Ekskluzivno: Osječki noćni klubovi počinju naplaćivati ulaz!
U Osijeku se ulaz u noćne klubove ne naplaćuje već dugi niz godina, no iz dobro obaviještenih izvora bliskih osječkoj klupskoj sceni ekskluzivno saznajemo da su se vlasnici osječkih noćnih klubova (svi klubovi u Tvrđi, te De Mode, Insomnia, OKS, Patika...) okupili kako bi dogovorili početak naplate ulaza u noćne klubove, kao i odredili jedinstvenu cijenu ulaznice!
Iako je dogovor o naplati navodno postignut, nije nam poznat datum od kada će se ta ova mjera će se najvjerojatnije početi primjenjivati već od ovog vikenda, no doznajemo da će jedinstvena cijena za sve klubove iznositi 10 kn, a ulaz će se naplaćivati nakon ponoći.
Re: Ekskluzivno: Osječki noćni klubovi počinju naplaćivati ulaz!
U jednu ruku dobra stvar, al opet i lose...Sta ako netko u jednoj veceri zeli obici vise klubova? znaci mora u svakom klubu platiti 10kn...malo glupo po tom pitanju
U većem broju klubova se puštaju cajke i na takva mjesta izlaze maloljetnici. Da li se pod ''svi klubovi u tvrđi'' računa i ''barKA''?
A ovo je postalo smiješno, zato što jako malo klubova opravdava cijenu ulaznice i pića! Sramota je to što je grad uopće dopustio takav cirkus u Tvrđi vikendom!
Ove subote je razbijen prozor na Rektoratu Sveučilišta...
podrzavam 100%, ali samo za one koji imaju neki program. bilo kakav. na taj nacin bi programi mogli i zazivjeti te se poboljsati.
pa svugdje u svijetu se placa upad u klub...
a to sto su bi svi u ovom "gradu" sve za dzabe, mislim... pa nema dzabe ni kod stare babe!
Podržavam ovu inicijativu u potpunosti. Osijek je davno izgubio kulturu noćnog života i sve je srozano na minimum minimuma. Nadam se da će uvođenje naplate ulaza u klubove rezultirati i kvalitetnijim sadržajima u tim klubovima (i nadam se manje maloljetnika, ništa protiv vas, ali nije vam mjesto vani u 2 ujutro).
Btw ako je točno da su se vlasnici klubova u Osijeku sastali i dogovorili na način opisan u članku onda je to kazneno djelo (kartel) i nadam se da će se policija pozabaviti navodima u ovom članku.
garderoba, pristojni konobari, dovoljno mjesta, a ne da unutra bude prebukirano da nemos se ni micat
Točno tako. Ako se već planira počet naplaćivat onda popraviti program u svi tim mjestima i definitivno napravit ovo s garderobom i takvim nekim sitnicama.
Ne idem ja ni u jedan ˝noćni klub˝ koji su oni ovdje nabrojali, ali mislim da ti svi mogu puno toga popraviti.
Btw ako je točno da su se vlasnici klubova u Osijeku sastali i dogovorili na način opisan u članku onda je to kazneno djelo (kartel) i nadam se da će se policija pozabaviti navodima u ovom članku.
Ako sam mogao 1993.-1995. (ako se dobro sjećam) plaćati 10 kn za upad u Oks (dok još nije bio narodnjačko smeće), ne znam šta se sad mladići i djevojke bune. Oni bi program, oni bi garderobu bwahahahahaha, šta bi vi za 10 kn? Još i uračunatu cugu možda?
Treba vas gologuze na beton stavit sjedit jedno pol dana.
I ja isto,baš se pitam kako dozvoljavaju da se oni međusobno dogovaraju oko cijene upada? Isto kao što se prije dogovaralo oko cijene kave da će biti 7 pa su šutke skočili na 8. Sjećam se da je netko prvi stavio happy hour za kavu od 5 kuna i da su svi počeli pljuvati i šikanirati taj kaf. Dobro,danas već lupa svatko kako hoće ali jedno vrijeme se moralo držati "dogovora". Hoće li se policija pozabaviti s tim "kartelom" ugostitelja? Ma moš si mislit,povezani su svi oni i to jako.
Inače ja sam ZA da se naplaćuje ulaz,mislim da je bilo dosta turista po kafovima koji nemaju za cugu,stvaraju nered i prave gužvu...čudi me što se nitko nije sjetio pa hajmo naplaćivati simboličan ulaz bar da smanjimo gužvu. Neki su prije naplaćivali (ex Posh) ali su odustali jer nitko drugi više nije naplaćivao ulaz. Kad se sjetim tek onih potpuno nepotrebnih gužvi u Bastionu ljeti...ne ovog ljeta ali prethodnih godina kada nisi mogao ni gore,ni dolje,ni na wc ni nigdje koliko je ljudi tamo bilo,sad je tako bilo kad se recimo Barka otvorila,kaos živi.
Kafova u Tvrđi je ionako previše,treba ih bar pola zatvorit a ostalo napravit neki smislen program,naš noćni život se sveo na čisto kokošarenje,brzu i laku lovu i zaradu i neizostavne sponzoruše i mutne likove,ništa dobroga.
Potpuno nepotrebno i neopravdano. Ovo nece smanjit broj maloljetnika nego ce smanjit broj ljudi opcenito po klubovima jer koja je razlika između maloljetnika i studenata, svi zive na racun staraca.
O kakvim guzvama vi pricate, malo malo neki klub zjapi prazan i sad jos moras platit 10kn da bi usao u klub i vidio kako zjapi prazan???
S druge strane ponuda i programi su nistavni tako da za tih 10 kn ne dobijes nista, a morat ces se odlucit za manje vise 2 kluba u veceri i ostat tamo camit koliko god da je losa atmosfera umjesto da obiđes sve klubove i ostanes gdje ti se svidi.
Po meni ovo je prisiljavanje ljudi da se odluce za izlazenje u neki klub svaki vikend i da se zadrze tamo sto nekim klubovima nece ic na ruku, a ni ljudima.
Kao prvo, smanjenju gužve ne će pridonijeti plaćanja ulaza od 10kn. Plaćalo se i prije ulaz (isto 10kn) i gužve su bile jednake kao i kad je đabe. Zima ide i nema više kavica vani, stoga će svi nahrupiti unutra. Osim toga, zar se cijenom ulaznice i upada određuje hoće li biti gužva ili ne? Ne mora se plaćat ni 100 ni 10 kuna da se izbjegnu gužve, kakav je to argument?! Kad je puno - nema više ulaza unutra i to je to. (da, to se kao radi u nekim rupama, ali kad je već čovjek na čovjeku).
Naravno da od toga ništa jer im je bitna profit. I Žito svinje drži i prevozi u humanijim uvjetima od onih kakvi budu u npr. OB Pubu ili Tufni. Ne daj Bože nekakvog požara (kao onomad u Rusiji) što bi tu bilo i gdje bi ljudi izašli....
Plaćanje ulaza - da, ali ako su se tako lijepo svi ugostitelji dogovorili kao jedan o upadu, onda neka, kad su već tako složni, neka 10 kuna bude univerzalan upad - tj. ako se plati upad u jednome - ne mora se u drugome - da, naravno to ne će moći jer ipak nisu toliko složni.
Na kraju krajeva što će ponuditi za upad od 10 kuna? Nekakav dodatni sadržaj? Evo nekolicina nas bi bila sretna kakvom takvom ventilacijom ili možda nezaraznim wc-ima, ma ne mora ni to, barem da ne moramo gacat po pišalini u tkz. toaletima.
Svejedno bilo riječ o 1kn ili 10kn - ovdje je riječ o principu.
Btw. BRAVO osijek031! To je prava eskluzivna vijest! Svaka čast!
Cruz031
@registrirani korisnik
Idemo vanka? Plaćam upad i cugu u klubu po želji...
buahah, eno ga opet ona ista fora.
a ja ne znam o cemu vi pricate, kakvu guzvu vi spominjete???
bio sam citavo ljeto vani svaku subotu i četvrtak. u četvrtak nema nigdje nikoga, u subotu ima al nijedan klub nije pun, a o guzvi nema govora. u zadnje vrijeme sam vidio guzvu jedino u subotu i srijedu na danima piva i pokoju subotu u OBP.
ne znam sta bi to klubovi mogli naplatit 10kn kad je sve u kurcu. dat za upad 10kn, ma kome , i za što? za turbo folk ili retardirani komercijalni španjolski haus?
fatalni_cevap
retardirani komercijalni španjolski haus?
Nema prijatelju ausa u gradu. Tko god da ti to kaže, a pogotovo puštači tog smeća, lažu koliko su teški. Cener na upadu neće promijeniti baš ništa. Pogotovo ne u rupetinama koje su navedene u gornjem tekstu. Loš pokušaj izvlačenja zadnje kinte pred zatvaranje. Što znači tih 10 kn? Popuniti program? Čime? što to vrijedi vaših 10 kn? Hoće li se s tih 10 kn "klubovi" klimatizirati, dobiti adekvatnu ventilaciju, garderobu, osoblje, najbitnije od svega SOUND SYSTEM!!!. Nevjerojatno je da svi oni prodaju neku vrstu glazbe, a nemaju je na čemu reproducirati. Kad bi samo znali koliko ti drlozi štete vašim ušima!? Uz sve to, sumnjam da je u rad ijednog od tih "klubova" uključen bar jedan čovjek koji ima znanje i sposobnost odraditi sezonu bez ikakvih promjena, prilagođavanja "posjetiteljima", a to su najčešće padobranci koji ni sami neznaju što žele jer im je super gdje god da jesu, dok god su sa svojom klapom. Katastrofa! Programi se na nekim normalnim mjestima, osmišljavaju gotovo godinu dana unaprijed, a ponegdje i više. Kod nas je napredak ako se radi o razmaku od tjedan dana između najave i eventa. Najs!
ma to ce vam opet siljiti onu foru das na ulazu 10kn i na sanku podignes jednu pivu i to je to.. nije njima do upada nego da svaki gost kupi neku cugu jer ima dosta ljudi koji se samo secu a nista ne kupe..
Podržavam ovu inicijativu u potpunosti. Osijek je davno izgubio kulturu noćnog života i sve je srozano na minimum minimuma. Nadam se da će uvođenje naplate ulaza u klubove rezultirati i kvalitetnijim sadržajima u tim klubovima (i nadam se manje maloljetnika, ništa protiv vas, ali nije vam mjesto vani u 2 ujutro).
Sa ovih 10 kn ništa neće biti bolje u ˝klubovima˝ niti će prorijediti klijentelu, nego samo još malo više napunit svoju lisnicu, a neku veću cijenu upada boje se i stavit jel znaju da ni ne nude ništa.
S obzirom da uzagrebu ispod 30 kn nema upada u nijedan klub, ovo nije toliko strašno.
I nije istina da se u Osijeku ne nudi ništa. Koliko koncerata je propalo jer eto mi nismo navikli plaćati upad na takva događanja. A sve košta. I redar i izvođač i ZAMP i DJ i licence... Da ne nabrajam, održavanje i oprema kliubova je skupa.
dodatni sadržaj? pusti mi winamp ili stavi nekog drkadžiju da siluje miksetu i to ,uz preskupu cugu, treba honorirat s 10 kn..da je 10 lipa puno je...
Šta će bit garderobe? Pa to bi trebalo biti već sada... Wc papira možda? ili bar wc koji nije zapišan.. i da zapišaju ga gosti, ali očisti ga onda kad već lovu dižeš...
Koja debilana, da plaćam ulaz u kafić??? Pa jesu li oni normalni?! Kad u gradu bude pošteni disco klub onda mogu staviti i 30 kn upad i neću se buniti... 95% ljudi koji izađe van tijekom noći obiđe barem 3-4 'noćna kluba' u tvrđi jer ti dopizdi biti u jednom koliko su dobri... sad će i to obilaženje biti investicija...
Jer vi mene zezate? Dati 10Kn za ulaz, a neimat gdije ostaviti jakne, gdije su wc-ovi svaki vikend začepljeni, gdje te konobari redovito kradu cim primjete da si malo više popio, gdje je tolika gužva da nemožeš disat, Ma šta reći nego SVAKA ČAST......
Dam glavu da je to u dogovoru s našm vlastima u Osijeku, jer prvo su zabranili da piješ po parkovima [javnim površinama] sada dolazi zima nemožeš više sijediti u kafićima, pa ajmo ovcama još naplaćivat ulaz mada su nam cijene toliko velike, ali boli nas kurac ako ovce dolaze mi ćemo ih šišat.... sramota..... jebeno pivo od 0,25 je 15Kn pa tolike cijene nisu ni na moru a vjerujte mi ni u Zagrebu.......šta reći nego još jednom BRAVO.
Potpuno nepotrebno i neopravdano. Ovo nece smanjit broj maloljetnika nego ce smanjit broj ljudi opcenito po klubovima jer koja je razlika između maloljetnika i studenata, svi zive na racun staraca.
O kakvim guzvama vi pricate, malo malo neki klub zjapi prazan i sad jos moras platit 10kn da bi usao u klub i vidio kako zjapi prazan???
S druge strane ponuda i programi su nistavni tako da za tih 10 kn ne dobijes nista, a morat ces se odlucit za manje vise 2 kluba u veceri i ostat tamo camit koliko god da je losa atmosfera umjesto da obiđes sve klubove i ostanes gdje ti se svidi.
Po meni ovo je prisiljavanje ljudi da se odluce za izlazenje u neki klub svaki vikend i da se zadrze tamo sto nekim klubovima nece ic na ruku, a ni ljudima.
Idemo vanka? Plaćam upad i cugu u klubu po želji...
hahahahaha di me nađe
Nisu problem novci nego je stvar principa, da imaju klimu, da wc-ovi nisu začepljeni, da imaju garderobu, da konobari nekradu čim vide da si malo više popio pa te cuga izađe 160K a kada sam zatražio račun jer mi bilo sumljivo doneo mi račun na kome je bilo 95Kn i izvlačio se da je ubrojo od pogrešnog stola cugu ovo ono...... i da najvažnije svi spominju maloljetnike..... ljudi oni daolaze i ulaze u klubove prije 00:00 sati jer ih do tada negledaju znači neće platiti ulaz a gužva će i dalje biti.....
Meni osobno je ovo super stvar. Naplaćivanje će im ići možda 2-3 vikenda (veliko možda) onda će netko otvoriti novi klub neće se plačati upad i onda će svi krenut tamo. Tada će svi ovi poslovni genijalci ostati bez klijentele i početi sa turbo jeftinim akcijama od pivo 4 kune (ono ko pred trgovinom). Naravno prvo će ukinuti upad. Tako da ja pozdravljam ovu odluku. Mjesec dana ćemo čekat a onda skakat od kluba do kluba po razno - raznim akcijama. Šta znaš možda neki od klubova uvede i eskort službu...
u starom soundu prije 10 god mi nije bilo zao dat 10 kn jer je bila fenomenalna atmosfera do ranih jutarnjih sati, vise od pola kluba je plesalo. za ovaj srot dat 10 kn, no way
ma šta se žalite. nije problem popiti više od 200 kn, ali je teško dati 10 kn za ulaz.
ok, lokali su loši, neorganizirani, bez prikladnih wc-a i garderoba, sa lošim osobljem i lošom glazbom... ok, to sve stoji, ali sami ste izabrali izlaziti u te lokale, nitko vas ne tjera. i zato prestanite srat.
kakav smo mi to narod kad jedva čekamo da seremo po nečemu... fuj fuj! evo i ja sad serem bezveze...
Koja debilana, da plaćam ulaz u kafić??? Pa jesu li oni normalni?! Kad u gradu bude pošteni disco klub onda mogu staviti i 30 kn upad i neću se buniti...
Agree. Primjerice, u Revelinu (u Dubrovniku), nije bilo puno dati 50 kn za upad jer je mjuza odlična, ali i ambijent.
Za kvalitetan izlazak mi ne bi bilo žao dati pare, ali za pojedine prčije u Tvrđi? A-a.
