Novoselić: Voda mora biti skuplja najmanje 10%!

Osijek

Novoselić: Voda mora biti skuplja najmanje 10%!

U prvih šest mjeseci ove godine Vodovod je ostvario gubitak od 13,5 milijuna kuna - tvrdi direktor Ljubomir Novoselić te upućuje niz kritika na upravu koju je naslijedio i najavljuje poskupljenje vode.

- Na čudan je način vođeno poslovanje proteklih mjeseci. Povećani su troškovi, a smanjeni prihodi. Radilo se stihijski, a ostvareni rezultat za prvih šest mjeseci - 13,5 milijuna kuna gubitka prema nalazu komercijalne revizije dovoljno govori za sebe. Tvrtku se mora poštovati, prema njoj se ne smije biti bahat i ponašati na ovakav način. Ova tvrtka ima 800 zaposlenih, hrani 800 obitelji, a to je vrlo velika odgovornost za vodstvo tvrtke - kaže Novoselić te ističe kako je povučen jedan “ekonomski neutemeljen potez”, smanjenje cijene vode za 10 posto.

- U tom su trenutku troškovi proizvodnje vode već bili veći nego prihodi. Već je tada postojala osnova za korekciju cijene vode, s čime sam upoznao i gradsku upravu. Čak smo napravili i prve kalkulacije poskupljenja. Bilo mi je jasno da ni jedna gradska uprava neće s takvim potezom ići prije izbora, ali je neprihvatljivo da se unatoč argumentima smanji cijena za 10 posto te time direktno prouzroči manjak u proračunu za šest milijuna kuna. Uprava ni jednog trgovačkog društva nije smjela provesti takvu ideju samo da bi se dodvorila gradskoj upravi. Činjenica je da je Vodovod u proteklih nekoliko mjeseci instrumentaliziran u predizborne svrhe.

Novoselić, međutim, nije novo lice na čelu Vodovoda - godinama je Vodovod predstavljao kao uspješnu tvrtku, financijski stabilnu s poslovanjem na godinama građenim čvrstim temeljima. S obzirom na to da je njegov nasljednik/prethodnik trajao je samo nekoliko mjeseci, pitali smo zar je moguće da je sav taj minus nastao u tom razdoblju.

Oprošteni dugovi!?

- Posljednjih godina tvrtka je poslovala stabilno, bila je likvidna, a zaposlenost tržišnog dijela kvalitetna. I recesija je jedan od objektivnih elemenata koji su utjecali na ovaj rezultat. No upravo zato što se znalo kakva vremena slijede, moralo se na vrijeme povlačiti neke poteze. A neki se nikako nisu smjeli povući. Primjerice, smanjena je cijena vode i stornirani pojedini računi ispostavljeni protekle godine, čime su nekim subjektima oprošteni veliki dugovi. To je predmet posebnih analiza koje radimo. Osim toga, ni jedan novi posao nije ugovoren. Zaustavljena je PJ Montaža koja je prošle godine napravila realizaciju od 105 (a naplatila 120), od ukupno 240 milijuna kuna Vodovoda. Osim toga, smijenjena je kompletna rukovodeća garnitura stručnjaka, umjesto kojih su postavljene nekompetentne osobe - kaže Novoselić.

Tvrdi i kako je u nekoliko mjeseci mandata Željka Lijića, u jeku gospodarske krize, “bez osnove” zaposleno 11 osoba. “Samo ću reći da to znači milijun kuna dodatnog godišnjeg troška.” Najavljuje maksimalnu racionalizaciju i drastično smanjenje troškova; od sponzorstva, promidžbe, smanjenja broja zaposlenih do vraćanja cijena komunalne usluge “na normalu”. Znači li to, upitali smo, povratak na cijenu prije 10-postotnog smanjenja.

- Ne. Radimo reviziju i izići ćemo s potpuno novom kalkulacijom. Mislim da će ona biti i više od 10 posto. Naravno, pokušat će tu poentirati razne političke opcije, ali ne želim dovesti sustav u probleme. Mogu birati hoće li me prozivati zbog dizanja cijene ili zbog nefunkcioniranja sustava. Biram ovo prvo. Alternative nema.

- Plan nam je ove godine napraviti pripremu, a iduće godine početi postupak pretvorbe tvrtke. Ima nekoliko bitnih segmenata kojima se moramo baviti, a to je prije svega unaprjeđenje kvalitete rada komunalnog dijela. Vrlo brzo ćemo predstaviti tehnološke promjene koje će poboljšati kvalitetu pitke vode. Nastojat ćemo osigurati potpunu zaposlenost tržišnog dijela tvrtke. Intenzivno pregovaramo za nekoliko poslova, očekujem realizaciju za oko mjesec dana. Pripremamo se da tijekom 2010. započnemo postupak pretvorbe i odvajanja tržišnog od komunalnog dijela poduzeća. Radi toga ćemo napraviti reviziju temeljnog kapitala.

Piše: Mario Mihaljević/Glas-Slavonije.hr
nikad im nece bit jasno kako vodovod, hep, ukop, mogu biti u minusu :S?
u rvackoj je sve moguće...pravi raj na zemlji...za neke
Povijesni medij

WTF ? sta mi sve placamo u cijeni vode ?

namjena za koristenje voda ??? pa onda naknada za koristenje voda ? ... ima li koji lingvist da mi to rastumaci ?
ova stavka br 5. bi uskoro mogla bit glavna...
još malo pa će biti naknada za udisanje zraka!!!

koji idiotizam...toliko o "našoj" zemlji
Ingo

namjena za koristenje voda ??? pa onda naknada za koristenje voda ? ... ima li koji lingvist da mi to rastumaci ?

da, to objasnjenje bih i ja voljela cuti :D

Re: Novoselić: Voda mora biti skuplja najmanje 10%!

Prije izbora HDSSB- Stabilnost, Razvoj
Poslije izbora HDSSB- Osječani, ko vas J...
"Povećani su troškovi, a smanjeni prihodi."

Pa zar ti treba fakultet da shvatis da trebas smanjiti torskove, recimo otpustis rodbinu, poslove dajes po natjecaju a ne stranackim bojama,...
s1504975

Pa zar ti treba fakultet da shvatis da trebas smanjiti torskove, recimo otpustis rodbinu, poslove dajes po natjecaju a ne stranackim bojama,...

:bravo:

pitam se koliko su novih službenih automobila kupili ove godine ... i slične akcije.
tu po ulici mi već godinu dana mjenjaju 100m vodovodnih cijevi... više hlape neg što rade.

Ma uvijek je najlakše opalit po đepu. :gunbandana: :samui:
propalice, zgubidani, delikventi i seljačine (karakterna osobina)
Ingo

ma nema to veze ni s lingvistikom, a bogme ni s logikom! LOL
Pa zar i voda mora poskupjet???
Očito nedostaje para za sastrane pa onda udri po raji.
Koliko vidim u svim tvrtkama neko ustezanje i tzv štednja.
Samo štedi se na radnoj snazi i cijeni rada a menađeri i ne pokazuju nekakav zavidan stupanj štednje.
Čovijek ima osjećaj da kako Jaca stegne oni stegnu nas tako da se brzo prilagode uvijetima i ne osijete baš recesiju i krizu.
Provokator

nikad im nece bit jasno kako vodovod, hep, ukop, mogu biti u minusu :S?

hmmm...recimo većina ljudi i tvrtki ne plaća račune pa se stvaraju gubici?
treba takve isključiti iz sistema dok ne podmire dugove.
Ingo

WTF ? sta mi sve placamo u cijeni vode ?

Malo da im udje inspekcija, sigurno bi nasla nepravilnosti, jedino trebaju tocno znati sta traze! A gospoda to znaju lijepo zamazati!

MegaSmrT

s1504975

:bravo:

pitam se koliko su novih službenih automobila kupili ove godine ... i slične akcije.
tu po ulici mi već godinu dana mjenjaju 100m vodovodnih cijevi... više hlape neg što rade.

Ma uvijek je najlakše opalit po đepu. :gunbandana: :samui:
propalice, zgubidani, delikventi i seljačine (karakterna osobina)

Ne mislis da su ti jadni radnici koji rade na +35 i za placu od 2500-3000 kuna krivi za stanje u Vodovodu?
Krivac je nesposobnost i bahatost nekolicine rukovodilaca ukljucujuci i glavnog! Tih nekoliko mjeseci dok nije bio u Vodovodu doslo mu je kao kec na jedanest jer ima izgovor za vlastitu nesposobnost! Ponavlja to kao papiga u svim novinama, a svojim vjernim ljudima daje da biraju koji sluzbeni auto zele, od boje, marke, opreme, nebo je granica! Mobiteli sa svim mogucim funkcijama, laptopi njima i njihovoj djeci itd... .
90% duga nastalo je prije nego je smjenjen, jedino je on to uvijek zahvaljujuci svojim ljudima uspijevao prikazati kao pozitivno poslovanje! Ali svaki dug kad tad dodje na naplatu!
Koliko se sjecam prije par godina jedne novine su ga prozvale da vozi najskuplji sluzbeni auto u Osijeku! Objasnio je da je Audi koji je vozio jedan drugi rukovodioc prodan pod racun za Phaetona! Mislim da je to bilo u Slavonskom Domu!
Audi je i dalje u Vodovodu i nije ni sekunde razmisljalo o prodaji! Takodjer je prije par godina izbrisana cijela jedna tema na forumu Glasa Slavonije jer je pisala sta mu se nije svidjalo! Takve intervencije su kaznjive i zabranjene, ali ocigledno njemu nitko nista ne moze! :smoke:
Ajde bar se novinar odvažio pitati zar je moguće 13,5 ml kn duga za svega nekoliko mjeseci.

Novoselić se ponaša kao šerif ,uživa u svim blagodatima koje mu dozvoljava ta funkcija direktora.Također se može reći da i njegovi podanici uživaju u istom.Vrlo je vješt govornik i zna skrenuti pozornost na nebitne stvari .Boli njega k...c za radnike kad on ima sklopljen pakt sa grackim ocima (vladajučom garniturom) zna da ima zaleđinu i podoban je igrač za sve političke stranke."Kako koja vojska dođe ja sam vaš" Mislim da nije u redu što svoju nesposobnost prebacuje na tog Lijića ,ali on je takav igrać zavadi pa vladaj .Vidim da mu socijalni inžinjering nije stran dapaće vrlo se dobro služi s njime zato je i egzistirao svo ovo vrijeme kao glavna faca.
Pa svima je jasno da je priča o minusima samo - priča. novoselić ima bjesan auto i još bjesniji gliserčić al mu to nije dosta. [uklonjeno]. E pa čestitke onima koji su ih doveli na vlast... Još malo pa će nam uvesti i naknadu za pravo hodanja gradskim ulicama.
Angelium

E pa čestitke onima koji su ih doveli na vlast... Još malo pa će nam uvesti i naknadu za pravo hodanja gradskim ulicama.

na vlast su ih doveli biraci. Oni su vec vladali i znalo se kako vladaju .,.. glupo je bilo ocekivati da ce ovoga puta biti drugacije
Angelium

Pa svima je jasno da je priča o minusima samo - priča.

Meni nije jasno. Hoćeš reći, gradske firme, pa tako i Vodovod, zapravo izvrsno posluju, na računima talože milijune, a direktori i gradska vlast bezočno lažu da su firme pred bankrotom, pa samim tim i bespotrebno poskupljuju, daju otkaze, smanjuju povlastice i poduzimaju sve ostale popularne poteze?

Ako si, Hsp-ovče, u pravu, imamo na djelu najveće glupane u povijesti politike, ljude koji se mazohistički trude postati nepopularnima. Ili pak imamo na forumu jednog (izbrisano).
W.M. Felt

Angelium

Pa svima je jasno da je priča o minusima samo - priča.

Meni nije jasno. Hoćeš reći, gradske firme, pa tako i Vodovod, zapravo izvrsno posluju, na računima talože milijune, a direktori i gradska vlast bezočno lažu da su firme pred bankrotom, pa samim tim i bespotrebno poskupljuju, daju otkaze, smanjuju povlastice i poduzimaju sve ostale popularne poteze?

Ja bi prije rekao da je kod nas praksa za svoju nesposobnost optuzivati 'bivsu vlast' ... i time opravdati sve svoje postupke.

Tako i HDZ vec godinama za sve svoje neuspjehe optuzuje cetverogodisnji mandat koalicije.
pa kad se pogleda da su prije izbora spustili cijenu za 10%, samo zato da bi se bivša vlast omilila biračima igrajući na socijalnu notu, normalno da se poslje izbora vraća na staro/novo koje je još gore i skuplje, jel takve poslovne ideje su totalna dubioza. ista stvar i sa gpp-om, prije izbora, besplatno ove karte, one karte, a gle sad... a okrivljuje se nova vlast. pa sve ej to počelo od đapića i njegovih. da je đapić dobio izbore, ne bi izmislio toplu vodu, nego bi vukao ist te poteze, ili nas još više bacio u dubiozu. ali eto njega sad, uživa kako kaže u zasluženoj mirovini. možda sa sanaderom zajedno pije čajić negdje...
muvifrik

pa sve ej to počelo od đapića i njegovih. da je đapić dobio izbore, ne bi izmislio toplu vodu, nego bi vukao ist te poteze, ili nas još više bacio u dubiozu.

Možda BI možda NE BI ... :)
@TataMata

tebi je to možda smiješno, meni ne
@W.M. Felt - pa pogledaj izjave istog tog Novoselića tamo pred kraj prošle godine i na početku ove godine, kada su ga na sva usta svi (njegovi naravno :D) hvalili kako Vodovod posluje u plusu, a najviše on sam. Pa odakle sada toliki minusi? Kako je i Ingo sam rekao - za svoju nesposobnost najlakše je optuživati bivše. Upravo sm to mislio pod tom rečenicom. Čudno da jedan veliki W.M. Felt nije shvatio... Zaista ćčudno. Mora da se i Felt negdje omastio dobrano u novoj vlasti pa odjedanput ne shvaća što su pisci htjeli reći...
DAli su gradske tvrtke u minusu? jesu naravno. Isto tako su i županijske u minusuno to se prešučuje. DAli je minus toliki koliko sadašnje uprave tvrde? Vjerovatno ipak nisu. Dali HDSSB laže ? Pa evo jedna priča dok sam ja bio tamo pa sami ocjenite. Satsnak ogranka Gornji grad HDSSB-a. Isti onaj dan kada je general Gčavaš osuđen na 10 godina i herojski je zbrisao a svoje ljude koji su ubijali po njegovim naredbama ostavio da trunu u zatvoru dok on uživa u blagodatima Hercegovine. Na sastanku nas nekih 30 -35 . Završki debelo udara po HSP-u i u jednom trenutku izjavljuje: U ovoj gradskoj četvrti se unatrag 5 godina ništa nije napravilo. 30 zombija ispranih mozgova u isti sekund viče tako je, prolomi se pljesak. Nas 4 ostajemo mirni i gledamo se . I dvojica od nas 4 se ladno ustaju i odlaze sa satanka. 3 koji je ostao miran diže ruku i pita: Kako mislite ništa gospon Završki? On odgovara : Pa ništa se nije napravilo osim nekakvih manjih krpanja kolnika itd... I taj isti čovjek (kojeg ja tada nisam poznavao osim iz viđenja sa sastanaka, kaže: A kako to mislite? Pa evo recimo trg je obnovljen,obnovljen je korzo, obnovljena je Gunduličćeva ulica, obnovljena je reisnerova ulica, obnovljeno je skretanje tamo kod vrtića kod vodovoda, obnovljen je trg Jagode Truhelke kod Slavonske banke, napravljene su biciklističke staze po Promenadi. Kako ništa nije napravljeno? I onda jedan od onih 30-ak zombija kaže: Da ali mi to ne smijemo priznati :D :D :D :D - pa si sad sami ocjenite koliko je istine u onome što oni kažu :D :D
...ti očito ne praviš razliku od redovnog obnavljanja cesta i pločnika što je dužnog svake vlasti i nekakvih kapitalnih ulaganja...najjači ste kad kažete koliko se novih i kapitalnih ulaganja napravilo....a-ha, jest: prazna dvorana, staza za nordijsko hodanje, tramvaj u tamo vamo....i tak to....
A tko to mi? Pa ja nisam u HSP-u do par dana prije drugog kruga bio sam u HDSSB-u :D ili još bolje - obarni onaj komentar: Da ali mi to ne smijemo priznati :D
jeste uočili činjenicu da bivši direktor Lijić po preuzimanju finkcije nije dava nikakve izjave (il ih bar ja nisam vidio -pogotovo ne u Glasu) o nasljeđenom stanju iza Novoselića? meni je malo sumnjivo da netko toliko može napraviti minusa u samo nekoliko mjeseci al opet, s obzirom na predizborno stanje vjeropjatno se malo previše pretjeralo sa donacijama

Lijić prvo što je napravio kad je preuzeo VODOVOD je pozvao financisku da se utvrdi pravo financisko stanje firme i zbog tog njegovog postupka su neke osobe išle u policiju na obavjesni razgovor.Naravno da je dao izjavu u medijima bilo je na TV-u.Istina je da je firma u gubitku oko petnaest milijuna ali to je navodno onaj dio poslovanja koji je ugovoren ali se nije realizirao iz nekih razloga ,možda su te neke firme odustale od daljnjeg poslovanja sa VODOVOD-om .Neki misle da je to zbog odlaska Novoselića koji je sklapao ugovore.Meni je zanimljivo to kako si je Novoselić prije odlaska isplatio otpremninu od nekih 200,000 kn i onda nakon par mjeseci se ponovo vrati kao direktor .Mislim da bi trebao vratiti tu otpremninu ali svi znamo da se takvo poštenje u njemu ne može naći.Lijić je uštedio firmi oko sto i nešto tisuća kuna za mjesec dana i to na taj naćin da je naredio da sva službena vozila poslje tri sata moraju biti parkirana u firmi ,a ne da se okolo vozika i ide u šopinge na račun firme.Smjenio je cijelu garnituru sndikalista koji su godinama drk... ku..c i primali super plaću.Nakon toga je pokrenuo sistematizaciju radnih mjesta i realizaciju kolektivnog ugovora jer VODOVOD je jedina firma u Osijeku koja ga nema.Sve je to odrađeno na legalan i zakonit način prvo od glasovanja za predstavnika sindikata do njegovih zamjenika itd.Lijić je bio svjestan da neće dugo biti na čelu VODOVOD-a zato je htjeo sve to srediti tako da ti radnici i kad odu u mirovinu dobiju nekakvu otpremninu.Dakle sve je sredio koliko je mogao ,a onda dolazi taj famozni Novoselić nazad u firmu i shvati da su svi njegovi podanici premješteni na druga radna mjesta i da jadni ne mogu više se vozikati sa službenim autima kud god žele .Tada je je sve vratio na početne postavke "reset" .Sve je vratio osim svojih ljudi u sindikat i to ga je.e strašno ,zato je odlučio prkositi tako što se uopče nepridržava onoga što je u kolektivnom ugovoru navedeno.Jednostavno ignorira sindikat i ponaša se kao da je to njegova firma.Nakon svega toga što je učinio daje izjave kako če on napraviti novu sistematizaciju radnih mjesta i da sljedi reorganizacija firme ma samo si možete zamisliti na šta će to ličiti.Od kad se vratio ljudi su totalno psihički potonuli ,ali ne svi njegovi igrači su opet zasjali u punom sjaju.

"This is our world now. The world of the electron and the switch; the beauty of the baud. We exist without nationality, skin color, or religious bias. You wage wars, murder, cheat, lie to us and try to make us believe it's for our own good, yet we're the criminals. Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. I am a hacker, and this is my manifesto. You may stop me, but you can't stop us all."
root

Lijić prvo što je napravio kad je preuzeo VODOVOD je pozvao financisku da se utvrdi pravo financisko stanje firme i zbog tog njegovog postupka su neke osobe išle u policiju na obavjesni razgovor.Naravno da je dao izjavu u medijima bilo je na TV-u.Istina je da je firma u gubitku oko petnaest milijuna ali to je navodno onaj dio poslovanja koji je ugovoren ali se nije realizirao iz nekih razloga ,možda su te neke firme odustale od daljnjeg poslovanja sa VODOVOD-om .Neki misle da je to zbog odlaska Novoselića koji je sklapao ugovore.Meni je zanimljivo to kako si je Novoselić prije odlaska isplatio otpremninu od nekih 200,000 kn i onda nakon par mjeseci se ponovo vrati kao direktor .Mislim da bi trebao vratiti tu otpremninu ali svi znamo da se takvo poštenje u njemu ne može naći.Lijić je uštedio firmi oko sto i nešto tisuća kuna za mjesec dana i to na taj naćin da je naredio da sva službena vozila poslje tri sata moraju biti parkirana u firmi ,a ne da se okolo vozika i ide u šopinge na račun firme.Smjenio je cijelu garnituru sndikalista koji su godinama drk... ku..c i primali super plaću.Nakon toga je pokrenuo sistematizaciju radnih mjesta i realizaciju kolektivnog ugovora jer VODOVOD je jedina firma u Osijeku koja ga nema.Sve je to odrađeno na legalan i zakonit način prvo od glasovanja za predstavnika sindikata do njegovih zamjenika itd.Lijić je bio svjestan da neće dugo biti na čelu VODOVOD-a zato je htjeo sve to srediti tako da ti radnici i kad odu u mirovinu dobiju nekakvu otpremninu.Dakle sve je sredio koliko je mogao ,a onda dolazi taj famozni Novoselić nazad u firmu i shvati da su svi njegovi podanici premješteni na druga radna mjesta i da jadni ne mogu više se vozikati sa službenim autima kud god žele .Tada je je sve vratio na početne postavke "reset" .Sve je vratio osim svojih ljudi u sindikat i to ga je.e strašno ,zato je odlučio prkositi tako što se uopče nepridržava onoga što je u kolektivnom ugovoru navedeno.Jednostavno ignorira sindikat i ponaša se kao da je to njegova firma.Nakon svega toga što je učinio daje izjave kako če on napraviti novu sistematizaciju radnih mjesta i da sljedi reorganizacija firme ma samo si možete zamisliti na šta će to ličiti.Od kad se vratio ljudi su totalno psihički potonuli ,ali ne svi njegovi igrači su opet zasjali u punom sjaju.

"This is our world now. The world of the electron and the switch; the beauty of the baud. We exist without nationality, skin color, or religious bias. You wage wars, murder, cheat, lie to us and try to make us believe it's for our own good, yet we're the criminals. Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. I am a hacker, and this is my manifesto. You may stop me, but you can't stop us all."

Yes!!! napokon netko tko zna detalje i nema dlake na jeziku!
Sve je istina i potpuno se slazem!!!

Stipe2 ISTINA se mora saznati ne smije se šutjeti sve ono što nas tišti i smeta treba se reći ,a ne držati u sebi jer tada čovjek oboli na živce i više nije koristan sebi ni društvu . Tada ljudi kažu eno ga nije više normalan.Šta ti misliš Stipe2 zašto nam je ovakvo stanje u državi ,zato što ljudi šute i vjeruju ma bit če bolje ,ma bit če ku... bolje kad šutiš nitko ne može čitati ničije misli da bi znao kako se tko osječa i misli. :wink: Treba se pričati o osječajima trebamo uvjek govoriti istinu ma kakva ona bila .
root

Stipe2 ISTINA se mora saznati ne smije se šutjeti sve ono što nas tišti i smeta treba se reći ,a ne držati u sebi jer tada čovjek oboli na živce i više nije koristan sebi ni društvu . Tada ljudi kažu eno ga nije više normalan.Šta ti misliš Stipe2 zašto nam je ovakvo stanje u državi ,zato što ljudi šute i vjeruju ma bit če bolje ,ma bit če ku... bolje kad šutiš nitko ne može čitati ničije misli da bi znao kako se tko osječa i misli. :wink: Treba se pričati o osječajima trebamo uvjek govoriti istinu ma kakva ona bila .

Ja nazalost (ili na srecu) ne radim u Vodovodu, ali poznajem dosta ljudi i imam u obitelji one koji su zaposleni u toj firmi tako da sve sto se tamo dogadja prozivljavamo zajedno. Da oni znaju da ja povremeno nesto napisem, sto cujem, sigurno se ne bi slozili jer vlada neki strah i zaplaseni su!
Voda vjerojatno mora poskupjeti kao i sve drugo i to je neminovno, a razlog poskupljenja i da ga nema, izmislit ce se!
U Vodovodu, cijeloj drzavi samo se uzima, uzima i nista ne daje. Razmisljanje velike vecine gradjana procitao sam na tuzibabi u jednom postu korisnika pod nazivom dreamcatcher i slazem se sa svakim slovom, sa svakom rijeci!

Nadam se da se nece ljutiti sto cu staviti link:
Skriveni sadržaj

ovako misli većina građana ove zemlje... PDF Ispis E-mail
dreamcatcher
Četvrtak, 27 Kolovoz 2009
…………………nažalost………. istinito….. evo pismo jedne hrabre žene … koja se btw. potpisala…….koja izražava mišljenje većine hrvatskih građana…….

…...većina nas razmišlja ovako………

….ali ..hoće li će to nešto promijeniti……..ili bolje rečeno…hoćemo li MI svi zajedno nešto promijeniti ….. vidjet ćemo……..

