Internetom kruži poziv na prosvjed za rušenje Vlade
Društvo, politika
nidzo
idemo na markov trg hah.. vrijedi pokusat.. mislim da od ovoga gore ne moze
Ja također jednom pomislio da gore ne može, i naravno pobunio se. Pogodi što se dogodilo?
simo031nidzo
idemo na markov trg hah.. vrijedi pokusat.. mislim da od ovoga gore ne moze
Ja također jednom pomislio da gore ne može, i naravno pobunio se. Pogodi što se dogodilo?
poskupio hljeb hah
neznam
Ovako... meh.
FrostDajte molim vas.Kad bi baš SVI odjednom krenuli, uspjeli bi u naumu.
Ovako... meh.
Svi ovdje znamo da se vlada neće rušit iz razloga što su izbori za godinu dana.
To zna i oporba i vladajući.
Dakle ovo je zapravo vjerojatno u biti kao neki svojevrsni predizborni skup da
se malo napali rajna u izbornoj godini.
Žao mi je jedino što nisu naveli koga to nude kao alternativu?
mali_ivica
Žao mi je jedino što nisu naveli koga to nude kao alternativu?![]()
Upravo tako. Alternativa (oporba) je ništavna i bezidejna koliko i sama vlast.
Da tome nije tako, SDP bi već odavno srušio vladu bjeloglave kokoši.
simo031mali_ivica
Žao mi je jedino što nisu naveli koga to nude kao alternativu?![]()
Upravo tako. Alternativa (oporba) je ništavna i bezidejna koliko i sama vlast.
Da tome nije tako, SDP bi već odavno srušio vladu bjeloglave kokoši.
Žalosno, ali istinito...
A uostalom vlada se ruši na izborima, tako bi barem trebalo biti, a ovaj narod zaslužuje vlast koju ima, jer kakva vlast takav i narod, ne kaže se to bezveze tako
ne markov trg trg slobode u osijeku u isto vrijeme
nidzoiidemo na markov trg hah.. vrijedi pokusat.. mislim da od ovoga gore ne moze
više nego išta trebali bi biti složeni jer u ovoj državi "nikome nije dobro" ili samo pojedinci uživaju koji su se nakrali u službi politike i naroda koji im je to omogućio.I opet izgleda neshvaćamo što nam se dešava ili može desiti pa smo "indiferentni prema problemu" ali....... više nego ikad bi trebali opet biti složni i pokazati snagu naroda(ako je uopće ima i možemo se nazvati narod nažalost) jer tu nisu samo branitelji u pitanju, gdje su seljaci,radnici koji nedobijaju plaću i oni su u braniteljskoj populaciji pa jbg. ima nas 500.000 -
Cista i nepatvorena SUBNOR-ovska retorika koja je jednu drzavu sahranila, a drugoj poizbijala sve vitalne organe.
Dakle, "organizira" se nekoliko prosvjeda za rusenje Vlade.
Neke organiziraju poluanonimci na Internetu. To ce zavrsiti kao i svi ostali prosvjedi organizirani preko Interneta - doci ce nitko, jer publika kojoj se takvi obracaju nema vremena, ili je toliko ravnodusna, da nema motiva prosvjedovati.
Zatim imamo prosvjede koje organiziraju "braniteljske udruge", a ponekad i osobe za koje postoje indicije da bi u skorije vrijeme mogle biti ili jesu predmet "istraznih radnji". One se obracaju "braniteljima", odnosno nezaposlenim i umirovljenim osobama koje zive na grbaci poreznih obveznika.
Te osobe itekako imaju sto izgubiti i imaju masan motiv za prosvjedovanje. Suskanje revizijama, smanjenjem mirovina, monstruoznih i drustveno pogibeljnih privilegija su kerozin na vatru besposlicarenju i visku vremena.
20 godina radne hibernacije bi ubilo radne navike i kod Stevea Jobsa. Kad se jednom naucis biti parazit, onda je tesko pojmiti rad, djelovanje, zaradjivanje, stvaranje i rizik.
Umjesto svakodnevnog rada, budjenja na vrijeme i nedostatka vremena, lakse je otici na ulicu i jedno poslijepodne umjesto u birtiji provesti na svjezem zraku medju istomisljenicima, usput bildajuci ego tripom o tome "kol'ko nas ima".
Doista, volio bih cuti protiv koga ili cega ti "branitelji" prosvjeduju?! Protiv, u prosjeku, 5000 kuna sto svaki mjesec dobivaju drkajuci kurac po birtijama?!
Hrvatskoj nedostaje provjed zapolesnih i sposobnih (potplacenih, potlacenih, onih koji ne dobivaju placu) protiv parazita na svim razinama - od stranackih vojnika po javnoj upravi, do "branitelja" i ostale radno sposobne populacije sto se svojim krvavim kukama nakacila na proracunske sise.
među tih tzv. 500.000 ima svega i svačega ali isto tako i ljudi radnika,seljaka koji neprimaju plaću/naknadu za svoj rad,trud,muku i puko preživljavanje.Da ima lažnih branitelja/invalida i to je neupitno ali...... očito nema sluha za raščišćavanje inog.dakako strah opravdano postoji glede pojedinaca/grupa koje nečine ništa a trebali bi već jednom poćeti i razriešiti gordijski čvor i prestati potepati i upirati prste uvijek u braniteljsku populaciju radi svoje nesposobnosti kad nešto nije kako treba.A u našoj državi puno toga nije kako treba i neće skoro ni biti, dok god se tako radi/neradi i nezasuću rukavi i počne već jednom sa nekom proizvodnjom i stvaranjem nečega što će u budućnosti donijeti neki profit/zaradu od koje će se moći normalno živjet, a ne samo rasprodavati i krasti gdje god se može.
Nažalost tu "nema kruha" i neće ga ni biti osim mase gladnih i nezadovoljnih ljudi/naroda bez obzira bili to radnici/seljaci ili branitelji.
Da nešto treba mijenjati treba jer očito je trenutna vlast nesposobna pokrenuti nešto s mrtve točke, samo treba naći naćina da se to promijeni.Glede nesposobnosti u razvijenim evropskim zemljama padaju vlade, ministri daju ostavke, a gdje smo mi u toj prići??? gdje je moral naših političara osim kako zbrinuti svoju guzicu i osigurati sebi egzistenciju???
Tomislav1970To je prosjecan iznos braniteljske mirovine. Dakle, neki primaju i 10 000, nego primaju 3500. 5000 je prosjek.Osobno bih kao i dosta njih volio primati tu cifru što navodiš "5000kn" i nebi bio nitko sretniji od mene/nas.
Obidji osjecke tvrtke i pitaj ljude za koliko novaca oni svako jutro ustaju, dolaze na posao, vise ili manje zuljevito rade 8-9 sati strepeci za posao.
U kom smislu laznih? Mozda je netko bio branitelj, a sada je u nekakvoj mirovini. Prvo bi trebali vidjeti kakvi su nam stavovi oko toga da radno sposobne osobe budu u mirovini.Da ima lažnih branitelja/invalida i to je neupitno ali..
Moj stav je da radno sposobne osobe trebaju raditi.
A tvoj?
Definirajmo "braniteljsku populaciju". Znam puno branitelja koji su radno sposobni i rade. Oni nece ici ni na kakve skupove.braniteljsku populaciju
O kojim "braniteljima" ti govoris? O radno spososbnim osobama kojima je "branitelj" zanimanje?
Koliko ja vidim, politicari nisu samo sebi osigurali guzicu, nego i stotinama tisuca radno sposobnih koji ne rade, a primaju naknade, mirovine i sl. Nazovimo ih pravim imenom - paraziti.gdje je moral naših političara osim kako zbrinuti svoju guzicu i osigurati sebi egzistenciju???
Onda bi svi živjeli kao "bubreg u loju" i nebi ljudi kopali po kantama.
Tako si i u zabludi glede tolike mirovine.To je vrlo loš izračun premda neznam tko je i na koji način te po kojem obrazcu to računao i strpao onog od 3.000kn i onog sa 6.000kn u isti koš ili onoga sa 10.000kn kako navodiš.
Sad postoji OIB i ako to sve funkcionira kako treba vrlo lako i brzo se može vidjeti tko koliko zarađuje/prima i što posjeduje i sam bi volio vidjeti te podatke i na temelju njih izračune.
Glede statusa branitelja(nisu svi u mirovini) ima i onih koji rade, a imali su po zakonu tu mogučnost ishoditi taj status i iskoristili su ga.On negarantira svima povlastice i mirovine, neki su ga iskoristili dok drugi nisu i njima je "prošo vlak" nažalost iz raznoraznih situacija.
Vidiš to što znaš puno branitelja i koji neće ići na takve skupove, pretpostavljam da nisu ni išli na takav skup 89/90 kad su prvi put JNA zatvorili naše ljude(Đ.Dečak i dr. nesječam im se imena) i zato nam i je tako jer razmišljamo "što nas briga nedešava se to nama" to je pogrešno razmišljanje i kriv stav o navedenom problemu.Danas "oni sutra ja ili netko meni blizak" mogao bi tako završiti.Odatle je sve i poćelo rat i dr. njesra koje se dogodilo, ali je onda ipak narod skupio snage i podigao kako glas tako i ruke i krenuo u boj goloruk.
Da smo svi tako razmišljali danas nebi imali državu, bez obzira kakva ona je i zato smo si i sami krivi.
Imamo mogučnost izabrati svake 4god. tko će nam krojiti pravdu.Ali postoje i regularne metode s kojia se to može napraviti i ranije od isteka mandata, samo očito smo razjedinjeni kao narod i dok nam se nešto osobno nedesi nemamo/neosječamo potrebu da nešto promijenimo, neznam što se još mora desiti da bi nešto mijenjali i svi izašli na ulice i pokazali što mislimo.
Mišljenja sam da smo već dodirnuli dno-dna i znam da može biti još samo gore, ali dokle..... i dokada....
Branitelj nije mogao ići u mirovinu, osim ako je dokazao sa liječničkom dokumentacijom koju je pribavio da je radno nesposoban ili ranjen/obolio u ratu i to mu se prizna kao posljedica rata.To je bila opcija i naravno oni branitelji koji su kupili mirovinu, a bili 10-30 dana u uniformi što neznaći i na prvoj crti bojišnice i koje nitko nije vidio osim što sad ima saznanje da je dotični u mirovini???
Nažalost ima takvih i kroz njih se svima spočitavaju ostvarena prava i benificije.
Iskreno nitko nas nije ni pitao da li bi željeli nešto raditi i što bi mogli raditi?
Politika je bila riješiti se što prije i na bezbolnji način ljudi i stvoriti biračko tijelo koje će sve učiniti za dobivene povlastice, a naravno glasati i dovesti pojedince u sabor/vladu kako bi vladali........ ali još malo neće imati ni kome.
Re: Internetom kruži poziv na prosvjed za rušenje Vlade

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/foto-prosvjednike-na-markovu-trgu-cekaju-barikade-i-marice.html
http://www.facebook.com/pages/Prosvjedi-i-u-Slavoniji-za-vikend/190803534285068
Sada je sasvim jasno da nam prvo treba evolucija a tek onda revolucija.
covjek ovca hahah
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/112930/Privedeni-organizator-prosvjeda-i-covjek-ovca.html
ustanak ugusen u krvi
nemosvjerovat200 ljudi.
Sada je sasvim jasno da nam prvo treba evolucija a tek onda revolucija.
Sve skupa neozbiljno...
http://www.ustream.tv/channel/vijesti-8-12-2010
MissTakea što je s onim glasovima koji su se nedavno prikupljali za referendum?
...koji glasovi, koji referendum?????....mi rvati imamo problema s pamćenjem takvih stvari.....važni su samo glasovi za evroviziju, ples sa zvijezdama, te mlade talente...
http://www.ustream.tv/recorded/12905821
http://www.ustream.tv/recorded/12906216
chagerBjeloglava tvrdi da ti prosvjedi štete ulasku RH u EU
Jebala ju EU. To ako ona želi tamo, zašto misli da i ja želim?! Glupa kokoš.
Samo čekam kada će početi plakati i vikati da ju nitko ne voli zato što je debela, stara glupača.