Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Do kraja godine počet će gradnja džamije na Jugu 2

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
mvarga

Ukupno postova: 731
Spol: Muško Muško
Post Postano: 05.07.2008. 14:22 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kugla je napisao/la :
Ali zašto imam osjećaj da netko želi podići budistički hram, nitko nebi ništa prigovarao.
Mislim da si pravu i mislim da je to srž problema. Muslići žive blizu nas i već jednom su bili osvajači. Pa čak i Iločki sv.Ivan Kapistranski je progonio ljude (musliće) u ime vjere i boga (istog u kojeg i muslići vjeruju). Mislim da je to slično kao rat bandi ili sekti.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ingo

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 09.07.2008. 8:02 
Naslov:  

eto, nismo mi jedini sto se bune, i svicarci ne zele dzamije

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7496038.stm

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.07.2008. 8:14 
Naslov:  

Ingo je napisao/la: eto, nismo mi jedini sto se bune, i svicarci ne zele dzamije
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7496038.stm

Cini mi se da nisi najbolje razumio tekst. Netocna je tvoja tvrdnja da Svicarci ne zele "dzamije".

Svicarci se bune protiv gradnje minareta, a ne dzamija. Mala, ali znacajna razlika.

Ukupno postova: 64
Post Postano: 09.07.2008. 10:36 
Naslov:  

davorccc je napisao/la:
Ovdje netko ima nešto protiv muslimana?

ja DA. Imaju naftu imaju pola svijeta pa neka tamo grade đamije. U ratu su bivši prijatelji sorili sve naše crkve gdje su mogli a mi njihove čuvali i obnovili. Još mi samo trebaju ovi sa raketama..

Sideshow

Ukupno postova: 40
Post Postano: 09.07.2008. 11:19 
Naslov:  

Kakvo usrano netolerantno društvo!

travulja

Ukupno postova: 16
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 11.07.2008. 1:04 
Naslov:  

nemam šta dodat...Mislim ovo je Hrvatska ono..Al nema veze

Ukupno postova: 3470
Post Postano: 28.07.2008. 12:23 
Naslov:  

Sideshow je napisao/la :
Kakvo usrano netolerantno društvo!

Među islamskim studentima u Velikoj Britanij provedeno je istraživanje koje pokazalo kako čak 40 posto ispitanih smatra da je u redu ubiti nekoga u ime Islama.

Također je utvrđeno da 40 posto muslimanskih studenata želi uvođenje Šerijatskog prava (niz muslimanskih vjerskih propisa), a 33 posto ih želi vidjeti svjetsku islamsku vlast koja se temelji na Šerijatskim pravu.

Prema istraživačima iz britanskog Centra za socijalnu koheziju, ovakvi rezultati istraživanja su zabrinjavajući. Spomenuti Centar osnovan je prošle godine kako bi proučavao religiju i toleranciju.

Istraživači ističu kako da pozornost treba obratiti na ekstremiste koji utječu na islamske zajednice i istraživačke centre britanskih sveučilišta, te dodaju kako je u istraživanju otkriveno da dobar dio muslimanskih studenata izražava vrlo konzervativan stajališta, ili pak vrlo ekstremna razmišljanja.

Net.hr
28.07.2008.

brkson
Ukupno postova: 60
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.07.2008. 10:16 
Naslov:  Re: Do kraja godine počet će gradnja džamije na Jugu 2

BERN, 8. srpnja 2008. (Hina/dpa) - Stanovnici Švicarske možda će tijekom iduće godine odlučivati o tomu žele li zabraniti izgradnju muslimanskih minareta u toj alpskoj zemlji.

Do danas je prikupljeno 150,000 potpisa, a samo 50,000 ih je potrebno za raspisivanje referenduma. Organizatori peticije protive se "islamizaciji švicarskog društva" i minarete u svojoj zemlji vide kao znak političke moći, a ne kao vjerske simbole.

Organizatori tvrde da zabrana postojanja minareta u Švicarskoj ne bi utjecala na vjerske slobode, s obzirom na činjenicu da je "više tisuća džamija u islamskim zemljama bez minareta".

U Švicarskoj, zemlji s oko 7,6 milijuna stanovnika, danas živi oko 350,000 muslimana. Zabrana se ne bi odnosila na džamije s već postojećim minaretima, a članovi švicarskog parlamenta donijet će odluku o tomu bi li potencijalni referendum bio legalan.
(Hina)

Skoči u forum: