Autor |
Poruka |
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol:  Muško
|
ne samo to nego i činjenica da se sa bine na stranačkoj konvenciji oštro kritizira vladajuća koalicija a u osijeku se istoj liže jaja samo da bi se ugrabila vlast u ovom zadnjem bastionu hsp-a |
|
|
 |
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol:  Nebitno
|
Za Felta...
Jedan usta, svi ustaše....pričaš nebuloze, i nisu to nikakvi ustaški pozdravi...alo...pozdravi nisu opasni nego djela....šta ima lijepo u pozdravu Smrt fašizmu...i evo ti izvod iz govora s konvencije:
Hrvatska stranka prava zauzima se za slobodu mišljenja i govora, potpunu liberalizaciju simbola, znakovlja i pozdrava. Neka građani ove zemlje slobodno nose crvene zvijezde petokrake pod kojima su nas i za vrijeme Domovinskog rata ubijali. Ali, neka nikome ne pada na pamet braniti hosovcima koji su krvarili za ovu državu od Srđa do Ovčare, da se pozdravljaju sa svojim ratnim pozdravom.
Pod pozdravom ZA DOM SPREMNI! više od 400 dragovoljaca dalo je svoje živote za uspostavu samostalne, demokratske Hrvatske. Tim su pozdravom izražavali svoju odlučnost da se bore do smrti za istinski slobodnu državu, za Hrvatsku bez verbalnog delikta i diskriminacije građana. A dobili su državu u kojoj je diskriminiran većinski hrvatski narod, državu koja zabranjuje njihov patriotski pozdrav kojim su je branili i stvarali, a dopušta nošenje crvenih zvijezda petokraka pod kojima su ih ubijali velikosrpski agresori.'' Više na: http://hsp.hr/content/view/23/40/, a ovo ti je izvod iz Deklaracije s konvencije: ''Sve etničke skupine uživaju jednaka prava, iste povlastice i imaju jednake obveze prema državi.'' Mislim da si ti samo Antofob... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
 |
pravaška vojska
Ukupno postova: 111 Spol:  Nebitno
|
pa onaj ko nije glasao za đapića neće glasat ni sad za njega,a vidim bojite ga se ko vraga,neka i treba,barem da se neko nekoga boji u ovoj našoj državi... |
|
|
|
|
 |
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol:  Nebitno
|
Ne razumijem, što smo postali liberalni?? Kakva demagogija liberalizma znakovlja i pozdrava.
Znam da živimo u 21 stoljeću pa zar se samo po tom pozdravu trebaju spominjati mrtvi suborci. Meni su oni suborci, za razliku od tvog šefa pobjegulje kojem su oni brojevi, pa nisu oni poginuli za ustaški pozdrav nego za nešto drugo.
Pa zar oni koji su govorili „Zdravo“, ili „Dobar dan“ a poginuli su u ovom ratu su manji domoljubi??? Što oni nisu bili odlučni da se bore do smrti za istinsku slobodnu državu?
Na svu sreću ostao sam živ,
ali „Za dom, nisam spreman“! |
|
|
|
|
 |
TataMata
|
Ne moraš ni biti Za dom spreman, u tome i je bit, ali zašto bi ti mene manje uvažavao zbog tamo nekog pozdrava, koji je samo to, pozdrav... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
 |
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol:  Nebitno
|
To nije samo pozdrav, kroz te riječi se prikazuje kompletni mentalni sklop.
Svijest o dobrom i lošem.
O stvarima koje je cijeli, ali baš cijeli civilizirani svijet ima isti stav.
Prikazuje jednostavno negiranje povijesti, i tekovina civilizacije.
Vjerojatno se zato i bojite Europe i integriranja naše države na mjesto gdje pripada. |
|
|
|
|
 |
TataMata
|
Mislim da se kroz ovaj post pokazuje tvoj mentalni sklop, a o civiliziranom svijetu ne vrijedi raspravljati, jer takav ne postoji. Barem ne na ovom stupnju razvoja čovječanstva. Postoje iznimno dobri ljudi kao pojedinci koji se ističu svojim djelima, ali to nema veze ni sa civilizacijama ni sa narodima...a bogami niti sa pozdravima. Izgleda da se i Norveška i Island boje Europe i tzv integracije... |
|
|
|
 |
amunike
Ukupno postova: 129 Spol:  Nebitno
|
Tata Mata, ne mogu vjerovati što ti lupetaš!!!
Šta bi to trebalo značiti??? Kada bi došlo 100 članova ku-klux-klana sa kukuljicama na glavi HSP bi ih pozdravio jer se HSP zauzima za slobodu znakovlja. Pod ustaškim režimom je pobijena ogromna količina ljudi u Jasenovcu... Pa što onda nisi pametan i rekao da podržavaš kao slobodu govora i znakoljva udruge Iskorak i Kontra..???
Po Tvome mentalnom sklopu vjerojatno bi ti to bio udar na tvoju muškost!!!
S obzirom da si niže rangirani HSP-ovac nemoj lupetati jer kompromitiraš i sebe i stranku
Ja sam Hrvat, živim u Donjem gradu, bio 1991. u na bojišnici i uopće se ne osjećam manje vrijedan od nekoga Srbina, Muslimana, Crnogorca...
Cijenim svakoga tko voli Hrvatsku i tako se ponašam prema njemu i njegovome. Daj ubuduće se kontroliraj što pišeš |
|
|
|
|
 |
TataMata
|
Cijenim tvoj doprinos Domovinskom ratu, to je izvadak govora s Konvencije HSP-a i ne vidim da netko spominje ustaški režim i Jasenovac. Uostalom ja se tada nisam niti rodio, a na žalost partizani nisu bili ništa blaži i to su posljedice ratnih događanja koja su davno iza nas. Međutim ukoliko se sjetiš 1991. onda znaš da su Osijek napadali oni sa zvijezdom i kokardom na kapama, pa nije zabranjeno ni jedno ni drugo.... i, nemoj vrijeđati nego vodi argumentiranu raspravu. Ne znam šta ti to znači nižerangirani HSP-ovac, to kod nas u stranci ne postoji.... |
|
|
|
 |
amunike
|
oprosti ako sam Te uvrijedio. Emotivno sam nastupio. No, smatram ipak da Tvoja deklaratorna tvrdnja o pozdravljanju svih znakovlja naprosto činjenično ne stoji. 600 000 000 židova je stradalo u holokaustu, tu ulaze još sve manjine... Mislim da je HSP dobro krenuo prije par godina kada se odmaknuo od faštističkog režima od kojega se cijeli svijet ogradio(čak I Njemačka) retorikom koja samo nas unazađuje. Nisi me deargumentirao glede ku-klux klana, ISKORAKA, KONTRE... Takve stvari koje su izrečene na Konvenciji HSP-a su strašne i mijenjau racio normalnoga čovjeka u smislu razmišljanja o davanju glasa |
|
|
|
|
 |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Koliko sam shvatila iz štampe, pozdrav je spomenut u kontekstu znakovlja režima koji su postojali na ovim prostorima, nešto u smislu: ako je dozvoljeno "smrt fašizmu" i petokraka pod kojom su nas ubijali,onda i pozdrav HOS-ovaca kojih je dosta izginulo ili tako nešto...Nekakva paralela između fašističkog i komunističkog totalitarizma. Ove teme su uvijek sklizak teren na ovim prostorima koji su patili višestruko pod raznim režimima, ali... Predizborna kampanja se zahuktava i retorika se oštri - to nije ništa novo.
A kad smo kod SDP-a i Borzan... Sama si je kriva što još uvijek ne participira u vlasti. Koliko se sjećam - prvo se nju pitalo, odbila je. Što joj je trebalo da se petlja u kadroviranje drugih stranaka? Ovako će morati poslušati središnjicu (toliko o unutarnjoj demokratičnosti ljevice...) |
|
|
|
|
 |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Uz svo poštovanje prema užasima holokausta (već sam pisala o tome) - mislim da nisi dobro napisao broj. Procjene su 6 000 000 Židova, ali ništa manje strašno...I da je pola nula manje - još uvijek prestrašno!
Oprosti, možda nisi primijetio grešku. |
|
|
|
|
 |
Callistemon Ukupno postova: 572 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
I zato se sad Bilja nece kandidirati za gradonacelnicu nego ce podrzati Vrbosica.
A nadam se da ce Vrbosic sto prije iz svoje blizine maknuti svevremenskog direktora Bajtu - samo mu kvari dobar ugled! Pitam se uvidja li on to uopce? ili je to dio stranackog folklora - moras nesto i 'progutati'! |
|
|
|
|
 |
more456 Ukupno postova: 199 Spol:  Nebitno
|
U ovom gradu je sve moguće. Možda Sanader ipak shvati da ne može ipak stati iza ovakvog HSP-a i Đapića koji se ponovo vraća ustaštvu, pa dobijemo ono što je očekivano:
1. Koaliciju HDZ-a, HSLS-a,HSS-a i HSU-a na čelu s Vrbošićem
2. Koaliciju SDP-a i HNS-a na čelu sa Vrdoljakom.
3. HSP koji neće moći sastaviti vlast, pa će morati podržati HDZ-ovu koaliciju (što uostalom radi u ostalim županijama i Saboru). |
|
|
|
|
 |
amunike
|
hvala na ukazanom tipfeleru. Upravu si |
|
|
|