Autor |
Poruka |
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol:  Muško
|
lamentiranje o 200.000 kuna je smiješno. hnk dobiva 12,2 milijuna. jel se itko ikada pozabavio opravdanošću tog iznosa? aaa ne, jer svita ubercool internet intelektualaca čeka s naoštrenom tipkovnicom kako bi uglas graknula kultura je super, a nogomet je sranje i njega gledaju samo primitivci.
|
Da, vrlo interesantno. |
|
|
|
|
 |
Vilenjak Ukupno postova: 442 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
takva regija ne postoji. pa cak i da postoji, po cemu bi taj tvoj klub bio bitniji od vinkovackog kluba? ili brodskog? ili pakrackog? ili zmajevackog?
Citat:
od značaja za minimalno 2.000 ljudi koliko je ostalo na tom stadionu unatoč svom jadu i bijedi koja okružuje taj klub godinama.
|
neko im brani da placaju tu svoju zabavu iz vlastitog dzepa?
Citat:
koja druga stvar u ovom gradu privlači više od 2.000 ljudi svakog drugog vikenda?
|
ako ces igrati na tu populisticku kartu, nemoj se onda buniti sto ti je upravo najveci populist u "regiji", aka Glavas, opljackao klub.
Citat:
nogometni klub jedna je od stvari koje čine grad gradom.
|
(pateticna) glupost.
Citat:
lamentiranje o 200.000 kuna je smiješno. hnk dobiva 12,2 milijuna. jel se itko ikada pozabavio opravdanošću tog iznosa?
|
ti ocigledno uopce ne citas moje postove. da se mene pita, ne bih dao pola lipe na tzv. nacionalnu kulturu. dakle ni HNK, ni HAZU, ni Matica Hrvatska, ni Lado, ni ostala folkloristicka sranja, koja ni kulturno ni civilizacijski, a kamoli trzisno, ne vrijede pet para, ne zasluzuju nikakve, a kamoli multimilijunske iznose iz drzavnog, ili pak gradskog proracuna.
dakle, tu si pogodio u samu sustinu problema - kako je moguce da oni koji su za financiranje HNK, nisu za financiranje NK Osijeka? i jedno i drugo samo uzdize jajca, a ne umjetnost, ili sport.
p.s. preskocio si onaj dio o "zdravom zivotu fuzbaljera". i dobro da si ga preskocio. |
|
|
|
|
 |
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol:  Muško
|
osijek se, kakav je da je, godinama isprofilirao kao najbolji klub u slavoniji i baranji. nisam mu ja poklonio taj status.
tu zabavu i plaćaju iz vlastitog džepa. netko će otići na utakmicu, netko u kazalište, netko u galeriju. nezaposleni će sjest u tramvaj i vozati se do mile volje za 50 kuna. to isto plaćaš. jer to je društvo i društvo tako funkcionira
s glavašom nemam nikakve veze. valjda ako sam navijač sam automatski i hdssb-ovac, smeće, primitivac i desničar. isprike ako sam te krivo razumio.
patetična glupost? kako kome, valjda ne moramo svi razmišljati jednako
na kraju opet tvoje mišljenje. rijetke su institucije u ovoj državi koje su samoodržive. vratit ću se opet na gpp. ta tvrtka bi po zakonima tržišta trebala imati oko 150 zaposlenika manje, a cijena karte bi trebala biti negdje 15 kuna. i gdje to vodi? |
|
|
 |
Mladjo
|
Koje regije ? Slavonske ? Iste one regije, koja je nasiromašnija u RH. Koja ima cca 35 % nezaposlenih? Ako pričamo o toj regiji pa neka se i klub svede u te ekonomske okvire. Neka igrači igraju za 2-3 tisuće kuna što bi bilo i optimalno u ovoj situaciji. Pa ako klub ostvari nekakav profit neka ih plaćaju i suhim zlatom, ali ne našim novcem. Nemam ništa protiv toga da Nk Osijek funkcionira i dalje jer i sam pratim sport, ali moraju se postaviti jasni kriteriji.
I tih 2000 ljudi ništa ne znači, ako je klub toliko značaja kao što pričaš to je zaista minoran postotak u odnosu na broj stanovinka.
Od čijega sam značaja ja i hrpa nas koji smo na birou ? Sa fakultetom ili bez njega.
|
trenutno i ne igraju za puno veće novce. donekle je to danas i svedeno u neke normalne okvire. ali najveći problem tog kluba je dugogodišnji lopovluk i netransparentnost. netransparentnost zato što je to gospodi odgovaralo svih ovih godina. kako bi se mogle isisavati pare iz kluba. za sadašnje stanje nismo odgovorni mi navijači niti taj klub kao institucija.
žao mi je što si nezaposlen, ni sam nisam u nešto puno boljoj situaciji, ali mislim kako nam nk osijek nije kriv za to. |
|
|
 |
mariox
Ukupno postova: 685 Spol:  Muško
|
E, upravo zbog tog dugogodišnjeg lopovluka se ne može sada očekivati "čarobni štapić" koji će sve riješiti jednim potezom.
Nije Osijek usamljen primjer. I Hajduku su dugovi političkom odlukom praktički izbrisani pa su opet nakon godinu dana zapali u teške dubioze.
Privatizacija( tipa Rijeka) ili amaterizacija su po meni jedina rješenja za naše sportske kolektive jer je država sama po sebi više ne može "pumpati" novce u klubove koji služe pojedincima za vlastito bogaćenje.
Želim NK Osijeku sreću u daljnem funkcioniranju sa novim, poštenijim ljudima. |
|
|
|
|
 |
lehi Ukupno postova: 1463 Spol:  Nebitno
|
Ovdje se spominju nekakve komunjare zatim 91 , to niska upljuvavanja, pa istina je da su taj stadion izgradili crveni kmeri . Dakle da je bilo mozgova poslije 91 izgradili bi bolji stadion NK Osijek bi stajao ponosno sa svojim igračima. Previše je prljavštine u gradu svakako i prljave politike u ovom sportu . |
|
|
|
|
 |
Mladjo
|
E, upravo zbog tog dugogodišnjeg lopovluka se ne može sada očekivati "čarobni štapić" koji će sve riješiti jednim potezom.
Nije Osijek usamljen primjer. I Hajduku su dugovi političkom odlukom praktički izbrisani pa su opet nakon godinu dana zapali u teške dubioze.
Privatizacija( tipa Rijeka) ili amaterizacija su po meni jedina rješenja za naše sportske kolektive jer je država sama po sebi više ne može "pumpati" novce u klubove koji služe pojedincima za vlastito bogaćenje.
Želim NK Osijeku sreću u daljnem funkcioniranju sa novim, poštenijim ljudima.
|
apsolutno se slažem. problem je što to preoblikovanje nikako da se završi do kraja, jer cijelu priču navodno koči stečajni upravitelj gradske banke rački. kada to bude završeno, uspješno ako bog da, više neće biti zapreka da se klub proda stranom investitoru uz to da grad eventualno zadrži neki paket dionica kako vlasnik ne bi baš cirkus radio. |
|
|
 |
|
ti bi se sad igrao "misljenja & cinjenica", kao da smo u Saboru. ali nismo u Saboru, uvazeni forumasu Mladjo, vec na diskusionom forumu (ili bi barem trebali biti), gdje "ispravak netocnog navoda" moze znaciti samo ispravak netocnih cinjenica, a ne ispravak necijeg misljenja. faktografija je faktografija, a misljenje je misljenje, valjda se oko toga mozemo sloziti?
Slavonija i Baranja, kao regija, ne postoji (u RH postoje zupanije). cinjenica. 200 000 kuna podmlatku NK Osijeka placaju gradjani Osijeka, a ne navijaci NK Osijeka. cinjenica. fuzbaljske akademije ne postoje radi tjelesne i zdravstvene kulture djece, vec radi fuzbaljskog profita. cinjenica. drustvo kao drustvo ne funkcionira na jedinstven nacin, jer postoje razlicita drustva, od onih etnickih, do onih gradjanskih, koja razlicito i funkcioniraju. cinjenica. isto tako (a posljedicno), postoje i razliciti gradovi, od jednog Otoka, do jednog New Yorka. cinjenica. pa ako smo zavrsili s (dosadnom) faktografijom, ostaje nam samo pitanje Glavasa, populizma, Kantovog kategorickog imperativa, i...
tvog "misljenja". gdje cu ja konstatirati da je upravo ono srz problema. i "nk sporta" i "hnk kulture" u Gradu (nezaposlenih) na Dravi. Vrkic je takodjer (sustinski) dio tog istog problema, ma koliko pokusavao prebaciti odgovornost na neke druge. na koje druge, kad pokusava biti veci katolik od Pape, isticanjem njegove beskrajne ljubavi prema NK Osijeku i spremnosti da financijski, novcem gradjana, izvuce taj propali klub iz dugova? zar je Vrkic od gradjana dobio mandat za ljubav prema NK Osijeku? gdje to stoji u njegovom predizbornom programu, molicu lipo?
sve je to, drugovi moji "antiglavasevci" presipavanje iz supljeg u prazno. i u financijskom, i u gospodarskom, i u politickom, i u kulturnom, i u sportskom, i u drustvenom smislu. umjesto da se krene sa stvaranjem jednog sasvim drugacijeg drustva, utemeljenog na istinskim vrijednostima i istinskoj odgovornosti, vi samo pripremate teren za povratak Branimira Glavasa na vlast. iliti, fuzbaljskim zargonom receno, vi samo zalijevate i sisate travu na stadionu. ne bih znao kako se tocno naziva ta profesija (bastovani?), no da je iznimno popularna medju Osjecanima, to je (kako pokazuje i ovaj thread) -> fakat. |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Sto se tice navijaca, ima jedna poslovica koja ide nekako ovako "put your money where your mouth is". Drugim rijecima, svi ti VELIKI navijaci koji su spremni i umrijeti (ili mozda prije prebiti ili ubiti) za svoj klub - nisu bili spremni dati 100 kuna za dionicu u nedavnoj pretvorbi kako bi barem simbolicno pomogli klubu.
Bila je to jedinstvena situacija u kojoj su svi zaljubljenici u taj klub mogli postati njegovim vlasnikom i njime upravljati. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Ovih 200 000 kuna, to je mjesecno? Ako se ne varam, na godisnjoj razini NK Osijek iz gradskog proracuna dobije preko 2 MILIJUNA kuna.
Ako se tim novcem placaju treninzi mladim nogometasima koji onda nakon par godina budu prodani za milijune (doista se radi o iznosima od kojih se zavrti u glavi) - zasto se novac od transfera ne vrati u proracun grada, nego ostaje nekakvim managerima i ficfiricima?!
Eh, ma nisu morali cak ni vratiti novac u gradsku blagajnu, mogli su ga ostaviti na racunu kluba i onda s tim novcima odgajati nove igrace i osloboditi grad Osijek obveza financiranja NK Osijeka.
Umjesto toga smo dobili nakaradan, neetican i dubiozan model po kojem gradjani financiraju mlade igrace, a lovu od njihove prodaje dijele manageri i ne zna se tko.
Srz zla, pljacke, otimacine i pravljenja kretena od gradjana ovoga grada. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
|
srz? to je ipak samo povrsina
jedne palanke koja fercera na navijanje. |
|
|
|
|
 |
Mladjo
|
oko nekih stvari se nećemo i ne moramo nikada složiti i to mi ne smeta, ali generaliziranje je zajebana stvar...
ponavljam još jednom, kada bi gledali način na koji funkcioniraju gradske tvrtke ne postoji opravdanost financiranja niti jedne od njih.
vidim spominješ new york. na amere se definitivno ne želim ugledati. cjeloživotna utrka za lovom u kojoj ako ne uspiješ ostavit će te da doslovno krepaš na ulici, jer nemaš zdravstveno osiguraje. ne, hvala...
ako vas dvojicu boli ta dugogodišnja pljačka u nk osijek, onda mene kao navijača boli ipak malo više, složit ćete se. taj klub postojao je puno prije svih poratnih lopova koji su se nakotili u njemu. iza svakog kriminala treba stajati ime i prezime, a ne nk osijek. to je kao da vam netko kaže da odete po pile, a vi zakoljete pijetla. jel treba ugasit i državu zato što ju je sanader opljačkao? |
|
|
 |
mapatil Ukupno postova: 254 Spol:  Nebitno

|
Viljenace ne javljas se, jel se vidimo sutra il je kakica jos uvijek u gacama? |
|
_________________ Vilenjak je želio saznati tko sam. Dobio je ponudu da se nađemo i upoznamo.
Vilenjak se tada ukakio i odbio upoznavanje! |
|
|
 |
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
Ovih 200 000 kuna, to je mjesecno? Ako se ne varam, na godisnjoj razini NK Osijek iz gradskog proracuna dobije preko 2 MILIJUNA kuna.
Ako se tim novcem placaju treninzi mladim nogometasima koji onda nakon par godina budu prodani za milijune (doista se radi o iznosima od kojih se zavrti u glavi) - zasto se novac od transfera ne vrati u proracun grada, nego ostaje nekakvim managerima i ficfiricima?!
Eh, ma nisu morali cak ni vratiti novac u gradsku blagajnu, mogli su ga ostaviti na racunu kluba i onda s tim novcima odgajati nove igrace i osloboditi grad Osijek obveza financiranja NK Osijeka.
Umjesto toga smo dobili nakaradan, neetican i dubiozan model po kojem gradjani financiraju mlade igrace, a lovu od njihove prodaje dijele manageri i ne zna se tko.
Srz zla, pljacke, otimacine i pravljenja kretena od gradjana ovoga grada.
|
Tjebote da mi je netko rekao da ću ikad potpisati neki tvoj post, rekao bih mu da nije normalan.
Ali ovo što si tu napisao je toliko jednostavno i toliko očito, da mnogi to ne vide ili smatraju normalnim.
Ako sam dobro shvatio, fićfirići ni porez od transfera ne moraju platiti.
Ajd, svi smo svjedoci da BBB zadnjih xy godina vode borbu protiv jednog takvog sumnjivca, tj. lovca u mutnom - Mamića. Torcida također reži na pojavnost razno-raznih menadžera i forsiranja njihovih igrača (iako pitanje koliko uspješno), jedino kohortaši nešto kaskaju...
Uostalom, što očekivati od 200-tinjak (ako i toliko) 15-ogodišnjaka (što je baza današnje kohorte)? Da krenu na mafijaše u i okolo kluba? Ovih ostalih 1500 redovnih navijača (što ih Mladjo spominje)? Nemojmo se zavaravati.
Legalna pljačka i pranje novaca.
Da se nadovežem na ovu temu, Osijek sad već po pitanju sporta zaista postaje grad slučaj. 4. grad po veličini, ispadanjem NK Osijeka u drugu ligu (što je vrlo izgledno), neće imati niti jednog prvoligaša u 3 "najvažnija" kolektivna sporta u Hrvatskoj: nogomet, rukomet i košarka (plus ženska odbojka). Snaga sportskih klubova je najčešće ogledalo snage i stupnja razvijenosti (posebno ekonomske) nekog grada ili područja. |
|
|
|
|
 |
|
to je zato sto si, kao i mnogi na ovom forumu, zamijenio sportase sa navijacima, a navijacku sa sportskom kulturom. Osijek nikada u svojoj povijesti nije imao vise mladih (i starih) koji se bave sportom, dovoljno je svaku vecer (ili jutro) prosetati se do Srednjike, ili Promenade, i uvjeriti se.
naravno da ce svaki nacionalist napraviti takvu "grjesku u koracima", jer i nacionalizam nije nista drugo nego (masovna) kultura navijanja. osobi koja sama stvara svoje rezultate u zivotu (samosvjestan gradjanin, ili sportas), tako nesto nije potrebno.
osim u slucaju SSSR-a, DDR-a, i... NK Osijeka.
notorna je cinjenica da je snaga sportskih klubova ogledalo gospodarstva, to je poznato svima koji znaju kako je sport uopce nastao. nije nogometna lopta u Zupanju stigla iz Osijeka, vec iz Engleske. medjutim, neke nacije, kao sto je npr. slovenska, davno su shvatile da se u kolektivnim sportovima ne mogu mjeriti sa velikim i bogatim nacijama, pa su se (davno, pocetkom sedamdesetih godina proslog stoljeca) okrenile individualnim sportovima. rezultati na posljednjim Olimpijskim igrama pokazuju da bi se i hrvatska nacija trebala okrenuti u tom, za ljude sa zdravim razumom jedino mogucem -> smjeru. aktualni uspjesi mladog Seligmana u svjetskom gimnastickom vrhu valjda nesto govore o toj problematici. naravno, govore onima koji su u stanju percipirati argumente, dakle samo zdravorazumskim gradjanima Osijeka.
jer kada neka nacija (ili nacionalna palanka) trazi smisao svog postojanja u ostvarenjima kolektivistickih sportova, onda nastaju odredjeni, jelte, problemi sa zdravim razumom. |
|
|
|
|
 |
 |
|