Anto Đapić gradonačelnički kandidat HSP-a, Daniel Srb odlazi u Sabor [Vijesti OSTV-a]

Osijek

Anto Đapić gradonačelnički kandidat HSP-a, Daniel Srb odlazi u Sabor [Vijesti OSTV-a]

Ono o čemu se šuškalo posljednjih tjedana u Osijeku, danas je i službeno objavljeno – Anto Đapić bit će gradonačelnički kandidat HSP-a na sljedećim lokalnim izborima, a predizbornu utrku odradit će kao gradonačelnik. Njegovo mjesto u saborskim klupama zauzet će Daniel Srb, koji bi nakon nekog vremena trebao preuzeti i mjesto predsjednika Stranke. Jedina prilika koju je politička konkurencija imala za pobjedu na izborima jest podjela unutar HSP-a, rečeno je na konferenciji za novinare. No, tim Đapić – Matković jači je nego ikad i spreman odnijeti pobjedu na lokalnim izborima. Podršku SDP-a i HSU-a za promjene unutar gradske uprave HSP ima podršku SDP-a i HSU-a, ustvrdio je  Đapić te dodao kako vjeruje da će koalicija opstati do kraja mandata

U Vijestima Osječke televizije pogledajte i:
- Obilježen 5. prosinca, Dan osječkih heroja

- Otvorenje dvorane Gradski vrt 28. prosinca

Osječka televizija - Vijesti, 05.12.2008.
Povijesni medij

Više informacija; Osječka televizija

Vijesti Osječke televizije možete svakodnevno pratiti na stranicama portala Osijek031.com.
Znači Bilja i Đaponja su odlučili podijeliti kolač koji je sad nešto veći kad Vrdoljaka nema.
Logično, ali žalosno.
SDP neće dobiti moj glas na slijedećim izborima. Na greškama uče sve budale, pa što ne bih i ja.
ni moj isto,zgadili su mi se...

Re: Anto Đapić gradonačelnički kandidat HSP-a, Daniel Srb odlazi u Sabor [Vijesti OSTV-a]

Đapić je odlučio da on sad malo bude gradonačelnik, pa će staviti Srba u Sabor, pa će Matkovića...

Što je ovo?
Njegova djedovina?
Ako je i po zakonu, to je toliko bezobrazno i nemoralno i ako SDP ovo podrži nisu ništa bolji od Đapića.

Ako Biljana Borzan bude digla ruku za ovo, moj glas i svih onih na koje mogu utjecati više ne idu SDP.
Nije mi jasna racunica. Kako ce proci za gradonacelnika kad nema potporu HNS-a. Bit ce 13-13, s obzirom da se Vrdoljak vraca u vijece, Dedijer odlazi, a dolazi HDSSB-ov predstavnik serba.
Jedino ako ne postoji neka igra bez vijeca koja meni nije poznata ili je mozda privolio HDZ da dignu ruke?
Lijepo lijepo, izgleda da je đapić se naobećavao svega i svakočega pa kada mu je zbog vrdoljaka počelo porpadati mora da mu se počele i gaće tresti jer koliko čitam ova afera sa kioscima ide do paravan tvrtki i mafije (bratov vlasnik u zatovru zbog otmice i iznude a prethodna tvrtka zatvorena) njima je media metro uplaćivao pola od tabakere.

A za sdp se već ranije vidjelo da mu vire iz one stvari ali to je jednostavno takva organizacija tu u osijeku.

a mali matković sada odlazi za dogradonačelnika vjerovatno pod pretnjom da mu raskinu vezu unikokma i njegovog brata.

možda opet sada osijek-koteks preko lakolita sagradi đapiću novu kuću pardon njegovom bratiću ili sl.
sramota me što sam član sdp-a
lumumba

GLUPOST!
Sramota treba biti njih, koji vode SDP u gradu. Vjeruj mi, puno sam čitao i proučavao. Nema pravednije i ljudskije ideje od socijalne pravde i političke demokracije. To što vodeće osobe osječkog ili bilo kojeg SDP-a nisu tome dorasle to je njihov, a ne tvoj problem.
I osim toga, kad bi vjernici čitali Bibliju, shvatili bi da je SDP-ovski svjetonazor najbliži Isusovom učenju kojeg je pronosio sv.Pavao (ne i drugi). Njima to zbog zatucanih svečenika nije jasno ali to je sasvim druga tema i nema mjesta za nju u ovom topicu.

Malo sad ontopic: Žao mi je i sram me je da živim u gradu u kojem jedna spodoba kao što je AĐ može uopće biti u prilici biti izgledan kadidat za Gradonačelnika. Osijek kao multikulturan grad, kao multikonfesionalan grad , kao multietnički i multinacionalni grad takvo civilizacijsko unazađenje nije zaslužio. Ali, ako je to volja birača, treba to poštivati.
samo ne ona spodoba za gradonačelnika!
mvarga

lumumba

GLUPOST!
Sramota treba biti njih, koji vode SDP u gradu. Vjeruj mi, puno sam čitao i proučavao. Nema pravednije i ljudskije ideje od socijalne pravde i političke demokracije. To što vodeće osobe osječkog ili bilo kojeg SDP-a nisu tome dorasle to je njihov, a ne tvoj problem.
I osim toga, kad bi vjernici čitali Bibliju, shvatili bi da je SDP-ovski svjetonazor najbliži Isusovom učenju kojeg je pronosio sv.Pavao (ne i drugi). Njima to zbog zatucanih svečenika nije jasno ali to je sasvim druga tema i nema mjesta za nju u ovom topicu.

Pa upravo zbog toga me i je sramota.Prava socijaldemokracija je ono u Švedskoj,Danskoj,Finskoj,Norveškoj,Austriji,Islandu.Kad
bi se ugladili malo nanjih di bi nam bio kraj.
ajme
mvarga

... grad takvo civilizacijsko unazađenje nije zaslužio. Ali, ako je to volja birača, treba to poštivati.

jebeš to... demokracija je precijenjena! svaki debil ima pravo glasa ko da smo svi jednako korisni članovi društva... pa naravno da nismo! :D
lukko

Nije mi jasna racunica. Kako ce proci za gradonacelnika kad nema potporu HNS-a. Bit ce 13-13, s obzirom da se Vrdoljak vraca u vijece, Dedijer odlazi, a dolazi HDSSB-ov predstavnik serba.

Po nekim kombinacijama, Biljana bi se vratila u vijeće.
kao njihov birač, nadam se da postoji nekakvo zdravorazumsko objašnjenje za ovakvo ponašanje SDP-a... zahtijevam pojašnjenje!!

po svemu sudeći, teško da ga ima... damn.
e to bi bila stvarno farsa da HSP HDZ I SDP naprave zaedničku koaliciju i još ostale sitnije ribe...
Jednostavno prave budale od glasača sa tim koalicijama, ja kao desno orijentiran prije nekoliko god. dam glas hsp-u i onda oni koaliraju sa sdp-om koji je totalna suprotnost prema svemu, samo da bi se pojedini ŠUPCI mogli dokopati kakve fotelje. To je meni ravno situaciji kao da me je netko pljunuo u lice, nema nikakvog smisla, a rade to konstantno. Ovog puta ću namjerno dati glas nekoj "žnj" stranci ili neovisnom kandidatu!

Re: Anto Đapić gradonačelnički kandidat HSP-a, Daniel Srb odlazi u Sabor [Vijesti OSTV-a]

U jeb..e, pa koliko vas sdp-ovaca ima na ovom forumu... :)

Ja ionako nisam niti ću ikada glasati za njih, po defaultu zaokružim nekog neovisnog kandidata koji ionako nema nikakve šanse, a tako ću raditi i ubuduće, na svim izborima, i lokalnim i državnim, dok god se ne maknu ovi jedni te isti piiiiiiiip koji nas stalno jebu u mozak, i ne misle se maknuti dok god su živi sa vlasti, samo mijenjaju fotelje, stranke i boje. To me već podsjeća na one režime gdje netko kad jednom zasjedne, dok ne krepa ne da se skinuti, još da nas sve postrijeljaju čim zinemo, i eto ti, isti klinac... khm khm...
Svemu tome se ne nazire kraj, jer tko god da dođe prodat će šupak jer će morati igrati igre, drugačije neće imati šanse među piranama.
Đapić ne može sakriti osmijeh sa lica, toliko mu je jadnome stalo da bude gradonačelnik , a Matković kao da se najeo nečega što mu jako škodi...........
ovo je sad već presmiješno.... :):):):):) prije posljednjih prijevremenih đapić je najavljivao kako će matković bi kandidat 2009! ali naravno, kako gazda kaže! kao i u svim strankama vlada jednoumlje!
Ako AĐ pobijedi iako se iskreno nadam da nece, onda smo mi osjecani stoka. I ja cu glasati za neovisnog kandidata, sve stranke su mi se zgadile.

Neovisan kandidat? Dobar vic... :lol:

Osječanin

Neovisan kandidat? Dobar vic... :lol:

Da, dobar vic, jer ova cijela ekipa na vlasti da nije tragedija, bila bi još bolji vic, a za ove barem znaš da će za dva dana biti zaboravljeni, bolje i tako nego da ne izađem, pa da prešutno dam glas onima koji to nisu zaslužili. Mada ni ja ne vjerujem u neovisnost kandidata.
neki od tih političara su kao suncokret...kako se mijenjala vlast tako i oni....ja svoj glas dajem vrdoljaku, ako ništa bar je đapića jebao u mozak....
mvarga

Na greškama uče sve budale, pa što ne bih i ja.

Upravo suprotno, budale ne uče na greškama. A sa druge strane kako znaš da je u poglavarstvu baš Vrdoljak u pravu?! Jedino što si čuo od njega je to da želi spriječiti "pljačku" na parkingu, no neznaš kakvo je obrazloženje SDP-a i HSP-a, isto tako si čuo i od Glavaša da želi spriječiti "pljačku" pa su se ljudi popalili od uzbuđenja i zdušno glasovali za Glavonju.

Jesi se kada pitao tko je tu magarac?
pumpkin

Mada ni ja ne vjerujem u neovisnost kandidata.

Nazalost, rijetko gdje su neovisni kandidati uspjeli proci. Eventualno oni koji su ime vec izgradili u nekoj stranci iz koje su onda protjerani (Jumbo i sl.).

Tako da glas takvima na kraju bude rasporedjen ostalim kandidatima - odnosno - vrijedi jednako koliko i glas onih koji nisu izasli na izbore.

Kako postoji uvrijezeno misljenje (valjda se temeljni na nekim istrazivanjima) da je desno biracko tijelo discplinirano, moze se pretpostaviti da za nezavisne glasaju uglavnom biraci s "umjereno lijevim" pogledima na zivot.

Tim glasom direktno umanjuju rezultat stranaka centra i lijevog centra (za koje bi vjerojatno glasali da nije tog nezavisnog kandidata), odnosno najvise pogoduju upravo desnim strankama. Nerijetko se na nezavisnim listama kandidiraju zecevi kojima je upravo to cilj - maznuti glasove ljevice, lijevog centra i centra i na taj nacin ojacati rezultate njihovih takmaca.

Drugi rizik "nezavisnih" kandidata je njihova nestabilnost. Takvi, ako se i provuku, prodju s jednim zastupnickim mjestom, kojim obicno trguju. Osjecani su prebrzo zaboravili kako je HSU-ov [nije bio nezavisni, ali govori koliko je jedno zastupnicko mjesto nestabilno, odnosno potkupljivo] Ivan Bernatovic (navodno kupljen za 100K EUR-a) na vlast u gradu doveo koaliciju HDSSSB i HSP, odnoso Djapica za gradonacelnika (iako je tada HSP u gradu osvojio samo par tisuca glasova).

Stavi se u poziciju nezavisnog kandidata o cijem glasu ovisi hoce li netko biti na vlasti. Jedna opcija je da bude posten prema svojim biracima i odradi mandat kao crv za neku sitnu naknadicu i znajuci da za 4 godine vjerojatno vise nece bit vijecnik.

S druge strane, prozdrljivi lovci kojima njegov glas ovisi hoce li biti na vlasti mu nude 100, 200 tisuca EUR-a (kojima ce osigurati i sebe i svoje bliznje). Mislis da postoje takvi nezavisni kandidati koji bi izabrali onu prvu opciju?! Yeah, right!

Dakle, onaj tko glasa za nezavisne, pogotovo za neavisne kandidate s lijevim idejama - svojim glasom direktno pogoduju pobjedi desnice.
htjeli smo demokraciju, imamo demokraciju.

Živjela demokracija!!!!

NARODE PROBUDI SE!
Leteci mungos

pumpkin

Nazalost, rijetko gdje su neovisni kandidati uspjeli proci.

Nezavisni kandidati, prije svega, ne postoje. Odnosno, sama ideja o nezavisnosti prilično je smiješna. Činjenica da netko ne pripada niti jednoj stranci ne čini ga nezavisnim, dapače, njegova ili njezina zavisnost u pravilu je puno gora od stranačke.

Maštanje o nezavisnom princu na bijelom konju - moralnom i hrabrom te stručnom čovjeku, koji bi nas sve trebao odvesti u sretnu političku budućnost - nije ništa drugo do djetinjasta i naivna ideja, čista utopija.

Vratimo se mi na realnu politiku - treba odabrati najboljeg, ili najmanje lošeg kandidata od onih koji će se kandidirati na izborima. Kako je već prilično izvjesno tko će u Osijeku biti kandidat, možemo podvući crtu i zauzeti stav.

Ako Đapić zaista uđe u koaliciju sa Hdz-om, na prilično lagan način nestat će izborni potencijal Sdp-a, stranke sa uvjerljivo najnesposobnijim političarima na lokalnoj razini Osijeka. Ako Đapić isto objavi prije glasanja o njegovom vraćanju na mjesto gradonačelnika, Sdp neće imati izbora nego da glasa protiv Đapića (makar se od Bilje i Prnje mogu očekivati svakakve gluposti), i tada će Đapića podržati Hdz - imaju dovoljno ruku, te će preslagivanje u gradskoj vlasti biti malo žešće.

Glavaš je u svakom slučaju tu, te je jedina nepoznanica hoće li Vrdoljak imati podršku i Sdp-a (što se donedavno činilo logičnim, alise umiješao Taslidžić). No imao ili nemao, Sdp-ov kandidat, ako ga bude, tko god bio, nema šanse.

Dakle, imat ćemo izbore sa 3 jaka kandidata, pa ljudi trebaju odgovoriti na jednostavno pitanje - Đapić, Glavaš ili Vrdoljak.

Politički inteligentnom čovjeku nameće se odgovor sam od sebe. Moralnom čovjeku nameće se isti takav odgovor. Građaninu orijentiranom demokratskim, europskim vrijednostima također se nameće isti odgovor - grad Osijek zaslužio je bolje od Đapića i Glavaša. Ovi lokalni izbori zapravo neće biti izbori, jer građani zaprav nemaju izbora - slijedeći bi izbori trebali biti deklaracija o građanskom i civilizacijskom pomaku u smjeru u kojem nema Đapića, Glavaša i sličnih.
W.M. Felt

Leteci mungos

pumpkin

Nezavisni kandidati, prije svega, ne postoje. Odnosno, sama ideja o nezavisnosti prilično je smiješna. Činjenica da netko ne pripada niti jednoj stranci ne čini ga nezavisnim, dapače, njegova ili njezina zavisnost u pravilu je puno gora od stranačke.

Maštanje o nezavisnom princu na bijelom konju - moralnom i hrabrom te stručnom čovjeku, koji bi nas sve trebao odvesti u sretnu političku budućnost - nije ništa drugo do djetinjasta i naivna ideja, čista utopija.

Vratimo se mi na realnu politiku - treba odabrati najboljeg, ili najmanje lošeg kandidata od onih koji će se kandidirati na izborima. Kako je već prilično izvjesno tko će u Osijeku biti kandidat, možemo podvući crtu i zauzeti stav.

Ako Đapić zaista uđe u koaliciju sa Hdz-om, na prilično lagan način nestat će izborni potencijal Sdp-a, stranke sa uvjerljivo najnesposobnijim političarima na lokalnoj razini Osijeka. Ako Đapić isto objavi prije glasanja o njegovom vraćanju na mjesto gradonačelnika, Sdp neće imati izbora nego da glasa protiv Đapića (makar se od Bilje i Prnje mogu očekivati svakakve gluposti), i tada će Đapića podržati Hdz - imaju dovoljno ruku, te će preslagivanje u gradskoj vlasti biti malo žešće.

Glavaš je u svakom slučaju tu, te je jedina nepoznanica hoće li Vrdoljak imati podršku i Sdp-a (što se donedavno činilo logičnim, alise umiješao Taslidžić). No imao ili nemao, Sdp-ov kandidat, ako ga bude, tko god bio, nema šanse.

Dakle, imat ćemo izbore sa 3 jaka kandidata, pa ljudi trebaju odgovoriti na jednostavno pitanje - Đapić, Glavaš ili Vrdoljak.

Politički inteligentnom čovjeku nameće se odgovor sam od sebe. Moralnom čovjeku nameće se isti takav odgovor. Građaninu orijentiranom demokratskim, europskim vrijednostima također se nameće isti odgovor - grad Osijek zaslužio je bolje od Đapića i Glavaša. Ovi lokalni izbori zapravo neće biti izbori, jer građani zaprav nemaju izbora - slijedeći bi izbori trebali biti deklaracija o građanskom i civilizacijskom pomaku u smjeru u kojem nema Đapića, Glavaša i sličnih.

moram reći da je voo pristojan komentar na političku situaciju i u potpunosti se slažem.

samo su mi najbolji oni koji viču kako su svi političari isti i kako su svi lopovi, meni izgleda da ili su oni dio istih ili žale za starim vremenima komunizma i jednostranačja...

novi slogan za izgore:

HSP I SDP - interes nas spaja

Kaže debeli "stranka je odlučila" :D
Je, bolje i politika čvrste ruke od bezvlađa i glavinjanja. HSPovi mladi jastrebovi se baš i nisu iskazali, a ja se ponadao da će iskoristiti priliku i debelog za svagda istisnuti iz prvog plana. šteta!

prica se da su se HSP i HDZ dogovorili: HSP-u grad i Djapic za gradonacenika, HDZ-u zupanija i Ivic za zupana!
Jos samo da raja to izglasa!
Callistemon

prica se da su se HSP i HDZ dogovorili: HSP-u grad i Djapic za gradonacenika, HDZ-u zupanija i Ivic za zupana!

hahahahhahahahahhahahahahahahahaha

lufus

Kako je davno rekao jedan vrli apsolutist :
"Država, to sam ja!" a u slobodnom prijevodu ona zvuci : "Stranka HSP, to sam ja!"
:twisted:
Zdrale

Callistemon

hahahahhahahahahhahahahahahahahaha

jel to podrska ili ruganje? i kome? :)
Nave

lufus

Kako je davno rekao jedan vrli apsolutist :
"Država, to sam ja!" a u slobodnom prijevodu ona zvuci : "Stranka HSP, to sam ja!"
:twisted:

Ante je predsjednik stranke, legitimno izabran, i to ne jednoglasno nego s velikom večinom. Što vi to pričate, to ne da su gluposti nego nema veze s pameću. Koji to predsjednik, u bilo kojoj stranci u svijetu (a ne samo kod nas) dozvoljava ispade ili oportunizam. Tko je taj? Takav u politici nema što tražiti, i tako je još od stare Grčke i Rimskog senata. Želite reći da kod nas pripadnici bilo koje stranke ne slušaju svoga predsjednika/cu i mogu laprdat i radit što hoće....ej.....Što se tiče suradnje, poštivanja i potpore raznim prijedlozima kako članova predsjedništva, tako i niže rangiranim dužnosnicima stranke, a posebice mladima, osječkom HSP-u nitko nije niti blizu...Mi smo za sve ostale izmislili demokraciju....
W.M. Felt

Leteci mungos

pumpkin

Lijepo predizborno ispiranje mozga: agitirati za "ljevicu" tako što ćeš popljuvati sve kandidate i ostaviti Vrdoljaka kao "jakog" nasuprot desnim kandidatima... Meni se situacija ne čini baš ovakva, bez obzira kakvim podacima te opskrbljuju u središnjici stranke (vidim da se odrađuje polako kampanja!).
Evo, ja najavljujem kako ću glas dati baš Đapiću.
TataMata

Ante je predsjednik stranke, legitimno izabran, i to ne jednoglasno nego s velikom večinom. Što vi to pričate, to ne da su gluposti nego nema veze s pameću. Koji to predsjednik, u bilo kojoj stranci u svijetu (a ne samo kod nas) dozvoljava ispade ili oportunizam.

Nije da bas previse pratim unutarstranacke odnose HSP-a (ili bilo koje druge stranke), ali mi se cini da sam u medijima nacuo da je Djapic bio jedini kandidat za predsjednika stranke. S obzirom da nije imao protukandidata (ako se ne varam, sam nagovjestaj namjere da bi se takav mogao pojaviti je pravovremeno osujecen izbacivanjem protukandidata iz stranke), "vecina glasova" koju spominjes me podsjeca na istu onu "vecinu glasova" koju su osvajali Saddam, Mao Tse, Staljin, Hitler, Fidel ... i ini koji su za svojih vladavina bili poznati po onome sto nazivas "nedozvoljavanjem ispada i oportunizma".
Sharon

Lijepo predizborno ispiranje mozga: agitirati za "ljevicu" tako što ćeš popljuvati sve kandidate i ostaviti Vrdoljaka kao "jakog" nasuprot desnim kandidatima... Meni se situacija ne čini baš ovakva, bez obzira kakvim podacima te opskrbljuju u središnjici stranke (vidim da se odrađuje polako kampanja!).

Ostaje činjenica da će na izborima biti tri jaka kandidata, Đapić, Glavaš i Vrdoljak - te da treba izabrati najboljeg/najmanje lošeg. Čovjek ne mora biti član stranke da bi agitirao za nekog kandidata - ako ćemo moje pisanje nazvati agitiranjem - ja jednostavno Vrdoljaka, od ponuđenih, smatram najboljim kandidatom, dok drugu dvojicu smatram najgorim zamislivim mogućim kandidatima, te se smatram dužnim politički nepismenim osobama na to ukazivati.

Zašto politički nepismenima? Ako zauzmemo stav da su ljudi kod nas generalno nezadovoljni stanjem u gradu, a tome pribrojimo i neke objektivne činjenice (recimo, odlazak velikog broja mladih i obrazovanih osoba), ja jednostavno ne mogu razumijeti da te iste nezadovoljne osobe konstatno biraju iste ljude - Đapića i Glavaša, ljude koji dominiraju lokalnom i državnom politikom već skoro 20 godina, i ako nam je svima loše, a jest, oni su najveći krivci. Zaključujem da su ljudi ili mazohisti, ili su politički nepismeni.
Leteci mungos

TataMata

Ante je predsjednik stranke, legitimno izabran, i to ne jednoglasno nego s velikom večinom. Što vi to pričate, to ne da su gluposti nego nema veze s pameću. Koji to predsjednik, u bilo kojoj stranci u svijetu (a ne samo kod nas) dozvoljava ispade ili oportunizam.

Nije da bas previse pratim unutarstranacke odnose HSP-a (ili bilo koje druge stranke), ali mi se cini da sam u medijima nacuo da je Djapic bio jedini kandidat za predsjednika stranke. S obzirom da nije imao protukandidata (ako se ne varam, sam nagovjestaj namjere da bi se takav mogao pojaviti je pravovremeno osujecen izbacivanjem protukandidata iz stranke), "vecina glasova" koju spominjes me podsjeca na istu onu "vecinu glasova" koju su osvajali Saddam, Mao Tse, Staljin, Hitler, Fidel ... i ini koji su za svojih vladavina bili poznati po onome sto nazivas "nedozvoljavanjem ispada i oportunizma".

Zaista, posljednji je protukandidat istjeran iz stranke. Ostali kvalitetniji pojedinci, koji su svojim radom i popularnošću prijetili zasjeniti Debelog, sami su napustili stranku. No to je još dobro - nekadašnjim se Antinim protivnicima unutar stranke dogodila crnja sudbina, jedan je poginuo u sumnjivoj prometnoj nesreći, a drugi je završio u zatvoru.

Redom: Paradžik, Paraga, Tadić, Rožić, Kovačević, Tomašić, Kotlar (Zd), Vuletić (Du) itd., itd.

Čak je i tužni nam bivši kvazi-gradonačelnik Matković zamalo izletio na cestu zbog pretjerano učestalog korištenja vlastite pameti (čovjek se čak dvaput "suprotstavio" Anti Svemoćnom).

Zaista oličenje demokracije, taj Hsp.
W.M. Felt

Zaista oličenje demokracije, taj Hsp.

Zaista, bilo ti je i vrijeme da to uvidiš. Puno ti je trebalo, ali bolje ikad nego nikad....

Evo, tako izgleda kada ti pišeš komentare, izvučeš što ti odgovara iz konteksta i onda to komentiraš....
..Što se tiče suradnje, poštivanja i potpore raznim prijedlozima kako članova predsjedništva, tako i niže rangiranim dužnosnicima stranke, a posebice mladima, osječkom HSP-u nitko nije niti blizu...Mi smo za sve ostale izmislili demokraciju....

skoro sam se upišao od smijeha!
bela@ufo

..Što se tiče suradnje, poštivanja i potpore raznim prijedlozima kako članova predsjedništva, tako i niže rangiranim dužnosnicima stranke, a posebice mladima, osječkom HSP-u nitko nije niti blizu...Mi smo za sve ostale izmislili demokraciju....

skoro sam se upišao od smijeha!

Drago mi je što sam ti uljepšao dan :), ali na tvoju veliku žalost baš je tako kako kažem...

Sad već stvarno počinjem vjerovat da se Đapić krije iza ovog nicka ili je trebalo bit "baš je onako kako Đapić kaže"?
lufus

Sad već stvarno počinjem vjerovat da se Đapić krije iza ovog nicka ili je trebalo bit "baš je onako kako Đapić kaže"?

Nemaš blage veze...i opet trabunjaš, trabunjaš, trabunjaš.....but have a nice life...

Vrlo rado, ali nice life je u ovoj državi predviđen samo za manjinu.
W.M. Felt

Sharon

Ostaje činjenica da će na izborima biti tri jaka kandidata, Đapić, Glavaš i Vrdoljak - te da treba izabrati najboljeg/najmanje lošeg. Čovjek ne mora biti član stranke da bi agitirao za nekog kandidata - ako ćemo moje pisanje nazvati agitiranjem - ja jednostavno Vrdoljaka, od ponuđenih, smatram najboljim kandidatom, dok drugu dvojicu smatram najgorim zamislivim mogućim kandidatima, te se smatram dužnim politički nepismenim osobama na to ukazivati.

Zašto politički nepismenima? Ako zauzmemo stav da su ljudi kod nas generalno nezadovoljni stanjem u gradu, a tome pribrojimo i neke objektivne činjenice (recimo, odlazak velikog broja mladih i obrazovanih osoba), ja jednostavno ne mogu razumijeti da te iste nezadovoljne osobe konstatno biraju iste ljude - Đapića i Glavaša, ljude koji dominiraju lokalnom i državnom politikom već skoro 20 godina, i ako nam je svima loše, a jest, oni su najveći krivci. Zaključujem da su ljudi ili mazohisti, ili su politički nepismeni.

Oooooo, poštena inteligencijo!!! Ne samo da se neupućenima čini da je riječ o članu stranke, nego čini se da osoba koja se potpisuje sa Felt ima i stranačku funkciju! Ne bih se iznenadila da se i sam predsjednik osječkog ogranka HNS-a krije iza ovog nicka. Inače si ne mogu objasniti ovolike lavine ružnih riječi prema Đapiću. Ovo sve zvuči vrlo osobno, kao osobni obrčun...(zato već sumnjam...)
BTW... Koliko je meni poznato, Đapić NIJE participirao u vlasti onih 20 godina koliko ti tvrdiš, pa prema tome niti ne može biti kriv za žabokrečinu u koju je ovaj grad bio počeo već tonuti. U igri na vrhu tih godina bila su 2 imena: jedno si spomenuo (Ime-Koje-Se-Ne-Izgovara; i dan danas me strah izgovoriti ga...) i bivši gradonačelnik Kramarić. I opet ću reći: tek s dolaskom Đapića stvari su se počele micati s mrtve točke, i to je upravo ono što mu niti jedan niti drugi od navedenog dvojca ne može oprostiti...Jedino to. Da je bio jadan kao i njih dvojica i da nije građanima pokazao da i oni mogu imati koristi od vlasti - ne bi oni njega toliko mrzili. Sve što baljezgaju o njemu tako je jadno i bez argumenata da ostaje jedino gola istina o njima: zavist ih muči! I još nešto: ljudi koji su opsjednuti mržnjom zapravo podsvjesno žele biti ono što je predmet njihove mržnje. Nevjerojatno što sve podsvjest može napraviti od ljudi!
Nemam ništa protiv političke kampanje, osporavanja projekata, argumentirane rasprave i slično. Ali svaku takvu raspravu uneredi rijeka osobnih uvreda prema političkim suparnicima, pogotovo prema onima koji su uspješni. A izrugivanje fizičkom izgledu je najjadnije što se ikada moglo čuti s političkih govornica... Jedan kandidat i jedna stranka prednjači u tome i mislim da si samo stvara kontraefekat. Sigurna sam da ova retorika ne prolazi u gradu.
A o principijelnosti Vrdoljaka govori jedna stvar: ulazak u koaliciju s HSP-om svojedobno. Što je uopće radio s nekim s kim se ne slaže ni u čemu?
Nevjerojatno je to kako Felt pojdednostavljuje stvar. Stavi dva imena i Vrdoljaka. No, ako ćemo tako stvari postavljati, onda Felt mi molim Te odgovori otkud toliko povjerenje u Vrdoljaka kada tog čovjeka politički nitko ne zna???
Tko je on u politici osim što odaje dojam politički pismenim ljudima kao osoba koja ne zna lobirati, osoba koja nema stav, osoba koja uopće nije timski nastrojena, osoba koja je individualac. i na kraju koji je on to mrak upalio ili ugasio?
po meni dobio šansu i profućkao je
Vrdoljak-novi gradonačelnik!
Sharon

Đapić NIJE participirao u vlasti onih 20 godina

tek s dolaskom Đapića stvari su se počele micati s mrtve točke

Što je uopće radio s nekim s kim se ne slaže ni u čemu?

Hvala Bogu, Đapić svakako nije participirao u gradskoj vlasti u Osijeku u zadnjih 20 godina - naime, nije ni bio u Osijeku zadnjih 20 godina. Živio je u Zagrebu, a tamo mu i danas živi cijela obitelj (toliko o povratku u Osijek).

Bio je u Saboru. Tamo nije ni riječju Osijek spomenuo, a i to je logično, jer mu nije trebao (Hsp je tada puno bolje kotirao u Zagrebu i Dalmaciji, čak je pokupio i pokoje direktorsko mjestu u glavnome gradu).

Da je pokrenuo stvari sa mrtve točke - ne slažem se, jer se ništa nije pokrenulo. Privatne investicije koje su zapljusnule Hrvatsku, pa djelomično i Osijek, nemaju veze s niti jednom vlašću - imaju veze sa niskim kamatnim stopama i moćnim građevinarima. Koliko je to uopće pomicanje vidjet ćemo u slijedećoj godini kad građevina stane, pa ne bude komunalnih doprinosa (laicima savjetujem proučavanje proračuna grada Zagreba, i grčevitu borbu za 45 milijuna eura IGH-a). Moja najveća zamjerka Đapiću upravo je trošenje bogatih proračuna - koji su nastali komunalnim doprinosima za stanogradnju i trgovačke centre - dobili smo upitnu prugu za Bosutsko, malo preuredili pokoju ulicu u trg (i to preskupo bez natječaja), organizirali par koncerata, Porina, i nabili umjetnički nazadnu skulpturu protivno volji osobe koju prikazuje na trg. Dakle, u smislu gospodarskog razvitka jedna velika 0.

A da je Vrdoljak neprincipjelan jer je koalirao s Hsp-om - možda, no nema blesavijeg argumenta za osobu koja sebe smatra biračem i agitatorom Hsp-a. Naime, ako se obistine najave, Hsp će na slijedećim izborima koalirati sa Hdz-om, te će tako zatvoriti čarobni krug koaliranja sa APSOLUTNO SVIM strankama u Osijeku u posljednja 2 mandata (podsjetimo, najprije Hdssb, pa Sdp, Hns, Hsu, Hdz). Tko zna, možda onaj sumnjivac Bajto nekim čudom utjera i Hsls nazad u Vijeće, pa mogu i s njima u koaliciju.
amunike

Nevjerojatno je to kako Felt pojdednostavljuje stvar.

Tko je on u politici

Pojednostavljujem stvar jer je stvar u osnovi jako jednostavna. Zaista, ne vidim četvrtog kandidata, tu su Đapić, Glavaš i Vrdoljak. Pa nek ljudi biraju.

A tko je Vrdoljak u politici? Nemam pojma. No dobro znam tko su Đapić i Glavaš u politici. I u ovom gradu čujem jedno te istu stvar svakodnevno iznova, a to je "dosta mi ih je više, da se barem pojavi netko nov". Dobio šansu u ovoj koaliciji očigledno nije, jer su njegove osnovne ideje iz koalicijskog ugovora zaustavljene od koalicijskih partnera.

Ako baš, cijenjeni forumašu, želiš osobu koju politički jako dobro znaju svi, onda imam još boljeg kandidata za tebe - Vladimir Šeks - odnedavno se priča da bi i on mogao osvanuti kao jedan od kandidata, bilo za gradonačelnika, bilo župana. Evo, ima nas svakakvih - neki hoće promjene, neki "stare lisce".
Poštovani Feltu
što se tiče Škesa, nije ni to loše. Cijeli život je blizu vatre i možda bude htio u maniri velikog lokal patriota završiti svoju političku karijeru i Osijeku donese veliki kapital i digne grad iz mrtvih. Tko zna....
amunike

Poštovani Feltu
što se tiče Škesa, nije ni to loše. Cijeli život je blizu vatre i možda bude htio u maniri velikog lokal patriota završiti svoju političku karijeru i Osijeku donese veliki kapital i digne grad iz mrtvih. Tko zna....

Ako bi Šeks uspio samog sebe dići iz mrtvih, to bi već bio uspjeh. Kapital? Koji kapital, pa zar već nije jasno da nas strani kapital izbjegava u širokom luku, pritom mislim na cijelu Hrvatsku.

Protiv sam ove ustaljenje prakse da se gubitnici zagrebačke politike iznenadno dosjete Osijeka, te u našem gradu potraže novi politički život. Pogotovo ako su gubitnici kompromitirani i marginalizirani u toj mjeri da ih više nitko ne pita za mišljenje. Đapić visi o tankoj niti Osijeka, a u ostatku Hrvatske zaziru od njega, a Šeks je postao toliko bezutjecajan da čak nije mogao ni Županjsku sladoranu pogurati Kanditu (čak je i Jubito Kirin moćniji od njega).

Tagovi