Dva nova kružna toka na Trpimirovoj

Osijek

Dva nova kružna toka na Trpimirovoj

Nakon što je Gradsko vijeće nedavno odborilo Hrvatskim cestama da komunalni doprinos za izgradnju južnog kolnika južne obilaznice plate u ratama, otvoren je put početku projekta obnove Trpimirove ulice.

Naime, premda je od ranije poznato da Hrvatske ceste - pod čijom je ingerencijom ta ulica bila godinama - neće izravno sudjelovati u rekonstrukciji Trpimirove, novac od komunalnog doprinosa za dogradnju južne obilaznice (HC će do kraja ove godine uplatiti 4, a ukupno 13,3 milijuna kuna) bit će usmjeren upravo u taj projekt. Riječ je o zajedničkom projektu Županijske uprave za ceste i Grada Osijeka - ŽUC će biti nositelj projekta, dok će gradska uprava biti zadužena za uređenje zelenih površina, biciklističke i pješačke staze, te javne rasvjete. U radove će biti uključen i Vodovod, a u kasnijoj fazi i GPP. Riječ je o dionici od južne obilaznice do križanja s Drinskom na kojoj će Trpmirova dobiti i dva kružna toka - kod dvorane Gradski vrt te na križanju s Divaltovom/Gackom kroz koji će prolaziti i tramvaju.

- Značajan je to projekt koji obuhvaća dva kružna toka, a riječ je o jednom od ulazaka u grad kojega treba dostojno urediti. Riječ je o velikoj investiciji, no ne volim govoriti o okvirnim iznosima, nego sačekati provedbu natječaja. Do sada, gdje god smo išli s procijenjenim vrijednostima prema onome kako je to radila bivša uprava, sve je bilo 30 i više posto jeftinije - kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Problem s dva bespravno sagrađena objekta
Ranije procjene govorile su o projektu vrijednom devet milijuna kuna. No, premda je ishođena potvrda glavnog projekta, a Grad rebalansom proračuna osigurao sredstva za ovu godinu, te se očekuje da će ŽUC uskoro raspisati natječaj, konkretnih datuma o početku radova još uvijek nema - nisu, naime, riješeni svi imovinsko-pravni problemi. Pročelnica za urbanizam Branka Andraši, pojašnjava kako su s dvije gradske parcele u sjevernom dijelu Stadionskog naselja uklonjeni derutni objekti, no postoji problem na druge dvije parcele. Tamo su na gradskom zemljištu bespravno sagrađena dva objekta.

Autor: Mario Mihaljević/Glas-Slavonije.hr
fuj HC ...godinma kroz trpimirovu prolazili kamioni i sav promet iz Baranje prema jugu a kad se treb obnovit i rekonsturirat prebace tu cestu na županiju i Grad.
Osijek nema ni jednu državnu cestu.bljak HC
koji će Q dva kruzna toka.................ne vidim razlog postojanja kod dvorane gradski vrt.....
a valjd ce imat smisla kad dodju i bazeni , kad se Nk osijek opet bude malo masovnije pratio..kad dvoranski sportovi budu punili dovranu...
bit ce lakse i na bosutsko pored baumaxa sa novom cestoma koja ce tamo kroz polje ici do mađarskog centra a preko puta tog mađarskog centra treba biti i neko novo naselje.
eto to mi je nekak logicno da se misli na buducnost a planiran je bio i 3 kruzni tok - na raskrizju sa drinskom
Mozda bi se fraza Potemkinova sela u novijoj povijesti trebala zamijeniti Bubalovim selima
Ingo

Mozda bi se fraza Potemkinova sela u novijoj povijesti trebala zamijeniti Bubalovim selima

vrijeme ce te potvrditi ili demantirat ;)
centurion

Ingo

vrijeme ce te potvrditi ili demantirat ;)

kako to mislis ??

pa vrijeme me vec potvrdilo ... jer osim multipliciranja jednih te istih najava kojekakvih projekata, sarenih crteza i 3d modela, ja jos nisam vidio niti jednu lopatu na bilo kojem gradilistu.

Vidim samo pad kvalitete komunalnih usluga u gradu i osjecam poskupljenja.

osim ako ne mislis da bi bubalo & Co. mogli 'vladati' gradom iducih 200 godina ... ja sam u pravu.

Naravno, pred izbore ce iskopati 60tak kamena temeljaca za vrtice, skole itd. ... ali to ce samo ostati na kamenju ... jer takvih kamena temeljaca ima sirom slavonije i baranje koje je jos njihov veliki vodja postavljao.
zivi bili pa vidili ;) zivio

btw. sta ti je bubalo kriv sto na ovom portalu vijest izađe prvo kroz onaj prilig viejsti ostv pa tek onda ovako kao posebna vijest iz Glasa?

i da,200g je malo previse ali u iducih7g sam siguran

daj koji link o tim temeljcima sta je pocelo a nije dovrseno ..ne moras sve..samo 10ak nabaci na brzinu..

jel nebi bilo zanimjlivije da raspravljamo u ovakvim temam o tome jel potreban taj prvi kruzni kod vorane i sta ce se jos tamo gradit nego da ti i jos vas par u svaki topic napisete isto : od toga nista..bla bla bla..a kne bude nista onda oni lete s avlasti a ako naprave onda ostaju . al o tome se moze pricati tek za 3 g a ne sada
"...gdje god smo išli s procijenjenim vrijednostima prema onome kako je to radila bivša uprava, sve je bilo 30 i više posto jeftinije - kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo. "
ovo je najznačajnija rečenica u cijelom članku.
dižu perje sami sebi....
malo mi je glupo postavljati kružni tok kod dvorane jer pritok vozila od nje i od strane Metro/Baumaxa i nije prevelik.no, kako nisam prometni stručnjak...vjerojatno računaju na povećanje prometa ovom novom cestom koju će dograditi u pravcu Bosutskog.
što to znači za nas građane brzo će se otkriti,jer zatvaranjem ovih dionica opet će patiti Drinska,Vukovarska i sve okolne obilazne ceste...još živciranja..
Zašto se ne napravi onda kružni i na križanju sa vukovarskom!?
Ne vidim neku opravdanost gradnje kružnog toka kod Baumaxa (neovisno o najavi gradnje spojne ceste s Gackom). Tamo se stvaraju gužve tek nekoliko puta mjesečno, ovisno o učestalosti održavanja sportkih i glazbenih događaja u dvorani.
Morgan kaže da nije prometni stručnjak, nisam ni ja, no na našu žalost izgleda da to nisu ni oni koji su zaduženi za regulaciju prometa u gradu.
Uostalom, najbolji primjer su diletantski regulirani semafori.

Re: Dva nova kružna toka na Trpimirovoj

Znaci tramvaji ce na liniji prema bikari prolaziti kroz 3 kruzna toka. ovaj ce bit najgori
kad se malo bolje pogleda projekt, logičniji je kružni tok kod dvorane nego na križanju divaltova/ trpimirova... vjerojatno će u skoroj budućnosti planirati i kružni tok na raskrižju trpimirove i vukovarske pa mi recite kakvog to tek ima smisla: napraviti tri(četiri) kružna toka na potezu od obilaznice do mosta f.tudjmana. osobito iz perspektive da je južna obilaznica zagušena te je treba rasteretiti izgradnjom novog traka. imajući u vidu igradnju novih trgovačkih centara na tom potezu upitno je koliko su ti kružni tokovi prometno rasterećenje...
dino_bno

Znaci tramvaji ce na liniji prema bikari prolaziti kroz 3 kruzna toka. ovaj ce bit najgori

dakle u cijelom gradu samo kroz jedan kružni tok neće prolaziti tramvaj...
još malo pa cemo morati mijenjati onu poznatu pjesmu o Osijeku...umjesto ....moj Osijek pun je sunca....pjevat ce se moj Osijek pun je kružnih tokova... :D

no dobro...valjda ce se netko sjetiti iskorisiti to kao turisticku atrakciju...u smislu obilazak kružnih tokova...kao znamenitosti grada u doba jedne vladavine....

al budimo realni...svi ovi projekti se ipak prave samo zbog toga da bi netko stavio lovu u džep...a ionako je opce poznato kako svi ti projekti na kraju nikad se ne realiziraju...no zato bez obzira na sve...netko uvijek zadovoljno trlja ruke....
ja ne znam koji vama q smetaju kruzni tokovi,pogotovo na trpimirovoj??jeste nekad probali izaci iz baumaxa oko 4 popodne prema gradu???
u porecu koji je puno manji al ima jednake guzve preko ljeta,znaci 3 mjeseca ima par komada po gradu
a imaju guzve samo ljeti
a kod nas je promet cijele godine
Šta fali kružnim tokovima?
svako veće raskrižje treba urediti tako..praksa normalna po cijelom svijetu.
rockeros

ja ne znam koji vama q smetaju kruzni tokovi

ne smetaju kružni tokovi, smeta sve...bitno da se sere :wink:
maniche

rockeros

ja ne znam koji vama q smetaju kruzni tokovi

ne smetaju kružni tokovi, smeta sve...bitno da se sere :wink:

ma nije problem kružni tok
istina da je kružni tok na velikim raskrižjima idealno rješenje..(naravno ako po njemu voze ljudi koji ga znaju korisiti)
znaci kružni tok je ok...
no problem je što se kod nas pravi hrpa projekata koji se ne kraju ne naprave
kružni tok kao takav je jako dobra stvar, omogućava brži protok u prometu, al kružni tokovi u osijeku su , oprostite na izrazu, pravo sranje... mislim, pogotovo genijalna i ideja da kroz kružni tok prolazi tramvaj, mislim da smo po tome jedinstveni u svijetu danam tramvaj prolazi kroz sve kružne tokove. kad ulaziš u kružni tok to bi trebalo biti nesmetano i brzo no najedamput ispred tebe se stvori tramvaj... ak je već tako automobili bi trebali imati prednost u odnosu natramvaj. čudno je što do sada već nije bilo više teških prometnih na kružnim tokovima u osijeku. ovaj novi kružni tok na križanju divaltove i trpimirove će biti veće sranje nego onaj na reisnerovoj, pogledajte malo promet kroz njega, iz trpimirove dvije trake a iz divaltove jedna + tramvaj...
hellraiser

kružni tok kao takav je jako dobra stvar, omogućava brži protok u prometu, al kružni tokovi u osijeku su , oprostite na izrazu, pravo sranje... mislim, pogotovo genijalna i ideja da kroz kružni tok prolazi tramvaj, mislim da smo po tome jedinstveni u svijetu danam tramvaj prolazi kroz sve kružne tokove. kad ulaziš u kružni tok to bi trebalo biti nesmetano i brzo no najedamput ispred tebe se stvori tramvaj... ak je već tako automobili bi trebali imati prednost u odnosu natramvaj. čudno je što do sada već nije bilo više teških prometnih na kružnim tokovima u osijeku. ovaj novi kružni tok na križanju divaltove i trpimirove će biti veće sranje nego onaj na reisnerovoj, pogledajte malo promet kroz njega, iz trpimirove dvije trake a iz divaltove jedna + tramvaj...

e pa treba gledat mal oko sebe, nisi sam u prometu ;)
Svi vi koji niste nikad vidjeli da tramvaj prolazi kroz kružni tok se očito nikad niste maknuli iz Osijeka. Odite malo do Beča pa onda recite da smo jedinstveni u svijetu po tome što nam tramvaj prolazi kroz kružni tok. Jedinstveni smo samo po tome što baš nigdje na svijetu ne živi toliko pljuvača po svemu što se radi.
Tiger

Svi vi koji niste nikad vidjeli da tramvaj prolazi kroz kružni tok se očito nikad niste maknuli iz Osijeka. Odite malo do Beča pa onda recite da smo jedinstveni u svijetu po tome što nam tramvaj prolazi kroz kružni tok. Jedinstveni smo samo po tome što baš nigdje na svijetu ne živi toliko pljuvača po svemu što se radi.

gle, tramvaj prolazi "kroz" kružni tok i u Beogradu i Pragu... al ak malo bolje pogledaš zapravo uopće ne prolazi kroz kružni tok nego ima svoj trak... jedino u osijeku ono što treba ubrzati i olakšati promet zapravo stvara probleme, neovisno o biserima koji ne poznaju pravila prometa i prometne kulture. kružni tok iliti rotor je napravljen da ne bi morao previše gledati oko sebe i razmišljati kada se uključiti u promet ili čekati u redu semafor... samo u osijeku u špici promet u kružnom toku mora regulirati prometnik... toliko o tome
Tiger

Jedinstveni smo samo po tome što baš nigdje na svijetu ne živi toliko pljuvača po svemu što se radi.

vjeruj mi ne pljujem, i ja radim na sl. stvarćicama, to mi je struka...
Kružni tokovi su Ok, ove i prošle godine sam bio u UK i moram priznat da nigdje nisam vidio toliko kružnih tokova, čak i na malenim ulicama, ali promet ide i ide, a ne trebaju nikakvi semafori da usporavaju promet. Jedino je tamo malo bed kada mi taksist u kružni uleti u lijevu stranu sa 35mph, srce mi u petama bude, ( treba vremena priviknut se vožnji lijevom stranom ). Mada sam vidio i kod nas jednog sa VU registracijom kako vozi kroz kružni u suprotnom smjeru, bilo je urnebesno!
hellraiser

kružni tok kao takav je jako dobra stvar, omogućava brži protok u prometu, al kružni tokovi u osijeku su , oprostite na izrazu, pravo sranje...

misliš, sama ideja kružnih tokova ili kružni tokovi?
svaki takav projekt se masno naplati............................tko placa te debilane
Čujte, nikakav problem nije sto nam tramvaj/pruga prolazi kroz kruzni tok. Po meni je veliki, ogroman problem sto ta pruga nije dodatno oznacena onim zutim prugama/trakama na cesti kako bi ju lakse uocili.
Lako je onima koji se svaki dan voze po Osijeku i posebno po tim kljucnim mjestima, ali kako je onima koji mozda prvi put ili cak rijetko dolaze u Osijek, hebeno je!
Vozaci tramvaja znaju tako prgavo proci tim opasnim mjestima, kurce se jer znaju da navodno imaju prednost ne razmisljajuci o tome sto ih ili ne vide drugi vozaci u prometu ili ne ocekuju uopce tu neku tramvajsku prugu i onda skoro nahebu......... uglavnom..
Tiger

Jedinstveni smo samo po tome što baš nigdje na svijetu ne živi toliko pljuvača po svemu što se radi.

oprosti molim te, ali dali bi mi mogao navesti sto se to tocno radi ??
svaki malo veći projekt koji se najavi, je zapravo zamišljen za prethodne vlasti ...
bavaria

svaki malo veći projekt koji se najavi, je zapravo zamišljen za prethodne vlasti ...

i svi papiri i dozvele su rjeseni..ovi samo trebaju otvorit :))
e evo vam jos jedan projekt zapocet u prijasnjoj vlasti..sređeni papiri i građevinska dozvola.samo treba pocet kopat. jebes papire. ko je to vidio sređivat ,pogotovo u ovoj HITRO.Hr drzavi

http://www.novilist.hr/Vijesti/Kronike/osijek-prvi-u-regiji-dobiva-aqua.aspx

OSIJEK Strani investitori žele na području Kopike graditi veliki vodeni park, a takvu su ideju nedavno, doznali smo, predstavili i osječkim gradskim čelnicima.

Riječ je, neslužbeno doznajemo, o velikoj europskoj tvrtki sa svjetskim referencama u polju izgradnje zabavnih (vodenih) atrakcija, a da su visoki predstavnici te tvrtke uistinu posjetili Osijek potvrdili su nam gradonačelnik Krešimir Bubalo, njegov zamjenik Ivan Vrdoljak i Zvonko Ibriks, direktor Športskih objekata.

- Istina je, posjetili su nas potencijalni investitori za projekt aquaparka. Pregovaramo. Vjerujem da bi im Osijek mogao biti zanimljiv budući da je središte šire regije i sjecište međunarodnih puteva. Obišli smo grad, prostor Kopike bio im je zanimljiv i mislim da će pronaći svoj interes - optimističan je gradonačelnik.

M. MIHALJEVIĆ

Investicija od 5 milijuna eura
Inače, cijena izgradnje takvih vodenih parkova kreće se od tri do čak 15 milijuna eura. Kako bi osječki Aquapark bio jedan od manjih parkova, koštao bi između tri i pet milijuna eura. No, Osječani ne trebaju strahovati da si neće moći priušiti (svakodnevni) odlazak na kupanje. vodeni park, naime, obuhvaćao bi tek dio Kopike.
bavaria

U tom slučaju bravo i za jedne i za druge. Za prve što su smislili, ali nisu imali snage realizirati iz razloga što je svaka investicija koštala min.30% više nego što je realno. Bravo i za ove sadašnje što nisu isključivi već prihvaćaju svaku ideju nebitno iz koje političke opcije dolazi.
Zanimljivo je ovo što govori Centurion. Trpimirova i Biljska cesta su bile državne ceste koje su svakodnevno gazile na stotine tegljača i na taj način ih uništavale. Kada je došlo pitanje obnove cesta HC su se sjetile bajnog rješenja. Proglasiti te ceste županijskim i na taj način sa sebe skinuti odgovornost.

Ne vidim razloga čemu pljuvanje po kružnim tokovima. Prisjetite se samo gužvi na Đakovštini prije izgradnje kružnog. Isto tako i na raskrižju Drinske i Vinkovačke.
Što se tiče sumnjičavosti glede ove investicije moram priznati da sam i ja poprilično sumnjičav, jer gradnja ovisi o uplati komunalnog doprinosa Hrvatskih cesta za proširenje Južne obilaznice. Ove godine bi trebali uplatiti 2 rate(i ovdje im se izašlo u susret) što bi trebalo biti dovoljno za prvu dionicu Trpimirove.
Ovo je vjerovatno jedini forum u Europi na kojem mozes vidjeti da je netko protiv kruznih tokova :( . do PEcuha kad ides prođes kroz 10 koamda,u đakovu imas par al ne ,sta ce nama kod dvorane i stadiona
centurion

Ovo je vjerovatno jedini forum u Europi na kojem mozes vidjeti da je netko protiv kruznih tokova :( . do PEcuha kad ides prođes kroz 10 koamda,u đakovu imas par al ne ,sta ce nama kod dvorane i stadiona

Nisu bitni kružni. Bitno je da se sere po nečemu!
vidim da je stislo, pa središnjica dala zapovijed da se po svim frontovima dere po neprijatelju ...

centurion ->stavio sam si podsjetnik u 2012. godinu za aquapark ...
pa se čujemo onda, da vidimo to bajno ulagnje i njegovu realizaciju ...

od svega toga, ja zasad vidim samo planove i radove koji su uobičajeni za svaki normalni grad ... komunalije ...
pernabukano

Nisu bitni kružni. Bitno je da se sere po nečemu!

to je otprilike bila krilatica HDSSB-a dok je bio u opoziciji ...
bavaria

centurion ->stavio sam si podsjetnik u 2012. godinu za aquapark ...
pa se čujemo onda, da vidimo to bajno ulagnje i njegovu realizaciju ...

od svega toga, ja zasad vidim samo planove i radove koji su uobičajeni za svaki normalni grad ... komunalije ...

pa to ja govorim svaki dan na ovom forumu.
ako papiri nisu rjeseni onda treba najmanje godinu dana da se to rjesi pa tek onda mogu krenuti radovi. ako ne bude nista od tih vecih stvari krenulo u 2011 ili se nista ne napravi u 2012 vjeruj mi da cu ja biti zesci napadac od tebe .
pernabukano

Zanimljivo je ovo što govori Centurion. Trpimirova i Biljska cesta su bile državne ceste koje su svakodnevno gazile na stotine tegljača i na taj način ih uništavale. Kada je došlo pitanje obnove cesta HC su se sjetile bajnog rješenja. Proglasiti te ceste županijskim i na taj način sa sebe skinuti odgovornost.

Ne vidim razloga čemu pljuvanje po kružnim tokovima. Prisjetite se samo gužvi na Đakovštini prije izgradnje kružnog. Isto tako i na raskrižju Drinske i Vinkovačke.
Što se tiče sumnjičavosti glede ove investicije moram priznati da sam i ja poprilično sumnjičav, jer gradnja ovisi o uplati komunalnog doprinosa Hrvatskih cesta za proširenje Južne obilaznice. Ove godine bi trebali uplatiti 2 rate(i ovdje im se izašlo u susret) što bi trebalo biti dovoljno za prvu dionicu Trpimirove.

Nije dvojbeno da kružni tokovi pridonose boljoj protočnosti prometa i da smanjuju gužve na raskrižjima. No mi Osječani imamo malo veći problem, a to su pružni prijelazi. Na kružnom toku u Đakovštini gotovo svakodnevno se zaguši promet u vrijeme vršnog opterećenja ako je na Čepinskoj spuštena rampa.
Upravo je nevjerojatna činjenica da se kroz sve te silne godine (mislim tu još i na razdoblje Juge) nisu uspjeli denivelirati ključni pružni prijelazi u Osijeku (Čepinska, Vukovarska, Svačićeva i Hutlerova). Rijeka i Zagreb na primjer, koji su poprilično veći gradovi od Osijeka, nemaju takvih problema unatoč neusporedivo frekventnijem željezničkom i cestovnom prometu. U Zagrebu je u širem centru grada pruga izdignuta nasipima i nadvožnjacima i ne stvara nikakve probleme cestovnom prometu. Kod nas prođu tri vlaka dnevno i imamo zastoje...
Ne mislim da su kružni tokovi loši, čak suprotno. Ali ipak se mora uzeti i u obzir da jednostavno hrpa ljudi ne zna njima voziti - pogotovo ako su iz manjih mjesta u okolici, pa se i s tog aspekt treba gledati što je bolje, nagruvati kružne pa nek se snalaze ili možda ipak ne.
Ali ja sam za, iako mislim da kružni na Trpimirovoj i Divaltovoj nije potreban jer često idem tim putem i u najvećim špicama pa nije stanje tako katastrofalno. Ima pouno gorih križanja.
nitko ne "sere" protiv kružnih tokova, problem su projektna rješenja kružnih tokova gdje ti posred toka prolazi tramvajska pruga te ti tako presiječe put i zaustavi promet, time se gubi bit, svrha kružnog toka. nadalje iz smjera trpimirove imaš cestu sa dva traka, dakle u krožnom toku moraju biti dva traka, što je totalno besmisleno jer se križa sa divaltovom gdje je samo jedan prometni trak(u oba smjera). dakle događati će se da se svi prije kružnog toka na trpimirovoj prestrojavaju u desni trak i stvaraju kolonu čime se gubi smisao trpimirove kao brze dvotračne ceste i protočnosti kružnog toka...
da budem i malo sarkastičan: na kružnom toku kod dvorane nema tramvajske pruge, možda bi trebalo uvesti tramvajsku liniju Dvorana-Kopika :-)
PreacheR

Morgan kaže da nije prometni stručnjak, nisam ni ja, no na našu žalost izgleda da to nisu ni oni koji su zaduženi za regulaciju prometa u gradu.

kako istinito...
PreacheR

No mi Osječani imamo malo veći problem, a to su pružni prijelazi.

to je u domeni HŽ-a ... a ne lokalne vlasti ... lokalna vlast tu može sudjelovati sa zemljištem, komunalijama, prilaznim cestama, ali sama investicija je državna ...
bavaria

PreacheR

No mi Osječani imamo malo veći problem, a to su pružni prijelazi.

to je u domeni HŽ-a ... a ne lokalne vlasti ... lokalna vlast tu može sudjelovati sa zemljištem, komunalijama, prilaznim cestama, ali sama investicija je državna ...

A one nas redovito zaobilaze. :evil:
centurion

Ingo

vrijeme ce te potvrditi ili demantirat

niko ne obecava tako puno a tako malo radi kao ova vlast na celu s gosp. bubalom valjda misle da smo maloumni, poceli su se ponašati kao ovi u zagrebu - hdz i sdp.hrvatski narod nije stoka sitnoga zuba nego vrijrdan i radišan narod.

danas citam u glasu o projektima u retfali a vec unaprijed znaju da od toga nema ništa.
što im to treba sam nas vrijeðaju do te mjere da nam se želudac preokrece.nama je jasno da oni ne mogu sami ništa napraviti bez velikoga voðe,ali nemojte toliko obecavati bez pokrica.

Poštovani,

Molimo Vas da ne koristite samo velika slova ili pretežno velika slova u pisanju poruka, jer to na Internetu predstavlja vikanje.

Deus ex machina,
moderator foruma portala Osijek031.com
okvardz

DANAS ČITAM U GLASU O PROJEKTIMA U RETFALI A VEĆ UNAPRIJED ZNAJU DA OD TOGA NEMA NIŠTA.
ŠTO IM TO TREBA SAM NAS VRIJEĐAJU DO TE MJERE DA NAM SE ŽELUDAC PREOKREĆE.NAMA JE JASNO DA ONI NE MOGU SAMI NIŠTA NAPRAVITI BEZ VELIKOGA VOĐE,ALI NEMOJTE TOLIKO OBEĆAVATI BEZ POKRIĆA.

Bilo bi divno kad te svoje plaćeničke postove (barem tako izgledaju) ne bi pisao/la velikim slovima ako ti ne predstavlja problem, osim ako ne želiš vikati na ostale korisnke foruma.

Tagovi