Ugostitelji: Problem nisu kafići nego opijanje na ulici

Osijek

Ugostitelji: Problem nisu kafići nego opijanje na ulici

Vijenac Augusta Šenoe, “pijana promenada”, Mini teatar, područje oko Elektrotehničke škole, parkovi, benzinske postaje i njihovi kafići, veliki trgovački centri koji rade do 21 sat - neka su od mjesta na koje ugostitelji upozoravaju kao “katalizatore” nereda, mjesta na kojima se mladi okupljaju, opijaju te kasnije uništavaju po gradu i prave nered u kafićima i noćnim klubovima.

Na ta su mjesta upozorili i vlasnici šest noćnih klubova tijekom sastanka s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i predstavnicima policije.

- U lokalima nema većih problema, a brojne pritužbe upućene nama odnose se na stvari koje se događaju 100 ili 200 metara od lokala, kažu ugostitelji i tvrde kako se mladi opiju prije dolaska u kafiće.

- Na benzinskoj postaji koja se nalazi na putu za Tvrđu noću vikendom bude nevjerojatna gužva. Radnici na postaji puštaju po pet-šest osoba unutra i zatvore vrata, vjerojatno zbog straha od krađa. Većinom su to mladi koji na benzinskoj kupuju alkohol. Dok stignu do moga lokala, već su (polu)pijani - kaže vlasnik jednog kafića iz Tvrđe.

Njihov kolega prst upire i prema velikim trgovačkim centrima koji rade do 21 sat.

- Kupe par piva, vina, bocu pelinkovca ili 'unučiće', subotom navečer na blagajni ne možeš od njih doći na red. Pogledajte samo koliko ih ima s plastičnim bocama koji vikendom hodaju po gradu, a većina je mlađa od 18 godina. Nije u boci samo sok, kaže on. Ima, međutim, i ugostitelja koji su nešto blažeg stava: Ne može se to pitanje rješavati samo zabranama. Uvijek je bilo druženja uz gitaru i alkohol, a pogotovo danas kada je opća neimaština u društvu. Treba mlade držati pod kontrolom, osigurati im mjesto gdje neće biti smetnja, kaže.

Bubalo pozvao građane da dojave problematična mjesta

Bubalo kaže kako će problem "pijane promenade" riješiti novi komunalni red, a pitanje Mini teatra "pročešljavaju" stručne službe Grada. Kazao je još da će prostor oko "Emše" biti osvijetljen ove godine u sklopu projekta rekonstrukcije Istarske ulice, te zaključio kako očekuje od novog Vijeća za prevenciju da točno odredi sve lokacije koje treba osvijetliti, gdje trebaju češće policijske ophodnje... Pozvao je i građane da se obrate Gradu s prijedlozima lokacija na kojima treba prevenirati.

Inzistiramo da Grad zabrani ispijanje alkohola na javnim mjestima, jer trenutno policija pijanu djecu na ulicama može samo gledati. Nemamo ovlasti oduzeti im alkohol, niti ih sankcionirati, kažu iz policije

Tekst: Mario Mihaljević/Glas-Slavonije.hr

Pročitajte i...
[06.02.2010.] Noćni klubovi: Ne bude li reda, Grad će skratiti radno vrijeme!
bla bla .... opet jedno te isto ....

pa normalno da se vani pije
kad je cuga u birtiji skuplja neg u konzumu
pijem vani i pit cu vani, a kad dodje ljeto onda cu se tek drobit vani, jedino me moze sprijecit neka cijena piva od recimo 7 kn ?
Redakcija 031

Inzistiramo da Grad zabrani ispijanje alkohola na javnim mjestima, jer trenutno policija pijanu djecu na ulicama može samo gledati. Nemamo ovlasti oduzeti im alkohol, niti ih sankcionirati, kažu iz policije

ma jelda?
.bitno da sada vikendima uzimaju i sipaju alkohol ljudima i prijete kaznama i zapisuju :)
divno.
Uvijek je netko drugi kriv.
mogu oni zabranit opijanje na javnim mjestima.onima kojima je do opijanja pa poslije razbijanja i pravljenja nereda po gradu ce se opit i kod kuce ili naci neki drugi nacin.

i opet ponavljam nevidim kakav je problem mini teatra??
nobody weird like me

mogu oni zabranit opijanje na javnim mjestima.onima kojima je do opijanja pa poslije razbijanja i pravljenja nereda po gradu ce se opit i kod kuce ili naci neki drugi nacin.

balavurdija je problem mini teatra
punk urac

nobody weird like me

balavurdija je problem mini teatra

balavurdija od kolko godina?
neznam,nisam previse bas u teatru al kad jesam nema bas po mom puno kak kazes " balavurdije"
od 16,17 godina
a najbolje zabranit svima ko nema 18 il vise izlazit.stalno se po njima sere a di bi izlazili oni koji nece na cajke
nobody weird like me

a najbolje zabranit svima ko nema 18 il vise izlazit.

tako je. doma spavat nakon dnevnika
kriticne godine su od 13 do 20 godina.

sve takve koji imaju toliko godina, treba poslati u gulage, radne logore, rudnike ili jednostavno zatvoriti u neke ustanove dok im to stanje u kojem su ne prodje.

tako cemo rijesiti gotovo sve probleme ... od opijanja, losih ocjena, sexa i najopasnije ... masturbacije!
Ne vidim kakav je problem Mini teatar, jedino mjesto za normalne ljude ( smatram one koji ne slušaju cajke pa nemaju gdje izać ), tu bude i mlađih i starijih i nikad ne vidim tzv. opijanja , uvijek dobri koncerti i dobra zabava...dapače, manje je balavurdije nego u cajkaroškim kafićima u Tvrđi, nikada ne bude problema i tučnjava što je npr. učestala pojava na cajkama.
ma jedu govna... žale se u tvrđi što se vani pije... pa normalno da ću se vani napit jbt kad 15 kn naplati one api za oči ( pivo 0.25; max 0.33 )... za 15 kn kupim dvoguzu i boli me kurac... il dodam još neku siću i kupim si vina i uživaj... gdje bi stigli kad bi se cugalo po kafićima, pa da izađem sa 200 kn van žico bi za trovača...

a što se tiče oblokavanja vani... to je debilno za zabraniti... pa pusti ljude da rade šta hoće, ali zato treba staviti puno veće kaze (uz to da policija počne raditi svoj posao ) za nasilje, razbijanje i ostalo... po tome treba zabraniti i da piješ sok vani, pušiš cigaretu il čitaš novine...
to u kojem kontekstu ugostitelji spominju mini teatar i zašto, nema veze ni sa razbijanjem ni neredima ni balavurdijom, a o čemu se radi znaju svi upućeniji..

u teatru sranja nema, izlazio sam tamo otkad se stari teatar otvorio i ne znam jesam u životu doživio neko sranje, a i ako je bilo, to su zaštitari sredili bez ikakvih posljedica.

što se tiče ovih seljačina što govore da balavurdija radi sranja, to neću više komentirati, ima drugi topic u kojemu se baš lijepo raspravljalo o tome :D
Zvonimirka

Ne vidim kakav je problem Mini teatar, jedino mjesto za normalne ljude ( smatram one koji ne slušaju cajke pa nemaju gdje izać ), tu bude i mlađih i starijih i nikad ne vidim tzv. opijanja , uvijek dobri koncerti i dobra zabava...dapače, manje je balavurdije nego u cajkaroškim kafićima u Tvrđi, nikada ne bude problema i tučnjava što je npr. učestala pojava na cajkama.

Nije problem cajke, tucnjave su bile i prije toga, seljacine koje izlaze van s namjerom pravljenja sranja ce otici napravit sranje tamo di je najvise ljudi a trenutno je to na...cajkama. Vi sto izlazite u MT ste valj sretni sto takvih kretena kod vas nema i normalno se zabavljate ;)
Jednostavno trgovcima samo masne kazne natovarit kad proda maloljetniku cugu ili cigarete, i kazne onome tko kupuje cugu i cigarete maloljetnicima, a "razbijacima" duplo naplatit vrijednost koju su uništili, pa da vidiš kad od roditelja uzmu par milja kuna sto ce ic opet razbijat okolo..Najviše boli kad se po đepu lupi...
metalac-os

Jednostavno trgovcima samo masne kazne natovarit kad proda maloljetniku cugu ili cigarete, i kazne onome tko kupuje cugu i cigarete maloljetnicima, a "razbijacima" duplo naplatit vrijednost koju su uništili, pa da vidiš kad od roditelja uzmu par milja kuna sto ce ic opet razbijat okolo..Najviše boli kad se po đepu lupi...

Nisu maloljetnici za sve krivi, pogledaj ove sa sela sto dođu 18-30god ti su najgori ;)
onak D!
ja ne razumijem zašto ljudi izlaze iz kuće vopče' kad postoji fejs. xD xD xD

nisu klinci krivi što im starci daju lovu svako malo.
utamničimo roditelje!
metalac-os

prije nekih mjesec dana mi u Grazu i jedno 10 klinaca oko alkohola i ladno trpaju vino i pivo i ja sad gledam koji k***c, ako kod nas ne daju klincima alkohol u većini trgovina, kako u EU gdje su stroži 10 puta daju i nakon toga vidimo da su tamo zakoni da od 16 možeš kupovati pivo i vino.. tako da ako se u europi na koju toliko zabrijavamo alkohol prodaje maloljetnicima, očito je onda neki drugi sektor malo zakazao. prvo i osnovno treba te koji razbijaju i uništavaju puno drastičnije kažnjavati, imali oni 12 ili 80 godina.. bubat kazne da mora radit 5 godina da ju otplati, zatvor, popravn dom, dobrotvorni rad (ali ne 60-100 sati kolko se sad dobije nego 2000 sati, da moraš godinu dana odrađivati i da vidiš reda)..

što je margaret thatcher napravila kaznama u engleskom nogometu, od najvećih divljaka od navijača je napravila da navijaju maltene pored ograde do koljena koju 3godišnje dijete preskoči, a kod nas samo što ne miniraju još oko ograde.. :D divljanje treba puno žešće kažnjavati.. ako netko vozi pod cugom i dobije 1000 eura kaznu, zašto nebi nekom od 20 godina dali kaznu 3000 eura kad razbije lampu, kontejner ili nešto treće i da vidiš nakon 2 godine takvih rigoroznih zakona kako bi bili kao curice svi.

Re: Ugostitelji: Problem nisu kafići nego opijanje na ulici

Pred benziskom svaki dan . Po cijelu noc nemoze se spavati svaki dan su tu. I u roku 1 godine samo 2 puta su se pojavili specijalci i sve sto su napravili su ih malo nazivcirali . Sutradan su se vratili i deru se cijelu noc . Nesto o dinamu . Ja u zivotu nisam vidio vece budale . neznam kako ove budale znaju uopce disat. Svaki dan specijalce da dodu kod benze kontrolirat. Postalo je gore nego u tvrdi. :shock:

Prilozi

• Pollicija dosla pretrazit budale sto se deru pred zgradom 2.JPG
Ni meni baš nije jasno zašto se spominje Mini Teatar, često sam tamo, i apsoLutno nikad nisam vidjeLa ništa takvo ... predrasude očito :roll:
Svaka ovakva tema dođe na isto, baLavurdiju i cajke...
što se tiče mini teatra, tamo je iznenađujuće cool atmosfera, ja također tamo nisam nikad doživio nekakvih tenzija i sranja.
nevjerojatno je kako u razmaku od samo 10 dana isti novinar parafrazirajući izjave Vrdoljaka i Bubala u isti kontekst dovodi kulturnu instituciju u Gradu u kojoj nije zabilježen niti jedan incident u kontekst sa problemima koje imaju/uzrokuju ugostitelji pritom suptilno pišući o nekakvom ''nizu problema oko Mini Teatra'' i ''pitanju Mini teatra'' koje "pročešljavaju stručne službe Grada''.
jednostavno je to previše koincidencije.

čini se kako je sve potaknuto klevetničkim sugestijama upravo tih famoznih ''ugostitelja'' odnosno interesnih lobija i lakomislenih, taštih pojedinaca kojima je kultura i urbani zvuk trn u oku. multikulturalni centar Osijeka gdje se njeguje glazbena kultura u gradu, nakon što je uređen i data mu svrha, najvjerojatnije bi preuzeli i pretvorili u još jedno leglo neukusa i lakonotnih poskočica :roll:

toga ima samo u Hrvatskoj.
to sa zabranom nema nikakvog smisla! kao prvo, onaj tko hoće pit na javnom mjestu pit će, bilo mu zabranjeno ili ne. sam primjer je zabrana prodavanja cigareta i alkohola maloljetnima. mladci imaju nekog tko će im kupit, pa u krajnjem slučaju će povuć za rukav simpatičnog dedeka i reć "striček, budete mi kupili cigarete za tatu?" kao drugo, takva zabrana ljude će stjerat sa promenade u neku zabit.. ovako na promenadi ljude možeš kontrolirat, a di ćeš ti nać decu kad se budu posakrivala :D
i treće.. recesija je, nemam ja te pare za pit u kafu :)
Di je taj VIJENAC Augusta Šenoe?! NIKAD ČUO,
Znam di je Trg Augusta Šenoe, ali vijenac? ups...
Bubalo najavljuje novi komunalni red kojim ce ovaj problem biti rijesen. Drugim rijecima, za ocekivati je da ce u skoro vrijeme biti zabranjeno konzumiranje alkohola na javnim povrsinama u gradu [parkovi i sl.]. Neovisno o tome radilo se o maloljetnicima, punoljetnicima, rockerima, punkerima ili cajkaroshima. Zabrana ce rijesiti sve probleme. Krizem i macem u sirenje Ljubavi i Istine.

Mladi s plasticnom bocom u ruci su nas najveci problem, kako je (prema tekstu) rekao jedan od ugostitelja, koji vjerojatno pivo ne prodaje ispod 15 kuna za 0.25L. Bubalo mu vjeruje. Tesko je ne vjerovati postenjacini i trudbeniku.

Tja, necemo valjda dozvoliti da se mladi u Osijeku zabavljaju poput onih u Cardiffu?!

Ruke ce trljati ugostitelji i svi oni koji se u nedjeljno jutro sablaznjavaju na putu prema jutarnjoj dozi oltarske Istine i prosvijetljenja. Ne sumnjamo da je medju njima i nas gradonacelnik, osoba koja s ponosom kirvajskom narukvicom po svijetu pronosi poruku ljubavi iz Medjugorja.

Drzimo palceve da nas Nase Vodstvo upise na katolicku kartu svijeta. Neka svi znaju koliki vjernici (i k tome Hrvati) obitavaju u ovom gradu prepunom krscanske ljubavi, razumijevanja i medjusobnog pomaganja i dijeljenja.

Amen, braco Hrvati!
A ček jel se to odnosi i na pivo i vino? Mislim oni su ipak prehrambeni proizvodi, a koliko sam ja uspio shvatiti ovim komunalnim redom neće biti obuhvaćena zabrana kasnog "večeranja" po parkovima :D... Tako treba, udri po zabranama to je najjednostavnije, hebeš edukaciju... Žalosno, žalosno...
Bilo bi glupo da pišem kako je super piti vani iz tog i tog razloga i tu glumiti "isusa" i pripovijedati o neznam čemu....jednostavno..uvijek će se piti vani...uvijek je i uvijek hoće.Nepostoji nikakav zakon osim zatvorske kazne koji bi spriječio opijanje vani.Ali neda mi se ni oko toga...

Ono što me najviše jebe od svog ovog texta je što opet grad pokušava zamastiti oči građana sa nekom toliko nebitnom banalnom gluposti kao opijanje djece vani i tako opet miče glavne i prave probleme ovoga grada.I opet se pokušava svrstati policiju u dobre građanske prijatelje koji se bore protiv teškog kriminala....kao što su maloljetna djeca koja se opijaju...pa i ima smisla tu i tamo ćope nekoga radi opijanja vani,ili sa jednim jointom,..možda je i prošao kroz crveno na pješačkom..nebitno...bitno je da se vidi da se radi....a što se radi...to je tak nebitno...

Fuj gadite mi se svi skupa zajdno...(Svi koji se prepoznaju u ovoj rečenici...e baš na vas mislim :) )
Vječno forumsko relativiziranje problema, "ima većih problema". Takvim razmišljanjem ne bi se nikad ništa riješilo, jer UVIJEK postoji veći problem.

Trebaju nama nekakvi talibani, pa da naučimo cijeniti slobodu kakvu ovdje imamo.
jadni ugostitelji isticu problem pijenja vani

bas me zanima jel itko od njih ikad bio na korzu u njihove vrijeme i na takvim mjestima

problem divljanja i unistavanja - je u losem odgoju daj tom idiotu sto razbiju lampu godinu dana popravnog doma u nekoj zabiti usred ničega, pa da vidis

što se tiče alkohola, licemjerni vlasnisi ističu da je problem opijanje vani, i što jadna djeca piju, boli ih neka stvar, oni bi htjeli da jadna djeca piju kod njih

treba lupat kazne svima koji prodaju alkohol, cigarete maloljetnicima, i ne mislim na kaznu od 5, 10, 20 tisuca, daj mu 100k kazne trgovini i jos 20k ovom sto je prodao, nece mu vise nikad napamet past takva ideja
ma gle kokošarima od ugostitelja u tvrdji mini teatar je trn u oku, ajmo pričati o sadržaju koji nude, o cijeni i ponudi pića u njihovim lokalima, NULA nude cajke i gluposti nisu sposobni organizirati radne smjene konobarima a ne program za tjedan u klubu, mjesec dana programa u njihovim klubovim i lokalima vjerovatno bi im izgledao kao misija na mjesec, ne žale se oni na to što mladi piju vani pa je to loša pojava i društvo u cijelini bi to trebalo promijeniti, oni se žale što klinci pazi ovo... ne piju kod njih u lokalu pa da im tu grad pogura malo ako može katastrofa za ovo treba napraviti peticiju i dići udruge građana na noge ovaj ceh ugostitelja ne da nije upućen već je jebena katastrofa za ovaj grad
Jasno.

