Muž ubio Mirelu Sršić Kovač, novinarku HTV-a

Osijek

Muž ubio Mirelu Sršić Kovač, novinarku HTV-a

Novinarku Mirelu Sršić Kovač, HTV-ovu dopisnicu iz Osijeka, ubio je suprug nožem, a potom je pokušao ubiti i sebe. U osječkoj bolnici se bore za njegov život. Iza nesretne Mirele ostalo je dvoje male djece.

- U stanu na adresi Alojzija Stepinca 5 u Belom Manastiru pronađeno je tijelo 40-godišnjakinje, potvrdio je Marko Ćaleta iz osječke policije.

Pronađena je u lokvi krvi u stanu, u kojem su u trenutku tragedije bila i djeca koja pohađaju treći i peti razred osnovne škole.

Kako je očevid u tijeku, u policiji nisu mogli reći više informacija. Kao neslužbeno doznajemo, novinarku HV-a Mirelu Sršić Kovač ubio je njen 51-godišnji suprug, koji je potom pokušao izvršiti samoubojstvo rezanjem žila. Pronađen je živ, u lokvi krvi na putu prema Lovačkom domu, prema kojem se (pretpostavlja se) uputio. Trenutno se nalazi u osječkoj bolnici i podvrgnut je operativnom zahvatu. Liječnici se bore za njegov život.

Motivi ovog stravičnog događaja još nisu poznati. Osijek je u šoku, cijeli grad bruji o tome što je moglo dovesti do takve tragedije. [Net.hr/Osijek031.com]

Foto: ?/Facebook profil

Pročitajte i:
[28.09.2010.] Preminuo Zvonko Kovač, osumnjičenik za ubojstvo supruge i novinarke Mirele Sršić Kovač
Bore se za njegov život... Po čemu je zaslužio da živi? Bolje da ta djeca budu siročad nego da imaju tatu ubojicu mame, iako nakon ovog događaja vjerojatno ne bi imao skrbništvo nad djecom, jel... Iako me ništa ne bi iznenadilo s obzirom na socijalno stanje u našoj državi...
Iskrena sućut cjeloj obitelji :(

Re: Muž ubio Mirelu Sršić Kovač, novinarku HTV-a

Počivala u miru Božjem. :rip:
Koji užas!
sućut Mirelinoj djeci i obitelji. a kreten neka dobije 40 godina (prerezao je vrat Mireli). sa toliko godina u buvari imat će mnoštvo pokušaja suicida. do srca se nadam kako će jedan uspjeti.
užas kakvih danas ima ljudi, ide ubit ženu , djecu pa sebe, nek sebe ubije odma i gotovo...
Potpisujem dr.zoidberga.
A kod ovakovih članaka bocne me onaj thumb up i komentar "Sviđa mi se "......
always ready

Bore se za njegov život... Po čemu je zaslužio da živi? Bolje da ta djeca budu siročad nego da imaju tatu ubojicu mame, iako nakon ovog događaja vjerojatno ne bi imao skrbništvo nad djecom, jel... Iako me ništa ne bi iznenadilo s obzirom na socijalno stanje u našoj državi...

Doktori su obvezni svakomu pokušati spasiti život. Nažalost, i takvim manijacima. Nadam se da će dobiti maksimalnu kaznu zatvora.
Zlo. Mislim da nije vrijeme za preispitivanje 'da li je čovjek zaslužio da živi', i zaključke da će 'sa 40 godina u buvari imati dosta vremena za suicid'.
Treba mu pomoć, jer takav strašan čin ne bi izvršio netko tko je uračunljiv...
Neka je Bog s Tvojom djecom u njihovim mladim, i već
ovakvom tugom pritisnutim djetinjstvom.Čuvali Te anđeli...RIP....

Iskrena sućut obitelji, počivala u miru.
sućut obitelji
a smeće nek se prži u paklu
PowerPuff

Zlo. Mislim da nije vrijeme za preispitivanje 'da li je čovjek zaslužio da živi', i zaključke da će 'sa 40 godina u buvari imati dosta vremena za suicid'.
Treba mu pomoć, jer takav strašan čin ne bi izvršio netko tko je uračunljiv...

Pomoć?
Njemu treba ugasit aparate u bolnici da crkne kao pseto a njihovoj djeci treba pomoć.
e da to je strašno...nikad ne znaš što se događa iza zatvorenih vrata...iako pitanje je je li za njega da umre kazna ili nagrada?
vrlo vjerovatno će proglasiti kako je bio neuračunljiv... jer se priča da je u zadnje vrijeme mislio da ga stalno netko prati, snima...bla bla...kad sjeda u auto prvo ga pregleda, da ga netko nebi snimao itd.

R.I.P :(
Uistinu grozno! Pogotovo zbog djece koja su, kako navode neki mediji, vidjela to sve...
Počivala u miru...
Prestrašno...Pretužni roditelji i djeca..Počivala u miru...Gada treba ostaviti da umre...
Ne treba njemu ponmagat... Da je ne znam koliko neuračunljiv, zadnje bi se okomio na ženu ili djecu... To je čista zloba...
Tragedija! No nadam se da znas da postoje neka stanja u kojima ljudi zbilja ne znaju sto rade. ;) Ne ubijas ženu iz zlobe ili dosade. Neki jako gadan kratak spoj u glavi je u pitanju. Iz zlobe ljudi komsijama truju kerove, buse gume i sl. Ne ubijaju svoje žene.

Žao mi je klinaca. :/
Obitelji iskrena sućut.
Ljudi, pa da tragedija bude još veća, Mirela je imala blizanku Kseniju koja je poginula u prometnoj nesreći u Josipovcu, kada su imale 16 godina, par dana prije nego što su trebale krenuti u drugi srednje.
lingvist

always ready

Doktori su obvezni svakomu pokušati spasiti život. Nažalost, i takvim manijacima. Nadam se da će dobiti maksimalnu kaznu zatvora.

pa da..
dobiti će 4 5 godina zatvora...ipak nije pušio marihuanu pa da dobije nedaj bože 8....
Tragedija... Obitelji iskrena sućut. nadam se da će ovo društvo naći novca da se pobrine za tu jadnu djecu koja su praktički ostala bez oba roditelja.
Jer, tata će vjerovatno imati prilike upoznati svoju unučad kada izađe iz zatvora. Ako je imao osjećaj proganjanja, to je trebalo liječiti znatno ranije.
Užas, tragedija...
meni je to prestrašno
i jako mi je žao te mlade žene
ma najviše mi žao djece koja sad moraju kao nastaviti živjeti... a tko zna šta je tu zapravo bilo sve :S užasna priča...šteta što nije jedina :\

još sam pročitao da je prije 10 godina joj poginula sestra i ima brata sa poteškoćama o kojem se njezini roditelji brinu..i sad ti još ovo dođe...mislim užas :S
Taj tip treba živjeti.....nagrada je ako umre...nije da nam je pravosuđe na zavidnoj razini, ali tipa treba kazniti..nek pati i živi s tim što je napravio
Žao mi djece.
chosen

lingvist

always ready

pa da..
dobiti će 4 5 godina zatvora...ipak nije pušio marihuanu pa da dobije nedaj bože 8....

Točno to.

A što se tiče liječničke obveze ne bih rekla da uvijek drže do hipokratove zakletve, i da ne daju uvijek sve od sebe, i nisu baš previše profesionalni, naravno ne govorim za sve liječnike, nego za pojednice, ali većinom takva ološ od ljudi ima sreće da dopadne u ruke savjesnih i profesionalnih liječnika koji će dati sve od sebe da mu spasi život, a neki koji trebaju živjeti ne budu te sreće.
Mislim da je bolje i za djecu da gad umre...
chosen

ma najviše mi žao djece koja sad moraju kao nastaviti živjeti... a tko zna šta je tu zapravo bilo sve :S užasna priča...šteta što nije jedina :\

još sam pročitao da je prije 10 godina joj poginula sestra i ima brata sa poteškoćama o kojem se njezini roditelji brinu..i sad ti još ovo dođe...mislim užas :S

Kad su imale 16 godina, par dana prije polaska u drugi srednje.
chosen

Upoznala sam njenog brata i razgovarala nekoliko puta s njim. Brat joj je paraolimpijac. Ivan Sršić
54 people like this.

Ajd malo razmislite šta lajkate.
Otkad pročitah ovo iz glave mi ne izlazi. Toliko je šokantno.
Zamislite jedan običan dan u životu četrdesetogodišnjakinje, na kraju kojeg sastavi popis za subotnju kupnju i pošalje djecu na spavanje, a ono mlađe poljubi za laku noć - niti ne sluteći kako će im se za nekoliko trenutaka životi zauvijek razoriti i kako je upravo taj poljubac zadnji dodir obiteljske topline koji će pamtiti… Zatim zaspi mirnim snom pokraj – vlastitog ubojice… Više se nikada neće probuditi, umrijet će užasnom smrću kakvu nitko ne zaslužuje – a ništa ne sluti…
Tisuće pitanja, pretpostavki i usporedbi ovih dana o tom slučaju, ali imalo razumnog i prihvatljivog objašnjenja nema. Da je u pitanju bila bolest, infarkt, moždani udar, tsunami, potres ili pad meteora na zgradu – objašnjenje bi bilo makar malo prihvatljivo. Božja volja, koliko god čudna ona ponekad bila. Ali, ovo… Što je ovo? Kako je moguće? Zar je moguće da nije posumnjala da s njim nešto nije u redu? Ako i je – ovakav kraj, vjerojatno, nije bio zamisliv normalnoj osobi. Da je – tu noć ne bi zaspala. Mogla bi se makar braniti…
Prizor koji je luđak ostavio djeci tog jutra ne želim ni zamisliti. Ostaje jedino nada da nisu to vidjeli i da je netko drugi u tu sobu ušao prije njih. Da ih zaštiti makar od te tragedije.
Što se moglo učiniti; je li društvo krivo što ne prepoznaje i ne izolira nasilnike; je li moguće da žena koja se bavila profesijom u kojoj se istražuje toliko toga – nije mogla naslutiti da će on napasti? Tko to zna?!
Što se njega tiče – baš me briga što će s njim biti. Pošto je, nažalost, preživio, društvu će od sad biti jedino problem. Može poslužiti jedino za psihijatrijska istraživanja o tom poremećaju, kako bi se što više saznalo o tome i možda spasio poneki život u budućnosti. Jedino još to opravdalo bi njegovo postojanje na ovom svijetu.

Počivala u miru!
josephine01

54 people like this.

FB i objave linka na profilu smatra kao "Like"/"Recommend", zato se pojavljuje taj broj.
Leon

josephine01

54 people like this.

FB i objave linka na profilu smatra kao "Like"/"Recommend", zato se pojavljuje taj broj.

Znam, svejedno...
Užas, užas, nemam riječi :(
to je sestra od Ivana Sršića???? :S Dok sam volontirao u udruzi Mogu, dosta vremena sam provodio s njim i da nebi netko krivo shvatio, on je imao cerebralnu paralizu i samo je fizički paraliziran, u glavi je normalan, čak bistriji od većine ljudi koje znam. :S Uz tu svoju tragediju koje je svjestan, pogine mu sestra i drugu mu ubije muž. Čime je itko na svijetu zaslužio takav pakao od života..

R.I.P. Mirela.. ja nemam riječi. :(
Obdukcija ubijene novinarke otkrila: Mirela se pokušala obraniti, nije ubijena u snu

Obdukcija tijela ubijene novinarke HTV-a Mirele Sršić Kovač pokazala je da nije, kako se u početku mislilo, ubijena u snu. Naime, kako doznajemo na njezinom je tijelu pronađeno 20 ubodnih rana, pri čemu su neke od njih bile i obrambene, što ukazuje da se Mirela pokušala braniti od napada supruga Zvonka Kovača.

On je pak i dalje pod policijskim nadzorom u KBC Osijek, ali policijski istražitelji još uvijek nisu s njim uspjeli obaviti razgovor, jer to ne dopušta njegovo psihofizičko stanje.

- Unatoč tome što s njim nije obavljen razgovor, policija će protiv njega Županijskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje teškog ubojstva - kazala je glasnogovornica PU Osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Pokop novinarke HTV-a Mirele Sršić Kovač bit će održan u utorak 28. rujna na mjesnom groblju u Bizovcu u 16 sati.

Prethodno će u prostorijama HRT centra Osijek s početkom u 12 sati biti održana komemoracija na kojoj će se od Mirele oprostiti njezin prijatelji, kolege i suradnici.

http://www.jutarnji.hr/ubijena-htv-ova-novinarka-mirela-srsic-kovac-na-tijelu-imala-20-ubodnih-rana/890243/
Još i gore...
Užasno... strava... da te netko usred noći napadne s nožem s namjerom da te ubije. Netko s im spavaš svake noći i s kim imaš dvoje djece...
Nek mu je prokleta svaka minuta beskorisnog života iza rešetaka. Neka nikada ne izađe na svjetlo dana.
Crknuo je jutros u KBC-u.
edit

Meni je to toliko strašno i nezamislivo da nemam ni jedan pametan komentar na to tragično ubojstvo...vlastita su je djeca,navodno,vidjela zaklanu na podu spavaće sobe...a otac,njihov rođeni otac je to učinio...jadna djeca i cijela Mirelina obitelj...iskrena sućut cijeloj obitelji Sršić iako znam da sada nema riječi utjehe koje bi ublažile bol... :rip:
W.M. Felt

simo031

Redakcija 031

[28.09.2010.] Preminuo Zvonko Kovač, osumnjičenik za ubojstvo supruge i novinarke Mirele Sršić Kovač

Pitanje se nameće samo po sebi, je li izljev krvi u mozak uzrok netipičnog ponašanja Zvonka Kovača?

Ne, uzrok je višegodišnje besposličarenje, koje je opet uzrok teškog alkoholizma. Sve ostalo su posljedice.

Takvih kao Kovač ima mnogo u našoj zemlji. Očekuju se, nažalost, nove žrtve.

Ne poznajem dotičnog dovoljno, da bih mogao decidirano kao ti govoriti o razlozima strašnog zločina koji je počinio, međutim mislim da se nikako ne može isključiti mogućnost da je moždani udar uzrokovao poremećaj u ponašanju i iznenadnu pretjeranu agresivnost.
simo031

W.M. Felt

simo031

Redakcija 031

Pitanje se nameće samo po sebi, je li izljev krvi u mozak uzrok netipičnog ponašanja Zvonka Kovača?

Ne, uzrok je višegodišnje besposličarenje, koje je opet uzrok teškog alkoholizma. Sve ostalo su posljedice.

Takvih kao Kovač ima mnogo u našoj zemlji. Očekuju se, nažalost, nove žrtve.

Ne poznajem dotičnog dovoljno, da bih mogao decidirano kao ti govoriti o razlozima strašnog zločina koji je počinio, međutim mislim da se nikako ne može isključiti mogućnost da je moždani udar uzrokovao poremećaj u ponašanju i iznenadnu pretjeranu agresivnost.

Sve je moguće. No kako se pisalo da je bio pijanac, ja tipujem na alkohol.
Malo me tješilo što sam mislila da je to učinio dok je Mirela spavala, no danas je rečeno da se borila s njim..TOLIKO UŽASNO DA NE ZNAM ŠTO BI REKLA...živiš s nekim tolike godine, a zapravo ga uopće ne poznaješ..Tužna i pretužna obitelj i djeca...UŽAS..
lea50

Malo me tješilo što sam mislila da je to učinio dok je Mirela spavala, no danas je rečeno da se borila s njim..TOLIKO UŽASNO DA NE ZNAM ŠTO BI REKLA...živiš s nekim tolike godine, a zapravo ga uopće ne poznaješ..Tužna i pretužna obitelj i djeca...UŽAS..

Ma nije to da ga "ne poznaš", ljudi se stvarno mogu toliko promjeniti! (iz osobnog iskustva se sjećam da kad se moj pok. otac vratio s lječnja poslije moždanog, da su bile ogromne promjene, jednostavno neke stvari ne može kontrolirati, e sad....) Drugo je pitanje da li netko od stručnjaka psihijatara i općenito struka to eventualno mogu "predvidjeti"? To je pitanje???
Ne mijenja samo mozdani udar osobnost. Mozda se ovdje pojavila shizofrenija (tome u prilog ide nagla promjena ponasanja i price o tome da je zadnjih dana bio vrlo sumnjicav), mozda je imao tumor na mozgu, ...

S obzirom da njihovi poznanici govore kako je bio nasilju nesklona osoba, sasvim je moguce da je neki poremecaj uzrok nasilnog ponasanja.

U svakom slucaju, jedna vrlo tuzna prica. Nedostajat ce mi njen glas u Plodovima zemlje, vijestima, ...
Leteci mungos

Ne mijenja samo mozdani udar osobnost. Mozda se ovdje pojavila shizofrenija (tome u prilog ide nagla promjena ponasanja i price o tome da je zadnjih dana bio vrlo sumnjicav), mozda je imao tumor na mozgu, ...

S obzirom da njihovi poznanici govore kako je bio nasilju nesklona osoba, sasvim je moguce da je neki poremecaj uzrok nasilnog ponasanja.

U svakom slucaju, jedna vrlo tuzna prica. Nedostajat ce mi njen glas u Plodovima zemlje, vijestima, ...

Potpisujem

Tagovi