Bazooka_joe je po meni vec dobro prokomentirao, ali u duhu dijaloga evo jos par rijeci od mene, iako mi pitanje lici na provokaciju, jer ja sam govorio o odgovornosti za rat, a ne o drzavnosti.
Drzavnost kakvu je htjela vecina Hrvata (prema "referendumu") mogla se ostvarit i mirnim putem, ali je za to trebalo stvorit preduvjete. Napravit "siru koaliciju" - sto bi rekao dr. Ivo Banac.
Kad je narod uplasen, povjerenje izgubljeno, a institucije unistene, dvoje premocnih psihopata koji su jadan drugom drzali ljestve mogli su radit sto su htjeli. Svoje mjesto u povjesti placali su ukradenim drustvenim bogatstvom i privilegijama i tako osigurali tihu potporu nižih menadzerskih razina uz besplatnu potporu raznih skupina potomaka ustaša, četnika i ostalih fašista.
Ulje na vatru dolili su i razni strani cimbenici.
Moguce je i da svi ti mocnici nisu znali kolike razmjere ce poprimit njihove inicijative. Vjerojatno nisu o tome puno razmisljali.
Imali su viziju!
Masa ih je slijedila.
A oni menadzerski lobiji sad opet nalaze zajednicki jezik i tuguju nad bivsim vremenima i promoviraju zajednicko veliko trziste, potencijale i bla,bla.
Gospodin HGK Vidosevic, Sanaderov predsjednicki kandidat zvuci bas srdacno u tome.
Idealan je za novog predsjednika!
Sve je skoro isto, samo nema vise radnicko samoupravljanje, sad je dionicarsko upravljanje, a place taman za pokrit rezije.