ti ljepog objašnjenja,ja možda nisam tako riječit (ni kulturan,ni fin) poput dotičnog @inga
mali_ivica

DonQuijote

mali_ivica

to uopće nije istina da nije njihovog vikanja nebi ni priprosta sirotinja dizala ruke za dom spremni pošto znam da to večina radi čisto iz prkosa nemajući pojma što to uopće znači!

Točno to.
Mediji su zaslužni za većinu sranja koje se dešava u državi.

Zbilja su se naši dragi solidarni antifašisti proslavili. Poduprlo ih je pedeset udruga, a njih se skupilo jedva dvjesto. Tko je tu onda blesav? U organizaciju toga događaja nagurano je toliko stvari, počevši od fašizma (ma gdje su to u Hrvatskoj fašisti), preko antisemitizma (je, čuo sam da je Jasenovac opet otvoren. Samo, kako je Vjeko otišao Anti na raport, novi vođa logora je Nataša Jovičić), pa do ubojstva Luke Ritza, čime se je na jedan vrlo nizak način pokupilo nagovoriti da maršu pristupe i oni manje upućeni.

I što smo dobili? Paradu najgoreg šljama Zagreba. Jer po fotografijama tamo je teško nabrojati nekoliko radnospobnih i radnovoljnih pojedinaca koji bi bili kompetentni tražiti bolje životne uvjete. Svi mi znamo (uključujući i kvazimoraliste na maminom mlijeku koji će se početi zgražati čim ovo pročitaju) da većina njih po cijele dane klošari, jer je eto fora biti panker klošar, i onda otiđu prosvjedovati pod paskom ugroženosti... Pa kako neće biti ugroženi kada se i najapolitičnijim pojedincima njihova pojava gadi, posebice kada vikendom popraćeni uz svoj tjelesni vonj i tupi pogled žicaju gutljaj cuge ili kunu? I šećer na kraju- to hrvatsko velemožno cvijeće mladeži po sebi je nosilo antidržavna i antiustavna obilježja! Kakve veze ti njihovi debilni simboli imaju sa nesigurnošću u Zagrebu?! Pa ta obilježja i simboliziraju kaos i uništenje. U svakom slučaju, riječ je bila o jeftino zapakiranoj anarhoantifa samopromidžbi. Bogu hvala pa im je marš izazvao interes kao parenje peradi tako da im ti njihovi egocentrični ciljevi nisu upalili...
a ti @defiantu si neki načitani intelektualac a ujedno i vrstan radnik kad tako ocjenjuješ ljude.
jesi ti toliko zatupljen da misliš da su "pankeri" ružni,
prljavi,smrde i žicaju kunu??? vidi ja nisam ni panker,ni klošar,niti smrdim pa razmišljam na taj način,tamo je bilo najmanje pankera ak si gledao slike kao što kažeš.
koja su to antidržavna i antiustavna obilježja?
e da blesav si ti,ako nevidiš gdje su fašisti,vjerovatno i u tvojoj glavi jedan mali ante sanja veliku hrvatsku do tokija...

Forever Defiant

Zbilja su se naši dragi solidarni antifašisti proslavili. Poduprlo ih je pedeset udruga, a njih se skupilo jedva dvjesto. Tko je tu onda blesav? U organizaciju toga događaja nagurano je toliko stvari, počevši od fašizma (ma gdje su to u Hrvatskoj fašisti), preko antisemitizma (je, čuo sam da je Jasenovac opet otvoren. Samo, kako je Vjeko otišao Anti na raport, novi vođa logora je Nataša Jovičić), pa do ubojstva Luke Ritza, čime se je na jedan vrlo nizak način pokupilo nagovoriti da maršu pristupe i oni manje upućeni.

I što smo dobili? Paradu najgoreg šljama Zagreba. Jer po fotografijama tamo je teško nabrojati nekoliko radnospobnih i radnovoljnih pojedinaca koji bi bili kompetentni tražiti bolje životne uvjete. Svi mi znamo (uključujući i kvazimoraliste na maminom mlijeku koji će se početi zgražati čim ovo pročitaju) da većina njih po cijele dane klošari, jer je eto fora biti panker klošar, i onda otiđu prosvjedovati pod paskom ugroženosti... Pa kako neće biti ugroženi kada se i najapolitičnijim pojedincima njihova pojava gadi, posebice kada vikendom popraćeni uz svoj tjelesni vonj i tupi pogled žicaju gutljaj cuge ili kunu? I šećer na kraju- to hrvatsko velemožno cvijeće mladeži po sebi je nosilo antidržavna i antiustavna obilježja! Kakve veze ti njihovi debilni simboli imaju sa nesigurnošću u Zagrebu?! Pa ta obilježja i simboliziraju kaos i uništenje. U svakom slučaju, riječ je bila o jeftino zapakiranoj anarhoantifa samopromidžbi. Bogu hvala pa im je marš izazvao interes kao parenje peradi tako da im ti njihovi egocentrični ciljevi nisu upalili...

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

OVAKO DOBAR POST NISAM JAKO DUGO PROČITAO, SVAKA ČAST!!!
Ingo

gum099

tako razgovaraj s ukućanima, samnom nećeš

Ingo

kad već spominješ

http://www.badblueboys.hr/16269.aspx

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/priveden-dio-navijaca-koji-je-pjevao-uvredljive-pjesme-na-prosvjedu-u-vukovaru.html

čak se i odazvalo nekoliko ljudi...

a žalosna činjenica je da su te dečke koji su o svom trošku došli iz cijele hrvatske svi odreda popljuvali, od novina do televizije.

znači, srbi i pederi smiju prosvjedovati protiv imaginarnih neprijatelja, ali se ne smije prosvjedovati protiv onih koji mrze hrvatsku i hrvate.

justice

zato se ti drži branjenja tupsona,crkvenjaka i svega ostalog "dobrog"...

ne, u hrvatskoj nema fašista. ne latin nije dobar novinra, latin je obično plaćeno govno i nula od čovjeka.

eto još jedan kojem je thompson najveći problem u životu. blago tebi.

inače kad si već spomenio obe osobe, de mi reci koliko je branitelja počinilo samoubojstvo zbog thompsona i njegovih pjesama? zbog ćirila najmanje jedan.

mali_ivica

ti vrli "mladi antifašisti" nikada neće shvatiti koliko bole i ponižvaju njihovi postupci. njima je bitno napiti se i naduvati te pjevati njihove pjesmice, i nikada neće shvatiti da između crvenog i crnog stoji znak jednakosti, tako da u konačnici prosvjeduju sami protiv sebe, samo to neznaju.

justice

ti srbi koji su bili protiv rata i protiv režima nisu obuhvaćeni u skandiranjima "ubij srbina" i svima je jasno kome je to skandiranje upućeno. jedini kojima to skandiranje smeta su oni koji su obnašali dužnosti u imaginarnoj tvorevini sao krajini, i uporno se jedne te iste face vrte u člancima slične tematike. također srbi koji nisu sudjelovali u agresiji na hrvatsku su legitimni građani RH i nemaju nikakvih problema. isto je i s onima koji su ostali nakon mirne reintegracije.

mali_ivica

nebitno je da li znaju ili ne šta desnica znači, bitno je da se diže iz prkosa, i to također određene grupacije ne mogu/ne žele shvatiti.

a možda ustaše opet spremaju naoružanje u vukovaru za konačni rat protiv male srbije. nikad se nezna.

i za kraj, @Forever Defiant upravo to što si napisao/la

Forever Defiant

I što smo dobili? Paradu najgoreg šljama Zagreba. Jer po fotografijama tamo je teško nabrojati nekoliko radnospobnih i radnovoljnih pojedinaca koji bi bili kompetentni tražiti bolje životne uvjete.

Eto, ovo je pravo fasisticko misljenje, protiv kojeg se i prosvjedovalo, i protiv kojeg bi svatko normalan morao dici glas ... a u pravnoj drzavi reagirati i policija.

Pogotovo kada se zna, da su se na tom skupu ucestvovali i slijepi i slabovidni koji su se borili za svoja prava.

Hitlerova je ideja da se svi oni koji nisu radno sposobni, pravilne sexualne orjentacije, neciste krvi, retardirani ... itd ... trebaju eliminirati iz drustva jer samo svojom pojavom stete tom drustvu.

Zalosno je sto ta ideja i to razmisljanje jos uvijek zivi.
Ingo

Forever Defiant

I što smo dobili? Paradu najgoreg šljama Zagreba. Jer po fotografijama tamo je teško nabrojati nekoliko radnospobnih i radnovoljnih pojedinaca koji bi bili kompetentni tražiti bolje životne uvjete.

Eto, ovo je pravo fasisticko misljenje, protiv kojeg se i prosvjedovalo, i protiv kojeg bi svatko normalan morao dici glas ... a u pravnoj drzavi reagirati i policija.

