Nema kraja bahatosti - biciklističke staze pretvorene u parkirališta!
Koji su to problemi koje policija može riješiti kada šačica neodgovornih vozača, bez ikakvog straha od kazni, svakodnevno parkira svoje automobile na biciklističke staze diljem grada, opravdano se pitaju osječki biciklisti. Milijuni kuna koji se ulažu u mrežu biciklističkih staza mogu se smatrati uludo potrošenim novcem jer su biciklističke staze pretrpane parkiranim automobilima, a situacija je najgora u Divaltovoj i Gundulićevoj ulici, gdje je biciklistička staza, nerijetko, potpuno neupotrebljiva. Tako se automobili, parkirani na biciklističkim stazama, mogu vidjeti i ispred kuća s kolnim prilazima, čiji vlasnici imaju privatna parkirališta i garaže, ali im je lijeno otvarati vrata i uvoziti automobile u dvorišta. Čini se da vozači nisu svjesni kako biciklisti značajno pridonose rasterećenju prometnica, ne stvaraju gužve u tramvajima i autobusima... Ipak, vozači bez imalo grižnje savjesti uzurpiraju tih dva metra biciklističkih staza.
možda je u pitanju problem parkiranja u gradu Osijeku? slika je super, samo što je preko puta nekad bio parking a sada ga nema. znači da bi se grad trebao pobrinuti da nadomjesti taj parking. A glede biciklaša, isti ti voze jednako po obje strane Divaltove iako postoji označena biciklistička staza tako da bi i njihn trebalo jednako kažnjavati kao i te " nesavjesne" vozače koji uzurpiraju njihove staze. Mislim da je to pošteno?!
Re: Nema kraja bahatosti - biciklističke staze pretvorene u parkirališta!
alo, pa gdje da ljudi parkiraju? ne govorim o ovima što imaju svoje garaže u dvorištu, govorim o "normalnim običnim" ljudima. lijepo je imati biciklističku, ali ne možeš čovjeku uzeti parkiralište pred njegovom kućom i točka. da parkiraju u drugom dijelu grada? pola kilometra dalje? ajde neka nekoj faci pred kućom prolazi biciklistička pa bi vidjeli gdje bi on parkirao.
alo, pa gdje da ljudi parkiraju? ne govorim o ovima što imaju svoje garaže u dvorištu, govorim o "normalnim običnim" ljudima. lijepo je imati biciklističku, ali ne možeš čovjeku uzeti parkiralište pred njegovom kućom i točka. da parkiraju u drugom dijelu grada? pola kilometra dalje? ajde neka nekoj faci pred kućom prolazi biciklistička pa bi vidjeli gdje bi on parkirao.
Veoma pametno, to što nije u mogućnosti parkirati 2m pred kućom ili birtijom razlog je da parkira gdje želi. Ni ljudi koji žive u Kapucinskoj nemaju gdje parkirati pa nitko ne parkira na Korzu, to je normalno a ovdje nije.
To parkiranje ne spada u građanski neposluh, kako to neki ovdje pokušavaju pokazati, nego ne to nekultura i bahatost, a postoje načini da se to riješi. Ali nema volje!
ma slazem se... pa kol'ki ljudi parkiraju metrima od kuće..a da ne spominjem koliki plaćaju parking pred vlastitom kućom. to što se gospoda navikla da imaju svoj parking... e, pa, sori. ni'ko ih ne tjera da zive u sirem centru grada.
redhead
ali ne možeš čovjeku uzeti parkiralište pred njegovom kućom i točka. da parkiraju u drugom dijelu grada? pola kilometra dalje? ajde neka nekoj faci pred kućom prolazi biciklistička pa bi vidjeli gdje bi on parkirao.
Njemu nitko nije uzeo parkiraliste, jer ga nikad nije ni imao. To je zemljiste od grada. Točka. O tome se vec xyz puta diskutiralo.
ali ne možeš čovjeku uzeti parkiralište pred njegovom kućom i točka. da parkiraju u drugom dijelu grada? pola kilometra dalje? ajde neka nekoj faci pred kućom prolazi biciklistička pa bi vidjeli gdje bi on parkirao.
Njemu nitko nije uzeo parkiraliste, jer ga nikad nije ni imao. To je zemljiste od grada. Točka. O tome se vec xyz puta diskutiralo.
bahati se vlast ovoga grada koja usvaja kriminalne projekte nemareci za posljedice. napravimo bic stazu, tko jebe plocnik ili parking prostor koji je prije bio tu i slicno. Ista stvar se sada dogadja sa tramv prugom u Divaltovoj ulici. Fotografiju nastalu aparatom u rukama kretena novinara ili nekoga tko je vec fotkao nikako ne predstavlja bahatost vozaca nego gradske vlasti.
bahati se vlast ovoga grada koja usvaja kriminalne projekte nemareci za posljedice. napravimo bic stazu, tko jebe plocnik ili parking prostor koji je prije bio tu i slicno. Ista stvar se sada dogadja sa tramv prugom u Divaltovoj ulici. Fotografiju nastalu aparatom u rukama kretena novinara ili nekoga tko je vec fotkao nikako ne predstavlja bahatost vozaca nego gradske vlasti.
reče on jer živi u divaltovoj. ma daj molim te. koje posljedice? ako je to gradsko zemljište, i ako su to kuće s garažama, kolnim prilazima i sličnim, o kakvim posljedicama pričamo?
ne znam nikoga tko plaća parking pred svojom kućom. oni u kapucinskoj nikada niti nisu parkirali pred kućom pa im to ne može niti faliti.
svatko ima svoje mišljenje, ali mislim da u gradu žive građani i možda bi se moglo nekada malo razmisliti o tome kako im održati kvalitetu života, a ne srozati ju još niže.
ma tko u ovom gradu misli o kvaliteti zivota osim gdje uzeti koju kilu eura vise. prijatelj mi je dao najbolji komentar u svezi bilo koje gradnje na podrucju grada osijeka, a najvise ja dao osvrt na divaltovu gdje ce uskoro proci tramvaj. potres u italiji je uzrokovao rusenje vecine novosagradjenih stambenih objekata koje su u samom projektu sfusarene losim materijalima i nisu izdrzale podrhtavanje tla. kad konacno krene tramvaj, divaltova ce se urusiti od vibracija.
Ti ljudi se cijelo vrijeme žale na problem parkiranja pa sad parkiraju gdje hoće, možda znak bunta, a možda neke od tih kuća niti nemaju prave garaže. Što se mene tiče nek se parkiraju dok se ne nađe kompromis.
Dajte molim vas. Živim u Divaltovoj i pet metara ispred kuće mi raste tramvajska pruga. Imam parking fala bogu, ali kako ulica ide dalje tako već tri - četri kuće dalje od mene možete vidjeti prugu praktički ispred kuće i kako su ljudi ostali bez parkinga, kolnog prilaza, a npr. ne mogu na rikverc uparkirati auto. Oke, da parkiraju dalje. Ali gdje dalje?
Konkretno, tu gdje ja živim, Ledine su uvijek pune kao i mjesta kod šećerane.
Nekim kućama su uzeti kolni prilazi i ne možete reći da je to ok.
ne znam nikoga tko plaća parking pred svojom kućom. oni u kapucinskoj nikada niti nisu parkirali pred kućom pa im to ne može niti faliti.
svatko ima svoje mišljenje, ali mislim da u gradu žive građani i možda bi se moglo nekada malo razmisliti o tome kako im održati kvalitetu života, a ne srozati ju još niže.
Parking plaćaju u Školskoj ulici, recimo. Taj primjer znam.
ajde molim vas, kuda su biciklaši vozili kad nije bilo biciklističkih? sad oni kao imaju neke staze i prave se pametni.zašto bi oni imali biciklističku na mjestu gdje se nekad parkiralo? prođu jedan put godišnje po toj biciklističkoj a ljudi koji tu žive nemaju gdje parkirati svoja vozila. zgrade u Divaltovoj kao i svugdje u gradu su rađene po sistemu trpaj ljude unutra a za ostalo nek se sami snađu. pa onda debeli gradonačelnik kaže zaustavimo krezubu gradnju. mamu mu ja ........ krezubu! oprostite na izričaju al nisam mogao izdržati!
ajde molim vas, kuda su biciklaši vozili kad nije bilo biciklističkih? sad oni kao imaju neke staze i prave se pametni.
ma dobro, evo ja ću kao biciklaš kupiti i skuter i auto. auto ću parkirati na biciklističkoj stazi, skuterom ću voziti po biciklističkoj stazi. smrt biciklistima, neka idu pješice. ukoliko budu nastavili i dalje koristiti bicikle, sezona lova vozača automobila na bicikliste neka bude otvorena. lovostaja nema jer je poznato kako su biciklisti niža vrsta te se ne mogu mrijestiti.
ma dobro, evo ja ću kao biciklaš kupiti i skuter i auto. auto ću parkirati na biciklističkoj stazi, skuterom ću voziti po biciklističkoj stazi. smrt biciklistima, neka idu pješice. ukoliko budu nastavili i dalje koristiti bicikle, sezona lova vozača automobila na bicikliste neka bude otvorena. lovostaja nema jer je poznato kako su biciklisti niža vrsta te se ne mogu mrijestiti.
ti vozi gdje god hoćeš što se mene tiče; možeš i po obilaznici ići pješaka. da malo čitaš skužio bi da je nekad u divaltovoj bilo parkinga kojih sada, zbog pruge,nema. znači dok je bilo parkinga ljudi su parkirali na parkingu ( pokušavam ti pojednostavniti kako bi tvoj mozak skužio) i ne bi bilo loše kad bi se pokušalo naći rješenje,od strane grada, da se napravi koji parking kako bi i biciklaši i vozači bili zadovoljeni.
da malo čitaš skužio bi da je nekad u divaltovoj bilo parkinga kojih sada, zbog pruge,nema. znači dok je bilo parkinga ljudi su parkirali na parkingu.
gdje su bili ti parkinzi?
dedaramo
( pokušavam ti pojednostavniti kako bi tvoj mozak skužio)
dobro, eto prosvijetlio si me. ali svejedno to ne opravdava vozače automobila da parkiraju osobna vozila na biciklističkoj stazi, što je uglavnom i tema topica.
dedaramo
i ne bi bilo loše kad bi se pokušalo naći rješenje,od strane grada, da se napravi koji parking kako bi i biciklaši i vozači bili zadovoljeni.
zapravo, postoji rješenje. uklanjanje vozila sa biciklističkih staza, samo što pauka nema.
problem je u tome što aktualni gradski oci vide tu famoznu tramvaj kao predizborno obećanje koje moraju ispuniti, a naša ulica Divaltova će dobiti najsmiješniju prugicu na svijetu,samo sa jedne strane će prometovati trajvan u oba smijera.kakva lakrdija, toga nema ni u Zimbabveu kod Mugabea.aktualna vlast nije niti provela studiju o parkiranju automobila, stanovnika,koji žive u uskim dijelovima Divaltove,napenalili nam ,uz naprometniju cestu i biciklističku stazu, a stiže i trajvan a mogli ste nam iz luke tranzit i nekakav dok za ukrcaj i prekrcaj brodova nasaditi.uvjeren sam da bi i to napravili za nekakav politički poen, a mi koji živimo ostaje nam istaživati parkirno mjesto u okolnim ulicama. hvala i nećemo za vas glasovati
Mislim da bi se pod hitno trebao rijesiti problem parkiranja u Divaltovoj ulici. Bar za vrijeme ovog kopanja pruge, da nekopaju opet za 3 mjeseca. Konkretno na ovom dijelu Divaltove ulice se nalazi crkva, koja nema svoje prakiraliste. Zamislite si kako to izgleda nedjeljom. Auti su parkirani ne samo na biciklistickoj nego i po cesti. Pokraj crkve se nalazi park, da park! Koji nema ni klupe ni kos za smece i ima "sljepu" stazu. Uglavnom glupost. Evo hint - napravite parking za crkvu i obliznje stanare. Mislim da ce biti korisnije od parka za koji nitko ni ne zna da postoji tamo, niti ga ko i koristi, jer se nemoze koristiti. Ja volim parkove i znam da je dosta drveca unisteno uzadnje vrijeme u nasem gradu, ali ovaj park nema nijedno drvo.... hm mozda zato je jos i tamo
Kaže stara židovska kletva - dabogda imao pa nemao! Nezgodno je kad se navikneš džabe parkirati na javnoj površini, a onda ti tu privilegiju ukinu.
Sama Divaltova je dovoljno široka, barem od Trpimirove do Tenjske da uredno na nju stane i cesta i tramvaj i biciklistička staza. Mogli su lijepo napraviti aveniju sa 4 trake po kojoj ide tramvaj, parkiralište za aute s jedne strane i biciklističku stazu s druge.
A pogledajte ovo sranje od produžetka Divaltove prema Vinkovačkoj - toliko prostora, a debili naprave cesticu sa dvije trake, kao da će to vječno ostati tratina. Ima li netko bistar u ovome gradu da skuži da će ta ulica jednog dana biti gradska prometnica koja će gutati popriličan dio prometa kada se tu sagrade novi stanovi i/ili dućani?
problem je u tome što aktualni gradski oci vide tu famoznu tramvaj kao predizborno obećanje koje moraju ispuniti, a naša ulica Divaltova će dobiti najsmiješniju prugicu na svijetu,samo sa jedne strane će prometovati trajvan u oba smijera.
Ovo je jednostavno presmiješno da bi bilo istinito... tramvajem se inače vozim samo kad mi je auto na servisu ili kod Livaje ali morat ću sjesti i napraviti par đireva tom famoznom prugicom.
Fora je što će se Divaltova morati opet ispočetka napraviti, vrlo brzo, a to će opet ići iz naših džepova....
taj parkić kod crkve izgleda lijepo s tim sasušenim čempresima i navodno ima čak i neko ime al ko to zna. možda ga je neko upikirao pa čeka bolje dane. možda i tu nikne neka zgradica?! a baš bi tu dobro legao jedan parking. riješeni i stanari i crkva i biciklaši.
ajde molim vas, kuda su biciklaši vozili kad nije bilo biciklističkih? sad oni kao imaju neke staze i prave se pametni.zašto bi oni imali biciklističku na mjestu gdje se nekad parkiralo? prođu jedan put godišnje po toj biciklističkoj a ljudi koji tu žive nemaju gdje parkirati svoja vozila.
Gle, to jednostavno nije istina. I daj molim te, tko se pravi pametan??? Ja sam jedva dočekala da se naprve biciklističke jer mi nije bilo nimalo svejedno voziti se cestom kad kraj mene sa 70 na sat proleti auto i recimo slučajno me zakači retrovizorom.
Nego, jučer, da oprostite, koji k.... postoje na promedani oznađene pješačka i biciklistička staza kad pješaci hodaju biciklističkom? I mali psi koji stanu i gledaju u tebe i ne miču se?
Kaže stara židovska kletva - dabogda imao pa nemao! Nezgodno je kad se navikneš džabe parkirati na javnoj površini, a onda ti tu privilegiju ukinu.
Sama Divaltova je dovoljno široka, barem od Trpimirove do Tenjske da uredno na nju stane i cesta i tramvaj i biciklistička staza. Mogli su lijepo napraviti aveniju sa 4 trake po kojoj ide tramvaj, parkiralište za aute s jedne strane i biciklističku stazu s druge.
A pogledajte ovo sranje od produžetka Divaltove prema Vinkovačkoj - toliko prostora, a debili naprave cesticu sa dvije trake, kao da će to vječno ostati tratina. Ima li netko bistar u ovome gradu da skuži da će ta ulica jednog dana biti gradska prometnica koja će gutati popriličan dio prometa kada se tu sagrade novi stanovi i/ili dućani?
Očito nema, moćnici koji donose odluke očito ne vide dalje od svog nosa odn. džepa pa kako da onda prdviđaju što i kako u dalekoj budućnosti za par godina.
Imam ponekad osjećaj da ekipa na vlasti Osijek uopće ne doživljava kao grad, kao metropolu Slavonije, već kao neku selendru pa u skladu s tim se donose imrovizirana rješenja koja drže vodu dok majstori odu. što će poslije biti nije nikog briga.
ajde molim vas, kuda su biciklaši vozili kad nije bilo biciklističkih? sad oni kao imaju neke staze i prave se pametni.zašto bi oni imali biciklističku na mjestu gdje se nekad parkiralo? prođu jedan put godišnje po toj biciklističkoj a ljudi koji tu žive nemaju gdje parkirati svoja vozila. zgrade u Divaltovoj kao i svugdje u gradu su rađene po sistemu trpaj ljude unutra a za ostalo nek se sami snađu. pa onda debeli gradonačelnik kaže zaustavimo krezubu gradnju. mamu mu ja ........ krezubu! oprostite na izričaju al nisam mogao izdržati!
slazem se...kad malo bolje pogledas svi se voze tamo gdje nema biciklistickih....tesko im je prijeci cestu ili otici jednu ulicu nize gjde je oznaceno za bicikle...glavno da sad unistavaju i vukovarsku, a gundulicevu su vec unisitili a nitko se ne vozi s one strane gdje je biciklisticka...stvarno ih ima previse, nek se voze po cesti....pravite parkiralista....
Nego, jučer, da oprostite, koji k.... postoje na promedani oznađene pješačka i biciklistička staza kad pješaci hodaju biciklističkom? I mali psi koji stanu i gledaju u tebe i ne miču se?
sigurno starci, jel tak??
trebalo bi napraviti staze za nadrkanu starudiju koja nema pametnijeg posla nego da se vuce po uskim stazama kao da su ih oslobodili, a nemas ih gjde obici, jel teturaju po cijeloj sirini....da, cak prelaze i na biciklisticku stranu.... ))
ista stvar ti je i na divaltovoj. iako postoje označene i biciklistička i pješačka staza gle čuda, biciklaši se voze po pješačkoj strani, a da ne govorim o tome kako se voze suprotnom stranom divaltove gdje nema tih oznaka. Dakle, ako ti želiš da ja poštujem tebe poštuj i ti mene!
ista stvar ti je i na divaltovoj. iako postoje označene i biciklistička i pješačka staza gle čuda, biciklaši se voze po pješačkoj strani, a da ne govorim o tome kako se voze suprotnom stranom divaltove gdje nema tih oznaka. Dakle, ako ti želiš da ja poštujem tebe poštuj i ti mene!
Meni je super u Zvonimirovoj... uredno se pacijenti guraju između automobila koji voze i onih parkiranih, a četiri metra dalje staza samo za bicikle. Ono, samo čekam kad će mi izgrebati lim...
I mali psi koji stanu i gledaju u tebe i ne miču se?
pazi ti nju ! nju j..u mali psi. možda ti smetaš malim psima; stani onjušite si guze pa ko jači njegova staza!
Prvo i osnovno, to sam napisala da dočaram stanje na biciklističkoj stazi. Nije istina da samo biciklisti krše neka pravila, nego i pješaci. Nego, ti mali psi su smetali. Prvo, što pas radi na biciklističkoj stazi? Drugo, što vlasnik ne pazi na psa nego i on elegantno iza psa ide s noge na nogu? Možeš li zamisliti da psi normalno šetaju cestom i da mu smetaju vozila pa svi automobili moraju stati da pas prođe skupa s vlasnikom jer je njima puklo tu prolaziti?
Ljudi moji pa vi stvarno niste normalni! Ja jedva dočekala da ne moram ovakva mala voziti po cesti, ( par puta me i autobus skoro pokupio) jer kad pored mene prođe neki malo veći automobil, zanosi me, pa se zna dogoditi često da imam krvava koljena, a nije od kukuruza... Oni koji si mogu priuštiti nekoliko automobila a samo jednu garažu ( hvala Bogu, recesija je) imaju ozbiljan problem... U stranim zemljama ljudi koji žive u užem, a i širem centru grada ne parkiraju svoje ljubimce na trgovima...
Malo smo mi previše gotovani.... J...š auto, ako nije pred kućom i ako svi ne vide da je tvoj!
sve je totalna glupost, biciklističke staze su totalan promašaj! treba bicikliste kažnjavati zbog vožnje po pločniku - npr ja idem s djetetom u kolicima Reisnerovom i moram se njima maknuti jer oni meni neće, Gundulićevom voze po cesti - iako imaju stazu - ko je tu lud?
Zaboravio si reći da se pješaci šeću isto tako bicklističkom jel ?
Zaboravio si reći da se pješaci šeću isto tako bicklističkom jel ?
Biciklističke su loše označene... zna biti da nema oznake na stazi i po 100 metara - kako pješak da zna onda koja je biciklistička staza, a koja pješačka?
ej ninja kornjačo, vjerojatno ti i mozak tako radi kako ti ime glasi. pješaci idu po biciklističkoj kako bi izbjegli biciklaše; jer ipak mislim kad se neko u tebe zakuca s bicom da to više boli . nisam čuo da se neki pješak zakuco u biciklaša !? a i što je najbolja fora tebi su sigurno svi drugi krivi osim tebe samog. ti si čoek bez mana!
što se ne bi kandidirao za gradonačelnika, ja bi prvi glasao za tebe.