Autor |
Poruka |
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol:  Nebitno

|
nek ih liječe mama i tata koji ih nisu odgojili da budu normalni... ajmo sad..možda se drogiraju jer nemaju mamu i tatu ? Stvar, u 99% slučajeva, osobnog izbora i 'ko ih j***. Naše pare trošit na topli obrok i tuširanje narkomana.. Jel se pitao netko.. Kako to nema za topli obrok a ima za drogu.... |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
 |
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol:  Žensko
|
Pao mi je tlak na 90/60 kad sam sve ovo pročitala. |
|
|
|
|
 |
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Hmmm...
Nije li narkomanija također bolest?
Netko tko čitav život ždere crveno meso na kile dnevno, pije žesticu, puši 2+ kutije pljugi dnevno... ...oboli od kardiovaskularnih bolesti, navuče si koje kakve rakonje, tumore, dijabetese... Jesu li tada on i narkoman u istoj kategoriji jer je i taj nezdravim načinom života sam sebe doveo u isto tako nezavidnu situaciju. Ljudi, molim vas, ne serite kvake i prestanite moralizirat jer gotovo sve boleštine današnjice čovjek je stvorio poprilično svjesno. U tom slučaju nikome se nebi trebalo pomoći jer su sami sebe zajebali, a vi jadni i dalje radite dva posla... bla, bla, bla... koga uostalom boli k****!?
|
NE, zato što narkoman, uz svoj život, također uništava i živote bližnjih.
Kako samo možeš povući paralelu između droge i mesa? Žestica? Ma daj.... |
|
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Toliko nam pojedinci na ovom portalu "sole pamet", da ćemo sigurno oboljeti od visokog krvnog tlaka.
I da stvar bude gora, love za liječenje neće biti, jer je utrošena na narkomanski pribor. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
goose
Ukupno postova: 1245 Lokacija: tenja Spol:  Žensko
|
Hmmm...
Nije li narkomanija također bolest?
Netko tko čitav život ždere crveno meso na kile dnevno, pije žesticu, puši 2+ kutije pljugi dnevno... ...oboli od kardiovaskularnih bolesti, navuče si koje kakve rakonje, tumore, dijabetese... Jesu li tada on i narkoman u istoj kategoriji jer je i taj nezdravim načinom života sam sebe doveo u isto tako nezavidnu situaciju. Ljudi, molim vas, ne serite kvake i prestanite moralizirat jer gotovo sve boleštine današnjice čovjek je stvorio poprilično svjesno. ?
|
Oprosti, osjećam se prozvanom i želim ti samo reći da prestaneš trpat bolesne ljude i narkomane u isti koš. Ja sebe nisam nezdravim životom dovela u situaciju u kakvoj jesam niti sam svoju bolest stvorila svjesno. Neznam kako ti je to palo na pamet i jesi li možda negdje takvo sranje pročitao ali totalno si u krivu.
Nadam se samo da jednog dana nećeš dobiti neku neizlječivu bolest s kojom ćeš se hebat do kraja života. A ako dobiješ (opet ponavljam, nadam se da nećeš) onda mi se slobodno javi da te ispljuskam zbog ovakvih izjava!
Pis! |
|
|
|
|
 |
-nella-
|
@avatgarde - možda si i ti narkoman kad ih ovako svesrdno braniš?
Imam narkomana u obitelji i odgovorno tvrdim da nije zaslužio sve prilike za promjenu, i svu pomoć koju je dobio, jer niti jednu nije iskoristio. Dapače, iskoristio je jedino INVALIDNINU koju prima. Da se mene pitalo, ne bih mu je dala. Na koju osnovu, kojim pravom?
Prioriteti se moraju znati, pogotovo u šupljoj državi kao što je ova naša. Jer nema se novaca.
Neke stvari se jednostavno ne mogu usporediti i točka.
I niste mi jasni svi vi koji tvrdite suprotno. Možda još niste ti porezni obveznici čiji se novac troši na ovakve stvari, kad ima puno važnijih i hitnijih. Ne kažem da im se ne treba pomoći, ali zna se kakva pomoć njima treba, i zna se kad dolaze na red; poslije bolesne i gladne djece. |
|
|
|
|
 |
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
1. Nisam narkoman
2. 20 godina bolujem od trenutno neizlječive bolesti
I što ćemo sad?
Ne branim ja nikog. Govorim da su narkomani bolesni ljudi, a kako od bolesnog očekivati da zdravo rasuđuje.
Simo ti si baš neki zadrt lik.
Raskenjali ste se tu kao da su sva sredstva iz državnog proračuna dana dvadesetorici da se pikaju. I jesu, došli su na red nakon bolesne i gladne djece. Nemam ništa protiv toga.
Kako mogu povući paralelu između mesa, žestice i pljugi? Pa molim te, razmisli još jednom!!! Čitav život ti govore da je nezdravo i loše, a ti se bez obzira na upozornje i dalje truješ. Nekako slično kao situacija s narkomanom. Oboliš od neke boleštine, zajebeš sebe i sve oko sebe, ali je taj jadan jer eto, meso, žestica i pljuge su legalni. Pušiš, pušiš, pušiš, kreneš kašljucat, teže disat, bolovi... Odeš na pretrage, stanje nije kritično, ali loše jest. Savjetuje ti se da prestaneš s tim što si do tada radio, ali ti dođeš kući sa kutijom pljugi više nego prije.
Da ponovimo narkomanija je bolest ovisnosti. Dakle, narkomani su bolesni ljudi.
Neznam zašto ste pomislili da oni imaju prednost pred bilo kim. Naprotiv. Nekako zastupam stav da su bolesnici isto kao i bilo tko drugi i da im treba pomoć. Kad se povuće crta, tako i je. |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
 |
-nella-
|
Čak i da stoji to sve što si napisao/la, opet ostaje činjenica da dijeljenjem čistih igala, odjeće i hrane i čekanjem hoće li se netko od njih odlučiti za promjenu (a zašto bi, kad ima sve uvjete za život osigurane, samo jadan mora nabavit drogu, dok je dosad morao na sve misliti) se neće riješiti problem.
Po meni se takvi problemi rješavaju komunama zatvorenog tipa i psihoterapijom; i naravno, uz nemogućnost nabavke supstanci, što podrazumijeva riječ "zatvorenog" tipa.
Ovako se ni 10% njih neće odlučiti za promjene, jednostavno zato jer za to nisu sposobni jer su oni bolesni ljudi, kao što si i sam naveo. Nisu sposobni donositi takve odluke, pogotovo odluku koja znači prestanak uzimanja droge koja mu je sada jedini smisao života i smatra da bez nje ne može. To treba psisilno rješavati. Kao šizofreničare i sl duševne bolesti, takvi moraju biti u određenim ustanovama.
Ovo je samo bacanje novaca u vjetar. |
|
|
|
|
 |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
meni je drago da se ulaže u utočišta ovog tipa, jer bismo svi trebali biti svjesni smjera u kojem ide država i toga da bi nam svima uskoro moglo zatrebati neko od tih utočišta. pa eto, kad država već ne ulaže u proizvodnju i zapošljavanje, onda barem u utočišta. |
|
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Hvala!  |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
Ilija Čvorović Ukupno postova: 2 Spol:  Nebitno
|
Izuzev nekoliko komentara sa kojima se mogu u nekim dijelovima složiti, većina ih je samo jasna refleksija stupanja (ne) civiliziranosti, odnosno ograničenosti našeg društva. Svi se vole praviti pametni i pljuju po svemu, a veze nemaju o ničemu jer ih predrasude ograničavaju da vide jasno neke stvari.
Živimo u vremenu u kakvom živimo, vremenu naglašenih materijalnih vrijednosti u kojem je prisutna velika otuđenost među ljudima pa čak i obiteljima dakle podložnom za razvoj raznih oblika ovisnosti. Ono što naše društvo i država nažalost nisu prepoznali je sve veća pojava patološkog kockanja, međutim o tome drugom prilikom. Prema zadnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj je prisutnost HIV infekcije 05% zaraženih. Pored toga što to ne mogu biti pouzdani podaci obzirom da je se mali broj ljudi testira na HIV to je relativno niska stopa zaraženosti. U Hrvatskoj među ovisničkom populacijom su više zastupljene infekcije virusnih Hepatitisa B i C. Kada se uzme u obzir da su ovisnici o drogama uglavnom mladi ljudi i da su spolno aktivni te da u seksualne odnose ne ulaze samo sa partnericama/partnerima ovisnicima, ovakvi programi „Harm reduction“ i „Needle exange“ dakle programi smanjenja šteta i razmjene sterilnog pribora za intravensku aplikaciju opijata ne štite samo IV ovisnike, nego i širu društvenu zajednicu. U svijetu se ovakvi programi provode preko dvadeset godina i nisu nigdje doprinijeli porastu zlouporabe droga i povećanom broju narkomana, nego smanjenju širenja krvno i spolno prenosivih bolesti. Brojne znanstvene studije to i potvrdile. Ovisnika o drogama će uvijek biti i oni će se svejedno drogirati pa kada to već rade valjda je bolje da to rade koristeći sterilni pribor. U ostalom na ovakvim mjestima ovisnici i druge marginalizirane skupine moći će se osjećati dostojanstveno i biti će im ponuđena alternativa dosadašnjem stilu i načinu življenja jer udruga „Ne-ovisnost“ osim što se bavi prevencijom ovisnosti, rehabilitacijom i resocijalizacijom ovisnika razvija i socijalno poduzetništvo. 300.000,00 kuna je samo mala kap u moru, kada se zbroji koliko recimo danas košta liječenje peragliranim interferonom jedne osobe zaražene hepatitisom ili koliko recimo košta održavanje voznog parka (službenih vozila) bilo koje institucije u zemlji. Sudeći prema nekim prethodnim komentarima, koliko god se i silno trudili pobjeći sa Balkana, Balkan iz nas nikada neće, a „Ne-ovisnost“ samo naprijed!!! |
|
|
|
|
 |
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol:  Nebitno

|
a sad smo već došli do održavanja voznog parka? Mi smo Balkančine i zadrte seljačine jer ne vidimo kako su ljudi otuđeni... i onda im treba igla, topli obrok i tuširanje..a oni će se obrinut za smirenje... drogu...
Moći će se osjećati dostojanstveno? A što je s ljudima koji cijeli život rade i onda im neki drko drkavi da otkaz 6 mj prije penzije...? Vjerojatno gazda na nekoj drogi, al nema veze.. Što je s njihovim dostojanstvom. Znaći moramo se polomit zbog samoživih kretena koji imaju para za drogu, ali nemaju para za 4 kubika vode mjesečno? Hoće ih netko pitata odakle im para za drogu?
TO JE STVAR OSOBNOG IZBORA! Ja ako otvorim firmu, ne plate mi i propadnem, hoće mi dat 300 000kn da se spasim? |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
 |
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
1. Nisam narkoman
2. 20 godina bolujem od trenutno neizlječive bolesti
I što ćemo sad?
Ne branim ja nikog. Govorim da su narkomani bolesni ljudi, a kako od bolesnog očekivati da zdravo rasuđuje.
Simo ti si baš neki zadrt lik.
Raskenjali ste se tu kao da su sva sredstva iz državnog proračuna dana dvadesetorici da se pikaju. I jesu, došli su na red nakon bolesne i gladne djece. Nemam ništa protiv toga.
Kako mogu povući paralelu između mesa, žestice i pljugi? Pa molim te, razmisli još jednom!!! Čitav život ti govore da je nezdravo i loše, a ti se bez obzira na upozornje i dalje truješ. Nekako slično kao situacija s narkomanom. Oboliš od neke boleštine, zajebeš sebe i sve oko sebe, ali je taj jadan jer eto, meso, žestica i pljuge su legalni. Pušiš, pušiš, pušiš, kreneš kašljucat, teže disat, bolovi... Odeš na pretrage, stanje nije kritično, ali loše jest. Savjetuje ti se da prestaneš s tim što si do tada radio, ali ti dođeš kući sa kutijom pljugi više nego prije.
Da ponovimo narkomanija je bolest ovisnosti. Dakle, narkomani su bolesni ljudi.
Neznam zašto ste pomislili da oni imaju prednost pred bilo kim. Naprotiv. Nekako zastupam stav da su bolesnici isto kao i bilo tko drugi i da im treba pomoć. Kad se povuće crta, tako i je.
|
Baš si zadrt. Kao prvo, kako možeš povući paralelu između mesa i alkohola, cigareta? Kao drugo kako možeš vuć paralelu između mesa i droge? Da ponovim, MESA i DROGE? Jesi ti normalan? Nitko mi ne govori da je meso loše, a i da je, nikako se ne može usporediti s drogama. Zbog mesa se ne umire, ne ostaje biljka, ne uništava život drugim ljudima, ne krade i ne ubija. Barem ne kod nas...još.
Saberi se malo. |
|
|
|
|
 |
-nella-
|
Koliko altruizma, da se zbljuješ. |
|
|
|
|
 |
mučki provokator
Ukupno postova: 135 Lokacija: soba Spol:  Muško
|
Sjeća li se tko ovog članka?
Znate li što se dogodilo sa inicijativom? Nije se dogodilo ništa, ta smiješna suma nikada nije skupljena a ravnatelj je odlučio da bolnici to ne treba, za sada. Bitno da za narkomane ima novaca sa svih strana a za bolesnu djecu nema. Pravi primjer koliko nam je društvo trulo. Pun mi je ku... financiranja kojekakvih udruga koje ne služe ničemu a ovo je jedna od takvih. Znam neke koji tamo rade i znam im prošlost.
Za pomoć narkomanima u bilo kojem obliku potrebno je puno više od udruge. Od mene bi dobili svaki po jedan pokušaj odvikavanja a ne da im država plaća i po 7 pokušaja.
Ovdje nešto ne štima. Djeci ništa a narkomanima 300 k kuna... |
|
|
|
|
 |
 |
|