Autor |
Poruka |
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol:  Nebitno
|
Biti će uskoro u svim medijima jer su ga snimali na sastanku, da ne može reći da to nije on...tako se priča....a, gdje ima dima.... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
 |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
|
|
 |
aboutme Ukupno postova: 7 Spol:  Nebitno
|
Glavaš : Kako svi režu vrpce mi baš ovaj puta nećemo !
Bubalo : Aaaa zaaaštooooooo?
Glavaš : Idemo obrnutom psihologijom.
Bubalo : Šefe , samo jednu da cvaknem !!!! Pliiizzzz!
Glavaš : Rekao sam da ne može!!!! Ako ti se reže de mi poreži ove nokte na nogama .
Bubalo : Jel mogu prije zavezat vrpcu oko njih ? |
|
|
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
gospodo i vi smatrate da su 32% osiječana nakarade?koliko ja znam članova hsp-a nema toliko,znaći ipak su građani prepoznali nećiji rad u ovom gradu zato niste u poziciji da vrijeđate ove građane...
|
ti vrijeđaš "osiječane" jer ni to ne znaš pravilno napisat...btw kojih 32%? |
|
|
|
|
 |
pravaška vojska
Ukupno postova: 111 Spol:  Nebitno
|
KOJIH!?PA TI SI STVARNO NEPISMEN...HOĆEŠ REĆI DA SMO I GLASOVE UKRALI NA PROŠLIM IZBORIMA???IONAKO SMO PO VAMA SVE POKRALI...NEZNAM SAMO KAKO SMO ONDA DOBILI TOLIKO GLASOVA,ALI ĐABE VAM JE SVE TO,MI RAZUMIJEMO GUBITNIKE,SAMO NAPRIJED,VRIJEĐAJTE,SAMO VAM JE JOŠ TO PREOSTALO PRIJE VELIKE ZAVRŠNICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
 |
pravaška vojska
Ukupno postova: 111 Spol:  Nebitno
|
A JEDINO NA ČEGA SE HVATATE TO JE PRAVOPIS,JER DRUGO NI NEZNATE... |
|
|
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
KOJIH!?PA TI SI STVARNO NEPISMEN...HOĆEŠ REĆI DA SMO I GLASOVE UKRALI NA PROŠLIM IZBORIMA???IONAKO SMO PO VAMA SVE POKRALI...NEZNAM SAMO KAKO SMO ONDA DOBILI TOLIKO GLASOVA,ALI ĐABE VAM JE SVE TO,MI RAZUMIJEMO GUBITNIKE,SAMO NAPRIJED,VRIJEĐAJTE,SAMO VAM JE JOŠ TO PREOSTALO PRIJE VELIKE ZAVRŠNICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
nepismen sam, a i matematika mi slabije ide pa i dalje živim u zabludi da 13.755 nije 32% osječana. koji mi i vi, nas,vas? neki razmišljaju svojom glavom i ne pripadaju stranačkim vojskama. i čemu galama? |
|
|
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Ne znam da li je ovo razlog za veselje (ako je istina) ili za još veću tugu. Pa vaš se šef Đapić donedavno sa tim istim Glavašem grlio pred kamerama i nosio mu čokoladice u zatvor!
Tragedija ovog grada upravo je u činjenici da ljudi biraju između Hdssb-a i Hsp-a.
Ja sam već davno izgubio nadu u promjene. Svaki put kad vidim nekoliko desetaka babetina kako se vesele kad im Đapić (ili Glavaš) dijele ruže za zlatni pir, sve sam više uvjeren u to.
Struktura stanovništva danas u Osijeku je takva da je odabir neke civilizirane opcije, naspram Hdssb-a i Hsp-a, jednostavno nemoguć. Pogledajte samo razmišljanje nekih ovdje na forumu (a ti su čak i kompjuterski polupismeni) - "Osijek je napredovao više nego za Kramarića", "Đapić krade, ali kradu svi", "Glavaš je obranio grad"...
Forumaši ovdje, koji ipak mahom spadaju u obrazovani mlađi dio populacije, morat će ili prihvatiti činjenicu da su im danas sugrađani ograničeni, ili odseliti u inozemstvo (što je naravno u pravilu slučaj). |
|
|
|
|
 |
brkson Ukupno postova: 60 Spol:  Nebitno
|
Tko će platit sve te vrpce? Nitko ni jednom riječi ne spominje štednju... |
|
|
|
|
 |
TataMata
|
Ukoliko pod civiliziranom opcijom smatraš, recimo HSLS i Kramera, oni su stvarno imali mogućnost napraviti velegrad i od Osijeka učiniti moderan i napredan grad, pa su učinili vrlo malo-da budem blag. |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
 |
|
Ne smatram. Kramarić je, koliko je meni poznato, na Kosovu.
Ti si barem, iako ne možeš biti nepristran, korektan u postovima - pa idemo onda vidjeti da li je i takav jadni Kramarić mogao bilo što u Osijeku. Bez želje da opravdavam Kramarića (niti njegovu stranku, dapače) treba priznati da se prvih desetak godina u Osijeku nije moglo ni žarulje promijeniti (od proračuna).
Nakon 2000. situacija se tek neznato poboljšala, te je Kramarić zapravo raspolagao ozbiljnijim sredstvima tek u zadnje (ili zadnje dvije) godine mandata - tada su počele privatne investicije u stanogradnji, i prvi veći trgovački centri. U svo to vrijeme od države nije mogao računati niti na jednu lipu, a u Županiji je bio na vlasti Hdz. Njegov najveći grijeh su upravo posljednje dvije godine, i hrpa beskorisno potrošenog novca - primjerice, 50-ak milijuna za glavni trg.
Đapić pak raspolaže rekordnim proračunima jer su posljednjih godina rekordni komunalni doprinosi, a ujedno je država (Hdz) izmjenila poreznu raspodjelu (da zajebe Bandića). Ove će godine građevina vjerojatno stati, slijedeće će godine proračun ostati bez tih velikih komunalnih doprinosa - i što se promijenilo?
Mogu samo ponoviti - nije teško biti bolji od Kramarića. Đapić je, međutim, toliko zanemarivo bolji, da je to uopće neumjesno isticati.
U posljednjih 5 godina postali smo grad - sinonim za političku nekulturu i afere, dovoljno je vidjeti kako nas komentiraju u prilozima Hrt-ovih dnevnika. Lakrdija po pitanju svekolike političke prostitucije, utočište za izgubljene političke slučajeve. Gospodarski stagniramo, nazadovali smo po broju stanovnika. No asfaltirali smo poneku cestu i izgradili nerentabilnu tramvajsku prugu!
Jedna velika propuštena šansa. |
|
|
|
|
 |
TataMata
|
Čuj, obzirom da sam i vijećnik u GČ ''Ind. četvrt'', pripremam analizu što se napravilo unazad dvije godine, i mogu ti slobodno reći puno. Kilometri novih i obnovljenih nogostupa i osvjetljenih ulica, nova dječja i športska igrališta, uklonjene divlje deponije....i tako u svakoj GČ i MO. A, i ovo u svezi kulture nastojati ćemo promijeniti, ali ozbiljnim i kontinuiranim pristupom i potporom za kulturna događanja tijekom cijele godine. Veliki su planovi i u širenju informatičke kulture i obrazovanja....Neke stvari i nisu u ovom trenutku vidljive, ali biti će.... |
|
|
|
 |
|
To je mogao i Kramarić. Sjećam se da su baš pred izbore na kraju njegovog posljednjeg mandata naveliko asfaltirali po gradu. Inače, da to smatram uspjehom, onda bi honorirao i Kramarićev trg, bazene, srednjiku, rasvjetu i nogostupe, komunalnu infrastrukturu (kanalizaciju, i slične stvari). U svezi kulture, nisam mislio na tu kulturu, mislio sam na političku kulturu, a to ne možete promijeniti jer ste jedan od uzroka istog. Pa uostalom, Matković je godinama bio direktor kod Bajte, i tu se nema što dodati. |
|
|
|
|
 |
tempus031
Ukupno postova: 234 Lokacija: In Da House Spol:  Muško
|
Već sam o tome pisao i opet ponavljam, niti su ''desne'' stranke tj. njihovi članovi i birači toliko zatucani, niti su ''lijevi'' civiliziraniji i veći građani. To što se ljevica ne snalazi i stalno gubi, njihov je problem.
"Osijek je napredovao više nego za Kramarića" - možda, ali i sam si napisao zašto i tu se slažemo pa tko ne bi napravio čuda s ovim proračunom u odnosu na one posljeratne proračune.
"Đapić krade, ali kradu svi" - to nikako ne bi trebao biti alibi i kome god je ovo opravdanje, taj nema dvije blage.
"Glavaš je obranio grad" - nikada nije isticao da je bio sam, ali je bio prvi među jednakima (personifikacija Oluje je Gotovina, a isto nije bio sam), ali stvar je u tome što to neki skroz osporavaju. Zamisli što bi se desilo da je Osijek pao, šta bi mu tek onda radili. |
|
_________________ Slavonijo 'ko te nije volio, ne zna što je izgubio! |
|
|
 |
TataMata
|
To je tvoje razmišljanje na koje imaš pravo, ali ja svakodnevno vidim pomake i to na bolje, premda je situacija u svezi siromaštva i nezaposlenosti uvelike pokucala i na naša vrata te tu treba biti puno aktivniji, posebice u svezi projekata koje bi financirali u suradnji s europskim fondovima... |
|
|
|
 |
 |
|