“Poštovani članovi vlade,

dozvolite da Vam svima uputim nezadovoljstvo Vašim radom i
odlukama koje donosite.
Smatram da nemate pravo od mog dohotka oduzimati mi niti lipe jer je
to novac koji sam pošteno zaradila, jer je taj novac mjesecima
unaprijed raspoređen na potrebe moje obitelji.
Ako smo prošli rat bez "ratnog" poreza, kako se usuđujete nametati
mi "krizni" porez?
Ja znam da ovakva situacija u zemlji nema puno veze s globalnom
krizom već s lošim odlukama i radom vlade koju ja plaćam.
Koliko znam, kad netko loše radi svoj posao i čini štete ide na
disciplinsku i izriču mu se razne mjere - sve do izvanrednog otkaza o radu.
Po meni, Vi bi trebali dobiti otkaze ugovora o radu bez otpremnina
i ostalih privilegija.
Prekjučer sam dobila odluku o izmjeni kamatne stope (uvećanoj) banke
u kojoj imam kredit i novi otplatni plan.
EBOR pada, a oni dižu kamate.
Lako je to jer je moja država prodala banke strancima, životna
situacija me prisilila da dignem kredit, a nitko ne može banci zabraniti
da me cijedi. Mene moja vlada ne štiti od takvog ponašanja.
Od države ne koristim NIŠTA.
Na bolovanju nisam bila od 1992. (zadnji porodiljski)
Zubara plaćam privatno i sebi i djeci, upropastili nam zube u Domu
zdravlja, magnetnu rezonancu platila za dijete, ne znam ima li smisla spominjati
privatne ginekologe, školarinu za fakultet, kupnju laptopa za potrebe
studiranja...
Dalje neću nabrajati jer će mi pozliti ali hoću reći da imam
osjećaj da Vi svi skupa ne znate kako ljudi žive.
Ljudi koji žive od svog rada i ne dobivaju nikakve potpore, pomoći,
subvencije, ne jedu po pučkim kuhinjama - a voze se autom.
Ti ljudi sam i ja i ja Vas financiram.
Ništa se nije napravilo da se, recimo, kontrolira novac u socijali.
Čemu onda OIB???
Neki put mi dođe da odem u pučku kuhinju sa svojima i najedem se
tamo jer ih gledam od 10 sati ujutro kako šeću, puše, čitaju novine,
a ja radim i plaćam im to zadovoljstvo.
Ogorčena sam radom Vlade i postupkom oduzimanja tih 3%!
Ne želim biti solidarna NI SA KIM više!
Želim živjeti od svoga rada.
Želim NE ZNATI kako mi se zove predsjedinik, ministar, gradonačelnik.
Želim da taj radi svoj posao kvalitetno, ostavi me na miru i ne
zavlači ruku u moj novčanik!!!!

Štefica Vincek

Imate li još štogod za dodati ?
Kako bi bilo da ovaj mail počne kružiti od računala do računala?
I vjerujem da bi samo od onih vijesti koje procure u javnost,
popis „nepodopština“ naših vladajućih bio pozamašan.

Uostalom, svi koji u ovom pismu nalaze potvrdu i vlastitog viđenja stvarnosti
i vlastitih razmišljanja, imat će priliku dati podršku radnicima i njihovim
sindikatima, uskoro u rujnu 2009.

Ili ćemo se opet pokriti jastukom po glavi i čekati da prođe???

A poslije kukati, kukati i proklinjati zlu sudbinu, vladu i vladajuću kliku.
Jer, ne zaboravite,
To se ne događa negdje daleko, u nekoj drugoj zemlji, na drugom kontinentu
i nekim drugim ljudima. To se događa nama.
Naši su džepovi i novčanici u pitanju i od nas se ubire harač na svim razinama.

JOŠ SAMO DA SE SINDIKATI DOGOVORE I SVOJE OSOBNE PROBITKE I
VELEVAŽNOST BAR JEDNOM OSTAVE PO STRANI.

zujo

na vlast su ih doveli biraci. Oni su vec vladali i znalo se kako vladaju .,.. glupo je bilo ocekivati da ce ovoga puta biti drugacije

Da,na vlast su ih doveli birači,ali čiji.Na vlast su ih dovele kao i sve druge,prirodne i neprirodne koalicije.Koliko na koaliranje utječu programi upravo se vidjelo kod nas u Osijeku gdje su vladale koalicije u svim mogućim kombinacijama.Isključivi motiv koaliranja je novac kao i zadržavanja direktorske fotelje,a Novoselić ga je uspješno nabavljao uz pomoć svojih polupismenih poltrončića koji su jadni potpisivali sve i svašta pa im sada baš i nije svejedno.No i oni moraju snositi dio tereta jer ne primaju džabe plaće preko 10000 kuna i to sa SSS i čudnim zanatima.

Tagovi