Autor |
Poruka |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
I uz nesreću iz crne kronike, Biljana Borzan se uspijeva istaknuti.
No, da se ne ponavljamo, od činjenice da se radi o najgoroj političarki u redovima Sdp-a u Hrvatskoj, a time i najgoroj gradskoj i županijskoj organizaciji Sdp-a u Hrvatskoj (jer ni Maksimović nije puno bolji), puno je zanimljivija vijest koje nije bilo - Bilja je suvereno, skoro jednoglasno (98%), osvojila novi mandat na čelu gradskog Sdp-a.
Kako objasniti tu glupost i nezainteresiranost članova te stranke u Osijeku, osim na način da im je važnije ulizivati se Milanovićevoj ulizici Borzan, nego ostvariti iole pristojan rezultat na izborima. Pa valjda im je jasno da za Bilju nitko glasati neće - možda bi netko i glasao, da nije bilo one sramote (i političke i intelektualne) sa sudjelovanjem u Đapićevoj vlasti, koja i ne bi bila toliko katastrofalna da Đapić Bilju nije iz te vlasti istjerao.
Kakav je danas kapacitet osječkog Sdp-a pokazuje i izbor Biljinih pomoćnika, onog dečkića kojeg su ni krivog ni dužnog još donedavno držali kao direktora sajma (neki Hajduković), i sina puno poznatijeg "stručnjaka" za lovu Lamze (Hsp-ovca, a danas Matkovićevca). Ispada da je Alen Prnjat Prnjo još bio i dobar izbor.
Paradoks osječke politike se nastavlja. Ako se nekom, kojim slučajem, i gade ove kvazi-desničarske nakupine korupcije i kriminala (nazovimo ih jednim imenom - Hdz i prijatelji), takav se birač mora dobro pomučiti i pristati na mnogo kompromisa ne bi li se suzdržao od križanja izbornog listića. |
|
|
|
|
 |
peggy Ukupno postova: 71 Spol:  Nebitno
|
"ukelti prijelaz" i "označen samo znakom stop i andrijinm krizem"...
jeste vi normalni? šta bi trebao biti biti semafor i rampa na svakom takvom prijelazu?
"samo" stop i andrijin kriz za vozaca treba nešto značiti.
preglednost je tamo dobra, i opce je poznato da naši vozači bez zaustavljanja prelete preko pruge, neovisno što je tamo tri znaka upozorenja blizine pruge, andrijin križ, i znak STOP...
Sada se dogodila nesreća, pokoj joj duši, al toliko pljuvanja zbog nečije nepažnje je upuceno krivim stranama..
jedna osoba nije imala sreće, a ostali takvi vozaci ce i dalje bez zaustavljanja prolaziti, pa ak se posreci svaki puta, nikom ništa...
Ne želim zvučati odvratno, ali to što se nekom dogodila nesreća, ne znači nužno da nije sam kriv.. |
|
|
|
|
 |
PsychoSoldier
Ukupno postova: 1719 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
A sad malo o prometnim znakovima:
Pouka: pravi balkanski mačo govnari ne staju na takve znakove, a usput preziru sve koji to čine!
|
taki frajeri onda imaju mačo ukrase na lijesu, zlatne krizeve i to posto im oni oko vrata vise ne koriste hehe
u najgorem slucaju ce imati nabrijana kolica umjeto auta heh |
|
|
|
|
 |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Dok se iz HŽ-a lapaju milijunski iznosi odvratno zvuči tvrdnja da svi pružni prijelazi nemaju sigurnosne rampe zato jer se - nema novaca... A ako je netko napravio prometni prekršaj ne znači da treba umrijeti i da ga treba pustiti u nakani. Pogotovo ako se to ponovilo 4-5 puta. Veću opravdanost za ugradnjom rampe od ovih užasnih statistika ne moš zamislit. Kako su ostaci tog auta izgledali... Bože moj, pa ostala je samo hrpica ispresanog lima! Užas! Treba poduzeti sve da se ne dogodi opet! Trebalo je već nakon (bolje: prije) prvog takvog slučaja! |
|
|
|
|
 |
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol:  Muško
|
A jeste svi pametni. Možeš 30 godina biti savršeni vozač bez ikakvih prometnih. Ali dovoljan je jedan trenutak nepažnje, jedna milisekunda da ti nešto odvrati pažnju, jedan tren u kojem si zanemario nešto i više te nema. Svakome se može ovako šta dogoditi. Ne postoje savršeni vozači, ne postoje savršeni ljudi. Nemojte biti samouvjereni. Dogoditi se može i vama.
Mislim da nema smisla više pisati na čega se sve troše novci a na ovakve nužne stvari se štedi. Ovo ide na dušu svih koji su se oglušili na činjenicu da ljudi tamo već godinama ginu, a oni nisu ništa poduzeli. |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
 |
pernabukano
Ukupno postova: 706 Spol:  Nebitno
|
Nenadj...iv je samo nerad, nepostojanje ideja i projekata, zabrane, otpuštanja i poskupljenja koje sad trpimo.
A što se HŽ-a tiče - nemam što dodati. Po njihovoj logici: jeftina su 4 ljudska života izgubljena na tom glupom prijelazu. A za lupeže mora biti... Sram ih bilo!
|
Potpisujem! Sve nabrojano+korupcija i kriminal = Odgovor zašto je HSP zajedno sa HDZ-om doživio debakl na izborima.
Ne shvaćam Borzanicu ozbiljno, ali mi je tragikomično da "političarka" koja od početka karijere spava zimski san želi nekoga probuditi. No, to nimalo ne čudi, jer ako uči od mentora Zokija onda ga je gotovo pa nadmašila.
Od Borzanice za Bubala: "Doći ću ti u snovima."  |
Zadnja promjena: pernabukano; 16.02.2010. 14:17; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
A jeste svi pametni. Možeš 30 godina biti savršeni vozač bez ikakvih prometnih. Ali dovoljan je jedan trenutak nepažnje, jedna milisekunda da ti nešto odvrati pažnju, jedan tren u kojem si zanemario nešto i više te nema. Svakome se može ovako šta dogoditi. Ne postoje savršeni vozači, ne postoje savršeni ljudi. Nemojte biti samouvjereni. Dogoditi se može i vama.
Mislim da nema smisla više pisati na čega se sve troše novci a na ovakve nužne stvari se štedi. Ovo ide na dušu svih koji su se oglušili na činjenicu da ljudi tamo već godinama ginu, a oni nisu ništa poduzeli.
|
 U potpunosti se slažem... Kikiriki! |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol:  Muško
|
To ti je ko kad glavaš priča o poštenom radu  |
|
|
|
|
 |
KillaBEEZ
Ukupno postova: 321 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
Rampu treba staviti gdje god je nepregledno a za frekventnost je bitno da je uopće ima. Jedna rampa može život spasit. |
|
_________________ In omnia paratus. |
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Vidim da nisi dobro pročitao moj post u kojem piše sljedeće...
Ja sam naglasila da rampa treba na takvim pružnim prijelazima na kojima su nesreće učestale, s ljudskim žrtvama, koji su nepregledni i poznati kao kritični...a ne na nekom poljskom putu kao što si napisao...
I sam si napisao da je nepregledan i da upravo zbog toga treba rampa ili po mome mišljenju, ako ne rampa, barem ono svjetlo koje blica kad vlak treba proći.
Ne moraš baš ići iz krajnosti u krajnost...nitko nije rekao da trebaju barikade, već da ako je tako kritično i nepregledno na prijelazu da se postavi nešto više od znaka STOP i Andrijinog križa. Mislim da i sam znaš, ali nikad ne znaš dok se tebi (slično) ne dogodi. Možeš biti super vozač, ali ne možeš prepraviti prugu ili srušiti kuću koja također "pomaže" u toj nepreglednosti...i ne treba suditi drugome jer nikad ne znaš...možda se tako što tebi zamalo dogodi pa možda promijeniš priču...a kako god da je bilo, gospođa koja je poginula na takav strašan način više nije s nama i nek počiva u miru, a neka odgovorni napokon i nešto poduzmu...jer nisu vozači jedini koji su odgovorni...već i oni koji postavljaju te pruge i (ne)brinu o sigurnosti. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
...a kontam kako će ovo biti uzrok pušione na narednim... |
|
|
|
|
 |
nagy Ukupno postova: 30 Spol:  Nebitno
|
Rampu treba staviti gdje god je nepregledno a za frekventnost je bitno da je uopće ima. Jedna rampa može život spasit.
|
Slažem se, samo, meni nije jasno kako to da nije čula trubljenje vlaka??? Pa pobogu, ja sam na suprotnom kraju Čepina pa svaki vlak kad prolazi čujem kad trubi, a ona udaljena par stotina metara od vlaka ga nije čula? Ili je očito mislila da je brža od vlaka, što nažalost puno vozača misli. |
|
|
|
|
 |
 |
|