Autor |
Poruka |
ushiurac Ukupno postova: 61 Spol:  Nebitno
|
Bolje bi čarobnici bilo koliko je vremena utrošila na forum malo da je klikala posa.hr,moj posao,ili hzz poslovi možda bi našla neki posao a ne samo tu mlatila praznu slamu. |
|
|
|
|
 |
Carobnica
Ukupno postova: 599 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Hvala što brineš, ali sljedeći put čitaj s razumijevanjem i shvatit ćeš da Čarobnica ima posao. Na koji se upravo sprema.
A kad smo kod klikanja, savjetujem ti klikanje po tražilicama u potrazi za kakvom večernjom školom s pojačanim programom osnova hrvatskog jezika i književnosti. |
|
_________________ Ignorance is bliss! |
|
|
 |
ushiurac Ukupno postova: 61 Spol:  Nebitno
|
Samo ti idi raditi i možda ćeš i ti jednog dana ima ti svoj stan ili kuću pa ćeš moći fasadu raditi na tim objektima. |
|
|
|
|
 |
tranquilize Ukupno postova: 548 Spol:  Muško
|
Eto što se dogodi u državi gdje se izgube svi kriteriji.
Nekad je bila SRAMOTA ne imati fasadu na kući. A danas se ljudi još i ponose time.
Ova kazna je uvedena kako se ne bi dogodilo da nam država ne izgleda kao ciganska mahala. Ali, u državi i društvu bez kriterija - ciganski život nije nimalo stran.
Užas u što smo se pretvorili. Od slavljenja zločinaca, od varanja i potkradanje vlastite države, do toga da se izbugio svaki kriterij i da je ljudima sasvim normalno sazidati kuću bez fasada.
I sve to bez imalo srama.
Društvo je nazadovalo 200 godina. Sramim se...
|
imas se i cega sramiti, ocito nemas pojma koliki su troskovi obnove ili izgradnje kuce, vecini je ljudi prioritet urediti sebi i svojoj obitelji ugodan prostor za zivljenje,skolovanje,hranu/grijanje i ostale potrepstine nego zadovoljiti malogradjane poput tebe ili elitisticke vlade izgubljene u vremenu i prostoru, fasadu vecina kad tad napravi, suludo je i fasistoidno u trenutnoj situaciji donositi ovakve propise |
|
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Najbolje bi bilo da svi postanemo socijalni slučajevi (ako je suditi po radu vlade, to nam je i sudbina), prijavimo se na socijalnu skrb i na spisak za gradski /državni stan. Pa polako... Čići kući, socijalnu pomoć redovito stiže i čekaš gradski /državni stan. A ako baš stisne, odradiš koji dan na crno...
Što vrijedi budalama poput mene koje su se odlučile skrbiti za svoju obitelj, digli kredite da kupe i obnove kuću, rade dva tri posla (i time krše zakon?!?) da stvore sebi i svojim obiteljima uvijete za život dostojne čovjeka, kad baš za takve vlada na dnevnoj bazi smišlja nova pravila i zakone kojima će ih pljačkati. Koliko će vlada oteti zakonom o legalizaciji, i ovim novim o fasadama (doduše još neizglasanim, ali ne treba dvojiti da će ga izglasati) svojim građanima teško stečenog novca? A takvih primjera uvođenje "europskih" demokratskih standarda imamo nebrojeno puno. Nameće se pitanje nije li ta demokracija mogla bezbolnije ući na naša vrata, i ne radi li se opet o učenju iz lekcija koje nam nisu niti trebale? |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
a_reel
Ukupno postova: 163 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
a što ako netko nema novca staviti fasadu? niti platiti tu kaznu? hoće mu li se ovrhom oduzeti kuća? ili ga poslati u zatvor (a zatvori su ionako pretrpani do te mjere da sam čitao o slučajevima kad su ljudi godinama čekali na izvršenje pravomoćnih presuda zatvorske kazne)? A što je sa zgradama na kojima se fasade raspadaju - pogledajte na što liči pola grada? još jedna budalaština koja u praksi neće biti provediva. |
|
|
|
|
 |
silence
Ukupno postova: 1135 Spol:  Nebitno
|
Ne znam da li mogu plijeniti kuću ali stvari mogu ako ih smatraju vrijednima...automobil, štedna knjižica i sl.
Ako spada u domenu prekršaja onda dobrovoljni rad 2 ure 300 kn ili dan zatvora 300 kn dok ne otplatiš dug prema domovini. |
|
|
|
|
 |
lehi Ukupno postova: 1463 Spol:  Nebitno
|
Treniranje strogoće na fasadama .. ima važnijih problema u gradu za kažnjavanje ovo je lakše jer fasade šute.. |
|
|
|
|
 |
simo031
|
Da si pažljivije čitala znala bi da je to pokušaj guranja zakona na nacionalnoj razini, koja nema veza sa gradskom vlašću. |
|
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
Ukupno postova: 2366 Lokacija: OS Spol:  Žensko
|
Jasno da će se ovršiti sve što se može. Zašto bi kuća bila iznimka.
Vidimo da se ionako vlast trudi da nas sve učini beskućnicima. |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!  |
|
|
 |
simo031
|
Pored ovakve vlasti uskoro će sve naše brige nestati. |
|
|
|
 |
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol:  Nebitno
|
iz ovog nije razvidno tko će platiti kaznu za razrušene ili nepostavljene fasade na javnim ustanovama ili zgradama...ili to ne ulazi u opis ovog zakona? |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
Ukupno postova: 2366 Lokacija: OS Spol:  Žensko
|
...a i mi također  |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!  |
|
|
 |
lehi Ukupno postova: 1463 Spol:  Nebitno
|
Divna dosjetka za ispisivanje kazni zaista hvale vrijedan potez . Osječka poduzeća koliko ih je samo bilo vjerojatno su imala loše fasade pa im je zabranjen rad . Dakle čime se ljudi bave , ovako nešto ni u crtiću.. |
|
|
|
|
 |
milo_moje Ukupno postova: 2875 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Smatram da se mora uvesti reda, ali siguran sam da 99,99% onih koji nemaju da naprave fasadu, neće imati ni za platiti kaznu. Pogotovo jer danas svi prave ove fasade od stiropora i to većinom u kućnoj radinosti.
Mene puno više smeta kad kuća nema kućni broj. Predviđene su i kazne i za to, ali očigledno nitko ne haje puno za tim. Kad pogledamo da cijene brojeva koštaju od desetak kuna pa naviše, da li se isplati riskirati i očekivati kaznu od komunalnog redara. |
|
|
|
|
 |
 |
|