Nije bitno s koje strane, lijeve ili desne - svaka ulica bi po meni trebala imati biciklističku stazu! Neka je široka 40 cm nema veze, ili da postoji jedna crta npr žute boje i da biciklisti znaju da je to njihova staza-crta po kojoj voze. Što ako nema biciklističke? Onda biciklisti voze po pješačkoj, kače pješake, plaše ih, zvone im da se maknu sa svoje pješačke, zaobilaze ih po travi...A ako idu po cesti - smetaju autima, spori su, usporavaju promet, osim toga - opasno je!!! I dakle, kuda da voze biciklisti? Istina ima uz dravu lijepo pješačka i biciklistička pa mogu biciklisti ići sa višnjevca do donjeg grada svuda uz dravu. Onda siđu s bicikla pa pješke po gradu obave što trebaju - što će staze po gradu kada ima uz dravu jedna staza. A što će pješačke okolo u svakoj ulici? Što će ceste za aute svuda po gradu? Kako nikome ne smetaju ceste koje se grade, proširuju - da što više auta ide i zagađuje zrak (ako ste čuli za smog). Pa bar bi ljudi trebali biti sretni što se grade neke biciklističke i pješačke staze, pa ionako će parkirati svoje aute na tu istu biciklističku- zar ne!? To je u praksi ipak tako...npr pločnik za bicikle u divaltovoj...Ta ja "biciklistička" staza zapravo gradilište gdje biciklisti ugrožavaju radnike, to je parking, to je pješačka staza - jer pješaci galame na bicikliste kad idu biciklističkom...da gledaju kud voze (!?)... Tako da neznam čemu se bune ljudi, pa dobiti će lijepa parkirna mjesta sa znakom da je to zapravo biciklistička - ali to je samo u teoriji tako... Uz svaku cestu bi trebalo biti pola metra označeno za bicikli i to je to! Lijepo eventualno da biciklisti imaju svoje znakove stop, semafore ili slično kako je to u europi riješeno - ne treba izmišljati toplu vodu! Bicikli je najbolje prijevozno sredstvo za grad! Od Merkatora do bolnice se može doći za 11 min, ajde recimo 15 min (treba stati na trafiku kupiti maramice)... Recite mi tko može doći autom od vrata svoga stana do posla,škole,fakulteta za 15 min (recimo udaljenost 4-5km)? Uz parkiranje,semafore,gužvu,pješačenje...sumnjam da se može ispod pola sata ili više... Tko je pametan i želi uštedjeti na vremenu i novcu, ujedno i dobiti na zdravlju -neka vozi bicikli! Po pješačkim, biciklističkim, cesti, travi...kako god...što raznovrsniji krajolik to bolje!