Autor |
Poruka |
tranquilize Ukupno postova: 548 Spol:  Muško
|
Cini se da mnogi ovdje zaboravljaju da postoji zakon kojim je regulirana dozvoljena razina buke.
Taj zakon, kao i svi ostali, se odnosi na SVE. Odnosno, odnosio se na sve, dok se pojedinci nisu odlucili uvuci Crkvi pod skute i pokazati svima da NISMO SVI JEDNAKI.
Do prije nekoliko godina crkvena zvona u Osijeku nisu zvonila intenzitetom kakvim danas zvone, jer se postivao zakon.
Danas zvone tako da s konkatedrale pocne u 6. Onaj tko se slucajno probudi i zeli spavati do 7 ce malo teze opet zaspati.
No, ovo drustvo je ionako dovoljno bolesno i iskvareno da zakoni ni principiti vise nikome odavno nisu bitni. Za sve se uvijek nadje isprika. Cemu onda zakoni, cemu onda drzava?!
P.S. Dam se kladiti da bi pola ovih komentatora koji se cude ljudima kojima smeta buka crkvenih zvona, bez ikakvog problema bas na ovim stranicama pisala o ludjacima koji voze bez auspuha, ili bi im smetali oni kamioncici one (propale) firme sto je prodavala smrznute proizvode.
Njih je zakon otjerao iz grada, posao je propao i ljudi su ostali bez posla, ali eto - licemjerima buka crkvenih zvona ne smeta.
|
daj se dogovori prvo sam sa sobom i procitaj sto si tocno napisao pa onda govori o licemjerima  |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Koji dio nisi razumio?
Taj da ima ljudi kojima su smetali kamioncici, ali im ne smetaju zvona s crkvenih tornjeva, ili nesto drugo? Prepoznao se? |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
tranquilize Ukupno postova: 548 Spol:  Muško
|
Koji dio nisi razumio?
Taj da ima ljudi kojima su smetali kamioncici, ali im ne smetaju zvona s crkvenih tornjeva, ili nesto drugo? Prepoznao se?
|
 evo ja kazem da ima i ljudi kojima smetaju i kamioncici i crkvena zvona, takodjer ima ljudi kojima ne smetaju ni crkvena zvona ni kamioncici, ima i onih kojima ne smataju kamioncici ali zvona da
i sta sad ? meni je fascinantno kako ti svoje provale smatras nekakvim "cinjenicama" ili "istinama" a u biti su samo to sto i jesu tvoja baljezganja bez ikakvog znacenja "ima ljudi..."  |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
|
Da, tocno kako si napisao - ima svakakvih ljudi, a ima i onih kojima smeta buka vozila bez auspuha, buka kamiona, buka motora, buka tramvaja, graja djece, praskanje petardi oko NG... dok se istovremeno iscudjavaju kako nekom drugom moze smetati buka s crkvenih tornjeva.
S obzirom da ti shvacanje napisanog ide malo teze, evo jos jednom: meni smeta svaka buka pa i buka s crkvenih tornjeva. |
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Cini se da mnogi ovdje zaboravljaju da postoji zakon kojim je regulirana dozvoljena razina buke.
Taj zakon, kao i svi ostali, se odnosi na SVE. Odnosno, odnosio se na sve, dok se pojedinci nisu odlucili uvuci Crkvi pod skute i pokazati svima da NISMO SVI JEDNAKI.
|
Dobro rečeno. Izvrstan primjer je proslava badnjaka srpske nacionalne manjine u Borovu (hint: cjelodnevno trubljenje automobilskim i brodskim sirenama, dernjanje turbo-folk pevaljki sa razglasa pirotehnika itd.) Iako ne znam zašto to netko konačno ne nazove pravim imenom? Imam dugogodišnje prijatelje pravoslavne vjeroispovijesti i nikad nisu slavili badnjak na taj način.
Za ovo postoji neki argument, ili se radi o tvom osobnom doživljaju? |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
Dino8090
Ukupno postova: 440 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Da, tocno kako si napisao - ima svakakvih ljudi, a ima i onih kojima smeta buka vozila bez auspuha, buka kamiona, buka motora, buka tramvaja, graja djece, praskanje petardi oko NG... dok se istovremeno iscudjavaju kako nekom drugom moze smetati buka s crkvenih tornjeva.
|
Sam sebi skaces u usta i sam sebe pobijas.