Zasad mi je na Cocktail barci ok, i mjuza i ambijent...ovo ostalo kao da je zamrlo, postalo je dosadno i jednolično.
Ako već planiraju naplaćivati upad, onda nek' nešto i promijene - na bolje.
Slažem se,recimo u Haciendi u Vodicama sam potrošio bar 400 kuna samo na ulaznice što sam bio tjedan dana tamo ali iako je bila komercijala bio sam sa svime zadovoljan...ostajalo se do jutra a i onda se nikome nije htjelo ići kući. Bez obzira što je to na moru i ovdje bi dao svaki put 50 kuna za ulaz ako će sve bit na nivou. Ma bezveze i dalje ćakulamo tu na ovoj temi kad je noćni život u Osijeku banana,nek si nabiju i ulaznice i pivo po 20 kuna u dupe kad tamo više neću uopće ni ić.
U Osijeku se ulaz u noćne klubove ne naplaćuje već dugi niz godina, no iz dobro obaviještenih izvora bliskih osječkoj klupskoj sceni ekskluzivno saznajemo da su se vlasnici osječkih noćnih klubova (svi klubovi u Tvrđi, te De Mode, Insomnia, OKS, Patika...) okupili kako bi dogovorili početak naplate ulaza u noćne klubove, kao i odredili jedinstvenu cijenu ulaznice!
u starom soundu prije 10 god mi nije bilo zao dat 10 kn jer je bila fenomenalna atmosfera do ranih jutarnjih sati, vise od pola kluba je plesalo. za ovaj srot dat 10 kn, no way
U staroj Tufni je upad bio 15 kn, tada je pivo bilo mislim 8 kn, a i u Soundu je mislim bilo isto 15 kn...
MegaSmrT
Tipičan primjer kartela.
Oče li policija istražiti ovaj zločinački poduhvat ili če i dalje vrebati bakice koje prelaze crvveno????Ahda.....ne rade niti to!!!
Tipičan primjer kartela.
Oče li policija istražiti ovaj zločinački poduhvat ili če i dalje vrebati bakice koje prelaze crvveno????Ahda.....ne rade niti to!!!
prvo i osnovno... to nije posao policije, nego državnog odvjetništva.
Tipičan primjer kartela.
prvo i osnovno... to nije posao policije, nego državnog odvjetništva.
To je posao Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja
Baky
U većem broju klubova se puštaju cajke i na takva mjesta izlaze maloljetnici. Da li se pod ''svi klubovi u tvrđi'' računa i ''barKA''?
A ovo je postalo smiješno, zato što jako malo klubova opravdava cijenu ulaznice i pića! Sramota je to što je grad uopće dopustio takav cirkus u Tvrđi vikendom!
Ove subote je razbijen prozor na Rektoratu Sveučilišta...
omg..koliko judi za umobolnicu ...ja bih gazdama preporucio ako zelite da vam lokal bude kavlitetno mjesto za izlasak 100 kn u kojima je ukljucena konzumacija svih 100 kn...djeco i ostali ako nema para,neidite van nego radite..a ne serem da mi prodje dan..
Ajde da podsjetim starije koji su zaboravili a mlađe da ih obavijestim, ovakav sličan tekst je bio objavljen pred kraj devedesetih, samo u suprotnom smijeru, tada je bila jadikovka tadašnjih vlasnika i voditelja tadašnjih klubova kako su mnogi klubovi zaključli svoja vrata jer da su unatoč tome što se svugdje u svijetu plaća upad, u Osijeku je teže, jer kako su osječani doslovno je pisalo "prekomotni"!?
Također mi je jedan vlasnik kluba priznao da oni imaju pokrivanje troškova na piću, a upadi su čista zarada!? (jako star podatak, a da ne spominjem kako se naplata upada nikako ne može kontrolirati? pa neće valjda račune izdavati za to? Tako da se time otvara lijepi prostor za muljažu! Dal će upad plaćati svi ili samo muški?
može biti da su im troškovi porasli pa se ne mogu pokrivati ali možda i žele "selekcionirati" gostujući kadar? ????