Autor |
Poruka |
Marisol
Ukupno postova: 70 Lokacija: fatamorgana Spol:  Žensko
|
pa covjece da je bila diskoteka ja bi se i na nju pozalila - da se ovdje radilo o buci iz diskoteke. al se radi o vjerskoj ustanovi. i vec su rekli da nece pjevat s minareta, pa sta se i dalje zalis? i sam si rekao da je gotova stvar, vec znas, nece bit nista od njihove dzamije jer ces ti bit prvi u redovima za potpisat peticiju da se zabrani. A kada si pri tome, mozda bi mogao organizirati recimo i neku humanitarnu akciju , pa da skupljamo potpise za nesto sto je STVARNO BITNO? |
|
_________________ " Punctuality is the virtue of the bored."  |
|
|
 |
Marisol
|
|
|
 |
Marisol
|
|
|
 |
geks Ukupno postova: 38 Spol:  Nebitno
|
kose boi muslimana?zar nisu 1992 pokazali svoju "hrabrost"bjezeci preko save ostavljajuci i zene i djecu dok su nasi decki isli braniti im bosnu.O cemu ti pricas curice(garant si sa sela,il sarvas il bobota,a mozda i tenja)Sinagoga tocno u donjem gradu,pa da Jevreji prave ok,a ovi mi se opce nesvidzaju radi jednog razloga,za 20 muslimana praviti dzamiju,zasto?a,katolicka djeca,zene CE MOLITI KRUNICU NA SRED OSIJEKA,sta se tebe treba pitati di da mole,ha,al se jugonostalgicari i srbi javljaju na forum,,strasno,al,ko vas pita za nesta u biti...i sto prije na papuk Marisol,ostavi se malo bobota,sarvasa i tih kasaba,,idi u prirodu,vidis da jedva disessss,HRVAT-KATOLIK,a sta si ti,jebemi se(manjina si svedno) heheh,e sad je amen!! |
|
|
|
|
 |
123456
Ukupno postova: 1794 Lokacija: Prostor-vrijeme je relativno Spol:  Muško
|
nije zabrinjavajuće kada "geksi" kenjaju po forumima nego kada se domognu vlasti... pozdrav od čistog Hrvata, ako misliš po toj liniji nastaviti polemizirati... srećom da nekima domoljublje ne znači klanje! laku noć! |
|
_________________ Znam da ništa ne znam! |
|
|
 |
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol:  Žensko
|
bojim se da ce nuzno doci do 'radikalizacije' islamskih vjernika na ovom podrucju.
ne trebamo gledati dalje od bosne. kakvi su vjernici bili prije rata ... i kakvi su danas nakon pomoci iz islamskih zemalja.
|
Ovo je očito neizbježno...stara europa trune..natalitet u podrumu..kršćanstvo na klimavim nogama.
Nestat ćemo...pa je prirodno da će doći neki novi klinci.. |
|
|
|
|
 |
nooky Ukupno postova: 120 Spol:  Nebitno
|
kakvih budala ima u ovom gradu prestrasno...a mogu se kladit da je lik došao negdje iz zagore ili pi...materine i sad pametuje...kad covjeku smeta bogomolja, pa zvala se ona crkva, džamija, sinagoga ili nekako deseto, to najbolje govori o njemu... |
|
|
|
|
 |
mvarga
Ukupno postova: 731 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
U Istambulu postoji nekoliko katoličkih crkvi i to monumentalnih zdanja.
|
U Istanbulu ima 80 židovskih sinagoga, 320 kršćanskih crkava i preko 3000 Džamija. I niti jedna vjerska zgrada nije ošarana grafitima (pogledajte u Radićevoj pravoslavnu crkvu). Čak postoji crkva u sklopu nekadašnje Dubrovačke misije na kojoj je malo katoličko groblje koje se održava uredno i čisto da bi mogli otići tamo naučiti kako to treba raditi. I nikada ni jedan spomenik ili ploča nije oštećena (za razliku od našeg donjogradskog groblja).
I uz to još malo napomena. U Osijeku nije nikada bila džamija i to je istina. Ali istina je samo zato jer nije bilo Osijeka kad je na prostoru današnje crkve sv.Mihaela u Tvrđi stajala džamija. Njen tloris i danas se može vidjeti jer je označen žutim ciglama na trgu ispred crkve.
I ako netko misli da su u Osijeku ljudi zatucani kao u Saudijskoj arabiji (tamo je zabranjeno graditi kršćanske crkve) najbolji dokaz koji to opovrgava biti će džamija. Pošto nisam vjernik boli me prsluk tko će graditi kakvu vjersku zgradu ako plati radnike i lokalne tvrtke. Što se mene tiče neka grade svaki dan po jednu džamiju. Živjet ćemo ko' nikada. |
|
|
|
|
 |
Kugla
Ukupno postova: 467 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Isuse Bože, čitam postove od ovog Geksa i nevjerujem. Za sve one koji se boje da će im poziv na molitvu s minareta narušiti njihove "kršćanske" živote, trebaju si naći nešto dugo protiv ćega će srat, jer je muslimanska zajednica u Osijeku svjesna gdje se nalaze i nežele nikoga uznemiravati provođenjem svoje religije. Tako da poziva s minareta neće biti, što je rekao i osječki Imam na predavanju na kojemu sam bio u sklopu faksa. |
|
|
|
|
 |
Marisol
|
haha, vidis, opet si u krivu. cijela obitelj mi je cista hrvatska, katolicka, stari je SVE dao za ovu drzavu u ratu... ali ipak ti hvala na savjetima gdje se moze otic po svjezeg zraka ;P mislim da nema svrhe dalje ista pisat...vidim da je tvoj stav o ovom topicu u manjini pa sam mirna. |
|
|
|
 |
Marisol
|
znaci da povijesne knjige koje citamo nisu tocno napisane buduci da stoji kada je Osijek bio zauzet od Turaka, i kada je oslobodjen itd...kako god se zvalo to naselje u osmansko doba, bila je dzamija tamo, kao sto si i rekao. |
|
|
|
 |
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol:  Nebitno
|
šta nije Vuk Karadžić rekao piši kako govoriš?
trebalo mi je neko vrijeme da shvatim da se ovdje ne radi o nekom egzotičnom imenu.
imate li kakvu statistikuo povezanosti terorističkih napada u Hrvatskoj od strane muslimana? koliko su blizanacau našoj zemlji srušili?
geks, tvoja netolerancija samo je hrana za one sa druge strane koji imaju isti način razmišljanja.
uzgred, koliko daleko si od buduće džamije? ja ju vidim sa balkona i ne smeta me.
i,molim te ,reci nama svima koliko često posjećuješ vjerske objekte? |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
 |
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol:  Nebitno
|
Ali zato je bilo live prijenosa mise u Kapucinskoj
|
baš to htejdoh napisati
muka mi bude kad razvale one cajke u kapucinskoj i urliču gore od sirene za vrijeme domovinskog rata...
p.s. jel' netko primjetio hrvate katolike kako se uvijek prekriže kad prolaze kraj kapucinske crkve, a nikad nisam zamjetila da to rade kraj crkve Sv. Petra i Pavla-katedrala -- 5m zračne linije... a ovim putem pozdravljam i one koji usput i kleknu
respect
buka---ako treba govoriti o buci onda nema baš neke razlike od pjevanja hodže ili crkvenih zvona. a ako treba nekoga riješiti buke to su onda stanari Tvrđe.
slažem se sa dylanom TONSONA ZA PRECJEDNIKA
p.s. ako ne mogu na jugu 2, čujem da ima slobodnog zemljišta kod Erduta  |
|
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
 |
mvarga
Ukupno postova: 731 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
...znaci da povijesne knjige koje citamo nisu tocno napisane buduci da stoji kada je Osijek bio zauzet od Turaka, i kada je oslobodjen itd...kako god se zvalo to naselje u osmansko doba, bila je dzamija tamo, kao sto si i rekao.
|
Osijek je oslobođen turske vlasti 29. rujna 1687. godine.
...1692. godine formiran je osječki Gornji grad. Na sličnoj je udaljenosti, nizvodno od tvrđave, 1698. godine osnovan Donji grad, naseljen stanovništvom sa baranjskih močvarnih otočića. Sva tri dijela grada utvrđena Tvrđa i neutvrđeni Gornji i Donji grad razvijali su se sve do kraja 18. stoljeća kao zasebne gradske općine.
Sve tri samostalne gradske općine: Tvrđa, Gornji i Donji grad, međusobno dosta udaljene, ujedinile su se u jedinstveni grad Osijek 1786. godine. Dvadesetak godina nakon ujedinjenja Osijek je 1809. godine proglašen Slobodnim i kraljevskim gradom. Gotovo do sredine 19. stoljeća najveći je grad u Hrvatskoj.
Eto ako je to bitno, džamija je bila u Tvrđi, a sad će biti na Jugu 2. |
|
|
|
|
 |
Kugla
Ukupno postova: 467 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Ali zašto imam osjećaj da netko želi podići budistički hram, nitko nebi ništa prigovarao. |
|
|
|
|
 |
 |
|