Isprika što ste čekali na odgovore, ali gledajući niz komentara, pomislih da Vam odgovorim na više pitanja odjednom jer je skoro svaki drugi post moj i isprika što sam pretjerao. Dakle redom:
yux031Prodajete jako, jako jeftinu demagogiju (u maniri 'hrvatskog kralja demagogije' andrije 'ebranga)!
Ne slažem se. Napisao sam što se stvarno dogodilo.
yux031Ako nitko nije dovoljno intaligentan da shvati vašu ultraintaligentnu izjavu, biste li bili toliko milosrdni i interpretirali ju zatucanom i neukom puku na neki njima shvatljiv način?
Nije mi bila namjera da zvučim nadmeno ili nekog proglasim ne-intaligentnim. Ono što nitko nije primjetio jest činjenica da mi nismo u koaliciji. Da podsjetim, Skupština se nije konstituirala!
Nismo se prodali za fotelje ni ponude, niti ćemo to ikada napraviti. Ponudili smo 'velikima' da nas podrže ili neka se međusobno dogovore.
Uz to, piše se neinteligentni, a ne neintaligentni

yux031
i biste li se udostojili KONKRETNO i BEZ demagogije i jeftinih političkih skretanja s teme odgovoriti/komentirati na neke od gore navedenih pitanja/opaski koja su jasno postavljena i konkretizirana?
Sva sam pitanja odgovorio, ali ako mi je neko promaklo, molim Vas da ga ponovite.
yux031(da vas podsjetim: kako je moguće uopće pomisliti, na bilo kojoj razini motivacije i u bilo kojem mogućem kontekstu, na ikakav vid koalicije/podržavanja 'adssb-a kada ste jasno [vaša stranka] prije izbora tvrdili kako nije moguć nikakav vid koalicije s njima?)
Možda Vam je promaklo, ali jasno sam rekao da smo imali javnu podršku HDSSB-a i HSP AS -a i tajnu podršku više manje svih drugih. Unatoč tome Skupština se nije konstituirala.
Možda i jesam (i ne bježim od toga da ponekad pobrkam stvari), ali uopće je nevažno na koji ćete način (koalicija, kohabitacija ili konsenzus ili neki petnaesti) nazvati suradnju s 'adssb-om, poanta većine naših komentara odnosi se na vašu suradnju s njima. Koja je prije izbora bila NEMOGUĆA i NEZAMISLIVA (kako je vaša stranka tvrdila)! A ta tvrdnja, kako lijepo reče forumaš u jednom od postova gore, donijela vam je glasove birača (barem u osijeku i osječko-baranjskoj županiji).
Koliko znam Skupštine nema, a to tko će nas podržati ili ne ne ovisi o nama. Mi smo samo pozvali 'velike' u bezizlaznoj situaciji za njih, neka glasaju za nas.
BaudolinoIako bih, u skladu s poslovicom, trebao popustiti - neću.
Citiram Vas:
"Mi tražimo konsenzus kao minimum..."
Meni je jasno da ste Vi nešto drugo htjeli reći, te ste uslijed nepoznavanja materinjeg jezika i općenite sklonosti političara da rabe floskule koje dobro zvuče, ali su bazično glupave, napisali minimum, tamo gdje je trebao stajati preduvjet.
Preduvjet i minimum nisu sinonimi, kao što koalicija s HDSSB-om i nazivanje HDSSB zlom s kojim nikada nećete u koaliciju nisu jednakovrijedni postupci.
Mogu se složiti s Vama i priznajem da je preduvjet bolji izraz nego minimum. A koliko sam pratio Skupštinu koalicije nema.
Meni je žao što s Vama komuniciram kao s malim djetetom, ali sami ste to tražili. Žalosno je da ste ikad mogli figurirati kao iole civilizirana opcija. No, to je samo pokazatelj očajne ponude na političkom tržištu. Stoga birači i pridaju opozicijskim strankama vrijednosti koje nemaju - iako doživljaj nema uporište u realnosti, ipak dovodi do neke promjene. No, postupcima vaše opskurne stranke, kojima pokazujete da niste ništa bolji od SDP-a, a pogotovo da niste nikakva alternativa, opet ste u biračima izazvali ogorčenje i zgađenost politikom. A to je ono najpogubnije.
Molim Vas da mi pojasnite koji je to dio izazvao konsternaciju? To što je HDSSB javno izjavio da nam daje podršku, nije nešto na što mi možemo utjecati. Oni imaju pravo izjaviti što god žele ako im to odgovara u danom trenutku. Kao i mi.
Zaključno, prag više prijeći nećete. Niti u Osijeku, niti u županiji. Sreću Vam neću poželjeti, neka vam se bog smiluje.
Ja Vama želim sreću- O prelasku praga na ponovljenim županijskim izborima bih se mogao složiti.
zen031Laburisti, bilo kakvom suradnjom sa HDSSB-om izgubit ćete više nego što ćete dobiti. Pogotovo ako dođe do prijevremenih izbora za županiju.
Znam, ali me čudi odakle to?
zen031
Inače, od mnogih "malih" članova laburista ovih dana čujem kako ozbiljno razmišljaju o napuštanju stranke.
Sjetite se predizbornih plakata i letaka: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=597585780253447&set=pb.425848654093828.-2207520000.1372773457.&type=3&theater
Uopće ne sumnjam u to, jer mnogi nisu zadovoljni što smo odbili ponude za radna mjeste i nadzorne odbore. Nek' im je sa srećom.
Gospodine Varga, preslušao sam izjavu i prije nego sam pisao komentar, i dalj držim da je ispravno sve što sam napisao.
Prodali ste, između ostaloga i moj glas i to za jedno mjesto predsjednika Županijske skupštine, a tim činom ostavljate HDSSB u životu, a upravo ste ga Vi imali priliku, možda i zauvjek, sportskim riječnikom, "knockoutirati".
Ne znam da li ste primjetili, predsjednik nije izabran.
Spominjete konsenzus? Što on znači? Da će se sve stranke oko nečeka složiti? Živo me zanima kako ćete to izvesti kada se bude trebao izglasati proračun. A upravo to vam je slijedeći veliki ispit. Budete li sudjelovali u tom činu sa dignutim rukama u istom košu sa HDSSBom i HSP dr. Ante Starčević a bez ostalih stranaka - pada vam priča o konsenzusu u vodu, ali i politički kredibilitet koji je danas ozbiljno poljuljan.
Mi smo htjeli izbjeći da se ponove izbori. Kako nitko nije htio glasati za kandidata neke druge stranke (nismo to ni mi), ponudili smo rješenje kojim se Skupština može konstituirati. Novi izbori koštaju oko 5 milijuna kuna. Stranke imaju još vremena do 15.07. dogovoriti sve.
Mi smo ponudili izlaz iz nemoguće situacije. Ako stvarno stranke ne žele nove izbore, a ne žele ni podržati kadidata 'druge strane', ponudili smo im da podrže našeg kandidata. Ali to onda tražimo od svih nositelja lista.
Između HDSSB-a i koalicije SDP-HDZ stvarno ne znam što bi izabrao.
Ja znam - Ništa.
To se zove zla sudbina kad moraš birati. Ili ne moraš, pa idu novi izbori. Vjerujem da u tom slučaju Laburisti ne bi prešli prag, a uvjerljivi pobjednik bi bio HDSSB. što zbog male izlaznosti, što zbog izbora Šišljagića za župana.
To mi djeluje kao najizgldeniji scenario
Činjenica je da su ljudi izabrali Šišljagića za župana pa bi logičnije bilo podržati njegovu opciju. Teška odluka za Laburiste, ali računajući da vjerojatno više nikad ni neće ući u bilo kakva predstavnička tijela, ovo im je odlična prilika da se izbore za sebe.
Kada bi se borili za sebe....
Info:
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=45806&start=45#ixzz2XuDmS8eQmilo_mojekad će treći nastavak ove sapunice
Iako mi sapunica zvuči omalovažavajuće, slijedeća je sjednica zakazana za 15.07.