Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Antifašisti ne odustaju od borbe za vraćanje spomenika

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
RKL

Ukupno postova: 226
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.04.2009. 11:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[quote="Leteci mungos";p="237821"]
essek031 je napisao/la: . ZNA SE tko je rusio spomenike.

Kad je rusio spomenike, tad je bilo ZNA SE, kasnije vise nije, osim kad je trebalo ici u ZG izglasati proracun. Sad je kandidat za gradonacelnika - kroz Bubala.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Monstrum

Ukupno postova: 6541
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.04.2009. 11:11 
Naslov:  

to je ona spika vuk dlaku mijenja ...

dadadadada
Ukupno postova: 32
Post Postano: 25.04.2009. 13:54 
Naslov:  

Bolje da ga jadni sto prije izbore vratiti dok nisu poumirali pa se nece imat ko borit za to

desert eagle
Ukupno postova: 48
Zabranjen pristup
Post Postano: 25.04.2009. 14:20 
Naslov:  

Monstrum je napisao/la :
desert eagle je napisao/la :
Monstrum je napisao/la :
to rušenje spomenika mi je uvijek bilo ravno spaljivanju knjiga na kristalnu noć 1938. da se razumijemo ne mislim samo na spomenike prošlog vremena na području osijeka/slavonije/hrvatske/ex juge, nego općenito. krajnji barbarski i necivilizirani postupak ali to valjda tako mora biti.

Bas se sjetih kako smo na to sranje od spomenika pred rat pisali "NDH" autolakom. Onda su SUBNOR-ovci držali straže oko spomenika i prijetili preko novina da su se s ustašama znali borit 1941 i da će opet ako treba. Ratni žar ih je naglo napustio malo kasnije kad je počelo sranje pa smo se mi morali početi boriti. A sadašnji domoljubni novinari Glasa Slavonije pisali o "povampirenim duhovima prošlosti" (isti koji su i za onaj koncert Prljavaca u Zrinjevcu 89-te pisali da je "sve bilo kazalište a pomalo i prljavo". A i sam spomenik je bio vrhunski, baja s puškom i neka butra u revolucionarnom zanosu i stihovi "I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama" Aleksa Šantić. Jedino što se onda niko nije usuđivao reći da je to kita od spomenika ko što se danas svi sprdaju s Reperom. Koji je isto teško sranje. O tempora o mores.

A onda mi nekako pade napamet i ona pričica kad su Englezi odmah nakon postavljanja spomenika Arthura Harrisa premazali ga crvenom bojom
Jebiga, nikada od Arvata Engleza.

i ti si sad htjeo reći šta ?

a.) osuđuješ rušenje spomenika
b.) podržavaš ga i treba srušit sve spomenike 2 svj rata
c.) ne znaš ni sam

eto malo mi to elaboriraj, kvotanje mog teksta i tvoje reakcije na moj tekst mi, nekako nije razumnjivo. možd zato što je jutro i što još nisam kavu popio, a i malo sam oštar oko rubova.

A ne znam ni sam. Negdje sam na tragu da bi možda spomenici trebali biti postavljani po estetskom kriteriju, a ove ideološke oma rušit ili mazat govnima. Ili ih sve ostaviti da stoje pa da se vidi kakvi kmetovi žive ovdje... teško se odlučit.

Monstrum

Post Postano: 25.04.2009. 14:35 
Naslov:  

al to je spika i boljka našeg mentaliteta. kako se neka nova vlast pojavi i zasjedne negdje ajmo odma spomenik nekome ko je nama super i mijenjat imena ulica. čisti dokaz našeg primitivizma, neciviliziranosti i nametanja svoje ideologije. to se radilo od '45, a radi se i dan danas. ako pogledamo tu usranu europu ili bilo koju civiliziranu zemlju možemo vidjeti spomenike ljudima koji su napravili nešto za boljitak svih, za bolju budućnost, za čovječanstvo, politički nevezano, ljudima koji su zaslužili da se gledaju njihove biste svaki dan i naravno, kao što si naveo "estetske figure/spomenici". svi ti spomenici bili su dokaz nekog prošlog vremena i stajali su tamo jako dugo dok se nije pojavila nova ideologija koja se kosila sa starom i automatski zakačila c4 i aj nebu pod oblake. ako ništa drugo ti spomenici su bili dokaz nekog prošlog vremena i kao takvi su trebali ostati i podsjećati nas kako je nekad bilo, kako nam je sada bolje ili nije, kako kome, a ne odma tnt i udri.

desert eagle
Zabranjen pristup
Post Postano: 25.04.2009. 15:54 
Naslov:  

Monstrum je napisao/la :
al to je spika i boljka našeg mentaliteta. kako se neka nova vlast pojavi i zasjedne negdje ajmo odma spomenik nekome ko je nama super i mijenjat imena ulica. čisti dokaz našeg primitivizma, neciviliziranosti i nametanja svoje ideologije. to se radilo od '45, a radi se i dan danas. ako pogledamo tu usranu europu ili bilo koju civiliziranu zemlju možemo vidjeti spomenike ljudima koji su napravili nešto za boljitak svih, za bolju budućnost, za čovječanstvo, politički nevezano, ljudima koji su zaslužili da se gledaju njihove biste svaki dan i naravno, kao što si naveo "estetske figure/spomenici". svi ti spomenici bili su dokaz nekog prošlog vremena i stajali su tamo jako dugo dok se nije pojavila nova ideologija koja se kosila sa starom i automatski zakačila c4 i aj nebu pod oblake. ako ništa drugo ti spomenici su bili dokaz nekog prošlog vremena i kao takvi su trebali ostati i podsjećati nas kako je nekad bilo, kako nam je sada bolje ili nije, kako kome, a ne odma tnt i udri.

Jebiga to su kompleksi malih naroda.

Monstrum

Post Postano: 25.04.2009. 16:16 
Naslov:  Re: Antifašisti ne odustaju od borbe za vraćanje spomenika

a što je najtužnije željeli bismo biti najveći i najbolji u svemu. za nas ne postoji zlatna sredina. ništa nikad nje dovoljno dobro i onda kad je dobro, opet nevalja.

evo recimo oni rusi kojih smo se svi toliko grozili svih tih godina imali su odličnu ideju i sve one spomenike kojima više nije bilo mjesto na javnom mjestu nisu digli u zrak kao mi nego su ih pospremili ne tako daleko od očiju pa ako netko hoće uvijek ih može pogledati.

МУЗЕОН - ПАРК СКУЛЬПТУРЫ - МОСКВА / FALLEN MONUMENT PARK

najlakše je srušit i uništit tuđih ruku djelo i svi zapravo zaboravljaju da taj/ti spomenici nisu samo bili kopije osoba koje su se u ta vremena smatrale važne/bitne/god alike nego su bila umjetnička djela.

morgan

Ukupno postova: 3964
Post Postano: 26.04.2009. 0:27 
Naslov:  

malo smo selektivni po pitanju prošlosti pa otuda vadimo i zadržavamo ono što nam odgovara a ostalog se rješavamo.kome je smetala činjenica da je Hrvatska bila u antifašističkoj alijansi na što je taj spomenik podsjećao?

desert eagle
Zabranjen pristup
Post Postano: 26.04.2009. 16:53 
Naslov:  

morgan je napisao/la :
malo smo selektivni po pitanju prošlosti pa otuda vadimo i zadržavamo ono što nam odgovara a ostalog se rješavamo.kome je smetala činjenica da je Hrvatska bila u antifašističkoj alijansi na što je taj spomenik podsjećao?

Mene su podsjećali na jednopartiski sistem, konfiskacije imovine, pobijene političke protivnike i verbalne delikte, al svako na nešto asocira. Al kao što rekoh, možda je te spomenike stvarno trebalo ostaviti da se vidi kakve smo kmetine uvijek bili... iz istog razloga nek stoji i Reper, na našu sramotu...

morgan

Ukupno postova: 3964
Post Postano: 26.04.2009. 20:17 
Naslov:  

desert eagle je napisao/la:
morgan je napisao/la :

Mene su podsjećali na jednopartiski sistem, konfiskacije imovine, pobijene političke protivnike i verbalne delikte, al svako na nešto asocira. Al kao što rekoh, možda je te spomenike stvarno trebalo ostaviti da se vidi kakve smo kmetine uvijek bili... iz istog razloga nek stoji i Reper, na našu sramotu...

mislim da mu je prvi cilj ipak bilo podsjećanje na antifašizam a onda je klapa sjebala ideologiju kao što to ljudi uvijek i naprave.
što se tiče Repera, neka ga ali ne tamo...ovaj grad ima dovoljno mjesta za još mnogo spomenika.
postavljanje njega je bilo jednako postavljanju svjetleće reklame na katedralu

Skoči u forum: