Autor |
Poruka |
S&W Ukupno postova: 11 Spol:  Nebitno
|
Bio u Barceloni-puši se i u kafićima i u klubovima, samo se pomakneš ispod mjesta gdje je znak za dopušteno pušenje
Berlin ista priča
al bome u Londri i Rimu nema pljuganja |
|
|
|
|
 |
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Ovo je istina, ali također si vjerujem svjestan, kada bi inspektorat kružio po gradu i za svaki K koji fali u kafiću zatvarao kafiće, onda više nebi nijedan radio, prema tome opet ispada da je bolje zabraniti pušenje na javnim mjestima.
Ovdje se nemisli samo na kafiće... I u svakom slučaju nemože ventilacija povući sav dim. |
|
|
|
|
 |
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Pa eto imaš i u stucu takav sistem u onom kafiću odjeljeno zidom za pušače, a na sred zida rupa promjera 1,5m estecka dekoracija predpostavljam Mitevskog  |
|
|
|
|
 |
WalterWolf Ukupno postova: 157 Spol:  Nebitno
|
ah Mitevski  , čovjek koji te ubije u pojam i nasmije do suza u istom trenutku... |
|
|
|
|
 |
Fifa
Ukupno postova: 243 Lokacija: Osijek/Zagreb Spol:  Muško
|
ovaj će zakon najviše utjecat na vlasnike manjih birtija, a to su u osijeku (točnije tvrđi) većina.tj.- svih 5-6 koji su tamo.
izgleda da će se počet pit kava kod nekog kod kuće  |
|
_________________ The Todd accepts all applicants, regardless of age and disability.  |
|
|
 |
diva
Ukupno postova: 623 Spol:  Nebitno
|
razumijem one koji ne puše te im smeta dim. Isto tako razumijem one koji puše. Sada ćemo lijepo piti u sterilnim birtijama sa sterilnim facama.
Trebaju postojati birtije samo za pušače.....da se zna..kako ne bi neki zalutali...ova podjela na deci-deci kafića nije izvodiva jer se dim osjeti i nekakav prešutni prezir jednih prema drugima uvijek bi postojao...Treba se izboriti za Pušačke i ne pušačke kafiće i svima OK.
Ova sranja kako duhan ugrožava život su preuveličana . E ako će to smanjiti Crne rupe..oma bacaj cigareeee. |
|
|
|
|
 |
Fifa
Ukupno postova: 243 Lokacija: Osijek/Zagreb Spol:  Muško
|
me ne skraćuje pušenje život  |
|
|
|
|
 |
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol:  Žensko
|
Eto ti prepucavanja oko jednog te istog.. Staviti ću temu-protivite li se pušenju- pa možete tamo nastaviti.. trkelj mrkelj..
Ma, iskreno, zaboli me živo.. U fazi sam odvikavanja od pušenja, i sad mi trenutno paše da se kraj mene i oko mene nigdje ne puši, jer mi je onda lakše ovu moju apstinenciju izdržati, kad me ništa ne podsjeća na to koliko mi se puši..
Ja podržavam zakon! |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
 |
diva
Ukupno postova: 623 Spol:  Nebitno
|
Eto ti prepucavanja oko jednog te istog.. Staviti ću temu-protivite li se pušenju- pa možete tamo nastaviti.. trkelj mrkelj..
Ma, iskreno, zaboli me živo.. U fazi sam odvikavanja od pušenja, i sad mi trenutno paše da se kraj mene i oko mene nigdje ne puši, jer mi je onda lakše ovu moju apstinenciju izdržati, kad me ništa ne podsjeća na to koliko mi se puši..
Ja podržavam zakon!
|
 Šta si se prepušio (la) pa si na apstinenciji?
Radi se samo o tome da se jednima i drugima da mogućnost izbora..a ne represija koja nikada ništa dobrog donijela nije..evo moram zapalit...nasekiralo me ovo..  |
|
|
|
|
 |
darkmilk
Ukupno postova: 56 Lokacija: vukovar Spol:  Nebitno
|
Pa će zabraniti alkohol pa zelenu salatu,radić....
tko se hoće trovati nek se truje ali represija nije način |
|
|
|
|
 |
epona
Ukupno postova: 148 Spol:  Žensko
|
Ne, nego ilegalna trgovina organima!  |
|
_________________ Svugdje je lijepo, al u Vrapču je ludnica! |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Represija?! Gdje vi vidite represiju?
Ako sam dobro shvatio, pusenje ce biti dozvoljeno na otvoreom i u svim privatnim prostorima.
Dakle, tko god bude htio pusiti - moci ce to neometano ciniti na mjestima na kojima nece ugrozavati zdravlje drugih ljudi. To se nikako ne moze nazvati represijom, vec sustavom kontrole sebicnosti pojedinih asocijalih i neempatijskih elemenata drustva.
Sad jos preostaje tocno izracunati koliko posljedice pusenja godisnje kostaju zdravstvo i onda cijene cigareta prilagoditi tome. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Da?! Imas neke argumente? Mislis da iza toga stoji nepusacki lobby? Koji bi bio razlog njihovog postojanja i motiv njihove teznje za smanjivanjem upotrebe duhanskih proizvoda? |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol:  Žensko
|
nisam se prepušila, nego nastojim prestati pušiti, pa iz tog razloga vidim zakon kao pozitivan.. jer, dok budem sjedila negdje u nekom bircu oko mene neće biti ljudi koji će pušiti, a to mi trenutno baš odgovara..
uostalom, osobno mrzim kad sam u nekom restoranu i kad jedem, a netko mi puši pred nosom.. i dok sam bila strastveni pušač sam to mrzila.. da netko puši dok ja jedem.
A represija? No, pa to je obično jedini način da se nešto napravi.. Tj, da se neki zakon uvede.. Pa i do sada je bilo prostora ''za nepušače'' u bircevima, pa se ipak pušilo tamo.. Sad ako bude se stvarno provodilo sve ovo, ako budu oštrije kazne, onda to možda i bude funkcioniralo. |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
 |
Kuco Ukupno postova: 8 Spol:  Nebitno
|
Ovo me podsjeca na Y2K, najavljivan kao smak svijeta. Ljudi preselili u zemunice sa zalihama graa, kupusa i kumpira za 2 godine, kao ono - ništa. Isto i sa zabranom pušenja; ako je preživio London, i mi ćemo. Pa Englezi su praktički izmislili bivanje u kafićima/pubovima. Malo je bilo frke kako će to ispast, ali došao je dan i počeli su pušit ispred lokala ( a njihova klima je daleko neugodnija od naše ). I dobro. Na kraju se čak razvio i zanimljiv fenomen, za koji su u svom stilu odmah i skovali naziv, nešto kao "smirting", kombinacija smokinga i flirtinga. Kako su ovom odlukom pušači ipak na neki nacin marginalizirani, to je u njima pojačalo osjećaj zajedništva, buntovništva čak. I tako se njih dvoje nađe na skučenom prostoru ispred puba, kreće neki light ulet tipa "imaš li vatre" ili "baš brije ovaj sjeverac sa škotskih visoravni", i ostalo je pjesma...Ako ulet uspije, barem će se naći dvoje sa zajedničkom strašću, pa neće jedno drugome zvocati zbog poroka. |
|
|
|
|
 |
 |
|