A ovo je pravo antifašističko mišljenje, ti bi ga sigurno kao poznati antifašist, STALJIN poslao u GULAG zato to ima drugačije mišljenje! :lol:
gum099

Ingo

gum099

tako razgovaraj s ukućanima, samnom nećeš

Imas pravo ... moja greska ... jer inace ja rijetko uopce i pokusavam uspostavljati komunikaciju sa crvima i gusterima ... neznam sta mi je danas bilo.
@ivice ... daj se obrazuj malo ... jer suprotnost fasizma NIJE komunizam :)

dakle, cijeli zapadni svijet koji nije ni omirisao komunizam svrstava se u antifasisticke zemlje.

nemoj pricati gluposti
Ingo

dakle, cijeli zapadni svijet koji nije ni omirisao komunizam svrstava se u antifasisticke zemlje.

nemoj pricati gluposti

Izvini crvena armija je na čelu sa Staljinom koliko god ti bio protiv, bila antifašistička!
PA se ti idi i obrazuj!
Ingo

nemoj pricati gluposti

neshvaćaju oni to,jer čim si antifašist odmah si komunjara,srbin il neznam šta drugo,
e da admine a zašt ste prebacili moje pitanje za @gumija u offtopic???
onda ću ga ovdje ponoviti,@gumi jel dižeš ti desnicu s vremena na vrijeme?
mali_ivica

Ingo

nemoj pricati gluposti

Izvini crvena armija je na čelu sa Staljinom koliko god ti bio protiv, bila antifašistička!
PA se ti idi i obrazuj!

da, ali samo jedni od njih ... bili su i britanci i amerikaci i francuzi.

dakle ... komunizam kao ideologija je antifasisticka, ali komunizam nema exkluzivu na antifasizam.
mali_ivica

Ingo

nemoj pricati gluposti

PA se ti idi i obrazuj!

pa dobro @ivice nemoj sad baš ovakve gluposti izvaljivati,pa nisi ti @axe
znači po tvom su i englezi,francuzi i ameri komunisti jer su bili antifašisti? mislim tak ispada po tvojoj računici
Ingo

mali_ivica

Ingo

nemoj pricati gluposti

PA se ti idi i obrazuj!

da, ali samo jedni od njih ... bili su i britanci i amerikaci i francuzi.

dakle ... komunizam kao ideologija je antifasisticka, ali komunizam nema exkluzivu na antifasizam.

Ja nisam ni rekao da oni imaju ekskluzivu, kao što je nemaju ni amerikanci, ali izvini STALJIN je bio dio antifašizma. a vidim da su ti razmišljanja slična. tj. ljude različita mišljenja odmah u zatvor.
justice

mali_ivica

Ingo

nemoj pricati gluposti

PA se ti idi i obrazuj!

pa dobro @ivice nemoj sad baš ovakve gluposti izvaljivati,pa nisi ti @axe
znači po tvom su i englezi,francuzi i ameri komunisti jer su bili antifašisti? mislim tak ispada po tvojoj računici

Ne uopće tako neispada. Samo sam rekao da je jedan od antifašista iako je prvo bio za sporazum sa Hitlerom bio i Staljin.
Pa bože i Tito nas je vodio sa crvenom petokrakom, nije valjda zbog amerikanaca?! Hahahahahahaha

ihaj brate, pa neke ovdje stvarno treba poslati natrag u skolske klupe da malo osuvremene svoja znanja... oni koji fasizam smatraju anakronizmom beskrajno su u krivu: fasiste se prije svega ne moze izjednaciti s nacistima (sto se ovdje na mjestima implicira) - antifasisticka je borba u 2. svjetskom ratu bila okrenuta IZMEDJU OSTALOG i protiv nacista, a kako nas narod voli pojednostavljivati stvari i mjesati kruske i jabuke, onda su pomijesali talijanske fasiste i njemacke nacionalsocijaliste i stavili ih sve u jedan koš, jer su se morali braniti i protiv nijemaca i protiv talijana - pa da se ne bi zamarali time tko je tko sve su ih prozvali fasistima. (za one koji ne znaju etimolosko porijeklo rijeci fasizam evo objasnjenje: fasizam je izraz koji je skovao mussolini, a sama rijec dolazi od latinskog fasces sto je u antickom rimu predstavljalo snop brezovih grana omotanih oko sjekire - to je bio simbol rimskih magistrata.) hitler za sebe nikada nije rekao da je fasist, nijemci su bili iskljucivo nacionalsocijalisti (s veeeeeelikim naglaskom na nacionalizam, kakav je danas mnogo nesto rasprostranjen u hrvatskoj, hm... da nisu hrvati mozda nacisti?)
tako da kada koristite izraz antifasizam u kontekstu 2. svjetkog rata govorite jednostavno o ljudima koji su se na raznim svjetskim frontama borili protiv njemacke, talijanske, bugarske vojske, vojske NDH i slicnih hitlerovih saveznika - ali ne zbog ideoloskih razloga, nego zato sto su ih ovi htjeli okupirati i napadali su ih i bombardirali, pa su se ovi drugi jednostavno branili. (ni ameri nisu usli u rat sve do 1941. i bilo ih je briga za hitlera i njegovu idelogiju sve dok ih japanci nisu malo potprasili).

fasizam u svijetu postoji i danas, pa evo objasnjenje pojma s wikipedije:
Skriveni sadržaj

Fascism is a totalitarian nationalist ideology that is concerned with notions of cultural decline or decadence and proposes to solve existing economic, political, and social problems by achieving a millenarian national rebirth, exalting the nation or race above all else, and promoting cults of unity, strength and purity. It seeks to form a mass movement of militants who are willing to engage in violence against their political opponents and groups or individuals that the movement deems to be enemies. Fascism opposes the political ideologies of communism, liberalism and conservatism as well as political concepts and systems such as democracy, individualism, materialism, pacifism, and pluralism. Some fascists see themselves as advocating a third position alternative to both capitalism and communism.

ja se dakle smatram antifasistom - ne zato sto imam 100 godina pa sam se tukla u 2. svj. ratu protiv njemaca ili talijana ili ustaša, nego zato sto se protivim:
a. totalitarizmu
b. nacionalizmu
c. militantnim grupacijama i pojedincima koji silom zele provoditi svoje ideoloske ciljeve

a podupirem i zalazem se za:
a. demokraciju
b. pluralizam
c. pacifizam

hoce reci: tko god kaze "ja sam pobornik demokracije" istovremeno implicira da je protivnik fasizma = antifasist. daklem, pojam suprotan fasizmu nije niti komunizam niti kapitalizam (jer su to prvenstveno ekonomska odredjenja) nego DEMOKRACIJA.
a svi oni koji na nekim koncertima i na nekim sportskim dogadjajima i na nekim javnim okupljanjima vicu "za dom spremni" ili "ubij srbina" ili jos neku vecu idiotariju, nose na sebi nacrtano usato U ili ga, jos gore, saraju po zgradama, ili djecu u osnovnoj skoli tjeraju da na satima vjeronauka pisu bozicne cestitke anti gotovini i time im uvjetuju pristupanje prvoj pricesti su FASISTI jerbo je njihova idelogija FASISTICKA. (--> kome nije jasno zasto neka pogleda jos jednom onaj odlomak s wikipedije).

ERGO: antifasizam treba poticati, jer se time poticu zdrava nacela demokracije, humanizma, tolerancije, jednakosti i nenasilja. i ne, danas to zaista vise nema veze s 2. svj. ratom, tko na takav nacin razmislja je zaglavio u 60 godina staroj proslosti, i treba si nabaviti vremenoplov da se vrati u 2008..
@gumi jel dižeš ti desnicu s vremena na vrijeme?

evo da odgovorim. da naravno, uvijek po potrebi. i dizat ću ju skroz dok me budu nazivali fašistom jer mrzim četnike i ne želim apsolutno nikakva kontakt s njima sve dok ne odem pod zemlju. dizat ću ju skroz dok me pušička, drug zoki, mama željka i ostala bagra budu učili mojoj povijesti. dizat ću ju skroz dok đubrad iz hdz-a i bratskih stranki budu izručivali heroje domovinskog rata hagu, dok budu vrijeđali ponos svih hrvatskih branitelja, a sve zbog šake eura. napisao bi i "dok budu prodavali hrvatsku zemlju za sitniš", ali to su već napravili. također ću ju dizati skroz dok se hrvatski političari budu prežderavali s finim večerama dok narod kruh kupuje na dug.

a što se tiče ovih "revolucionara" i svih ovih koji se zgražaju nad uzvikom "ubij srbina" (gore sam već objasni kome je namjenjen, nemam se namjeru ponavljati), svih mladih antifašista, svi oni nisu bitni, pa nisu dostojni moje desnice u zraku.

i da, ta desnica nema veze s ustašama, fašizmom, to je također objašnjeno gore, i također se nemam namjeru ponavljati.
gum099

@gumi jel dižeš ti desnicu s vremena na vrijeme?
evo da odgovorim. da naravno, uvijek po potrebi. i dizat ću ju skroz dok me budu nazivali fašistom jer mrzim četnike i ne želim apsolutno nikakva kontakt s njima sve dok ne odem pod zemlju. dizat ću ju skroz dok me pušička, drug zoki, mama željka i ostala bagra budu učili mojoj povijesti. dizat ću ju skroz dok đubrad iz hdz-a i bratskih stranki budu izručivali heroje domovinskog rata hagu, dok budu vrijeđali ponos svih hrvatskih branitelja, a sve zbog šake eura. napisao bi i "dok budu prodavali hrvatsku zemlju za sitniš", ali to su već napravili. također ću ju dizati skroz dok se hrvatski političari budu prežderavali s finim večerama dok narod kruh kupuje na dug.
a što se tiče ovih "revolucionara" i svih ovih koji se zgražaju nad uzvikom "ubij srbina" (gore sam već objasni kome je namjenjen, nemam se namjeru ponavljati), svih mladih antifašista, svi oni nisu bitni, pa nisu dostojni moje desnice u zraku.
i da, ta desnica nema veze
s ustašama, fašizmom, to je također objašnjeno gore, i također se nemam namjeru ponavljati.

Najljepše sročen desničarski post ovdje; onome tko istražuje fašistički marketing - pravi primjer govora kakvima je Hitler dobio izbore.
Glupa raja će se uvijek uzdati u nekoga tko obećava da kraj svih redova za kruh po cijenu glava 'onih drugih' koji su valjda i krivi za to.

Otprilike je slična spika bila negdje 90. i 91. po novinama, televiziji na skupovima. Beograd je tada krao kruh. A mi se naoružavali da ga preotmemo. Ovi drugi su samo čekali, e ne bi li se pozvali na svoje pravo o čuvanju kruha.
Cijela mi se tema pomalo doima kao deja vu, i ovdje dominantna ekipa koja sišla s brda kojoj je zveckanje oružjem i hajdučarenje u genima, a svi koji nisu s njima - protiv njih su (sjetimo se Tuđmanovih riječi).

Sjetite se gdje nas je to dovelo.

Danas se još ekipe nakotilo po brdima, skužili su koliko su im se rođe obogatili dok su 'herojski krvarili za domovinu', i lagano silaze; u radio postaje, na stadione znaju čak i računala upaliti!

Smrt fašizmu! ;)

evil monkey

ihaj brate, pa neke ovdje stvarno treba poslati natrag u skolske klupe da malo osuvremene svoja znanja... oni koji fasizam smatraju anakronizmom beskrajno su u krivu: fasiste se prije svega ne moze izjednaciti s nacistima (sto se ovdje na mjestima implicira) - antifasisticka je borba u 2. svjetskom ratu bila okrenuta IZMEDJU OSTALOG i protiv nacista, a kako nas narod voli pojednostavljivati stvari i mjesati kruske i jabuke..

Pa ja sam govorio o antifašizmu u kontekstu ovog podebljanog, znači protiv Njemaca, talijana i ajmo reči japanaca.

Teorijski Fašizam je to što si napisala, ali praktično antifašizam bi obuzimao ovaj gore navedeni komplet, jer ako je netko antifašist u praksi gledano samo kroz borbu protiv talijana tja, onda nemože kasnije uzima tipa spomenik u jasenovcu kao antifašistički odnosno ustaše trpati pod fašiste ( talijane u to doba).
PA SE IZ TOG RAZLOGA ANTIFAŠIZAM U PRAKSI VJEROJATNO POISTOVJEĆUJE KAO BORBA I PROTIV FAŠIZMA I NACIZMA ...

Sve u svemu lijepo si sročila sve što si napisala.
No dolazimo do toga da se određene grupacije ljudi zbog domoljubnih stavova proziva nacistima fašistima i sl. bez obzira na to što nisu ni u jednom trenu vrijeđali omalovažavali druge nego samo isticali i branili svoje.
Negovorim sada o onima koji dižu ruke i sl. govorim samo ono što sam vidio i doživio nebrojno puta, a u pitanju su bili normalni ljudi sa nekim svojim određenim stavom koji nije negativan prema nekome u smislu da izriče mržnju i slično.
pa daj @ivice reci ti sad tu nama,jesu ustaše bili fašisti ili ne???
i bez izmotavanja kao uvijek,

a ti majstore @gumi,šta tebi reći osim se nadati da će ti doći iz guzice u glavu (kak bi rekle bake sa sela).
vidim za tebe su većina ljudi u ovoj državi četnici,pa čak i dr. Ivo i ekipa iz hdzja,pa dobro koja je stranka za tebe u HR normalna? (onak prava hrvatska)
a vidim iznio si jednu vrhunsku izjavu da ta tvoja ispružena desnica nema veze s ustašama,pa da nisi ti neki mladi arijevac ili salutiraš cezaru?
@justice

ipak ću se morati ponoviti. da i ustaše su dizali desnicu, i nacisti, ali danas ta desnica ima skroz drugo značenje. čak i ti to znaš.

ivo i hdz su lopovi koji su opljačkali i rasprodali zemlju. čedi su ona bagra koja nas je htjela pobitim, ali smo ih torpedirali iz hrvatske. nigdje nisam naveo da su hdz i ivo čedi. a da u hrvatskoj nema poštene stranke, to je potpuno točno.

vidim da se sprema novi prosvjed uskoro, koji nije politički obojen, i njemu se treba posvetiti pažnja a ne ovoj paradi onih koji mrze hrvatsku...

toliko od mene
gum099

@justice

ipak ću se morati ponoviti. da i ustaše su dizali desnicu, i nacisti, ali danas ta desnica ima skroz drugo značenje. čak i ti to znaš.

ivo i hdz su lopovi koji su opljačkali i rasprodali zemlju. čedi su ona bagra koja nas je htjela pobitim, ali smo ih torpedirali iz hrvatske. nigdje nisam naveo da su hdz i ivo čedi. a da u hrvatskoj nema poštene stranke, to je potpuno točno.

vidim da se sprema novi prosvjed uskoro, koji nije politički obojen, i njemu se treba posvetiti pažnja a ne ovoj paradi onih koji mrze hrvatsku...

toliko od mene

pa ti definitivno nemaš mozga kad tako razmišljaš,
tko nevoli Hrvatsku??? oni koji su lijevo orijentirani?
znači volim HR samo ako slušam tupsona,dižem desnicu u zrak,slušam šta Jezerinac i Sudac serendaju?
daj idi se liječiti s takvim razmišljanjem,
a ova glupost da uzdignuta desnica u današnjem vremenu ima neko drugo značenje neg prije 60-ak godina je totalno imbecilno razmišljanje...

p.s. to složili smo se da nema poštene stranke

Justice, možeš li nam za početak detaljno objasniti tko se sve služi simbolom sa tvojeg avatara i u koje svrhe. Da te podsjetim, niti jedan antifašist koji se borio u WW2 se zasigurno ne poistovjećuje sa tim zastavicama, zato nas odmah na početku poštedi kulturološko povijesnog naklapanja u vezi toga.

Druga stvar jest sam pojam antifašizma koji je već u osnovi kontradiktoran. Glavni nositelj zbivanja tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća bila je Nacional Socijalistička Njemačka Radnička Partija, a ne Fašistička partija. Vjerujem da ipak posjeduješ nekakvo elementarno povijesno-političko predznanje, pa će ti biti jasno da fašizam i nacional socijalizam nisu uopće istovjetni pojmovi, a isto tako da riječ nacizam(bez obzira na fonetičku sličnost sa riječju fašizam, što uostalom buni mnoge tvoje istomišljenike) ne označava stranačku niti ideološku pripadnost, već je naprosto izvedenica američkog pogrdnog epiteta 'nazi'. Slijedeća stvar jest da je i nacional socijalistički Treći Reich bio vojno najdjelotvorniji od svih ostalih europskih država-pripadnica sila osovine. Najparadoksalnije jest što svi ti antifašisti praktički nisu niti ratovali protiv samih fašista, jer su na Istočnom frontu s njima uglavnom u doticaj dolazili pripadnici Wehrmachta i dobrovoljačkog SS-a, isto tako i na Zapadnom frontu, dok je Južni front, odnosno Italiju po savezničkoj invaziji, također branila njemačka vojska. Kada se sve to rezimira i sagleda program današnjih razno raznih antifašističkih akcija, i odreda preživjelih boraca, jasno se vidi da je njihovo djelovanje usmjereno protiv samog nacional-socijalističkog pokreta, a ne fašističkog, jer dok je prvi bio u globalu ideološko-gospodarsko-vojni pokret, drugi je bio isključivo ekonomski, uz jaki nacionalni predznak, no koji opet nije bio snažan poput njemačkog. Dakle, imamo antifašiste koji se bore protiv zbilja nepostojećeg fašizma danas, te se zapravo nikada nisu niti borili sa fašistima!

Slijedeće što moram prokomentirati jest ustašni pokret. I opet ću se pozvati na to nekakvo osnovno poznavanje povijesti i problematike bez kojega se jednostavno ne može ulaziti u nikakve diskusije vezane uz taj pokret. Dakle, u svom programu, ciljevima djelovanja i ustroju, ustaški pokret je do kraja tridesetih godina bio potpuno individualan od fašizma i nacional socijalizma. Dakle, sada tu već govorimo o tri različita pokreta koji su slični samo po snažnom nacionalizmu, dok se po svemu ostalome razlikuju, uključujući i samo percipiranje i prakticiranje toga nacionalizma. Po osnutku NDH ipak dolazi do nekih promjena koje su bile neizbježne i nužne kako bi sama država funkcionirala. Dakle, od 1941. do 1945. godine govorimo i dalje o ideološki nezavisnom Ustaškom pokretu, koji je ipak ustroj države izgradio po uzoru na fašističku Italiju i nacional socijalističku Njemačku. Dakle, riječ je o gospodarskom ustroju sa određenim elementima utjecaja na socijalni život, odnosno o tome da je gospodarstvo bilo ustrojeno prema njemačkom socijalizmu, a s obzirom na pripadnost Silama osovine, iz tog gospodarskog dijela bili su ekskludirani Židovi i ostali koji su se prema nahođenju državnog aparata ogriješili o hrvatsku državu. Znači, Ustaški pokret nije bio niti fašistički, niti nacional socijalistički, već jednostavno ustaški, a što se tiče tog ekonomskog dijela, nezahvalno ga je zbog toga etikirati gornjim epitetima, jer bi se isto tako moglo reći da je današnja Hrvatska u principu prosvjetiteljska zemlja(zamisli tako što koristiti u ozbiljnim gospodarskim raspravama) samo zbog toga jer u njoj vlada kapitalistički državni ustroj.

I za kraj da se ukratko nadovežem na partizansku aktivnost- dakle jedini pripadnici antifašističkog pokreta koji su zbilja ratovali protiv fašizma su bili jugoslavenski, odnosno hrvatski partizani. I ratovali su protiv tuđe zemlje na vlastitom, okupiranom teritoriju. Taj teritorij nisu im oduzeli ni nacional socijalisti, niti ustaše, već sudionici Rapallskog sporazuma, koji je, slobodno mogu reći kukavički, Pavelić potvrdio. Danas tog fašizma nigdje u Hrvatskoj nema. Ne postoji. No zato tu imamo dežurne dušebrižnike u obliku mladih naočitih antifašista koji ipak svojim apsolutno nepotrebnim, falsifikatorskim, marševima, skrivajući svoja lica maramama i masnom kosom, zazivaju tu avet prošlosti naše države.

Toliko od mene.
i btw, još jedna sitnica za Justicea :twisted:

@defiantu ovim mojim avtarom se služe SVE antifašističke akcije europe (osim engleske varijante,u kojoj je zastava crna a ne crvena),

e da sam da ti kažem da ja itekako znam puno toga o povijesti a pogotovo o 2 svj.ratu pa me nemoraš ti učiti,da si malo bolje pratio ovaj forum vidio bi da sam ja jasno odijelio fašiste i naciste,
to što ti pričaš o drugom svj.ratu je dobrim dijelom istina ali kakve to veze ima s ovim svime???

kakve fucking veze to sve ima s ovim "maršom solidarnosti"???
šta tebe jebe u životu? ljudi koji su lijeve orijentacije,kojima su preci bili partizani?

vidiš ja neznam ovako ljepo piskarati kao ti ali znam itekako više o nazi skin pokretima...

e da ništ ja nevidim (ova sitnica za mene) da nije nešt s stormfront.org,he he...

Htio sam reći da vam je ideološka strana marša apsolutno neuvjerljiva i kontradiktorna, odnosno da je glavni cilj bilo provociranje i samopromoviranje. Siguran sam da si i ti u dubini svoje duše toga svjestan.

Vidiš, ja svoje znanje povijesti temeljim na školovanju i četrdesetak knjiga koje sam pročitao a obuhvaćaju razdoblje od postanka života, pa do najnovijeg doba. I bez obzira na to svoje znanje držim oskudnim, i ne smatram se kompetentnim izlagati stvari u koje nisam dovoljno upućen.

Mene ljudi lijeve orijentacije uopće ne smetaju, jer podjela lijevo/desno nije ništa drugo doli najobičnija političko/vjerska dogma koja je poput vašeg marša također kontradiktorna. Jer dok će mene velika većina normalnih ljudi svrstati u desničara, po nekoj osobnoj percepciji vlastitih stavova i političkih (ne)uvjerenja, svrstao bih se među ljevičare. Ne znam zašto se sada pozivaš na neke tako neozbiljne stvari.

Protiv partizana iz Dalmacije i Istre nemam apsolutno ništa, jer su se ljudi borili sa svoju Hrvatsku i jer su trpjeli žabarski teror, a ruku na srce znam masu primjera koji će reći da čak i ''svoga'' komunista i antifašista Tita mrze više nego Talijane, tako da ti to govori dovoljno o kredibilitetu i časti pokreta koje vi veličate.

Link je korigiran, tako da se nadam da će te sličica uveseliti :wink:

I btw, nikakvo konkretno značenje tog Antifa simbola nisi dao. Mislim da bi puk volio znati zašto ga u velikoj mjeri koriste i komunisti i anrahisti (halo, anarhija i komunizam?!).
Forever Defiant

I btw, nikakvo konkretno značenje tog Antifa simbola nisi dao. Mislim da bi puk volio znati zašto ga u velikoj mjeri koriste i komunisti i anrahisti (halo, anarhija i komunizam?!).

Tih 40 knjiga očito nije bilo dovoljno...
@defiant kenjaš li ga kenjaš...

ti izjednačuješ antifašiste sa komunistima i anarhistima,alo jesi ti pri sebi?
to su različite grupacije,ima ih malo pa su u većini slučajeva zajedno (kako kod nas tako i vanka),
iz jednostavnog razloga nastupaju zajedno,jer su zajedno jači...

pišeš da ti nesmetaju ljudi lijeve orijentacije,pa šta si si dao toliko truda da ih popljuješ i izvrijeđaš,da se podsjetimo:
Forever Defiant

većina njih po cijele dane klošari, jer je eto fora biti panker klošar, i onda otiđu prosvjedovati pod paskom ugroženosti... posebice kada vikendom popraćeni uz svoj tjelesni vonj i tupi pogled žicaju gutljaj cuge ili kunu? I šećer na kraju- to hrvatsko velemožno cvijeće mladeži po sebi je nosilo antidržavna i antiustavna obilježja!

koliko se meni čini ti zbilja imaš nešto protiv punk subkulture,pa gledaj i nazi skinsi su takvi,a njih mi baš nešt i nepljuješ,
e dobra ti je sličica,vidi se da je sa stormfronta il s takve neke nazi stranice,

a kad mi se već hvališ s školovanjem pa mogu ti samo reći da ja imam samo osnovnu završenu,nisam pročitao ni jednu knjigu al mogao bi zaključiti da imam više u glavi od tebe...

Forever Defiant

Htio sam reći da vam je ideološka strana marša apsolutno neuvjerljiva i kontradiktorna, odnosno da je glavni cilj bilo provociranje i samopromoviranje. Siguran sam da si i ti u dubini svoje duše toga svjestan.

Ja bih još rekao da ni novčana strana nije zanemariva...sve te udruge dobivaju novce iz proračuna(razne radionice,okrugli stolovi,projekti i sl.).Čovjek može fino živjeti samo od toga.
Vjerujem da velika veličina njih ne nastupa zbog svojh ideoloških uvjerenja,nego prvenstveno zbog novaca.

tyler_durden

Ja bih još rekao da ni novčana strana nije zanemariva...sve te udruge dobivaju novce iz proračuna(razne radionice,okrugli stolovi,projekti i sl.).Čovjek može fino živjeti samo od toga.
Vjerujem da velika veličina njih ne nastupa zbog svojh ideoloških uvjerenja,nego prvenstveno zbog novaca.

E s ovim se slažem, čak bi rekao da se to vidi iz primjera što se dotične udruge bave isključivo poznatim ličnostima nebi li dobili više medijske pozornosti, a samim time i značenja u svrhu izmamljivanja što veče količine novaca.
justice

a kad mi se već hvališ s školovanjem pa mogu ti samo reći da ja imam samo osnovnu završenu,nisam pročitao ni jednu knjigu al mogao bi zaključiti da imam više u glavi od tebe...

Tu završava svaka rasprava! :wink:
mali_ivica

justice

jesi ti toliko glup il se samo praviš?
justice

mali_ivica

justice

jesi ti toliko glup il se samo praviš?

Ja sam glup. Žao mi je to sam to tek sad shvatio.
justice

A moj tata je jači od tvog tate...

Tagovi