Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

BikeMyDay: Miss biciklističke staze [1/2]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
tamna strana

Ukupno postova: 3515
Spol: Muško Muško
Post Postano: 09.04.2013. 6:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

na ovoj temi bi više odgovarao naslov....mi smo djeca mimoza ili djeca kamilice.... sve nam smeta

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
simo031

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 09.04.2013. 7:57 
Naslov:  

Coca Cola je napisao/la :
Neke staze su zadovoljavajuce dok su neke napravljene tek toliko da se napravilo iako nisu tehnicki ispravne.

Staze koje ne zadovoljavaju uvijete o kvaliteti i sigurnosti, ne mogu dobiti uporabnu dozvolu.
I to ih određuje kao tehnički neispravne, a ne mišljenje pojedinca ili skupine.

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
PsychoSoldier

Ukupno postova: 1719
Upozorenja : 1
Post Postano: 09.04.2013. 9:30 
Naslov:  

simo031 je napisao/la :
Neke staze su zadovoljavajuce dok su neke napravljene tek toliko da se napravilo iako nisu tehnicki ispravne.

Staze koje ne zadovoljavaju uvijete o kvaliteti i sigurnosti, ne mogu dobiti uporabnu dozvolu.

ajd biciklisti, koji ste aktivniji po odgovarajucim forumima, pronadite onu sliku gdje biciklisticka staza prolazi kroz ogradu ili gdje bisiklisticka staza prolazi kroz komad livade u zagrebu, pa dokazite covjeku da svasta moze dobiti uporabnu dozvolu, samo da se koristi.

simo031

Post Postano: 09.04.2013. 11:37 
Naslov:  

PsychoSoldier je napisao/la:
simo031 je napisao/la :

ajd biciklisti, koji ste aktivniji po odgovarajucim forumima, pronadite onu sliku gdje biciklisticka staza prolazi kroz ogradu ili gdje bisiklisticka staza prolazi kroz komad livade u zagrebu, pa dokazite covjeku da svasta moze dobiti uporabnu dozvolu, samo da se koristi.

Za takve slučaje postoje službe kojima to treba prijaviti. Niti jedan od primjera sa slika nije takav.

Coca Cola

Ukupno postova: 394
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 09.04.2013. 14:01 
Naslov:  

simo031 je napisao/la :

Molim te nemoj se na svaku temu javljati!
Ova biciklisticka staza nije ispravna, takvih staza ima jos puno po gradu!

RoadToNowhere

Ukupno postova: 351
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 09.04.2013. 14:59 
Naslov:  

simo031 je napisao/la:
RoadToNowhere je napisao/la:
simo031 je napisao/la :
     Ako ovo nije cjepidlačenje, tad ne znam što jest.
Najbolje bi bilo da uzmete bicikle i vozite njima pod „staklenim zvonom“.

Miss zdravih bubrega – Oštećena cesta, a ne biciklistička staza.
Miss mokre majice – Neoprostivo… Voda na biciklističkoj stazi. Gradonačelniče spužvu u ruke.
Miss klizališta – Voda se smrzla na -10. Najpogodnije vrijeme za pedaliranje. U Vašem dvorištu nigdje ne leži voda?
Miss maligana – Važno je brinuti i o drugim sudionicima u prometu (Hint: pješaci)
Total miss – Strašno! Šokiran sam. Kraj biciklističke staze na pola ulice.
Miss "Estetika vs. funkcionalnost" – Znak treba izvadit, tko je vidio gledat kud' se voziš.
Miss zaobljenosti – E to stvarno valja izravnat. Ne može po Slavoniji bit zavoja.
Miss šahtova – Em' se kida bicikl preko šahtova, em' je buka neizdrživa. Van i šahtove.
Miss "Nije kraj" – Jedna strelica viška.
Miss "I ja sam staza" – Opravdana kritika. Pješačka staza iz 1800 i tužne, koja svakako zaslužuje što hitniju obnovu.

