Ugostiteljima skupi elaborati za terase, ljeti žele raditi do 2 sata

Osijek

Ugostiteljima skupi elaborati za terase, ljeti žele raditi do 2 sata

Ugostitelji okupljeni pod kapom osječkog Udruženja obrtnika upozoravaju na sve teže uvjete poslovanja. Uz brojna parafiskalna davanja, najavljeni su im novi nameti iz Grada, a, s druge strane, kažu, nema sluha za zahtjeve koji bi im omogućili veću zaradu. Josip Mihaljević, predsjednik Sekcije ugostitelja pri Udruženju, ističe kako je u takvim uvjetima gotovo nemoguće pristojno zaraditi.

- Osječki ugostitelji već su dotučeni zabranom pušenja, krizom koja je drastično smanjila potrošnju građana te brojnim obaveznim davanjima, a uza sve to, čini se, bit ćemo oštetećeni zahtjevima Grada vezanim uz korištenje javnih površina ugostiteljskih terasa. Naime, od nas se traži da izrađujemo elaborate o svim instalacijama koje se nalaze u zemlji ispod terasa! Prema procjeni Udruženja, to će ugostitelje stajati oko 3.500 kuna. No, ni tu nije kraj. Uz već postojeću papirologiju i elaborat Gradu se treba dostaviti i kod javnog bilježnika ovjerena izjava da vlasnik ugostiteljskog objekta nije ujedno vlasnik i suvlasnik nekih drugih tvrtki koje imaju dug prema Gradu. Sve je to, u sadašnjim uvjetima, prevelik i nepotreban trošak - kaže Mihaljević.

Osim što iz Sekcije od Grada traže razmatranje odluke vezane uz uvjete postavljanja terasa, planirana je i molba za produženje radnog vremena u ljetnim mjesecima.

- Dosta je naših članova, posebno onih u Tvrđi, koji bi na taj način mogli popraviti svoju financijsku situaciju. Tražit ćemo dozvolu za rad četvrtkom, petkom i subotom do 1 ili 2 sata. Ljeti se mladi u večernjima satima okupljaju po gradu i željni su zabave, zašto se ugostiteljima ne bi pružila prilika da na tomu profitiraju - zaključuje Mihaljević

Grupni popust za deratizaciju

Jedna od obaveza ugostitelja koju nalaže HACCP pravilno je i redovito provedena deratizacija. Kako je postupak deratizacije mnogim ugostiteljima preskup, oni iz Udruženja obrtnika odlučili su u potrazi za najpovoljnijim izvođačem nastupiti zajedno.

- Nadamo se nekom grupnom popustu. Naime, ugostitelja je u Sekciji 220, tako da ona tvrtka koju angažiramo i dalje može pristojno zaraditi ako nam i snizi cijenu, kaže Mihaljević.

Kamenko: Elaborati potrebni samo za zimske vrtove!

Iz Grada kažu da su ugostitelji pogrešno protumačili nove odredbe vezane uz ustupanje javnih površina za ugostiteljsku namjenu.

- Pregled instalacija ispod terasa morat će dostaviti samo ugostitelji koji namjeravaju postaviti zimske vrtove, odnosno terase koje su trajno pričvršćene za površinu. U tu kategoriju ne pripadaju terase na podestima, kakve su zbog zabrane pušenja postale uobičajene u Osijeku, objašnjava Milan Kamenko, pročelnik za komunalu.

Tekst: Ivana Kukić Solar/Glas-Slavonije.hr
Foto: Cacan/foto-arhiv 031

Re: Ugostiteljima skupi elaborati za terase, ljeti žele raditi do 2 sata

...Gradu se treba dostaviti i kod javnog bilježnika ovjerena izjava da vlasnik ugostiteljskog objekta nije ujedno vlasnik i suvlasnik nekih drugih tvrtki koje imaju dug prema Gradu.

Ovo je najjače.
Opet posao Grada uvaljuju drugima.
Očito nemaju pojma o svojim potraživanjima ili su lijeni provjeravati, pa onda od svih prave "lopove".

