Vox populi: Snježna kraljica - statisti s najboljom dnevnicom

Kultura, zabava, sport, hobby

Vox populi: Snježna kraljica - statisti s najboljom dnevnicom

Danas je bio jedan od onih dana kad sam se pitala koji prizor iz prirode bi gledatelja koštao najviše. Je li to probijanje jajne opne u mladog čudnovatog kljunaša, ili možda uživanje u promatranju snubljivanja beluga kitova? I baš kad sam pomislila da sam pronašla najskuplje, prebacim na drugi HaeRTea i naletim na skijanje. Alpsko skijanje i još k tome žensko. U odnosu na gledanje prijenosa tog sporta, više adrenalina mi se izlučuje pri turpijanju noktiju.

Nek' se ljudi vesele, pomislih i prebacim na kanal s nedjeljnom misom.

Ručak, djeca, kućno robijanje i popodnevni odmor uz internet. A onda me poklopi želja za matematikom. Žešća od želje da budem vezana i... no, dobro, neki drugi put. :)

40 milijuna kuna je koštao taj događaj. Nešto dali sponzori, nešto Grad Zagreb (valjda 28 milijuna). Dakle, to je broj koji se piše ovako: 40 000 000. To je iznos koji bi 10 natprosječno plaćenih zaposlenika u Hrvatskoj zaradilo za svog radnog vijeka. 10 000 gledatelja. Službeni izvori kažu da je bilo 9 000, a znamo da oni obično pretjeruju, ali neka - zbog lakše matematike ćemo zaokružiti na 10 000. Kažu da je to još i puno za taj sport i ta natjecanja. Sva sreća ovdje je Grad Zagreb, prijestolnica jedne skijaške nacije i ljubitelja spuštanja niz snijegom pokrivenu padinu na ulaštenim drvenim dašćicama, udaljen sam par kilometara. Ne zna se koliko bi navijača došlo da do podnožja Sljemena ne vozi tramvaj. I bolje.

Dakle, 40 milijuna kuna podijeljeno s 10 000 gledatelja jednako 4 000 kuna po gledatelju. Toliko su Grad Zagreb i sponzori uložili po gledatelju da bi oni uživo promatrali kako se zamaskirane žene spuštaju niz padinu, uz gotovo apsolutni izostanak bilo kakve napeteosti, akrobatike i iskazivanja nečijih nadnaravnih sposobnosti.

To je 8 puta više novaca nego što je Zvonimira Borasa koštala njegova predizborna kampanja na zadnjim izborima. Kaže da je uložio 250 000 kuna u kampanju, a dobio je 500tinjak glasova - 500 kuna po glasu.

Ne poznam te skijašice, ali zar gledanje njih kako se skijaju zaista može vrijediti toliko da Grad Zagreb i sponzori žele gledateljima pokloniti takav događaj?! Možda sam ja doista neupućena seljanka?

I sponzori su zanimljivi. Vip, 24sata, Rausch, Hypo. Sve hrvatske firme čiji vlasnici su Austrijanci, odnosno firme i katolička crkva iz Austrije ili Njemačke. Super mi je fora što ovaj događaj sponzorira i Hypo, firma čiji je foteljaš dao izjavu koju su nekidan prenijeli svi mediji - kako će zbog štednje ukinuti 300 radnih mjesta u Osijeku. Mom Osijeku. Štedit će na životu, radnim mjestima i sudbinama 300 obitelji mog grada, ali će široke ruke (i vjerojatno obilato) sponzorirati jednodnevni sportski događaj u Zagrebu. Hvala Vam, o hvala Vam Nebesa na takvim divnim ljudima kojima ste na upravljanje predali naše vrijednosti, a našu dobit na uživanje.

Hypo banka i Slavonska banka su u 2008. vjerojatno napravile dobit ne manju od 300-400 milijuna kuna. Hypo Austrija (vlasnica ove dvije potonje) je imala kakvih nekoliko stotina milijuna EUR-a gubitaka. Još više gubitaka je generirala Bayerische nešto, kako se već zove, vlasnica Hypo Austrija (posredno i Hypo Zagreb i Slavonske banke). Taj foteljaš kaže da će zbog tih gubitaka morati štediti i ukinuti 300 radnih mjesta u Osijeku. Treba se naći novca za pokriti gubike u Austriji i Njemačkoj i za sponzoriranje ovakvih događaja koji koštaju 4000 kuna po gledatelju.

Imamo Hrvatsku!
ja nemogu vjerovati kakve si ti gluposti tu napisala

Carobnica

U odnosu na gledanje prijenosa tog sporta, više adrenalina mi se izlučuje pri turpijanju noktiju.

to je tvoje misljenje,netko uziva u gledanju skijanja,a to sto se tebi adrenalin izlucuje pri turpijanju noktiju mislim da nikoga ne zanima

Carobnica

Toliko su Grad Zagreb i sponzori uložili po gledatelju da bi oni uživo promatrali kako se zamaskirane žene spuštaju niz padinu, uz gotovo apsolutni izostanak bilo kakve napeteosti, akrobatike i iskazivanja nečijih nadnaravnih sposobnosti.

te kako ih ti nazivas "zamaskirane zene" vole taj sport,ulazu puno truda da bi nesto postigli.napeto nije tebi jer te taj sport ne zanima,a ima jako puno sportova gdje se ne iskazuje nikakve akrobatike.a ti koja sjedis pred monitorom i seres po sportu koji neki voli ne mozes pricat o iskazivanju ne nadnaravnih sposobnosti,nego bilo kakvih sposobnosti.

Re: Snježna kraljica - statisti s najboljom dnevnicom

pa u svakom sportu vrhunski sportasi su ulozili puno truda da bi bili tu gdje jesu, ali to ne znaci da hrvatska svima njima mora biti domacin.
lufus

pa u svakom sportu vrhunski sportasi su ulozili puno truda da bi bili tu gdje jesu, ali to ne znaci da hrvatska svima njima mora biti domacin.

pa cuj hrvatska je imala Janicu i ona je zasluzila da ima svoju utrku,isto tako i Ivica sada.
Carobnica

prebacim na drugi HaeRTea i naletim na skijanje. Alpsko skijanje i još k tome žensko. U odnosu na gledanje prijenosa tog sporta, više adrenalina mi se izlučuje pri turpijanju noktiju.

Samo zato što ne poznaš sport i zato što ti se ne sviđa nemoj srat po njemu. To je isto koda ja naletim na tebe u gradu i počnem ti govorit kako si glupa dosadna da si kuja blablabla...

Carobnica

Ne poznam te skijašice, ali zar gledanje njih kako se skijaju zaista može vrijediti toliko da Grad Zagreb i sponzori žele gledateljima pokloniti takav događaj?! Možda sam ja doista neupućena seljanka?

Po meni jesi neupućena seljanka.

A brojke uopće neću komentirat, jel nisam siguran u njihovu točnost a i sve mi se to čini kao jedna velika glupost.

lufus

Ako je Hrvatska sposobna za orgazniziranje ovakvog jednog ogromnog događaja zašto nebi to napravili?
tux

ja nemogu vjerovati kakve si ti gluposti tu napisala

Ne vjeruješ ili ne shvaćaš?

tux

to je tvoje misljenje,netko uziva u gledanju skijanja

Slažem se da ima ljudi koji to vole gledati. Ima ljudi koji kupe Osječko u birtiji, prošetaju do kraja ulice i cijelo popodne gledaju matorce kako bacaju balote. Svatko ima svoj gušt i nemam prigovora na to.

Moj prigovor se odnosi na cijenu koju plaćaju porezni obveznici i ljudi koji će ostati bez posla, jer je jedan od sponzora odlučio štediti na nečijim životima, a ne na sponzoriranju ovakvih događaja.

Gledanje onih matoraca košta 5 kuna po glavi, koje gledatelj sam plati. Gladanje ovih skijaša košta 4000 kuna po glavi, a platili smo svi mi - porezni obveznici (gledatelji su kao platili 100 kuna kartu - 1/40 ukupnih troškova).

tux

a to sto se tebi adrenalin izlucuje pri turpijanju noktiju mislim da nikoga ne zanima

Ti si ozbiljan kad ovako komentiraš stilske figure, ili je prekasno i roditelja ti nema kod kuće pa u ovaj kasni sat sjediš za računalom?

tux

te kako ih ti nazivas "zamaskirane zene" vole taj sport,ulazu puno truda da bi nesto postigli.

Svaka im čast. Moja samohrana susjeda se trudi i puno ulaže da odgoji i od svoje djece nešto napravi. Predlažem državi da uloži 4000 kuna po gledatelju i organizira promatranje njenog života.

tux

a ti koja sjedis pred monitorom i seres po sportu koji neki voli ne mozes pricat o iskazivanju ne nadnaravnih sposobnosti,nego bilo kakvih sposobnosti.

Misliš?! Znam napojiti i nahraniti mladunčad, znam optimalno natočiti oplemenjivač, znam tu i tamo nešto skuhati i tako. A što ti znaš? Sam odneseš tanjur poslije ručka, ili ti majka i to radi?

4000 kuna po gledatelju. Da su ponaosob pitali svakog od tih 10 000 gledatelja, siguran sam da bi 99% njih pristalo na to da im se umjesto užitka gledanja tog skijaškog događaja uplati taj iznos na tekući račun.

Tux, pitaje za tebe. Bi li ti radije gledao taj slalom na -7 celzijevih, ili bi umjesto toga želio imati 4000 kuna više na računu (štednoj knjižici, tekućem računu roditelja, ili kako već)?
@carobnica to sto ti imas 10+ godina vise od mene ne znaci da si popila svu pamet svijeta.i mozes me ti ili bilo tko drugi smatrat nezrelim to me nece sprijeciti da iznesem svoje misljenje.

i pitanje za tebe,bi li ti radije imala 4000 kn ili 104 000 kn?
O znanosti pomozi.
Čarobnice stvarno pišeš gluposti.
Još uvijek mi ove brojke odzvanjaju u glavi jel ne vjerujem da si ti to samo tako zbrojila pomnožila, u kratko nasrala. Gledaš samo s jedne strane te brojke, nikakvu dobit ovdje nisi napisala, jel se tebi taj sport eto malo ne sviđa pa onda sigurno hrvatska nema ništa od toga.
I da, čovjeka ne cjeni prema godinama nego prema zrelosti, što bi već ovakva ˝matora˝trebala i sama znati.
tux

i mozes me ti ili bilo tko drugi smatrat nezrelim to me nece sprijeciti da iznesem svoje misljenje.

Čekam da to učiniš. Ono što si do sada iznio je bahato adolescentsko izdrkavanje. Krivo kanalizirana mladenačka energija. Višak energije pojačan teen angstom i izostankom seksualne realizacije, umjesto u proširenje vidika, obrazovanje i informiranje, u nedostatku protuargumenata se koristi za samodopadno izdizanje vrijeđanjem, svođenjem na apsurd i izbjegavanjem bilo kakvog sučeljavanja s argumentiranom raspravom.

Nažalost, ukoliko nastaviš tim putem, uskoro mi više neće biti tako zabavno odgovarati na tvoje poruke.

104 000. A sad bih te molila da mi objasniš odakle se taj iznos pojavio?
Meni je sve to ispalo ko neko prepucavanje di se svi hvale koliko je dobra ta naša organizacija...al oke, kao to je sve promocija i dobro za nas -.-
Ja bi tebe nešto zamolio, ajde napravi nekakvu računicu i za rukomet za SP kojem ćemo biti domaćini.
Ili ti se možda rukomet sviđa pa o njemu nećeš srat :hmm:
Sorry, pretpostavila sam da je većina već upoznata sa skandaloznim količinama novca kojima se već nekoliko godina financira taj događaj.

Slovenci sličan događaj organiziraju za TRI puta manje novca.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=fb26d68a-5467-4c95-b8c3-5a1e7032eabf

Show Queen Trophy - cijena

2007.
20-22 milijuna kuna
http://www.poslovni.hr/30383.aspx

2008.
28 milijuna kuna
http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=18150

2009.
40 milijuna kuna
http://www.index.hr/sport/clanak/redir/415835.aspx
"....sve bilo spremno za početak natjecanja u koje je ove godine utrošeno 40 milijuna kuna."

Napominula bih da to NISU troškovi staze, infrastrukture i sl. Ti radovi su rađeni prije par godina i koštali su preko 300 milijuna kuna:
http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=13838

"Kada govorimo o ovih uloženih 200 milijuna kuna, ili prošle godine 126 milijuna kuna, taj novac uložen je u prvu i drugu fazu.
Prva faza bila je zasnježenje Crvenog spusta, denivelacija i zasnježenje Crvenog spusta, rasvjeta Crvenog spusta, dok je druga faza bila dovođenje komunalne infrastrukture, konkretno, dovođenje vode iz Markuševačke Trnave, 14 i pol kilometara, ceste iz Bistre od kamenoloma na ciljnu crtu Crvenog spusta, i rekonstrukcija trosjedežnice. "

Nagrade za ovu utrku su najveće u odnosu na sve ostale utrke u Svjetskom kupu. Prva dobiva 60 000 EUR-a, druga 30 000 EUR-a, treća 15 000 EUR-a.
nake_rado

Ako je Hrvatska sposobna za orgazniziranje ovakvog jednog ogromnog događaja zašto nebi to napravili?

Naravno da smo sposobni i to ne bilo kakvu utrku već s najvećim nagradnim fondom da se vidi tko je frajer, tko šiša zaduženost države, ionako ti dugovi nikad neće doći na naplatu :roll: A taj "ogromni" događaj će nam se jako isplatit, 9000 ljudi na tribini za smrtnike, vjerojatno su slovenski carinici zadržali tisuće navijača iz Europe...
nake_rado

Ja bi tebe nešto zamolio, ajde napravi nekakvu računicu i za rukomet za SP kojem ćemo biti domaćini.

Računica bi mogla jako loše izgledat, ali koga briga, dići ćemo nove kredite.
nake_rado

Momak, sranjem se može nazvati (i još koječim) samo tvoj način komuniciranja.

Rado bih komentirala SP u rukometu, ali tu nemam čvrste argumente, ali znam da sam u više navrata bila čitala da se osim možda SP u nogometu (negdje na tlu Europe) državama manjim od 50 milijuna stanovnika ne isplati niti jedno natjecanje, čak ni EP u nogometu (Portugal je, kad se sve zbroji - u minusu), ni OI (Grčka također u minusu, sa ogromnim sportskim objektima i teretom njihovog održavanja).
nake_rado

Ma možemo mi, zašto ne i F1 utrke organizirati o trošak države? Prošli su mjesec ionako kasnile plaće zaposlenicima državne uprave, zašto ih ne bismo ukinuli?
Jer, kako pjesma ide - 'raditi svi mi volimo'!

btw, Carobnice - odličan tekst!
ma ništa nam ne treba. ni nogometa, ni rukometa, ni skijanja, ni plivanja, ni gimnastike. pogotovo nam ne treba organiziranje događaja poput svjetskih ili europskih prvenstava. također nam ne treba niti organiziranje raznih sportskih manifestacija. treba nam samo piva, trave i seruckanja kako nam je loše. bravo einstein-i, ovih dana ste otkrili da nam loše ide, kad vam je to sanader priopćio. bravo za vas, mi smo to znali odavno. umjesto da budete sretni da se u svijetu čuje za nas, a sportaši su uvelike zaslužni za to, pljujete po svemu tome kao da nemate razum. kao da itko u svijetu organizira bilo kakve priredbe zato što je dobar. organizira se da se pobere lova. iz istog se razloga organizira i kod nas, da se stavi koja kuna u blagajnu. a ako netko očekuje da recimo skijanje, koje je tek prije koju godinu došlo kod nas bude visoko profitabilno, ja mu ne mogu pomoći. kakva se promocija naše male zemlje radi na takvim događanjima nije potrebno spominjati.
gum099

treba nam samo piva, trave i seruckanja kako nam je loše.

I pivo nam je u kurcu (okej, pio sam dobroga u Medvedgradu), a o travi bolje da ne govorim... :(
gum099

umjesto da budete sretni da se u svijetu čuje za nas, a sportaši su uvelike zaslužni za to, pljujete po svemu tome kao da nemate razum. kao da itko u svijetu organizira bilo kakve priredbe zato što je dobar. organizira se da se pobere lova. iz istog se razloga organizira i kod nas, da se stavi koja kuna u blagajnu. a ako netko očekuje da recimo skijanje, koje je tek prije koju godinu došlo kod nas bude visoko profitabilno, ja mu ne mogu pomoći. kakva se promocija naše male zemlje radi na takvim događanjima nije potrebno spominjati.

1.) da, jako sam sretan što različite tanje potjanen znaju otprilike gdje je medvedgora na karti europe i gdje popiti kavu u Zagrebu. Ana Jelušić ih provela kroz grad u ono malo vremena što nisu provele skijašice na stazi ili u hotelu. uzgred budi rečeno, baš mi kolegica na diplomskom u vrloj zemlji 'meričkoj svjedoči kako joj je pun qurac svega jer i ruanđani imaju bolju reputaciju i diplomatsko zaleđe od naših ljudi...
2.) naravno da se sve radi da se napuni blagajna. pitanje je samo čija?! znam da moja nije punija, a i za tvoju nekako sumnjam. ono što vidim je da banditići, kanaderi i slični ne mogu skinuti zadovoljni osmijeh s lica dok im masni podbradak samo postaje sve veći od izbora do izbora...
gum099

umjesto da budete sretni da se u svijetu čuje za nas

Propaganda lopovčina maskiranih u mecene sporta ipak je naišla na plodno tlo. Evo, ja već osjećam blagodati činjenice da je neki seljačić u Tirolu čuo za Hrvatsku. Već se bolje osjećam (srce mi jače bije, za domovinu).

Ova tragikomedija na brdašcu pokraj Zagreba pod nazivom "Snježna kraljica" može uspjeti samo u državi u kojoj se ljudi zadovoljavaju ovakvim budalaštinama tipa "barem se čuje za nas". Kada bi barem iza takvih bljuvotina stajalo iole dulje razmišljanje, od barem 2 minute, sreći nema kraja.

Od ove manifestacije hrvatskih kompleksa pod nazivom "Snježna kraljica" koristi imaju samo Bandić (jer je svjetina sretna pa će glasati) i njegov kum Šelendić koje je ubrao 140 milijuna za uređivanje staze. Eh da, i pobjednica utrke, koja ubere najveći nagradni fond na svijetu - i to u Hrvatskoj! Po nečem smo najveći u svijetu, po nagradnom fondu na skijaškoj utrci! Da se ne radi o tragediji, zapjevao bih Lijepu našu.
Znate sta mene zanima......jel ti sudionici, skijasi i skijasice kad se prijavljuju na takva natjecanja, konkretno za snjijeznu kraljicu, dal oni placaju nekakvu akontaciju, troskove smjestaja, hrane..........bilo bi mi cudno da im je sve placeno. Ako placaju etu tu neke lovice jer kod jedne skijasice ima tim od najmanje 5 ljudi a samo zenskih skijasica je bilo preko 70........necu puno o tome jer se ne kuzim.......
Negdje sam citala komentare skijasica kako im je u ZG i rekle su kak je tu najbolja organizacija, najbolji hoteli, hrana, krevet i najbolja atmosfera.....znaci grad se isprsio i na sve je mislio samo da budemo najbolji.
Kod nas je prva nagrada 60 000eura a na nekim skijalistima po Austriji najveca nagrada je 30000eura e sad jel to da privucemo sto vise kvalitetnih skijasa pa da natjecanje bude kvalitetno ili da se samo kurcimo. Mislim da je i jedno i drugo.
Carobnica

tux

i mozes me ti ili bilo tko drugi smatrat nezrelim to me nece sprijeciti da iznesem svoje misljenje.

Čekam da to učiniš. Ono što si do sada iznio je bahato adolescentsko izdrkavanje. Krivo kanalizirana mladenačka energija. Višak energije pojačan teen angstom i izostankom seksualne realizacije, umjesto u proširenje vidika, obrazovanje i informiranje, u nedostatku protuargumenata se koristi za samodopadno izdizanje vrijeđanjem, svođenjem na apsurd i izbjegavanjem bilo kakvog sučeljavanja s argumentiranom raspravom.

Nažalost, ukoliko nastaviš tim putem, uskoro mi više neće biti tako zabavno odgovarati na tvoje poruke.

104 000. A sad bih te molila da mi objasniš odakle se taj iznos pojavio?

samo ti obrazuj i informiraj sebe i nemoj se brinuti za moje znanje.vidim i ti svoju energiju pametno trosis.i da se razumiejmo ti si pocela srati i vrijedati "zamaskirane zene" kako se bave sportom u kojem nema napetosti.

onaj iznos se pojavio bezveze,jer ja nemogu birat hocu li gledat skijanje ili cu imat 4000 kn isto tako ni ti nemozes birat izmedu 4000 i 104 000.
@tux ..pretjeruješ,po meni je @čarobnica samo iznijela mišljenje da nam ova skupa preseravanja stvarno u ovom trenutku ne trebaju,60 000 E za prvo mjesto stvarno ne znam... :shock:
daddos

@tux ..pretjeruješ,po meni je @čarobnica samo iznijela mišljenje da nam ova skupa preseravanja stvarno u ovom trenutku ne trebaju,60 000 E za prvo mjesto stvarno ne znam... :shock:

pa cekaj 60 000 eura je preseravanje,nisam rekao da nije.ja sam citirao samo njene tvrdnje kako je skijanje dosadan sport,kako nema napetosti,..
carobnica ima pravo... kad pogledas kolko se novaca utuklo u pripremi tih slaloma unazad 3 godine, shvatit ces kolko bi bilo korisnije uloziti u nesto drugo, npr.: izgradnja novih cesta, popravljanje i moderniziranje istih, gradnja kuca za branitelje koji zive sa svojim obiteljima u kojekakvim minijaturnim, hladnim i vlaznim bungalovima, opremljivanje prenocista za beskucnike, koji btw. nisu te srece da pisu na laptop iz toplog kreveta dok gledaju snjeznu kraljicu od koje nemaju nimalo koristi, sa vise kreveta za spavanje... ima jos mnogo stvari koje se sad ni ne mogu sjetiti, ali sma siguran da bi bile korisnije za drzavu od organiziranja takvih skupih natjecanja...
... sad ce jedan od argumenata biti: pa da se cuje za hrvatsku... pa koji ce austrijanac, talijan, francuz, njemac docu u zg skijati na sljeme kad imaju hrpu modernijih i poznatijih svojih skijalista poput madone, kromplatza itd. hrvatski adut nije skijanje vec more, tako da bi trebalo vise napora ulotiti u tom smjeru, gradnjom kvalitetnih cesta, preuredivanjem aerodroma... jer amerkianci, englezi i ostali sve vise dolaze u rh kojima je lakse doci avionom , nego autom...

pitaj si roditelje kak bi se osjecali kad bi dobili otkaz jer firma nema novaca za place radnika, a spopnzorira neku utrku sa 20 000 000 kuna/eura isli sta vec. reci ce ti dijete nemoj se time zamarati, a sami ce biti u bedaku... samo da bi tebe zastitili od zivciranja i ostalih financijskih problema.
uzivaj u mladosti i zajebanciji jer ces se za par godina, kada budes trazio posao, poceti bedirati zbog stvari koje ti sada nisu ni u kurcu...
1. Svi smo mi da se promovira Hrvatska na bilo koji nacin, bio on sport, znanost, diplomacija, gospodarstvo i ostali oblici i kvazioblici lobistickih djelatnosti.
2. Hrvatska je uvijek bila poznata po kur***u kad je novac u pitanju.

a) imamo najskuplje stanove u jugoistocnoj Europi, pa sto ne bi imali i najveci nagradni fond za snjeznu kraljicu.
b) stvarno je glupo da se u ovim trenutcima, kada se propagira stezanje remena i stednja na svemu i svacemu, ogranizira ovako nesto. Moglo se i s duplo manje para.
c) stranci mogu pricati da je sve organizirano super, a s druge strane nas gledaju s podsmjehom, kao sto obicni ljudi gledaju retarda u novom BMW-u koji zica za tenkiranje.
d) koja se poruka odasilje hrvatskim gradjankama i gradjanima !!!??? Nemamo para, a u biti imamo....znate ono....imamo za razne gluposti, poput, peljeskog mosta, gradnje rukometnih dvorana, koje napominjem da su super i da ce tokom prvenstva biti iskoristene, ali ko ce to odrzavati. Postat ce samo burad bez dna....
e) Sa 40 mil kn - moglo se financirati 10 tak projekata koji bi kroz dulji period punili drzavni proracun.
f) ................
Istina, skijanje je dosadan,elitistički i krajnje glup sport.I uz to ogromna većina skijašica su totalni gabori s velikim guzičetinama,tako da je to još jedan veliki minus.
@ PsychoSoldier,El-Fatih ma slazem je sa s vama u potpunosti,novac se nepotrebno trosi i to je cinjenica,i nije to samo u skijanju nego na masu drugih stvari.sve ja to razumijem.ja sam jedino rekao kako se ne slazem s cinjenicom kako je skijanje dosadan sport na sto su krenule price tipa " a ti balavac sta ti znas,ja sam u pravu,ti nemas pojma bla bla,.."
čarobnica ima pravo... zamaskirane žene... od kada janice više nema, nema mi smisla gledati skijanje... da vidim kako je jelušićka 35., a kostelić nekim čudom uspio doći do cilja bez ispadanja sa staze???

a sam sport.... ima i boljih i ljepših za ulaganje novaca u natjecanja....

tux

lufus

pa cuj hrvatska je imala Janicu i ona je zasluzila da ima svoju utrku,isto tako i Ivica sada.

ček' janica je jedina koja je donosila medalje za Hrvatsku.... je da je više od nekih sportaša, ali onak kakvo je to sad opravdanje da ima svoju utrku??? a ivicu da ne spominjem.....

meni nema boljeg sportskog trenutka od onoga kad je janica sa 1 štapom doskijala do postolja.... ali neću zato ljubiti zemlju gdje nogom kroči

lufus

nake_rado

"tko bi reko' čuda da se deseeeee... trnda trnda..."
sposobni smo mi za svašta, sam da se organizira i derneči, pokupe pare od strane rodbine(da bi izgledali nevini u očima javnosti) pa prebace na švicarske račune

bazooka_joe

Ma možemo mi, zašto ne i F1 utrke organizirati o trošak države?

ne, to ostavljamo slovencima

bazooka_joe

Prošli su mjesec ionako kasnile plaće zaposlenicima državne uprave, zašto ih ne bismo ukinuli?
Jer, kako pjesma ide - 'raditi svi mi volimo'!

i opet se ne slažem s tobom, ne treba ukinuti plaće, nego treba ukinuti penziće... koliko njima ide na mirovnu, koliko bi nam proračun bio manje pod pritiskom da nema isplate penzija svaki mj. ??? sjetimo se samo 13. mirovine od prije nekoliko godina???? well done

bazooka_joe

btw, Carobnice - odličan tekst!

:bravo:

bazooka_joe

gum099

treba nam samo piva, trave i seruckanja kako nam je loše.

I pivo nam je u kurcu (okej, pio sam dobroga u Medvedgradu), a o travi bolje da ne govorim... :(

ali nam je burek vrhunski
proud to live in croatia

Re: Vox populi: Snježna kraljica - statisti s najboljom dnevnicom

Zabluda je da je nagradni fond najveći kako bi došle najbolje, one bi došle i da je fond puno manji jer su im bitni bodovi, ovo je čisto bahaćenje.
lufus@to definitivno.... sakupljaju prvenstveno bodove, a onda onda beru pare

@gum099:
ti ocito nikada nisi cuo onu "Kruha i igara"!?

svu nasu bijedu pokusavaju zamaskirati ovakvim manifestacijama....

je da sport zasluzuje da se u njega ulaze,ali potrositi 40M na promociju skijanja je smijesno... bez obzira tko i koliko voli taj sport. da se toliko novaca ulozi u skole skijanja...imali bi jos 50 Janica.
ako ce mo o promociji Hrvatske kroz sport...o da,vrlo bitna cinjenica da ce netko cuti da je neki sportas iz Hrvatske...ok ako se radi o nogometu,pa jedan Boban ode u Milan,Suker u real...onda se ostali mocnici pitaju da li u HR ima jos takvih,raste im cijena...ali opet HR kao drzava od toga nema nista.
recite mi tko je od vas ikada gledajuci skijanje ili neki drugi sport,atletiku npr kada je cuo za Norvesku ili Jamaiku rekao sebi: e bas me zanima gdije je i kakva je to drzava...
pa onda jos i kupio artu i otputovao!?
Hajde bar tko je od vas,nakon sto je cuo za ne znam tamo neki mozambik ili cak i grcku ikada nakon gledanja njihovih sportasa upalio komijuter i potrazio nesto o njihovim zemljama!?

e tako i svi oni o nasoj...cuju,znaju da postoji i tu je kraj....

poanta ovog teksta je da kod nas ljudi dobijaju otkaze,rade za manje place...da bi vlasnici tih firmi kojima robujemo mogli uzivati ili pokrivati ovakve dogadjaje ili popunjavati svoje rupe
istina... bravo!!!
Neokolonijalni izrabljivacki kapitalizam.

Nekad su se iz kolonija crpile sirovine, zlato, rudace i robovi. Danas je to sve znatno unaprijedjeno, urednije i ciscih ruku - sirovine i rad se jos u koloniji pretvaraju u gotov proizvod (novac) i onda se samo odlukama uprave prebace u maticne dvorce.
haha, nije istina raky ja sam baš pomislio otputovat na jamajku kada je Bolt osvojio 3 zlatne medalje na OI. btw mislim da bi si hrvatska trebala priuštit jednu skijašku skakaonicu, pa ak mogu imat slovenci možemo i mi! i da još nešto, kada napravimo tu skakaonicu trebali bi malo podmazati one tamo u FIS-u (ipak mi najbolje znamo kako se to radi) pa da više ne bude 4 skakaonice za novogodišnju turneju nego 5, i ta 5. (naša) da bude taman onaj dan između dva slaloma na sljemenu! da ipak kompletiramo ponudu!
živio motosport :D

Ja sam ZA da imamo tako nesto i da se nešto dogadja i u zemlji i u gradu.

Hypo bi svakako otpustio ljudi, a novce za reklamu ulozio tko zna gdje.. tak da to nema nikakve veze sa otpustanjem radnika.

Ali se isto tako slazem da uvijek moramo pretjerivati i dokazivati se kao najsitnije duše (najbogatiji fond, najraskosnija ceremonija...!
Frost

zmaster1

pa ak mogu imat slovenci možemo i mi!

Ovo je totalno krivi pristup.

Meni se općenito ta ideja ne sviđa.
smiješno... potkradaju nas na milijun nevidljivih načina a obrušili ste se na nešto ovako, gdje se vidi da se nešto napravilo a neko je i odnio novce.bar se zna da ih je dobio i zašto ih je dobio.
s druge strane mene se ne tiče za što građani Zagreba daju pare kao što se njih ni ne tiče što mi radimo sa našima.što se tiče sponzora i korporacija - trebate se osvijestiti da je doba socijalizma već daleko iza nas i da ti nitko neće ništa dat akone mora i ako ga zakon ne goni na to. otpustit će 300 radnika? i šta sad?hoćemo zvat Supermena u pomoć kao oni ludi Siščani?Problem je u vrhu države koji dozvoljava da se te korporacije poigravaju ljudima u njihovoj nadležnosti i ostavljaju ih istoj toj državi na brigu.
imam dojam da je ovaj komentar/osvrt nastao više kao posljedica osobne frustracije nego kao nešto o čemu bi se trebali zamisliti.al ako je čarobnici pomoglo da joj bude lakše....
ajmeee pa ovo je strasno, koji clanak, koje gluposti napisane... jednostavno nemogu vjerovati...

4000 kn dnevnice, pa strasno...

ljudi jel vama treba ista, zakljucili smo vec odavno da u Osijeku netrebate nista, ni rukomet, ni nogomet, ni davis cup, ni ovo ni ono... vama je sve to bacanje novca...
sad Vam netreba ni snježna kraljica, vjerovatno ce uskoro izaci i troskovnik zagreb opena u tenisu pa ce te se i tu zgrazati... netreba nam ni to...
ma jebes sve to, netreba nam nista... u nista netreba ulagati, idemo zjake prodavati to neuzima lovu to bi bilo supernemos vjerovati koliko ste kriticni prema svakom samo prema sebi niste... kad trosite svoje novce kupit ce te si torbicu bez obzira sto ih vec imate 5 i sto drugih takvih primjera... al kad neko nesto organizira odma ste u stanju to popljuvati

druge zemlje se na sve moguce nacine bore da dobiju ovakvu organizaciju, mi je imamo i pljujemo po njoj... strasno
lavic

. kad trosite svoje novce kupit ce te si torbicu bez obzira sto ih vec imate 5 i sto drugih takvih primjera... al kad neko nesto organizira odma ste u stanju to popljuvati

Torbicu će kupiti za svoje novce tako da ti je glupa analogija. Ovdje se radi o suludom razbacivanju sa tuđim novcem,i to u vrijeme recesije i ogromnih dugova.
@lavicu znaci tebi je vaznije organizirati ovake spektakle koji kostaju po nekoliko milijuna eura nego ulagati u skolstvo, bolnice... za te novce se moglo kupiti nekoliko medicinskih aparata potrebnih nasim bolnicama, pogotovo u gradovima koji nisu regionalni centri (tipa bjelovar, sisak, vukovar...) jer bolesnici iz takvih manjih gradova moraju putovati u velike bolnicke centre nebi li ucinili nekakve pretrage koje ne mogu uciniti u njihovim bolnicama jer nemaju potrebnu dijagnostiku... proseci ujutro po parkiralistima oko bolnice i pogledaj registracije, sve ce ti biti jasno...
... a da ne spomenem koliko osijecana mora ici u zagreb ne bi li isto tako ucinili nekakve pretrage koje u os ne mogu... i da se hrpa materijala iz os-a salje u zg jer oni jedini imaju potrebnu dijagnostiku...
kopile

Torbicu će kupiti za svoje novce tako da ti je glupa analogija. Ovdje se radi o suludom razbacivanju sa tuđim novcem,i to u vrijeme recesije i ogromnih dugova.

pa i oni to organiziraju sa svojim novcem, novcem koji su dobili da s njime raspolazu...

PsychoSoldier

@lavicu znaci tebi je vaznije organizirati ovake spektakle koji kostaju po nekoliko milijuna eura nego ulagati u skolstvo, bolnice... za te novce se moglo kupiti nekoliko medicinskih aparata potrebnih nasim bolnicama, pogotovo u gradovima koji nisu regionalni centri (tipa bjelovar, sisak, vukovar...) jer bolesnici iz takvih manjih gradova moraju putovati u velike bolnicke centre nebi li ucinili nekakve pretrage koje ne mogu uciniti u njihovim bolnicama jer nemaju potrebnu dijagnostiku... proseci ujutro po parkiralistima oko bolnice i pogledaj registracije, sve ce ti biti jasno...

gledaj sto je tebi debilno nekom drugom nije, da su se novci mogli drugacije spiskat, pa i mogli su... no da su se i drugacije spiskali opet bi bilo zasto se tamo ulozilo a nije vamo... ako mislis da mozes i znas bolje, napravi projekt, kandidiraj se... evo sad ce lokalni izbori pa ako tvoj projekat "valja" sigurno ce ga sveopce mase prepoznati i dati ti mogucnost da i ti realiziras svoje projekte... a onda ces se i ti ponasati kao sto se danas ponasaju ovi koji su na vlasti...

isto tako nije potrebno izdvajati novce za kolturu, jebes kulturu... debilne organizacije, a grad daje svaki mjesec kazalistima u osijeku po milion kuna + za svaku premijeru... a to bi se moglo na druge nacine i bolje potrositi

gradi se eurodom, spizdile su se ogromne pare koje nikad nece biti vracene, blje da se nesto drugo pravilo...

itd itd... sport je potreban, nisu svi ljudi zeljni kuce, ljudi vole otici pogledati, skijati... treba im se to i omoguciti... a ovo na sljemenu smo zasluzili ako ne mi, zasluzila je janica sa svojim uspjesima koje nam je donjela, sa svojim medaljam ... no đaba kad ima ovakvih kao sto si ti koje nista nezanima i koji gledaju dati kritiku na sve sto netko napravi
hm... nisam siguran da drzava gradi eurodom, al aj dobro...

ne kazem ja da sport nije potreban, stovise treba poticati ljude da se bave sportom rekreativno, ali mislim da si drzava poput nase, čiji se vanjski dug broji u milijardama kuna ne bi trebala dopustiti trosenje novca na organizaciju ovakvih megaspektakla, nego ulagati u nesto korisnije... eto mogu se obnavljati stara igralista za nogos, kosarku i sl. pa bi ti ljudi koji nisu zeljni kuce imali neke koristi...

pa nismo mi njemačka, austrija, švedska, UAE... da se mozemo rasipati parama... ljudi moji, pa mi smo hrvatska, relativno mlada i ratom nagrizena drzava...
PsychoSoldier

ljudi moji, pa mi smo hrvatska, relativno mlada i ratom nagrizena drzava...

s dugom od preko 30 mikica eura, ali neki ljudi žive u oblacima...
lavic

ajmeee pa ovo je strasno, koji clanak, koje gluposti napisane... jednostavno nemogu vjerovati...

4000 kn dnevnice, pa strasno...

ljudi jel vama treba ista, zakljucili smo vec odavno da u Osijeku netrebate nista, ni rukomet, ni nogomet, ni davis cup, ni ovo ni ono... vama je sve to bacanje novca...
sad Vam netreba ni snježna kraljica, vjerovatno ce uskoro izaci i troskovnik zagreb opena u tenisu pa ce te se i tu zgrazati... netreba nam ni to...
ma jebes sve to, netreba nam nista... u nista netreba ulagati, idemo zjake prodavati to neuzima lovu to bi bilo supernemos vjerovati koliko ste kriticni prema svakom samo prema sebi niste... kad trosite svoje novce kupit ce te si torbicu bez obzira sto ih vec imate 5 i sto drugih takvih primjera... al kad neko nesto organizira odma ste u stanju to popljuvati

druge zemlje se na sve moguce nacine bore da dobiju ovakvu organizaciju, mi je imamo i pljujemo po njoj... strasno

ma svaka njima cast,treba nam...ali ne moramo uvijek na to trositi duplo vise nego svi drugi...
koliko stadiona se moze napraviti bilo gdije dalje u svijetu za cijenu maksimirskog!?
sta je moglo kostati toliko novaca.
i ja sam za to d a drzava potice sport...kao sto rece ovaj iznad mene,da potice rekreativce...a kad ima vise rekreativaca nadje se tu i profesionalaca....ali ovo je stvarno bacanje para.
ja volim skijanje,ali to nije nacionalni sport. svaka cast janici,zasluzila je trku sebi u cast....ali sto je previse previse je. te pare su mogle na neke druge strane.
Hypo bi svakako dao otkaze....to stoji,ali ovo je samo jos jedan pokaatelj kako zaradjuju pare i trose na gluposti .
znaci ako nista drugo radnici bi mogli imati vec place...
a zamislit tek reklamu HYPO ulozio nekoliko miliona u humanitarne svrhe...
pa u svim medijima bi dobili reklamu....
nije tu sad samo hypo u pitanju...
snjezna kraljica je samo dio tega "kruha i igara"...dok nasa drzava tone,mazu nam oci... uvjek se skrece pozornost sa bitnih tema...nekad sportom,nekad ubojstvima,al losa politika i jos gora ekonomija nikada nije u sredistu pozornosti.
to nitko ne spominje
lavic

gradi se eurodom, spizdile su se ogromne pare koje nikad nece biti vracene, blje da se nesto drugo pravilo...

Kako su ti već ljudi rekli, Eurodom ne gradi država nego nekoliko tvrtki svojim vlastitim kapitalom.
da i ja ne sipam iz šupljeg u prazno....
dobro je da imamo takvu jednu manifestaciju....da ih je barem više....takvih i sličnih....
....jest da je ipak potrošeno više novaca nego što možda u ovim trenutcima prelazi okvire realnoga...ali ljudi moji kakvo je to razmišljanje kada netko kaže da nam to uopće ne treba...treba nam..itekako nam treba.....
..tko se ikada bavio,ili se bavi, nekim poslom kojemu je u početku potrebna dobra reklama i promocija,ulaganja,znat će o čemu pričam....
..sve to košta....ponekad nam se učini puno previše.....
ja sam u svoj posao ulagao 10-godina...plačanje kojekakvih reklama,promocija....besplatnih odrada....i sada mogu reći da se to isplati.....mali projekt, a 10 godina...a ovoj je kudikamo veći projekt
..isplatit će se i ovo....nemojmo gledat samo od danas do sutra..iako je situacija kada je to teško...
Frost

lavic

Kako su ti već ljudi rekli, Eurodom ne gradi država nego nekoliko tvrtki svojim vlastitim kapitalom.

da ja to znam, ali mogli su graditi nesto drugo, drustveno korisnije...
raky

ma svaka njima cast,treba nam...ali ne moramo uvijek na to trositi duplo vise nego svi drugi...
koliko stadiona se moze napraviti bilo gdije dalje u svijetu za cijenu maksimirskog!?
sta je moglo kostati toliko novaca.

e vidis to je vec nesto drugo, i tu te potpuno razumijem, jer to ni meni nije jasno... evo nekidan sam bas procitao jedan vic vezan na ovu temu pa ce mozda u njemu biti jasnije zasto je to tako

Gradonačelnik Zagreba pozvao tri poduzetnika: Dalmatinca, Hercegovca i Zagrepčanina da mu podnesu ponudu za preuređenje ureda.

Dalmatinac i Zagrepčanin se odmah prihvate mjerenja, računanja i zapisivanja, dok se Hercegovac šetkao okolo grickajući čačkalicu i pijuckajući kavicu.

Nakon sat vremena priđe Dalmatinac gradonačelniku te mu kaže:

"Šjor, ja bi sve ovo ća vam triba moga napraviti za 80 tisuća kuna: 30 za materijal, 30 radnicima, 10 za putne troškove i 10 meni."

Zatim priđe Zagrepčanin i kaže:

"Gospon, to bu vas došlo 70 tisuća kuna: 30 za materijal, 30 radnicima i 10 meni."

Kada su se prva dvojica udaljila, dođe Hercegovac i kaže:

"Rođo, moja cijena je 270 tisuća kuna!"

"Ajoj!", uzvikne gradonačelnik, "pa nisi ništa mjerio niti računao. Daj mi objasni kako si došao do tog iznosa"?

"Pa lijepo: 100 tisuća tebi, 100 tisuća meni, a 70 tisuća ćemo dati purgeru da napravi posao."

:wink:
lavic

Frost

lavic

da ja to znam, ali mogli su graditi nesto drugo, drustveno korisnije...

koja ti je to analogija? to je privatni kapital i mogu radit što s njim hoće, ovdje se raspravlja o lovi iz proračuna, gradskog, državnog...
lufus

koja ti je to analogija? to je privatni kapital i mogu radit što s njim hoće, ovdje se raspravlja o lovi iz proračuna, gradskog, državnog...

ko si ti da bi ti određivo kud ce lova iz proracuna ici? :roll: :roll: :roll:
@lavic Svatko tko ima imalo razuma i tko nije korumpiran bi odlučivao bolje od većine onih koji danas odlučuju.
lavic

sto volim ovake bisere hahahaha:)
lavic

lufus

omg... ako nije crno onda je bijlo, ako nije bijelo... itd.
ako ništa drugo, lufus je mali mrav, jedan od nas iz našeg naherenog mravinjaka koji puni taj isti proračun... zar je toliko loše što se pita zašto se i njegov novac - rasipa?!
lavic

lufus

ajd priznaj da se zajebavas :lol:
lufus

ma idu mi na zivce ovakve rasprave, pratim nekoliko foruma al na ovom forumu ima nekolicina ljudi koji su konstantno kontra svega sto se radi, planira raditi ili uradi...

ajde kad se bune za Osijek to jos i shvatim nekako, al kad se petlja u zagrebacku politiku ... ma daj ... nema svrhe, promijeniti nemozemo nista a samo se bezveze laprda ja bi ovako ja bi onako... ma tko nas pita, na nama je da platimo porez, prirez i ostale namete... ako necemo doci ce si sami naplatiti... zalosno ali istinito

no mi u svemu tome nemozemo nista promjeniti, na vlast mi obicni smrtnici nikad doci necemo, a ti koji vode drzavu, grad... su uvijek isto... ma isto je oce biti na vlasti hdz, sdp, hdssb... svi oni gledaju samo sebe, i svoj interes... odu jedni lopovi dođu drugu... svako uređuje ono sto njemu pase, a sad pred izbore laprdaju gluposti

i jos nesto, najjaci su mi ovakvi likovi koji se nesto bune... kao i na facebooku kad se u grupu uclanilo 70 000 ljudi a na trg doslo svega tristotinjak... sto govori da su jaki na tipkovnici i kad treba traziti "pravdu" iz naslonjaca ... a kad treba nesto konkretno reci, dici bunu nema ih nigdje :roll:
lavic

lufus

ma idu mi na zivce ovakve rasprave, pratim nekoliko foruma al na ovom forumu ima nekolicina ljudi koji su konstantno kontra svega sto se radi, planira raditi ili uradi...

stavi vijest o nekom dobrom projektu ili nečemu što se "radi, planira uradit ili uradilo" i ja ću prvi pohvalit. ako se ne varam nitko nije popljuvao npr. projekt hot spotova po gradu, svi su pohvalili tako da trkeljaš bez pokrića.
lavic

ajde kad se bune za Osijek to jos i shvatim nekako, al kad se petlja u zagrebacku politiku ... ma daj ... nema svrhe, promijeniti nemozemo nista a samo se bezveze laprda ja bi ovako ja bi onako... ma tko nas pita, na nama je da platimo porez, prirez i ostale namete... ako necemo doci ce si sami naplatiti... zalosno ali istinito

nemoj se zavaravat da su to samo zagrepčani platili. ima tu i naše love.
lavic

no mi u svemu tome nemozemo nista promjeniti, na vlast mi obicni smrtnici nikad doci necemo, a ti koji vode drzavu, grad... su uvijek isto... ma isto je oce biti na vlasti hdz, sdp, hdssb... svi oni gledaju samo sebe, i svoj interes... odu jedni lopovi dođu drugu... svako uređuje ono sto njemu pase, a sad pred izbore laprdaju gluposti

možemo, ali nećemo, velika razlika, pogledaj malo štrajkove u francuskoj, italiji.. zbog puno "manjih" stvari. grčku da ni ne spominjem.
lavic

i jos nesto, najjaci su mi ovakvi likovi koji se nesto bune... kao i na facebooku kad se u grupu uclanilo 70 000 ljudi a na trg doslo svega tristotinjak... sto govori da su jaki na tipkovnici i kad treba traziti "pravdu" iz naslonjaca ... a kad treba nesto konkretno reci, dici bunu nema ih nigdje :roll:

ja sam na trgu bio i da si bio i čuo ljude koji su iznosili svoje priče možda bi ti bilo jasnije zašto su ljudi ogorčeni i ne svršavaju na snježne kraljice. ti osuđuješ ljude koji se bune iz naslonjača, a mene pitaš tko sam ja da bi određivao gdje će lova iz proračuna, inertnost bez granica.
Mentalitet naslijeđen iz doba Jugoslavije. "Sjedi, šuti, šta te briga, valda političari znaju najbolje,nemoj da te čuju"
Ljudi su pasivni, na lokalnoj razini se ne bore dovoljno za svoju zajednicu, ne participiraju se u radu udruga, stranaka, organizacija. Naročito izraženo u Slavoniji. Zato Slavonija i jeste najplodnije tlo za korupciju i slične stvari. Svi idu linijom manjeg otpora.

Tagovi