HDZ raskida koaliciju s HSP-om, Matković nezavisni kandidat za gradonačelnika

Osijek

HDZ raskida koaliciju s HSP-om, Matković nezavisni kandidat za gradonačelnika

HDZ će ovog vikenda objaviti raskid koalicije s HSP-om za predstojeće lokalne izbore u Osijeku. Iako Gradski odbor sinoć takvu odluku nije i formalno donio – jer na žurno sazvanu sjednicu nije došlo dovoljno članova – to je, nakon najnovijeg raskola u HSP-u i neodlučnosti Ante Đapića oko vlastite kandidature, opće raspoloženje u redovima HDZ-a.

Kako za tjedan dana – koliko je ostalo do službenog početka kampanje i prijave kandidata – HDZ teško može formirati tim s realnim izgledima na uspjeh, a najnoviji HSP-ov disident, Gordan Matković, ulazi u utrku za gradonačelnika kao nezavisni kandidat, u osječkom HDZ-u ozbiljno razmišljaju da ga javno podrže. Uđe li Matković u drugi krug, ocjenjuju kako bi imao veće šanse od protukandidata, tko god to bio.

Đapić razorio koaliciju

Za objavu te radikalne odluke HDZ čeka suglasnost središnjice i potvrdu Gradskog odbora, ali i definiranje odnosa prema kandidatu kojega će podržati, te odluku drugog koalicijskog partnera, HSU-a, o tomu kojoj će se opciji prikloniti. Ivan Jakobljević, predsjednik gradske organizacije i potpredsjednik stranke, postao je tako najpoželjnija „udavača“, pa u skladu s interesnom prirodom vlastite stranke može pošteno izabrati potencijalnog partnera po načelu „tko da više“.

Jakobljević je jučer Đapiću izravno prigovorio kako ih je „zajebao“, te upropastio sve što su dosad učinili, ali je ostavio otvorenu mogućnost daljnje suradnje s HDZ-om, ili pak pristupanja HDSSB-u, koji ga već duže vrijeme zove u koaliciju.

Đapićeva taština ispred HSP-a

- Napravili smo sve da HSP ostane jedinstven i prevlada unutarnje sukobe, ali oni ne samo što u tomu nisu uspjeli, nego su se i javno podijelili. Đapić je svojom nedosljednošću i neodlučnošću posljednjih dana izgubio svaku vjerodostojnost i nanio veliku štetu vlastitoj stranci, ali i nama kao koalicijskom partneru, pa nemamo drugog izbora nego razvrgnuti koaliciju, rekao nam je večeras član najužeg vodstva Gradskog odbora HDZ-a, koji je želio ostati anoniman.

Naveo je kako im je prije dva, tri dana Danijel Srb, potpredsjednik i saborski zastupnik HSP-a, došao uspaničen i rekao da „sve ide u p*čku materinu“, te da zbog „šefovih gluposti“ u pitanju nisu samo izbori, nego uopće opstanak stranke.

- Već je indikativno da u svakom izbornom ciklusu Đapić gubi perjanice stranke, a sada mu se raskolila i najjača podružnica, smatra naš sugovornik, koji ne razumije zašto Srb ništa ne poduzima ako tako misli.

Kaže i kako će se zauzeti za potporu Matkovića kao nezavisnog kandidata, ocjenjujući da se kao gradonačelnik pokazao u pozitivnom svjetlu. Tvrdi da se više puta suprotstavio šefu stranke, pokazao da ne podnosi tutore i ima svoj stav, a Đapićevo poigravanjem njegovim dostojanstvom i svođenje na ulogu ping-pong loptice koju prebacuje prema potrebi na ovu ili onu stranu, više ni tolerantniji ljudi ne bi mogli podnositi.

Krivci – Radeljić i Biloš?!

I neki od članova HSP-a koji su se jučer javno ogradili od priopćenja glasnogovornika, Gorana Trdina – u kojemu ističe jedinstvo članstva oko Đapićeve kandidature – potvrdili su nam kako im je kolega Srb zabrinut rekao da „Đapić vodi stranku u propast, jer se inati koalicijskim partnerima, javnosti i članstvu“.

Kaži i da im stalno pristupaju članovi stranke iz nižih redova, uviđajući suicidalnost politike čelništva, te izražavaju podršku Matkovićevoj kandidaturi za gradonačelnika i nezavisnoj listi za Gradsko vijeće.

Osporavaju, međutim, glasine o eventualnom prelasku dosadašnjeg predsjednika gradske podružnice, Gordana Matkovića, u HDZ, navodeći kako to ne bi bilo principijelno, s obzirom na činjenicu da ga je upravo HDZ nedavno razriješio gradonačelničke funkcije.

- Uz Đapića su ostali poglavito ljudi koje je okupio u prvom redu oko sebe i koji žele sačuvati privilegija, kažu nam njegovi stranački oponenti i dodaju kako se sada mnogi plaše za svoju egzistenciju jer su je vezali uz HSP i obnašanje vlasti u Osijeku.

Za sve lošije kotiranje u ispitivanjima javnog mnijenja o naklonosti kandidatima za gradonačelnika, Anto Đapić i ljudi oko njega optužili su donedavno bliske Đapićeve prijatelje, Matu Radeljića i Željka Biloša, koji su mu dosad pomagali u kampanji, što smatraju već uobičajenom praksom prebacivanja odgovornosti za vlastite neuspjehe na druge, obično one koji su se isticali radom za dobrobit stranke.

Đapić je optužio Radeljića za zavjeru s HDZ-om, a sada je i Matković dospio u tu priču, pa izgleda da su čelnici stranke polupali sve lončiće. Đapić ne može probiti 28-29 posto biračke podrške da ne znam što još pokloni građanima, no on je uporan i ne želi odstupiti s mjesta kandidata, pa niti kada je očigledno da srlja u poraz. Ne brine ga što će mnogi egzistencijalno nastradati, jer on se dobro potkožio i osiguran je do kraja života. Čak je i vjerni Tone Papić na sastanku rekao da 's Đapićem imamo šanse samo ako dobijemo u prvom krugu, a to je – budimo realni – nerealno!'.

Đapić – pucanj u prazno

Raspadu koalicije i raskolu u HSP-u po svemu su sudeći kumovala ispitivanja volje biračkog tijela, što ih s vremena na vrijeme provode svi sudionici budućih izbora. Ona, pak, pokazuju da Anto Đapić, dođe li uopće u drugi krug, ne može pobijediti niti jednog protukandidata. Ankete govore i kako bi većina glasova što bi ih u prvom krugu birači dali najslabijem kandidatu, u drugom krugu otišla Đapićevu suparniku. Iz toga proizlazi da aktualni osječki gradonačelnik nema samo vjerni krug poklonika, nego i znatno širi krug podjednako vjernih oponenata.

Takvi pokazatelji već duže vrijeme stvaraju nezadovoljstvo koalicijskih partnera i remete odnose s HDZ-om, koji uviđa da je njihov favorit u stvari pucanj u prazno. To im je utoliko teže palo, što su i dosadašnju suradnju doživljavali žrtvom koju moraju podnijeti kao cijenu izborne pobjede, a sada niti tog argumenta više nema. Stoga iz središnjice HDZ-a već neko vrijeme stižu signali kako bi Đapić trebao prepustiti kandidaturu Matkoviću, koji među biračima bolje kotira. A to je najgore što mu se moglo reći, jer on konkurenciju izvana podnosi teško, a iznutra – nikako. Zato je HSP postao premalen za njih dvojicu, a previše autokratski ustrojen da bi se bilo tko mogao suprotstaviti Šefu.

Autor: Goran Flauder
nemogu vjerovat da nije bilo dovoljno clanova da se i formalno raskine koalicija s Hsp-om, ionako je to sve u reziji hdz-a ..........
"Et tu Brute?" iliti "Zar i ti sine Brute?" Anto,
historia est magistra vitae! Ako se Caesaru moglo dogoditi, zar si mislio da tebi neće?
I čudom se narod čudio, iako svi znaju onu staru: "Politika je k...a..." Ali, ako se ovo dogodilo kako bi bilo od interesa za grad, onda samo naprijed. Budemo uostalom vidjeli kao i uvijek... Samo što ćemo vidjeti ono što i uvijek....
Spominju se tu i anketni rezultati, a to je najveća glupost. Ankete gotovo nikada nisu bile vjerodostojne.
Đapić je svojim predomišljanjem htio vidjeti kako će tko u stranci reagirati.
Matković ako se kandidira kao naezavisni kandidat, onda mu nije stalo do HSP-a nego samo da se domogne fotelje!
KillaBEEZ

Matković ako se kandidira kao naezavisni kandidat, onda mu nije stalo do HSP-a nego samo da se domogne fotelje!

Budimo realni, HSP više ne postoji. Postao je SAĐ pa tako drugi (koji imaju svoj stav i mišljenje oprečno "šefu") u toj stranci nemaju što tražiti... :roll:
Budimo realni, skupilo se par momaka iz kvarta pa se odlucili igrati politike. A naivni narod glasao. Eto sad kad je sve gotovo (opet naravno nije problem u HSP-u) dapic vise nema s kim koalirati, sve je ispucao. Ne znam odakle Flauderu informacija o Matkovicu kao nezavisnom kandidatu, kad je on jucer izricito rekao kako nista od toga. Ili se nastavlja bi nebi prica.
ovaj raspad nazovi-stranke je najbolje što se osijeku dogodilo unazad dosta godina! predugo su i izdržali. anto, hvala ti, ovo je uistinu lijep poklon za uskrs!
Goran Flauder

Za sve lošije kotiranje u ispitivanjima javnog mnijenja o naklonosti kandidatima za gradonačelnika, Anto Đapić i ljudi oko njega optužili su donedavno bliske Đapićeve prijatelje, Matu Radeljića i Željka Biloša

Jadan Anto. Nitko ga ne voli.

DonQuijote

ovaj raspad nazovi-stranke je najbolje što se osijeku dogodilo unazad dosta godina! predugo su i izdržali. anto, hvala ti, ovo je uistinu lijep poklon za uskrs!

slažem se u potpunosti. Još bi ljepši poklon bio kad bi se isto dogodilo u HSP-ovom odrazu u ogledalu tj. HDSSB-u, pa da konačno na vlast dođe normalana građanska opcija s Vrbošićem kao gradonačelnikom
Matkovic i ljudi koji ga okruzuju bi mogli biti najveci dobitnici ovog cirkusa kako sad stvari stoje, jer ako ce on ici kao nezavisni i podrzi ga hdz sa penzicima... mogao bi jako dobro proci na izborima pa cak mislim i pobjediti bubala jer osijecani ga vole, a osim toga hdz ima dosta glasaca tako da ... samo naprijed

a spodoba nece preci izborni prag nakon ovog najnovijeg cirkusa

i da mi osjeani nismo ni svjesni koliko smo sretni sto imamo ovako dobar domaci cirkus, pa drgi bi platili masne novce da mogu to samo jedan dan gledati, a mi to imamo vec godinama i do ĐABE!!!
lavic

a mi to imamo vec godinama i do ĐABE!!!

nažalost, ništa to nije bespla!
HDZ bi mogao biti drugi najveci gubitnik ovih izbora. Nadam se da ce ljudi napokon kazniti nesposobnost za vodjenje zemlje.

A Matković - isključivi krivac što je đapić trenutno gradonačelnik, i to će mu se osvetiti.
..ma to je sve ok
poslije rane ide gnoj, pa kraste

..pa valjda ćemo zacjeliti jednoga dana!

Re: HDZ raskida koaliciju s HSP-om, Matković nezavisni kandidat za gradonačelnika

Kutina se ponavlja. Oni isti (naravno iz HDZ-a) koji su svojevremeno u Kutini smijenili Dobroslava Paragu i imenovali Antu Đapića, sada smjenjuju Antu Đapića. Jedina nepoznanica je koga će imenovati umjesto Ante...

Re: HDZ raskida koaliciju s HSP-om, Matković nezavisni kandidat za gradonačelnika

– HDZ teško može formirati tim s realnim izgledima na uspjeh, a najnoviji HSP-ov disident, Gordan Matković, ulazi u utrku za gradonačelnika kao nezavisni kandidat, u osječkom HDZ-u ozbiljno razmišljaju da ga javno podrže. Uđe li Matković u drugi krug, ocjenjuju kako bi imao veće šanse od protukandidata, tko god to bio.

e, jade, kad nam vodeća stranka u državi dopala u ruke brđe iz đakovštine, ali puno bolje nego li brda iz Čapraz...kako već

Jakobljević je jučer Đapiću izravno prigovorio kako ih je „zajebao“, te upropastio sve što su dosad učinili, ali je ostavio otvorenu mogućnost daljnje suradnje s HDZ-om, ili pak pristupanja HDSSB-u, koji ga već duže vrijeme zove u koaliciju.

rođo, baš me zanima koliko dugo to HDSSB moli i kumi, i što to nudi...

- Napravili smo sve da HSP ostane jedinstven i prevlada unutarnje sukobe, ali oni ne samo što u tomu nisu uspjeli, nego su se i javno podijelili. Đapić je svojom nedosljednošću i neodlučnošću posljednjih dana izgubio svaku vjerodostojnost i nanio veliku štetu vlastitoj stranci, ali i nama kao koalicijskom partneru, pa nemamo drugog izbora nego razvrgnuti koaliciju
tako je to kad se baviš tuđim problemima, a imaš i svojih dovoljno, jadne li stranke...

Naveo je kako im je prije dva, tri dana Danijel Srb, potpredsjednik i saborski zastupnik HSP-a, došao uspaničen i rekao da „sve ide u p*čku materinu“, te da zbog „šefovih gluposti“ u pitanju nisu samo izbori, nego uopće opstanak stranke.

došlo iz g... u glavu

Tvrdi da se više puta suprotstavio šefu stranke, pokazao da ne podnosi tutore i ima svoj stav, a Đapićevo poigravanjem njegovim dostojanstvom i svođenje na ulogu ping-pong loptice koju prebacuje prema potrebi na ovu ili onu stranu, više ni tolerantniji ljudi ne bi mogli podnositi.

kad je to bilo? Jel onda kad je postao gradonačelnik, ili onda kad je prepustio mjesto Šefu?

- Uz Đapića su ostali poglavito ljudi koje je okupio u prvom redu oko sebe i koji žele sačuvati privilegija, kažu nam njegovi stranački oponenti i dodaju kako se sada mnogi plaše za svoju egzistenciju jer su je vezali uz HSP i obnašanje vlasti u Osijeku.

žali Bože ekipu koja je svoju egzistenciju vezala uz politiku, pa koji su to moroni. Valjda se prvo trebaš pokazati u nekom poslu, pa onda, neovisan, baviti se poslom za opće dobro, ili se ja varam?

Ne brine ga što će mnogi egzistencijalno nastradati, jer on se dobro potkožio i osiguran je do kraja života.

Dobro jutro radni narode Crne Gore!

To im je utoliko teže palo, što su i dosadašnju suradnju doživljavali žrtvom koju moraju podnijeti kao cijenu izborne pobjede, a sada niti tog argumenta više nema.

ljudi bi i g... pojeli za vlast, očito, a onda to nazivaju žrtvom. Stvarno jadno i prozirno. Anto, što učini, joooj...

ja cu se zbilja koknit ovog puta,bude li HSP dobio izbore,na bilo koji nacin!!!!!! ako sad dobiju izbore,onda ovim gradom hodaju retardirani zombiji sa okrnjenim mozgovima !!!!!! Apsolutno mi je svejedno ko ce pobjediti,samo Hsp nesmije!!!!! ovo je vise smijesno.dali li e taj Djapic svjestan svoje nesvjesti !!!!!!!
oshorny

ako sad dobiju izbore,onda ovim gradom hodaju retardirani zombiji sa okrnjenim mozgovima !!!!!! Apsolutno mi je svejedno ko ce pobjediti,samo Hsp nesmije!!!!!

Ovako sam ja razmišljao prošli puta, pa je HSP pobjedio :)
Samo sam dodao i HDZ pod one koji ne smiju pobjedit, na kraju ih debeli instalira u grad.
...bojim se da još uvijek ima onih kojima je dovoljno gledati neke nove zgrade koje nemaju veze s pameću i logikom, sjediti na maštovito uređenom Trgu, voziti se novim tramvajskim linijama, i koji kukaju kako predsjednik Mesić nema vremena za neuspješnog penjača po zidovima/košarkaša/tenisača - uvaženog gradonačelnika magistra A.Đ......jer ipak je on super i kul, osim navedenog omogućio je bespla vožnje tramvajom, mo'š se vozit baciklom a i brzo'odat s druge strane obale....a tu je i Uskršnjica, ne?....
Evo ga, dočekali smo i to da se na izborima obračunaju (čitaj rasipaju glasove HSP-a) Matković i Đapić.
Ono što je meni najzanimljivije da i Matković nastavlja đapićevom bi nebi politikom.

Sinoć kaže kako negira to da izlazi kao nezavisni kandidat, dok već danas ide ovako: ko god mi bi se želio pridružiti, dobrodošao je u bilo kojem obliku pojedinačnom, grupnom, udruge i stranke, pa i HDZ. Računam da je članstvo HSP-a na mojoj strani, iako je gradski odbor na Đapićevoj.

"Koljite se", vukovi :P

Bit će zanimljiva reakcija HDZ-a, hoće li podržati osobu koju su nedavno rušili sa gradonačelničkog mjesta da bi podržali onoga kojega više ne žele?
Hahahahaha ma ovo je sve bolje od boljeg!! Jesmo se sad napokon svi usaglasili da je Đapić tenkre? LOL LOL
Ma nismo :) Oni koji su ga podržavali sada šute, a kada progovore to će biti ili pokušaj okretanja na šalu ili nešto u stilu: svi su tvrdoglavi, nitko neće popustiti ali to nije dobro... bla bla bla ...
ladno se može napisat neka sapunica na ovu temu...
kako stvari stoje ni Djapić ni Matković neće proći u drugi krug hm možda ni u prvi
U svakom slučaju Matković ima moj glas ako izađe na izbore i kao nezavisni kandidat.
Osječanin

U svakom slučaju Matković ima moj glas ako izađe na izbore i kao nezavisni kandidat.

Znači ti si HDZ-ovca :P

Ante što si dočekao.
Tako ti je to kad se okružuješ lošijima od sebe... i to šumskim zvijerima.

Otvorite bar srca sugrađani, kad ste već nepismeni.
Dosta je ove desničarsko-prostačke skupine.

Tko ne želi glasat neka barem poništi listić. I to je stav.
u mom slučaju nedam glas ni jednome ista je to škola lopovluka
u mom slučaju nedam glas ni jednome ista je to škola lopovluka
ma htjeo sam sve to komentirat, al odustajem od tog cirkusa.ljudi iz ovoga vam je sve rečeno!pametni će sami izvući poučak!
Djeco moja, imate vi još puno graška pojesti prije nego shvatite o čemu se tu radi.
OsijekNepokoreniGrad

Osječanin

Znači ti si HDZ-ovca :P

Čija si ti ovca da mi je znati... :wink:
eseker

Djeco moja, imate vi još puno graška pojesti prije nego shvatite o čemu se tu radi.

Jel mora bit isključivo grašak il može neke druge mahunarke? Ono, volim grah više od graška recimo. Mislim, nemoj me krivo shvatit, volim ja i grašak ali preferiram grah.
Znam nekad jest i leće, nadam se da će mi i one pomoći da shvatim o čemu se ovdije radi.
"budimo realni – nerealno!'. Moj Tone...dugo ti je trebalo....
DonQuijote je napisao/la: › ‹ Označi ›‹ Skupi ›

slažem se u potpunosti. Još bi ljepši poklon bio kad bi se isto dogodilo u HSP-ovom odrazu u ogledalu tj. HDSSB-u, pa da konačno na vlast dođe normalana građanska opcija s Vrbošićem kao gradonačelnikom

...u potpunosti se slažem...
fuldstændigamok

eseker

Jel mora bit isključivo grašak il može neke druge mahunarke? Ono, volim grah više od graška recimo. Mislim, nemoj me krivo shvatit, volim ja i grašak ali preferiram grah.
Budimo realni: sad više ni tri tanjura graha ne bi mogla dati HSP-u " vjetar u leđa"
Znam nekad jest i leće, nadam se da će mi i one pomoći da shvatim o čemu se ovdije radi.

silva50

DonQuijote je napisao/la: › ‹ Označi ›‹ Skupi ›

...u potpunosti se slažem...

Baš me zanima ima li još netko ovdje tko podržava normalnog, stručnog i obrazovanog čovjeka za gradonačelnika.........za sada nas je dvoje, a koliko vidim Osijek je zaista postao uporište primitivaca........ali možda izbori promijene moj stav......daj Bože
Vrbošić je zakon!!
A i njegova osobna krilatica je: zakon iznad svega!!
Potpisujem
porto

Vrbošić je zakon!!
A i njegova osobna krilatica je: zakon iznad svega!!
Potpisujem

draža bi mi bila "zakon iznad svih".
jedan zanimljiv tekst sa indexa:

ONO ŠTO je počelo na parlamentarnim izborima 2007. godine, najvjerojatnije će doživjeti svoj kraj nakon lokalnih izbora ovog svibnja. Hrvatska stranka prava stoji pred svojim konačnim raspadom, a kad izgubi vlast u Osijeku, HSP kao stranka više neće imati smisla. Brod obično prvo napuštaju miševi. U HSP-u bježe i veće zvjerke. Kao Gordan Matković.

Đapićev čovjek broj jedan danas je objavio kako će se na osječkim lokalnim izborima kandidirati samostalno. Matković neće formalno napustiti stranku i nije se okomio na svog stranačkog šefa, ali je kroz redove dao naznačiti kako je politička ljubav između njih dvojice pukla. Dodajmo to ranijim spekulacijama oko toga hoće li koalicija HSP-HDZ za kandidata izbaciti Đapića ili Matkovića, i svima postaje jasno kako ni u HSP-u više ne vjeruju da imaju ikakve šanse za ostankom na vlasti.

Nakon Osijeka, Đapić se nema gdje povući

Osijek je zadnji Đapićev svjetionik. Nakon Osijeka, nema više slamke za koju bi se mogao uhvatiti. U samo godinu i pol dana, ta je stranka od treće najjače parlamentarne opcije spala na to da joj opstanak ovisi o sukobu s, kako se pokazuje, premoćnim protivnicima. Đapićeva koalicija nema šanse. HSP nema šanse. Njihov osječki "saveznik" HDZ zadovoljno trlja ruke, jer su ostvarili ono što su željeli – kad se raspadne HSP, dobar će dio njihovih birača preći HDZ-u.

No, kad se promotri cijela priča o HSP-ovom padu, onda se vidi da su HDZ-ova kukavičja jaja, od kojih je osječka koalicija samo zadnje, tek dio problema stranke Ante Starčevića. Ključni problem je u tome što Đapić nikad nije shvatio da je došlo vrijeme u kojemu se politikom ne može baviti diletantski. Razlog zbog kojega će Đapić u Osijeku doživjeti poraz je jednostavan – nikad u tom gradu nije stvorio biračku bazu.

Ostaci ostataka HSP-a

Bez biračke baze nema dugoročnih rezultata, i to su Đapićevi protivnici dobro shvatili. Đapić se na lokalnim izborima 2005. prikrpao pobjedničkoj opciji Branimira Glavaša, a na izvanrednim izborima 2008. je uspio izvući zadnji rezultat svoje ad hoc politike. I dok su HDSSB i HNS žrtvovali sitne političke uspjehe zbog dugoročne strategije koja će im se isplatiti na izborima u svibnju, Đapić je smišljao kako zasjesti na gradonačelničku fotelju, kao da mu je ovih pet mjeseci bitno.

Dok je Krešimir Bubalo imao 14-satne radne dane, s posjetima umirovljeničkim balovima, i dok je Ivan Vrdoljak odlazio iz Gradskog poglavarstva zato što mu HSP nije dopustio da pokrene svoje projekte, HSP je redao aferu za aferom. Ukoliko je trenutni osječki gradonačelnik mislio da će uspjeti dobiti dovoljno glasova ubrzanim prekopavanjem cijelog grada da bi izgradio biciklističku stazu, onda je još slabiji političar nego što se činilo.

Parlamentarni izbori 2007. i lokalni izbori na kojima će sada izgubiti pokazuju Đapićevo viđenje politike kao prikrpavanja pobjedničkoj opciji. Dok ga je na nacionalnoj razini HDZ vukao za sobom, HSP je ostvarivao rezultate. Jedna rečenica Ive Sanadera (sjećamo se, "glas za HSP je glas za SDP") skinula je devet saborskih mjesta HSP-u. Dok ga je u Osijeku vukao HDSSB, Đapić je profitirao. Kad je tu nestalo sloge, Đapić je prvi put u svojoj političkoj karijeri morao sam pokazati što zna.

Propala politika koja se primiče svom kraju

Pokazalo se da ne zna ništa osim promovirati sebe na račun grada, kao što je radio u svakoj mogućoj prilici. Stvar je kulminirala na nedavnoj rukometnoj utakmici Hrvatske i Grčke. Đapić se, u naletu naporne samopromocije, pojavio pred publikom, a ta ista publika mu je zazviždala.

Kad promotrimo takvu kronologiju događaja, vidimo kako je trenutni raspad osječke HSP-ove kampanje i nadolazeći raspad HSP-a nakon gubitka na izborima zapravo samo posljedica Đapićeve propale politike koja politiku kao disciplinu ne shvaća, koja ne zna voditi, koja se ne zna promovirati. Takva politika je kad tad morala dovesti do neslavnog kraja.

Sretan mu put!
Moj prijedlog suvlasnicima stanova u Ilirskoj ulici, u zgradi gdje živi trenutni gradonačelnik da ga izaberu za predsjednika kućnog savjeta, tako bi ipak imao neku funkciju i ne bi bio nesretan. A zgrada je nova pa mu neće biti lako nešto zbrljati.
scero

I dok su HDSSB i HNS žrtvovali sitne političke uspjehe zbog dugoročne strategije koja će im se isplatiti na izborima u svibnju, Đapić je smišljao kako zasjesti na gradonačelničku fotelju, kao da mu je ovih pet mjeseci bitno.

Dok je Krešimir Bubalo imao 14-satne radne dane, s posjetima umirovljeničkim balovima, i dok je Ivan Vrdoljak odlazio iz Gradskog poglavarstva zato što mu HSP nije dopustio da pokrene svoje projekte, HSP je redao aferu za aferom. Ukoliko je trenutni osječki gradonačelnik mislio da će uspjeti dobiti dovoljno glasova ubrzanim prekopavanjem cijelog grada da bi izgradio biciklističku stazu, onda je još slabiji političar nego što se činilo.

Sretan mu put!

Pohvale Jovanu Dragišiću. U posljednje vrijeme daje najobjektivnije komentare na događanja u Osijeku. Veselim se svakom novom tekstu ovog autora.
nisam za

Moj prijedlog suvlasnicima stanova u Ilirskoj ulici, u zgradi gdje živi trenutni gradonačelnik da ga izaberu za predsjednika kućnog savjeta, tako bi ipak imao neku funkciju i ne bi bio nesretan. A zgrada je nova pa mu neće biti lako nešto zbrljati.

Budimo realni: ta dužnost i je njegov najviši domet.
...pa ti glasuj za njega, tko ti smeta...
Osječanin

Glasaš za osobu koja je u najgore vrijeme izdala svoju stranku, to nije pravaški.
DonQuijote

Ne znam gdje ti živiš, ali raspad stranke nije ni blizu. U stranci je još bolje ozračje jer je jedan izdajica manje, tako da stranka samo sada može napredovati.
KillaBEEZ

DonQuijote

Ne znam gdje ti živiš, ali raspad stranke nije ni blizu. U stranci je još bolje ozračje jer je jedan izdajica manje, tako da stranka samo sada može napredovati.

što se mene tiče, neka stranka napreduje koliko želi, samo dalje od vlasti, a po mogućnosti i dalje od osijeka.

no, da ti objasnim na čemu temeljim svoj optimizam. hsp je na predstojećim izborima trebao dobiti glasove od 3 dijela biračkog tijela:
1. neizlječivih hsp-ovaca;
2. hsp-ovih simpatizera, ali sklonijih nekoj srednjoj struji;
3. hdz-ovih birača.

odlaskom matkovića mislim da hsp automatski gubi 2. i 3. grupu birača, a vjerujem da 1. skupina neće biti dovoljna ni za približavanje potrebnom broju glasova za prolazak u drugi krug.

i tako bi se hsp, antinom glupošću, trebao svesti na stranku u rangu hsu-a. hvala bogu! eto, kužiš sad? :)
pernabukano

Pohvale Jovanu Dragišiću. U posljednje vrijeme daje najobjektivnije komentare na događanja u Osijeku. Veselim se svakom novom tekstu ovog autora.

Jooooooj... Kako li je samo objektivan ovaj Jovan Dragišić kad piše analizu o HSP-u!
DonQuijote

KillaBEEZ

DonQuijote

što se mene tiče, neka stranka napreduje koliko želi, samo dalje od vlasti, a po mogućnosti i dalje od osijeka.

no, da ti objasnim na čemu temeljim svoj optimizam. hsp je na predstojećim izborima trebao dobiti glasove od 3 dijela biračkog tijela:
1. neizlječivih hsp-ovaca;
2. hsp-ovih simpatizera, ali sklonijih nekoj srednjoj struji;
3. hdz-ovih birača.

odlaskom matkovića mislim da hsp automatski gubi 2. i 3. grupu birača, a vjerujem da 1. skupina neće biti dovoljna ni za približavanje potrebnom broju glasova za prolazak u drugi krug.

i tako bi se hsp, antinom glupošću, trebao svesti na stranku u rangu hsu-a. hvala bogu! eto, kužiš sad? :)

Veseliš se HSP-ovom tzv "raspadu", a da nije bilo HSP, ne bilo ni Hrvatske države.
Tvoji "neizlječivi" su ljudi koji vole i poštuju državu u kojoj žive.
HSP-ovi simpatizeri postoje i uvijek će postojati, svakim danom sve više.
Odlaskom Matkovića (izdajnika) rejting stranci će samo porasti, pogotovo ako dotični pređe u HDZ.
Osijek je srce HSP-a i to će i ostati.
KillaBEEZ

Veseliš se HSP-ovom tzv "raspadu", a da nije bilo HSP, ne bilo ni Hrvatske države.

objašnjavao bih ti sad da ne postoji "Hrvatska država", nego "država Hrvatska" ili "hrvatska država", eventualno "hrvatska Država", ali mislim da bi to bilo gubljenje vremena.

btw, kakve veze ima to je li hsp zaslužan za nešto u povijesti ili ne (da ne ulazim u raspravu oko toga) sa situacijom u sadašnjosti, ovdje u osijeku?

KillaBEEZ

nećeš vjerovati, ali sam čuo da ima ljudi koji također vole i poštuju državu u kojoj žive, a da su i u nekim drugim strankama. a da stvar bude gora (ne znam ni sam bih li uopće vjerovao u to) ima i ljudi koji uopće nisu u strankama, pa svejedno poštuju i vole državu u kojoj žive!
KillaBEEZ

a da nije bilo HSP, ne bilo ni Hrvatske države.

Odakle ti hrabrosti da si svojatate Državu? Po čemu misliš da ste vi takvi zaslužni. Pa vi ste sramota za ovu Državu, što dokazuju i rezultati i položaj u Saboru.
Očigledno si pre mlad i zelen pa nisi ništa naučio iz povijesti o državotvornosti, pogotovo u zdnjih 19 godina.

KillaBEEZ

Naravno i sve zakone, počevši od magisterija i lopovluka kojeg smo svjedoci svi mi pa i vi.

KillaBEEZ

Naravno pa i komunjare su shvatile da je komunizam-socijalizam propala ideoloigija, jedino još jedino vi pokušavate mjeriti kukuruz desnom rukom i pozdravljate se ustaškim pozdravom. Alo, pa ipak živimo u 21. stoljeću.

KillaBEEZ

Odlaskom Matkovića (izdajnika) rejting stranci će samo porasti, pogotovo ako dotični pređe u HDZ.

Pazi što pričaš, još uvijek je Hdz s vama u koaliciji pa ne smiješ pljuvati po njima jer ćeš na sud časti, pa ćeš biti kao i Matković (izdajnik).

KillaBEEZ

Opet se povijest ponavlja, tako su pričali i liberali prije više godina pa su sada ispod izbornog praga, riječi ti se pozlatile!
KillaBEEZ

Osječanin

Glasaš za osobu koja je u najgore vrijeme izdala svoju stranku, to nije pravaški.

U ovom slučaju glasam za čovjeka a ne stranku. 8)

Čitam gore pisani članak i ne mogu vjerovati s koliko je to mržnje i s kojim ciljem pisano ciljano protiv HSP-a i Đapića osobno. Mislim čak da je na razini Glavaša i njegovih poznatih dubokoumnih... Tužno, šta drugo reći
Nažalost mišljenja sam da se je čovjek zamjerio mnogima u gradu zbog politike vođenja samog Osijeka, u ove 4 godine napravilo se čudesa u gradu i prigradskim naseljima, brdo kvalitetnih projekata.
U konačnici sigurno ste čitali Večernji list neki dan koji je u svojim istraživanjima prizno da je jedino Đapić ostvario sve projekte koje je i obećao (za razliku od gradonačelnika Zagreba, Rijeke, Splita, Dubrovnika...)
Interesantno zar ne!

MatoTvrđa

Čitam gore pisani članak i ne mogu vjerovati s koliko je to mržnje i s kojim ciljem pisano ciljano protiv HSP-a i Đapića osobno. Mislim čak da je na razini Glavaša i njegovih poznatih dubokoumnih... Tužno, šta drugo reći
Nažalost mišljenja sam da se je čovjek zamjerio mnogima u gradu zbog politike vođenja samog Osijeka, u ove 4 godine napravilo se čudesa u gradu i prigradskim naseljima, brdo kvalitetnih projekata.
U konačnici sigurno ste čitali Večernji list neki dan koji je u svojim istraživanjima prizno da je jedino Đapić ostvario sve projekte koje je i obećao (za razliku od gradonačelnika Zagreba, Rijeke, Splita, Dubrovnika...)
Interesantno zar ne!

da sve projekte od kojih je imao koristi on osobno.nekada smo bili poznati kao grad zelenila,a sada po Đapićevoj lakomosti i betoniranju grada

scero tebi svaka čast na objavljenom tekstu bez obzira tko si i kojoj političkoj opciji pripadaš
Poštovani,

Molimo korisnike da ne koriste višestruka korisnička imena prilikom sudjelovanja u raspravama na forumu portala Osijek031.com

Sva višestruka korisnička imena i pripadajuće poruke se uklanjaju.

Portal Osijek031.com omogućit će svakom korisniku iznošenje argumentiranog mišljenja.

Želimo Vam ugodan boravak na portalu Osijek031.com,
Deus Ex Machina, moderator Foruma 031

MALENA13

MatoTvrđa

Interesantno zar ne!

da sve projekte od kojih je imao koristi on osobno.nekada smo bili poznati kao grad zelenila,a sada po Đapićevoj lakomosti i betoniranju grada

Da naravno, objasni mi kakvu korist ima što se na brijestu obnavljaju ceste, rekonstruira čvrsnička ulica, grade pješački nathodnici, širi tramvajska pruga (ko je prije njega proširio tramvajsku mrežu?), rekonstruiraju trgovi i tako dalje, da ne nabrajam imaš na njegovoj internetskoj stranici popis projekata, internetska stranica glasi http://www.antodjapic.com/subb001.php
MatoTvrđa

Interesantno zar ne!

he he he... ma sve mi je jasno kada vidim vrijeme kada je postan članak 1:32, normalni ljudi već spavaju dubokim snom... Kako samo ima novinara predanih poslu....
Osječanin

KillaBEEZ

Osječanin

Glasaš za osobu koja samo sebe gleda i osobu bez vizije. Pitanje vremena kada i vama okrene leđa. Sretno!
nisam za

KillaBEEZ

a da nije bilo HSP, ne bilo ni Hrvatske države.

Odakle ti hrabrosti da si svojatate Državu? Po čemu misliš da ste vi takvi zaslužni. Pa vi ste sramota za ovu Državu, što dokazuju i rezultati i položaj u Saboru.
Očigledno si pre mlad i zelen pa nisi ništa naučio iz povijesti o državotvornosti, pogotovo u zdnjih 19 godina.

KillaBEEZ

Naravno i sve zakone, počevši od magisterija i lopovluka kojeg smo svjedoci svi mi pa i vi.

KillaBEEZ

Naravno pa i komunjare su shvatile da je komunizam-socijalizam propala ideoloigija, jedino još jedino vi pokušavate mjeriti kukuruz desnom rukom i pozdravljate se ustaškim pozdravom. Alo, pa ipak živimo u 21. stoljeću.

KillaBEEZ

Pazi što pričaš, još uvijek je Hdz s vama u koaliciji pa ne smiješ pljuvati po njima jer ćeš na sud časti, pa ćeš biti kao i Matković (izdajnik).

KillaBEEZ

Opet se povijest ponavlja, tako su pričali i liberali prije više godina pa su sada ispod izbornog praga, riječi ti se pozlatile!

1.) Da nije bilo HOS-a danas bi bilo mnogo drugačije, a ti pričaj priče...
2.) Što je ta tebe ustaški pozdrav?! BOG I HRVATI???? Ako vjerujem u Boga, jel to loše?
Zašto se ljudi boje reći da su desničari? Mislim da nije loše biti domoljub.
Desničar sam i ponosan na to.
Ne mrzim niti jednu nacionalnost, to je možda tvoj zatupljeni stav o desničarima. Svi mi živimo RH, zar ne?
4.) Za razliku od liberala, HSP radi.
..ova rasprava ničemu ne vodi, osim svađi i to opet Hrvata...sve će se znati 17.05. tj. 18....
KillaBEEZ

1.) Da nije bilo HOS-a danas bi bilo mnogo drugačije, a ti pričaj priče...
2.) Što je ta tebe ustaški pozdrav?! BOG I HRVATI???? Ako vjerujem u Boga, jel to loše?
Zašto se ljudi boje reći da su desničari? Mislim da nije loše biti domoljub.
Desničar sam i ponosan na to.
Ne mrzim niti jednu nacionalnost, to je možda tvoj zatupljeni stav o desničarima. Svi mi živimo RH, zar ne?
4.) Za razliku od liberala, HSP radi.

1.) Hos je bila stranačka vojska, kao i četnici i ostali, oni su odradili onu ravnotežu straha koja je bila potrebna. Ne vidim njihove zasluge nigdje, isto su vrijedni kao i mi koji smo se organizirali po mjesnim zajednicama ili policiji. Dakle, stranačka vojska nas je svrstala u isti koš sa srbima, jer i oni su tako što imali. Vidim da nisi bio u ratu pa mnoge stvari ne znaš pa ne tupi o tome ovdje.
2.) Dovoljno znaš na što mislim, sa zadnje konvencije Hspa da ne duljimo. Domoljubi nisu oni koji ne priznaju pravni poredak domovine, mislim na zakone i pravo.
3.) Nacionalista ima i lijevo i desno, zašto misliš da je desničar nacionalista. Prouči malo što znači desničar a što ljevičar a što nacionalist. Postoje divna literatura ako te zanima, ak tebi ispiru mozak nama ne.
4.) To je već bila priča na forumu, samo provjeri u nazad, na osijek.hr koliki je prije bio proračun, te koje su ovlasti bile grada, županije i država. Na isti način raspitaj se kako se donosi proračun te na koji način se puni. Tada će ti biti mnogo jasnije. Isto tako pogledaj malo kako stoje gradska poduzeća te u kolikom su minusu, to ustvari možeš pitati u svojoj partiji pošto vi rukovodite njima. Toliko o temi da se nešto radi.

P.S.
Budući da si novi, ja nisam ni Glavaševac, ni liberal pa ni komunist, nego samo onaj što malo misli svojom glavom a ne tuđom.
Cijenim u potpunosti što misliš svojom glavom, ali napisati da su HOS-ovci bili isto što i četnici....molim te lijepo reci da nisi tako mislio...i ispričaj se....jer si potpuno u krivu..., stvarno si pretjerao....
Budući da ste vi stranka prava, pravno gledajući, vojna formacija koja nije u sastavu vlasti, državnog aparata je paravojna formacija. Nisam umanjivao doprinos, nego je doprinos isti kao i svake male mjesne zajednice u kojoj je organizirana obrana. Vojna organizacija, koja je naoružana „dugim cijevima“ a gdje je šef vožd po političkoj dužnosti, te postaviti topove usred grada, meni je to igranje rata.
Kao pripadnik Mupa od 90 a kasnije i Zbora narodne garde, nikada nisam doživio političku diskriminaciju, nisam morao biti član ni jedne stranke pa ni Hdzeja, što nisam ni sad. Napredovao sam dok sam želio pa i kasnije u Morhu, dok se nisam počeo baviti privatnim poslom što i sada radim.
Ne misliš valjda da podcjenjujem ljude koji su bili 100m dalje od mene na terenu i isto jeli govna kao i ja. Ide mi na živce što se to izvlači kao nešto bitno za HSP. Stranačka vojska je već viđena stvar u prošlom svjetskom ratu, nije baš dobro završila.
Ne želim dijeliti branitelje, pa makar bili i jedan dan u ratu. Zasluga je ista.
Ja kao branitelj nisam član niti jedne udruge niti to želim, pa opet mogu misliti svojom glavom.
nisam za

1.) Hos je bila stranačka vojska, kao i četnici i ostali,

Lega, nisam ja spominjao uopće HSP, samo sam te pitao, jesi li ti ovo slučajno napisao ili namjerno, te sam te ljubazno zamolio da ako ne misliš tako kako si napisao, da se ispričaš. Cijenim to što si branitelj...
TataMata

nisam za

1.) Hos je bila stranačka vojska, kao i četnici i ostali,

Lega, nisam ja spominjao uopće HSP, samo sam te pitao, jesi li ti ovo slučajno napisao ili namjerno, te sam te ljubazno zamolio da ako ne misliš tako kako si napisao, da se ispričaš. Cijenim to što si branitelj...

Tko je osnovao HOS?
Tko ga je financirao?
Paralelni zapovjedni lanac?

Koja je razlika?
Nemoj molim te ići u širinu, sve ovo što pišeš su legitimna pitanja, o kojima možemo razgovarati. Ja te samo ljubazno molim da se izjasniš da formulacija, i primjer koji si naveo nije stvarno tvoje razmišljanje, nego ti se omaklo...te da sigurno ne izjednačavaš hrvatske branitelje HOS-a s četnicima....griješiti je ljudski....ali se i ispričati isto tako...
Ajmo još jedanput ponoviti:
a)
HOS nije bio nikad u na pr. Kragujevcu ili Nišu, nego je nastao iz obrambenih razloga. U općem metežu kad su četnici napali - i počeci regularne vojske bili su nalik na paravojne formacije, upravo se srpska odvratna huškačka propaganda koristila tim terminom u sijanju mržnje i zastrašivanju vlastitog stanovništva ("...ustaške pavavojne fovmacije se nelegalno naovužavaju kako bi napadali Svbe na potezu Vivovitica-Kavlovac-Kavlobag, a sutva i u samoj Svbiji!")
b)
Četničke paravojne formacije su bile formirane u Srbiji, mahom od osuđenika za teške zločine (ubojstva, silovanja, dilanje i sl.), financirane novcem Arkana + Miloševića, obučavane u centru za obuku srpskog MUP-a (kojima je upravljao Legija) i organizirano uz pomoć (regularne) JNA prebacivane u hrvatska područja s mješovitim stanovništvom. Strategija ratovanja im je bila sljedeća: nakon što JNA s teškom artiljerijom mjesecima ruši naselje u okruženju tako da ne ostane ni cigla na cigli niti list na grani - nakon toga bi pripustili ove uvježbane divljake kojima ni u doba mira najteži zločini nisu bili problem da pobiju sve što je još ostalo ispod ruševina i pokradu sve što je nekim čudom preostalo. Nakon što bi lešinari svoje odradili, JNA (regularna) bi ih sklonila i ušla službeno u naselje, puštajući tobož i promatrače i Crveni križ i novinare. Ovako su, otprilike, izgledali izvještaji stranih promatrača iz EU, UN, novinara itd. Zato su Srbi popušili rat, a laž su prodali jedino vlastitom pučanstvu
Dakle: paravojno je bilo višeznačan pojam u počecima rata jer su neki išli paravojno osvajati tuđe, a neki se pokušali braniti.
KillaBEEZ

Osječanin

KillaBEEZ

Osječanin

Glasaš za osobu koja samo sebe gleda i osobu bez vizije. Pitanje vremena kada i vama okrene leđa. Sretno!

Nama navijačima NK Osijeka Matković nikada neće okrenuti leđa! Uz Osijek do groba!
Sharon

Dakle: paravojno je bilo višeznačan pojam u počecima rata jer su neki išli paravojno osvajati tuđe, a neki se pokušali braniti.

Divno si to objasnila, samo sto si malo ignorirala, odnosno namjerno izostavila neke cinjenice - bas kao sto se Djapic ne sjeca da je na zidu dnevne sobe svog tadasnjeg stancica imao sliku Ante Pavelica, ili da je u mnogim prilikama pozdravljao fasistickim pozdravom, za sto postoji i fotografija.

Dakle, kazes da su jedni osvajali u drugoj drzavi i zbog toga su oni cetnici i babaroge, s drugi su se branili i zato su oni super i divni i krasni?

Jesi namjerno zaboravila onu epizodu s HOS-om u BiH, ili smatras da je BiH ionako Hrvatska [prema ucenju doktora Pavelica]?

Sad jos samo cekam da kazes onu legendarnu izjavu za zabavu zombija: "onaj tko se brani ne moze pociniti zlocin".
Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj je živio velik broj Hrvata, mnogi su početkom 90-ih godina morali iseliti, većinom u Hrvatsku gdje su se pridružili našim obrambenim snagama.
Jesu li ti onda i naše vojne snage iz tih vremena sumljive il sve prolazi kad treba sačuvati vlastito dupe?
1. rat nije nikada divan i krasan nego užas vrhunski, tako da nije nimalo divno i krasno sudjelovati u njemu
2. četnici su zaista babaroge koje su išle u tuđe dvorište krasti i ubijati i to u organizaciji tada regularne vojne formacije - JNA. Ili se moram ovdje nekome ispričavati što imam loše mišljenje o "Belim orlovima"???
3. Bosna je imala dosta dugo problema s Alijinim shvaćanjem realnosti, tako da je HOS u tim momentima i dobro došao
4. što netko drži u dnevnoj sobi - privatna je stvar, jer to nije javni prostor. I nije mi baš jasno kakve to veze ima s Arkanovim orlovima, ali ajde - dobro
5. ne tvrdim da nije moguće počiniti zločine u obrambenom ratu, pa imamo sad prilku gledati svaku večer suđenje Bubalovom šefu kome sude baš pod tom optužbom.

(ne da mi se quotati mungosa, pitao je neke stvari - eto odgovora)
Mato, malo sam izmijenio ono sto si rekao. Ako ovo ispod ne zvuci kao rijeci Vojislava Seselja, onda ne znam na koga podsjecaju.

"Hrvatska je zemlja u kojoj je živio velik broj Srba, mnogi su početkom 90-ih godina morali iseliti, većinom u Srbiju gdje su se pridružili našim obrambenim snagama.
Jesu li ti onda i naše vojne snage iz tih vremena sumljive il sve prolazi kad treba sačuvati vlastito dupe?"

@Sharon, ne da mi se sada citirati tvoj odgovor, ali potpuno jednaku manipulaciju teskta napravi nad onim sto si napisala. Zamijeni rijeci Hrvatska/Srbija, HOS/Beli orlovi, Seljes/Djapic, HSP/SRS, slika Draze na zidu/slika Pavelica na zidu, "za dom - spremni"/"za kralja i otadzbinu" i zacudit ces se koliko ce tekst imati smisla i zvucati kao da ga je izrekao HSP-ovski antipod iz Srbije.

Zakljucak: retorika hrvatskih i srpskih radikala je potpuno jednaka.

P.S. HOS je paravojnom formacijom smatrao i sam drzavni vrh RH, zato se i trazilo njihovo bezuvjetno stapanje s HV-om i stavljanje pod regularni zapovjedni lanac.

P.P.S. Sto se tice HOS-a, poznajem neke osobe koje su bile u HOS-u, za vrijeme rata ostavljali svoje zdravlje i zivote po bosanskoj Posavini, a te price o Hrvatima iz BiH i slicnima mozete okaciti macku o rep. Sve redom su Osjecani.
Cjenjeni gospodine MUNGOS, vidim iz navedenog teksta da "znate neke" koji su se borili 90-ih, stoga pretpostavljam ili da ste bili tih dana s ženama i djecom u podrumima ili ste ratovali na jednom od bojišta u Njemačkoj, Švicarskoj i slično.
Zbog toga Vas molim da priče o ratu, vojsci i obrani Domovine ostavite NAMA koji smo ovu Domovinu stvarali vlastitom krvlju!
I ne dopuštam nikome da omalovažava moje suborce, a bilo je suboraca Bogu hvala i iz Bosne, Njemačke i drugih zemalja.
MatoTvrđa

I ne dopuštam nikome da omalovažava moje suborce, a bilo je suboraca Bogu hvala i iz Bosne, Njemačke i drugih zemalja.

Znam da je nekima teze nositi knjigu od puske, ali procitaj jos jednom sto sam napisao - valjda ces razumjeti.
Jasno mi je sve rečeno,
gadi mi se što ovu ofucanu frazu moram koristiti ali pitam te Gdje si ti bio kad je trebalo pomoći?
Lako je pametovati 18-ak godina kasnije, zašto nisi onda upozoravao na te stvari?
Usput da ti kažem nije mi bilo teško niti nositi knjigu, jer sam visokoobrazovana osoba.
MatoTvrđa

Gdje si ti bio kad je trebalo pomoći?

U Osijeku. I sto sad?! Znaci li to da bih sada trebao pozdravljati nacistickim pozdravom, mrziti Srbe, velicati Djapica i izmisljati notorne neistine [poput one da HOS-ovci iz Osijeka nisu bili u Posavini]?

Prihvacam da postoje osobe koje su spremne iznositi neistine ili u njih vjerovati, jer to veseli njihove stranacke vodje koje ce im sutra udijeliti kakvu sinekuru ili dati zvaku za zalaganje na stranackom sijelu.

No, kao sto rekoh, s radikalima [bili oni HSPovci ili Seseljevci] je svaka rasprava uzaludna, jer su komunikacijski instrumenti neuskladjeni.

Ziv bio i uzivaj...

Naravno da ne trebaš pozdravljati nacističkim pozdravima (ne pozdravljam ni ja), niti mrziti srbe (ni ja ih ne mrzim sve), ne moraš niti veličati Đapića, čovjeku je stalo do obrane nacionalnih interesa, ne cjene svi to(tvoja je osobna stvar koga ćeš veličati) ali mislim da trebaš prihvatiti i priznati istinu i ne petljati se u stvari koje ne razumiješ ili priče u kojima nisi bio sudionik.
Možda da nam pričaš kako si se 90-ih uspio skrivati po podrumima da izbjegneš branjenje domovine, u tome si očito stručnjak!
Jedva čekam SUZE SINA RAZMETNOGA u 3 ČINA!!!

btw. nezavisni kandidat može biti Kerum ili Todorić, a ne netko tko mora zbog novca biti marioneta...
Slavice potpuno se slažem s tobom, nezavisne liste mogu biti uspješne ukoliko je kandidat financijski osiguran a ne ako se netko kandidira da bi se financijski osigurao (poput SINA RAZMETNOG)!
Sjeti se one - TKO VISOKO LETI NISKO PADA!

MatoTvrđa

MALENA13

MatoTvrđa

Interesantno zar ne!

Da naravno, objasni mi kakvu korist ima što se na brijestu obnavljaju ceste, rekonstruira čvrsnička ulica, grade pješački nathodnici, širi tramvajska pruga (ko je prije njega proširio tramvajsku mrežu?), rekonstruiraju trgovi i tako dalje, da ne nabrajam imaš na njegovoj internetskoj stranici popis projekata, internetska stranica glasi http://www.antodjapic.com/subb001.php

A jel među tim projektima i dvorana gradski vrt za koju je htio građane oderati za veliku lovu.podebljo je on i kilažu i džep na račun osiječkih građana
Leteci mungos

@Sharon, ne da mi se sada citirati tvoj odgovor, ali potpuno jednaku manipulaciju teskta napravi nad onim sto si napisala. Zamijeni rijeci Hrvatska/Srbija, HOS/Beli orlovi, Seljes/Djapic, HSP/SRS, slika Draze na zidu/slika Pavelica na zidu, "za dom - spremni"/"za kralja i otadzbinu" i zacudit ces se koliko ce tekst imati smisla i zvucati kao da ga je izrekao HSP-ovski antipod iz Srbije.

Zakljucak: retorika hrvatskih i srpskih radikala je potpuno jednaka.

P.S. HOS je paravojnom formacijom smatrao i sam drzavni vrh RH, zato se i trazilo njihovo bezuvjetno stapanje s HV-om i stavljanje pod regularni zapovjedni lanac.

P.P.S. Sto se tice HOS-a, poznajem neke osobe koje su bile u HOS-u, za vrijeme rata ostavljali svoje zdravlje i zivote po bosanskoj Posavini, a te price o Hrvatima iz BiH i slicnima mozete okaciti macku o rep. Sve redom su Osjecani.

Mungose, ja NIKAD neću zamijeniti pojmove u ovim tekstovima.
A ti ili si pao s Marsa jučer ili si se rodio u vrijeme rata negdje daleko od svega, no dobro. To je tvoje iskrivljeno viđenje događanja i već sam negdje rekla da su i ovakve stvari cijena demokracije pa ću je i ja platiti u ovoj raspravi. Najhrabriji u raspravi su uvijek oni koji najmanje znaju, pa tako i ti. Ja ne želim glumiti učiteljicu, a svoje sam rekla. Komično je samo koliko hrabro srljaš u raspravu o stvarima o kojima nemaš pojma. Negdje si nešto pročitao, načuo pa sad provlačiš poluinformacije i vrlo pojednostavljena razmišljanja o općem metežu i užasu koji se događao prije 20-tak godina.
Ali, hajde i ako ne znaš pa si hrabar, ali nije mi jasna ta bešćutnost, kad nemaš nimalo suosjećaja i pijeteta prema žrtvama tih "belih orlova" a to su oni u Lovasu kad su morali kroz minsko polje, to su oni u Vukovaru nakon pada, to su grozote po svim slavonskim selima nakon pada gdje su ih uvozili da siju strah.
Da su 91. svi razmišljali kao ti sigurna sam da ti danas ne bi još pisao na portalu 031 što hoćeš.
Pravno gledano, JNA je u to vrijeme bila jedina regularna i legalna vojna formacija, ali joj je generalštab bio blesav pa zloupotrijebio i jedno i drugo i planirao silom ostvariti velikosrpsku ideju pod krinkom federalizma. Tako je 4. vojna sila u Europi doživjela poraz, vojni i politički.
Dakle,postojale su redom različite paravojne formacije koje su se suprotstavile gore navedenoj regularnoj vojnoj formaciji. Istini za volju.
A u Bosni je situacija bila daleko najzamršenija. Sjećam se kako je Aliji dugo trebalo da počne pružati otpor i ne znam što je time postigao osim simpatija raznoraznih nevladinih udruga sa zapada i tapšanja po ramenu. MIšljenja sam da je napadačima trebao odlučno i odmah odgovoriti i sa svim formacijama koje su se naoružavale i suprotstavile JNA odmah dogovoriti zajedničko djelovanje. Tamo je dugo bilo dosta kaotično baš zato jer je Alija mislio da će ga poštedjeti. Nikad neću zaboraviti sliku: padaju prve granate po Sarajevu s okolnih brda, a Alija pred kamerama izjavljuje kako on ne zna tko puca! A četnici se mirno i neometano utaborili na brdima i pravili bal vampira zvani opsada Sarajeva nekoliko godina.
A ako baš hoćeš, iz moje obitelji je netko poginuo boreći se u Posavini, nakon što je odmah 91. napustio udobnost sređenog života u jednoj metropoli zapadne Europe, sam sebi kupio opremu i priključio se HOS-u, prošao sva najgora mjesta na kojima se ratovalo i završio životnu priču baš tamo. Svaka mu čast jer je pokazao obraz kakav malo tko ima i laka mu zemlja tamo negdje na Mirogoju u Aleji branitelja gdje zauvijek počiva. Uspomena na njega ne da mi da šutim kad netko pljuje po ovim stvarima. Namjerno ili samo iz neznanja.
Sharon

Mungose, ja NIKAD neću zamijeniti pojmove u ovim tekstovima.

Naravno, mogla bi se uplasiti spoznajom da si taj tekst vec negdje cula. Zato se i kaze da je retorika jednaka.

Najhrabriji u raspravi su uvijek oni koji najmanje znaju, pa tako i ti.

Hajde, sad cemo vidjeti sto ti znas... izbrisao sam neke tvoje recenice jer su sadrzavale obicne emotivne pamflete kojima se hrane debili. Ostavio sam samo cinjenice koje iznosis. To je nesto sto se moze komentirati.

Pravno gledano, JNA je u to vrijeme bila jedina regularna i legalna vojna formacija,

Pravno gledano, JNA je prestala biti regularna vojna formaciju u RH s danom proglasenja neovisnosti [8.10.1991.] u Saboru Republike Hrvatske.

Od tog dana na terotoriju RH regularna vojska je Zbor narodne garde [nastao jos u travnju, kao dio MUP-a], koji ce u studenom postati dio Oruzanih snaga RH.

Dakle, HOS su bile paravojne formacije, sto u vrijeme prije proglasenja neovisnosti, sto nakon proglasenja, a prije spajanja s HV-om. Ne ulazim u ratne i vojne zasluge te jedinice (kojih je sigurno bilo puno, svaka cijev je tada bila dragocjena), vec samo komentiram njihov pravni status, odnosno cinim ono sto tebi nikako ne uspijeva.

Tako je 4. vojna sila u Europi doživjela poraz, vojni i politički.

JNA nije bila 4. vojna sila u Europi. Politikanti toliko rastezu tu jeftinu tezu da se na puno mjesta moze naci informacija da se radi i o 3. vojnoj sili. Da je rat malo dulje potrajao, vjerujem da bi danas JNA slovila za drugu, ako ne i trecu vojnu silu na svijetu.

Ovo nije toliko vazno kao cinjenica, jer su bili dovoljno jaki da rade sranja i izazovu gomilu nesrece, ali je vazno za razumijevanje ideoloskog ispiranja mozgova, propagande i indoktrinacije pricom da je jedna Hrvatska pobijedila 4. vojnu silu u Europi.

A u Bosni je situacija bila daleko najzamršenija.

IMHO, ne bih ulazio u tematiku rata u BiH. Moja interesna zona je RH u danasnjim granicama, dakle, ne ona za koju su se zalagali neki hrvatski radikali - Hrvatska do Drine.

A ako baš hoćeš, iz moje obitelji je netko poginuo boreći se u Posavini, nakon što je odmah 91. napustio udobnost sređenog života u jednoj metropoli zapadne Europe, sam sebi kupio opremu i priključio se HOS-u

Zao mi je zbog toga. Ako sam dobro shvatio, zelis reci da je HOS je bio u Posavini?
...što ne komentirate temu nego vječito tupite jedno te isto...
a šta ćeš komentirati kad je to sve iz dana u dan drugačije...
Bit će zanimljvo sutra na sjednici GV-a ako netko potegne pitanje rušenja đapića.
Ako HDZ razvrgne koaliciju neće ga podržati i gotov je.
Ako HDZ raskine koaliciju puši županiju, a u županiji je lova! Predpristupni fondovi EU, poticaji, bla bla... zaboli njih uvo za OS, tako da sam ja uvjerena da se to neće dogoditi... LJudi ovo je malo veća igra nego što izgleda...
Pa županiju će još teže dobiti nego grad :) A HDZ nakon ovog raspada HSP-a nema šanse da ga podrži.
nisam za

ili da recimo bude vodja copora u zoo vrtu

Tagovi