cannibal je napisao/la :
35 m, pa to je stvarno previše.
Mujo voli, Mujo pati - Mujo će da skrati.
...
no da se ipak uozbiljim. fascinantna količina ksenofobije izrigana (što svjesno, što nesvjesno) na ovako malenom topicu, i to upravo od mlađe populacije, indikativna je. čovjek se pita što bi tek bilo da se ta džamija ne gradi na oranicama van grada, pokraj zapuštenog bolničkog groblja, već, recimo, negdje u centru? što bi tek bilo da uistinu opizde minaret od 35 metara, ili pak još viši, preko 100, viši čak i od one loše konkopije hamburške, odnosno kelnske katedrale (od koje se ne da dihati u Galeriji 031)? nezamislivo, zar ne?
a evo i zašto je nezamislivo. tko do sad nije pročitao ovaj znanstveni rad (s konca 60-ih godina prošlog stoljeća), krajnje mu je vrijeme. posebice vama mlađima (u drugoj dekadi 21. stoljeća), na kojima (palanački) svijet, jelte, ostaje. Konstantinovićev jezik nije lagan, kao uostalom ni jezik filozofije, no isplati se uložiti truda u studiozno proučavanje / shvaćanje njegovog djela. nazovimo to dobrom investicijom u budućnost. može se, hladno, prelistavati njegova knjiga s lijeve strane ekrana (teorija), a sa desne slušati lavež mladih eseskerova (i kerica) na ovom osječkom forumu (praksa).
legica21 je napisao/la:
sve ok dokle god me ne budi hodža u 5h u jutro!!
Malo je gadno kad si u nekoj ulicici u Sarajevu,mrak vec pao(ili dan nije stigao haha)a ono ezan sa svih strana,ali navikne se čovjek
Mislim da neće biti nekih problema i ja podržavam izgradnju džamije.
čovjek se u Sarajevu mora naviknuti, jer je muslimanstvo tamo dominantna religija međutim zašto bi se u Osijeku narod na to morao naviknuti? zbog 300 ljudi jedne zajednice! Neka grade đamiju i neka ne pretjeruju.
PEGY je napisao/la :
čovjek se u Sarajevu mora naviknuti, jer je muslimanstvo tamo dominantna religija međutim zašto bi se u Osijeku narod na to morao naviknuti? zbog 300 ljudi jedne zajednice! Neka grade đamiju i neka ne pretjeruju.
istina, za neke ne vrijedi ni da im Konstantinovica uguras diretamente u zeludac. jednostavno, poput reakcije krava na egzoticno bilje (ili pak domaci crveni mak), nisu ih u stanju provariti. to su tzv. ogledni primjerci. i ma koliko cakano izgledali (ili se tako predstavljali), ne treba ih zaliti. stoka je stoka je stoka. a stoci je mjesto na pasnjacima i oranicama van grada.
PEGY je napisao/la :
istina, za neke ne vrijedi ni da im Konstantinovica uguras diretamente u zeludac. jednostavno, poput reakcije krava na egzoticno bilje (ili pak domaci crveni mak), nisu ih u stanju provariti. to su tzv. ogledni primjerci. i ma koliko cakano izgledali (ili se tako predstavljali), ne treba ih zaliti. stoka je stoka je stoka. a stoci je mjesto na pasnjacima i oranicama van grada.
recimo, kod Bikare.
a klaun je klaun je klaun, ti si se nasao o ksenofobiji pricati ? pa pjena ti iz ustiju curi kada se spomene katolicka crkva a ovdje si se nasao izigravati velikoga pravednika, radi 300 ljudi mjenjati vizuru grada ? + bonus biti forsiran slusati propovjedi na razglasu sa 35 metarskog tornja...
katolicka crkva nije stranac u Osijeku. sad brzo do rjecnika hrvatskog jezika i pogledati sto to kseno+fobija znaci. druga je pak stvar moj stav prema religiji, i odnosu laicke drzave prema vjernicima. ovdje govorimo o necem drugom.
Citat:
mjenjati vizuru grada
tocno, o tome je rijec. o duhu (jednoobrazne) palanke. Konstantinovic samo koristi drugu rijec (stil). dakle, minaret je u ovom konkretnom slucaju = svijet (a ne druga / ista religija), dok su oni koje plasi minaret od 35 metara = cuvari jednoobrazne vizure / duha palanke.
"Pojam se općenito rabi za opisivanje straha ili mržnje prema stranicima ili općenito, prema ljudima drugačijim od samoga sebe"
prilicno je ocito da se ti bez problema mozes pronaci u mnogim definicijama ksenofobnosti, i ti kao pripadnik fasistoidne manjine mozes biti ksenofobican
"druga je pak stvar moj stav prema religiji"
opet sam sebe ismijavas
PEGY je napisao/la :
Vilenjak je napisao/la :
recimo, kod Bikare.
tranquilize je napisao/la :
a klaun je klaun je klaun, ti si se nasao o ksenofobiji pricati ? pa pjena ti iz ustiju curi kada se spomene katolicka crkva a ovdje si se nasao izigravati velikoga pravednika, radi 300 ljudi mjenjati vizuru grada ? + bonus biti forsiran slusati propovjedi na razglasu sa 35 metarskog tornja...
gubis se u svom licemjerju
Vilenjak je napisao/la :
transkvilizirani,
katolicka crkva nije stranac u Osijeku. sad brzo do rjecnika hrvatskog jezika i pogledati sto to kseno+fobija znaci. druga je pak stvar moj stav prema religiji, i odnosu laicke drzave prema vjernicima. ovdje govorimo o necem drugom.
Citat:
mjenjati vizuru grada
tocno, o tome je rijec. o duhu (jednoobrazne) palanke. Konstantinovic samo koristi drugu rijec (stil). dakle, minaret je u ovom konkretnom slucaju = svijet (a ne druga / ista religija), dok su oni koje plasi minaret od 35 metara = cuvari jednoobrazne vizure / duha palanke.
tranquilize je napisao/la :
"Pojam se općenito rabi za opisivanje straha ili mržnje prema stranicima ili općenito, prema ljudima drugačijim od samoga sebe"
prilicno je ocito da se ti bez problema mozes pronaci u mnogim definicijama ksenofobnosti, i ti kao pripadnik fasistoidne manjine mozes biti ksenofobican
"druga je pak stvar moj stav prema religiji"
opet sam sebe ismijavas
auf, sve si pobrkao. sareno cvijece na planinama sa uvezanim mocvarnim prucem (i sjekirom u sredini), razlicitost sa jednoobraznoscu, pojedinca s kolektivom, netoleranciju s tolerancijom, ksenofobiju s demokracijom, religiju s radnom obavezom, poziv na molitvu s molitvom na 1. programu HRT-a, nepostojece s postojecim, palanacki s gradskim zivotom, itd. itd. tako je to kad se obrazujes preko wikipedije, u pet minuta. rekoh ti lijepo rjecnik (za pocetak), a ne wikipedija.
5 eura po otipkanoj rijeci, na tocke i zareze dajem ti popust (inace su 2.5, al evo, neka budu po 2). javi mi kad skupis prvih 500 eura.
i opet nista doli isprazne floskule, koliko god ti svoju netoleranciju, mrznju, fasisticke poglede na svijet pokusavao zamaskirat oni su i dalje vidljivi, svaka dva-tri posta padne maska i krene govor mrznje
mogao bi i ti skoknuti do rjecnika jer si vec polako senilan te ti je svaka druga rijec palanka, prosiri si malo vokabular
PEGY. Muslimanstvo! Mislim da poznavanje termina govori dovoljno o upućenosti. I "đamija".
Nemam ništa protiv. Štoviše, moći ćemo nešto od njih naučiti. Pristojnije odijevanje, suzdržavanje od poroka, a i kuhinja im nije loša. Ono loše nećemo prihvatiti, naravno - pišem ovo jer znam da će se sad netko sjetiti napisati nešto tipa: "a hoćemo li se naučiti raznositi bombama".
zen031 što misliš pod "pristojnijim odijevanjem i suzdržavanjem od poroka" de mi to molimte definiraj jer sam neupućena u muslimanstvo, a ni termini govora mi nisu jača strana!?
pa jel nisi nikad čula da muslimani ne bi smjeli konzumirati alkohol, droge itd. također da se moraju žene odijevati pristojno. npr da nemaju dekolte i takve stvari ako se već neće skroz obući u one neke halje koje sam zaboravila kak se zovu. doduše znam samo jednu muslimanku u osk koja se pridržava toga svega a ostlo troje koje poznam boli kurac. al kakve veze, ja ne kontam čemu toliki strah od džamije o.O uostalom, nema li i u zagrebu džamija?