Kad je to netko osnovao udrugu ili organizirao javnu tribinu protiv buke tramvaja, djece ili pirotehnike za NG?
Po tvojoj logici svaka budala bi trebala osnovati udrugu:
Ja: Udruga "Necu da me budi tramvaj svakodnevno u 5:00"?
Simo: Udruga "Ako Savo ne zna pozvati veterina neka sam zaskoci tu kravu koja urlice tjednima. U protivnom cu ja jebati i Savu i Savinu kravu"?
Marko: Udruga "Vozili im tako bez auspuha po grobovima"?
Duro: Udruga "Kanta vode na klince koji mi skacu ispod prozora"?
Ana: Udruga "Neka HZ kupi vlakove sa zracnicama da manje tutnje"?
Oni: Udruga "Zelim miran zivot"?
Malo si pobrkao loncice, nije zivot facebook da svaka budala moze napraviti stranicu "Ako skupim 1000 likeova Luka ce si probiti jezik iglom". |
|
|
|
|
 |
simo031
|
@Dino8090
Al me nahvali... |
|
|
|
 |
Leteci mungos
|
A cime ja to sebe pobijam i kako ja to sebi skacem u usta?! Gdje sam ja to rekao da su ljudi osnivali udruge?!
Procitaj jos jednom sto sam napisao, a ako se zainatim budi siguran da cu iskopati forumski post u kojem neke od osoba koje se sada iscudjuju same pisu o buci ovoga ili onoga.
Cak i da zivim u pecini negdje daleko od grada i da nikad ne vidim ni ne cujem buku crkvenih zvona i dalje bih smatrao da pravila i zakoni za sve vaze jednako.
@Simo, ako se ne varam nekad prije zvono s konkatedrale nije zvonilo svakih 15 minuta, niti je u puni sat zvonilo onoliko puta koliko je sati, nego samo jednom. Ili nije zvonilo uopce, osim nedjeljom za misu i slicne svetkovine.
Ah, evo, pa o tome se vec govorilo... pamcenje me dobro suzi - evo i objasnjenja:
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=16164 |
|
|
|
 |
Dino8090
|
Citirao si dio koji ti odgovara, drugi dio si zanemario.
Na sto bi to licilo kad bi svaka budala osnivala udruge, javne tribine i zahtjevala izmjene zakona kako se kome digne?
I jedno je srati i pljuvati po forumu (da smetaju me mangupi koji u 3 ujutro prolete 150 km/h na motorima. Rekao sam vec da bi i mrtve probudili, a ne zive), a drugo je ovo sto ovi koji zele miran zivot rade. I nitko se ne iscudava tome sto njima smetaju zvona, nego tome sto oni rade.
Lijepo te pitam na sto bi to licilo kad bi svaka budala nasla nesto sto joj smeta i osnivala udruge i zahtjevala izmjene zakona? |
|
|
|
|
 |
simo031
|
Ja sam bio siguran da je crkva u DGO oduvijek zvonila svakih 15 minuta. Sjećam se da nam je župnik na vjeronauku nešto objašnjavao zašto i kako. No kako sam i naveo, ne doživljavam to zvonjenje, pa dozvoljavam mogućnost da nisam u pravu. |
|
|
|
 |
Leteci mungos
|
Na drugi dio sam vec odgovorio - radi se o postivanju zakona koji bi trebali vaziti za sve i pred kojima bi svi bili jednaki. Ako smatras da to tako ne bi trebalo biti, onda to i reci.
Ne mislim da je bitno krije li se iza zelje za postivanjem zakona obican covjek ili udruga, stoga ni tvoje "usporedbe" nema smisla komentirati.
Citat:
Na sto bi to licilo kad bi svaka budala osnivala udruge, javne tribine i zahtjevala izmjene zakona kako se kome digne?
|
10
Zakoni su doneseni, samo sto ih neki NE ZELE postivati, i u stvaranju nejednakosti cak dobivaju i podrsku dijela puka.
Citat:
Lijepo te pitam na sto bi to licilo kad bi svaka budala nasla nesto sto joj smeta i osnivala udruge i zahtjevala izmjene zakona?
|
GOTO 10 |
|
|
|
 |
Dino8090
|
Normalno da opet nisi odgovorio na pitanje pa cu eto nacrtati/napisati.
Uzmimo situaciju... GPP kaze da dnevno preveze 40 tisuca putnika. Uzmimo da na tramvajski prijevoz dnevno otpadne 20 tisuca putnika sto je 1/5 stanovnika Osijeka. Uzmimo da se u ovom gradu ujedini 500 budala, ukljucujuci i mene (vucem paralelu sa udrugom Zelim miran zivot pretpostavljajuci da ih ni nema puno vise od tog broja) koji zive pored tramvajske pruge, apsolutno se ne voze tramvajem, to im se cini potpuno beskorisno i besmisleno jer "sta se ti Hrvati imaju vozit tramvajem, neka hodaju krmad debela jer su i teko medu 5 najdebljih nacija na svijetu", smeta im buka tramvaja koji prolazi u 5 ujutro i bas eto ne zele slusati buku tramvaja ispod svog prozora jer sta tih 20 tisuca ljudi koji se voze preglasnim tramvajem imaju pravo biti "jednakiji" pred zakonom od njih 500 i sta se oni imaju namjerno voziti istim tim preglasnim tramvajem umjesto da "tihotapno" hodaju i ne ometaju san ovih 500 koji zele spavati do 12.
I sad eto tih 500 budala (ukljucujuci i mene jel) osnuje udrugu i trazi izmjenu zakon koji ce onemoguciti voznju tih tramvaja.
To nije besposlicarenje i cisti idiotizam? |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
|
Ne znam koji ti dio mog odgovra nije jasan. Reci, pokusat cu i nacrtati ako bude trebalo. Odgovorio sam sasvim konkretno i jasno na sve sto je vezano uz temu.
Za odgovore na nekakve zamisljene situacije nemam vremena, volje, a i ne vidim nikakav smisao kako u samim pricicama, tako ni u njihovu komentiranju.
Citat:
Uzmimo situaciju...
|
Ne moramo mi nista uzimati, nikakvo svodjenje na "usporedbe" koje to nisu nam nisu potrebne. Mi IMAMO situaciju - Zakon koji ne vrijedi za sve jednako.
To je nasa situacija i to je ono o cemu trebamo razgovarati.
Citat:
To nije besposlicarenje i cisti idiotizam?
|
Sto, izmisljanje tih nekih prica? |
|
|
|
 |
Dino8090
|
Mi IMAMO situaciju - Zakon koji ne vrijedi za sve jednako.
|
I upravo to, nisi mi odgovorio u tri navrata na realnu usporedbu i samo vrtis po svom. Ali ok, nema veze...
Ajmo onda razgovarati (kako ti kazes) o stvarnim i neizmisljenim situacijama. Primjetio si ovdje da zakon ne vazi za sve jednako, ali bitno da si na jednoj drugoj temi komentirao neciji stav ultradesnicarskim za vrlo slicnu situaciju (hint: Simin post).
I povezujuci ono (dopustit cu si eto buku crkvenih zvona usporediti sa relativno svjezom i stvarnom situacijom) sa ovom temom ces reci i da su crkvena zvona glasnija od 100-200 trubecih auta u koloni i sa trestecom glazbom u Borovu?
Da je netko kome je ono smetalo (a sigurno je bilo takvih) prijavio zbog preglasne buke, naravno da bi onda to prozvao ultradesnicarenjem, netolerancijom i govorom mrznje.
Ali neka si nam ti sa liberalnim stavovima pokazao sta je tolerancija... |
|
|
|
|
 |
adaukt Ukupno postova: 19 Spol:  Nebitno
|
možda nije primjereno vraćati se na ovu davnu temu , ali nešto gledam ove stare stranice i zamislite !! i lane , isto 7. II bila ista tema o crkvenoj buci na ovim stranicama !!!
šta bi to moglo biti ? slučajnost ili je taj datum nešto ..... |
|
|
|
|
 |
 |
|