Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Stanari Vukovarske zaustavit će gradnju biciklističke staze?!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
123456

Ukupno postova: 1794
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.03.2009. 12:07 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

MegaSmrT je napisao/la:
hihi, i tako, sve se opet svelo na stranačje...
o kako tužnih sudbina ima...

a baš takovi stranački orjentirani "komentatori" koje si sada spomenuo cijelo vrijeme prozivaju kako je baš ovaj portal stranački obojen... a pišu i objavljuju što im padne na pamet... i jedni i drugi i treći i četvrti i peti....

Ukupno postova: 467
Post Postano: 04.03.2009. 12:58 
Naslov:  

Stvar je u tome što na tom dijelu Vukovarske postoji alternativa. Samo da pomaknu stazu na drugu stranu ulice gdje bi išla uz izolirku usporedno s prugom. To je bio cilj peticije, a ne da se ne gradi staza. Moj bicikl je jedino prijevozno sredstvo koje koristim i ja sam za izgradnju biciklističkih staza, ali ne pod svaku cijenu kao što se sad provodi. Bolje da su napravili promenadu do dgo-a kao što su obećavali, a ne da se tu k**če nekakvim stazicama.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Gradjanin
Ukupno postova: 291
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.03.2009. 17:49 
Naslov:  Re: Stanari Vukovarske zaustavit će gradnju biciklističke staze?!

Gdje su bili i građani i Stipetić kad se sve planiralo.

Bilo je neko idejno rješenje, javna rasprava...

Kad dođe do prozora onda se svi bune, a inače se u ništa "ne bi šteli mešat".

Ica
Ukupno postova: 246
Post Postano: 04.03.2009. 21:23 
Naslov:  

Nije bitno s koje strane, lijeve ili desne - svaka ulica bi po meni trebala imati biciklističku stazu! Neka je široka 40 cm nema veze, ili da postoji jedna crta npr žute boje i da biciklisti znaju da je to njihova staza-crta po kojoj voze. Što ako nema biciklističke? Onda biciklisti voze po pješačkoj, kače pješake, plaše ih, zvone im da se maknu sa svoje pješačke, zaobilaze ih po travi...A ako idu po cesti - smetaju autima, spori su, usporavaju promet, osim toga - opasno je!!! I dakle, kuda da voze biciklisti? Istina ima uz dravu lijepo pješačka i biciklistička pa mogu biciklisti ići sa višnjevca do donjeg grada svuda uz dravu. Onda siđu s bicikla pa pješke po gradu obave što trebaju - što će staze po gradu kada ima uz dravu jedna staza. A što će pješačke okolo u svakoj ulici? Što će ceste za aute svuda po gradu? Kako nikome ne smetaju ceste koje se grade, proširuju - da što više auta ide i zagađuje zrak (ako ste čuli za smog). Pa bar bi ljudi trebali biti sretni što se grade neke biciklističke i pješačke staze, pa ionako će parkirati svoje aute na tu istu biciklističku- zar ne!? To je u praksi ipak tako...npr pločnik za bicikle u divaltovoj...Ta ja "biciklistička" staza zapravo gradilište gdje biciklisti ugrožavaju radnike, to je parking, to je pješačka staza - jer pješaci galame na bicikliste kad idu biciklističkom...da gledaju kud voze (!?)... Tako da neznam čemu se bune ljudi, pa dobiti će lijepa parkirna mjesta sa znakom da je to zapravo biciklistička - ali to je samo u teoriji tako... Uz svaku cestu bi trebalo biti pola metra označeno za bicikli i to je to! Lijepo eventualno da biciklisti imaju svoje znakove stop, semafore ili slično kako je to u europi riješeno - ne treba izmišljati toplu vodu! Bicikli je najbolje prijevozno sredstvo za grad! Od Merkatora do bolnice se može doći za 11 min, ajde recimo 15 min (treba stati na trafiku kupiti maramice)... Recite mi tko može doći autom od vrata svoga stana do posla,škole,fakulteta za 15 min (recimo udaljenost 4-5km)? Uz parkiranje,semafore,gužvu,pješačenje...sumnjam da se može ispod pola sata ili više... Tko je pametan i želi uštedjeti na vremenu i novcu, ujedno i dobiti na zdravlju -neka vozi bicikli! Po pješačkim, biciklističkim, cesti, travi...kako god...što raznovrsniji krajolik to bolje! Smile

pumpkin

Ukupno postova: 978
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 05.03.2009. 8:08 
Naslov:  Re: Stanari Vukovarske zaustavit će gradnju biciklističke staze?!

Apsurdno je to što se na tom dijelu Vukovarske ruše stabla, rovari se između kuća i ceste, ruši se sve ispred sebe, a s druge strane ceste raste korov i nema ničega. Baš me zanima koliko će vremena trebati da ovo drveće koje je ostalo odigne novu stazu? Živjelo drveće!

Ukupno postova: 365
Post Postano: 07.03.2009. 18:49 
Naslov:  

bili je napisao/la:
Živijo! Za svaki metar autoceste - kilometar biciklističke! Wink

Nažalost ja to neću doživjeti. Uostalom i da se izgrade te staze opet gospoda parkiraju svoje limene ljubimce tako da je isto kao da i nisu izgradili staze

zlusch

Ukupno postova: 2038
Post Postano: 08.03.2009. 22:57 
Naslov:  

MegaSmrT je napisao/la:
Bolje da su spojili tam promenadu ispod željezničkog, pa nek se onda narod voza di oče amo-tamo, prostora kolko oš.

Ovdje se slažemo 101% definitivno. Ta bi nova promenada koristila hrpi ljudi iz barem polovice grada. Još kada bi se produžila prema zapadu, barem do hipodroma.
MegaSmrT je napisao/la:
Jasno da vama koji živite u zgradama i u nekim drugim ulicama ne smetaju biciklističke, ne prolaze vama pod prozorom i ne morate vi parkirat auto 6km dalje. Aj molim vas recite di ce ti jadni ljudi parkirat automobile sad? s jedne strane vojarna (gradilište), s druge strane Izolirka i pruga. wtf?!

Nezgodna situacija. Znam i ja da je zemljište ispred kuća gradsko, a ne privatno, ali grad čine građani pa i oni pred čijim kućama prolazi dotična staza. Gundika je mogla biti bolje riješena, isto kao i Vukovarska.

E sad, kako zadovoljiti sve strane... nemam pojma. U svakom slučaju, biciklističke staze trebaju ovom gradu. Pokraj Drave prije svega IMHO.

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
OligofreniDikobrazoid

Ukupno postova: 2339
Post Postano: 09.03.2009. 8:22 
Naslov:  

zlusch je napisao/la:
U svakom slučaju, biciklističke staze trebaju ovom gradu. Pokraj Drave prije svega IMHO.
Slažem se s ovim, ali dodajem da treba i edukacije građana ili štogod sličnoga, da im se objasni čemu služi taj novonastali pojas betona... Gundulićeva je još uvijek krcata biciklistima koji voze po cesti, a imaju stazu.....

Tis' mi mjesec, tis' mi zvijezda, dobra ti je mliječna žlijezda...
zlusch

Ukupno postova: 2038
Post Postano: 09.03.2009. 9:44 
Naslov:  

OligofreniDikobrazoid je napisao/la:
zlusch je napisao/la:
U svakom slučaju, biciklističke staze trebaju ovom gradu. Pokraj Drave prije svega IMHO.
Slažem se s ovim, ali dodajem da treba i edukacije građana ili štogod sličnoga, da im se objasni čemu služi taj novonastali pojas betona... Gundulićeva je još uvijek krcata biciklistima koji voze po cesti, a imaju stazu.....

Mda... uvijek se razveselim kad mi u imenjakovoj ulici bicikle voze cestom pa ih moram izbjegavati, a biciklistička staza 3 metra lijevo.

A vidiš, sasvim bi se lijepo mogla produžiti šetnica sa biciklističkom stazom i do Višnjevca, onako lijepo po bentu.

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile

Skoči u forum: