Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Građani više ne mogu sami odabrati boju pročelja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
inspektormaska
Ukupno postova: 343
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.09.2011. 13:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

muvifrik je napisao/la:
beziljy je napisao/la:
pinkychus je napisao/la:
Ingo je napisao/la:
pinkychus je napisao/la :

Jasno mi je da postoji mnogo pravila i uvjeta u odnosima dimenzija, gabarita, boja itd. s ciljem nekakvog urbanicstičkog napretka. Područje arhitekture.
Međutim, neka pitanja su subjektivna..... kao npr boja zgrade.

Nisi u pravu. Gradjevinci su inzenjeri ... arhitekti umjetnici.

Ako je arhitekt projektirao zgradu 'kredenc plavoj' boji i stavio rebrastu zbuku, onda je to njegov umjetnicki rad i to je napravio zbog toga da se ta zgrada uklopi u okolis.

S kojim bi pravom netko renovirao njegovu zgradu u 'hello kitty' roza sa glatkom zbukom ?

To je nesto kao da netko ide popravljati pikasa jer je stavio oko na krivo mjesto, ili zaboravio nacrtati ruku.

Eee nisi ni ti u pravu Smile Arhitekti jesu umjetnici, ali ne isključivo. Inženjersku praksu također moraju znati, a pogotovo urbanizam! A te dvije stvari nikako nisu umjetnost, već pravila.

po tvojoj logici nitko nije umjetnik, jer da bi netko napravio umjetničko djelo treba poznavati "alate" da to djelo i napravi...so cut the crap

prije ti "cut the crap"...dizajn, pravljenje skulptura, arhitektiranje objekata, itd, imaju neka svoja osnovna pravila, a "alat" je samo sredstvo pri nastajanju djela...

znači da bi netko napravio umjetničko djelo mora biti školovan, ili bar malo upućen u materiju, a kad je od 20 stanara u zgradi 15 za cinober-žutu zato što su cjepljeni od estetike, ili su daltonisti, onda takvim sranjima treba stati na kraj...

tko plaća kredit Grad to jest mi ili stanari određene zgrade, da li će recimo za određeno vrijeme biti propisana boja za automobile koji se kreću gradom Osijekom od strane tzv"komiteta drugova što cene lepotu" koji su kriteriji za određivanje boja... ne kužim grad je tu da propiše uvjete ne da NAMEĆE PRIVATNIM SUVLASNICIMA OBJEKTA PUTEM NEKE KVAZI STRUČNE KOMISIJE KOJE ĆE NEKO BOJE ODABRATI... uglavnom sve mi se čini da stanarima ostaje na volji uvjet i kreditni aranžman po njihovom ili noga u dupe potencijalnim biračima, tj nađite si sami kreditnu liniju za obnovu privatno i obojajte zgradu kako hoćete tj kako većina suvlasnika smatra primjereno

meni ovaj uvjet to jest pozivanje na tu komisiju za lijepo nikako nije pošten i otvara puno prostora za malverzacije i cirkusariju, grad ima pravo ako sufinacira dati neke propise i istaknuti pravila koje suvlasnici moraju poštivati da bi dobili subvenciju i povoljniji aranžman, ali ovo nije dobar način, mislim da se kosi i sa Ustavom i pravom vezanim za privatno vlasništvo, osim toga takve stvari treba normalna gradska uprava odraditi prije početka apliciranja za obnove a ne na ovaj način moš mislit ja se sad sjetio pa uveo već na kraju aranžmana ubacimo ovakvu idiotariju u pravilnik, mislim da nije pošteno prem ljudima koji tamo žive i na KRAJU PLAĆAJU taj kredit

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.09.2011. 13:48 
Naslov:  

Mrky007 je napisao/la: - u tijeku je „čišćenje“ stupova javne rasvjete od različitih nedopuštenih oblika oglašavanja i reklamiranja, nakon čišćenja slijede naljepnice upozorenja, a potom i kazne za one koji se ne budu pridržavati upozorenja;
- 19. - 23. rujna akcija u sklopu koje će se nadgledati javne površine na kojima su postavljene skele, zatečen građevinski materijal, reklame bez propisane dozvole;
Iz svega ovoga nije jasno hoce li se u Osjieku katalogizirati povrsine za postavjlanje javnih reklama na procelja, kako je Bubalo obecavao. Jednako tako, ne navodi se hoce li se provjeravati iznajmljivaci oglasnog prostora, placaju li sve opreze, kako se uopce oporezuju i tako to.

Bez tog kataloga, kao i provedbe komunalnog reda i prikupljanja poreza ovo sto si napisao ima snagu mokrace psa koji pisa po drvetu u parku.

Grad izgleda kao cirkus. Ako vec izgleda kao cirkus, koliko gradjani zarade trpeci i gledajuci u to shizofreno sarenilo?! Koliko novaca se slije u gradski proracun?

Ili umjesto svega toga - koliko novaca se slije u privatne dzepove ignoriranjem tog cirkusa?!

Ukupno postova: 708
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.09.2011. 20:00 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la :
Pa mi samo parsto metara od glavnog trga imamo zgradu obojanu u logo jednog trgovackog lanca!

Po pitanju oglasnih povrsina i procelja smo u rangu s bosanskom Posavinom. Jedino tamo se mogu vidjeti takve budalastine.

I mene bodu u oči raznorazne reklame koje vire iz svake travke. Ali, zbog toga uspoređivat Osijek s Bosanskom Posavinom je van svake pameti.

Sve svjetske metropole su pune reklama, svih tipova. Valjda nije potrebno da postavljam slike centra NewYorka, Londona, Tokija... dakle, to je upravo zapadnjački trend, a nikako ne bosanski.
Mislim da se ne bi trebalo previše nervirati zbog jedne zgrade na kojoj piše "Konzum" (ako se na tu zgradu misli). Bolje i tako, nego da stanari nemaju novaca za obnovu pa da žbuka otpada po prolaznicima. Nek ljudi rade od svojih zgrada što god hoće. Ako ne žele više monotone komunističke boje, nego šarene cirkuske, otkud nekom tamo "Povjerenstvu za lijepo" pravo da im to brani Very Happy

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: