Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zbog Đapića informatičarima Grada 10 posto manja plaća!?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.06.2009. 20:41 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ingo je napisao/la: Sad je najebao informaticar, sutra ce cistacica, a prekosutra teta koja kuha kavu.
Najvaznije je da jednog dana ljudima u glavi zazivi institut odgovornosti. Stoga potpuno podrzavam poticanje na svjesnost postojanja odgovornosti za vlastito (ne)cinjenje. Mozda ce zbog ove geste nekome od nas biti brze i kvalitetnije odradjena ova ili ona dozvola i sl.

IMHO, ovdje je nedvojbeno netko zajebao, jedino sto ne znam koliko je to odgovornost informaticara. U idealno organiziranom sustavu bi se tocno znalo cija je to odgovornost bila.

Ovako se kaznio banderash jer je nekom crkla pegla pod pretpostavkom da je to sve struja.

Ukupno postova: 2078
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 11.06.2009. 10:42 
Naslov:  

Bubi se baš čini kao netko tko radi po nekim principima, drži se pravila, samostalan je u svom djelovanju, suvereno donosi odluke...... gle klinca..pa to bi bio idealan gradonačelnik..kojem bi zaživio institut odgovornosti

Ukupno postova: 321
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.06.2009. 13:13 
Naslov:  

Umjesto da napravi bolju komunikaciju i bolju radnu atmosferu između zaposlenika, on se odlučuje odmah za najstrožu mjeru. Odlučio je možda napuniti s tim blagajnu Smile
Đapić je ostavio podosta hdssb-eovaca na radnom mjesu a vratili su mu "blaćenjem"
Sada se vidi ko je diktator, ali ljudi u Osijeku to vole...samo dokad?!

Ukupno postova: 724
Post Postano: 11.06.2009. 13:22 
Naslov:  Re: Zbog Đapića informatičarima Grada 10 posto manja plaća!?

Koliko mi je poznato Bubalo je ostavio Trdina, iako nije morao.
Očito vama iz stare gradske vlasti disciplina nije poznat pojam.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
studenac

Ukupno postova: 238
Post Postano: 11.06.2009. 15:37 
Naslov:  

Budući da neznaju što je disciplina i neznaju se disciplinirati zato nam je tako bilo. Raditi kad hoće i koliko hoće, tako bi zao i ja. Ali za razliku od njih samo bi šutio i gurao dokle ide. Dao bog malo sreće i meni pa da vidim kako je "raditi" na "gradskim" jaslama. osijek031.com smile

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 11.06.2009. 16:44 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
Ovako se kaznio banderash jer je nekom crkla pegla pod pretpostavkom da je to sve struja.

Upravo tako. Naravno, ukoliko je istina ono što u članku piše. Svi odjeli informatike u opisima svojih poslova imaju poslove implementacije i održavanja, a vrlo rijetko (ovo rijetko pretpostavljam, ja se nikada nisam sreo sa slučajem u kojem je ovo istina) i nekakav content management web stranice tvrtke. To rade ljudi koji znaju sastaviti tekst dulji od 100 riječi koji ima smisla, dakle ili marketing (u privatnim tvrtkama) ili služba za odnose sa javnošću (u gradskim i državnim institucijama.
Ako je zbilja istina da su ljude kaznili samo zato što zadaća generiranja sadržaja web stranice i osvježavanja iste nije nikome dodijeljena onda je to prilično primitivan (uzmemo li mungosovu usporedbu sa strujom u obzir) i kratkovidan potez...
Raspisao sam se o ovome zato što sam imao prilike susretati se sa ljudima kojima nikako nije bilo jasno da mi (na projektu LAN ožičenja) nemamo veze sa ljudima iz HT-a koji još nisu uključili telefon. Ili ljudi koji misle da su informatičari odgovorni za rad lifta, jer se i on programira. Srećom - takvi su bili nebitni ili nižerangirani u hijerarhiji korisnika, a ljudi kojima sam odgovarao uvijek su baratali barem osnovnim pojmovima. Budući da se u ovom slučaju radi o mlađim ljudima koji briju tu nekakvu urbanu spiku - malo sam zabrinut...
Svima je donekle jasno da traženjem krivca za problem - problem neće nestati sam od sebe, gubi se dragocjeno vrijeme koje se moglo potrošiti na iznalaženje rješenja, a vrlo je moguće ozbiljno narušavanje međuljudskih odnosa, što će dodatno naštetiti budućim projektima. IMHO - jako loš potez nove gradske vlasti...

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
chager
Ukupno postova: 389
Post Postano: 11.06.2009. 19:51 

Ne znam koga da napljujem, zločestog šefa, ili zbunjene radnike?

Bubalu, kao novom gradonačelniku, uostalom svakom pojedincu, čovjeku, treba autoritet u obavljanju posla. Pogotovo na ovakvom poslu. Na što bi ličio grad, kad bi se gradonačelniku sprdali, kako ih uopće ne dira, a oni su zapravo ne raditi - tako naučili kod bivšeg.
Činjenica je da je dobar dio službi u gradu politički popunjen, i podložan je promjenama. Jasno je da Bubalo treba ljude od povjerenja, koji neće, ako ništa drugo onda odavati tajne "budućem" gradonačelniku nadajući se da će tako spasiti svoje radno mjesto, npr. ili ga zaista podržavaju, ali su promašili stranku, npr. Svejedno, da sam na njegovom mjestu, bilo bi još više perja...
Piše jasno, da su informatičari zaduženi za ažuriranje stranica dobili -10%, uostalom, brzina kojom se dogodila promjena podataka, očit je dokaz da su prozvani i odgovorni. Može se dogoditi, da su kojim slučajem štitili nekog u zaleđu, koji je odgovoran, a oni su iz prijateljstva i ljubavi učinili tako da on ne strada, npr...eto pa neznam što je više moguće.
Znam samo da će ubuduće, svaka gradska služba dobro razmisliti prije nego što dođe na brifing kod gradonačelnika. Očekujem i znatno nasmijanije face kad sam dođem tamo. I to je u redu. Nismo mi zbog njih tamo, već oni zbog nas-"običnih građana"

tempus031

Ukupno postova: 234
Post Postano: 12.06.2009. 0:25 
Naslov:  

bazooka_joe je napisao/la:
...Svima je donekle jasno da traženjem krivca za problem - problem neće nestati sam od sebe, gubi se dragocjeno vrijeme koje se moglo potrošiti na iznalaženje rješenja, a vrlo je moguće ozbiljno narušavanje međuljudskih odnosa, što će dodatno naštetiti budućim projektima. IMHO - jako loš potez nove gradske vlasti...

1. Koje vrijeme? Lega je imao, čini mi se 2 dana da ažurira stranicu, nakon intervencije, posao obavljen odmah.
2. Koje narušavanje međulj. odnosa? Valjda se zna ko je šef, ma kako god to nekom arogantno zvučalo.
3. Nema što štetiti budućim projektima. Prvi puta kad se da do znanja da se nešto neće tolerirati, mada bi se neke stvari u opisu posla trebale podrazumijevati, nema da netko istu grašku ponovi.
4. Loš potez? pretpostavljam da je sljedeći korak ostavka gradonačelnika jer nastoji uvesti reda. Daj molim te.

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 12.06.2009. 9:06 
Naslov:  

Jos uvijek nismo razrijesili onu stavku 'u opisu posla'. Jedni kazu da je u opisu,drugi da nije.

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
lancelott
Ukupno postova: 158
Post Postano: 12.06.2009. 9:57 
Naslov:  

chager je napisao/la:
Činjenica je da je dobar dio službi u gradu politički popunjen, i podložan je promjenama.

Naivan si ti i svi oni koji misle da su politički popunjeni kadrovi podložni promjenama!
Kada je itko zaposlen po političkoj liniji i podobnosti dobio nogu?

Za odstrel će uvjiek biti oni obični, mali i neovisni ljudi sa svim svojim vrlinama i manama, jer je njihov odstrel jednostavno svim strankama najbezbolniji, odnosno postoji deal: ti nemoj moje, ja neću tvoje...
... i još nešto o fami o djelatnicima kao "lezlebarošima"
U svakoj firmi, a posebno u toj gradskoj-političkoj, glavnu riječ vodi direktor sa svojim aparatom (stručnjaka ili podobnika). O nijma ovisi šta se radi i kako se radi, koliko se stručnost djelatnika može i SMIJE ispoljiti da se ne ugrozi lik i djelo podobnika.
Ipak sve to i nama građanima postaje razumljivije, pa nismo ponovo nasjeli na Đapićevu demagogiju... (i računi dolaze ne naplatu).
Pa ne misli valjda netko da su i za ovaj kilometarski dug krivi možda djaletnici informatike u Poglavarstvu ili su neki drugi djelatnici vođeni svojom autonomijom, znanjem i marljivošću htjeli od grada napraviti metropolu po svom, malo se zaigrali i ups, evo neprilike...
U svakom slučaju...hmmm

audiworld

Ukupno postova: 2078
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 12.06.2009. 16:58 
Naslov:  

Politički popunjeni kadrovi su PRVI koji lete nakon smjene vlasti.. to je slično onome što je predsjednik Jackson uveo u SAD-spoils system... zaposliš podobne i amen. Bubi još nije ni zasjeo več je najavio kako direktori gradskif firmi lete... tako da post iznad nema smisla

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 13.06.2009. 12:03 
Naslov:  

Ukupno postova: 66
Post Postano: 13.06.2009. 12:14 

Ok jasno mi je da se čovjek zabavlja te da organizira koncerte... No nije mi jasno što su pored njega Šišljagić i Bubalo?!! Jel to službeni posjet Bosni i Hercegovini ili privatni?!

rođena u Osijeku

Ukupno postova: 300
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 13.06.2009. 12:32 
Naslov:  

MoNk je napisao/la:
Ok jasno mi je da se čovjek zabavlja te da organizira koncerte... No nije mi jasno što su pored njega Šišljagić i Bubalo?!! Jel to službeni posjet Bosni i Hercegovini ili privatni?!

To će na kraju ispasti dani promicanja hrvatske kulture u inozemstvu...

The Kid

Ukupno postova: 111
Post Postano: 13.06.2009. 13:24 
Naslov:  

"Zbog Đapića informatičarima Grada 10 posto manja plaća!?"

Pa nije im Đapić skinuo plaću već Bubalo. Dragi sugrađani ovim putem vas obavještavam da je predizborna kampanja završena. Ne čudi me što mnogi to neznaju, kada to nezna ni gradonačelnik.
Znam da je mnogo lakše galamit i krivit druge nego se uhvatit posla i stvarat vrijednosti. Utrka se dobila destruktivnom kampanjom, pobjednik izgleda afirmativno nezna raditi!

Skoči u forum: