Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Radnici Osječke pivovare za srijedu najavili štrajk

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Osječanin
Ukupno postova: 2492
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.02.2010. 15:53 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ma sve to treba poništiti, oduzeti dionice i iz početka. Odakle nekom vozaču u pivovari novac da kupi tolike dionice pivovare? I po kojoj cijeni? Ta NAŠA Pivovara Osijek 20 godina se sistematski pljačka i uništava. I prije se marisalo pivo, to nije nikakva tajna. Ali u zadnjih 20 godina to je sve podivljalo. Ne znaš tko pije a tko pljačka...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
eyewear
Ukupno postova: 82
Upozorenja : 1
Post Postano: 24.02.2010. 16:33 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :
maniche je napisao/la:
Stvarno je sramota, ako se već ide u štrajk da niste ujedinjeni..

Naravno da nisu ujedinjeni, kada pripadaju sukobljenim političkim opcijama. I to ne samo predstavnici, nego i članovi.

eyewear je napisao/la:
možda je to tebi primitivno jer si preko veze negdje dobio posao i sad uživaš ali radnicima koji rade preko 30-ak godina u Pivovari i svojim rukama su ju izgradili to je borba za goli život...

Ti koji rade 30 godina zasigurno nisu izgradili ovu pivovaru. Ili je laž da postoji 400 godina.

No ti isti nezadovoljni radnici, njih polovica, koji će štrajkati - nazovimo ih prigodno "Glavaševcima" - nisu se bunili kad je Pivovaru u sumnjivim okolnostima kupio Josip Gucić, pa ju vrlo brzo i lako umalo potpuno upropastio.

Freya_os je napisao/la:
"...Na predstavnika radnika koji je autom zapriječio ulaz u Pivovaru nasrnuo je Komakov sin Ivica koji je, kao i direktorova kći, bez natječaja zaposlen u Pivovari.

Samo potpuni kreten od novinara može napisati u članku da je u privatnoj firmi netko dobio posao bez natječaja. Što je onda osoba koja takav kretenski članak prenese na forumu, ne bih znao.

eyewear je napisao/la:
komak kaže da će biti po njegovim pravilima-e nećeSmile

E hoće.

Naime, čovjek je, barem zasad, vlasnik firme. U civiliziranim zemljama uprava upravlja firmom, a ne sindikat (i to jedan od dva). Da sam Komak, otkazi bi prštali nevjerojatnom brzinom.

To naravno ne znači da se uskoro neće utvrditi da Komak nije vlasnik firme. Ako se ne varam, nezadovoljni sindikat Glavaševaca podnio je pregršt kaznenih prijava, i ako su u pravu, nemaju razloga strahovati. No njima se štrajka i prije nego Državno odvjetništvo napravi posao, što je znakovito samo po sebi. Prije i nego što će Fond za privatizaciju tužiti Komaka.

Sve je to klasičan primjer kako propadaju hrvatske firme. Očito da nema spasa za Osječku pivovaru - kada pogledamo te ljude koji tamo rade, to je barem jasno. Glavaševci, Đapićevci, Gucićevci, Komakovci...

Činilo se da taj Komak, koliko god nezgrapno istupao u javnosti, ima dobre namjere i barem solidan početak. No, nikad nećemo saznati da li bi i uspio. Teško ćemo saznati i kako je došao do Pivovare, no za pretpostaviti je da nije sve bilo, kako bi rekli, u skladu sa zakonom.

o kojim ti glavaševcima ti pričaš?radio sam tamo...nitko nije za glavaša prijatelju...a firmu su izgradili ako ne ti ljudi onda njihovi očevi djedovi...ako ćemo iskreno očito je da je glavaš vlasnik pivovare;) tako da si pobrko lončiće...

a što se tiče gucića u čije sam vrijeme i ja radio,plaća je uvijek bila redovita...plaćali se prekovremeni,slobodni dani,igrađena PET linija...stoga,gucić je bio "mila majka" za ovog gospodina komaka....

a on je kao vozač kupio pivovaru za sitnu lovu koju mu je kao dala sestra koja je podigla kredit u njemačkoj:)SmileSmile smiješan si prijatelju i nemoj pisati o nečemu što neznaš.pozdrav

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.02.2010. 18:21 
Naslov:  

eyewear je napisao/la:
o kojim ti glavaševcima ti pričaš?radio sam tamo...nitko nije za glavaša prijatelju...

Makar šta. I meni svašta pada na pamet.

eyewear je napisao/la:
a firmu su izgradili ako ne ti ljudi onda njihovi očevi djedovi...

Znači da se u pivovari već stoljećima radnici primaju po familijarnoj liniji? Kako onda možete prigovarati Komaku što je zaposlio sina? Pivovara je izgleda, drugi naziv za nepotizam.

eyewear je napisao/la:
ako ćemo iskreno očito je da je glavaš vlasnik pivovare;) tako da si pobrko lončiće...

a što se tiče gucića u čije sam vrijeme i ja radio,plaća je uvijek bila redovita...plaćali se prekovremeni,slobodni dani,igrađena PET linija...stoga,gucić je bio "mila majka" za ovog gospodina komaka....

Ako ćemo iskreno, jedino je pitanje zašto se uopće trudim odgovarati na ovakve nebuloze. Čak i vrapci na osječkim granama znaju tko je Guciću za par milijuna ondašnjih njemačkih maraka sredio pivovaru, te tko se rukama i nogama borio da ista ostane u Gucićevom vlasništvu - pogađate, Glavaš.

A ako je Gucić bio mila majka za ovog Komaka, svaki je komentar suvišan. Važno da je tebi plaća bila redovita - to što je firma rapidno propadala, nikom ništa. Ti si dokaz da radnike katkad ne treba ništa pitati - slično kao i u Đakovštini. Inače, Gucić je garantirao vedru budućnost, pa zar nisu i ostale firme tog švercera zlata izvrsno poslovale?

eyewear je napisao/la:
a on je kao vozač kupio pivovaru za sitnu lovu koju mu je kao dala sestra koja je podigla kredit u njemačkoj:)SmileSmile smiješan si prijatelju i nemoj pisati o nečemu što neznaš.pozdrav

Ja zaista ne znam kako je kupio pivovaru. To je potpuno svejedno, uostalom, ako će firma početi raditi uspješno, makar otpustila pola zaposlenika. No zanimljivo je da ti znaš kako je Komak kupio pivovaru - kako će to očito biti predmet interesa Državnog odvjetništva i Fonda za privatizaciju, stvar će izgleda biti brzo riješena - samo trebaju kontaktirati tebe, bivšeg radnika, da im to ispričaš.

kišni čovjek

Ukupno postova: 63
Post Postano: 24.02.2010. 18:34 
Naslov:  

maniche je napisao/la:
..a vas 300 u dva sindikata ne možete otić skupa u štrajk.

... nemogu otici skupa jel je PPDIV uz Komaka i uopce nedrzi do prava radnika , ljudi koji su tu uclanjeni su sezonci i ljudi koje je Komak doveo ( samo da ostanu raditi ) i sefovi ...

... strajkati je u ovom slucaju potrebno jel se vrsi samovolja pojedinaca i krsi zakon, smanjuje se placa i prava radnika i katalog radnih mjesta nije po zakonu, ali je najveci razlog taj da se nastoji ukazati na sve to i da se pokrene drzavni aparat, a ne da ispadne da se radnici slazu sa svime i sute, zato je doslo do strajka ... bilo bi i vise ljudi samo da se neboje za svoja radna mjesta ...

..smatram da su ti ljudi opravdano stupili u strajk jel mislim da pivovara nije zasluzila da prode kao i sve slavonske firme giganti ... svi bi trebali pokazati barem malo suosjecanja prema tim ljudima ...

Post Postano: 25.02.2010. 13:04 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la:
eyewear je napisao/la:
o kojim ti glavaševcima ti pričaš?radio sam tamo...nitko nije za glavaša prijatelju...

Makar šta. I meni svašta pada na pamet.

eyewear je napisao/la:
a firmu su izgradili ako ne ti ljudi onda njihovi očevi djedovi...

Znači da se u pivovari već stoljećima radnici primaju po familijarnoj liniji? Kako onda možete prigovarati Komaku što je zaposlio sina? Pivovara je izgleda, drugi naziv za nepotizam.

eyewear je napisao/la:
ako ćemo iskreno očito je da je glavaš vlasnik pivovare;) tako da si pobrko lončiće...

Ako ćemo iskreno, jedino je pitanje zašto se uopće trudim odgovarati na ovakve nebuloze. Čak i vrapci na osječkim granama znaju tko je Guciću za par milijuna ondašnjih njemačkih maraka sredio pivovaru, te tko se rukama i nogama borio da ista ostane u Gucićevom vlasništvu - pogađate, Glavaš.

A ako je Gucić bio mila majka za ovog Komaka, svaki je komentar suvišan. Važno da je tebi plaća bila redovita - to što je firma rapidno propadala, nikom ništa. Ti si dokaz da radnike katkad ne treba ništa pitati - slično kao i u Đakovštini. Inače, Gucić je garantirao vedru budućnost, pa zar nisu i ostale firme tog švercera zlata izvrsno poslovale?

eyewear je napisao/la:

Ja zaista ne znam kako je kupio pivovaru. To je potpuno svejedno, uostalom, ako će firma početi raditi uspješno, makar otpustila pola zaposlenika. No zanimljivo je da ti znaš kako je Komak kupio pivovaru - kako će to očito biti predmet interesa Državnog odvjetništva i Fonda za privatizaciju, stvar će izgleda biti brzo riješena - samo trebaju kontaktirati tebe, bivšeg radnika, da im to ispričaš.

stvarno su ti neke izjave u najmanju ruku čudne...
a što je to komak pozitivno napravio za pivovaru???

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 25.02.2010. 15:05 
Naslov:  

eyewear je napisao/la:

Kao osoba koja rad te firme prati u medijima, zapamtio sam nekoliko stvari - nova boca, drugačiji marketing, investicija u proizvod (navodno se kvaliteta piva poboljšala, tako kažu oni koji ga piju), a najvažnije od svega, Pivovara je nakon 8 godina prvi puta poslovala s dobiti. Nije ne znam što, ali je pomak nabolje.

Kako je cilj svake firme da ostvaruje dobit, to u isto vrijeme garantira da firma neće propasti. Hoće li dobiti biti i za godinu ili dvije, to ćemo vidjeti, ali zasigurno je neće biti ako radnici budu kamionima blokirali ulaz u firmu. Kaže se - sjeku granu na kojoj sjede.

Ne treba zaboraviti - Pivovara nije brodogradilište - ako počne bilježiti gubitke otići će u stečaj, i nitko ju neće spasiti. Samo iz tog razloga ne podržavam ovakve poteze sindikata - otpuštanja mora biti, jer je očito radnika previše. Bolje i to, nego da propadne cijela firma. Iako bi mi svi bili sretni kad bi Pivovara proizvodila piva više od Heinikena i zapošljavala 100.000 ljudi.

maniche

Ukupno postova: 1173
Post Postano: 25.02.2010. 15:12 
Naslov:  

popravila se kvaliteta piva, tako se barem meni čini.
dal je to zbog te nove boce i medijske prisutnosti, ne znam..al pivo je nakako bolje.
felt ima istine u tome što ti pričaš ali ako je istina da taj želi rezat plaće 40-50% onda jebiga..pa ne rade ti ljudi za 8 tisuća kuna.

Osječanin
Ukupno postova: 2492
Post Postano: 25.02.2010. 16:22 
Naslov:  

Pivo se popravilo i prije početka medijske kampanje! Wink

Freya_os
Ukupno postova: 37
Post Postano: 25.02.2010. 18:41 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :
eyewear je napisao/la:

Kao osoba koja rad te firme prati u medijima, zapamtio sam nekoliko stvari - nova boca, drugačiji marketing, investicija u proizvod (navodno se kvaliteta piva poboljšala, tako kažu oni koji ga piju), a najvažnije od svega, Pivovara je nakon 8 godina prvi puta poslovala s dobiti. Nije ne znam što, ali je pomak nabolje.

Kako je cilj svake firme da ostvaruje dobit, to u isto vrijeme garantira da firma neće propasti. Hoće li dobiti biti i za godinu ili dvije, to ćemo vidjeti, ali zasigurno je neće biti ako radnici budu kamionima blokirali ulaz u firmu. Kaže se - sjeku granu na kojoj sjede.

Ne treba zaboraviti - Pivovara nije brodogradilište - ako počne bilježiti gubitke otići će u stečaj, i nitko ju neće spasiti. Samo iz tog razloga ne podržavam ovakve poteze sindikata - otpuštanja mora biti, jer je očito radnika previše. Bolje i to, nego da propadne cijela firma. Iako bi mi svi bili sretni kad bi Pivovara proizvodila piva više od Heinikena i zapošljavala 100.000 ljudi.

Ti pratis u medijima(???),a neki od nas imaju članove obitelji koji tamo rade 30 godina...tako da smo malo upuceniji kako se sve odvija tamo...

bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 25.02.2010. 18:53 
Naslov:  

i sto sada? doci cu u osijek i ostati zedan iili piti pan?
Ne znam kakva je situacija 'unutra',ali postoje i elegantnija rjesenja ovog pitanja od fizicke blokade poduzeca.

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
Freya_os
Ukupno postova: 37
Post Postano: 25.02.2010. 18:55 
Naslov:  

bazooka_joe je napisao/la :
i sto sada? doci cu u osijek i ostati zedan iili piti pan?
Ne znam kakva je situacija 'unutra',ali postoje i elegantnija rjesenja ovog pitanja od fizicke blokade poduzeca.

A sto kada se sva ta "elegantna" rješenja istrose,a direktor i dalje ne postuje zakone nego radi sto i kako on hoce??

eyewear
Post Postano: 25.02.2010. 21:17 
Naslov:  

vama zbilja nije jasno da komak ništa dobro u pivovaru nije donio,sve ideje o amrketingu i boci su već postojale,čovjek uništava firmu...

na čemu on zasniva svoje argumente za drastično smanjenje plaće ako firma posluje u dobitku???

murinjos
Ukupno postova: 21
Post Postano: 26.02.2010. 13:18 
Naslov:  

nije mi jasno kako neko može braniti komaka!pa taj je nemarom države došao na čelno mjesto pivovare iako ima 4 razreda osnovne škole.već je ne poštujući prošlogodišnji kol.ugovor smanjio plaće radnicima za 30%,potpisuje nebulozni kol.ugovor sa sindikatom u kojem ima 15 radnika(đubrad o šefova i radnici na određeno),planira otjerati 100 ljudi a istovremeno prima nove,pada mu prodaja iako laže da raste,prodaje nekretnine i pokretnine pivovare i to prikazuje u dobit,te si isplaćuje dividendu.istovremeno njegov sin maltretira starije ljude te svakodnevno po nekoliko paleta piva da bi zadovoljio svoju kockarsku strast,a neki još krive radnike što štrajkaju.stvarno sramota!

mali R

Ukupno postova: 40
Post Postano: 26.02.2010. 14:41 
Naslov:  

Bla, bla, bla.... I ja bi štrajkao da ne dobijem otkaz na poslu na kojem ništa ne radim a plaćaju me.

Burence

Ukupno postova: 143
Post Postano: 27.02.2010. 0:51 
Naslov:  

murinjos je napisao/la :
pada mu prodaja iako laže da raste

Mislim da nema istine u ovoj tvojoj izjavi; radim u drugoj firmi ali pratim prodaju i marketing pivovare u svakoj radnji koju obilazim i nigdje nisam dobio odgovor da se prodaja piva smanjila, čak štoviše, sve ostalo je stalo osim piva i cigara!

Zašto ljudi nisu na strani radnika!? Zato što se zna da tamo radi masa ljudi koji su pijani na radnom mjestu i ne žele raditi! Znam osobno putnika pivovare koji je donio 20-ak narudžbi da bi mu netko tamo prigovarao u smislu "tko će to slagati i voziti"!? Pa halo, tako nekome bi odmah uručio radnu knjižicu i nogu u dupe - doslovno!

Prenijet ću jednu izjavu koju sam čuo od vlasnika jednog kafića: "Ne znam šta se uopće Komak j... na taj način. Nek jednostavno ušeta u smjenu sa dregerom u ruci i riješit će se 30% radnika!". Smiješna izjava ali i istinita.. Onaj "ljubazni i uvijek nasmiješeni" čiko u diskontu sumnjam da je i 1 dan ispod 1.5 promila!

Skoči u forum: