Kao i sto vecina vas, pretpostavljam, znate, danas je dan zalosti za poginule mlade vatrogasce na Kornatima.
Stoga bih ovim putem, posto nemam priliku otici do sibenika, obiteljima poginulih vatrogasaca izrazio iskrenu sucut i veliko zaljenje sto se taj nemili događaj dogodio.
Komentara za taj nemili događaj nemam, a posebno sam ostao zapanjen kada sam vidio godista poginulih vatrogasaca, posto su njih dvojica moje godiste, a jedan je cak i mlađi.
Jos jednom iskrena sucut i zelim mirne snove na vjecnom prebivalistu hrabrim momcima.
postoji "lex talionis" ili po narodski "oko za oko, zub za zub"
gledajući cijelo primorje i otoke kako ovo ljeto gore, u meni se probudila ideja da kojeg piromana kad uhvate i zapale , barem samo malo na lomači...
Moja iskrena sućut obiteljima poginulih, ima i žiro račun na koji se može uplatiti, i simbolična svota je dovoljna da pomogne....
...najvise me razalostila cinjenica da se sve to dogodilo samo zato sto je tamo neki recepcioner (?!) bio toliko glup i neodgojen da je bacio opusak u suhu travu....
...i neka nosi sada sam taj kriz od 6 ljudskih dusa na savjesti...
i taj kreten recepcionar će imati neku dobru vezu i neće ići u zatvor zbog potpale...
jebem mu ja mater..
ne znam tko su ti ljudi koji su izgorili ali tako mi je jebački žao da bi otišla tamo i tog frajera zadavila golim rukama..
a kad se sjetim da su dva bila 1988 godište a jedan 1990.. plače mi se. ....ovaj 1990 je bio još dijete...
baš me pogodilo to sve...
a baš sam hladna osoba
jedino što gledam na tv-u su vijesti !!!!
i to kad vidim u najavama da će biti neka reportaža o vatrogascima....
nemam riječi više...
ne mogu zamisliti kako se osjećaju obitelji izgorenih vatrogasaca a pogotovo ona žena što je izgubila muža i sina....
ja nisam mogla zaustaviti suze gledajući vijesti,osam izgubljenih života a kažu rutinska akcija...
nemam riječi,potresu me inače takve situacije...
osam svijeća na prozoru biti će moja simbolična počast tim hrabrim ljudima...
I ja sam isto gledao vijesti na RTL-u i nije mi bilo lako kada sam vidio te ljude kako pate i sve te majke, žene, obitelji i prijatelje koji su izgubili svoje najmilije. Samo kada zamislim da se moj pijatelj mogao naci na om mjestu, pa stvarno ne znam što bih učinio, a da ne pričam da mi je neki član obitelji nastradao zbog nekog nesavjesnog debila koji baca opuske u suhu travu...
napustili su nas nasi heroji i andjeli.....
tesko nalazim rijeci utjehe jer poginuse decki koje sam poznavala i provodila svako ljeto u Vodicama....
rijeci su suvisne...
heroji, neka vam je mirna i laka hrvatska zemlja!
mislim da u cijeloj ovoj priči ne igra toliku ulogu taj mulac koji je bacio čik nego majmun koji je te dečke bacio tamo i dao njihove živote za koji hektar šume i par kuća! ma jebo šumu, jebo kuće, krivac se zna i on bi vjerovatno to sve sanirao a tko sada može vratiti 11 života!? nažalost nitko...
samo jedna informacija, moj stari je vatrogasac i jedna ekipa osječkih vatrogasaca je trenutno u zadru i upravo su oni trebali biti bačeni na kornate! sreća u nesreći je bila ta što je dan ranije izbio požar na hvaru i nisu se mogli mrdnuti od tamo...