Prva vožnja tramvajskom rutom Trg A. Starčevića - Bosutsko – Sjenjak – Jug II [Vijesti OSTV-a]

Osijek

Prva vožnja tramvajskom rutom Trg A. Starčevića - Bosutsko – Sjenjak – Jug II [Vijesti OSTV-a]

Ako je autocesta životni projekt regije, grananje tramvajske mreže – životni je projekt grada, riječi su gradonačelnika Ante Đapića na otvaranju nove tramvajske rute Trg Ante Starčevića - Bosutsko – Sjenjak – Jug II. Jednotračna pruga prometovat će u dva smjera, s 9 stanica i 6 mimoilaznica gdje će se zaobilaziti tramvaji opremljeni GPS-om. Projekt gradnje pruge vrijedan oko 70 milijuna kuna, uz renoviranje Divaltove ulice osim povezivanja dijelova grada osječkim brendom – tramvajem, uvelike će popraviti ekosustav grada, budući da će se vremenom zamjeniti autobusi, ali će podići i cijenu nekretnina. Tramvaji će po novoj ruti krenuti koncem svibnja.

U Vijestima Osječke televizije pogledajte i:

- na obnovljenom donjogradskom trgu održana 5. po redu akcija Kupujmo osječko”
- oko 2.000 osječkih maturanata quadrillom otplesalo u novo životno razdoblje
- vrijeme sutra: sunčano s mogućim pljuskovima

Osječka televizija - Vijesti, 15.05.2009.

Više informacija; Osječka televizija

Vijesti Osječke televizije možete svakodnevno pratiti na stranicama portala Osijek031.com.
... Jednotračna pruga prometovat će u dva smjera, s 9 stanica i 6 mimoilaznica gdje će se zaobilaziti tramvaji...

Ovaj citat me podsječa na nešto iz povjesti odnosno početaka vožnje tramvaja, još samo fale konji. :horse
studenac

... Jednotračna pruga prometovat će u dva smjera, s 9 stanica i 6 mimoilaznica gdje će se zaobilaziti tramvaji...

Ovaj citat me podsječa na nešto iz povjesti odnosno početaka vožnje tramvaja, još samo fale konji. :horse

ne fale konji....mi smo konji što im dopuštamo da prave pizdarije po gradu i okolici...
pa bilo je konja u tramvaju, ja vidio
Vi ste konji kojima ništa ne odgovara što se radi u zadnje vrijeme u gradu !
Seljačine !!!
nazareth

Seljačine !!!

da, da... I ja kažem!
Pa jebemu zar su stvarno takvi ljudi na ovom forumu, da ama baš ništa ne štima kada se radi !
A debelo se radi u zadnjih par godina i vidi se jako velika razlika ! mislim... jel bi trebalo vratiti Kramarića u grad ili bjegunce koji se inate cijeloj državi.
... pa mislim stvarno ...
nazareth

... pa mislim stvarno ...

i ne mislis ... nego samo prosipas stranacke floskule

jer da mislis ... znao bi da kramaric nije imao takav priliv sredstava jer su zakoni bili dugaciji.

da mislis ... sjetio bi se da se tvoj sef grlio i ljubio sa tim bjeguncem ... i da su zajednickim snagama krali po gradu i slavoniji.

to sto se se sad vi medjusobno posvadjali, ne znaci da se necete sutra ljubiti ponovo.

eto, i sanader je rekao da je glas za djapica glas za sdp, htio ga je unistiti, pa on ocajan sad ponovo koalira sa hdzom ? ... jel to nije jadno ? ... ili samo nema obraza.

i da ne offtopicarim sasvim ... gradi se i krade se ... i grade se bespotrebne stvari, postavljaju se nakaradni spomenici ... i to nije ono sto mi zelimo.

osijek se treba graditi kao varazdin, koji je procvao zadnjih 10 godina ... a mi imamo nakaradu koju nam je nametnuo nas gradonacelnik i nepismeni gradjevinski lobby i puno puno macuhica.
Ingo

i da ne offtopicarim sasvim ... gradi se i krade se ... i grade se bespotrebne stvari, postavljaju se nakaradni spomenici ... i to nije ono sto mi zelimo.

Ma gdje se krade? Alo, o čemu ti to pričaš? Rekla ti baba, jelda?
kako su Đapić i Matković podijelili ono najljepše u cijeloj toj novoj tramvajskoj priči? Razliku izmerđu naplaćenog i stvarne cijene koštanja?
serem se na debelog Dapica i na njegovu prugu do Bikare! ja zivim na JuguII,neposredno kod metalca I NECE MI PADAT NAPAMET DA SJEDNEM NA TAJ TRAMVAJ,jer imam AUTOBUS PRED ZGRADOM !!!!!!!!!!!!!! BACEN I OPRAN NOVAC !!!!! KRADZEOVSKE I HSPEOVSKE LOPINE !!!!!! ZIVIO BUBALO !!!!!
Ingo

... i to nije ono sto mi zelimo.

tko su to "MI" ... i što vi to želite?
oshorny

I NECE MI PADAT NAPAMET DA SJEDNEM NA TAJ TRAMVAJ,jer imam AUTOBUS PRED ZGRADOM !!!!!!!!!!!!!!

nego, čime ćeš se voziti kada ukinu autobus s Juga ?
nazareth

Seljačine !!!

Slušaj "vojniče" i tebi slični....
prvo pripazi na izražavanje....nisu ti ovo Čaprazlije...

nitko normalan neće biti protiv gradnje za razvijanje grada...
al ovdje je upitno na koji se način radi...i kad se radi

a vidi se s marsa da ova pruga nema veze ni s pameću ni sa strukom...
i to je cijela poanta...

sve divljaruk teški...bez plana i programa.....samo daj nek se radi...
kako?...nije bitno!
kvalitetno?...nije bitno!
transparentan natječaj?...nije bitno!
ITD...

nadam se da će mišelinko sutra otići u ropotarnicu povijesti....
a ako bog da...uskoro za svojim voljenim Glavašem...ili u BIH ili u čeliju...svejedno
pa nek tamo grade kule od pijeska u dvorištu...
aha super znači ja sa sjenjaka ako želim do npr do tvrdje tramvajom po zimi jer je vani poledica moram ići ovom rutom, uhvatit tramvaj koji se vrača s juga 2, taj tramvaj će me odvest na bosutsko od tamo ide prema kolodvoru, prodje cijelu radićevu, skreće na centar tamo dakle izlazim i hvatam tramvaj koji se kreće u smjeru prema tvrdji.. sva sreća po Osječki promet nije gust pa ću stić za cca 1h i 30 min do tvrdje, stvarno je super ta nova pruga, baš me zanima kak će sad npr srednjoškolci s juga 2 do tvrdje, budit se u 5-6 da bi u 8 bili na nastavi.. stvarno su inteligentni ovi naši političari i oni koji podržavaju tu otvorenu kradju
ma joj otvorili prugu, pola divaltove jos nije rjeseno, al bitno da se otvara :)
Provokator

aha super znači ja sa sjenjaka ako želim do npr do tvrdje tramvajom po zimi jer je vani poledica moram ići ovom rutom, uhvatit tramvaj koji se vrača s juga 2, taj tramvaj će me odvest na bosutsko od tamo ide prema kolodvoru, prodje cijelu radićevu, skreće na centar tamo dakle izlazim i hvatam tramvaj koji se kreće u smjeru prema tvrdji.. sva sreća po Osječki promet nije gust pa ću stić za cca 1h i 30 min do tvrdje, stvarno je super ta nova pruga, baš me zanima kak će sad npr srednjoškolci s juga 2 do tvrdje, budit se u 5-6 da bi u 8 bili na nastavi.. stvarno su inteligentni ovi naši političari i oni koji podržavaju tu otvorenu kradju

Da si malo upučeniji znao bi da će se ta pruga ubrzo spojiti sa Zelenim poljem pa ćeš na trg s juga 2 stići vrlo brzo, ovo je prva dionica, a s gradnjom druge etape se kreće vrlo brzo! Mislim da je svima u interesu da se razgrana tramvajska pruga po cijelom gradu i da se polako zamjenjuje bus koji zagađuje s ekološki prihvatljivijim tramvajem!
sad će se vjerojatno pola divaltove samo od sebe porušiti kad malo tramvaj zatrese.
domba_dgo

Provokator

Da si malo upučeniji znao bi da će se ta pruga ubrzo spojiti sa Zelenim poljem pa ćeš na trg s juga 2 stići vrlo brzo, ovo je prva dionica, a s gradnjom druge etape se kreće vrlo brzo! Mislim da je svima u interesu da se razgrana tramvajska pruga po cijelom gradu i da se polako zamjenjuje bus koji zagađuje s ekološki prihvatljivijim tramvajem!

kažeš izgradnja krece vrlo brzo tj. nastavak izgradnje, pa jel to zavaravaš sam sebe ? Dobro se zna da će poslije izbora sve stat s izgradnjom do slijedećih izbora, ko i inače
domba_dgo

Da si malo upučeniji znao bi da će se ta pruga ubrzo spojiti sa Zelenim poljem pa ćeš na trg s juga 2 stići vrlo brzo, ovo je prva dionica, a s gradnjom druge etape se kreće vrlo brzo!

Pa ti si se stvarno najeo bunike ili misliš na trg u Donjem gradu?
Voziti se oko kere, da bi se došlo do svog odredišta je praksa koja postoji u gradskom prometu u razvijenim zemljama i obično je ispod zemlje. Naravno da taj prijevoz mora biti brz i točan, a preduvjet funkcije je da postoji i razvijena prometna mreža koja je sinkronizirana s brzim intrazonskim javnim prijevozom.
U našem „gradu slučaju“ to nije ni približno tako, pa je pruga kroz Divaltovu pa i dalje do Mačkamame potpuni promašaj. Dokaz za to je tramvaj koji vozi do Bosutskog je uvijek s par putnika, čak ni u špici je polu prazan. Za javni prijevoz u Divaltovoj je ista stvarnost. Autobusna linija koja sada prometuje Divaltovom je i sada nerentabilna, broj putnika u rijetkim autobusima je smiješan, na pola stanica bus se ni ne zaustavlja. Priče o tome da je Sjenjak povezan s gradom su glupost, ne znam tko bi lud sa Sjenjaka išao u centar oko kere, preko Mačkamame i kolodvora.
Priča o ukidanju autobusa s Juga II su potpune dezinformacije, Na Jugu živi oko 10000 stanovnika, te ukidanjem autobusne linije ti ljudi ostaju bez prijevoza, naravno Jug II nije samo Bikara i Plinsko. Tako da oko ukidanja busa nema ni govora, to je rentabilna linija, i najbrža veza prema centru i većini škola u Tvrđi.

Cijeli ovaj projekt oko tramvajske pruge, je nešto što ćemo mi građani plaćati jako dugo, a time ćemo biti taoci jedne politike koja ne poštuje struku i prometne studije. Populističko ulaganje u projekte koji su u startu nepotrebni ignoriranje stručnog mišljenja se ponovilo, test je bio s ruglom na trgu u obliku Repera kojeg smo isto mi platili, a radi netransparentnosti trošenja novaca GPP je bio sam investitor ovog projekta.

Budući da broj tramvaja koje posjeduje GPP ne može pokriti ovo proširenje mreže, može očekivati da će se s trga do kolodvora voziti preko Bikare, što nije ništa čudno jer sada s trga do kolodvora moramo se voziti preko Mačkamame. Pa živjeli, barem tramvaji zimi griju.
Naravno u cijeloj priči su opet ispušili oni kojima je tramvaj bio važniji ... recimo oni s uskih njiva i dio sjenjaka pa čak i jug II; III i IV
To je svima jasno da je ova dionica potpuni promašaj. Samo što neki to ne žele shvatiti. Toliko su sami sebe ubjedili da ne vide dalje od nosa. A ima toliko drugih rentabilnijih pravaca, ali NE... ovo je "najbolje". Tvrdoglavi su kao dalmatinske mazge. :horse
Tko god da stanuje ili je stanovao na Sjenjaku zna da je taj tramvaj totalna glupost. Sjenjak je i suviše dobro povezan da treba još i tramvaj, možda uske njive ali ajd. No odakle struja za tramvaj? Iz uvoza? Nije li prvo trebalo objezbjediti dostantne količine za osnovne ljudske potrebe? Da ne govorimo o brojnim nesrećama koje će sada usljediti sa tramvajima... Sad da se bacimo na politiziranje. Jel se sjeća tko vožnje u tramvaju prije nego ih je Đapić poslao u Češku na "sređivanje"?
beziljy

nazareth

Seljačine !!!

Slušaj "vojniče" i tebi slični....
prvo pripazi na izražavanje....nisu ti ovo Čaprazlije...

nitko normalan neće biti protiv gradnje za razvijanje grada...
al ovdje je upitno na koji se način radi...i kad se radi

a vidi se s marsa da ova pruga nema veze ni s pameću ni sa strukom...
i to je cijela poanta...

sve divljaruk teški...bez plana i programa.....samo daj nek se radi...
kako?...nije bitno!
kvalitetno?...nije bitno!
transparentan natječaj?...nije bitno!
ITD...

nadam se da će mišelinko sutra otići u ropotarnicu povijesti....
a ako bog da...uskoro za svojim voljenim Glavašem...ili u BIH ili u čeliju...svejedno
pa nek tamo grade kule od pijeska u dvorištu...

potpisujem......
Često putujem po drugim galaksijama i ni tamo nemaju sustav kakav je ĐApić smislio.

Čujem da će uskoro krenuti i kanalizacija u jednom, a vodovod u drugom smjeru, putem istih cijevi.

Kakvi god rezultati izbora bili, glavno da je živo i zdravo.
Provokator

domba_dgo

Provokator

kažeš izgradnja krece vrlo brzo tj. nastavak izgradnje, pa jel to zavaravaš sam sebe ? Dobro se zna da će poslije izbora sve stat s izgradnjom do slijedećih izbora, ko i inače

Ovisi kog se izbira
jesu sad radovi obustavljeni ?

prije izbora su stotine radnika nesto radili ... ja danas nisam vidio niti jendoga ???
ta je linija fiksacija jednog malog (mentalno malog, ni slučajno fizički) čovjeka iz čaprazlijske provincije
gaap

ta je linija fiksacija jednog malog (mentalno malog, ni slučajno fizički) čovjeka iz čaprazlijske provincije

Valjda ova pruga nece zavrsiti kao Karamaricev tramvajski batrljak sto je 15 godina camio na krizanju Vinkovacke i Dunavske.
Ingo

prije izbora su stotine radnika nesto radili ... ja danas nisam vidio niti jendoga ???

sad ce opet pocet oko 25og ;)
maddox_rumble

Ingo

sad ce opet pocet oko 25og ;)

Radovi nisu ni stajali, ljudi tamo cjelo vrijeme rade!

Re: Prva vožnja tramvajskom rutom Trg A. Starčevića - Bosutsko – Sjenjak – Jug II [Vijesti OSTV-a]

Sad će drugo otvorenje tj probna vožnja, a Bulić se vjerojatno nije ni stigao vratit u Hercegovinu :D
Leteci mungos

Valjda ova pruga nece zavrsiti kao Karamaricev tramvajski batrljak sto je 15 godina camio na krizanju Vinkovacke i Dunavske.

Taj dio pruge je napravljen 1986-87 godine kada je i napravljen podvožnjak.

Tagovi