Propao drugi pokušaj konstituiranja Skupštine Osječko-baranjske županije

Osijek

Propao drugi pokušaj konstituiranja Skupštine Osječko-baranjske županije

[15.07.2013.] Ili izbor predsjednika Skupštine ili novi izbori

Nije uspio drugi pokušaj konstituiranja Skupštine Osječko-baranjske županije. Ako propadne i treći- čekaju nas novi izbori.

U prvom pokušaju, 21. lipnja, HDSSB je kao relativni pobjednik izbora s 24 osvojena mandata predložio da predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije bude njihov Boris Antunović, no on nije dobio potrebnu natpolovičnu većinu od 28 vijećnika. Prva je konstituirajuća sjednica tada prekinuta. U međuvremenu je prijedlog Hrvatskih laburista - stranke rada da predsjednik skupštine bude njihov Antun Kapraljević uz njihov program za županiju dobio potporu HDSSB-a i dvoje vijećnika HSP-a dr Ante Starčevića čime je stvorena potrebna većina u skupštini, a laburist Miroslav Varga izjavio je danas kako je njihov prijedlog dobio potporu i svih srugih stranaka u skupštini, iako to nitko ne želi javno reći. Međutim, Antunu Kapraljeviću, koji inače ima zdravstvenih problema, sinoć je pozlilo te je hospitaliziran, a na današnjoj sjednici nije bilo drugih prijedloga za budućeg predsjednika županijske skupštine. Sjednica je tako drugi put prekinuta, a ako ni u trećem pokušaju ne bude bio izabran predsjednik i dopredsjednici Osječko-baranjsku županiju čekaju novi izbori.

Miroslav Varga je izjavio kako je Kapraljeviću pozlilo zbog bropjnih pritisaka koje je doživio posljednjih dana. Na sjednici su se sukobili i vijećnici - nekadašnji koalicijski partneri iz HDZ-a i HSP Ante Starčevića uz međusobne optužbe da sudjeluju u neprincipijelnim koalicijama kako bi ostvarili svoje osobne interese. HDZ je takvim ocijenio priklanjanje pravaša HDSSB-u i Laburistima na županijskoj razini dok su pravaši za isto optužili HDZ-ovce na razini grada Osijeka.

Sve stranke suglasne su kako je najlošije rješenje ponavljanje izbora koji su preskupi, a pitanje je bi li riješili situaciju u Skupštini Osječko-baranjske županije.

Iz HDZ-a su najavili kako na sljedećoj sjednici namjeravaju istaknuti vlastitog kandidata za predsjednika skupštine, a to znači da će se nastaviti međustranačko dogovaranje i pokušavanja stvaranja većine od 28 vijećnika.

Do tada ostaje pitanje hoće li 3 vijećnika laburista i 2 vijećnika pravaša ostati na istom pravcu te uz HDSSB (koji ima 24 vijećnika) održati potrebnu većinu. Upitno je, naravno, i hoće li laburist Kapraljević do sljedeće sjednice biti boljeg zdravstvenog stanja nego danas.

Izjava: Vladimir Šišljagić [HDSSB]
Povijesni medij

Izjava: Davorin Bubalović [HDZ]
Povijesni medij

Izjava: Miroslav Varga [Laburisti]
Povijesni medij

Izjava: Vladimir Krajnović [HSP AS]
Povijesni medij

Izjava: Domagoj Hajduković [SDP]
Povijesni medij

Tekst: Davor Lončarić/Radio Osijek
Foto: Radio Osijek
Da iz jednog malog naroda može doći toliko zlih, pokvarenih i loših političara to nije za vjerovati.
Samim činom da nije konstituirana Skupština, ovi vijećnici pokazuju kako ima zaista nije stalo do ničega osim do svojih vlastitih i stranačkih pozicija. Ako ne bude konstituiranja treći puta i ako uslijede izbori - slijedi nam novo mrcvarenje, gubljenje novaca, dragocjenog vremena, a iskreno se i nadam - definitivnog brisanja kojekakvih strančica i satelita. Držim da bi svu tu "gospodu" trebalo kazniti i to u smislu ne izlaženja na izbore i držim da bi Vlada RH trebala imenovati povjerenika za OBŽ. Ova regija je previše izmučena i uništena da bi se prepucavalo i kalkuliralo. Konačno je vrijeme da se krene.
Laburisti idu u koaliciju s HDSSB-om?

Ovi laburisti su, čak i po anticivilizacijskim mjerilima naše županije, dno dna.

U gradu su uvjetovali svoju podršku koaliciji mjestom pročelnika za socijalu - jer im to mjesto prirodno pripada.

Da zaključim - nema većih kokošara od laburista i ta stranka, koaliranjem s dvije suprotstavljene strane na gradskoj, odnosno županijskoj razini, osigurava sebi nestajanje na sljedećim lokalnim izborima.

Mali pomak, ali čovjeka veseli.
Da, bez obzira što će dizati ruku za svojega stranačkog kolegu, ovo je prilično razočaravajuće od Varge. Da je imalo političke vjerodostojnosti odbili bi ovaj očajnički pokušaj HDSSB-a i zakucali im čavao u lijes. Ipak, odlučili su se prodati za mjesto predsjednika županijskog vijeća i produžili im život... Moj glas više dobiti neće.
Baudolino

Ovi laburisti su, čak i po anticivilizacijskim mjerilima naše županije, dno dna.

U gradu su uvjetovali svoju podršku koaliciji mjestom pročelnika za socijalu - jer im to mjesto prirodno pripada.

Da zaključim - nema većih kokošara od laburista i ta stranka, koaliranjem s dvije suprotstavljene strane na gradskoj, odnosno županijskoj razini, osigurava sebi nestajanje na sljedećim lokalnim izborima.

Očito niste poslušali moju izjavu. Žao mi je što površno čitate tuđe tumačenje mojih izjava.
Bastro

Da, bez obzira što će dizati ruku za svojega stranačkog kolegu, ovo je prilično razočaravajuće od Varge. Da je imalo političke vjerodostojnosti odbili bi ovaj očajnički pokušaj HDSSB-a i zakucali im čavao u lijes. Ipak, odlučili su se prodati za mjesto predsjednika županijskog vijeća i produžili im život... Moj glas više dobiti neće.

Molim Vas da poslušate moju izjavu.
ping pong George...ping pong Wilson...njiha imade 52 a nas trojica samih....26 kontra 26, bez njih se ne može složiti većina pa se traži konsenzus...dakle - političke izjave se tako ne daju. Unatoč tome što je politika "umijeće nemogućega" i unatoč tome što se svi navodno slažu, a nitko neće, Vaša tri glasa (a i sam sam glasovao za Laburiste) trebaju dakle biti principijelna pa ako se već morate priklanjati nekoj od opcija, neka to bude opcija kontra HDSSB-u..naposljetku opcija kontra Glavaša Vam je između ostalog i donijela ove male pozicije u Skupštini..tres faciunt collegium. Trojica ste, činite društvo, nikako ne TRGOVAČKO DRUŠTVO!
lega imaš kunu

Samim činom da nije konstituirana Skupština, ovi vijećnici pokazuju kako ima zaista nije stalo do ničega osim do svojih vlastitih i stranačkih pozicija. Ako ne bude konstituiranja treći puta i ako uslijede izbori - slijedi nam novo mrcvarenje, gubljenje novaca, dragocjenog vremena, a iskreno se i nadam - definitivnog brisanja kojekakvih strančica i satelita. Držim da bi svu tu "gospodu" trebalo kazniti i to u smislu ne izlaženja na izbore i držim da bi Vlada RH trebala imenovati povjerenika za OBŽ. Ova regija je previše izmučena i uništena da bi se prepucavalo i kalkuliralo. Konačno je vrijeme da se krene.

Nažalost, novi izbori bi mogli koštati oko 5 mil kuna, odnosno oko 50kn svaku obitelj. To ni jedna stranka ne želi. Svi imaju neke skrivene dogovore ili očekivanja, a mi od početka pričamo isto - Možete nas podržati ili ne, ali mi ne ulazimo s nikim u priču ako nema konsenzusa.
Miroslav Varga

Baudolino

Očito niste poslušali moju izjavu. Žao mi je što površno čitate tuđe tumačenje mojih izjava.

Poslušao sam Vašu izjavu. Vi ucjenjujete. Zazivate nekakav konsenzus. Konsenzus je smrt demokracije. Dajete do znanja da se bez vas ne može. Istovremeno tražite da predstavnici svake liste daju vama glas - po kojoj logici, osvojili ste 3, TRI! mjesta?

Vi ste, dakle, kokošari. Da ste, poput GOGO-a, postavili neke uvjete, civilizacijske, ma koliko oni niski bili, ali ne, vi tražite mjesta, fotelje, da vaš program, program bez glasačkog legitimeta, bude usvojen kao program županije.

Sve u svemu, jasno je da ste stranka bez stava, koja će nestati u sljedećem izbornom krugu, jer ste pokazali ucjenjivački mentalitet.

Zatim one floskule o trošku lokalnih izbora, pa to više ni najnaivniji neće tek tako progutati.
Miroslav Varga

lega imaš kunu

Nažalost, novi izbori bi mogli koštati oko 5 mil kuna, odnosno oko 50kn svaku obitelj. To ni jedna stranka ne želi. Svi imaju neke skrivene dogovore ili očekivanja, a mi od početka pričamo isto - Možete nas podržati ili ne, ali mi ne ulazimo s nikim u priču ako nema konsenzusa.

Vi jedino možete jedino biti u priči koja izuzima HDSSB! To ste DUŽNI učiniti prema biračima koji su Vam dali glasove!
Slažem se. Nisam dala glas Vama da bi se slizali s Glavaševcima.

Pa ovo je nevjerojatno!
lega imaš kunu

Miroslav Varga

lega imaš kunu

Vi jedino možete jedino biti u priči koja izuzima HDSSB! To ste DUŽNI učiniti prema biračima koji su Vam dali glasove!

Upravo to.

Zamislite, laburisti, stranka za koju su građani glasali jer im SDP nije dovoljno lijevo, nije dovoljno socijalan, nije dovoljno autentičan - odjednom nudi koaliciju HDSSB-u, stranci koju glasači laburista ne mogu smisliti!

Ovo je sramotna izdaja vlastitih glasača. I pokazuje svu bijedu laburističkih diletanata i kokošara.

Nisam glasao za vas, ali vjerojatno bih da se nije pojavio GOGO, koji također nije pokazao puno vjerodostojnost, ali ovo što laburisti rade je ispod svakog kriterija. Bijedno!

EDIT: Pa ja jesam glasao za laburiste na županiji. Tamo nije bio GOGO kao opcija. Isusatiboga. Znači - i moj glas dajete HDSSB-u. Gadite mi se.
lega imaš kunu

ping pong George...ping pong Wilson...njiha imade 52 a nas trojica samih....26 kontra 26, bez njih se ne može složiti većina pa se traži konsenzus...dakle - političke izjave se tako ne daju. Unatoč tome što je politika "umijeće nemogućega" i unatoč tome što se svi navodno slažu, a nitko neće, Vaša tri glasa (a i sam sam glasovao za Laburiste) trebaju dakle biti principijelna pa ako se već morate priklanjati nekoj od opcija, neka to bude opcija kontra HDSSB-u..naposljetku opcija kontra Glavaša Vam je između ostalog i donijela ove male pozicije u Skupštini..tres faciunt collegium. Trojica ste, činite društvo, nikako ne TRGOVAČKO DRUŠTVO!

Ne znam u kojem ste to dijelu izjave čuli.
Vi ste, dakle, kokošari. Da ste, poput GOGO-a, postavili neke uvjete, civilizacijske, ma koliko oni niski bili, ali ne, vi tražite mjesta, fotelje, da vaš program, program bez glasačkog legitimeta, bude usvojen kao program županije.

Ne bih se baš složio s tvojim komentarom.

Ako su laburisti kao što se navodi sasvim jasno svim strankama prezentirali svoj program i SVIM stranama je prihvatljiv. Ako je svim stranama prihvatljiv i Antun Kapraljević kao kandidat za predsjednika onda se pitam
zbog čega onda se stide dignuti ruku?

Možda zato što oni osim imena stranke nisu ponudili baš ništa??
Kako mi se čini jedino oni i jesu nešto ponudili!

ili da budem do kraja otvoren i da Vas pitam - rukovodite li se inačicom DEJA VU da je i HNS (stranka koja Vam je bila radix - korijen) koalirao sa HDSSB-om, pa želite iskoristiti prokušanu metodu "biti na vlasti i u poziciji" to je poprilično pragmatično.
Also sprach Pecnik prije izbora:

"Surađivati s HDSSB-om znači participirati u zlu, a zlo nikada nikome nije donijelo niti će donijeti dobro."

"To bi konačno trebalo shvatiti i u Hrvatskoj narodnoj stranci (HNS), koja i danas u gradu obnaša vlast u koaliciji s HDSSB-om, a istodobno glumi oporbu, jer je formirala predizbornu koaliciju s SDP-om i HSU-om."

"Ne može u isto vrijeme biti oporba i vlast."

"To zove politika licemjerja."

"Glas za Laburiste neće biti glas za neprincipijelne koalicije s HDSSB-om"

http://dalje.com/hr-hrvatska/osjecki-laburist-pecnik-poziva-stranke-da-ne-koaliraju-sa-hdssb-om/457696

Šta kažete, gospodine Varga, jeste li kokošari, ili ne?
Miroslav Varga

Molim Vas da poslušate moju izjavu.

Demokracija košta.

Kao i u slučaju grada Osijeka, smatram da je bolje ponoviti izbore, nego silom stvarati većinu, jer će građane "izbori koštati". Pa jasno da će ih koštati. No, koštati će ih puno manje nego vlast u županiji koja neće imati stabilnu podršku u skupštini, ili vlast koja će imati manjinu u skupštini.

Ja ne razumijem ove prijedloge da se tu podrže nekakvi programi, da "idemo svi zajedno", i tako to. Vijećnici imaju odlučiti - ili sastavite koaliciju sa Hdssb-om, i osigurajte im većinu u skupštini, i izbjeći ćete te skupe izbore. Ili nemojte dati podršku Hdssb-u, pa neka se provode novi izbori. Sve ostalo je smiješno. Ako svi misle da Hdssb treba rušiti, a i ja mislim, onda nemamo što pričati o skupoći novih izbora.

Osim toga, nisu Laburisti tu da spašavaju građane novih izbora, kao što to nisu trebali napraviti i Borzanica i Vrdoljak svojevremeno, koalirajući s Đapićem. Pustite vi da se stranke sličnoga profila dogovaraju. Neka Hdssb, Hdz, Hsp, Đapićevci i ostali zajedno pjevaju Thompsonove pjesme (ili ćete završiti kao Hns u Osijeku, kojemu je izgleda bio cilj da koalira baš sa svakim, i u tome su uspjeli).
lega imaš kunu

Hvala Vam na replici, ali nažalost ne mogu copy paste tonski zapis pa ću pejstati dio citata...:
"Možete nas podržati ili ne, ali mi ne ulazimo s nikim u priču ako nema konsenzusa."

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=45806#ixzz2XtH9ideZ

dakle ponavljam - Vi ste DUŽNI ne ulaziti u priče sa HDSSB-om.

Ne slažem se s Vama da smo ikome išta dužni, osim našim biračima. A to sigurno nisu birači SDP-a, HDSSB-a, HDZ-a ili bilo koga - to su naši birači.
Stoga, kada smo vidjeli da je Skupština blokirana zbog 'velikih' ponudili smo svoje rješenje koje nikome nije bilo drago, ali im se činilo prihvatljivim - da podrže našeg kandidata za predsjedinka vijeća.
Ali, naš uvjet je bio da to bude onda podrškom svih stranaka.
Baudolino

"Surađivati s HDSSB-om znači participirati u zlu, a zlo nikada nikome nije donijelo niti će donijeti dobro."

"To bi konačno trebalo shvatiti i u Hrvatskoj narodnoj stranci (HNS), koja i danas u gradu obnaša vlast u koaliciji s HDSSB-om, a istodobno glumi oporbu, jer je formirala predizbornu koaliciju s SDP-om i HSU-om."

http://dalje.com/hr-hrvatska/osjecki-laburist-pecnik-poziva-stranke-da-ne-koaliraju-sa-hdssb-om/457696

Šta kažete, gospodine Varga, jeste li kokošari, ili ne?

Odgovorio sam na Vaše pitanje u prethodnom postu
Miroslav Varga

lega imaš kunu

Hvala Vam na replici, ali nažalost ne mogu copy paste tonski zapis pa ću pejstati dio citata...:
"Možete nas podržati ili ne, ali mi ne ulazimo s nikim u priču ako nema konsenzusa."

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=45806#ixzz2XtH9ideZ

dakle ponavljam - Vi ste DUŽNI ne ulaziti u priče sa HDSSB-om.

Ne slažem se s Vama da smo ikome išta dužni, osim našim biračima. A to sigurno nisu birači SDP-a, HDSSB-a, HDZ-a ili bilo koga - to su naši birači.
Stoga, kada smo vidjeli da je Skupština blokirana zbog 'velikih' ponudili smo svoje rješenje koje nikome nije bilo drago, ali im se činilo prihvatljivim - da podrže našeg kandidata za predsjedinka vijeća.
Ali, naš uvjet je bio da to bude onda podrškom svih stranaka.

Vi poštovani gdin Varga drumom, a ja šumom..nisam rekao da ste dužni nekim biračima, nego apsolitno samo onom biračkom tijelu koje Vam je dalo glas. No, obzirom da su laburisti po defaultu bliži ljevici, da je gdin Pecnik rekao slijedeće:

Info: http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=45806&start=15#ixzz2XtLsrt6f
Vi ste dakako po logici stvari dužni ne kohabitirati sa HDSSB-om i ostalom lijevom biračkom tijelu. No, kako god, Felt je napisao da demokracija košta, nadodao bih i da obraz i politički obraz košta pa se držite maxime:"
Glas za Laburiste neće biti glas za neprincipijelne koalicije s HDSSB-om" ili ako ne ide drugačije, neka krenu novi izbori s tim, da, vjerujem, svjesni ste da više, nakon ovakove "pragmatike" ne igrate...
Potpuno razumijem ogorčenost i nezadovoljstvo u svim komentarima. Ali uzrok leži po meni uglavnom u nedostatku informacija.
Molim Vas da prije nego napišete neki komentar poslušate moju izjavu. Ona jest isječena, ali dosta je korektno montirana.
I onda me možete prozivati za što god hoćete. Svakako ću odgovoriti što prije mogu.

Ponavljam - 'Veliki' nemaju većinu i tjeraju nas da odaberemo između HDSSB-a ili HDZ-a (jer je takav dogovor postigao SDP s HDZ-om. SDP je 'uzeo' grad Osijek i obećao zauzvrat podržati HDZ u Županiji).
Međutim nije ispalo po njihovom planu.
Mi smo rekli da nećemo plaćati za račune i dogovore 'velikih'. Kako nitko nema većinu u Skupštini, predložili smo da podrže nas jer je to svim strankama najmanje 'bolno'. Zato smo zatražili konsenzus za tu odluku. I ništa drugo nismo tražili ni od koga niti mislimo da je politika posao u kojem trebaš sada nešto tražiti jer si, eto, dao nekome glas. Stavili smo na stol svoj program, svoje prijedloge i s tim su se svi složili. Sada kada treba to izglasati, svi pate od selektivne amnezije.
I to je OK, valjda tako mora biti u politici. Ali, mi ne pristajemo na to plaćamo tuđe račune niti da naše birače prevarimo zbog nečijih ambicija.
Miroslav Varga

Potpuno razumijenm ogorčenost i nezadovoljstvo u svim komentarima. Ali uzrok leži po meni uglavnom u činjenici da niste informirani.
Molim Vas da prije nego napišete neki komentar poslušate moju izjavu. Ona jest isječena, ali dosta je korektno montirana.
I onda me možete prozivati za što god hoćete. Svakako ću odgovoriti što prije mogu.

Vjerojatno većina forumaša neće preslušati sve izjave.

Laburisti nisu predložili da koaliraju s Hdssb-om, i tu se forumaši nepotrebno žeste. Predložili su da sve stranke u skupštini podrže njihovog kandidata za predsjednika skupštine, pa da sve stranke u skupštini podrže njihov program, koji je svima prihvatlji, i svi su to "u četiri oka" i priznali.

Ponavljam, bolje izbori nego takva većina. Bolje izbori u županiji, nego lažna slika gdje su "svi zajedno". Bolje izbori u gradu nego lažna slika koalicije svih protiv Hdssb-a. Ako se netko boji da bi na ponovljenim izborima Hdssb ostvario još bolji rezultat, taj neka se zapita kakav će rezultat tek ostvariti za godinu-dvije, kad na vidjelo izbije nefunkcioniranje mega anti koalicija koje se ovdje pokušavaju formirati. Prije izbora sam pet puta napisao da program anti ima za cilj smijeniti Hdssb, i cilj je postignut, i sada bi bilo apsurdno da se Hdssb održava u županiji na način da "svi idu zajedno"..
Miroslav Varga

Potpuno razumijenm ogorčenost i nezadovoljstvo u svim komentarima. Ali uzrok leži po meni uglavnom u činjenici da niste informirani.

Poslušao sam Vašu izjavu, koja spada u red trećerezredne demagogije.

Mi nismo informirani? Buahahaha!

Vi nudite koaliciju HDSSB-u na županijskoj razini, kako god vi to nazvali i upakirali.

Neka, neka, barem ćemo se sitnih laburističkih kokošara riješiti na sljedećim lokalnim izborima.
Miroslav Varga

Molim Vas da prije nego napišete neki komentar poslušate moju izjavu. Svakako ću odgovoriti što prije mogu.

Prodajete jako, jako jeftinu demagogiju (u maniri 'hrvatskog kralja demagogije' andrije 'ebranga)!
Ako nitko nije dovoljno intaligentan da shvati vašu ultraintaligentnu izjavu, biste li bili toliko milosrdni i interpretirali ju zatucanom i neukom puku na neki njima shvatljiv način?
i biste li se udostojili KONKRETNO i BEZ demagogije i jeftinih političkih skretanja s teme odgovoriti/komentirati na neke od gore navedenih pitanja/opaski koja su jasno postavljena i konkretizirana?

(da vas podsjetim: kako je moguće uopće pomisliti, na bilo kojoj razini motivacije i u bilo kojem mogućem kontekstu, na ikakav vid koalicije/podržavanja 'adssb-a kada ste jasno [vaša stranka] prije izbora tvrdili kako nije moguć nikakav vid koalicije s njima?)
yux031

Miroslav Varga

Molim Vas da prije nego napišete neki komentar poslušate moju izjavu. Svakako ću odgovoriti što prije mogu.

Prodajete jako, jako jeftinu demagogiju (u maniri 'hrvatskog kralja demagogije' andrije 'ebranga)!
Ako nitko nije dovoljno intaligentan da shvati vašu ultraintaligentnu izjavu, biste li bili toliko milosrdni i interpretirali ju zatucanom i neukom puku na neki njima shvatljiv način?
i biste li se udostojili KONKRETNO i BEZ demagogije i jeftinih političkih skretanja s teme odgovoriti/komentirati na neke od gore navedenih pitanja/opaski koja su jasno postavljena i konkretizirana?

(da vas podsjetim: kako je moguće uopće pomisliti, na bilo kojoj razini motivacije i u bilo kojem mogućem kontekstu, na ikakav vid koalicije/podržavanja 'adssb-a kada ste jasno [vaša stranka] prije izbora tvrdili kako nije moguć nikakav vid koalicije s njima?)

Pobrkali se koaliciju, kohabitaciju i konsenzus. Žao mi je zbog toga jer je vjerojatno i većina ljutih komentatora ovdje to isto tako shvatila. Bojim se i pomisliti kako će to shvatiti moja kuma Manda iz Piškorevaca.
Koaliciju s HDSSB-om smo mogli dogovoriti još na prvoj sjednici da smo htjeli. Mi tražimo od 'velikih' (u ovom slučaju HDSSB, HDZ i SDP) konsenzus kao minimum za početak u konstiturianju Skupštine jer su se neki nešto dogovarali na naš račun. Zbog toga tražimo konsenzus.
I ne, ne moramo sudjelovati u bilo kojoj priči. Nismo 'gladni' fotelja niti funkcija. Ali ne damo velikima da planiraju svijet (u ovom slučaju Županiju) na račun 'malih'.
Baudolino

Neka, neka, barem ćemo se sitnih laburističkih kokošara riješiti na sljedećim lokalnim izborima.

Tako je. Laburisti će, sve sam više siguran u to, ubrzo postati 'bivša' stranka poput HSP-a.

Nevjerojatno kako poliičari stoljećima ne mogu shvatiti da ovise o narodu. Narod je često 'neinformiran' (kako dotični gospodin reče :lol:) i treba mu puno vremena za promjene, ali to vrijeme ipak stigne.
Miroslav Varga

yux031

Miroslav Varga

Pobrkali se koaliciju, kohabitaciju i konsenzus. Žao mi je zbog toga jer je većina također tako shvatila.
Koaliciju s HDSSB-om smo mogli dogovoriti još na prvoj sjednici. Mi tražimo konsenzus kao minimum za početk konstiturianja Skupštine.

Ako je konsenzus minimum, što je optimum - 115% glasova? Koliko iznosi maksimum, bojim se i pomisliti. Bože, kakva jeftina, po inteligenciju uvredljiva demagogija!
Baudolino

Miroslav Varga

yux031

Miroslav Varga

Pobrkali se koaliciju, kohabitaciju i konsenzus. Žao mi je zbog toga jer je većina također tako shvatila.
Koaliciju s HDSSB-om smo mogli dogovoriti još na prvoj sjednici. Mi tražimo konsenzus kao minimum za početk konstiturianja Skupštine.

Ako je konsenzus minimum, što je optimum - 115% glasova? Koliko iznosi maksimum, bojim se i pomisliti. Bože, kakva jeftina, po inteligenciju uvredljiva demagogija!

Nije!
yux031

Baudolino

Tako je. Laburisti će, sve sam više siguran u to, ubrzo postati 'bivša' stranka poput HSP-a.

Nevjerojatno kako poliičari stoljećima ne mogu shvatiti da ovise o narodu. Narod je često 'neinformiran' (kako dotični gospodin reče :lol:) i treba mu puno vremena za promjene, ali to vrijeme ipak stigne.

Mi to shvaćamo i tako i radimo. Ako nas ne razumiju moramo tumačiti, ako nas ne žele razumijeti, i to je pravo.
nekima ocito nije jasno da u ovoj drzavi a pogotovo u ovom gradu ne postoji "ljevica", ne postoji niti "desnica", Osijek je najbolji primjer nase politicke zbilje...
"pravas" podrzava SDP i krade glasove HDSSB.u
HNS i njegovo podrzavanje HDSSB.a
skrivena koalicija SDP.a i HDZ.a
pa onda stvari iz ovoga topica..

vidio sam mnoge "ljevicare" kako sumanuto opravdavaju bilo Djapica bilo Vrkica koji je sa njim koalirao jer im to ide u prilog, isto tako i HDSSB.ovci kada im treba nadju dobre izlike za svoje neprirodne koalicije...o SDP.u, HNS.u i HDZ.u ne treba ni pricati...

i onda se ovce po forumima cude sto njihovi "heroji" naglo promjene retoriku svaki puta poslje izbora...

kruha i igara, i sljedece izbore ce se vecina vas/nas klati tu po ovom i slicnim forumima u njihovo ime, neki iz zabluda neki dobro placeni...
Miroslav Varga

Baudolino

Miroslav Varga

yux031

Miroslav Varga

Nije!

Nije? I to je Vaša argumentacija? Nije?!!!

Nudite koaliciju svima, dakle i HDSSB-u, a uvjetujete mjestom predsjednika županijske skupštine.

Ucjenjujete.

Spašavate HDSSB i vojnika Šiška.

Prodajete jeftinu demagogiju o troškovima izbora.

Gazite svoja obećanja iz predizborne faze.

Veselim se vašem skorom nestanku s lokalne političke tržnice.

Trulih jabuka, naime, ima i bez vas sasvim dovoljno.
Miroslav Varga

yux031

Miroslav Varga

Pobrkali se koaliciju, kohabitaciju i konsenzus. Žao mi je zbog toga jer je vjerojatno i većina ljutih komentatora ovdje to isto tako shvatila. Bojim se i pomisliti kako će to shvatiti moja kuma Manda iz Piškorevaca.
Koaliciju s HDSSB-om smo mogli dogovoriti još na prvoj sjednici da smo htjeli. Mi tražimo od 'velikih' (u ovom slučaju HDSSB, HDZ i SDP) konsenzus kao minimum za početak u konstiturianju Skupštine jer su se neki nešto dogovarali na naš račun. Zbog toga tražimo konsenzus.
I ne, ne moramo sudjelovati u bilo kojoj priči. Nismo 'gladni' fotelja niti funkcija. Ali ne damo velikima da planiraju svijet (u ovom slučaju Županiju) na račun 'malih'.

Možda i jesam (i ne bježim od toga da ponekad pobrkam stvari), ali uopće je nevažno na koji ćete način (koalicija, kohabitacija ili konsenzus ili neki petnaesti) nazvati suradnju s 'adssb-om, poanta većine naših komentara odnosi se na vašu suradnju s njima. Koja je prije izbora bila NEMOGUĆA i NEZAMISLIVA (kako je vaša stranka tvrdila)! A ta tvrdnja, kako lijepo reče forumaš u jednom od postova gore, donijela vam je glasove birača (barem u osijeku i osječko-baranjskoj županiji).
Može biti konsenzus, može biti koalicija, može biti kohabitacija, a može biti i zajednička ekipa za malonogometni turnir u Šagu, dok je god zajedno sa HDSSB-om vi ste razočarali svoje birače, među kojima sam, na županijskom planu, bio i ja.

Nisam u potpunosti sretan niti sa onim što smo na kraju mi napravili (iako sam uvjeren da smo od svih realnih opcija ipak napravili onu najbolju), ali ovo što rade Laburisti, ovo je izgleda prava politika, onakva za kakvu se govori da je možda netko ušao čistog obraza u politika, ali nije takvoga izašao iz nje. I zato vas ovih dana napušta sve više članova, iz ovih ili onih razloga, niste još ni počeli raditi kako spada, a već se raspadate...
tranquilize

nekima ocito nije jasno da u ovoj drzavi a pogotovo u ovom gradu ne postoji "ljevica", ne postoji niti "desnica", Osijek je najbolji primjer nase politicke zbilje...
"pravas" podrzava SDP i krade glasove HDSSB.u
HNS i njegovo podrzavanje HDSSB.a
skrivena koalicija SDP.a i HDZ.a
pa onda stvari iz ovoga topica..

vidio sam mnoge "ljevicare" kako sumanuto opravdavaju bilo Djapica bilo Vrkica koji je sa njim koalirao jer im to ide u prilog, isto tako i HDSSB.ovci kada im treba nadju dobre izlike za svoje neprirodne koalicije...o SDP.u, HNS.u i HDZ.u ne treba ni pricati...

i onda se ovce po forumima cude sto njihovi "heroji" naglo promjene retoriku svaki puta prije izbora...

kruha i igara, i sljedece izbore ce se vecina vas/nas klati tu po ovom i slicnim forumima u njihovo ime, neki iz zabluda neki dobro placeni...

Ne mogu opravdati neobranjivo. I slažem se s nekim tezama.

Re: Propao drugi pokušaj konstituiranja Skupštine Osječko-baranjske županije

evo jučerašnja izjava predsjednika ogranka strane Čepin i tajnika podružnice OBŽ-a Laburista:

Poštovani,

želim Vas obavijestiti da sam odlučio napustiti Hrvatske laburiste - Stranku rada.

U Stranku sam se učlanio 2011.g. pred parlamentarne izbore i od onda sam vjerovao u mogućnost promjene koju pruža ova stranka. Za stranku sam radio vođen idealima i od početka cijelim srcem i zauzvrat nisam očekivao i ne očekujem ništa osim boljitka ovog društva.

Nažalost, ono čega sam se i bojao se i dogodilo. Prošli su lokalni izbori, osvojili smo određeni broj mandata i vrlo brzo su se otvorile karte. Neprirodne koalicije u Osijeku koje neće biti dugog vijeka možda će privremeno i pomoći Gradu Osijeku, ali dugoročno neće laburistima, a samim time ni građanima Osijeka. Isto tako vrijedi i za Osječko-baranjsku županiju zvalo se to konsenzus svih stranaka ili koalicija.

Laburisti nisu samo središnjica stranke, Dragutin Lesar i saborski zastupnici. Laburisti su svi članovi u cjelini. Iako ne mogu zamjeriti ništa saborskim zastupnicima koji usitinu rade dobro i savjesno svoj posao i dalje želim da takvi ostanu, ja sam isto tako i dio lokalne zajednice laburista.

Ne mogu ići protiv sebe i svoje savjesti i ne želim više biti dio ove stranke u koju sam velike nade polagao. Ako će 4 čovjeka predstavljati i odlučivati o 700 članova županije onda to nije demokracija. Ako će izvršni odbor služiti samo kao formalnost da potvrdi ono što je već dogovoreno onda to nije demokracija.

Hrvatski laburisti - Stranka rada se zalaže za osnaživanje demokracije putem referenduma. Ako je tome tako, zašto ne postoje unutarstranački referendumi, tj. jedan jedini koji je bio (onaj o ulasku RH u EU) nije ispoštovan. Tada je većina članova bila protiv ulaska, ali je Stranka odlučila da je ipak dobro za sve nas da se zalažemo za ulazak. Ne možemo se iskreno zalagati za demokraciju ako ju sami ne provodimo. Tada treba prihvatiti rezultat koliko god nam se on ne sviđao.

Možda je jednostavno stvar u tome što ne vidim mogućnost promjene ovoga svijeta u političkoj stranci.

Nimalo ne žalim što sam bio član laburista, i puno sam naučio iz tog iskustva. Svima Vam se želim zahvaliti na trudu, vremenu, razumijevanju i predanosti.

Ovime automatski prestaju sve moje funkcije, predsjednika ogranka Čepin, tajnika podružnice Osječko-baranjske županije, člana izvršnog odbora podružnice.

Nastavit ću raditi kao nezavisni vijećnik Općinskog vijeća Općine Čepin.

Baudolino

Nije? I to je Vaša argumentacija? Nije?!!!

A što milslite da se može napisati kao odgovor tvrdnji da je optimum 115%?

Nudite koaliciju svima, dakle i HDSSB-u, a uvjetujete mjestom predsjednika županijske skupštine.

tražimo konsenzus oko odluke, ne i koaliciju.

Ucjenjujete.

Nikada i nikoga. Nudim rješenje gdje su veliki 'uprskali' pa nemju izlaza

Spašavate HDSSB i vojnika Šiška.

Ne, nego pokušavamo naći izlaz iz situacije u kojoj su slijedeći izbori jedina opcija

Prodajete jeftinu demagogiju o troškovima izbora.

Ne

Gazite svoja obećanja iz predizborne faze.

Ne! Koja npr?

Veselim se vašem skorom nestanku s lokalne političke tržnice.

Vaše pravo.

Trulih jabuka, naime, ima i bez vas sasvim dovoljno.

Ne osjećam se tako, ali dozvoljavam da nas Vi vidite tako.

Evil Poodingh

evo jučerašnja izjava predsjednika ogranka strane Čepin i tajnika podružnice OBŽ-a Laburista:

Poštovani,

želim Vas obavijestiti da sam odlučio napustiti Hrvatske laburiste - Stranku rada.

U Stranku sam se učlanio 2011.g. pred parlamentarne izbore i od onda sam vjerovao u mogućnost promjene koju pruža ova stranka. Za stranku sam radio vođen idealima i od početka cijelim srcem i zauzvrat nisam očekivao i ne očekujem ništa osim boljitka ovog društva.

Nažalost, ono čega sam se i bojao se i dogodilo. Prošli su lokalni izbori, osvojili smo određeni broj mandata i vrlo brzo su se otvorile karte. Neprirodne koalicije u Osijeku koje neće biti dugog vijeka možda će privremeno i pomoći Gradu Osijeku, ali dugoročno neće laburistima, a samim time ni građanima Osijeka. Isto tako vrijedi i za Osječko-baranjsku županiju zvalo se to konsenzus svih stranaka ili koalicija.

Laburisti nisu samo središnjica stranke, Dragutin Lesar i saborski zastupnici. Laburisti su svi članovi u cjelini. Iako ne mogu zamjeriti ništa saborskim zastupnicima koji usitinu rade dobro i savjesno svoj posao i dalje želim da takvi ostanu, ja sam isto tako i dio lokalne zajednice laburista.

Ne mogu ići protiv sebe i svoje savjesti i ne želim više biti dio ove stranke u koju sam velike nade polagao. Ako će 4 čovjeka predstavljati i odlučivati o 700 članova županije onda to nije demokracija. Ako će izvršni odbor služiti samo kao formalnost da potvrdi ono što je već dogovoreno onda to nije demokracija.

Hrvatski laburisti - Stranka rada se zalaže za osnaživanje demokracije putem referenduma. Ako je tome tako, zašto ne postoje unutarstranački referendumi, tj. jedan jedini koji je bio (onaj o ulasku RH u EU) nije ispoštovan. Tada je većina članova bila protiv ulaska, ali je Stranka odlučila da je ipak dobro za sve nas da se zalažemo za ulazak. Ne možemo se iskreno zalagati za demokraciju ako ju sami ne provodimo. Tada treba prihvatiti rezultat koliko god nam se on ne sviđao.

Možda je jednostavno stvar u tome što ne vidim mogućnost promjene ovoga svijeta u političkoj stranci.

Nimalo ne žalim što sam bio član laburista, i puno sam naučio iz tog iskustva. Svima Vam se želim zahvaliti na trudu, vremenu, razumijevanju i predanosti.

Ovime automatski prestaju sve moje funkcije, predsjednika ogranka Čepin, tajnika podružnice Osječko-baranjske županije, člana izvršnog odbora podružnice.

Žao mi je da je kolega Bernard istupio, ali to je bilo još prije prve sjednice Skupštine. I šteta da nije više naš član, ali to je njegovo pravo
Pa ako je konsenzus minimum, a konsenzus iznosi 100% glasova, možete li mi reći što bi bio optimum? A što maksimum?

Konsenzus je minimum u Sjevernoj Koreiji, a bio je minimum i u Miloševićevoj Srbiji. Dovoljno ste stari da se sjećate da:

"Samo konsenzus Srbina spašava!"

Srbina i HDSSSSB, očito.
Baudolino

Pa ako je konsenzus minimum, a konsenzus iznosi 100% glasova, možete li mi reći što bi bio optimum? A što maksimum?

Da ste poslušali izjavu, znali bi koliko ste pogriješili s tom tvrdnjom.
Iako bih, u skladu s poslovicom, trebao popustiti - neću.

Citiram Vas:

"Mi tražimo konsenzus kao minimum..."

Meni je jasno da ste Vi nešto drugo htjeli reći, te ste uslijed nepoznavanja materinjeg jezika i općenite sklonosti političara da rabe floskule koje dobro zvuče, ali su bazično glupave, napisali minimum, tamo gdje je trebao stajati preduvjet.

Preduvjet i minimum nisu sinonimi, kao što koalicija s HDSSB-om i nazivanje HDSSB zlom s kojim nikada nećete u koaliciju nisu jednakovrijedni postupci.

Meni je žao što s Vama komuniciram kao s malim djetetom, ali sami ste to tražili. Žalosno je da ste ikad mogli figurirati kao iole civilizirana opcija. No, to je samo pokazatelj očajne ponude na političkom tržištu. Stoga birači i pridaju opozicijskim strankama vrijednosti koje nemaju - iako doživljaj nema uporište u realnosti, ipak dovodi do neke promjene. No, postupcima vaše opskurne stranke, kojima pokazujete da niste ništa bolji od SDP-a, a pogotovo da niste nikakva alternativa, opet ste u biračima izazvali ogorčenje i zgađenost politikom. A to je ono najpogubnije.

Zaključno, prag više prijeći nećete. Niti u Osijeku, niti u županiji. Sreću Vam neću poželjeti, neka vam se bog smiluje.
Laburisti, bilo kakvom suradnjom sa HDSSB-om izgubit ćete više nego što ćete dobiti. Pogotovo ako dođe do prijevremenih izbora za županiju.

Inače, od mnogih "malih" članova laburista ovih dana čujem kako ozbiljno razmišljaju o napuštanju stranke.

Sjetite se predizbornih plakata i letaka: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=597585780253447&set=pb.425848654093828.-2207520000.1372773457.&type=3&theater
Gospodine Varga, preslušao sam izjavu i prije nego sam pisao komentar, i dalj držim da je ispravno sve što sam napisao.

Prodali ste, između ostaloga i moj glas i to za jedno mjesto predsjednika Županijske skupštine, a tim činom ostavljate HDSSB u životu, a upravo ste ga Vi imali priliku, možda i zauvjek, sportskim riječnikom, "knockoutirati".

Spominjete konsenzus? Što on znači? Da će se sve stranke oko nečeka složiti? Živo me zanima kako ćete to izvesti kada se bude trebao izglasati proračun. A upravo to vam je slijedeći veliki ispit. Budete li sudjelovali u tom činu sa dignutim rukama u istom košu sa HDSSBom i HSP dr. Ante Starčević a bez ostalih stranaka - pada vam priča o konsenzusu u vodu, ali i politički kredibilitet koji je danas ozbiljno poljuljan.
Između HDSSB-a i koalicije SDP-HDZ stvarno ne znam što bi izabrao. To se zove zla sudbina kad moraš birati. Ili ne moraš, pa idu novi izbori. Vjerujem da u tom slučaju Laburisti ne bi prešli prag, a uvjerljivi pobjednik bi bio HDSSB. što zbog male izlaznosti, što zbog izbora Šišljagića za župana.
Činjenica je da su ljudi izabrali Šišljagića za župana pa bi logičnije bilo podržati njegovu opciju. Teška odluka za Laburiste, ali računajući da vjerojatno više nikad ni neće ući u bilo kakva predstavnička tijela, ovo im je odlična prilika da se izbore za sebe.
Bastro

Gospodine Varga, preslušao sam izjavu i prije nego sam pisao komentar, i dalj držim da je ispravno sve što sam napisao.

Prodali ste, između ostaloga i moj glas i to za jedno mjesto predsjednika Županijske skupštine, a tim činom ostavljate HDSSB u životu, a upravo ste ga Vi imali priliku, možda i zauvjek, sportskim riječnikom, "knockoutirati".

Spominjete konsenzus? Što on znači? Da će se sve stranke oko nečeka složiti? Živo me zanima kako ćete to izvesti kada se bude trebao izglasati proračun. A upravo to vam je slijedeći veliki ispit. Budete li sudjelovali u tom činu sa dignutim rukama u istom košu sa HDSSBom i HSP dr. Ante Starčević a bez ostalih stranaka - pada vam priča o konsenzusu u vodu, ali i politički kredibilitet koji je danas ozbiljno poljuljan.

Evil Poodingh

Poštovani,

Što nije izašao prije izbora?????
Žalosno je što piše gos.Bestvina. Pa nikad nebi bio viječnik da nije bilo laburista. Čak je sam sebe reklamirao na stranici a ne laburiste :( .Sve mi se čini da je dobio jako dobro obečanje. A to koliko će biti nezavisni trebalo bi pratiti tog gosp.Bestvinu ihahahaahahahahah Pred njim je karijera , mlad ,zgodan ,voli život ,hoce ebat a to košta hahhaha žalosno sto u tom decku nije blo ništa laburistickoga RAD??? ISTINA??? ZNANJE ???POŠTENJE ??? DRUŠTVENA PRAVEDNOST ???? da je pošten ostavio bi mandat laburistima :( da je to istina napustio bi odmah stranku prije izbora, da je radio bio bi tu kad treba , Znanja ima čim si je ostavio mandat, isto koliko i društvene pravednosti :):):)
kad će treći nastavak ove sapunice
Isprika što ste čekali na odgovore, ali gledajući niz komentara, pomislih da Vam odgovorim na više pitanja odjednom jer je skoro svaki drugi post moj i isprika što sam pretjerao. Dakle redom:

yux031

Ne slažem se. Napisao sam što se stvarno dogodilo.
yux031

Nije mi bila namjera da zvučim nadmeno ili nekog proglasim ne-intaligentnim. Ono što nitko nije primjetio jest činjenica da mi nismo u koaliciji. Da podsjetim, Skupština se nije konstituirala!
Nismo se prodali za fotelje ni ponude, niti ćemo to ikada napraviti. Ponudili smo 'velikima' da nas podrže ili neka se međusobno dogovore.
Uz to, piše se neinteligentni, a ne neintaligentni :)
yux031

Sva sam pitanja odgovorio, ali ako mi je neko promaklo, molim Vas da ga ponovite.
yux031

Možda Vam je promaklo, ali jasno sam rekao da smo imali javnu podršku HDSSB-a i HSP AS -a i tajnu podršku više manje svih drugih. Unatoč tome Skupština se nije konstituirala.

Možda i jesam (i ne bježim od toga da ponekad pobrkam stvari), ali uopće je nevažno na koji ćete način (koalicija, kohabitacija ili konsenzus ili neki petnaesti) nazvati suradnju s 'adssb-om, poanta većine naših komentara odnosi se na vašu suradnju s njima. Koja je prije izbora bila NEMOGUĆA i NEZAMISLIVA (kako je vaša stranka tvrdila)! A ta tvrdnja, kako lijepo reče forumaš u jednom od postova gore, donijela vam je glasove birača (barem u osijeku i osječko-baranjskoj županiji).

Koliko znam Skupštine nema, a to tko će nas podržati ili ne ne ovisi o nama. Mi smo samo pozvali 'velike' u bezizlaznoj situaciji za njih, neka glasaju za nas.

Baudolino

Iako bih, u skladu s poslovicom, trebao popustiti - neću.

Citiram Vas:

"Mi tražimo konsenzus kao minimum..."

Meni je jasno da ste Vi nešto drugo htjeli reći, te ste uslijed nepoznavanja materinjeg jezika i općenite sklonosti političara da rabe floskule koje dobro zvuče, ali su bazično glupave, napisali minimum, tamo gdje je trebao stajati preduvjet.

Preduvjet i minimum nisu sinonimi, kao što koalicija s HDSSB-om i nazivanje HDSSB zlom s kojim nikada nećete u koaliciju nisu jednakovrijedni postupci.

Mogu se složiti s Vama i priznajem da je preduvjet bolji izraz nego minimum. A koliko sam pratio Skupštinu koalicije nema.

Meni je žao što s Vama komuniciram kao s malim djetetom, ali sami ste to tražili. Žalosno je da ste ikad mogli figurirati kao iole civilizirana opcija. No, to je samo pokazatelj očajne ponude na političkom tržištu. Stoga birači i pridaju opozicijskim strankama vrijednosti koje nemaju - iako doživljaj nema uporište u realnosti, ipak dovodi do neke promjene. No, postupcima vaše opskurne stranke, kojima pokazujete da niste ništa bolji od SDP-a, a pogotovo da niste nikakva alternativa, opet ste u biračima izazvali ogorčenje i zgađenost politikom. A to je ono najpogubnije.

Molim Vas da mi pojasnite koji je to dio izazvao konsternaciju? To što je HDSSB javno izjavio da nam daje podršku, nije nešto na što mi možemo utjecati. Oni imaju pravo izjaviti što god žele ako im to odgovara u danom trenutku. Kao i mi.

Zaključno, prag više prijeći nećete. Niti u Osijeku, niti u županiji. Sreću Vam neću poželjeti, neka vam se bog smiluje.

Ja Vama želim sreću- O prelasku praga na ponovljenim županijskim izborima bih se mogao složiti.
zen031

Laburisti, bilo kakvom suradnjom sa HDSSB-om izgubit ćete više nego što ćete dobiti. Pogotovo ako dođe do prijevremenih izbora za županiju.

Znam, ali me čudi odakle to?
zen031

Inače, od mnogih "malih" članova laburista ovih dana čujem kako ozbiljno razmišljaju o napuštanju stranke.

Sjetite se predizbornih plakata i letaka: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=597585780253447&set=pb.425848654093828.-2207520000.1372773457.&type=3&theater

Uopće ne sumnjam u to, jer mnogi nisu zadovoljni što smo odbili ponude za radna mjeste i nadzorne odbore. Nek' im je sa srećom.

Ne znam da li ste primjetili, predsjednik nije izabran.

Mi smo htjeli izbjeći da se ponove izbori. Kako nitko nije htio glasati za kandidata neke druge stranke (nismo to ni mi), ponudili smo rješenje kojim se Skupština može konstituirati. Novi izbori koštaju oko 5 milijuna kuna. Stranke imaju još vremena do 15.07. dogovoriti sve.
Mi smo ponudili izlaz iz nemoguće situacije. Ako stvarno stranke ne žele nove izbore, a ne žele ni podržati kadidata 'druge strane', ponudili smo im da podrže našeg kandidata. Ali to onda tražimo od svih nositelja lista.

Između HDSSB-a i koalicije SDP-HDZ stvarno ne znam što bi izabrao.

Ja znam - Ništa.

To se zove zla sudbina kad moraš birati. Ili ne moraš, pa idu novi izbori. Vjerujem da u tom slučaju Laburisti ne bi prešli prag, a uvjerljivi pobjednik bi bio HDSSB. što zbog male izlaznosti, što zbog izbora Šišljagića za župana.

To mi djeluje kao najizgldeniji scenario

Činjenica je da su ljudi izabrali Šišljagića za župana pa bi logičnije bilo podržati njegovu opciju. Teška odluka za Laburiste, ali računajući da vjerojatno više nikad ni neće ući u bilo kakva predstavnička tijela, ovo im je odlična prilika da se izbore za sebe.

Kada bi se borili za sebe....

Info: http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=45806&start=45#ixzz2XuDmS8eQ
milo_moje

kad će treći nastavak ove sapunice

Iako mi sapunica zvuči omalovažavajuće, slijedeća je sjednica zakazana za 15.07.
@fireman911

Zašto bi istupio prije izbora? Nije znao da će mu se stranka prodati! Citiram g. Vargu: "26 zastupnika su sa obje strane, bez naša tri glasa se ne može".
Zato nam prodajte mjesto šefa Županijske skupštine - na žalost, ova politika je tolika k.... da je jadnik završio u bolnici od stresova.

Citiram Pecnika: "Surađivati s HDSSB-om znači participirati u zlu, a zlo nikada nikome nije donijelo niti će donijeti dobro."

Očito da je tako, samo laburisti se ne sjećaju svojih principa.
Što se tiče mandata, nabrojite mi dva čovjeka koji su ostavili mandat nakon što su izašli iz stranke. Jednog i ja znam, zato mi vi recite još jednog.
@Miroslav Varga

G. Bestvina je istupio jučer, nemojte širiti dezinformacije.
Miroslav Varga

Ne znam da li ste primjetili, predsjednik nije izabran.

Kad posežete za bezobraznim cinizmom onda je jasno da ste i sami potreseni situacijom u kojoj se nalazite, svjesni kompromisa na koji priistajete. Svejedno, kao političar, morali bi znati ne obraćati se s visoka niti omalovažavati inteligenciju vaših glasača, kao ni njihov apetit za ispunjenjem obećanja koje ste dali prije izbora.

Moram li biti bleeding obvious kako bi se udostojili pristojno odgovoriti, ne izbjegavajući odgovor?

Jasno je kao dan da ćete dići ruku za gosp. Kapraljevića, vašeg stranačkog kolegu na slijedećoj konstituirajućoj sjednici, zajedno s HDSSBom i HSP Dr. Ante Stračević.

Dovoljno jasno?

Ali izgleda da Vam nije jasno da to vaši glasači NE ŽELE i da Vam nisu zbog toga dali glas. Oni su žele PROMJENE! Dosta je bilo ovog zla protekle 22 godine. Glasalo se za Vas i promjene makar po cijenu dizanja ruku na istoj strani sa SDPom i HDZom, kao što se glasalo za kolegu Pecnika po cijenu toga da je predsjednik Gradskog vijeća gospodin Đapić. Korak po korak. Prvo maknuti HDSSB, a kasnije i ostale, neću pogriješiti ako kažem - kriminalce.
borisk1

@Miroslav Varga

G. Bestvina je istupio jučer, nemojte širiti dezinformacije.

Ja znam kada je meni poslao mail da napušta stranku.
@Miroslav Varga

Svatko ima svoju istinu, kome vjerovati...

U svakom slučaju, na izborima ste imali i moj glas;
ako i treći pokušaj propadne i idemo ponovno na izbore, nećete ga imati, ne samo od mene, nego od mnogih.
Žao mi je što je tako, ali Bastro je potpuno u pravu.
Bastro

Kad posežete za bezobraznim cinizmom onda je jasno da ste i sami potreseni situacijom u kojoj se nalazite, svjesni kompromisa na koji priistajete. Svejedno, kao političar, morali bi znati ne obraćati se s visoka niti omalovažavati inteligenciju vaših glasača, kao ni njihov apetit za ispunjenjem obećanja koje ste dali prije izbora.

U pravu ste, nikada se niti jedan političar ne bi smio obraćati nikome s visoka. Ali kako sam ja tek od danas član Županijske skupštine (političar plaćen za svoj posao), molim za malo uviđavnosti - pokušat ću se korigirati.

Moram li biti bleeding obvious kako bi se udostojili pristojno odgovoriti, ne izbjegavajući odgovor?

Jasno je kao dan da ćete dići ruku za gosp. Kapraljevića, vašeg stranačkog kolegu na slijedećoj konstituirajućoj sjednici, zajedno s HDSSBom i HSP Dr. Ante Stračević.

Dovoljno jasno?

Potpuno jasno. Ali, uvjet da se to dogodi je da svoj glas daju i SDP i HDZ. Vidim da ste jako uvjereni u svoje predviđanje budućnosti

Ali izgleda da Vam nije jasno da to vaši glasači NE ŽELE i da Vam nisu zbog toga dali glas. Oni su žele PROMJENE! Dosta je bilo ovog zla protekle 22 godine. Glasalo se za Vas i promjene makar po cijenu dizanja ruku na istoj strani sa SDPom i HDZom, kao što se glasalo za kolegu Pecnika po cijenu toga da je predsjednik Gradskog vijeća gospodin Đapić. Korak po korak. Prvo maknuti HDSSB, a kasnije i ostale, neću pogriješiti ako kažem - kriminalce.

OK, kada ste si već uzeli pravo da govorite u ime svih naših glasača, moram priznati da ne znam kako da mi samostalno složimo 29 glasova u Skupštini s naša tri glasa?
Ako mi ne istaknemo svog kandidata, Skupština vjerojatno propada i idu novi izbori. Mi nećemo glasati za SDP, HDZ ni HDSSB. Oni neće glasati jedni za druge. Ali svi bi mogli glasati za našeg kandidata.
"možda će privremeno i pomoći Gradu Osijeku, ali dugoročno neće laburistima"

?? možda se krivo izrazio, ali ja iz ovog isčitavam ovo: briga me za Osijek, bitno je da je stranci dobro.

Gospodine Varga ako vam je to stranački kadar...
borisk1

@Miroslav Varga

Svatko ima svoju istinu, kome vjerovati...

U svakom slučaju, na izborima ste imali i moj glas;
ako i treći pokušaj propadne i idemo ponovno na izbore, nećete ga imati, ne samo od mene, nego od mnogih.
Žao mi je što je tako, ali Bastro je potpuno u pravu.

I meni je žao. Mi smo imali toliko malo glasova da smo jedva prešli izborni prag i doslovno svaki glas je bio važan. Svjesni smo činjenice da u ponovljenim izborima to možda nećemo postići.
Varga, lega...šta ti je to uopće trebalo...mislim onako općenito... :)
TataMata

Baš...
Miroslav Varga

Potpuno jasno. Ali, uvjet da se to dogodi je da svoj glas daju i SDP i HDZ. Vidim da ste jako uvjereni u svoje predviđanje budućnosti

Žao mi je što ću biti nosač loših vijesti ali - HDZ, SDP i HNS neće glasati za vašeg kandidata.

I tu završava priča o koncenzusu, na svu sreću jer:

Dajte se, molim Vas, uozbiljite. Kakav crni koncenzus? Ja znam da Vam treba alibij za vaše postupke ali morali ste izmisliti nešto uvjerljivije od koncenzusa. Ne treba biti politički obrazovan da bi bilo jasno da unisone odluke svih stranaka, pa makar i samo nekih članova ali da sve budu na broju - neće i ne može biti. Čista utopija. Ako mislite da je to moguće - čemu onda uopće politički pluralizam gospodine Varga?

Neću Vam čestitati što ste održali HDSSB na životu u županiji, i možda , kao što kažete ne mogu predvidjeti budućnost, ali mogu predvidjeti tko će vam iz Mostara čestitati.... ako već nije.
Miroslav Varga

TataMata

Baš...

inače, ako ništa drugo, onda se barem pokušavate oprati i pokušavate odgovoriti...obzirom na druge Vaše kolege i ovo je nešto...

Osječka politička kuhinja, kao glavno jelo opet nam servira podgrijane laži.
Miroslav Varga

Ponavljam - 'Veliki' nemaju većinu i tjeraju nas da odaberemo između HDSSB-a ili HDZ-a (jer je takav dogovor postigao SDP s HDZ-om. SDP je 'uzeo' grad Osijek i obećao zauzvrat podržati HDZ u Županiji).
Međutim nije ispalo po njihovom planu.
Mi smo rekli da nećemo plaćati za račune i dogovore 'velikih'.

Laburisti su dosadni ko guzne muhe.
U gradu su dio većine uz HDZ i SDP, a u županiji inzistiraju na nekom novom principu. Moš mislit..:roll:
Nisam vam dao glas da omogućite glavaševcima sudjelovanje u vlasti ako je moguća ikakva druga kombinacija.
EOD.
Do sada smo se nebrojeno puta imali prilike uvjeriti da su svi političari isti. Slijedom te činjenice, da se zaključiti da nam je potpuno svejedno tko je na vlasti, jer narodu će uvijek biti isto. Barem nećemo morati ponovo plaćati i izlaziti na te usrane izbore, koji ionako ne donose ništa dobroga.

g. Varga..ovo što vi pišete i pričate, ulazi u rubriku vjerovali ili ne...upravo potvrđujete moj upis tamo oko izbora da su laburisti prošlo svršeno vrijeme..s ovim ponašanjem samo ubrzavate stvar pa vam čestitam na tome :wink: što prije nestanete sa političke scene, to bolje..jer ovo što vi radite, to je dno ljigavosti..pokušavate nas uvjeriti kako vi samo nemušti i naivni tražite konsenzus..HAHAAHAHAHAHAHA!!!!!!!!! pa koga vi pravite blesavim? i još nadodajete ako "veliki" ne žele podržati vaš prijedlog, neka se dogovore...FENOMENALNO! neka se dogovore HDSSB I anti-HDSSB ekipa..i još licemjerno spominjete troškove novih izbora..SRAM VAS BILO SVE SKUPA U TOJ JADNOJ STRANČICI! ta 3 vijećnika dobili ste na laprdanju PROTIV HDSSBa i prizivajući promjene a sad se pravite blesavi..u gradu uredno dižete ruke s tim istim HDZom i SDPom a u Županiji vam ne pašu...jel? hvala Bogu pa nisam glasovao za laburiste u Županiji ali jesam za Vas kao Župana i sad me stid toga..povlačim svoj glas..želim toj vašoj mizernoj strančici što brže političko raspadanje jer se smrad vaše lešine već osjeća u zraku..PFUJ ŠTO MI SE GADITE!
Poznato je da političarima, i onima koje politika postavlja na položaje, nisu bitne sitnice tipa odanosti svojim političkim bojama. Važno je biti na vrhu, jer tamo je novac, a novac je ono čemu su takvi odani i čemu se mole i klanjaju. Nije važno ni tko ih postavlja, ni zašto. Važno je samo što duže se održati se na vrhu. Takvi mogu jesti kruh iz jedne ruke, a sutra u tu istu ruku pljunuti. Najbjednije od svega je što jedni drugima to spočitavaju, a ne vide da su i sami takovi...
E, Varga, Varga, tako ti je to kad glavasevski mediji kroje sudbinu, pa onda ovo odmah nazovu koalicijom, znajuci da ce time podrska laburistima pasti s X na 0%.

Trebali ste bolje iskomunicirati tu svoju ideju konsenzusa prema javnosti, a ne cekati skupstinu. Ako ste mislili da cete proci kao Simic, kad je srusen Vrbosic zbog navodnog nepotizma, grdno ste se prevarili - u onoj kombinaciji nije bilo HDSSB-a.

Cudi me da niste znali onu da su politicki masakrirani bili svi oni koji su se samo slikali zajedno s Glavasevcima. Pojava s tom kamarilom ratnog zlocinca je politicka bubonska kuga. Debeli, masni, crni cirevi koji ubiju svakoga koga Glavasevci dotaknu.

A vole oni i dirati i pricati i nuditi, sve samo s jednim ciljem - kako bi se dokazalo da su "svi isti", a oni, eto, barem ne igraju s figom u dzepu, nego odmah na prvu priznaju da njima ni zakoni ni etika ne znace nista.

Posaugali ste zamku i progutali udicu k'o sobarica Strauss-Khanovih 1000 EUR-a. Bas ste naivcine...

I, sto kaze Pecnik na ovo?! Znamo da je bio vrlo principijelan kad u drugom krugu nije trebalo dati podrsku Vrkicu. Ispada da je laburistima lakse dati podrsku stranci ratnog zlocinca nego jednom Vrkicu.

Cini se da vi nemate pojma s kim imate posla...
Miroslav Varga

zen031

Znam, ali me čudi odakle to?

Odatle sto ljudi, koji su glasali za Vas, HDSSB ne mogu smisliti..
Odatle sto su svi zapeli svim sredstvima da sruse HDSSB, treba li ponavljati zasto..
Ako ste im se Vi ucinili dobrom alternativom, znajte da ste ovim prokockali povjerenje..
Bez obzira na te price kako jos nema nikakve koalicije..
Ali evo da ne sudim prestrogo, stvarno kako mislite provesti program, ako uzmemo da ga vi zelite nametnuti, a uistinu je dobar, dakle kako cete provesti program ako vas podrzi HDSSB? Postigli biste to samo s pozicijom predsjednika, a HDSSB bi pozurio provoditi vas program!? Dosta naivno i lakovjerno..Pa koja bi to veca stranka radila na dizanju rejtinga manje stranke..Dakako da bi ostvarivanje vaseg programa utjecalo da podizanje Laburista..kome to odgovara od vecih? Osim sto nemaju izlaza, jel..Doista mislite da je njima stalo do boljitka? Ili samo do "svojih"?
Ali ako vec nudite "rjesenje" ma kako izbjegavali to nazvati koalicijom, molim vas, samo ne sa HDSSBom..
Nitko od nas nece u tom slucaju ponovno glasati za vas.
Nitko!

Koja je ovo hrpa morona što napadaju Vargu.Toliko ste providni hadezeovci da se osjati smrad.Laburisti da su htjeli sa hdssb-eom mogli su dva puta za redom.I na prvoj podržavajući Antunovića ili na drugoj sa Kapraljevićem ( Za kojeg sam siguran da je mogao doći da je htio) ili da su predložili Vargu.Šalju poruku hadezeu koji ih nije niti nazvao da pita za zdravlje a kamo li da su išli u razgovore.Al dobro,hadezeovcima ipak treba malo više da shvate pa se zato i odgađa skupština

Gospodine Varga, za početak da i Vama, kao što sam i Šimiću, kažem da me neobično raduje vidjeti da u našem gradu ima političara koji se ne ustručavaju direktno i javno komunicirati sa svojim biračkim tijelom, ali i općenito sa građanima.

To je za svaku pohvalu, pa eto, čisto da malo prekinem ovu lavinu napada.

Što se trenutne situacije tiče, mislim da ste se vi našli u nezgodnoj situaciji da će se preko leđa vaše stranke prelomiti neodlučna situacija u Županiji, ali i da ste trenutno dobrim dijelom i sami krivi za to.

Vaše biračko tijelo bi možda zagunđalo da tehnički podržite HDZ i SDP u nastojanju da oforme vlast u županijskoj skupštini, ali bi to puno lakše progutali nego ikakvu suradnju s HDSSB-om. Uostalom, koliko vidim, većina komentara ovdje upravo to i govori.

Nažalost, kako kaže stara poslovica, ne možete biti i "jeb*ni i pošten". Morat ćete se odlučiti između dvije opcije, jer ako se budu ponavljali izbori, možete biti sigurni da će Laburisti biti prvi u koje će sve strane uperiti prst krivnje.
Evo gospodine Varga gdje vas je dovelo vaše trgovanje i nedostatak vlastitog stava. Zadnje vjesti su špekulacija o mirenju HDSSB-a i HDZ-a na županijskoj razini, gdje bi HDSSB podržao Laca za predsjednika skupštine. Tako bi imali 39 ruku, vi male stranke bi bili pojedeni, a mi građani... pa reći ću samo da se rimuje.
Politički gledano Laburistima je logičnije podržati HDSSB, nego bilo kakvu opciju s SDP-om i HNS-om. Pa ta stranka je upravo nastala kao treći put protiv tih stranaka, a sada bi ih trebala podržati!?
Ne kažem da je podrška HDSSB-u potez za pamćenje, daleko od toga, ali podrška HDZ-u i SDP-u je lošija opcija.
Ništa Laburistima ne može pomoći ako dođe do suradnje HDSSBa i HDZa što je dosta izgledno. A vidjet ćemo kako će se to i na grad odraziti.
HDSSB-ovcima je vrlo stalo do vlasti u županiji, spremni su prihvatiti bilo čiju podršku, čak i laburista koji su ih nazivali zlom, a smatraju ološem. Osječki kroničar, kao očito dobro upućena, ili osoba iz samog vrha te organizacjie zločinca tome najbolje svjedoči.

Osječki kroničar

Politički gledano Laburistima je logičnije podržati HDSSB, nego bilo kakvu opciju s SDP-om i HNS-om.

Laburistima treba HDSSB koliko i ženi triper. Dobro je onaj gore napisao za kugu.

Pa ta stranka je upravo nastala kao treći put protiv tih stranaka, a sada bi ih trebala podržati!?Ne kažem da je podrška HDSSB-u potez za pamćenje, daleko od toga, ali podrška HDZ-u i SDP-u je lošija opcija.

HDSSB nije nikakav "treći put", nego put zločinca - zločinački put.
Carobnica

HDSSB-ovcima je vrlo stalo do vlasti u županiji, spremni su prihvatiti bilo čiju podršku, čak i laburista koji su ih nazivali zlom, a smatraju ološem. Osječki kroničar, kao očito dobro upućena, ili osoba iz samog vrha te organizacjie zločinca tome najbolje svjedoči.

Osječki kroničar

Politički gledano Laburistima je logičnije podržati HDSSB, nego bilo kakvu opciju s SDP-om i HNS-om.

Laburistima treba HDSSB koliko i ženi triper. Dobro je onaj gore napisao za kugu.

Pa ta stranka je upravo nastala kao treći put protiv tih stranaka, a sada bi ih trebala podržati!?Ne kažem da je podrška HDSSB-u potez za pamćenje, daleko od toga, ali podrška HDZ-u i SDP-u je lošija opcija.

HDSSB nije nikakav "treći put", nego put zločinca - zločinački put.

Umjesto pomahnitalog histeriziranja bolje bi bilo da čitaš pažljivije. O trećem putu sam pisao misleći na Laburiste, a nikako na HDSSB.

Samo ću samoga sebe citirati od 13.3.2013. na topicu: Laburisti: 'Probudit ćemo uspavanu ljepoticu, moćnu Slavoniju!'

markonato

Da je išao samostalno imao bi moj glas, ali ovako nema šanse da glasam za nekoga iza koga stoje tzv. Laburisti, jer na žalost svi su oni isti i nitko ne ide u politiku za opće dobro već za svoje dobro, toliko puta pokazano, toliko puta dokazano da mi ne treba još jedno razočaranje...

I što reći, nije teško biti prorok ovdje, jer kako je netko rekao, nevjerojatno je da na tako malom prostoru ima toliko pokvarenih ljudi...

Sva direktna obraćanja i pitanja ću odgovoriti, ali ako pokoje preskočim, molim Vas da me podsjetite. Moja je priča transparentna od početka i takva će ostati, ma koliko ljutnje, nerazumijevanja ili ogorčenosti izazvala.
Bastro

Evo gospodine Varga gdje vas je dovelo vaše trgovanje i nedostatak vlastitog stava. Zadnje vjesti su špekulacija o mirenju HDSSB-a i HDZ-a na županijskoj razini, gdje bi HDSSB podržao Laca za predsjednika skupštine. Tako bi imali 39 ruku, vi male stranke bi bili pojedeni, a mi građani... pa reći ću samo da se rimuje.

Mi smo dobili glasove osoba koje su nam vjerovale. Nažalost to je bilo dovoljno samo za tri mandata. Ali ta tri mandata koja su birači dali nama, a ne HDZ/HDSSB/SDP listama znači da ne žele da njihov glas završi u podršci tim strankama. Mi nismo ništa trgovsli, ništa tražili i ništa uvjetovali - samo smo svima ponudili da daju glas nama odnosno našem kandidatu. Mi glas ne dajemo drugima, ali pristajemo da drugi daju glas nama.
Zašto?
Zato što ne želimo iznevjeriti naše glasače, zato što nas je jako malo i ne želimo presuditi u korist bilo koga i zato što nismo na prodaju. Činjenica da nas je prvi podržao u tom našem zahtjevu HDSSB i HSP možda govori o tome da su prvi shvatili što se događa, da su možda prvi pristali da podrškom nama ne dovedu do novih izbora ili da su vidjeli nešto treće.
Naš je prijedlog na stolu od prvog dana isti bez ikakavih dopunskih zahtjeva - ako nitko nije u stanju predložiti večinu, a ona ovisi o nama, onda nudimo rješenje koje je svima najmanje bilo neprihvatljivo. Ako pristanu svi predstavnici glavnih lista nama dati podršku -OK.
Ako ne, opet ok. Mi imamo samo tri vijećnika i ne mogu oni odlučivati za 52 ostala. Ako se HDZ i HDSSB dogovore to je njihovo pravo. Mi smo ponudili rješenje koje su svima omogućuje konstituiranje Skupštine i koje nije rezultat naše 'trgovine'.

Mali pijonir

Gospodine Varga, za početak da i Vama, kao što sam i Šimiću, kažem da me neobično raduje vidjeti da u našem gradu ima političara koji se ne ustručavaju direktno i javno komunicirati sa svojim biračkim tijelom, ali i općenito sa građanima.

To je za svaku pohvalu, pa eto, čisto da malo prekinem ovu lavinu napada.

Što se trenutne situacije tiče, mislim da ste se vi našli u nezgodnoj situaciji da će se preko leđa vaše stranke prelomiti neodlučna situacija u Županiji, ali i da ste trenutno dobrim dijelom i sami krivi za to.

Vaše biračko tijelo bi možda zagunđalo da tehnički podržite HDZ i SDP u nastojanju da oforme vlast u županijskoj skupštini, ali bi to puno lakše progutali nego ikakvu suradnju s HDSSB-om. Uostalom, koliko vidim, većina komentara ovdje upravo to i govori.

Nažalost, kako kaže stara poslovica, ne možete biti i "jeb*ni i pošten". Morat ćete se odlučiti između dvije opcije, jer ako se budu ponavljali izbori, možete biti sigurni da će Laburisti biti prvi u koje će sve strane uperiti prst krivnje.

Slažem se da ćemo možda izgubiti ponovljene izbore. Ali, nećemo izgubiti obraz. To je naš stav koji je javno izrečen. Izrečen je javno i u razgovorima jedan na jedan stav da mi nećemo podržati ni HDZ-ovog niti HDSSB-ovog niti SDP-ovog kandidata jer bi time 'izdali' naše birače. Osim toga, nemoguće nam je do sada bilo podržati SDP ni HDZ jer oni nisu ni imali kandidata. Mi smo svima predložili rješenje, ali nismo s nikim trgovali. To niti nećemo.
Ako se HDZ i HDSSB dogovore, nećemo plakati. Ipak su to 'dica iste matere'.

markonato

Samo ću samoga sebe citirati od 13.3.2013. na topicu: Laburisti: 'Probudit ćemo uspavanu ljepoticu, moćnu Slavoniju!'

markonato

Da je išao samostalno imao bi moj glas, ali ovako nema šanse da glasam za nekoga iza koga stoje tzv. Laburisti, jer na žalost svi su oni isti i nitko ne ide u politiku za opće dobro već za svoje dobro, toliko puta pokazano, toliko puta dokazano da mi ne treba još jedno razočaranje...

I što reći, nije teško biti prorok ovdje, jer kako je netko rekao, nevjerojatno je da na tako malom prostoru ima toliko pokvarenih ljudi...

Žao mi je i nije mi ugodno kada netko misli da smo pokvareni, ali mogu se pogledati u ogledalo i svima takvima u oči jer nismo trgovali. Ponudili smo rješenje. Doduše pod uvjetom da ga sve glavne stranke podrže.
Da li je to utopija? Sigurno!
Da li je to izvedivo? Teško!
Da li je to u skladu s nama kao ljudima i nama kao stranci? Potpuno!

Nova politika - novi ljudi je naš slogan. Kao takav govori o tome da smo potpuno drugačiji. I molim Vas da ne zaboravite - Da smo htjeli s HDSSB-om mogli smo to već na prvoj Skupštini dogovoriti jer njihovu i podršku HSP AS smo imali za naš prijedlog od prvog dana. Iako to ispada politički bedasto,moram napomenuti: U svim razgovorima do sada je nažalost jedino V. Šišljagić bio dosljedan. Javno sam to i rekao.

Kako sam duboko uvjeren da je politika javni posao i da javnost ima pravo znati sve, nisam bježao od zlobnih komentara niti od direktnih napada forumaša koji su moju izjavu shvatili kao najavu koalicije HDSSB i Laburisti. Ponavljam da smo to htjeli, mogli smo to imati već na prvoj sjednici.

Netko će reći da je izjava da nam ne trebaju novi izbori jer koštaju pet milijuna kuna demagogija i farbanje. Nije!
Pet milijuna kuna osiguralo bi skoro milijun noćenja turista u OBŽ ako bi se uložilo u promociju. Ili bi značilo značajnu pomoć ženama iz propale Slavonije MK.

Nema nitko pravo osporaviti bilo kome gledanje na stvari kako želi. I ne osjećam potrebu da se bilo kome pravdama jer nisam niti ja, niti kolege Županiji napravili ništa loše. Meni je važno što ljudi misle, ali mi je važno i to da se u svakom trenutko mogu pogledati u ogledalo.
Nije to demagogija niti politička govorancija. To je moj osobni stav i smatram da je svatko u politici dužan javno i bez rezervi odgovoriti ljudima na postavljena pitanja. Pogotovo što je bilo veliko nerazumijevanje naših napora i stavova čitajući medije.
Gospodine Varga, zašto to niste tako rekli unaprijed i izašli u medijima s tim prijedlogom?
Ja mogu samo reći da se, kao glasač koji je glas dao Vargi, ne osjećam nimalo iznevjereno, upravo suprotno!
Glasao sam za odlučan stav i nadam se da će te takav stav i zadržati!
Carobnica

Gospodine Varga, zašto to niste tako rekli unaprijed i izašli u medijima s tim prijedlogom?

Jesmo!
Nažalost to je dobilo manje prostora od horoskopa.
Pa i sada kada sam to rekao na Skupštini, malo tko je razumio što sam rekao jer je svaki medij prenio onaj dio koji mu odgovara. Ovaj tekst i Flauderov na t-portalu su najkorektniji.i u oba piše da Skupština nije konstituirana i da mi predlažemo svima da podrže nas.
Dakle, pouka za ubuduće vam je da u priopćenju za medije na vlastitim stranicama (tamo vas ne mogu izrezati, montirati itd.) objasnite precizno i detaljno svoje stavove, kako ne bi dolazilo do zabuna.

I još nešto, argument: "Ne trebaju nam novi izbori, jer koštaju toliko i toliko" i nije baš nekakav, jer ako se vlast ne može konstituirati, onda su bolji i novi izbori. Uostalom, takav je "argument" imao i Bubalo prije izbora za gradonačelnika. Doduše, onda se radilo o redovnim izborima.

Pohvala na izravnoj komunikaciji s građanima.
bit svega je da laburisti u Osijeku očito nisu zadovoljni brojem "fotelja" koje su dobili pa sad grebu za nešto više..jer pričati kako su dosljedni i ne žele dizati ruke za ove ili one u Županijskoj skupštini a u isto vrijeme UPRAVO TO RADE u Gradskom vijeću više je nego smiješno... negdje se u ovim izjavama provukla informacija kako se HDZ i SDP dogovaraju a njih jadne nitko nije zvao na dogovor..sve u svemu, jedna jadna politička demagogija
Za_ebana je ta fotelja. Svi ju vole. I kritičari i kritizirani.

Tagovi