| Autor |
Poruka |
|
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol:  Žensko
|
Ma daj molim te.
Kad bi to bilo tako lako samo se izboriti za sebe da ti ne seru po glavi, pa već bi se ljudi izborili.
Koji izbor ima npr, čovjek koji ima ženu nezaposlenu, dvoje klinaca, i kredit u švicarcu nego šutiti trpit? Da se zauzme za sebe pa će ostati i bez te plaće koja je pola u bonovima? Svi čekaju samo njega da ga zaposle? Hoćeš ga ti uzdržavati? Problem leži u tome što sindikati ne rade svoj posao nego su potplaćeni korumpirani gadovi koji u svemu gledaju svoju korist i brzo zaboravljaju za koga se trebaju boriti. |
|
|
|
|
|
 |
|
Carobnica
Ukupno postova: 599 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Onda neka šuti i trpi.
Ima izbor - može drečati, može s drugima ukazivati, može iskočiti iz kože, a može šutjeti i trpiti.
Ako je izabrao da šuti i trpi, onda neka bude dosljedan i neka šuti i trpi. Onda neka ne cvili po novinama da on nema za kredit, da novinari trebaju iznositi imena i slično. Neka nastavi sa šutnjom. I trpnjom.
[uqote]Problem leži u tome što sindikati ne rade svoj posao nego su potplaćeni korumpirani gadovi koji u svemu gledaju svoju korist i brzo zaboravljaju za koga se trebaju boriti.
[/quote] Možeš i tako reći. Da, takav je sindikat. Čemu onda sindikat? Neka se onda sam prjiavi u sindikat i neka se bori.
Ali, svi su ti koji šute i trpe isti - oni bi da netko drugi podmetne leđa. Neka se onda ne čude sindikalistima koji šute i trpe, jer i sindikalisti su isti kao oni.
Kad dođu u sindikat imaju mogućnost izbora - ili će šutjeti, trpiti i negdje se ogrebati, ili će dizati bunu. A, di će netko dizati bunu ZA DRUGOG, kad do jučer nije za sebe.
I to je taj začarani krug u kojem ljudi bez muda uglavnom jedu gogija i cvile po novinama. Kao što sam već rekla - to je ekipa koju treba čizmom još dublje u gnoj. Nisu to zdravi geni za budućnost ovog našeg soja. |
|
_________________ Ignorance is bliss! |
|
|
|
 |
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Onda neka šuti i trpi.
Ima izbor - može drečati, može s drugima ukazivati, može iskočiti iz kože, a može šutjeti i trpiti.
Ako je izabrao da šuti i trpi, onda neka bude dosljedan i neka šuti i trpi. Onda neka ne cvili po novinama da on nema za kredit, da novinari trebaju iznositi imena i slično. Neka nastavi sa šutnjom. I trpnjom.
Možeš i tako reći. Da, takav je sindikat. Čemu onda sindikat? Neka se onda sam prjiavi u sindikat i neka se bori.
Ali, svi su ti koji šute i trpe isti - oni bi da netko drugi podmetne leđa. Neka se onda ne čude sindikalistima koji šute i trpe, jer i sindikalisti su isti kao oni.
Kad dođu u sindikat imaju mogućnost izbora - ili će šutjeti, trpiti i negdje se ogrebati, ili će dizati bunu. A, di će netko dizati bunu ZA DRUGOG, kad do jučer nije za sebe.
I to je taj začarani krug u kojem ljudi bez muda uglavnom jedu gogija i cvile po novinama. Kao što sam već rekla - to je ekipa koju treba čizmom još dublje u gnoj. Nisu to zdravi geni za budućnost ovog našeg soja.
|
De ti meni reci zašto svinje, krave i kokoši ne pobjegnu iz klaonice? Da im nije možda ispran mozak!? Zašto se Židovi nisu bunili u koncentracijskim logorima, nego su još i radili u tim logorima (tiskali lažne dolare za financiranje rata i proizvodili razne dijelove za oružje i ostale industrijske proizvode) a znali su da time pomažu jačanje nacističke vojske koja ubija Židove po svim konc-logorima u još većem broju, a i da će njih na kraju ubiti. Zašto se silovana hendikepirana djeca od monstrumskih roditelja ne pobune jer ni sva takva djeca nisu vezana lancima u podrumu sa selotejpom na ustima i zašto su Srbi u garažama pili kiselinu i zašto su masakrirane žrtve mirno boravile u hangarima i šetale kolonama prije četničkog masakriranja? |
|
|
|
|
|
 |
|
-nella-
|
Ma sere bezveze, kao da je to sad tako jednostavno. Misli da je to zauzeti se za sebe kao progurati se u redu za wc. Danas čovjek nije sam za sebe, ima odgovornost i drugi ljudi ovise o njemu. Neće blagajnica u nekoj velikoj firmi reć daneće radit prekovremeno za džabe jer je to gaženje njenog dostojanstva i svih mogućih prava, jer doma ima dijete kojemu treba plaćati školovanje, hranu. Da se javi sindikatu - koja korist? Je l' to onda znači da ta blagajnica pušta da joj seru po glavi i toga je svjesna? Znači. Ali to znači i da je naša država u kurcu i da se stvari trebaju počet mijenjat na drugim razinama da bi se došlo do te blagajnice i radnika koji radi za bonove. |
|
|
|
|
|
 |
|
Carobnica
|
Odlično pitanje si postavio. I sama sam o tome razmišljala.
Zaključak? Hm, puno je toga.
Od '91 naovamo (posebno za vrijeme Tuđmana) se svaki oblik prosvjeda prikazivao kao buna protiv Hrvatske - svaka kritika je bila prikazana kao djelovanje protiv Hrvatske.
U trenutku kad je problem jedne takve velike bune riješen (nakon okupacije, puno žrtava i rata) - doista nije bilo lako uputiti kritiku. Jedan jedini svijetli primjer je prosvjed za Radio 101, ali ujedno i iznimka koja potvrđuje pravilo. Sve ostalo je ugušeno. Bilo da se radilo o pojedincima tipa Lepej i zviždači, bilo da se radilo o grupama i kritici - Feral, Gong, Soroš i sl.
Svi su oni poslužili kao primjer kako skončavaju oni koji se pobune. Svaki oblik kritike je proglašavan i sotoniziran do krajnjih granica kroz režimske medije, iz usta režimskih pajaca. Uništena egzistencjia. Zločini na razini onih koje su činili i drugi totalitarni režimi, samo pod parolom demokracije.
Ukratko rečeno - programirano i sustavno zaglupljivanje, obeshrabrivanje i ubijanje želje za iznošenjem kritičke misli.
Svi ovi koje si naveo su se ponašali na gore opisani način.
Zato će i ovi radnici završiti kao i analno silovana djeca, kao Židovi ili ovi što su po osječkim garažama čekali da ih Glavaš prozove i uputi na smaknuće.
Naravno, tako će im biti ako budu šutili. I zaslužili su. |
|
|
|
|
 |
|
okvardz Ukupno postova: 63 Spol:  Nebitno
|
strašno, ali istnito.. jadni ljudi.
|
radnička klasa je ostala na vjetrometini povjesne zbilje ili ti nešto drugo. je be se nekome za radničku klasu.zato se lijepo organizirajte u sindikate i jedino klasnom borbom kroz sindikate možete ostvariti bolji život. niti jedna partija koja je trenutno na hrvatskome tržištu vas neće zaštitii. |
|
|
|
|
|
 |
|
-nella-
|
? Zaslužili su živjeti u državi koja je korumpirana do besvijesti, pa tako i sindikati.
Hello, sindikati ne poduzimaju ništa u interesu radnika, nego samo u interesu svojih guzica.
Kao što gore napisah, korupcija na djelu.
Je li vam sad jasnije?! |
|
|
|
|
|
 |
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Šute zato što je glad nadjačala ponos.
Ti to očito nisi morala preživjeti (Bogu ili nećem drugom zahvaljuj na tome) te ih zbog toga ne razumiješ.
Poslodavci su svjesni situacije na tržištu rada (puno neuposlenih, gladnih i očajnih ljudi), te zbog toga se vrlo često nedolično i nehumano ponašaju prema radnicima. Tako da imamo poslodavce koje ne ispunjavaju svoje obveze preuzete iz ugovora o radu, na razne načine maltretiraju i omalovažavaju svoje radnike, i pri tom prolaze nekažnjeno.
Ovo je nažalost samo jedan izdvojeni slučaj kakvih u Hrvatskoj imamo napretek. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
 |
|
Carobnica
|
Naravno. Sami biraju i sindikate i državn vlast. Ono što izaberu - to i imaju.
Citat:
Hello, sindikati ne poduzimaju ništa u interesu radnika, nego samo u interesu svojih guzica.
Kao što gore napisah, korupcija na djelu.
Je li vam sad jasnije?!
|
Jasno je od početka. Naime, isti ti sindikalisti uglavnom razmišljaju kao i ovi šutljivi miševi. Zapravo, radi se o istom soju ljudi.
Neće se valjda sindikalist boriti za nekog drugog, kad je do jučer šutio za vlastitu guzicu?! A i kad bi krenuo, ima dovoljno primjer izgorenih sindikalista, koji bi započeli nešto, započeli bi borbu, a onda bi se miševi i štakori razbježali po rupama i nastavili šutjeti i trpiti - a sindikalisti bi bili raščetvoreni. Ovi šutljivi šupci bi samo provirili iz rupice i nastavili sa šutnjom.
Začarani je to krug kukavičluka i beskičmenjaštva. Uostalom, upravo ste vi ovdje opravdavali takvo ponašanje. Onda budite fer i pošteni i ostavite te nesretne sindikaliste i novinare na na miru. |
|
|
|
|
 |
|
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
Ako nisu sposobni zauzeti se za sebe same, zaslužili su. Dok god to ne shvatiš zvučat ćeš jednako glupo kao u svakom prijašnjem tvom postu.
Tko bi se to trebao boriti za tebe ako ti nećeš!? Jel ti sada jasnije? Ne živimo u jugi i sistem u kojem su vam živjeli roditelji, a po kojem ste odgajani i dobar dio devedesetih, ne postoji!!! Dobar dan i dobrodošli u kapitalizam. |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
|
 |
|
Carobnica
|
Šute šupci. I stojim iza toga što sam rekla.
A što se mene tiče, već je ovdje netko spominjao kako ja nisam ovo ili ono. Nemate pojma što sam sve proživjela i za što sam se izborila te kako su svi šupci mučki šutjeli. Uostalom, to ni nije tema, niti je bitna jedna sudbina. Bitan je princip, a princip je takav da je svijet pun šutljivih šupaka koji bi da se netko drugi bori za njihova prava.
Ako si šupak i šutiš, onda stisni mišiće i šuti do kraja. Ne cvili. |
|
|
|
|
 |
|
-nella-
|
Pa kakve to gluposti pričate? O čemu mi ovdje razgovaramo? Kakve opcije ima radnik kada je sindikat beskorisan; a posla NEMA da može reć, e čuj, jebite se vi svi, nećete vi meni srat po glavi, ja dajem otkaz ako se ne promijeni to i to...? Pa naravno da će popušit otkaz. I eto ti ga, sav dostijanstven, nitko mu više ne sere po glavi, a živjet će od čega, sakupljanja boca?! I kao što sam već spomenula, u većini slučajeva i drugi ovise o toj plaći. Šta je vama svima, jel vi živite u Hrvatskoj? |
|
|
|
|
|
 |
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Borbu za kakvu se ti zalažeš, mogu prihvatiti samo tri vrste ljudi. Jedne su ekonomski osigurali njihove tatice i mamice (ili netko drugi) , pa ih nije briga za radno mjesto. Drugi su narcisoidni i umišljeni likovi koji toliko vole sebe, da su spremni ugroziti i egzistenciju vlastite obitelji zbog ponosa. Treći su kombinacija dva gore navedena primjera. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
 |
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Šute šupci. I stojim iza toga što sam rekla.
A što se mene tiče, već je ovdje netko spominjao kako ja nisam ovo ili ono. Nemate pojma što sam sve proživjela i za što sam se izborila te kako su svi šupci mučki šutjeli. Uostalom, to ni nije tema, niti je bitna jedna sudbina. Bitan je princip, a princip je takav da je svijet pun šutljivih šupaka koji bi da se netko drugi bori za njihova prava.
Ako si šupak i šutiš, onda stisni mišiće i šuti do kraja. Ne cvili.
|
Ma slažem se i ja s tobom. Ipak su svinje inteligentnije od ljudi, šta je njima pobuniti se protiv čobana i kerova i izboriti se za svoja prava na dostojanstvo. Ili su čobani možda ipak inteligentniji?
U svakom slučaju Osijek je pripizdina i uvijek će biti i nemaju se šta svinje buniti, nek budu sretni da uopće mogu otvoriti i usta. Za bonove si mogu kupiti čak i sladoled jednom godišnje a i to je bolje od kukuruza.
Pa naravno da su radnici idioti, a ako nisu treba od njih napraviti idiote pa će biti. Pametni ljudi su licemjeri i ne bune se nego odu u Zagreb gdje je život puno perspektivniji. |
|
|
|
|
|
 |
|
Coca Cola
Ukupno postova: 394 Lokacija: n'djamena Spol:  Nebitno
|
Kako ce biti na bolje kad je valda nedavno odobrila da poslodvaci jos uvijek mogu ne isplacivati radnicima place i biti nekaznjeni.. nije mi jasno da takvo nesto mogu izglasati i reci da je pravovaljano i zakonito da radnik radi 3mj i da ne dobije placu a poslodavac plati sebi placu i podmiri sve obveze prema drzavi.. dosita neznam jeli EU ima uopce sazanja kakvu drzavu primaju ili je cisto drugi razlog prirodni resursi, prirodno blago.. |
|
|
|
|
|
 |
 |
|
|