| Autor |
Poruka |
|
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
Prijatelju dragi,
tko spominje razglas od prosle godine?
Pa cilj je ako se vec negoduje i pljuje po sadasnjoj garnituri, organizirati i pruziti bolje, raznovrsnije, kvalitetnije...
Ako stavis isti sound system kao prijasnjih godina, sa istim izvodjacima, jednakim vizualnim (katastrofalnim) identitetom, po cemu se razlikujes od dosadasnjih organizacija? Tada nisi bolji, vec losiji! Zato kazem da se sa budžetom od 50 000 kn ne moze napraviti nista hvale vrijedno. Na stranu entuzijazam i bendovi tvoji frendova koji ce doci svirati za djabe. Pricam o ozbiljnoj organizaciji sa donekle afirmiranim, kvalitetnim izvodjacima, jakom produkcijom samog eventa i odlicnim marketingom. Bez para, nema ni kvalitete! |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
|
 |
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
Potpisujem Crobexa.
Hebote vama alternativnicima samo što pjena ne ide iz usta koliko ste povampirili na jednog Joleta zato što je ukrao jedan dan prošlogodišnjeg festivala ne znam kome?
Svaki dan prošlogodišnjeg OLJM-a je bilo ponešto za svakoga i uz hrpu alternativnih festivala i "event-a", ne kužim zašto i OLJM baš MORA biti 100% alternativa?
A i avantgarde vam je dobro napisao: samo ozvučenje košta nekoliko tisuća eura (bez obzira koliko nekvalitetno bilo) i sami izvođači traže ne rijetko preko 10-ak tisuća eura za nastup (Thompson oko 30-ak ako se ne varam), a to što bi vi neki dovodili neke no-name alternativne bendove volontere, to je drugi par rukavica i nema veze s ovim problemom proračuna od oko 100 000kn. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
I ja sam bio medju onima koji su prosle godine pljuvali po OLJMu zbog po meni neprimjerenog programa. Potpuno se slazem sa jednim forumasem koji je napisao da ljudima ne treba uvijek dati ono sto zele. Misljenja sam takodjer da bi OLJM trebao imati i neku odgojnu i obrazovnu ulogu u tome svemu. Ljudima predstavljati novo, drugacije, ne nuzno bolje i kvalitetnije od onoga sto vole, ali definitvno siriti horizonte. Sa proracunom prijasnjih godina nije se uopce trebalo misliti na zaradu jer je cijeli troskovnik festivala unaprijed pokriven. Cemu onda Jole, tamburasi i slicni za okupljanje mase i zkrtanje kinte? Nepotrebno! Ako se nastavi u tom tonu, moze biti da nam u pravom hrvatskom/katolickom i slavonski tradicionalistickom duhu na otvaranju festa izmole Oče naš, Zdravo Marijo... |
|
|
|
|
 |
|
Brick Top
|
Ako se nastavi u tom tonu, moze biti da nam u pravom hrvatskom/katolickom i slavonski tradicionalistickom duhu na otvaranju festa izmole Oče naš, Zdravo Marijo...
|
Pošto ti karikiraš, karikirat ću i ja u nastavku posta:
da se takva situacija dogodi (da se izmoli Očenaš), što bi to tebi konkretno smetalo? Jel to tebe vrijeđa? Tvoju inteligenciju možda? U čemu je problem?
Ja recimo pak s druge strane vidim problem: a problem je taj što je vama alternativcima prihvatljivije i više ubermega cool i urbano i napredno paradirati po takvim festivalima u npr. kiltovima i palestinkama, a domaće nošnje i običaji su vam nešto grozno, odbojno i nazadno. Hoću reći da svoje ne volite i to je definitivno problem. Zato vam i smeta tamburaški sastav na OLJM-u.
Sve ste to zamaskirali pod krinkom širenja vidika, a pri tome gurate samo vašu opciju i vašu vrstu glazbe.
Usput rečeno, da ne bude zabune, smatram da Gavranović loše radi svoj posao, ali pri tome ne mislim da bi neka nezavisna lista J. J. Strossmayer ili kako li se već zovu (a u biti su mladež HDSSB-a) radili bolji posao. |
|
|
|
|
|
 |
|
russell
Ukupno postova: 317 Lokacija: v.lj.b. Spol:  Muško
|
Ako se nastavi u tom tonu, moze biti da nam u pravom hrvatskom/katolickom i slavonski tradicionalistickom duhu na otvaranju festa izmole Oče naš, Zdravo Marijo...
|
Pošto ti karikiraš, karikirat ću i ja u nastavku posta:
da se takva situacija dogodi (da se izmoli Očenaš), što bi to tebi konkretno smetalo? Jel to tebe vrijeđa? Tvoju inteligenciju možda? U čemu je problem?
Ja recimo pak s druge strane vidim problem: a problem je taj što je vama alternativcima prihvatljivije i više ubermega cool i urbano i napredno paradirati po takvim festivalima u npr. kiltovima i palestinkama, a domaće nošnje i običaji su vam nešto grozno, odbojno i nazadno. Hoću reći da svoje ne volite i to je definitivno problem. Zato vam i smeta tamburaški sastav na OLJM-u.
Sve ste to zamaskirali pod krinkom širenja vidika, a pri tome gurate samo vašu opciju i vašu vrstu glazbe.
Usput rečeno, da ne bude zabune, smatram da Gavranović loše radi svoj posao, ali pri tome ne mislim da bi neka nezavisna lista J. J. Strossmayer ili kako li se već zovu (a u biti su mladež HDSSB-a) radili bolji posao.
|
za narodnu nošnju imaš manifestaciju "slavonijo u jesen si zlatna" u tenji,dođi nekad zabavno je,ovo je oljm i treba sadržavat stvari koje se sviđaju mladima,a da nisu replike subotnjih kju i oks večeri ili pak tomsonovih koncerata |
|
|
|
|
|
 |
|
Brick Top
|
za narodnu nošnju imaš manifestaciju "slavonijo u jesen si zlatna" u tenji,dođi nekad zabavno je,ovo je oljm i treba sadržavat stvari koje se sviđaju mladima,a da nisu replike subotnjih kju i oks večeri ili pak tomsonovih koncerata
|
Vidiš da si pun predrasuda i zaista ne znam tko ti je napunio glavu glupostima da se mladima ne sviđaju tamburaški sastavi te da u Oksu ili Q-clubu takvi nastupaju? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
@ Brick Top
Krivo si me shvatio. Ne vrijedja me i cak mi i ne smeta. Zelim reci da za sve postoji mjesto i vrijeme. Nisam ja taj koji gura svoje i namece na takvim manifestacijama jer mene konkretno a i moje istomisljenike za savjet i zelje nikada, nitko nije pitao. Ja npr znam neke osnove tamburica, folklora, cega god, kao i zabvanjaka pa cak i narodnjaka jer mi se stalno namecu na sve strane, dok elektroniku koju osobno njegujem zna u vrh glave 10 ljudi u gradu. Tko tu koga, hm? Tko ima predrasude i stisnut je u svoje ideale ko sardina u konzervi? Btw volim i nedam na svoje, ali znam praviti razlike kada treba. Zasto ljudi igraju nogomet, kada mogu njegovati tradiciju i trenirati kamena s ramena!? |
|
|
|
|
 |
|
pernabukano
Ukupno postova: 706 Spol:  Nebitno
|
Nemojte se zalijetati sa izjavama da se sa 50 000 kn moze napraviti ista konkretno. Pogotovo ne u trajanju od 10 dana.
Najam bine i ozvucenja je bar 10 000 eura.
Takodjer su mi besmislene izjave da bi se organizacija trebala prepustiti nekoj udruzi.
|
Bolje onda napraviti kvalitetno 4 dana(čet-ned) nego loš program 10 dana.
Zašto nitko iz SZ-a nije prijavljivao OLJM na natječaj za financiranje projekata u gradu ili županiji?
Meni se sviđa inicijativa da se u organizaciji surađuje sa ljudima/udrugama koji u tome imaju iskustva i znanja. Mislim da nitko ne treba solirati već trebamo poticati mnogobojne udruge na suradnju. Najbolji primjer za to je Savez udruga Jug 2.
Tako je to i u ovom primjeru. Shvaćam da možda Gavranović nije sposoban za organiziranje koncerata, ali zato može pozvati ljude koji jesu. I na dobitku su i SZ, i udruge i na koncu ono najvažnije- STUDENTI! |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Pa nije Gavranovicev primarni cilj a i duznost organizacija OLJMa. Koliko ljudi je u tom SZu? Ovdje ne pricamo samo o koncertima, to je malo manje bitna stvar. Svih ovih godina koliko god mi negodovali svaki OLJm je imao kulturnog, umjetnickog i zabavnog sadrzaja. DA je svima po volji, nije, ali je imao. Kakve su to uopce ideje, prepustiti organizaciju studentskog festivala s dugogodisnjom tradicijom nekoj tek osnovanoj "neprofitabilnoj" udruzi gradjana? OLJM je valjda zamisljen kao izraz kreativnosti studenata i opcenito mladih, stoga ne vidim razloga da organizaciju preuzme itko drugi. Umjesto sto serendate o preuzimanju organizacije bolje da izadjete na sljedece izbore pa si osigurate kvalitetne ljude, sa kvalitetnim idejama i ispravnim stavovima. BTW 50 000 kn je jedva dovoljno za 1 (rijecima jedan) dan nekog malo ozbiljnijeg festivala. |
|
|
|
|
 |
|
pernabukano
|
Pa nije Gavranovicev primarni cilj a i duznost organizacija OLJMa. Koliko ljudi je u tom SZu? Ovdje ne pricamo samo o koncertima, to je malo manje bitna stvar. Svih ovih godina koliko god mi negodovali svaki OLJm je imao kulturnog, umjetnickog i zabavnog sadrzaja. DA je svima po volji, nije, ali je imao. Kakve su to uopce ideje, prepustiti organizaciju studentskog festivala s dugogodisnjom tradicijom nekoj tek osnovanoj "neprofitabilnoj" udruzi gradjana? OLJM je valjda zamisljen kao izraz kreativnosti studenata i opcenito mladih, stoga ne vidim razloga da organizaciju preuzme itko drugi. Umjesto sto serendate o preuzimanju organizacije bolje da izadjete na sljedece izbore pa si osigurate kvalitetne ljude, sa kvalitetnim idejama i ispravnim stavovima. BTW 50 000 kn je jedva dovoljno za 1 (rijecima jedan) dan nekog malo ozbiljnijeg festivala.
|
Ne vidim razloga sprejčavati suradnju udruga sa SZ. SZ je krovna organizacija koja bi trebala poticati (financijski/organizacijski) studentske i dr.udruge koje se bave studenstkom populacijom. Zašto primjerice AISEC nebi povodom OLJM-a organizirao razmjenu studenata, zašto UPS nebi organizirao seminar o pisanju projekata, zašto MODUS nebi organizirao neki kongres budućih medicinara, LEGOS simulaciju suđenja!? Pa tako i OS united POMOGAO u organiziranju koncerata.
Slažem se da OLJM nisu samo koncerti. Uvjeren sam da se može dogovoriti suradnja sa Umjetničkom akademijom gdje bi studenti glume za svaki OLJM priredili neku predstavu. No, treba se sjetiti takvih stvari. |
|
|
|
|
|
 |
|
slavonjara
Ukupno postova: 161 Spol:  Muško
|
sami izvođači traže ne rijetko preko 10-ak tisuća eura za nastup (Thompson oko 30-ak ako se ne varam), a to što bi vi neki dovodili neke no-name alternativne bendove volontere
|
Pa zašto uopće dovoditi nekoga tko za nastup traži preko 10k eura?
Ne vidim nijednog domaćeg glazbenika koji zaslužuje toliko para za nastup na OLJM. Pa jedno Hladno pivo koji su možda i najkvalitetniji hrvatski bend,za nastup traži duplo manje novaca. |
|
|
|
|
|
 |
|
pernabukano
|
sami izvođači traže ne rijetko preko 10-ak tisuća eura za nastup (Thompson oko 30-ak ako se ne varam), a to što bi vi neki dovodili neke no-name alternativne bendove volontere
|
Pa zašto uopće dovoditi nekoga tko za nastup traži preko 10k eura?
Ne vidim nijednog domaćeg glazbenika koji zaslužuje toliko para za nastup na OLJM. Pa jedno Hladno pivo koji su možda i najkvalitetniji hrvatski bend,za nastup traži duplo manje novaca.
|
Tko to traži 10 000E? |
|
|
|
|
|
 |
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Ja vidim razlog zasto OLJM ili neko drugo studentsko zbivanje ne bi trebale organizirati udruge ili agencije. Zato sto je rad i program studentskih udruga trebaju provoditi studenti i to na nekomercijalnoj osnovi.
Zato nikakve udruge ili agencije tipa OSunited, WLM, Mini Teatar, Koncert, Noktua i sl. [svaka njima cast na onome sto cine] ne bi trebale imati prste u organizairanju studentskih zbivanja.
Naravno, o politickim strankama, ili pseudostudentskim udrugama osnovanim po naputku iz stranackih stozera, ne treba ni govoriti.
Citat:
SZ je krovna organizacija koja bi trebala poticati (financijski/organizacijski) studentske i dr.udruge koje se bave studenstkom populacijom.
|
Je li SZ i pravno "krovna" organizacija, ili si samo vole dijeliti tu titulu kad je u pitanje grabljenje novaca?
Ako se ne varam, sve studentske udruge su samostalne udruge, bez ikakvih obveza prema SZ-u.
Nazalost, SZ-u je dana uloga rasporedjivanja sredstava studentskim udrugama i to za posljedicu ima masovno poseljacivanje i trivijalizaciju rada studentskih udruga, jer vecina novca odlazi na financiranje troskova rada SZ-a [mobiteli, "krmacenja" i sl.] te sportski i seljoberski projekti tipa "koncert Joleta" i kreveljenja probranih pojedinaca po stud-sport zbivanjima sirom zemlje, dok rad prave studentske udruge bivaju financirane mrvicama s poda.
Sjecam se da su svojevremeno udruge poput AIESECa i sl. dobivale po 2-3kuna godisnje. Toliko iznose i mjesecni racuni troskova mobitela ekipe iz SZ-a.
Zeljeti da SZ placa proviziju/troskove organizacije nekakvim udrugama i agencijama moze samo netko tko bi se na tome izravno ili neizravno opario.
Ovo sto spominjes AIESEC, MODUS i sl. je ok - radi se o pravim studentskim udrugama, udrugama pri fakultetima. Ali, ni OSunited, ni WLM, ni Mini Teatar nisi udruge studenata. Nije ni ona parastranacka organizacija koju je netko ovdje spomenuo, a naziva se studentskom udrugom [JJ.Stross ili tako nesto].
Zato, ne brkajmo kruske i jabuke i ne podvaljujemo kukavicja jaja. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
 |
|
pernabukano
|
@Leteći M.
Nitko ne spominje komercijalne organizacije poput Noktue, Koncerta i sl., već udruge koje se bave organiziranjem koncerata već duže vremena i koje su se pokazale uspješnima. Ovdje sam kao primjer spomenio Os united, ali moguće da ima i drugih udruga ili pojedinaca koji su stanju POMOĆI ekipi SZ-a oko organiziranja samih koncerata.
Sve u svrhu dobivanja što kvalitetnijih sadržaja. Ili će ti se događati Jole, ptice gavrani, bijela boja i sl. |
|
_________________ Moj Osijek... |
|
|
|
 |
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Sorry, ali to em nisu sudentske udruge, em su to "udruge", odnosno ekipe koje koristi maglovite zakonske okvire za komercijalnu djelatnost. Necemo se praviti gljivama.
WLM i Osjecka pivovara su se zimus hvalili kako je produkcija satora preko Drave [ukljucujuci i promociju] [Bozicna pivnica] kostale preko milijun kuna. Toliko neke prave studentske udruge nisu vidjele u zadnjih 10 godina.
Citat:
Sve u svrhu dobivanja što kvalitetnijih sadržaja. Ili će ti se događati Jole, ptice gavrani, bijela boja i sl.
|
Sad plasis Joletom, a nisi spomenuo tamburase (koje si ranije podrzavao na OLJM-u), a radi se o istoj seljaciji.
Pravi politicki rjecnik. Mi cemo vam uzet novce, sve radi vaseg boljitka i pravednije raspodjele. Hvala, ne treba.
Naravno, nitko ne brani clanovima tih udruga da se ukljuce u neku od pravih studentskih udruga [pri fakultetima] i pomognu. Ako im je doista stalo do programa, to ce i uciniti. Ali, nije program ono sto je njima primarno. Primarna je lova.
No, jasan je smjer kamo vodi ovo lobiranje da OLJM organizairaju, odnosno novcem studenata raspolazu nekakve "udruge". Mozda nece biti ove godine, ali cim pobjede SZ-ovci iz "prave" stranke, vec sutra ce biti tako. Da su tvoju u SZ-u, zastupao bi oprecna stajalista.
Otislo je sve u kurac. Studenti su postali horda paisvnih zombija koja nema pojma ni koja su im prava ni obveze, bitno je samo dobiti tiplomu da bi se sutra imao posao na kojem se nece morati puno raditi.
Malo je onih srcanih i kuratih istinskih boraca za prava studenata. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
 |
 |
|
|