Trebali bi malo tim "ugostiteljima" staviti soli na rep,oni su najveći lopovi u ovom gradu,al šta nas to briga kad imamo taj sjedilački mentalitet,samo da je zasjest negdje na cugu i lapit cijeli dan... Ne znam ja šta se ti "ugostitelji" stalno bune,kafići su puni cijelo vrijeme,svi koji dođu izvana kažu da se ovdje ništa ne radi nego samo kafeniše,a pri tome nemate ni blage veze koliko vas ti isti "ugostitelji" deru iza vaših leđa... Samo kad bi o maržama počeo pričati bilo bi sve jasno,ali "ugostitelji" su uvijek prepohlepni da bi bili zadovoljni normalnim prometom pa hoće više i više...a to rezultira time da vam podvale svašta radeći razno razne "čarolije" u šanku. "Ugostiteljima" uopće ne treba ni pomagati ni podilaziti,većina su ljenčine i mafijaši koji samo zarađuju laku lovu na taj način.
Naravno. Pa sto i ti ne postanes ugostitelj i obogatis preko noci. Posto znas sve o tom poslu i marzama.

Forum hitno treba idiot-filter.

model500

Trebali bi malo tim "ugostiteljima" staviti soli na rep,oni su najveći lopovi u ovom gradu,al šta nas to briga kad imamo taj sjedilački mentalitet,samo da je zasjest negdje na cugu i lapit cijeli dan... Ne znam ja šta se ti "ugostitelji" stalno bune,kafići su puni cijelo vrijeme,svi koji dođu izvana kažu da se ovdje ništa ne radi nego samo kafeniše,a pri tome nemate ni blage veze koliko vas ti isti "ugostitelji" deru iza vaših leđa... Samo kad bi o maržama počeo pričati bilo bi sve jasno,ali "ugostitelji" su uvijek prepohlepni da bi bili zadovoljni normalnim prometom pa hoće više i više...a to rezultira time da vam podvale svašta radeći razno razne "čarolije" u šanku. "Ugostiteljima" uopće ne treba ni pomagati ni podilaziti,većina su ljenčine i mafijaši koji samo zarađuju laku lovu na taj način.

ti zbilja nemas pojma o čemu pričaš
što znači "pristojno zaraditi"?
ako se bune ovi iz tvrđe, radićeve i ovaj đir oko promenade treba ih u 3 pm poslat, zarađuju masno već godinama a plaču kad god stignu
budimo realni.... zabrane pušenja smanjile promet? koje faking zabrane pušenja? pa u svakoj birtiji se puši i to na veliko (nije da se bunim, meni odgovara)....

dalje.... pogledajte vozni park vlasnika birtija po tvrđi..... i sve će vam biti jasno....

jadni ugostitelji :D
saba

budimo realni.... zabrane pušenja smanjile promet? koje faking zabrane pušenja? pa u svakoj birtiji se puši i to na veliko (nije da se bunim, meni odgovara)....

dalje.... pogledajte vozni park vlasnika birtija po tvrđi..... i sve će vam biti jasno....

jako si pametan,aj ti otvori birtiju pa zaradi za masnu pilu,pa ti ja dam još jednu ak uspiješ.pojma nemaš o čemu pričaš,samo razmisli o nametima i cijenama koliko košta imat birtiju,probaj to zaradit.
saba

puši se zato što je večina dobila dozvolu,čast iznimkama,koju su morali platiti,tu su plaće za konobare,najam ako je u najmu,režije,zamp,terasa.....ima toga još dosta.kad jednog dana narasteš i budeš sam nešto stvorio,onda možeš pametovat a do tada bolje šuti.
dadado

saba

puši se zato što je večina dobila dozvolu,čast iznimkama,koju su morali platiti,tu su plaće za konobare,najam ako je u najmu,režije,zamp,terasa.....ima toga još dosta.kad jednog dana narasteš i budeš sam nešto stvorio,onda možeš pametovat a do tada bolje šuti.

Ugostitelji nam se često javljaju, i priča je uvijek ista. Njima je teško, posao je težak, svi propadaju, svi rade protiv njihovih interesa, oni su jako važni jer zapošljavaju nešto ljudi, i slično.

Dosad se svaki članak koji se bavio temama teškog ugostiteljskog života pokazao lažnim. Prvo su pokušali plasirati laž da im je zbog zabrane pušenja pao promet, zatim su lagali da je za ventilaciju potrebno izdvojiti stotine tisuća kuna, zatim su lagali da je gotovo nemoguće dobiti dozvolu za pušenje, sada lažu da je preskupo staviti pristojne suncobrane, umjesto da ih je sramota što su grad nakitili reklamnim i za njih besplatnim šarenim ceradama i suncobranima te plastičnim ogradama. Međutim, koliko god im teško bilo, ne vidim da se i jedna birtija zatvorila.

Sada još traže i dodatne povlastice! Kao da je birtijašenje posao od nacionalnog interesa. Jedva čekam radno vrijeme do 2 sata u noći, u birtijama okruženima stambenim zgradama i kućama, u kojima žive jadni ljudi. Kaže ovaj ugostitelj, zašto ne bi zaradili, kad se maldež voli zabavljati do kasnih sati! Što im ne dozvole onda da prodaju drogu, jer i to mladež voli, a i zaradili bi.
Felt uzmi birtiju i radi 2 mjeseca pa cemo onda pricati. Ovako nisi komptentan komentirat nesto o cemu pojma nemas.
cane

Felt uzmi birtiju i radi 2 mjeseca pa cemo onda pricati. Ovako nisi komptentan komentirat nesto o cemu pojma nemas.

hvala....konačno netko ko normalno razmišlja
dadado

cane

hvala....konačno netko ko normalno razmišlja

Nitko ne tvrdi da vrijeme nije teško, ali da je vlasnicima birtija najteže, sigurno da nije. Hrvat će se svega odreći prije birtije.

Činjenica jest da su priče o pušenju bile mahom izmišljotine (svi maju dozvole), da su priče o padu prometa bile napumpane, da mnogo ugostitelja radi s druge strane zakona, da grad izgleda kao Tirana zbog reklamnih terasa, i da se malo, ako uopće, birtija zatvorilo (za razliku od svih drugih gospodarskih grana). Prema tome, shvaćam da je teško, ali dosta sa tim sranjima. Radno vrijeme do 2 u noći? U ovakvim birtijama usred grada, bez izolacije, od kojih se ulice tresu? Pa nije to valjda glavni interes grada, da ugostitelji više zarade.
nije mi jasno, ako posao ne ide, ako je teško, zašto onda i dalje drže te birtije ?

gospodo ključ u bravu i ajmo dalje, doć će netko sposobniji i netko skromniji

Vlasnici tih birtija žive ko bubreg u loju,i nemojte mi srat kako nemam pojma,već više od 10 godina se vučem po tim birtijama i znam u najsitniji detalj šta se tamo radi,ko je maznio nesicu,ko nije kuco račun itd. Konobari ili lape cijeli dan ili crnče ko idioti za 2500 kuna,nema ništa između,ničeg normalnog,vlasnici samo kukaju kako im se non stop nešto zabranjuje,kako promet pada,te ventilacije su skupe... A gdje to ima osim u ugostiteljstvu da je marža za neki proizvod i preko 50%?! Kupiš kilu kave za 60-70 kuna,napraviš 120 i više kava od toga,po cijeni od najmanje 8 kuna pa ti vidi što se ne isplati i što im je "teško". Ma dajte pa koga vi to više štitite,te jebene lopovčine...
model500

Vlasnici tih birtija žive ko bubreg u loju,i nemojte mi srat kako nemam pojma,već više od 10 godina se vučem po tim birtijama i znam u najsitniji detalj šta se tamo radi,ko je maznio nesicu,ko nije kuco račun itd. Konobari ili lape cijeli dan ili crnče ko idioti za 2500 kuna,nema ništa između,ničeg normalnog,vlasnici samo kukaju kako im se non stop nešto zabranjuje,kako promet pada,te ventilacije su skupe... A gdje to ima osim u ugostiteljstvu da je marža za neki proizvod i preko 50%?! Kupiš kilu kave za 60-70 kuna,napraviš 120 i više kava od toga,po cijeni od najmanje 8 kuna pa ti vidi što se ne isplati i što im je "teško". Ma dajte pa koga vi to više štitite,te jebene lopovčine...

A ti baš lupetaš gluposti . Dakle kila kave Lavazze je 165 kn. Kava sa šlagom, mlijekom je 7 kn. Konobari, režije, doprinosi, najam... Sve su to stvari koje stoje iza cijele priče. Ja vozim auto star 15 godina koji sam kupio na kredit prije 3 godine.
Uostalom momak nemam šta s tobom pričat jer apsolutno nemaš pojma o temi. Ako si ti uvjeren da je to tako profitabilan i unosan posao, ubaci se u biznis i zaradi milione. Ako ne, onda bolje šuti.
Provokator

nije mi jasno, ako posao ne ide, ako je teško, zašto onda i dalje drže te birtije ?

gospodo ključ u bravu i ajmo dalje, doć će netko sposobniji i netko skromniji

Pad u prometu je u zadnjih 2 godine 30%. Manje više nitko nije u svom lokalu i svi plaćaju najam i kredite koji su digli da kupe inventar.
Ako ti smatraš da si toliko sposoban i skroman baci se u biznis i zaradi te puste milione o kojima pričaš.
Lavazzu skoro nitko više ni ne kupuje,šta ti pričaš,propali su u ovom gradu. Šteta jer je bila stvarno dobra kava. A i molim te,rijetkost je da se tako dobra kava prodaje po 7 kuna,za 7 kuna možeš dobiti šrot kao što je procaffe ili franck ali čak i te kave su skuplje od 7 kuna.

Btw. ne možeš mi reći da ugostiteljstvo nije unosan biznis,to što se neki pate sa kreditima,najmom ili ne znam čim je dokaz da su se upustili u nešto što ne znaju. To što čovjek zna skuvat kavu ili otvorit bocu ne znači da je maher sa financijama i da se kuži u tržište novca i kapitala.

Dobro,možda se tu ne radi baš o "milionima" ali vjeruj mi da se može itekako dobro živjeti od toga. Znam jednog čovjeka koji je vlasnik kafića i rekao mi je on sam da je to posao koji je u biti idealan za ljenčine i donosi dobru zaradu. Naravno da nisu svi takvi,ima ljudi koji to vole i rade kao i bilo tko drugi što radi svoj posao,ali mnogo je profitera u tom poslu...kladim se da je bar pola vlasnika kafića u braniteljskoj mirovini,da ih bar pola ne plaća porez u punom iznosu (otkucavaju račune),da ih bar pola kasni sa plaćama svojim radnicima a pritom su te plaće mizerne a da s druge strane imaju kuće na moru,crne bmw-e i da ne kažem šta još. Kao i u gospodarstvu tako i u ugostiteljstvu ima mnogo takvih klošara,a tu su oni i pirlično eksponirani jer se vole kurčiti s tim što imaju,za razliku od samozatajnih menadžera...
Kao sto rekoh. Kad je tako, onda brate uzmes birtiju i obogatis se preko noci. A dok nemas nikakvog iskustva nemamo sta pricat. Jer to sto pricas nema veze s vezom. I meni se pricali ljudi svasta o svacem, pa to ne znaci da je istina
A Lavazze ima po gradu. I to po 7 kn. Samo sto ti ne zalazis u te lokale.
cane

ajde reci mi gdje da odem na Lavazzu po 7kn
ista prica ko i sa seljacima. svi bi bili milioneri a nema niko ni osnovnu skolu.

i ja bas gledam te kafice.. bio to neki kafic na super lokaciji (tvrdja,rpomenada) ili neka prcija u nekoj zabiti svuda ima prometa tj. zaradjuje se ohoho.
a vi koji kazete da je tesko gazdama kafica jedino moze bit da ste vi gazde kafica hah.
zasto stalno mislim da je (bar) pola vlasnika kafica mafia?
ta prica sa pusenjem npr. na koju foru su dobili dozvolu pusenja kada ventilacije nidje nema ?? disat se ne moze al eto svugdje se smije pusit
PEGY

cane

U excaliburu možeš popit Lavazzu sa šlagom, mlijekom ili običnu za 7 kn.
cane@ ako je tako teško biti gazda birtije (po tvojim riječima), to nikako nije razlog da varate državu, zaposlenike i/ili goste gdje god stignete. Obišao sam dosta birtija i stvarno ne znam za ni jednu gdje se bar nekad i u nekoj situaciji nije pokušalo (i uspjelo) prevariti ili prekršiti zakon.
Prema tome, nema vas se što žaliti. Još pogotovo sa ovom zadnjom pljuskom zdravom razumu - dozvolama za pušenje.
cane

PEGY

cane

Vau bravo,u excaliburu...tamo moraš praktički zalutat da bi otišao na cugu,kao i u onaj swan pub kod korza. Uopće nije na nekoj super lokaciji tako da ono,forget it.

Ne,ja ne bi nikada otvorio birtiju jer mi to nije nikakav izazov,ne stidim se reći da pripadam srednjem sloju i dobro živim iako je bilo trzavica u zadnjih godinu dana...ali nikada se ne bi upustio u ugostiteljstvo,završio sam sasvim desetu struku i faks a i iskreno nije mi do "miliona". Zar je to sve u životu? Zgrnuti milijunčine i kurčit se okolo? Zar je to smisao života? Nekima je,tj. mnogima je,meni nije. Svejedno moraš priznati da velika većina lokala ne posluje u skladu sa zakonom i svi se boje inspekcije kao vraga. Nažalost nekada jedni drugima zovu inspekciju jer su si međusobno konkurencija,to je nešto najjadnije što sam čuo do sada...

Ma...puno je priča iz birtije,birtijam po cijelom gradu već bar 12 godina,nema gdje nisam bio i nekako ne mogu reći da sam igdje bio nešto previše oduševljen uslugom. Kada si u društvu onda ni ne mariš za to,ali kada te netko na očigled krade ili ti pruža uslugu preko one stvari onda ne možeš zatvoriti oči...
Brick Top

cane@ ako je tako teško biti gazda birtije (po tvojim riječima), to nikako nije razlog da varate državu, zaposlenike i/ili goste gdje god stignete. Obišao sam dosta birtija i stvarno ne znam za ni jednu gdje se bar nekad i u nekoj situaciji nije pokušalo (i uspjelo) prevariti ili prekršiti zakon.
Prema tome, nema vas se što žaliti. Još pogotovo sa ovom zadnjom pljuskom zdravom razumu - dozvolama za pušenje.

A tebe je neki gazda birtije prevario? Ili to samo nagađaš? Ili samo mene optužuješ tu eto tako da se ispucaš malo. Ja se eto ne skrivam iza nikakvog nickname i svi me znaju. A ti imaš nick i možeš pljuvat i optuživat koliko hoćeš.
model500

cane

PEGY

cane

Vau bravo,u excaliburu...tamo moraš praktički zalutat da bi otišao na cugu,kao i u onaj swan pub kod korza. Uopće nije na nekoj super lokaciji tako da ono,forget it.

Ne,ja ne bi nikada otvorio birtiju jer mi to nije nikakav izazov,ne stidim se reći da pripadam srednjem sloju i dobro živim iako je bilo trzavica u zadnjih godinu dana...ali nikada se ne bi upustio u ugostiteljstvo,završio sam sasvim desetu struku i faks a i iskreno nije mi do "miliona". Zar je to sve u životu? Zgrnuti milijunčine i kurčit se okolo? Zar je to smisao života? Nekima je,tj. mnogima je,meni nije. Svejedno moraš priznati da velika većina lokala ne posluje u skladu sa zakonom i svi se boje inspekcije kao vraga. Nažalost nekada jedni drugima zovu inspekciju jer su si međusobno konkurencija,to je nešto najjadnije što sam čuo do sada...

Ma...puno je priča iz birtije,birtijam po cijelom gradu već bar 12 godina,nema gdje nisam bio i nekako ne mogu reći da sam igdje bio nešto previše oduševljen uslugom. Kada si u društvu onda ni ne mariš za to,ali kada te netko na očigled krade ili ti pruža uslugu preko one stvari onda ne možeš zatvoriti oči...

Imaš i u Atriju, na Tifonu u kafiću. Eto to su lokali za koje znam. Al jbg ti si izgleda neka krema i fina guza pa ne zalaziš na takva mjesta. Mislim da si ovim postom dosta rekao o sebi. I od ovog trenutka nemam šta više s tobom razgovarat.
cane

PEGY

cane

Hvala!
mislim da znam gdje je Excalibur( iako nisam 100% sigurna) ali sigurno nije u nekom šoping centru-gdje ja obično zalazim :mrgreen:
cane

A tebe je neki gazda birtije prevario? Ili to samo nagađaš? Ili samo mene optužuješ tu eto tako da se ispucaš malo. Ja se eto ne skrivam iza nikakvog nickname i svi me znaju. A ti imaš nick i možeš pljuvat i optuživat koliko hoćeš.

Ne jedan, nego svaki vara i mulja gdje stigne, zajedno sa svojim zaposlenicima.
Hoćeš primjere (toliko puta već opjevane)? Varanje na količini pića (bambusi, gemišti, žeste), ne izdavanje računa (samim time i manipulacije u naplati, gdje ista runda zna koštati drugačije čak i kod istog konobara), točenje alkohola maloljetnicima, prodavanje cigareta istima, ne poštivanje odredbe zabrane pušenja (kada je ona bila na snazi), pušenje u velikim kafićima gdje tko hoće (a ne u za to određenim prostorijama), puštanje glazbe sa preprženih (piratskih) CD-a, puštanje preglasne glazbe i prekoračenje radnog vremena itd. itd. tko hoće neka nadopuni niz. Također, tko se nikada u životu nije sreo s ovakvim primjerima (ili nekim drugim) kršenja zakona i varanja gostiju, evo ja mu prvi skidam kapu.

Ja tebe osobno za ništa ne optužujem jer nemam blage veze tko si. Cane sa avatarom Cartmana :roll: Stvarno ono, svi te znaju :roll:

U Atriju? Lol,pa nisam ti ja neka potucara čovječe,pa da izlazim u birtiješine,dobro da me nisi pitao jel izlazim možda van Kod Đuke...

Btw. sve što je ovaj tu kolega rekao je istina,kod dnevne šljake najviše valjaju na kavama,nesicama i "cedevitama" (napravi 3 čaše od jednog pakovanja itd.),pa se ne kucaju računi,razvodnjava se žesta,toči se kola iz plastične boce iz trgovine u šanku i tako dalje i tako dalje...ma popis je predugačak. Što se glazbe tiče tu bi se dalo raspravljati,to "piratstvo" je jednostavno nemoguće kontrolirati i nema čak ni smisla to raditi ali ako treba platiti naknadu ZAMP-u onda treba. Sve ove stvari su javna tajna ali eto,ti neki "moćnici" su uvijek jači od nas malih ljudi,pa čak i od zakona.
model500

U Atriju? Lol,pa nisam ti ja neka potucara čovječe,pa da izlazim u birtiješine,dobro da me nisi pitao jel izlazim možda van Kod Đuke...

Oprostite gospodine iz srednjeg staleža, koji ne postoji u Hrvatskoj. Mislim da je najbolje da prestanete onda ići po kafićima. Eto ostanite kući i u živajte tamo gdje vam neće podvalit razvodnjenu žestu.
A što se tiče ZAMPA, to se mora platit i to nijedan ugostitelj ne može izbjeći.

model500

Btw. sve što je ovaj tu kolega rekao je istina,kod dnevne šljake najviše valjaju na kavama,nesicama i "cedevitama" (napravi 3 čaše od jednog pakovanja itd.),pa se ne kucaju računi,razvodnjava se žesta,toči se kola iz plastične boce iz trgovine u šanku i tako dalje i tako dalje...ma popis je predugačak. Što se glazbe tiče tu bi se dalo raspravljati,to "piratstvo" je jednostavno nemoguće kontrolirati i nema čak ni smisla to raditi ali ako treba platiti naknadu ZAMP-u onda treba. Sve ove stvari su javna tajna ali eto,ti neki "moćnici" su uvijek jači od nas malih ljudi,pa čak i od zakona.

JOJ pa nije ni čudo što nam država propada kad je puna ovakvih koji nemaju veze s mozgom. ti nemaš veze s ugostiteljstvom i nemaš pojma uopće kako funkcionira taj posao,pa te molim da ne baljezgaš gluposti .ako ti neko zakida na cedevitama i tim vrečastim forama onda je to konobar a ne gazda.to što se toči iz plastične boce to je ono kad ti piješ npr,juice vodku po cijeni od 2kn,pa da baš gazda ne bude u manjku,jer ti tu cugu po večoj cijeni ne bi popio jer ti je preskupa.jer je na benzi jeftinija......zato i propada ugostiteljstvo.kad ponudiš nešto kvalitetno to je i skupo,onda odma pljuca a ovo je skupo bla bla.kad ponudiš nešto jeftino ,onda je to krađa,onda je to iz pet boce pa ne valja.nikad ne valja.dobro da nam birtije još i postoje.a dok kod je takvih PAMETNIH jao si ga ugostiteljima.a da ti odma kažem ZAMP se obavezno plača i nema bjega od toga.e vidiš taj kao pošteni ZAMP .TO JE KRAĐA.ali o tome nekom drugom prilikom.

Priznajem, ne razumijem se baš u ZAMP i što on sve obuhvaća, ali to što ga vi plaćate nekako sumnjam da vam daje za pravo da puštate glazbu s piratskih CD-a. A to se naveliko radi. Nedavno sam svjedočio upadu inspekcije gdje su zatvorili birtiju i zaplijenili laptop sa kojeg se puštala piratska glazba. Nisam točno siguran jel i DJ posjetio policijsku postaju usput.
Sjetio sam se još jedne muljaže u nizu, a to su ugovori o radu ili kako se već zovu. Koliko konobara je prijavljeno da radi i koliki dolaze u kojekakve "ispomoći" kad je špica i kolikima se plaća isplaćuje na ruke? Drugim riječima, koliki samo rade na crno. Tako da gospodo draga, muljate gdje stignete :wink:

A što se tiče jeftine cuge i kave, ima toga naravno. Evo recimo u Slogi i Šangaju (na Vinkovačkoj tko ne zna) je Osječko 8kn, većina žesti po 4-5kn, tako da tko voli, nek izvoli.
@Brick Top kad vec nemas pojma o ZAMP-u onda ne trabunjaj ;)
mene i dalje zanima ,što znači "pristojno zaraditi"
Brick Top, jesi ti jutros pišao po koprivama? Koji ti k****?

Nema potrebe za raspravama, kada je postalo normalno da se svi zakoni zaobilaze u najširim lukovima. Zapravo, toliko normalno, da većina ljudi uvjerava sebe da to ne rade u tolikoj mjeri da je to postalo istina. :/

ZAMP je druga priča i legalno zelenarenje. U tom slučaju, proguglaj malo pa se ispričaj ljudima. :)))
dino_bno

Ajd onda me ti informiraj. Ili mi samo odgovori na pitanje jel ugostitelji ili njihovi zaposlenici smiju puštati glazbu s preprženih CD-a, ilegalnih mp3-ca i slično?

Da nadopunim niz muljaža, primio sam info da neki ugostitelji odlaze u susjednu nam državu (srbiju) po cugu jer je tamo duplo jeftinija. A isto tako, ne jedanput sam svjedočio da su mi bambus radili od coca cole iz pet ambalaže sa mađarskom etiketom... dakle, mogu tako sa svakim novim postom dodati nešto novo, a vi mi onda u nedostatku argumenata možete odgovarati da pišam po koprivama i slično :roll: :roll:
Brick Top

dino_bno

Ajd onda me ti informiraj. Ili mi samo odgovori na pitanje jel ugostitelji ili njihovi zaposlenici smiju puštati glazbu s preprženih CD-a, ilegalnih mp3-ca i slično?

Da nadopunim niz muljaža, primio sam info da neki ugostitelji odlaze u susjednu nam državu (srbiju) po cugu jer je tamo duplo jeftinija. A isto tako, ne jedanput sam svjedočio da su mi bambus radili od coca cole iz pet ambalaže sa mađarskom etiketom... dakle, mogu tako sa svakim novim postom dodati nešto novo, a vi mi onda u nedostatku argumenata možete odgovarati da pišam po koprivama i slično :roll: :roll:

Ajd sad pitanje, vidim da si se zakačio na ZAMP i ilegalne mp3-ice. Da li ti na svom kompjuteru imaš samo legalne mp3-ice? :D
Brick Top

dino_bno

Jel ti znas kakav "zakon" provodi ZAMP? Znas li ti sta je ZAMP? Znas li ti kakve su kazne? Znas li koliko kostaju te licencije? Da znas ne bi ovdje solio pamet... :roll:

Po tom "zakonu" za svaku pustenu pjesmu u kaficu vlasnik mora imati racun da ju je kupio i naravno ta pjesma se mora nalaziti na originalnom cd-u, nadalje kompjuter s kojega to svira mora imati sve legalne papire i mora imati sve original programe(Windowsi itd) jel ti znas koliko to kosta?? Znaci svaki vlasnik mora kupovati samo original cdove da bi mogao pustati pjesme? Fala bogu pa originali ne budu jeftiniji od 100kn i jos uzmi u obzir da se cdovi izlizu i izadu iz upotrebe nakon godinu-2 i sta onda? opet kupovat???
Zato zaobiđi pametovanje o ZAMP-u

BTW: npr da ti uđe inspekcija ZAMP-a u kucu i nađe bilo kakav ilegalan mp3 oni ti mogu zaplijeniti komp i tebe privesti. isto to ti se moze dogoditi ako na mobitelu slusas neki ilegan mp3
dino_bno

Brick Top

dino_bno

Jel ti znas kakav "zakon" provodi ZAMP? Znas li ti sta je ZAMP? Znas li ti kakve su kazne? Znas li koliko kostaju te licencije? Da znas ne bi ovdje solio pamet... :roll:

Po tom "zakonu" za svaku pustenu pjesmu u kaficu vlasnik mora imati racun da ju je kupio i naravno ta pjesma se mora nalaziti na originalnom cd-u, nadalje kompjuter s kojega to svira mora imati sve legalne papire i mora imati sve original programe(Windowsi itd) jel ti znas koliko to kosta?? Znaci svaki vlasnik mora kupovati samo original cdove da bi mogao pustati pjesme? Fala bogu pa originali ne budu jeftiniji od 100kn i jos uzmi u obzir da se cdovi izlizu i izadu iz upotrebe nakon godinu-2 i sta onda? opet kupovat???

Zaboravio si da i dj-i moraju po novom imati licencu koja košta godišnje do 5000 kn,a s tom licencom im je dopušteno od strane ne državne firme kršenje zakona ,tj.reproduciranje mp3-ica.pa ko je tu sad lopov.

BTW: npr da ti uđe inspekcija ZAMP-a u kucu i nađe bilo kakav ilegalan mp3 oni ti mogu zaplijeniti komp i tebe privesti. isto to ti se moze dogoditi ako na mobitelu slusas neki ilegan mp3

dino_bno

Auu evo još jednog ljutog ugostitelja :roll:
Piratske CD-e sam naveo kao samo jedan u nizu primjera, a vas par tu ste se uhvatili ZAMP-a ko pijani plota u stilu ZAMP je velika nepravda pa ajmo se napraviti pametni i kompenzirati tu nepravdu tako što ćemo varati državu (i goste) gdje god stignemo :roll:
Ili što je uopće poanta da mi tu spominjete ZAMP? Imate Ustavni sud, onaj u Strasbourgu, pišite, žalite se da vam ne štima zakon - a do tada zakon ostaje na snazi i vi ga konstatno kršite.

P.S. da nastavim u tradicionalnom tonu, pošto mi je ovo još jedan novi post na ovoj temi, evo i još jedne muljaže ugostitelja: poker aparati, "voćkice", "piramide", pretvarači, ovi - oni iliti aparati za zabavu... cijela jedna nova tema. Pa onda priređivanje turnira u beli, u novije vrijeme i u pokeru (u prostorijama birtije) iliti u igrama na sreću - prekršeno mali metar zakona :wink:
Rekoh, kršenje ZAMP-a je samo kap u moru.
Brick Top

dino_bno

Auu evo još jednog ljutog ugostitelja :roll:
Piratske CD-e sam naveo kao samo jedan u nizu primjera, a vas par tu ste se uhvatili ZAMP-a ko pijani plota u stilu ZAMP je velika nepravda pa ajmo se napraviti pametni i kompenzirati tu nepravdu tako što ćemo varati državu (i goste) gdje god stignemo :roll:
Ili što je uopće poanta da mi tu spominjete ZAMP? Imate Ustavni sud, onaj u Strasbourgu, pišite, žalite se da vam ne štima zakon - a do tada zakon ostaje na snazi i vi ga konstatno kršite.

P.S. da nastavim u tradicionalnom tonu, pošto mi je ovo još jedan novi post na ovoj temi, evo i još jedne muljaže ugostitelja: poker aparati, "voćkice", "piramide", pretvarači, ovi - oni iliti aparati za zabavu... cijela jedna nova tema. Pa onda priređivanje turnira u beli, u novije vrijeme i u pokeru (u prostorijama birtije) iliti u igrama na sreću - prekršeno mali metar zakona :wink:
Rekoh, kršenje ZAMP-a je samo kap u moru.

Nisam ugostitelj :lol:
ali ne volim kad netko trabunja o necem o cem nema pojma i zato sam reagirao. A ovo ostalo sto ti spominjes, nit znam za tako sta nit me zanima ;)
Brick Top

muljaže ugostitelja:

Forumaš Brick Top potpuno je u pravu. Teško da postoji sektor u kojemu se skupilo više muljatora. Uz iznimke onih koji pošteno rade, da ne generaliziramo, većina je to muljatora, lažnih umirovljenika, perača love, i slično. Sama ideja da se njima treba pomagati da više zarade je potpuni bezobrazluk.
dino_bno

nadalje kompjuter s kojega to svira mora imati sve legalne papire i mora imati sve original programe(Windowsi itd) jel ti znas koliko to kosta??

Onaj kome su važnije navike od uštede novca, mora, onaj kome nisu, prigrlit će neku open source user friendly distribuciju poput Ubuntua, ili Minta sa svim pripadajućim aplikacijama za reprodukciju glazbe za 0 kuna.

A što se tiče teme, da im se ne isplati baviti se tim poslom, ne bi se bavili. Koliko god ljudi kukali da nemaju love, kafići su uvijek puni. I zbilja se može steći dojam da neki izigravaju žrtve, a zapravo s obzirom na cjelokupno stanje u gospodarstvu i svim djelatnostima, danas moraš biti sretan i ako si na pozitivnoj nuli.

Naravno da ne generaliziram, svaka čast svima poštenima, al ima dosta ovih koji muljaju. Znam jednog vlasnika koji dofurava piće iz Srbije i tako, radi još podosta od onoga što su neki već nabrojali.
Sleepwalker

dino_bno

nadalje kompjuter s kojega to svira mora imati sve legalne papire i mora imati sve original programe(Windowsi itd) jel ti znas koliko to kosta??

Onaj kome su važnije navike od uštede novca, mora, onaj kome nisu, prigrlit će neku open source user friendly distribuciju poput Ubuntua, ili Minta sa svim pripadajućim aplikacijama za reprodukciju glazbe za 0 kuna.

Dobro to za kompjuter i software nije problem, ja sam aludirao vecinom na glazbu

Tagovi