Kako mi ide na živce kad kaže netko pretjerivanje?? Jao molim te, ja kao biciklist svaki dan doslovno strijepim za svoj život od svih "pažljivih" vozača koji "gledaju" lijevo i desno kad skreću sa 70 na sat. Isto tako da ne pričam o svakodnevom parkiranju brižnih vozača na sred biciklističke staze i kad im nešto kažeš onda čuješ : "Šta si rekla? Ponovi!! Ko si ti...blablabla". Pješaci konstantno hodaju biciklističkom iako na drugoj strani ogromnog pločnika ima dovoljno mjesta za 15 ljudi od 200 kila... Biciklističkih ajmo reći ima puno naspram drugih gradova, al jesu li te biciklističke staze uopće 'vožljive' to te nitko ne pita.... Nekim ljudima je bicikl životno prijevozno sredstvo i u toliko valjda zaslužuje da barem postoje koliko toliko solidne biciklističke staze, jer koliko vidim ceste su i više nego dobre pa se ljudi tuže na stvari poput ležećeg policajca... Tvoj stav je onaj čisti stav ljudi koji kad izađu iz zgrade stave svoju guzicu u limenog ljubimca, i gdje god da otišli parkiraju se doslovno pola metra od toga da ne bi svoju guzicu prošetali više...
Ili ne znam da biciklisti počnu voziti po cestama, a s obzirom na pažjivost i obzirnost 70% vozača automobila bilo bi mrtvih pun biiiiippppp....

Prometna ne/kultura vozača automobila ili pješaka nema veza sa onim o čemu sam ja pisao. Stanje sa biciklističkim stazama danas je znatno bolje nego prije nekoliko godina, iako je daleko od savršenog. Uvodni članak je najbolje netko u prijašnjim postovima opisao rečenicom: „Rđavom klincu i dlake smetaju“. Moj odgovor je također išao u tom pravcu.

Posebno mi u oči upada tvoj zaključak "stanje s biciklističkim stazama danas je znatno bolje nego prije nekoliko godina"?? Možeš li sam zaključiti razinu gluposti te rečenice?? Logično je da kako godine idu da stvari kreću na bolje, barem što se tiće ovakvih stvari, arhitekture i sl. Jer po tvom bi mi svi trebali biti sretni što se neka zgrada obnovila, a ne ostavila kao stračara, što se rupa na cesti zakrpala... Kao ono,budite sretni što postoji išta.
Ono što sam prije rekla o nekulturi vozača i pješaka, sam rekla zato da ti približim to da su nam potrebne bolje biciklističke staze. Jer neke su biciklističke toliko loše, da je uopće teško zamjetiti da je to biciklistička. (npr. raskrižje kod eurodoma, niti jedan vozač automobila do sada nije primjetio da je tamo biciklistička staza, te da ne može uljetati u zavoj sa 70 na sat tamo...i tako svaki put ja moram doživjeti frasove kad mi se netko zaleti a ja se vozim svojom biciklističkom stazom).
I naposljetku, kao što je rekao Psycho Soldier kad se nešto radi, nek se radi kako spada, a ne aljkavo i nikako. Ti ljudi su plaćeni za taj posao, iako će ga napraviti najbrže i najjadnije što mogu, a vama ljudi moji to ništa ne smeta, i povodite se za onom.. "Rđavom penisu svaka dlaka smeta"....

Ukupno postova: 1236
Post Postano: 09.04.2013. 15:32 
Naslov:  

Staza kod Eurodoma će biti uskoro "obrađena", pratite BMD pa pogledajte.

Evo, za pohvalu nekim službama - reći ću da s policijom imamo vrlo dobru suradnju (ipak im je, logično, stalo do toga da ne bude prometnih nesreća) i da baš za gore navedenu lokaciju kažu da su o tom problemu obavijestili grad, koji - čudna li čuda - još nije reagirao. A rješenje je moguće izvesti vrlo lako - postaviti znak za biciklističku stazu zajedno s znakom za pješačku, i to nekoliko metara prije.

123456

Ukupno postova: 1794
Post Postano: 09.04.2013. 16:35 
Naslov:  

Stvari u ovom gradu već dugo funkcioniraju po lošem principu - idemo nešto napraviti samo zato da se napravi, ali nećemo govoriti o kvaliteti i upotrebljivosti istoga. Znam da je od ključne važnosti skupljati jeftine političke poene, mazati ljudima oči nefunkcionalnim rješenjima i lošim izvedbama, ali braniti takvu praksu je i više nego zabrinjavajuće.
Zamislite da vam nesposobni kirurg treba odstraniti slijepo crijevo i nepažnjom napravi rez od 50 cm preko cijele desne strane abdomena. Hoćete li biti "mimoze" i "mamine maze" ako imate primjedbu na aljkavost? Ili je jedino što je važno to da se nešto mesarilo....?

Ukupno postova: 2875
Post Postano: 09.04.2013. 17:08 
Naslov:  

evo nekih primjera, posuđene sa http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1389800&page=14

a sada jedna poznata

obiđi me ako možeš

tko ne zna, ulaz sa štrose pored rokove crkve i izlaz na promenadu

ima i ovoga, tko je u prednosti, čija je staza

amerika, amerika, zemlja velika, kako to rade u americi

RoadToNowhere

Post Postano: 09.04.2013. 17:40 
Naslov:  

zen031 je napisao/la:
Staza kod Eurodoma će biti uskoro "obrađena", pratite BMD pa pogledajte.

Evo, za pohvalu nekim službama - reći ću da s policijom imamo vrlo dobru suradnju (ipak im je, logično, stalo do toga da ne bude prometnih nesreća) i da baš za gore navedenu lokaciju kažu da su o tom problemu obavijestili grad, koji - čudna li čuda - još nije reagirao. A rješenje je moguće izvesti vrlo lako - postaviti znak za biciklističku stazu zajedno s znakom za pješačku, i to nekoliko metara prije.

Ukoliko će biti obrađena to je za pohvalu, iako ja pričam o raskrižju malo iznad eurodoma gdje jednostavno vozači automobila ne znaju,nije ih briga ili koješta kad lete u taj zavoj 70 na sat, usput prije tog zavoja ne možeš viditi prolazi li neki pješak ili biciklist...

Ukupno postova: 1236
Post Postano: 09.04.2013. 17:57 
Naslov:  

O toj situaciji i pričam.

RoadToNowhere

Post Postano: 09.04.2013. 18:24 
Naslov:  

zen031 je napisao/la:
O toj situaciji i pričam.

Oke, nešto sam pomješala sorry..

Post Postano: 09.04.2013. 23:02 
Naslov:  

Coca Cola je napisao/la:
simo031 je napisao/la :

Molim te nemoj se na svaku temu javljati!
Ova biciklisticka staza nije ispravna, takvih staza ima jos puno po gradu!

U šoku sam!
Ta staza je toliko oštećena da se njome biciklistički promet ne može odvijati.
Treba ju smjesta zatvoriti.
Žao mi je što ne mogu udovoljiti Vašoj želji i prestati pisati, ali ako Vas moji komentari baš toliko iritiraju, Vi uvijek možete prestati čitati. Laughing

simo031

Post Postano: 09.04.2013. 23:13 
Naslov:  

milo_moje je napisao/la:
evo nekih primjera, posuđene sa http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1389800&page=14

a sada jedna poznata

obiđi me ako možeš

tko ne zna, ulaz sa štrose pored rokove crkve i izlaz na promenadu

ima i ovoga, tko je u prednosti, čija je staza

amerika, amerika, zemlja velika, kako to rade u americi

Vidiš ti kako su se Ameri genijalno dosjetili.
Kad ne možeš proširiti biciklističku stazu, a ti lijepo nacrtaj manji bicikl na nju.

simo031

Post Postano: 09.04.2013. 23:33 
Naslov:  

simo031 je napisao/la:
simo031 je napisao/la :
     Ako ovo nije cjepidlačenje, tad ne znam što jest.
Najbolje bi bilo da uzmete bicikle i vozite njima pod „staklenim zvonom“.

Miss zdravih bubrega – Oštećena cesta, a ne biciklistička staza.
Miss mokre majice – Neoprostivo… Voda na biciklističkoj stazi. Gradonačelniče spužvu u ruke.
Miss klizališta – Voda se smrzla na -10. Najpogodnije vrijeme za pedaliranje. U Vašem dvorištu nigdje ne leži voda?
Miss maligana – Važno je brinuti i o drugim sudionicima u prometu (Hint: pješaci)
Total miss – Strašno! Šokiran sam. Kraj biciklističke staze na pola ulice.
Miss "Estetika vs. funkcionalnost" – Znak treba izvadit, tko je vidio gledat kud' se voziš.
Miss zaobljenosti – E to stvarno valja izravnat. Ne može po Slavoniji bit zavoja.
Miss šahtova – Em' se kida bicikl preko šahtova, em' je buka neizdrživa. Van i šahtove.
Miss "Nije kraj" – Jedna strelica viška.
Miss "I ja sam staza" – Opravdana kritika. Pješačka staza iz 1800 i tužne, koja svakako zaslužuje što hitniju obnovu.

Kako mi ide na živce kad kaže netko pretjerivanje?? Jao molim te, ja kao biciklist svaki dan doslovno strijepim za svoj život od svih "pažljivih" vozača koji "gledaju" lijevo i desno kad skreću sa 70 na sat. Isto tako da ne pričam o svakodnevom parkiranju brižnih vozača na sred biciklističke staze i kad im nešto kažeš onda čuješ : "Šta si rekla? Ponovi!! Ko si ti...blablabla". Pješaci konstantno hodaju biciklističkom iako na drugoj strani ogromnog pločnika ima dovoljno mjesta za 15 ljudi od 200 kila... Biciklističkih ajmo reći ima puno naspram drugih gradova, al jesu li te biciklističke staze uopće 'vožljive' to te nitko ne pita.... Nekim ljudima je bicikl životno prijevozno sredstvo i u toliko valjda zaslužuje da barem postoje koliko toliko solidne biciklističke staze, jer koliko vidim ceste su i više nego dobre pa se ljudi tuže na stvari poput ležećeg policajca... Tvoj stav je onaj čisti stav ljudi koji kad izađu iz zgrade stave svoju guzicu u limenog ljubimca, i gdje god da otišli parkiraju se doslovno pola metra od toga da ne bi svoju guzicu prošetali više...
Ili ne znam da biciklisti počnu voziti po cestama, a s obzirom na pažjivost i obzirnost 70% vozača automobila bilo bi mrtvih pun biiiiippppp....

Prometna ne/kultura vozača automobila ili pješaka nema veza sa onim o čemu sam ja pisao. Stanje sa biciklističkim stazama danas je znatno bolje nego prije nekoliko godina, iako je daleko od savršenog. Uvodni članak je najbolje netko u prijašnjim postovima opisao rečenicom: „Rđavom klincu i dlake smetaju“. Moj odgovor je također išao u tom pravcu.

Posebno mi u oči upada tvoj zaključak "stanje s biciklističkim stazama danas je znatno bolje nego prije nekoliko godina"?? Možeš li sam zaključiti razinu gluposti te rečenice?? Logično je da kako godine idu da stvari kreću na bolje, barem što se tiće ovakvih stvari, arhitekture i sl. Jer po tvom bi mi svi trebali biti sretni što se neka zgrada obnovila, a ne ostavila kao stračara, što se rupa na cesti zakrpala... Kao ono,budite sretni što postoji išta.
Ono što sam prije rekla o nekulturi vozača i pješaka, sam rekla zato da ti približim to da su nam potrebne bolje biciklističke staze. Jer neke su biciklističke toliko loše, da je uopće teško zamjetiti da je to biciklistička. (npr. raskrižje kod eurodoma, niti jedan vozač automobila do sada nije primjetio da je tamo biciklistička staza, te da ne može uljetati u zavoj sa 70 na sat tamo...i tako svaki put ja moram doživjeti frasove kad mi se netko zaleti a ja se vozim svojom biciklističkom stazom).
I naposljetku, kao što je rekao Psycho Soldier kad se nešto radi, nek se radi kako spada, a ne aljkavo i nikako. Ti ljudi su plaćeni za taj posao, iako će ga napraviti najbrže i najjadnije što mogu, a vama ljudi moji to ništa ne smeta, i povodite se za onom.. "Rđavom penisu svaka dlaka smeta"....

Stanje nije znatno bolje, nego bolje nego ikad do sad, i glup sam pa ne mogu dokučiti svoju glupost, ali mi tvoja nije promakla. Sraćkaš tu po bic. stazama (stanju istih), pa se potom sama pobiješ i kažeš da je logično da je s godinama sve ipak bolje, što i ja od početka tvrdim. Isto tako i ja od početka tvrdim da nam trebaju i bolje i više bic. staza. Kad se voziš „svojom“ biciklističkom stazom, gledaš li i „svoje“ znakove koji su namijenjeni tebi i ostalim korisnicima bic. staza? Vjerojatno ne, ili ih bar ne poštuješ, jer kod „Eurodoma“ kao i na xy drugih mjesta gdje bic. staza presijeca prometnicu kojom se koriste motorna vozila biciklisti imaju znak „stop“. Ako učiniš ono što taj znak zahtijeva od tebe, imat ćeš manje problema i sa automobilima.

Skoči u forum: