Autor |
Poruka |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Nemoj mene, ja sam jos pod stresom od tvrdnji da se na Trgu slobode nista ne smije raditi, jer ce se preprijeciti put vatrogascima.
Na koji tocno kolni prilaz mislis? Koliko je prilaz sirok [ako se racuna prostor izmedju zadnjeg metalnog stupa i stepenica s desne strane]?
Moze li kroz njega proci vatrogasno vozilo [oni veeeliki crveni kamioni, kakve vozi i vatrogasac Sam], ili samo dostavni kombi i automobili lokalnih serifa kojima taj prostor sluzi kao parking dok u svojim birtijama ispijaju kavu? |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
freedom.fighter Ukupno postova: 199 Lokacija: OS Spol:  Muško
|
Najružniji spomenik igdje i ikad! Moraš biti cjepljen protiv tetanusa kad prolaziš kraj tog rugla! |
|
_________________ Sudba kleta jednaka je, bio gospodin ili drug! |
|
|
 |
non plus ultra
Ukupno postova: 110 Spol:  Nebitno
|
Na koji tocno kolni prilaz mislis? Koliko je prilaz sirok [ako se racuna prostor izmedju zadnjeg metalnog stupa i stepenica s desne strane]?
|
Ako staneš pred OTP banku, sačekaš naravno da se upali zeleno, pa kreneš prema Superu, primjetit ćeš da između spomenika i mjenjačnice nema stepenica već je kosina... Ako ideš dalje, možeš primjetiti da i na sljedećoj denivelaciji (između onog štanda sa šeširima i one trgovine cipela) također nema stepenica već je i tamo kosina... Te kosine su, prema "Pravilniku o uvjetima za vatrogasne pristupe" široke minimalno 3 metra a napravljene su jer na putu vatrogasnog vozila ne smije, prema istom pravilniku, biti stepenica viša od 8 cm... Isti taj pravilnik govori o tome koje zgrade moraju imati osiguran pristup vatrogasnom vozilima s jedne strane a koje zgrade s dvije strane... Možeš biti siguran da je pristup vatrogasnim vozilima, zgradama na Trgu Slobode osiguran i u skladu je sa svim zakonima i podzakonskim aktima... |
|
_________________ This time next year I'll be millionaire !!! |
|
|
 |
praskaton Ukupno postova: 40 Spol:  Nebitno
|
nije važno što građani misle o tome,oni ima da se njima dive ili...
ili tko to ne razumje ima sporednih ulica do centra,pa molim lijepo.to je za one tko to razumije to nije za raju.
nemoj tako ima da se diviš tome.
kako taj narod ništa ne razume,strašno. |
|
|
|
|
 |
non plus ultra
Ukupno postova: 110 Spol:  Nebitno
|
Evo nekoliko neobičnih spomenika iz poznatih gradova... Pa ako su si Berlin, Pariz, Bratislava, Brisel, Los Angeles, New York, Oslo, Stockholm i dr, mogli priuštiti poneki neobičan spomenik, ne vidim zašto Osijek ne bi imao barem jedan neobičan spomenik... Svjetske prijestolnice, puno slavnije i bogatije povijesti od jednog Osijeka su prihvatile ovakve neobične spomenike a ovdje je takav spomenik sramota...
Ali kad malo bolje razmislim, možda je bolje sve ovo što pišem zamijeniti jednom poznatom izrekom: Ne bacaj bisere pred svinje... |
Opis: |
|
Veličina: |
51.35 KB |
Pogledano: |
68 put(a) |

|
|
39.06 KB |
59 put(a) |

|
|
52.53 KB |
65 put(a) |

|
|
60.84 KB |
58 put(a) |

|
|
37.47 KB |
60 put(a) |

|
|
52.88 KB |
61 put(a) |

|
|
54.7 KB |
58 put(a) |

|
|
33.97 KB |
44 put(a) |

|
|
51.48 KB |
57 put(a) |

|
|
57.66 KB |
57 put(a) |

|
|
|
|
|
 |
sikki
Ukupno postova: 210 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ako me sjećanje dobro služi bilo je rečeno da se ti spomenici trebaju zazeleniti zbog oksidacije ili promjeniti svoju boju ili štatijaznam.... |
|
|
|
|
 |
Domagoj_Sajter
Ukupno postova: 11 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Evo nekoliko neobičnih spomenika iz poznatih gradova...
|
...je li ijedan od tih neobičnih spomenika podignut kao znak sjećanja na neki ozbiljni povijesni događaj iz prošlosti tih gradova, događaj (događanja) u kojima su stotine i stotine ljudi poginule, njihove kuće porušene, izrešetane?
Nije neobičnost problem ako je umjetnost samoj sebi svrha, ali ako umjetnost treba služiti kao alat da bi se obilježila povijest, onda su "radijatori", ovakvi kakvi su sad, jednostavno promašaj. Uspijevaju samo u jednom: toliko su ružni da podsjećaju koliko je rat ružan.
Ponavljam:
|
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
@non plus ultra, ok, ako ti kazes da je sve ok s vatrogascima - super, jer nam se nece ponoviti "Super".
Nego, ti doista smatras da se spomenici s fotografija mogu usporediti s "radijatorima"? Na kojoj tocno razini su oni usporedivi s "radijatorima"?
@sikki, zeleni bi bili da su od bakra. Kad su spominjali da se strpimo na patinu i da ce tada spomenik zablistati u svoj svojoj ljepoti, vecina se nadala zelenoj patini, a ne "obicnom" zeljezo-oksidu poznatijem i kao "hrdja". Ljepse zvuci "patina", nego "hrdja". Ali, nije to obicna hrdja... to je hrdja koja simbolizira krv. Domagoj je dobro primjetio - spomenik kakav je sada stvara toliku nelagodu kad se pored njega prolazi da doista podsjeca na rat. A rat je, od svih stanja ljudske gluposti, vrh vrhova.
No, mozda je non plus ultra u pravu, mozda mi doista ne razumijemo umjetnost. Ni Parizani nisu prihvatili Eiffelov toranj i kao sto nas non plus ultra poducava, a nesvinje mogu vidjeti - nema puno razlike izmedju njega i "radijatora". Sve je to "neobicno"! |
Zadnja promjena: Leteci mungos; 26.08.2010. 13:15; ukupno mijenjano 3 put/a. |
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
Ma trebalo je postaviti križ od 700 metara da ga vide iz Istanbula.
:fejspalm:
Predstavlja li taj spomenik Sunce, cvijeće i proljeće? ili neopisivo ružne događaje? Pa i treba da je ruzan. Zapravo, trebao bi biti 1000 puta ruzniji.
@ chosen
Daj mi reci gdje ima željeza/čelika po toj cjeni? 10ak tona za soma kuna? Daj da zaradimo neku kintu...
Btw ne lupetaj! |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Zaista, možda bi spas za spomenik bila akcija "onih koji kradu sekundarne sirovine", uz jednu željeznu pilu. Dobra bi se lova ovdje natukla, za to silno željezo, imalo bi se i o čemu pričati. Lopovi bi mogli krasti usred bijela dana, građani će se praviti da ne vide, sve u cilju poboljšanja spomenika. |
|
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Možda u u oku pojedinca?  |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
trauma_os
Ukupno postova: 816 Lokacija: Pa na poslu !!! Spol:  Žensko
|
Meni je taj spomenik baš lijep i dobro je što ga ljudi primjećuju, da smo stavili neki kamen i napisali nešto na njega, kao za branitelje, nitko ga nebi ni primječivao... |
|
_________________ Um caruje, a Dundo Maroje!  |
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Ovakav, kakav je spomenik sad, ne možeš a da ga ne primjetiš. *ebote vidi se sa mjeseca. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
trauma_os
Ukupno postova: 816 Lokacija: Pa na poslu !!! Spol:  Žensko
|
Pa eto... sad to možemo printati na majicama i bit prepoznatljivi, opet ponavljam da mi je spomenik čist oke  |
|
_________________ Um caruje, a Dundo Maroje!  |
|
|
 |
muvifrik
Ukupno postova: 878 Spol:  Nebitno
|
Evo nekoliko neobičnih spomenika iz poznatih gradova...
|
po čemu su ti spomenici neobični? možda je njihova instalacija izvedena na neobičan i zanimljiv način, ali sve su to elementi s kojima se možemo prije povezati nego sa našom "hrđom" |
|
|
|
|
 |
 |
|