| Autor |
Poruka |
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
A tebe je neki gazda birtije prevario? Ili to samo nagađaš? Ili samo mene optužuješ tu eto tako da se ispucaš malo. Ja se eto ne skrivam iza nikakvog nickname i svi me znaju. A ti imaš nick i možeš pljuvat i optuživat koliko hoćeš.
|
Ne jedan, nego svaki vara i mulja gdje stigne, zajedno sa svojim zaposlenicima.
Hoćeš primjere (toliko puta već opjevane)? Varanje na količini pića (bambusi, gemišti, žeste), ne izdavanje računa (samim time i manipulacije u naplati, gdje ista runda zna koštati drugačije čak i kod istog konobara), točenje alkohola maloljetnicima, prodavanje cigareta istima, ne poštivanje odredbe zabrane pušenja (kada je ona bila na snazi), pušenje u velikim kafićima gdje tko hoće (a ne u za to određenim prostorijama), puštanje glazbe sa preprženih (piratskih) CD-a, puštanje preglasne glazbe i prekoračenje radnog vremena itd. itd. tko hoće neka nadopuni niz. Također, tko se nikada u životu nije sreo s ovakvim primjerima (ili nekim drugim) kršenja zakona i varanja gostiju, evo ja mu prvi skidam kapu.
Ja tebe osobno za ništa ne optužujem jer nemam blage veze tko si. Cane sa avatarom Cartmana  Stvarno ono, svi te znaju  |
|
|
|
|
|
 |
|
model500 Ukupno postova: 61 Spol:  Nebitno

|
U Atriju? Lol,pa nisam ti ja neka potucara čovječe,pa da izlazim u birtiješine,dobro da me nisi pitao jel izlazim možda van Kod Đuke...
Btw. sve što je ovaj tu kolega rekao je istina,kod dnevne šljake najviše valjaju na kavama,nesicama i "cedevitama" (napravi 3 čaše od jednog pakovanja itd.),pa se ne kucaju računi,razvodnjava se žesta,toči se kola iz plastične boce iz trgovine u šanku i tako dalje i tako dalje...ma popis je predugačak. Što se glazbe tiče tu bi se dalo raspravljati,to "piratstvo" je jednostavno nemoguće kontrolirati i nema čak ni smisla to raditi ali ako treba platiti naknadu ZAMP-u onda treba. Sve ove stvari su javna tajna ali eto,ti neki "moćnici" su uvijek jači od nas malih ljudi,pa čak i od zakona. |
|
|
|
|
|
 |
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol:  Muško
|
Oprostite gospodine iz srednjeg staleža, koji ne postoji u Hrvatskoj. Mislim da je najbolje da prestanete onda ići po kafićima. Eto ostanite kući i u živajte tamo gdje vam neće podvalit razvodnjenu žestu.
A što se tiče ZAMPA, to se mora platit i to nijedan ugostitelj ne može izbjeći. |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
 |
|
dadado
Ukupno postova: 39 Spol:  Muško
|
U Atriju? Lol,pa nisam ti ja neka potucara čovječe,pa da izlazim u birtiješine,dobro da me nisi pitao jel izlazim možda van Kod Đuke...
Btw. sve što je ovaj tu kolega rekao je istina,kod dnevne šljake najviše valjaju na kavama,nesicama i "cedevitama" (napravi 3 čaše od jednog pakovanja itd.),pa se ne kucaju računi,razvodnjava se žesta,toči se kola iz plastične boce iz trgovine u šanku i tako dalje i tako dalje...ma popis je predugačak. Što se glazbe tiče tu bi se dalo raspravljati,to "piratstvo" je jednostavno nemoguće kontrolirati i nema čak ni smisla to raditi ali ako treba platiti naknadu ZAMP-u onda treba. Sve ove stvari su javna tajna ali eto,ti neki "moćnici" su uvijek jači od nas malih ljudi,pa čak i od zakona.
|
JOJ pa nije ni čudo što nam država propada kad je puna ovakvih koji nemaju veze s mozgom. ti nemaš veze s ugostiteljstvom i nemaš pojma uopće kako funkcionira taj posao,pa te molim da ne baljezgaš gluposti .ako ti neko zakida na cedevitama i tim vrečastim forama onda je to konobar a ne gazda.to što se toči iz plastične boce to je ono kad ti piješ npr,juice vodku po cijeni od 2kn,pa da baš gazda ne bude u manjku,jer ti tu cugu po večoj cijeni ne bi popio jer ti je preskupa.jer je na benzi jeftinija......zato i propada ugostiteljstvo.kad ponudiš nešto kvalitetno to je i skupo,onda odma pljuca a ovo je skupo bla bla.kad ponudiš nešto jeftino ,onda je to krađa,onda je to iz pet boce pa ne valja.nikad ne valja.dobro da nam birtije još i postoje.a dok kod je takvih PAMETNIH jao si ga ugostiteljima.a da ti odma kažem ZAMP se obavezno plača i nema bjega od toga.e vidiš taj kao pošteni ZAMP .TO JE KRAĐA.ali o tome nekom drugom prilikom. |
|
|
|
|
|
 |
|
Brick Top
|
Priznajem, ne razumijem se baš u ZAMP i što on sve obuhvaća, ali to što ga vi plaćate nekako sumnjam da vam daje za pravo da puštate glazbu s piratskih CD-a. A to se naveliko radi. Nedavno sam svjedočio upadu inspekcije gdje su zatvorili birtiju i zaplijenili laptop sa kojeg se puštala piratska glazba. Nisam točno siguran jel i DJ posjetio policijsku postaju usput.
Sjetio sam se još jedne muljaže u nizu, a to su ugovori o radu ili kako se već zovu. Koliko konobara je prijavljeno da radi i koliki dolaze u kojekakve "ispomoći" kad je špica i kolikima se plaća isplaćuje na ruke? Drugim riječima, koliki samo rade na crno. Tako da gospodo draga, muljate gdje stignete
A što se tiče jeftine cuge i kave, ima toga naravno. Evo recimo u Slogi i Šangaju (na Vinkovačkoj tko ne zna) je Osječko 8kn, većina žesti po 4-5kn, tako da tko voli, nek izvoli. |
|
|
|
|
|
 |
|
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol:  Muško
|
@Brick Top kad vec nemas pojma o ZAMP-u onda ne trabunjaj  |
|
|
|
|
|
 |
|
esseker81
Ukupno postova: 108 Lokacija: 5 rajon Spol:  Muško
|
mene i dalje zanima ,što znači "pristojno zaraditi" |
|
|
|
|
|
 |
|
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
Brick Top, jesi ti jutros pišao po koprivama? Koji ti k****?
Nema potrebe za raspravama, kada je postalo normalno da se svi zakoni zaobilaze u najširim lukovima. Zapravo, toliko normalno, da većina ljudi uvjerava sebe da to ne rade u tolikoj mjeri da je to postalo istina. :/
ZAMP je druga priča i legalno zelenarenje. U tom slučaju, proguglaj malo pa se ispričaj ljudima.  )) |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
|
 |
|
Brick Top
|
@Brick Top kad vec nemas pojma o ZAMP-u onda ne trabunjaj
|
Ajd onda me ti informiraj. Ili mi samo odgovori na pitanje jel ugostitelji ili njihovi zaposlenici smiju puštati glazbu s preprženih CD-a, ilegalnih mp3-ca i slično?
Da nadopunim niz muljaža, primio sam info da neki ugostitelji odlaze u susjednu nam državu (srbiju) po cugu jer je tamo duplo jeftinija. A isto tako, ne jedanput sam svjedočio da su mi bambus radili od coca cole iz pet ambalaže sa mađarskom etiketom... dakle, mogu tako sa svakim novim postom dodati nešto novo, a vi mi onda u nedostatku argumenata možete odgovarati da pišam po koprivama i slično  |
|
|
|
|
|
 |
|
mali R
Ukupno postova: 40 Spol:  Nebitno
|
Ajd sad pitanje, vidim da si se zakačio na ZAMP i ilegalne mp3-ice. Da li ti na svom kompjuteru imaš samo legalne mp3-ice?  |
|
|
|
|
|
 |
|
dino_bno
|
|
Ajd onda me ti informiraj. Ili mi samo odgovori na pitanje jel ugostitelji ili njihovi zaposlenici smiju puštati glazbu s preprženih CD-a, ilegalnih mp3-ca i slično?
|
Jel ti znas kakav "zakon" provodi ZAMP? Znas li ti sta je ZAMP? Znas li ti kakve su kazne? Znas li koliko kostaju te licencije? Da znas ne bi ovdje solio pamet...
Po tom "zakonu" za svaku pustenu pjesmu u kaficu vlasnik mora imati racun da ju je kupio i naravno ta pjesma se mora nalaziti na originalnom cd-u, nadalje kompjuter s kojega to svira mora imati sve legalne papire i mora imati sve original programe(Windowsi itd) jel ti znas koliko to kosta?? Znaci svaki vlasnik mora kupovati samo original cdove da bi mogao pustati pjesme? Fala bogu pa originali ne budu jeftiniji od 100kn i jos uzmi u obzir da se cdovi izlizu i izadu iz upotrebe nakon godinu-2 i sta onda? opet kupovat???
Zato zaobiđi pametovanje o ZAMP-u
BTW: npr da ti uđe inspekcija ZAMP-a u kucu i nađe bilo kakav ilegalan mp3 oni ti mogu zaplijeniti komp i tebe privesti. isto to ti se moze dogoditi ako na mobitelu slusas neki ilegan mp3 |
|
|
|
|
|
 |
|
dadado
Ukupno postova: 39 Spol:  Muško
|
|
|
Jel ti znas kakav "zakon" provodi ZAMP? Znas li ti sta je ZAMP? Znas li ti kakve su kazne? Znas li koliko kostaju te licencije? Da znas ne bi ovdje solio pamet...
Po tom "zakonu" za svaku pustenu pjesmu u kaficu vlasnik mora imati racun da ju je kupio i naravno ta pjesma se mora nalaziti na originalnom cd-u, nadalje kompjuter s kojega to svira mora imati sve legalne papire i mora imati sve original programe(Windowsi itd) jel ti znas koliko to kosta?? Znaci svaki vlasnik mora kupovati samo original cdove da bi mogao pustati pjesme? Fala bogu pa originali ne budu jeftiniji od 100kn i jos uzmi u obzir da se cdovi izlizu i izadu iz upotrebe nakon godinu-2 i sta onda? opet kupovat???
Zaboravio si da i dj-i moraju po novom imati licencu koja košta godišnje do 5000 kn,a s tom licencom im je dopušteno od strane ne državne firme kršenje zakona ,tj.reproduciranje mp3-ica.pa ko je tu sad lopov.
BTW: npr da ti uđe inspekcija ZAMP-a u kucu i nađe bilo kakav ilegalan mp3 oni ti mogu zaplijeniti komp i tebe privesti. isto to ti se moze dogoditi ako na mobitelu slusas neki ilegan mp3
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Brick Top
|
BTW: npr da ti uđe inspekcija ZAMP-a u kucu i nađe bilo kakav ilegalan mp3 oni ti mogu zaplijeniti komp i tebe privesti. isto to ti se moze dogoditi ako na mobitelu slusas neki ilegan mp3
|
Auu evo još jednog ljutog ugostitelja
Piratske CD-e sam naveo kao samo jedan u nizu primjera, a vas par tu ste se uhvatili ZAMP-a ko pijani plota u stilu ZAMP je velika nepravda pa ajmo se napraviti pametni i kompenzirati tu nepravdu tako što ćemo varati državu (i goste) gdje god stignemo
Ili što je uopće poanta da mi tu spominjete ZAMP? Imate Ustavni sud, onaj u Strasbourgu, pišite, žalite se da vam ne štima zakon - a do tada zakon ostaje na snazi i vi ga konstatno kršite.
P.S. da nastavim u tradicionalnom tonu, pošto mi je ovo još jedan novi post na ovoj temi, evo i još jedne muljaže ugostitelja: poker aparati, "voćkice", "piramide", pretvarači, ovi - oni iliti aparati za zabavu... cijela jedna nova tema. Pa onda priređivanje turnira u beli, u novije vrijeme i u pokeru (u prostorijama birtije) iliti u igrama na sreću - prekršeno mali metar zakona
Rekoh, kršenje ZAMP-a je samo kap u moru. |
|
|
|
|
|
 |
|
dino_bno
|
|
Auu evo još jednog ljutog ugostitelja
Piratske CD-e sam naveo kao samo jedan u nizu primjera, a vas par tu ste se uhvatili ZAMP-a ko pijani plota u stilu ZAMP je velika nepravda pa ajmo se napraviti pametni i kompenzirati tu nepravdu tako što ćemo varati državu (i goste) gdje god stignemo
Ili što je uopće poanta da mi tu spominjete ZAMP? Imate Ustavni sud, onaj u Strasbourgu, pišite, žalite se da vam ne štima zakon - a do tada zakon ostaje na snazi i vi ga konstatno kršite.
P.S. da nastavim u tradicionalnom tonu, pošto mi je ovo još jedan novi post na ovoj temi, evo i još jedne muljaže ugostitelja: poker aparati, "voćkice", "piramide", pretvarači, ovi - oni iliti aparati za zabavu... cijela jedna nova tema. Pa onda priređivanje turnira u beli, u novije vrijeme i u pokeru (u prostorijama birtije) iliti u igrama na sreću - prekršeno mali metar zakona
Rekoh, kršenje ZAMP-a je samo kap u moru.
|
Nisam ugostitelj
ali ne volim kad netko trabunja o necem o cem nema pojma i zato sam reagirao. A ovo ostalo sto ti spominjes, nit znam za tako sta nit me zanima  |
|
|
|
|
|
 |
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Forumaš Brick Top potpuno je u pravu. Teško da postoji sektor u kojemu se skupilo više muljatora. Uz iznimke onih koji pošteno rade, da ne generaliziramo, većina je to muljatora, lažnih umirovljenika, perača love, i slično. Sama ideja da se njima treba pomagati da više zarade je potpuni bezobrazluk. |
|
|
|
|
|
 |
 |
|
|