Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječka bolnica povećala plaće dijelu radnika

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Mladjo

Ukupno postova: 2890
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.04.2009. 13:38 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ruana je napisao/la :
MissTake je napisao/la:
bolje da su kupili još aparata, a ne da se na osnovne pretrage čeka 2-3mj
gadovi

kad ne poznajes prave ljude,heheh.

Mladjo je napisao/la:
malo je offtopic al kad smo već kod bolnice; kakve gamadi ima dokazuje primjer mog dide koji je baš danas izašao iz bolnice nakon 2 tjedna oporavka od operacije debelog crijeva. jadan bi umro od gladi da ga mi nismo dolazili praktički hraniti. jadan ne vidi skoro ništa, sestra mu ujutro donese doručak (obično je to neki sirni namaz, med, pekmez...), a kad ju on zamoli da mu namaže kruh jer ne vidi ona odgovara: "pa imate ruke!". i tako on ostaje gladan, taj doručak stoji tako dok ne dođe druga sestra i baci sve u smeće. mater im jebem bezobraznu govnarsku. jel su sestre tu da pomažu pacijentima ili da puše kurčeve doktorima?!? ispričavam se na izražavanju ali mislim da možete razumjeti koliko sam ogorčen

joj ovo je takva neistina da jos ovo nisam procitala i cula nigdje,da sestra odbija nahranit pacijenta i da to sama ne ucini, mozda tvoj dida nije bio od 40 pacijentata prvi nahranjen.al da ga nije nitko htio nahranit i znam osobno taj doticni odjel koji spominjes,tak da mogu tvrdit 100 posto da je jedna velika neistina subjektivno gledana tvojim ocima.

a ovo sa placama,ma nemam komentara nekog normalnog
kak ti možeš reći za ovako nešto da je neistina kad ja to znam iz prve ruke. isto tako nemam razloga izmišljati i lagati. krivo si me shvatila, njega ne treba hraniti, on to može sam, on samo nije vidio namazati govno koje m je stiglo na kruh a sestra to nije htjela napraviti s objašnjenjem: "pa imate ruke!"

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MissTake

Ukupno postova: 8773
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.04.2009. 13:45 
Naslov:  

čuj istu stvar je doživio i moj djed, samo nije ležao u KBO

imao je moždani udar i nije se mogao dići iz kreveta niti govoriti, bio je svjestan svega.

a sestra je samo rekla da on odbija terpaiju, mislim u tih mjesec i pol koliko je živio nakon moždanog jedva je nekako riječi govorio, kad je vodu pio zagrcnuo se, a tablete nije mogao popiti...

unatoč "potpomaganju" osoblja nisu ga hranili niti davali vode, već su ga samo šopali infuzijom

čuj, ako se školuješ za med. sestru znaš što te očekuje, ako to nećeš raditi, ajd bok, ima i drugih srednjih i fakulteta.... ne može meni nitko tvrditi da svi ti ljudi nisu znali što ih čeka pa da su sad nezadovoljni s poslom.

SVI SMO MI VUCO
Mladjo

Post Postano: 22.04.2009. 13:57 
Naslov:  

MissTake je napisao/la :

čuj, ako se školuješ za med. sestru znaš što te očekuje, ako to nećeš raditi, ajd bok, ima i drugih srednjih i fakulteta.... ne može meni nitko tvrditi da svi ti ljudi nisu znali što ih čeka pa da su sad nezadovoljni s poslom.
upravo tako! zato sam se i ja upitao jesu tu da pomažu pacijentima ili puše kurčeve doktorima

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
ruana
Ukupno postova: 1374
Zabranjen pristup
Post Postano: 22.04.2009. 18:42 
Naslov:  

Mladjo je napisao/la:
MissTake je napisao/la :

upravo tako! zato sam se i ja upitao jesu tu da pomažu pacijentima ili puše kurčeve doktorima

pa da puse.kakvo je to pitanje uopce

MissTake

Post Postano: 22.04.2009. 18:45 
Naslov:  

opa
a što će onda biti 6.5. kad se ukine prijelazno razdoblje osijek031.com smile

no more saki-saki

SVI SMO MI VUCO
ruana
Zabranjen pristup
Post Postano: 22.04.2009. 19:32 
Naslov:  

MissTake je napisao/la:

joj sto se svi pravite najpametniji,a voljela bi vas vidjet...

rejkjevik
Ukupno postova: 20
Post Postano: 22.04.2009. 19:51 
Naslov:  

Što si se ti "Barkn" toliko uzrujao?!
Znaš iako nije tema ovog topica, cudno je da ti meni preporucas 26 godina skolovanja, dok istovremeno ne znas da se "ne bi" piše odvojeno. Stvara se dojam da ti nisi zavrsio niti onih prvih osam godina skolovanja, jer se hrvatski pravopis ući još u osnovnoj!
Sasvim osobno, medicina me nije zanimala, pa sam zavrsio fakultet drustvenih znaosti jer osobno vise volim povijest i proucavanje ponasanja ljudskog društva.
Nitko nije rekao da su lijecnici gamad, niti netko ima nesto protiv lijecnika. Dapace postoje sjajni strucnjaci, koji obozavaju svoj posao, predano ga rade i spasavaju živote.
No, postoje i brojni kompleksaši koji su medicinu završili samo da bi se kurcili s diplomom lijecnika i boli ih ona stvar za pacijente. Primjer dr. Ilin-od nemalog broja pacijenta napravio invalide jer ih je operirao" kao macka mlade". Stoga mislim, da mi kao javnost imamo pravo znati, ako netko na poziciji lijecnika, lose radi svoj posao i prima mito. Istovremeno sam u novinama citao i brojne hvalospjeve osjeckoj bolnici, poput tekstova o prvoj operaciji na otvorenom srcu ili prvoj transplantaciji bubrega.
Malo si paranoican prema forumasima, javnosti i novinarima.
Daj se opusti i ako si već u zdravstvu radi svoj posao kako treba!

ruana
Zabranjen pristup
Post Postano: 22.04.2009. 20:18 
Naslov:  

postoji jedna narodna: NE MOGU ONI MENE TAKO MALO PLATITI, KOLIKO JA MALO MOGU RADITI,Hhehe. kod ljudi je jedna velika gresaka sto generaliziraju na temelju opcih iskustava i naucenih, da su svi takvi kakvima ih oni smatraju. u bolnici su teski slucajevi i obitelj s njima prolazi kroz teske trenutke i svi sve gledaju samo crno. ja se trudim oko svojih pacijenata, al ne dozvoljavam da me iskoristavaju, sto si pacijenti dopustaju jel ono dosao u bolnicu na godisnji.

kao sto su razne teoreticarke postavile definiciju zdravstvene njege, tako je Virginia Henderson rekla:

"ULOGA JE MED. SESTRE POMOC POJEDINCU, BOLESNO ILI ZDRAVOM, U OBAVLJANJU AKTIVNOSTI KOJE PRIDONOSE ZDRAVLJU ILI OPORAVKU ILI MIRNOJ SMRTI,A KOJE BI OBAVLJAO SAMOSTALNO, KADA BI IMAO POTREBNU SNAGU, VOLJU ILI ZNANJE. POMOC TREBA PRUZITI NA NACIN KOJI CE DOPRINJETI STO BRZEM POSTIZANJU NJEGOVE SAMOSTALNOSTI ".

Tako da ima jasno receno sto su kompetencije jedne med. sestre ili lijecnika i sto je njihov djelokrug rada!

Mladjo

Post Postano: 23.04.2009. 1:04 
Naslov:  

ruana je napisao/la :
postoji jedna narodna: NE MOGU ONI MENE TAKO MALO PLATITI, KOLIKO JA MALO MOGU RADITI,Hhehe. kod ljudi je jedna velika gresaka sto generaliziraju na temelju opcih iskustava i naucenih, da su svi takvi kakvima ih oni smatraju. u bolnici su teski slucajevi i obitelj s njima prolazi kroz teske trenutke i svi sve gledaju samo crno. ja se trudim oko svojih pacijenata, al ne dozvoljavam da me iskoristavaju, sto si pacijenti dopustaju jel ono dosao u bolnicu na godisnji.

kao sto su razne teoreticarke postavile definiciju zdravstvene njege, tako je Virginia Henderson rekla:

"ULOGA JE MED. SESTRE POMOC POJEDINCU, BOLESNO ILI ZDRAVOM, U OBAVLJANJU AKTIVNOSTI KOJE PRIDONOSE ZDRAVLJU ILI OPORAVKU ILI MIRNOJ SMRTI,A KOJE BI OBAVLJAO SAMOSTALNO, KADA BI IMAO POTREBNU SNAGU, VOLJU ILI ZNANJE. POMOC TREBA PRUZITI NA NACIN KOJI CE DOPRINJETI STO BRZEM POSTIZANJU NJEGOVE SAMOSTALNOSTI ".

Tako da ima jasno receno sto su kompetencije jedne med. sestre ili lijecnika i sto je njihov djelokrug rada!
znači ti kao medicinska sestra ne bi namazala mom didi jebenu paštetu na kruh iako ne vidi kurca jer POMOC TREBA PRUZITI NA NACIN KOJI CE DOPRINJETI STO BRZEM POSTIZANJU NJEGOVE SAMOSTALNOSTI ".

ruana
Zabranjen pristup
Post Postano: 23.04.2009. 1:08 
Naslov:  

Mladjo je napisao/la:
ruana je napisao/la :

znači ti kao medicinska sestra ne bi namazala mom didi jebenu paštetu na kruh iako ne vidi kurca jer POMOC TREBA PRUZITI NA NACIN KOJI CE DOPRINJETI STO BRZEM POSTIZANJU NJEGOVE SAMOSTALNOSTI ".

ja nisam rekla da ne bi trebala, nego da ne vjerujem da to med. sestra nije htjela napraviti

MissTake

Post Postano: 23.04.2009. 7:57 
Naslov:  

ruana je napisao/la :
MissTake je napisao/la:

gdje bi ti mene voljela vidjeti?? u ulozi doktorice... e vidiš. kad sam išla upisati faks i to je bila jedna od opcija koju sam razmatrala i onda sam odvagala da mi se jako ne bi dalo raditi noćne, dežurstva, gledati sve te grozote, davati injekcije itd. i naravno da nisam odabrala taj faks

što, trebala sam radi društvenog statusa biti DR i mrziti svaki hebeni dan kad idem na posao, a svaku sekundu koju radim proklinjat?

ajd malo razmisli što pišeš

jer kao što sam već napisala oni koji odaberu ovo zanimanje jako dobro znaju što ih čeka, koji su uvjeti, a koje privilegije

pa-pa

SVI SMO MI VUCO
bitch
Ukupno postova: 5
Post Postano: 23.04.2009. 8:06 
Naslov:  

ajmo sada malo po sestrama!!pa šta misliš zašto postoje noćne smjene,pa naravno za pušenje!!!!a pacijenti se brinu sami o sebi!!Najlakše je podcjenjivati druge!Shvati da taj tvoj djeda vjerovatno nije bio jedini pacijent na tom odjelu,a svakome je njegov najbitniji!I bolnica je bolnica a ne hotel!!A to što si napisao je odvratno!!Svaka ti čast...

ruana
Zabranjen pristup
Post Postano: 23.04.2009. 11:30 
Naslov:  

MissTake je napisao/la:
ruana je napisao/la :
MissTake je napisao/la:

gdje bi ti mene voljela vidjeti?? u ulozi doktorice... e vidiš. kad sam išla upisati faks i to je bila jedna od opcija koju sam razmatrala i onda sam odvagala da mi se jako ne bi dalo raditi noćne, dežurstva, gledati sve te grozote, davati injekcije itd. i naravno da nisam odabrala taj faks

što, trebala sam radi društvenog statusa biti DR i mrziti svaki hebeni dan kad idem na posao, a svaku sekundu koju radim proklinjat?

ajd malo razmisli što pišeš

jer kao što sam već napisala oni koji odaberu ovo zanimanje jako dobro znaju što ih čeka, koji su uvjeti, a koje privilegije

pa-pa

mogu ti iskreno i otvoreno reci da se vi ne mozete staviti u ulogu jedne med. sestre ili jednog lijecnika jel vam izgleda EMPATIJA nije dovoljno razvijena da bi shvatili neku situaciju, nego ste samo naucili pljuvati po datim temama i ljudima koji rade u tom okruzenju

MissTake

Post Postano: 23.04.2009. 12:30 
Naslov:  

pa alooo
jesam igdje spominjala da želim to raditi??? ne!
jesam rekla da im je teško? da!
a jesam li napisala da imaju previše posla? da!
ali jel normalno da bolesnika ne presvlače, ne hrane i ne daju vode (a potpomognuli smo ima plaću s evrićima)? ja ne kažem da mu idu u kiosk kupiti kider bueno, već da mu daju malo vode, čovjek je gorio od temperature

-za slučaj moga djede još jednom napominjem da se ne radi o KBO

SVI SMO MI VUCO
Mladjo

Post Postano: 23.04.2009. 12:47 
Naslov:  

bitch je napisao/la :
ajmo sada malo po sestrama!!pa šta misliš zašto postoje noćne smjene,pa naravno za pušenje!!!!a pacijenti se brinu sami o sebi!!Najlakše je podcjenjivati druge!Shvati da taj tvoj djeda vjerovatno nije bio jedini pacijent na tom odjelu,a svakome je njegov najbitniji!I bolnica je bolnica a ne hotel!!A to što si napisao je odvratno!!Svaka ti čast...
šta tebi bitch nije jasno u ovome što sam ja napisao? jel znaš ti čitati? ajde molim te ako ti nije problem pročitaj moj post još jednom
Mladjo je napisao/la :
malo je offtopic al kad smo već kod bolnice; kakve gamadi ima dokazuje primjer mog dide koji je baš danas izašao iz bolnice nakon 2 tjedna oporavka od operacije debelog crijeva. jadan bi umro od gladi da ga mi nismo dolazili praktički hraniti. jadan ne vidi skoro ništa, sestra mu ujutro donese doručak (obično je to neki sirni namaz, med, pekmez...), a kad ju on zamoli da mu namaže kruh jer ne vidi ona odgovara: "pa imate ruke!". i tako on ostaje gladan, taj doručak stoji tako dok ne dođe druga sestra i baci sve u smeće. mater im jebem bezobraznu govnarsku. jel su sestre tu da pomažu pacijentima ili da puše kurčeve doktorima?!? ispričavam se na izražavanju ali mislim da možete razumjeti koliko sam ogorčen
niti sam rekao da mu doručak ne donesu, niti sam rekao da njega treba hraniti ili što bi rekla misstake ići mu po ledeni čaj na kiosk i pričati viceve. ON JE SAMO ZAMOLIO GLUPU KRAVU DA MU NAMAŽE JEBENI SIR NA JEBENI KRUH DA ČOVJEK MOŽE NEŠTO POJESTI NA ŠTO JE ONA ODGOVORILA DA IMA RUKE!?!? jasno je meni da svatko ima potrebu braniti svoje kolege, ali ako ovakve stvari ne osuđuješ onda ću vas sve početi smatrati istima.

Skoči u forum: