| Autor |
Poruka |
|
Popaj031
Ukupno postova: 40 Lokacija: OsijeK Spol:  Muško
|
|
|
|
 |
|
rencyy Ukupno postova: 19 Spol:  Nebitno
|
što im se ne zavučeš u analni sfinkter i usput pronađeš forum bez kritičkih rasprava na briljantne poteze bivših
Mogu ti reci da si glup,jedna djevojka ti kaze to "faco"koga se ja bojim??Bivsih hahah,samo da ti odgovorim na ovu temu.....Ja sam kao prvo Hrvatica i volim Starcevica kao Hrvata,kao osobu pametnu,a ne da pisem da ga treba bacit na dno drave,u kontajner ili bagerom poravnat i onda sljunkom od spomenika napravit cupriju. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
[quote="Popaj031"]
Kakva gamad na portalu osijek031... dođe mi da ne znam
|
Jel i od sebe kreces??? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nazalost,tema je osla u krivoj drini i krivom smjeru.Neki nemogu ili nezele vidit da pogrijese kad napisu o KIPU a ne zivom covjeku,pa da je doticni Antunovic uvredio Bubala il Djapica meni je svedno,i sama sam rekla da magistar lazni je sram ovog drustva,ali,kip jednog covjeka koji je pametniji bio od nas svih ovdje je vrijedzanje prvo iz nacionalnih razloga,drugo iz netrpeljivosti prema svemu sto je Hrvatsko,a trece je sto nije tog naseg Starcevica doveo na trg niti njegov unuk niti itko od familije nego bas upravo omrazeni bivsi gradonacelnik Djapic,i onda sta ima veze Starcevic sa trgom da se takve bljuvotine pisu da ga treba bacit na dno drave??Idi napisi to dzapicu i sada Bubalu koji je obecao da ce makniti ga sa trga. |
|
|
|
|
|
 |
|
Popaj031
|
a vidim razmisšljala si ti već kako to izvesti  Samo da napomenem nitko ovdje ne napada Starčevića kao osobu nego samu realizaciju spomenika, koja je kontarna samom liku i djelu A. Starčevića kao osobe.
A tvoja izjava kako ako netko izjavi nešto na forumu uzrokuje državnu uzbunu
Mislim stvarno...
To je bilo upućeno gamadi koja nas promatra! A ja za svoj zloćudni karakter odem u crkvu i ispovijedim se. Tako da svake nedjelje dođem na 0, pa mogu opet. Bogu hvala  |
|
|
|
|
|
 |
|
rockeros
Ukupno postova: 661 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ako starcevic nije zelio podizanje spomenika onda bi i trg trebali preimenovati je r je i to na neki nacin podizanje spomenika njemu isto kao i kip
ne razumijem zasto ne bi na trgu ante starcevica bio taj kip tko god ga postavio
isto tako mozemo srusiti pješački most jer su ga komunisti postavili di je sad |
|
_________________ crk'o nam Marshall-mislim na pojačalo |
|
|
|
 |
|
muvifrik
Ukupno postova: 878 Spol:  Nebitno
|
evo par razloga:
1. zato što sam starčević nije htio da mu se dižu spomenici
2. zato što građani osijeka nisu htjeli taj spomenik
3. zato što je struka rekla da taj spomenik ne pripada tamo
o sve ovo se đapić oglušio i sproveo svoju volju.
možda je zato taj spomenik toliko omražen. dakle spomenik, ne starčević kao osoba. neki to očito ne mogu prokljuviti. |
|
|
|
|
|
 |
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
|
|
|
 |
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Spomenik Anti Đapiću, koji se pogrešno naziva spomenikom Anti Starčeviću, a nalazi se na glavnom gradskom trgu, treba ukloniti, vratiti ga naručiocu (Anto Đapić), a ako ga ne želi, može se i baciti u Dravu (to bi bilo simbolično iz više razloga). No šteta sekundarne sirovine.
Radi se o sramoti grada. Netko pita, treba li i ime trga mijenjati - ja kažem, treba. Ante starčević bio je marginalan političar koji je u svoje vrijeme dohvatio tek nekih 10-ak % glasova, što mu je bio najbolji rezultat (tada je Hss bio glavna hrvatska politička snaga). Da Starčević nije u par navrata pričao o samostalnoj Hrvatskoj, ne bi ga danas nitko spominjao (što je tada bila prilično marginalna, i politički nerealna ideja). To je dakako preslab argument da bi se nekog nazivalo "ocem domovine", i da se po njemu imenuje glavni gradski trg u Osijeku. Ako ćemo biti maksimalno pošteni, Tuđman je taj trg zaslužio mnogo više (međutim, nitko se više za Tuđmana ne trga).
No Starčević je potpuno nebitan u cijeloj priči. Bitan je ružan spomenik, i današnji gradonačelnik Krešimir Bubalo, Krešimirčić, Bubi, Glavašev potrčko, nazovite ga kako hoćete, te dvoje zamjenika gradonačelnika Ivan Vrdoljak i Danijela Lovoković - od navedenih, svi troje su barem jednom "obećali" uklanjanje spomeničke rugobe sa trga.
Najavu postavljanja "Grupe građana" na krivi trg smatram katastrofom, dokazom jedne odvratne oportunističke politike pvih kvazi-desničara, ovih Hsp-ovaca, Hdssb-ovaca i ostale bagre. Uklanjanje rugobe sa trga bio bi značajan potez simboličkog karaktera, potez koji bi Bubi barem pokušao pokazati da se od lopine Đapića imalo razlikuje. Ništa od toga. Slijedi nam još 3 godine u kojima ćemo trpjeti trulo desničarenje Glavaševih sljedbenika, đapićevski model vladanja (samo sebi i svojima), i u kojih 3 godine ovaj grad mora pronaći načina da se riješi tog Hdz-ovog otpada (Hsp i Hdssb) jednom zauvijek (možda se Zemlja uruši, ali napisat ću, pa makar i izborom Hdz-a, ako se baš nitko drugi na svijetu ne kandidira). |
|
|
|
|
|
 |
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
meni su ove stepenice sa sjenom siluete govornika taaaako dooobre ... necu nikada prezaliti sto taj rad nije postavljen |
|
|
|
|
|
 |
|
Popaj031
|
definitivno
Ti si *.
da se osvrnem na boldano. HSS nije tada postojao. HSPS je Radić osnovao 1904 godine... Koja kasnije mjenja naziv u HSS.
Niti HSPS tada nije postojala. Tada su ti druškane bile opcije MAđarona, Narodnjaka i Starčevićevih pravaša. Mađaroni pogodi što su htjeli?
Pravai su bili za samostalnu RH, recimo da su bili nerealni. Dok Narodna stranka je bila, ajmo reći onda, realna i zastupala stavove o uniji s Austrijom ali ne sužanjstvu pod Austrijom.
Starčević je otac ideje domovine. Prvi puta nakon godina i godina unija i slično. Javlja se ponovno teza za uspostavljanjem svoje države, i od tada preko HPSS i dalje... budi se svijest Hrvata.
Ti si *. Nadovezuje se na objašnjenje *. A o Tuđmanu i njegovim pizdarijama koje je radio za vrijeme vlasti ne želim ulaziti. A niti o ljudima koje je ostavio iza sebe i koji su bili glavni tijekom njegove vladavine.
Nemoj, dobar si... nemoj  |
|
|
|
|
|
 |
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
Asti srca ovdje vlada toliko antihrvatstvo da više ni Đapić nije bitan, nego je bitno što hrvatski grad u kojem neki pojedinci žive ima glavni trg s imenom i kipom čovjeka kojeg Hrvati nazivaju "ocem domovine". U biti došli smo do toga da je to trn u oku nekima koji bi postavljali nekakve stepenice, vraćali grupe građana, "urbane" i "cool" kipiće i skulpturice, a u biti sve pod krinkom gušenja, stavljanja u drugi plan, marginaliziranja (pa čak na nekim primjerima i demoniziranja) svega što je hrvatsko.
Takvima sam već poručio: odjebite odavde, zašto živite u državi koju ne volite i ne smatrate svojom?? |
|
|
|
|
|
 |
|
Popaj031
|
Asti srca ovdje vlada toliko antihrvatstvo da više ni Đapić nije bitan, nego je bitno što hrvatski grad u kojem neki pojedinci žive ima glavni trg s imenom i kipom čovjeka kojeg Hrvati nazivaju "ocem domovine". U biti došli smo do toga da je to trn u oku nekima koji bi postavljali nekakve stepenice, vraćali grupe građana, "urbane" i "cool" kipiće i skulpturice, a u biti sve pod krinkom gušenja, stavljanja u drugi plan, marginaliziranja (pa čak na nekim primjerima i demoniziranja) svega što je hrvatsko.
Takvima sam već poručio: odjebite odavde, zašto živite u državi koju ne volite i ne smatrate svojom??
|
Treba svima nama egzorcist da istjera đavla koji nas opsjeda. Sto posto je đavao Srbin!
To samo onaj pametnjaković koji bi trg nazvao po Tuđmanu... A što se tiče samog kipa, sada smo došli do zanimljivog paradoksa. Sada kada je kip postavljen, kada je ta nepravda naspram Starčevića učinjena... Kako ga vratiti, ukloniti.
Ja sam da se kip premjesti u muzeuj. I zauvijek svjedoči bahatostii gluposti političke scene kako u Osijeku tako i u RH.
I naravno samom čovjeku, ocu domovine preko čijih leđa su se lomile različite ideje i koji umjesto jedinstva, koje je promicao, je poslužio na kraju za razjedinjavanje.
A ti mr. Brick...  Skontaj koji kritički pogled usmjeriti prema Hrvatskoj, da ne bi na kraju još ispao i Ustaša.  |
|
|
|
|
|
 |
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Takvima sam već poručio: odjebite odavde, zašto živite u državi koju ne volite i ne smatrate svojom??
|
sve je to belosvetska zavera, crveni, zuti i zeleni vragovi su se uvukli u sve pore drustva i unutrasnji i vanjski neprijatelj podriva temelje drzave koju smo u krvi stvorili. sad jugonostalgicari vode specijalni rat i guraju nas u neku drugu jugoslaviju.
svakako ne treba zaboraviti i masone i homosexualce ... oni su isto sigurno nesto krivi. |
|
|
|
|
|
 |
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Ovo je sjajno rješenje, kada se na forum učlani primitivac. Ispada - ti si zvijezda, a to nikad nije loše. Uostalom, ostavlja mašti na volju kojim se terminom primitivac zaista koristio.
Istina, nije bilo seljaka, bili su narodnjaci (terminološko poklapanje odgovara i političkim stavovima). Više nema narodnjaka, ali ima seljaka, ili je to sve postalo jedno te isto, no sigurno je jedno - u jeku svog političkog djelovanja Ante Starčević osvojio je u Saboru čini mi se 1 mandat, a narodnjaci preko 50. Dakle, Ante Starčević bio je značajan baš koliko i Ante Đapić danas, odnosno Danijel Srb, dakle potpuno beznačajan lik. U ono vrijeme i politički mu je program bio beznačajan, a nije baš zgodno za naciju da joj otac bude bezveznjaković. Jedina je sreća kod starog Ante da je prilično hrabro laprdao, pa se danas s tim laprdanjem možemo poistovijetiti.
Inače, Pravaši su svoje najveće uspjehe ostvarili u Hrvatsk-Srpskoj koaliciji, što je podatak zanimljiv sam po sebi. Što je o tom na nebu mislio Ante Starčević, ne zna se, jer ga bije glas da baš nije volio Srbe.
Kad malo bolje razmislim, Tuđman je zaista daleko prikladnija osoba za glavni gradski trg. Barem nije bio marginalan. Barem je pobijedio na nekoliko izbora. To što je usput uništio Hrvatsku, Bože moj, tko radi taj i griješi. Kladim se da je ideja o slobodnoj Hrvatskoj, uostalom, zasigurno nekome, u nekoj birtiji, pala na pamet i prije Starčevića, samo su je zaboravili zapisati. I sada nam je, zbog toga, baš Starčević na tisućici.
No, da ne širim temu, većina građana Osijeka, nekima mrzitelji svega hrvatskog, ružnu grdosiju sa trga maknula bi po hitnom postupku. Bubi ne sluša glas naroda, tj. volju. Bubi je dakle isti kao Ante. |
|
|
|
|
|
 |
 |
|
|