Ugostitelji su sve postenjacina do postenjacine. Krvavo se i zuljevito znoje kupujuci pivo za 5 kuna po veleprodajnoj cijeni i onda ga prodajuci maloljetniku za 15 kuna. Krvav je to posao. Zamisli, jos moraju imati i konobare i voditi brigu o medjuljudskim odnosima, moraju razbijati glavu o nacinima eskiviranja placanja spomenicke rente i naknada za terase, moraju traziti rupe u zakonu... Jadni oni, buhuhuhuhuhuhu, placimo sad zborno nad njihovom sudbom kletom.

No, ugositetlji nisu tema. Tema je komunalni red, tema je nas gradonacelnik koji ce taj komunalni red predloziti i koji se sastaje s ugosititeljima. Tja, nece se valjda sastatiti s mladima iz parka. Sto mu oni mogu ponuditi? Bambus iz plasticnjare?!?
Ugostitelji seruckaju..
Ali vi svi kukate da pijete po parkovima jer je program u klubovima nikakav..pa bas zato i je..nikom se ne isplati ulagat kad cete se vi oblokat u parku i onda u klubu popit 2 piva.mini teatar zivi samo zbog povoljnog prostora,inace bi odavno propao,kao sto i hoce.i onda cete kukat kako je grad mrtav.pa dajte se odlucite,dal zelite zabavu ili opijanje po parkovima?
A sto se te zabrane tice,apsolutno za,zbog sto razloga..zasto bi netko pio i radio sranja pod mojim prozorom kad ima svoju kucu/stan...
kao klinci smo se uvijek opijali po parkovima, parkinzima, benzama i sl... ili nismo imali para za nacugat se u birtiji il nam je bili jednostavno fora... a i nije se mogao zapalit joint u birtiji, jel...

"Inzistiramo da Grad zabrani ispijanje alkohola na javnim mjestima, jer trenutno policija pijanu djecu na ulicama može samo gledati. Nemamo ovlasti oduzeti im alkohol, niti ih sankcionirati, kažu iz policije "

*, kako su mi onda ispred rođene kuće napisali kaznu za
"PIJANČEVANJE NA JAVNOM MJESTU."
Pa Mini Teatar je odlično mjesto!! Tamo je super svaki put sve je super i ok i stvarno ne razumijem zašto ga tako ružno prozivaju...
Tamo uvijek neki festivali, svrike i događanja. Zar je moguće da netko od ugostitelja napada ovako umjetnike u gradu kao što su oni neki pljuvali po umjetničkoj akademiji????
Sramota!!!

koje to službe pročešljavaju mini teatar, tamo nisam ni policiju dugo vidio. Policija nije potrebna kod mini teatra jer se tamo okupljaju članovi društva koji nisu skloni stvaranju nereda i uništavanju imovine. Treba sve dopustiti,osim nasilja i vandalizma.

policija i komunalni redari imaju mnogo ovlasti koje se kao i mnoge stvari u ovom gradu/državi ne provode...za početak me zanima što upće rade komunalni redari i na koji način zarađuju svoje plaće, vec skoro 2 mjeseca po cijelom su gradu neočišćene pješačke staze a njih "ni od korova"...oni bi donosili NOVI komunalni red a ne provode niti stari...

zašto bi ITKO plaćo 15-20 kn za pivo od 0,25 i da mu još trešti ćirilica u ušima kad iste te kapi za oči mogu dobit u apoteci besplatno, uz recept???
a što se tiče policije koja kao ništa ne može - mene i ekipu su prije nekih mjesec dana zaustavili kod kolodvora, čim smo izašli iz tramvaja i ni dobrojutro ni dobardan nego ajmo dečki u postaju pirit, pili ste na javnom mjestu. ajd jebe mi se za to - al prolili su nam cugu... i kao ako se ponovi tri - četri puta sljedi prekršajna prijava... a di da pijem?
za van imam onoliko para koliko sam boca pokupio u kantini, i još ak od stare nažicam cenera, sve skupa 20 kuna, i sad da to dam za gutljaj, a više ću količinski ispišat poslje tog? ne hvala...
i jel iko zna kakav je problem teatar?? šta se tamo tolko loše događa, ja isto tako nikad nikakav problem tamo nisam vidio..

Tagovi