Studenti nisu krivi što su prosvjeodovali, ali bit ćemo svi mi krivi ako ne budemo prosvjedovali još više!
Sve više nestaje srednji sloj! Bogatima je svejedno tko plaća studij - imaju para! Sirotinji je isto svejedno, jer i kad država plaća - opet nije džabe, treba još brdo para...Meni plaća država trenutno, i to je 9400 kn po godini...Stari mi je prije prijemnog reko da ako upadnem uz plaćanje da on nema 10 000 kn godišnje i to je to. Išo bih ponovno na jesenski rok. Ali to je sića. Stan i režije su 1000 kn mjesečno. Još 500-800 za život, hranu, kartu kući...Znači još 15-20 000 kn godišnje...Tako da to što država plati je manja stavka!
Trebaju nam studentski domovi od 100-200 kn mjesečno. Treba nam pošten obrok (Bendek) - STUC se ne računa pod pošten obrok, nego nužda! Ta hrana je užas! Počeo sam radije se u stanu hraniti. Donesu mi graha moji, pa imam za 2-3 dana. Napeče mama šnicle...krompira od kuće i luka...
Upisao sam faks prije 7 godina i sada je ovakva situacija: hrana je lošija, jako lošija! Manje mjesta za prehranu! Nema kantina (nema ništa za kod kuće za doručak i večeru)! Dom je poskupio! Hrana je poskupila! Prijevoz bus je poskupio sa 55 kn povratna na 110 kn! Studenti brže i lakše polažu ispite (kolokviji) i ne vide usmeni!
Pozitivna stvar: HŽ uveo vlak OS-VK

i jeftin je, jako jeftin! Još je pozitivna stvar što ću diplomirati uskoro (nadam se) i prestati biti student!
Bilo je lijepo biti student - ali postaje sve teže!