Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječki spomendan na Domovinski rat 28. lipnja?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.12.2008. 0:36 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

gum099 je napisao/la:
tu propagandu širite preko dunava svojim istomišljenicima, ovdje nećete, nikada više.

Eto vidiš, upravo kako sam i rekao; sad zagrizi! Wink

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
gum099
Ukupno postova: 115
Post Postano: 18.12.2008. 0:51 
Naslov:  

kako sam rekao, ovdje više nećete, nikada.

"Trebalo je samo nahuškati rulju jedne na druge"

http://www.youtube.com/watch?v=BhJl2oJPkR4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=nqi_Nw796ZI&feature=related

takvih primjera ima tonu, ovo je bilo u susjedstvu.

Gradjanin
Ukupno postova: 291
Post Postano: 18.12.2008. 1:43 
Naslov:  

gum099 je napisao/la:
@gradjanin

"Ne znaci!

Jedno je biti kriv, a drugo bit odgovoran."

znači, hrvati su ODGOVORNI za rat jer su htjeli svoju državu?

Bazooka_joe je po meni vec dobro prokomentirao, ali u duhu dijaloga evo jos par rijeci od mene, iako mi pitanje lici na provokaciju, jer ja sam govorio o odgovornosti za rat, a ne o drzavnosti.

Drzavnost kakvu je htjela vecina Hrvata (prema "referendumu") mogla se ostvarit i mirnim putem, ali je za to trebalo stvorit preduvjete. Napravit "siru koaliciju" - sto bi rekao dr. Ivo Banac.

Kad je narod uplasen, povjerenje izgubljeno, a institucije unistene, dvoje premocnih psihopata koji su jadan drugom drzali ljestve mogli su radit sto su htjeli. Svoje mjesto u povjesti placali su ukradenim drustvenim bogatstvom i privilegijama i tako osigurali tihu potporu nižih menadzerskih razina uz besplatnu potporu raznih skupina potomaka ustaša, četnika i ostalih fašista.

Ulje na vatru dolili su i razni strani cimbenici.

Moguce je i da svi ti mocnici nisu znali kolike razmjere ce poprimit njihove inicijative. Vjerojatno nisu o tome puno razmisljali.

Imali su viziju!
Masa ih je slijedila.

A oni menadzerski lobiji sad opet nalaze zajednicki jezik i tuguju nad bivsim vremenima i promoviraju zajednicko veliko trziste, potencijale i bla,bla.
Gospodin HGK Vidosevic, Sanaderov predsjednicki kandidat zvuci bas srdacno u tome.

Idealan je za novog predsjednika!

Sve je skoro isto, samo nema vise radnicko samoupravljanje, sad je dionicarsko upravljanje, a place taman za pokrit rezije.

Gradjanin
Post Postano: 18.12.2008. 1:54 
Naslov:  

gum099 je napisao/la:
kako sam rekao, ovdje više nećete, nikada.

"Trebalo je samo nahuškati rulju jedne na druge"

http://www.youtube.com/watch?v=BhJl2oJPkR4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=nqi_Nw796ZI&feature=related

takvih primjera ima tonu, ovo je bilo u susjedstvu.

http://www.youtube.com/watch?v=6-_IWvu1hUw

Gradjanin
Post Postano: 18.12.2008. 2:16 
Naslov:  

gum099 je napisao/la:
"svatko tko i dalje vjeruje kako je rat bio jedino rješenje"

koje jebeno riješenje. jesmo mi možda birali jebeni rat. koji ti je kurac. tu propagandu širite preko dunava svojim istomišljenicima, ovdje nećete, nikada više.

btw. državu smo stvorili prije nego je rat počeo.

Neki sa selotejpom jos setaju okolo, ali hvala pameti pa sad nije 91. i postoji veca sloboda govora, a tvoj you tube idol je izoliran.

gum099
Ukupno postova: 115
Post Postano: 18.12.2008. 4:30 
Naslov:  

"Neki sa selotejpom jos setaju okolo"

ne znam kako si glavonju upleo u ovu priču al nek ti bude. btw. valjda je svima jasno da se glavi sudi u ime politike i ničega drugog. i kad ga već spominješ, napravio je on većih gluposti od eliminacije nekolicine špijuna, kojih je u osijeku bilo i previše, ali najbitnije je da ti znaš za ono šta piše u novinama...

"Drzavnost kakvu je htjela vecina Hrvata (prema referendumu") mogla se ostvarit i mirnim putem"

pa i jesmo ju ostvarili mirnim putem. onda su nas napali...

link na jubito koji si dao nemam namjeru komentirati jer se radi o čovjeku kojeg ni malo ne poštujem i o kojemu imam jako loše mišljenje...

za sve: lako je vama sada seruckati prek nekog foruma, iza ekrana, samo niste svjesni koliko to vaše seruckanje i pljuvanje vrijeđa ljude kojima morate biti zahvalni do groba. i ono što ste čuli od prijatelja koji je to čuo od strica, a on to pokupio od lokalnog birtijaša ne mora uvijek biti baš 100% istina. i kako sam već spomenuo, propagandu ostavite za neke druge ljude.

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 18.12.2008. 10:03 
Naslov:  

Ja sam za osječki spomendan braniteljima. Predlažem da se nazove Osijek 2006., po godini kada je uvjerljivo najviše branitelja otišlo u invalidsku mirovinu. Neka dan bude 1.1., jer su do tog dana branitelji morali prijaviti invalidnost stečenu 15 godina ranije nadležnim institucijama (iz kojih su se rijetki našli na optuženičkoj klupi u slučaju dijagnoza). Kako je, prema javno objavljenim podacima, samo u 2006. godini preko 3000 ljudi na prostoru Osječko-baranjske županije otišlo u invalidsku mirovinu, mahom sa dijagnozom PTSP-a, jasno je da je upravo 2006. godina - godina najvećeg stradavanja braniteljske populacije, jer su do 2006. bili sasvim normalni radno sposobni članovi hrvatskog društva.

Predlažem da se za slijedeće počasne građane predlože osječki psihijatri, koji su revno i spremno prepoznali ozbiljno oboljenje, 15 godina poslije, nekoliko tisuća ljudi (cijele jedne brigade) - te u posljednji čas spasili te ljude od višegodišenjeg rada i stjecanja radnog staža.

Ne treba zaboraviti ni ostalih 500-tinjak tisuća branitelja, među kojima ima nekih koji nisu u invalidskoj mirovini (budale). Njima bi za spomendan trebalo dodijeliti svakom po mercedes, stan, posao (ako ga nemaju), upisati im djecu na fakultete besplatno, dodijeliti gradske lokale, osloboditi ih poreza (pristojbi su već oslobođeni), prebaciti u Fond branitelja vlasništvo nad svim hrvatskim otocima i poljoprivrednim zemljištem (ništa drugo više ni nemamo) - sve to da bi se te ljude donekle izjednačilo sa ovima u invalidskoj mirovini (koja se isplaćuje iz HZZO-a, a ne mirovinskog).

I na kraju, tko su ovi drznici u policiji koji se branitelje usuđuju pozvati na pregled za vozačku? Pa to su normalni ljudi, iako su psihijatrijski bolesnici, ali to nema veze - sasvim je u redu da psihijatrijski bolesnici voze i imaju dozvole za oružje.
link:
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2008/12/17/0474006.html

Skoči u forum: