Vox populi: Javni apel štrajkačkog odbora i svih radnika Osječke pivovare u štrajku
Prenosimo vam u cijelosti javni apel kojega je uputio štrajkački odbor u ime svih radnika Osječke pivovare u štrajku, a koji je upućen svim građanima i institucijama Republike Hrvatske, a u prvom redu predsjedniku Republike Ivi Josipoviću, predsjednici Vlade Jadranki Kosor i vodstvu Hrvatskog fonda za privatizaciju.
Poštovani,
Svi već znamo da Hrvatski fond za privatizaciju traži svoje dionice Osječke pivovare (10.600 dionica ili 48% udjela) i da taj proces za djelatnike pivovare traje predugo, no ne znamo da li znaju da takozvani većinski vlasnik Ivan Komak (koji je prisvojio i dionice Fonda) svojim nemoralnim i neprofesionalnim postupcima vodi ovu „ZLATNU KOKU“ Slavonije i Baranje u smrt, a time uništava i imovnu Fonda za privatizaciju, odnosno Hrvatske.
Kao savjesni djelatnici tražili smo punjenje piva u tlačnim tankovima od strane štrajkača, na što „vlasnik“ ne pristaje (šteta je minimum 350.000,00 kuna).
No obavještavamo Vas da „umiranjem“ pivskog kvasca, osoba koja se naziva vlasnikom Osječke pivovare ubija i ovu tvrtku (za novo pokretanje proizvodnje treba minimum pet tjedana).
Javno Vas pitamo može li;
• Fond kao vlasnik 48% dionica Osječke pivovare dopustiti samozvanom vlasniku da uništi njihovu imovinu.
• Može li Vlada u ovo doba krize ostaviti na ulici stotine obitelji pivovare, može li dopustiti direktnu štetu na svojoj imovini (ako je Vlada upravitelj Fonda).
• Može li Predsjednik Republike, koji govori o socijalnoj pravdi, dopustiti tisuće novih gladnih usta u Hrvatskoj.
GRAĐANI HRVATSKE MOŽETE LI DOPUSTITI DA DANAS MI BUDEMO NASTAVAK PROPADANJA PRIVREDE NAŠE DOMOVINE,
a sutra vjerojatno Vi.
U ponedjeljak je Osječka pivovara „mrtva“, a ubija ju čovjek koji nije njen većinski vlasnik.
Hoćete li dopustiti još jedno ubojstvo??
Još jednom Vas pozivamo da nam pomognete u našoj borbi za život; nas i Hrvatske; Vas i svih poštenih ljudi u našoj Domovini za čiju slobodu su ginuli naši najmiliji.
Ma gade m ise više svi od reda... od političara, dupelizaca, govnojeda pa sve do kojekakvih kurčevitih glavonja... jbt danas normalan čovjek ne može živjeti kao čovjek već kao životinja, da kopa po smeću i jede ostatke od gore navedenih pojedinaca.... sramoa za samostalnu republiku Hrvatsku...
Re: Javni apel štrajkačkog odbora i svih radnika Osječke pivovare u štrajku
zanima me gdje se nalaze vlasti grada i županije u ovom slučaju izgleda da što se njih tiče podršku radnicima(čitaj glasačima) ove nesretne tvrtke trebao dati Komadina ili Jakovčić ili nedaj Bože Vidošević ???
Re: Javni apel štrajkačkog odbora i svih radnika Osječke pivovare u štrajku
grof1511
zanima me gdje se nalaze vlasti grada i županije u ovom slučaju izgleda da što se njih tiče podršku radnicima(čitaj glasačima) ove nesretne tvrtke trebao dati Komadina ili Jakovčić ili nedaj Bože Vidošević ???
Pa, valjda se zna da su Šišljaga i Bubi u Drinovcima.
Ako firma propadne, a vjerovatno hoće, neće biti kriv samo direktor. Radnici nisu htjeli raditi, pa umjesto malih plaća neće imati ništa.
Lakomi direktor i ljubomorni radnici nije baš dobra kombinacija...
e moj zlatane,da mi je znati koji si ti od komakovih ljudi!malo mi previše blatiš ljude koji traže svoja prava i smrzavaju se vani!izgleda bi se ti kad dođeš u takvu situaciju pustio nek te gaze,a plaću ne moraš ni dobit!to bi za tebe bilo idealno društveno uređenje!takvu podršku kakvu ti daješ nama mi tebi želimo kad dođeš u situaciju,pa ti pusti nek te guze
Baš bezvezna situacija. Pivo im nikad nije bolje išlo nego zadnjih godinu dana; piju ga gotovo svi pa i oni koji su ga prije prezirali. Da smo u normalnoj državi i firma i radnici bi uživali i vjerojatno dočekali čak i povišice plaća i modernizaciju proizvodnje. A u banana republic ode sve u 3pm
e moj zlatane,da mi je znati koji si ti od komakovih ljudi!malo mi previše blatiš ljude koji traže svoja prava i smrzavaju se vani!izgleda bi se ti kad dođeš u takvu situaciju pustio nek te gaze,a plaću ne moraš ni dobit!to bi za tebe bilo idealno društveno uređenje!takvu podršku kakvu ti daješ nama mi tebi želimo kad dođeš u situaciju,pa ti pusti nek te guze
NIsam komakov, niti ga poznam uopće, niti ga branim, niti ga podržavam.
''Još jednom Vas pozivamo da nam pomognete u našoj borbi za život; nas i Hrvatske; Vas i svih poštenih ljudi u našoj Domovini za čiju slobodu su ginuli naši najmiliji.''
NIsam komakov, niti ga poznam uopće, niti ga branim, niti ga podržavam.
''Još jednom Vas pozivamo da nam pomognete u našoj borbi za život; nas i Hrvatske; Vas i svih poštenih ljudi u našoj Domovini za čiju slobodu su ginuli naši najmiliji.''
Kad se neko na rat poziva odma mi je sve jasno...
nažalost zlatane ovakva događanja jako asociraju na rat tj. na borbu za golu egzistenciju,te se postavlja pitanje gdje je tu država i lokalna samuprava da daju svoj sud pa makar kakav.Najlakše je postupati kao nojevi glavu u pijesak pa nek bude što bude,što smeta ako sto ljudi završi na ulici nisu jedini???
Re: Vox populi: Javni apel štrajkačkog odbora i svih radnika Osječke pivovare u štrajku
Najnovija vijest.
Županijski sud u Zagrebu je danas donio jedino moguću i pravednu presudu.
Proglasio se nenadležnim, te se sad sve prebacuje na Županijski sud u Osijeku.
Re: Vox populi: Javni apel štrajkačkog odbora i svih radnika Osječke pivovare u štrajku
04. ožujka 2010. godine održana je konstitutivna sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Osijeka, na kojoj je za predsjednika izabran gradonačelnik Krešimir Bubalo, a za dva potpredsjednika Damir Skender, predstavnik HUP-a i Bruno Horvat, predstavnik sindikata.
Središnja tema sjednice bila je aktualna problematika u Osječkoj pivovari d.d. o kojoj su govorili predstavnici sindikata, budući da predstavnik tvrtke nije bio nazočan. Predsjednik GSV-a Grada Osijeka Krešimir Bubalo naglasio je kako je nužno, u najkraćem mogućem roku, uspostaviti socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje, a u svrhu neometanog funkcioniranja proizvodnje. Za medijatora u procesu mirenja, od strane GSV-a Grada Osijeka, imenovan je zamjenik gradonačelnika Ivan Vrdoljak.
Pojmovi "socijalno partnerstvo" i "socijalni dijalog", koji se neprestano zazivaju, imaju bitnu ulogu u stvaranju prividne slike suvremenog društva. Njima se radnike, unatoč stvarnosti koja je očito drugačija, pokušava uvjeriti u to da su radnici tobože ravnopravni partneri s poslodavcima, da oni rade zajedno u svrhu obostrane koristi te da su u gotovo pa prijateljskom odnosu. "Dijalog" se pak predstavlja kao razuman način komunikacije radnika i vlasnika/uprave te sredstvo kojim se sve treba rješavati. "Socijalni dijalog" se stoga stavlja u oštru suprotnost s "pretjeranim" i "nepotrebnim" postupcima kao što su štrajkovi, prosvjedi i drugi tipovi izravne radničke pobune u borbi za svoja prava. Ono što se pod "dijalogom" zapravo podrazumijeva su beskonačni razgovori i pregovori radničkih predstavnika s upravom/vlasnicima, koji često služe samo tome da sve ostane više-manje kako je i bilo.
Stoga, radnici Pivovare, ne nasjedajte na lažna obećanja!
pitanje za milijun kuna:koga u slučaju Osječke pivovare zastupa g.Orešković šime inače PPDIV .Mala pomoć radnici nesretne Đakovštine optužili su ga za izdaju radničkih interesa!'
Uuuuu... radnici se brinu za opstanak pivovare?!
Zasto onda nisu dopustali izlazak kamiona sa pivom za trgovine?
Zasto su se uplasili najave uvodjenja Alko-testa?
Zasto su prijetili ljudima koji su htjeli raditi?
Zasto...
Zapravo , nije ni vazno, vrlo brzo cemo svi mi zaboraviti na pivovaru.... kao sto smo zaboravili i na ostale "proizvodjace" Osijeka.
Sto prije - to bolje.
CokoPralina
Zasto...
Zapravo , nije ni vazno, vrlo brzo cemo svi mi zaboraviti na pivovaru.... kao sto smo zaboravili i na ostale "proizvodjace" Osijeka.
Sto prije - to bolje.
CokoPralina
Zasto...
Sto prije - to bolje.
e moja pralinice!ti si vjerovatno jedan od onih koji su pravili spisak onih koji će alkotestirat radnike,i odlučivat koje dok vi gore ločete u svakoj prilici,i više puta ste alkotestirani i od policije!donešena je odluka d aje TOLERANCIJA 0,0 promila,pa se ljudi pitaju gdje je tu tolerancija,kad radnik poslije doručka ne smije popit čašu piva dok se vi alkoholizirate!a i onaj test na droge bi trbao zaživit a na ključno mjesto u skladištu ste primili ovisnika!a kad ne bi spriječili one koji se boje štrajkat pa moraju vozit,gdje bi tu onda bio štrajk!objasnite ljudima kad pišete gluposti tko to nije u štrajku;par komakovih doguznika,par dobrih dečki koji su primljeni na određeno pa smo ih podržali u tome da sjede u firmi kao da ne štrajkaju,da ne bi odmah dobili prekid ugovora,i par koji su iz nekog razčoga tolko splašeni,pa ih je sramota pogledati nam u oči,jer znaju da se borimo i za njih!da vi se kao brineta za opstanak pivovare ,a nas kao boli k.za firmu u kojoj smo ostavili mladost i zdravlje i htjeli dočekati mirovinu!mi smo stare prdonje,a oni su ti koji ne mogu bez nas pokrenuti proizvodnju,al ne zato što im mi nedamo već zbog toga što NEZNAJU
mislim da Pralina i Zlatan rade za Komaka ..........ili su * koji ne poznaju situaciju u Pivovari....ili su provokatori...
NIsam komakov koji vam je k..., zašto moram odma bit komakov ako gledam to s neutralne strane. I rekao sam ranije da i nisam baš upoznat u sve. Vi ste najpametniji očigledno.
Štrajkom niko nikad ništa nije postigao.
Skinuti plaće za 1000 kn nije baš pametno. Davati otkaze isto mu nije pametno. Pogotovo ako je iz prošlosti poznat kao muljator.
Ali ni radnici mi nisu baš mudri. Ako štrajk još potraje bojim će za obadvije strane biti kasno..
NIsam komakov koji vam je k..., zašto moram odma bit komakov ako gledam to s neutralne strane. I rekao sam ranije da i nisam baš upoznat u sve. Vi ste najpametniji očigledno.
Smiri se Zlatane, nekom jos nije jasno da zivimo u demokraciji di svatko ima pravo na svoje misljenje, ne daj Boze da imas suprotno - odmah si neprijatelj do groba
Mnogi neshvacaju da privatnik NE mora biti "socijalno osjetljiv" za razliku od npr. drzave... iako mnogi privatnici ne znaju ni da je zadovoljan radnik - dobar radnik.
Znači ni u pivovari nije potpisan kolektivni ugovor ?
Pa zar to može po zakonu?
pa zar bi to uspio da radi po zakonu???? i ja imam šofera al nikako da dodje do neke firme ???!!! jel mi tko može pomoći kako uspjeti postati "većinski vlasnik"
Smiri se Zlatane, nekom jos nije jasno da zivimo u demokraciji di svatko ima pravo na svoje misljenje, ne daj Boze da imas suprotno - odmah si neprijatelj do groba
Mnogi neshvacaju da privatnik NE mora biti "socijalno osjetljiv" za razliku od npr. drzave... iako mnogi privatnici ne znaju ni da je zadovoljan radnik - dobar radnik.
I da, Provokator sam!
privatnik koji je sam stvarao tvtku ne mora biti "socijalno osjetljiv" ali u pravilu jeste za razliku od od "privatnika" koji su stekli poduzeća na endemični hrvatski način.Nesposobnost kvazimenandžera uvijek u pravilu prebijaju preko leđa radnika jer za drugo nisu ni sposobni.Božesačuvej!?
nisi ti PRALINA provokator ti si * jer da nisi ne bi komentiro o Komako kao da je on vlasnik i stvorio Pivovaru .TUKANE on je prisvojio nezakonito fondove dionice i prevario davno radnike i sada si daje prvo da sa * sinom i kćerkicom govori da je Pivovara njegova...malo istraži pa onda komentiraj mulo jedna.............