Autor |
Poruka |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
@choobra, samo govorim da voznja avionom za 325 kuna u jednom smjeru nije preseravanje. Jeftinije je od bus/vlak kombinacije, ili mozda tek neznatno jeftinije [ako ne uzimas kabinu za spavanje]. No, vrijeme je ono na cemu se najvise ustedi.
10tak sati ustede u jednom smjeru. Ako sunce izlazi oko 5h, a zalazi oko 20, to je 2/3 dnevnog svjetla, odnosno 2/3 dana po smjeru putovanja, odnosno dan i pol ukupno izgubljeno na putovanje. Naravno, nekome je putovanje autom kroz Bosnu zajebancija i provod [ima i to putovanje svojih cari], nekome je to dva dana godisnjeg manje.
@maniche, hm, da bi od Osijeka do Dubrovnika dosao za 8 sati, morao si voziti poprilicno brzo i rizicno [sto za novcanik, sto za zivu glavu]. Prosjecna brzina? Uvjeti na cesti? Na znam kad si isao, ali proslog kolovoza su "normalnu" autocestu imali samo od Zenice do Sarajeva [doduse, neka jeftinjara od cestarine]. Ostatak prepun policijskih zasjeda, kolona, i brzina s kojima se tesko do DU stize za 8 sati. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol:  Nebitno
|
dobro, između 8 i 9, nisam baš mjerio u minutu, i stajalo se..
Ne govorim o autocesti nego o magistralama koje su odlične.
Ja sam imao sreću da je cesta bila gotovo prazna.
vozio sam i do 140 km/h na nekim djelovima.. |
|
_________________ "Ne budi kao onaj koji skuplja znanje učenih i mudrost mudrih, a prema
Istini se odnosi kao jedan od glupih." |
|
|
 |
choobra
Ukupno postova: 22 Spol:  Nebitno
|
Ok, nije skupo za jednog čovjeka i ima svojih prednosti i mana, za 2 i više se ne isplati. I to je to... |
|
|
|
|
 |
Vic.Mackey Ukupno postova: 640 Spol:  Nebitno
|
Mungose.............vec 9 godina vozim Osijek-Dubrovnik.......put traje do 8 sati osim prije dvije godine, kad me kisa prala sve do Metkovića pa se put oduzio na 9,5 sati. u to vrijeme racunam stajanje u Jablanici od nekih 35-40 minuta. svatko voli provesti go na svoj nacin, netko voli obilaziti, izmoriti se još vise, a netko samo ljenčarenje. i meni ponekad dođe provesti 2-3 tjedna na nekom od svjetionika.........na povratku volim svratiti do Mostara, Sarajeva, Međugorja bla bla uvijek drugo mjesto.................kad dosegnem standard zapada, putovat cu avionom u Dubrovnik i tamo rentati prijevoz...................kako rekoh biti samo u Dubrovniku, nije neki doživljaj, radije cu novce ušteđene na avio prijevozu preusmjeriti na odlazak moje za sada tročlane obitelji u Konavovske dvore na nesto ispod peke, cjelodnevno kupanje na Lopudu, Lokrumu, Prevlaci, Puvalicama..............a ako mi prdne u glavu kako to uvijek biva ostat cu još tri do tjedan dana duže, a ne biti ovisan o datumu povratka naznačenom u zrakoplovnim kartama..........sto se tiće parkiranja, meni kao višegodišnjem došljaku u Dubrovnik ne predstavlja problem, jer znam gdje se možeš ufurat bespla, a i platiti ga 2-3 sata nije problem |
|
|
|
|
 |
|
više me brine sto prijevoz iz Osijeka do Dubrovnika mora biti skuplji nego iz Zagreba.............pogotovo kad uvode turističke tarife gdje Osijek ostaje zakinut..................u pola cijene imali bi tijekom cijele godine pun A320 prema Dubrovniku |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
|
@Vic, kao sto rekoh - svatko ima svoje razloge. Ti dakle ne putujes samo OS-DU, nego jos posjetis i mjesta usput [Sa, Mo, Me, ...]. Dakle, let tebi ne odgovara, a ni situacije nisu usporedive. |
|
|
|
 |
|
cijena karte mora biti prihvatljivija, obiteljska s time bi se slozili u to sam siguran |
|
|
|
|
 |
av8or
Ukupno postova: 189 Spol:  Nebitno
|
Neko je rekao da je cest kroz Bosnu "odlična"...
Ja ne znam kojom si ti to cestom išao, ali onom kojom sam ja prošao prije nekih godinu dana, je bila katastrofalna!!!! Mislim da sam čak i amortizere dokrajčio taj put.
Cesta, ako je tako možemo nazvati, ja bih prije rekao kolo-cesta, jer jednom kada udješ u kolotrag nema više van...
Još ako tome dodaš i kišu, nema većeg veselja...
Murije na svakom korako, posebno kroz RS.... doslovno te čekaju i gledaju koja si registraicija... I još ako te zaustavi pa na tečnoj ekavici objašnjava tj. kamči koju marku od tebe.... I još si sretan što si mu dao koju kunu, marku.... jer ako ideš po zakonu, pitanje hoćeš li se dovući do grane u sljedećih 24 sata...NEPROCJENJIVO!!!!
Kamoioni.... cijelim putem..... Traktori.... užas, posebice poslije Doboja....
Gastro-ponuda----- KATASTROFA!!!! Smrdljivi čevapi u Travniku, doslovno sramota!!!!
Sve u svemu, nikada više, prije ću platiti auto-cestu, pa se voziti kao čovjek...
Ja sam tada išao i nikada više, doduše ja sam išao Šamac-Doboj-Zenica-Kupres-Livno, destinacija Split.... |
|
_________________ Ovo je zemlja kojom - i u kojoj - vladaju populisti, bleferi, manipulatori, prevaranti, plemenski vođe, lažni proroci... |
|
|
 |
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol:  Nebitno
|
E kolega zato nekog pitaš kad ti je najbolje krenuti.
A za ceste neću komentirati..eto vic. 9 godina putuje pa neka kaže što misli o cestama. |
|
_________________ "Ne budi kao onaj koji skuplja znanje učenih i mudrost mudrih, a prema
Istini se odnosi kao jedan od glupih." |
|
|
 |
|
ceste su dobre, izbjegavam voznju vikednom, nema guzve, jedini problem je kod Kaknja jer se radi nastavak autoceste prema Zenici...............bitna stvar je izbjeci vrijeme od 07-08 i 15-17 sati kroz Sarajevo..............usporiti na izlasku iz Doboja prema Zenici jer su na krizanje postavili kamere i love crveno svjetlo. Policije ništa više nego u Slavoniji osim tek kad se dodje u Hercegovinu, posebice nadomak Mostara..............kad se kombinira neka nocna voznja, tempirati prolazak u svitanje kanjonom Neretve jer ona onda ima posebnu zelenu boju, a brda okolo poseban reljef. Subota u rano jutro proci Sarajevo nikako ne preporucujem jer su tada ajme guzve. Ako se planira okrijepa ili neka klopa puten, nikako stajati u Jablanici u restoranu Zdrava voda, nego tek restoran poslije koji dijeluje pust. Restoran zdrava voda zakida gadno na porcijama dok u restoranu poslije obilje klope. |
|
|
|
|
 |
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
Ako se planira okrijepa ili neka klopa puten, nikako stajati u Jablanici u restoranu Zdrava voda, nego tek restoran poslije koji dijeluje pust. Restoran zdrava voda zakida gadno na porcijama dok u restoranu poslije obilje klope.
|
Hehe vidiš kako sva ova naklapanja tu nemaju baš nekog smisla. Ti kažeš ovo, a ja ću ti reći upravo suprotno. Bio sam u Jablanici prije cca 2 mjeseca i upravo smo u tom sljedećem restoranu bili zakinuti (cijeli bus), a na povratku smo stali u tu Zdravu vodu i ostali oduševljeni.
Što se tiče cesta, kako gdje... RS (sjeverna bosna) loše jako, dalje oke.
A vezano za samu temu, ak se ide s ekipom/obitelji, onda isplativije autom, ako se putuje individualno, bolje avionom... al to ste već i prije mene zaključili. |
|
|
|
|
 |
|
Toliko o isplativosti odlaska avionom u dubrovnik................danas strajk pa kupe putnike autobusom iz osijeka za zagreb i neki vecernji let ce biti organiziran do dubrovnika...............mozda................"rest maj kejs" hehehehehe |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
|
@Vic.Mackey, tvoje "restanje kejsa" je jednako onom gdje netko pljuje drzavu X, jer je turist A imao tu nesrecu da je od 10 dana godisnjeg u toj zemlji - tri padala kisa.
Ovaj strajk dokazuje mnogo toga, od mulja u drzavi, do naznaka raspada, ali nikako ne ide ni u prilog, ni van priloga isplativosti putovanja avionom za Dubrovnik. |
|
|
|
 |
Leteci mungos
|
Evo jos jedna zanimljiva informacija onima koji planiraju autom do Dubrovnika:
Gotovo cijeli grad se nalazi u rezimu naplate parkiranja. Sat parkiranja 14kuna, dnevna karta 85 kuna. |
|
|
|
 |
 |
|