Dan zalosti

Društvo, politika

Dan zalosti

Kao i sto vecina vas, pretpostavljam, znate, danas je dan zalosti za poginule mlade vatrogasce na Kornatima.

Stoga bih ovim putem, posto nemam priliku otici do sibenika, obiteljima poginulih vatrogasaca izrazio iskrenu sucut i veliko zaljenje sto se taj nemili događaj dogodio.

Komentara za taj nemili događaj nemam, a posebno sam ostao zapanjen kada sam vidio godista poginulih vatrogasaca, posto su njih dvojica moje godiste, a jedan je cak i mlađi.

Jos jednom iskrena sucut i zelim mirne snove na vjecnom prebivalistu hrabrim momcima.
Prevelika tragedija. Prevelika tuga. Suosjećam s obiteljima.
stvarno je strašno to što se dogodilo! i to zbog jednog opuška i nečije nemarnosti i nonšalantnosti prilikom organiziranja zapravo nepotrebne akcije.

Re: Dan zalosti

Upravo gledao komemoraciju, strašno...Iskrena sućut obiteljima
:rip:
RTL i Nova su se mogli udostojit i ne puštat humoristične serije danas
postoji "lex talionis" ili po narodski "oko za oko, zub za zub"
gledajući cijelo primorje i otoke kako ovo ljeto gore, u meni se probudila ideja da kojeg piromana kad uhvate i zapale , barem samo malo na lomači...
Moja iskrena sućut obiteljima poginulih, ima i žiro račun na koji se može uplatiti, i simbolična svota je dovoljna da pomogne....
...najvise me razalostila cinjenica da se sve to dogodilo samo zato sto je tamo neki recepcioner (?!) bio toliko glup i neodgojen da je bacio opusak u suhu travu....
...i neka nosi sada sam taj kriz od 6 ljudskih dusa na savjesti...
anakonda

7 ljudskih duša :(
legica_os

anakonda

7 ljudskih života :(

zasad
DonQuijote

legica_os

anakonda

7 ljudskih života :(

zasad

a još je 6 u bolnici,ne?
Tužno i žalosno, tragedija, 7 ljudskih života za par hektara makije i šume, iskrena sućut obiteljima :(
prestrašno,,,,
umro i osmi...
DonQuijote

umro i osmi...

AJME...KADA?
legica_os

DonQuijote

umro i osmi...

AJME...KADA?

danas. Tomislav Crvelin, 23 godine.
i taj kreten recepcionar će imati neku dobru vezu i neće ići u zatvor zbog potpale...
jebem mu ja mater..
ne znam tko su ti ljudi koji su izgorili ali tako mi je jebački žao da bi otišla tamo i tog frajera zadavila golim rukama..
a kad se sjetim da su dva bila 1988 godište a jedan 1990.. plače mi se. ....ovaj 1990 je bio još dijete... :(
baš me pogodilo to sve...
a baš sam hladna osoba :(
jedino što gledam na tv-u su vijesti !!!!
i to kad vidim u najavama da će biti neka reportaža o vatrogascima....
nemam riječi više...
ne mogu zamisliti kako se osjećaju obitelji izgorenih vatrogasaca a pogotovo ona žena što je izgubila muža i sina.... :cry:
pretužno.a sve zbog jednog jebenog opuška....
Iskrena sućut obiteljima a dečkima u bolnici sve najbolje želje za oporavak.
legica_os

ne znam tko su ti ljudi koji su izgorili ali tako mi je jebački žao da bi otišla tamo i tog frajera zadavila golim rukama..

mislim kako nije potrebno poznavati te ljude da bi imala taj osjecaj, to je u ljudskoj naravi da ima takav osjecaj i da tako reagira.
ja nisam mogla zaustaviti suze gledajući vijesti,osam izgubljenih života a kažu rutinska akcija...
nemam riječi,potresu me inače takve situacije...
osam svijeća na prozoru biti će moja simbolična počast tim hrabrim ljudima...
marrai

ja nisam mogla zaustaviti suze gledajući vjesti,

potpisujem

I ja sam isto gledao vijesti na RTL-u i nije mi bilo lako kada sam vidio te ljude kako pate i sve te majke, žene, obitelji i prijatelje koji su izgubili svoje najmilije. Samo kada zamislim da se moj pijatelj mogao naci na om mjestu, pa stvarno ne znam što bih učinio, a da ne pričam da mi je neki član obitelji nastradao zbog nekog nesavjesnog debila koji baca opuske u suhu travu...

Stvarno stravicno....
Josip Lučić (19), Karlo Ševerdija (17) i Marinko Knežević (52) također su podlegli ozljedama te preminuli!
tu nema utjehe za obitelji... :(
užas :(
riječi su suvišne... počivali u miru...
ma strašno...
nevjerovatno je kako su ama baš uvijek bar dva kanadera na remontu usred ljeta dok bukte požari
to je bila prva vijest koju sam cuo kada sam se probudio.... prestrasno....

napustili su nas nasi heroji i andjeli.....
tesko nalazim rijeci utjehe jer poginuse decki koje sam poznavala i provodila svako ljeto u Vodicama....
rijeci su suvisne...

heroji, neka vam je mirna i laka hrvatska zemlja!
mislim da u cijeloj ovoj priči ne igra toliku ulogu taj mulac koji je bacio čik nego majmun koji je te dečke bacio tamo i dao njihove živote za koji hektar šume i par kuća! ma jebo šumu, jebo kuće, krivac se zna i on bi vjerovatno to sve sanirao a tko sada može vratiti 11 života!? nažalost nitko...
samo jedna informacija, moj stari je vatrogasac i jedna ekipa osječkih vatrogasaca je trenutno u zadru i upravo su oni trebali biti bačeni na kornate! sreća u nesreći je bila ta što je dan ranije izbio požar na hvaru i nisu se mogli mrdnuti od tamo...

Prestrašno! Zaista nema riječi koje bi opisale tugu i tragediju. I sam sam se rasplakao u nekoliko navrata gledajući vijesti i čitajući novine :cry:

Počivali u miru i hvala im na svemu! :rip:
Navik on živi ki zgine pošteno...
najzalosnije od svega toga je to sto su to sve mladi decki, pred kojima je jos bio cijeli zivot...

Za taj nemili događaj nije nitko kriv, a opet su svi krivi...

Glavni krivac je onaj koji je bacio cik, a opet krivo je i zapovjednistvo, krivi su voditelji akcije, kriv je sabor, kriva je drzava....

Ali uzalud sada traziti tko je kriv kada su zivoti izgubljeni...

Kazna su tim ljudima ovi mladi decki koji su svoj zivot dali za suhu travu i kamen....
Sale car

najzalosnije od svega toga je to sto su to sve mladi decki, pred kojima je jos bio cijeli zivot...

Glavni krivac je onaj koji je bacio cik, a opet krivo je i zapovjednistvo, krivi su voditelji akcije, kriv je sabor, kriva je drzava....

Kazna su tim ljudima ovi mladi decki koji su svoj zivot dali za suhu travu i kamen....

za spaljenu šumu kriv je onaj koji je bacio čik, a za izgubljene živote kriv je onaj tko ih je bacio tamo..
Burence

Sale car

za spaljenu šumu kriv je onaj koji je bacio čik, a za izgubljene živote kriv je onaj tko ih je bacio tamo..

Slazem se s tobom.... No u ovakvoj situaciji su svi sve krive.... po njihovom nitko nije kriv, a opet su svi krivi.... u tom sam smislu rekao...
Umro je i 12. vatrogasac - Ante Juričev Mikulin (22).
DonQuijote

Pa covjece daj da barem jedan prezivi...

Kada je umro, sada je ovo prva vijest...
DonQuijote

Ajde napokon jedna pozitiva!
Sretno mu bilo!
Vjerojatno mu oporavak i sve što slijedi neće baš biti bezbolan, ali... bar jedan život je spašen.

Još ne zna da su ostali poginuli...Nadam se da neće biti novih komplikacija.

Tagovi