Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Za cigaretu zapaljenu u kafiću kazna 1.000 kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
S&W
Ukupno postova: 11
Spol: Nebitno Nebitno
Zabranjen pristup
Post Postano: 14.09.2008. 12:04 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bio u Barceloni-puši se i u kafićima i u klubovima, samo se pomakneš ispod mjesta gdje je znak za dopušteno pušenje
Berlin ista priča
al bome u Londri i Rimu nema pljuganja

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mali_ivica

Ukupno postova: 2703
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.09.2008. 13:18 
Naslov:  

WalterWolf je napisao/la:
Problem je nedostatak dobre ventilacije koja osigurava svjež zrak unutar zatvorenog prostora gdje boravi veći broj osoba, bilo to na kavi il u nocnom klubu.
Ovo je istina, ali također si vjerujem svjestan, kada bi inspektorat kružio po gradu i za svaki K koji fali u kafiću zatvarao kafiće, onda više nebi nijedan radio, prema tome opet ispada da je bolje zabraniti pušenje na javnim mjestima.
Ovdje se nemisli samo na kafiće... I u svakom slučaju nemože ventilacija povući sav dim.

mali_ivica

Ukupno postova: 2703
Post Postano: 14.09.2008. 13:20 
Naslov:  

S&W je napisao/la:
Bio u Barceloni-puši se i u kafićima i u klubovima, samo se pomakneš ispod mjesta gdje je znak za dopušteno pušenje
Berlin ista priča
Pa eto imaš i u stucu takav sistem u onom kafiću odjeljeno zidom za pušače, a na sred zida rupa promjera 1,5m estecka dekoracija predpostavljam Mitevskog Laughing

WalterWolf
Ukupno postova: 157
Post Postano: 14.09.2008. 13:39 
Naslov:  

ah Mitevski Very Happy, čovjek koji te ubije u pojam i nasmije do suza u istom trenutku...

Fifa

Ukupno postova: 243
Post Postano: 14.09.2008. 18:28 
Naslov:  

ovaj će zakon najviše utjecat na vlasnike manjih birtija, a to su u osijeku (točnije tvrđi) većina.tj.- svih 5-6 koji su tamo.
izgleda da će se počet pit kava kod nekog kod kuće Very Happy

Ukupno postova: 623
Post Postano: 15.09.2008. 10:08 
Naslov:  

razumijem one koji ne puše te im smeta dim. Isto tako razumijem one koji puše. Sada ćemo lijepo piti u sterilnim birtijama sa sterilnim facama.
Trebaju postojati birtije samo za pušače.....da se zna..kako ne bi neki zalutali...ova podjela na deci-deci kafića nije izvodiva jer se dim osjeti i nekakav prešutni prezir jednih prema drugima uvijek bi postojao...Treba se izboriti za Pušačke i ne pušačke kafiće i svima OK.
Ova sranja kako duhan ugrožava život su preuveličana . E ako će to smanjiti Crne rupe..oma bacaj cigareeee.

Fifa

Ukupno postova: 243
Post Postano: 15.09.2008. 10:17 
Naslov:  Re: Za cigaretu zapaljenu u kafiću kazna 1.000 kuna

me ne skraćuje pušenje život Very Happy

insomnia

Ukupno postova: 2665
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.09.2008. 10:26 
Naslov:  

Eto ti prepucavanja oko jednog te istog.. Staviti ću temu-protivite li se pušenju- pa možete tamo nastaviti.. trkelj mrkelj..
Ma, iskreno, zaboli me živo.. U fazi sam odvikavanja od pušenja, i sad mi trenutno paše da se kraj mene i oko mene nigdje ne puši, jer mi je onda lakše ovu moju apstinenciju izdržati, kad me ništa ne podsjeća na to koliko mi se puši..
Ja podržavam zakon!

Ukupno postova: 623
Post Postano: 15.09.2008. 11:48 
Naslov:  

insomnia je napisao/la :
Eto ti prepucavanja oko jednog te istog.. Staviti ću temu-protivite li se pušenju- pa možete tamo nastaviti.. trkelj mrkelj..
Ma, iskreno, zaboli me živo.. U fazi sam odvikavanja od pušenja, i sad mi trenutno paše da se kraj mene i oko mene nigdje ne puši, jer mi je onda lakše ovu moju apstinenciju izdržati, kad me ništa ne podsjeća na to koliko mi se puši..
Ja podržavam zakon!

Shocked Šta si se prepušio (la) pa si na apstinenciji?
Radi se samo o tome da se jednima i drugima da mogućnost izbora..a ne represija koja nikada ništa dobrog donijela nije..evo moram zapalit...nasekiralo me ovo.. Wink

darkmilk

Ukupno postova: 56
Zabranjen pristup
Post Postano: 15.09.2008. 12:36 
Naslov:  

Pa će zabraniti alkohol pa zelenu salatu,radić....
tko se hoće trovati nek se truje ali represija nije način

epona

Ukupno postova: 148
Post Postano: 15.09.2008. 12:38 
Naslov:  

Fifa je napisao/la:
me ne skraćuje pušenje život Very Happy

Ne, nego ilegalna trgovina organima! Rolling Eyes

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 15.09.2008. 12:43 
Naslov:  

Represija?! Gdje vi vidite represiju?

Ako sam dobro shvatio, pusenje ce biti dozvoljeno na otvoreom i u svim privatnim prostorima.

Dakle, tko god bude htio pusiti - moci ce to neometano ciniti na mjestima na kojima nece ugrozavati zdravlje drugih ljudi. To se nikako ne moze nazvati represijom, vec sustavom kontrole sebicnosti pojedinih asocijalih i neempatijskih elemenata drustva.

Sad jos preostaje tocno izracunati koliko posljedice pusenja godisnje kostaju zdravstvo i onda cijene cigareta prilagoditi tome.

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 15.09.2008. 12:45 
Naslov:  

diva je napisao/la: Ova sranja kako duhan ugrožava život su preuveličana .
Da?! Imas neke argumente? Mislis da iza toga stoji nepusacki lobby? Koji bi bio razlog njihovog postojanja i motiv njihove teznje za smanjivanjem upotrebe duhanskih proizvoda?

Ukupno postova: 2665
Post Postano: 15.09.2008. 13:56 
Naslov:  

diva je napisao/la:
insomnia je napisao/la :
Ja podržavam zakon!

Shocked Šta si se prepušio (la) pa si na apstinenciji?

nisam se prepušila, nego nastojim prestati pušiti, pa iz tog razloga vidim zakon kao pozitivan.. jer, dok budem sjedila negdje u nekom bircu oko mene neće biti ljudi koji će pušiti, a to mi trenutno baš odgovara..
uostalom, osobno mrzim kad sam u nekom restoranu i kad jedem, a netko mi puši pred nosom.. i dok sam bila strastveni pušač sam to mrzila.. da netko puši dok ja jedem.
A represija? No, pa to je obično jedini način da se nešto napravi.. Tj, da se neki zakon uvede.. Pa i do sada je bilo prostora ''za nepušače'' u bircevima, pa se ipak pušilo tamo.. Sad ako bude se stvarno provodilo sve ovo, ako budu oštrije kazne, onda to možda i bude funkcioniralo.

Ukupno postova: 8
Post Postano: 16.09.2008. 6:54 
Naslov:  

El-Fatih je napisao/la:
Moram naglasiti da podrzavam ovaj zakon u 100%-tnom obliku radi:
1. odlaska u kafic i vracanje kuci ne nedimljen,, znaci majicu mogu nosit na sutrasnju misu Smile)))
2. tako je svuda vani i meni je to kul, ionako na jednom mjestu se susrecu osobe koje su se nasle na jednom malom skucenom prostoru i koje imaju zajednicki interes. I naravno, ak si pusac-zicaros i nemas cigara mos lagano tamo uzicat.

Ovo me podsjeca na Y2K, najavljivan kao smak svijeta. Ljudi preselili u zemunice sa zalihama graa, kupusa i kumpira za 2 godine, kao ono - ništa. Isto i sa zabranom pušenja; ako je preživio London, i mi ćemo. Pa Englezi su praktički izmislili bivanje u kafićima/pubovima. Malo je bilo frke kako će to ispast, ali došao je dan i počeli su pušit ispred lokala ( a njihova klima je daleko neugodnija od naše ). I dobro. Na kraju se čak razvio i zanimljiv fenomen, za koji su u svom stilu odmah i skovali naziv, nešto kao "smirting", kombinacija smokinga i flirtinga. Kako su ovom odlukom pušači ipak na neki nacin marginalizirani, to je u njima pojačalo osjećaj zajedništva, buntovništva čak. I tako se njih dvoje nađe na skučenom prostoru ispred puba, kreće neki light ulet tipa "imaš li vatre" ili "baš brije ovaj sjeverac sa škotskih visoravni", i ostalo je pjesma...Ako ulet uspije, barem će se naći dvoje sa zajedničkom strašću, pa neće jedno drugome zvocati zbog poroka.

Skoči u forum: