Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Mali trgovci otpuštaju radnike

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Josephine

Ukupno postova: 88
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 05.01.2009. 22:03 
Naslov:  Re: Mali trgovci otpuštaju radnike
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

pumpkin je napisao/la :
Sviđalo se to nekome ili ne, uvijek se može naći vremena nabaviti sve preko tjedna i u subotu.

svidjalo se to nekome ili ne, neki ljudi ne vole kad drugi ljudi odlucuju umjesto njih kad se ide u shopping. svidjalo se to nekome ili ne, neki ljudi vole ici nedjeljom u shopping. Wink

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
tempus031

Ukupno postova: 234
Spol: Muško Muško
Post Postano: 05.01.2009. 22:04 
Naslov:  

vlale je napisao/la:
tempus031 je napisao/la:
[. Trgovine nisu radile nedjeljom ni u komunizmu

to nije istina...ne znam jesli li mlad pa ne znaš ili se krivo sjećaš, ali radile su male "kvartovske" trgovinice, doduše samo nedjeljom ujutro, ali jesu radile

Nisam baš tolko mlad i dobro se sjećam, u mojem mjestu nedjeljom nije ništa radilo, a subotom kao što sam rekao radile su skraćeno. Možda je u tvom kvartu bilo drugačije, dozvoljavam.

lufus je napisao/la:
Eto spašeni su od izrabljivanja nedjeljom, a ostalih 6 dana sve po starom, stvarno predobar zakon. Još kad neki popuše otkaz, opravdano ili ne, ali toga će sigurno bit pa će im nedjelja bit preko cijelog tjedna.

Nije mi namjera branit zakon, nego pravo na slobodnu nedjelju, slažem se da će ostalih 6 dana biti sve isto, ali ne mora svih 7. To je već druga i šira priča.

Bojo

Ukupno postova: 1705
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 05.01.2009. 22:08 
Naslov:  

nije problem radit nedjeljom...samo da se to plati...
umjesto da kontroliraju stari zakon o radu nedjeljom...oni bubnu novi...a stari je bio sasvim ok...samo da se vodila malo veća kontrola o plaćanju prekovremenih i nedjeljom...i da ta kontrola nije toliko potkupljiva...dođe inspekcija...kaže vlasniku tu nešto ne valja...on 500 kn u džep...i nek kupi nešto u trgovini na šefov račun...i bude sve u redu...

Ukupno postova: 234
Post Postano: 05.01.2009. 22:20 
Naslov:  

Josephine je napisao/la:
zasto ja ne bih mogla raditi nedjeljom ono sto JA hocu, pa bilo to odlazenje u shopping centar ili nesto drugo. mozda nemam love za skijanje, ali mogu se prosetati po trgovackom centru ako to hocu. nije da uvijek moram nesto i kupiti.

sorry, ali zasto bas nedjelja? zasto ne bi mogao ponedjeljak biti dan za odmor? ili srijeda? ili petak? zasto nedjelja? zato sto tako pise u bibliji? meni to nista ne znaci.

Ma mnogi nemaju love ni za skijanje ni za ljetovanje. Stvar je u tome što bi ti išla paradirat u trgovački centar (''nije da moram nešto kupit''), a ona žena tamo mora biti 8h radi tvog paradiranja. To ti pričam, kupuj tokom tjedna, a paradiraj na promenadi ili gdje god drugdje.

Nije zato što piše u Bibliji, neko zato što ti je to tekovina zapadne civilizacije.

Josephine

Ukupno postova: 88
Post Postano: 06.01.2009. 0:33 
Naslov:  

tempus031 je napisao/la :
To ti pričam, kupuj tokom tjedna, a paradiraj na promenadi ili gdje god drugdje.

gdje sam napisala da paradiram? Rolling Eyes moja obitelj u trg. centre ide gotovo iskljucivo nedjeljom (no, ne svake nedjelje). ali kad odemo, onda uglavnom nesto i kupimo. ponekad vidimo sto nude pa se onda vratimo i poslije uzmemo (neke druge nedjelje) jer starci bas preko tjedna nemaju vremena hodati po trgovackim centrima. sto se tice lokalnih, malih trgovina, nedjeljom se ide kao i drugim danima. sto ponekad znaci i 2-3 puta dnevno jer se uvijek sjetimo da nam nesto nedostaje. nisam bas primijetila da su nedjeljom trgovine bile puste, ni ove male, a ni trgovacki centri.

exHOP3on

Ukupno postova: 4356
Post Postano: 06.01.2009. 2:40 
Naslov:  

Kako li ga se kenja ovdje...
Neki bi bas nedjeljom isli u kupovinu, a sta ako bi bas oni koji su radili nedjeljom isli mal u šoping? Oš ti radit mjesto njih Jozefina... Ovak je najbolje, makar ne za sve, al eto sad ćete se morat snać preko tjedna i mal prošetat a ne odma nakon posla krnjat, joj zla velikoga, get your nose down...

Ukupno postova: 3237
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.01.2009. 3:10 
Naslov:  

U mojem selu pokraj kojega je Osijek trgovina radi (sori, radila je) nedjeljom negdje do 10-10:30 (nije pravilo Wink), dovoljno vremena za kupiti kruha, salate, ulja, soli, čega već...
Iskreno - šetnje po trgovačkim centrima nedjeljom oduvijek mrzim, a najviše sam ih zamrzio dežurajući nedjeljom 12h u jednom trgovačkom centru (bivši posao).
U mojem je slučaju firma uredno plaćala rad nedjeljom kao takav (lova+50%+slobodan dan), ali veće letargije kod kupaca i trgovaca nisam vidio osim nedjeljom, tako da je zakon ok, bar što se tiče velikih trgovačkih centara.

Malim bi trgovcima ipak trebao biti dopušten rad do podneva, čisto da se ljudi snađu za osnovne potrebštine.

Ili nek' srežu radni tjedan na 35 sati, kao francuzi Smile

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
pumpkin

Ukupno postova: 978
Post Postano: 06.01.2009. 9:06 

Josephine je napisao/la :
pumpkin je napisao/la :
Sviđalo se to nekome ili ne, uvijek se može naći vremena nabaviti sve preko tjedna i u subotu.

svidjalo se to nekome ili ne, neki ljudi ne vole kad drugi ljudi odlucuju umjesto njih kad se ide u shopping. svidjalo se to nekome ili ne, neki ljudi vole ici nedjeljom u shopping. Wink

Sviđalo se to tebi ili ne, neki ljudi vole imati svoj slobodan dan, čak, zamisli, imaju svako pravo na to. Ni oni ne vole da im drugi ljudi određuju kako će živjeti svoj život, da li će raditi svaki dan 12 sati dnevno za crkavicu, i nemati taj luksuz da se šeću sa svojim obiteljima barem jedan dan u tjednu. Wink

Ukupno postova: 978
Post Postano: 06.01.2009. 9:12 
Naslov:  

lufus je napisao/la :

Eto spašeni su od izrabljivanja nedjeljom, a ostalih 6 dana sve po starom, stvarno predobar zakon. Još kad neki popuše otkaz, opravdano ili ne, ali toga će sigurno bit pa će im nedjelja bit preko cijelog tjedna.

Neki ljudi nikako da shvate, da ovi otkazi nemaju sa nedjeljom ništa. Kao i ova lažna, umjetno stvorena "kriza" kojom bombardiraju cijeli svijet, i koja je sad dobar paravan i izgovor za otpuštanja, divljanja cijena, i mnogo toga što još i ne znamo.

Ukupno postova: 392
Post Postano: 06.01.2009. 9:42 
Naslov:  

pumpkin je napisao/la:
Ja nikad nisam podržavala rad nedjeljom, jer smatram da svaki čovjek ima pravo na svoj slobodan dan

onda se počni boriti da i ugostitelji ne rade nedjeljom...i oni jadnici imaju pravo na slobodan dan....ili ovi na benzinskim...gdje su sad ljudi počeli kupovati kruh nedjeljom (bljak kruh s okusom benzina)...a zašto se ne boriš da radnice kioska imaju slobodnu nedjelju????

po čemu bi baš nedjelja trebala biti slobodan dan? prije dok sam radila u firmi u kojoj se radilo cijeli tjedan, moj slobodan dan je bio utorak...i meni je to savršeno odgovoralo. Rad nedjeljom mi je bio plaćen 50% više, rad subotom 35%, praznicima 100% (o, da, javljala sam se za rad praznicima). I uvijek sam bila sretna zbog toga. Jer sam utorkom mogla otići obaviti raznorazne obaveze (platiti račune, obaviti sve moguće administrativne poslove...) a da ne moram kao sada u ovoj firmi tražiti slobodan dan....da bar radim ponovo nedjeljom i imam slobodan dan utorkom...

MissTake

Ukupno postova: 8773
Post Postano: 06.01.2009. 9:57 
Naslov:  

a kad npr. imaš kvar na interenetu... hoćeš čekati pon da prijaviš ili ćeš zvati u ned u 3 ujtro???

zašto samo trgovci ne trebaju raditi nedjeljom???? kafići-pekare-benzinske
(kupi si kruh u sub, natoči benzin u petak)

SVI SMO MI VUCO
lufus
Ukupno postova: 2044
Post Postano: 06.01.2009. 10:54 
Naslov:  

pumpkin je napisao/la :
lufus je napisao/la :

Neki ljudi nikako da shvate, da ovi otkazi nemaju sa nedjeljom ništa. Kao i ova lažna, umjetno stvorena "kriza" kojom bombardiraju cijeli svijet, i koja je sad dobar paravan i izgovor za otpuštanja, divljanja cijena, i mnogo toga što još i ne znamo.

a neki ljudi nikako da počnu raspravljat s argumentima. prijatelj drži trgovinu mješovitom robom u jednom prigradskom naselju, najjači promet mu je bio nedjeljom, nije to bio nikakav "shoping" već su ljudi uglavnom dolazili po sitnice. zbog gubitka nedjeljnog prometa mora otpustit nekog, njegovi radnici nisu na minimalcu i redovno su plaćeni, a ti i dalje tvrdi da ti otkazi s nedjeljom nemaju ništa, objasni ljudima koji će završit na zavodu za zapošljavanje da je to zavera belosvetskih sila....

magistar

Ukupno postova: 17
Post Postano: 06.01.2009. 12:16 

ZAKONODAVCI SU TAKO PAMETNI I OBRAZOVANI LJUDI DAJE TO ČUDO ....SAMO ŠTO NAS JEBU I STALNO IDU U KRAJNOST SA SVOJIM FANTASTIČNIM ZAKONIMA ...IZ KRAJNOSTI U KRAJNOST ...GDJE JE TU ZLATNA SREDINA...PRAVE SEBI POSLA IZ ŠUPLJEG U PRAZNO..

kent_slip
Ukupno postova: 101
Post Postano: 06.01.2009. 12:20 
Naslov:  

boli njih guzica sto je i kako nam je. boli ih dupe kad su sebi namjestili ko zna kakve place pa imaju .

justice

Ukupno postova: 1371
Upozorenja : 1
Post Postano: 06.01.2009. 12:29 
Naslov:  

tempus031 je napisao/la:
Ma pusti magy ove bezbožnike, njima je Crkva kriva za sve i kad kiša pada i kad sunce sija.

ma o čemu tek ti pričaš da mi je samo znati??? ti si po ovome svemu još i gori od dotične magy,
dali sam ja išta rekao o radu nedjeljom ili sam prisrao ovom vrhunskom adminu što toj veleštovanoj magy ne udjeli crvenoga zbog vrijeđanja,

e da a sad ću o radu nedjeljom,
to je najobičnije uvlačenje kaptolu,
zašto onda radi bolnica? zašto onda rade benziske pumpe? zašto rade poljoprivredni radnici nedjeljom?
zašto bi radilo sve ostalo nedjeljom osim trgovina??? (da se razumijemo ja se slažem da bi ljudi koji rade nedjeljom trebali biti bolje plačeni ali da nerade je presmiješno,po čemu su oni drugačiji od ostalih?)
ajd kad si tako pametan odgovori na to,umjesto što tu serendaš o nekom zasluženom odmoru nedjeljom...

Skoči u forum: