Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Do kraja godine počet će gradnja džamije na Jugu 2

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Marisol

Ukupno postova: 70
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 03.07.2008. 23:14 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

geks je napisao/la:
Posto vidi da se javljaju neke curice kojima smeta zvono od crkve moram reci sljedece.U Zenici i cjelokupnoj Srednjoj bosni je prije rata bilo 40 dzamija...sada,poslje rata ih ima 120,zasto,radi cega,kome,???hallo naivci,pa ISLAM SE SIRI PREKO DZAMIJA,njima novac nije problem(imaju ga u izobilju)a dzamije se prave i na obali,zasto kucaju u Rijeku??blizina ITALIJE,poslje Rijeke ce traziti SPLIT,a onda za kraj i slag na torti im je DUBROVNIK????a znam i zasto...al samo vi slusajte te vjernike "NAMJERNIKE"sa dobrim dusama,ma ljudi su krasni.,.hahahah...eee naivci...jos vi graha morate jesti da znate sta muslimani spremaju ...
pa covjece da je bila diskoteka ja bi se i na nju pozalila - da se ovdje radilo o buci iz diskoteke. al se radi o vjerskoj ustanovi. i vec su rekli da nece pjevat s minareta, pa sta se i dalje zalis? i sam si rekao da je gotova stvar, vec znas, nece bit nista od njihove dzamije jer ces ti bit prvi u redovima za potpisat peticiju da se zabrani. A kada si pri tome, mozda bi mogao organizirati recimo i neku humanitarnu akciju , pa da skupljamo potpise za nesto sto je STVARNO BITNO?

Post Postano: 03.07.2008. 23:18 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la:
Mislim da je bilo govora o urlikanju iz džamije u zoru i još po nekoliko puta tijekom dana. U Osijeku ga neće biti.

Ali zato je bilo live prijenosa mise u Kapucinskoj, preko zvučnika postavljenih na ulici. Pa zatim zbor baba u moljenju krunice. Efekt je potpuno isti, ugled institucije srozao se sa ionako niskih grana na, reklo bi se, samo tlo, ako već nisu i zabili prvu lopatu.

Vjeru ograničiti na unutrašnjost vjerskog objekta. Time su svi mirni. Tko hoće, taj uđe unutra.

Na kraju, nadam se da u gradnji džamije neće napraviti odurnu betonsku grdosiju bunkeraškog izgleda, u maniri Envera Hoxhe, kakvu su podigli stručnjaci iz Katoličke crkve u Divaltovoj. Nadam se da će nadmašiti ono nešto u Retfali, što je valjda također crkva, pa zatim i tobogan Aljmašu. Nadam se da se neće štedjeti, pa možda džamiju i pokažemo nekom gostu.
Bravo tako zbori pametan covjek/zena ! da vas je bar vise...

Post Postano: 03.07.2008. 23:28 
Naslov:  

geks je napisao/la:
Marisol je napisao/la:
geks je napisao/la:
...bice jako lijepo kad pusti sa munare preko razglasa hodza zvukove?Nemogu nikako razmuijeti kako u Osijeku se gradi dzamija.Nikad nije bila tu,niti za vrijeme Osmanliskog carstva,kako sada????????????? sa dolaskom dzamije ide i dolazak vjernika iz bosne(mislim na mudzahedine)zar je to potrebno nasem gradu?il sam ja staromodan il neznam sta je "kultura"vjernika......minaret ce biti visok 33 metra.auuuu,eeeee.lihaaaa,kad pocme...bice lijepo spavat!!
NIje mogla bit na Jugu 2 za vrijeme Osmanlija u Osijeku zato što su tu bile oranice, a Turci bi zivjeli u gradskim četvrtima, njihov se život i obrt odvijao oko džamije u takvim središtima - dakle, džamija ti je u Osijeku u 17. stoljeću bila u Tvrđi, gdje danas stoji crkva Sv. Mihovila! ! stoga, nemoj pričat molim te da nije bilo džamija nikad u Os. Ne kužim se previše u povijest Osijeka, al ovo znam.
A sigurna sam da će se naći netko tko ti još točnije može reć kako su stvari stajale.

Jednom sam bila tamo gdje se sastaju, a sastaju se u malom kućerku i vjerovatno više nemaju mjesta. A kao što je netko rekao, ako imaju love, neka grade.

A s pjevanjem s minareta...čovječe, misliš da je meni kul kad mi sa crkve blizu kuće počnu prašit zvona sve u 16 od 5 ujutro i tako svaki puni sat??! Wink Pa se opet nitko ne buni. A oni, ako i budu pjevali namaze (molitve, da ne bude zabune), neće bar svaki sat.
Kad se nekuzis u povijest Osijeka onda bolje suti.Jesi ti iz Sarvasa il Bobote??Po prici bih rekao da si negdje odtamo..crkve u Osijeku su stoljecima tu(i pravoslavna u Radicevoj,Zidovska,Nazarenska...)al,dzamija nije bilo,ako je koja postojala prije 500 godina,ok bila je i osla je,kao mnoge crkve SOFIJA jedna od najpoznatijih samo nadogradjeni minareti,sto tebe bude zvona,odseli se u planinu,ili na papuk,sigurno ces mirno spavat,NEZNAM--SAMO ZNAM DA JE BILO PETICIJA JUGOVACA.a bice jos...;-) zivili zdravi bili lipicki studenac pili;-)
i da...gdje si ti vidio zidovsku crkvu? mislis na sinagogu. a nje nema! i ona koja postoji u Donjem gradu uopce nije zidovska, nego su je 1980 obnovili clanovi evandjeoske crkve - krscani - i oni je koriste od tad. Zidovi se sastaju na Pravnom faksu - Zidovi su i tu zgradu dali fakultetu. Imaju 1 ili par prostorija koje koriste kao sinagogu i urede! Sta bi tek bilo da Zidovi hoce gradit sinagogu u ovom gradu? Sta bi ti onda predlozio? ponovo plin? .... Tebe je netko gadno zaje**** u zivotu kad si tak ogorcen i pun predrasuda. Evo ti osijek031.com smile i nemoj se vise ljutit nego se sprijatelji s nekim muslimanom i vidi da nisu svi mudzahedini i da ti "od onih TAMO" ne prijeti opasnost. 'Amen Wink Very Happy

Ukupno postova: 38
Spol: Nebitno Nebitno
Zabranjen pristup
Post Postano: 04.07.2008. 0:27 
Naslov:  

Marisol je napisao/la:
geks je napisao/la:
Marisol je napisao/la:
geks je napisao/la:
...bice jako lijepo kad pusti sa munare preko razglasa hodza zvukove?Nemogu nikako razmuijeti kako u Osijeku se gradi dzamija.Nikad nije bila tu,niti za vrijeme Osmanliskog carstva,kako sada????????????? sa dolaskom dzamije ide i dolazak vjernika iz bosne(mislim na mudzahedine)zar je to potrebno nasem gradu?il sam ja staromodan il neznam sta je "kultura"vjernika......minaret ce biti visok 33 metra.auuuu,eeeee.lihaaaa,kad pocme...bice lijepo spavat!!
NIje mogla bit na Jugu 2 za vrijeme Osmanlija u Osijeku zato što su tu bile oranice, a Turci bi zivjeli u gradskim četvrtima, njihov se život i obrt odvijao oko džamije u takvim središtima - dakle, džamija ti je u Osijeku u 17. stoljeću bila u Tvrđi, gdje danas stoji crkva Sv. Mihovila! ! stoga, nemoj pričat molim te da nije bilo džamija nikad u Os. Ne kužim se previše u povijest Osijeka, al ovo znam.
A sigurna sam da će se naći netko tko ti još točnije može reć kako su stvari stajale.

Jednom sam bila tamo gdje se sastaju, a sastaju se u malom kućerku i vjerovatno više nemaju mjesta. A kao što je netko rekao, ako imaju love, neka grade.

A s pjevanjem s minareta...čovječe, misliš da je meni kul kad mi sa crkve blizu kuće počnu prašit zvona sve u 16 od 5 ujutro i tako svaki puni sat??! Wink Pa se opet nitko ne buni. A oni, ako i budu pjevali namaze (molitve, da ne bude zabune), neće bar svaki sat.
Kad se nekuzis u povijest Osijeka onda bolje suti.Jesi ti iz Sarvasa il Bobote??Po prici bih rekao da si negdje odtamo..crkve u Osijeku su stoljecima tu(i pravoslavna u Radicevoj,Zidovska,Nazarenska...)al,dzamija nije bilo,ako je koja postojala prije 500 godina,ok bila je i osla je,kao mnoge crkve SOFIJA jedna od najpoznatijih samo nadogradjeni minareti,sto tebe bude zvona,odseli se u planinu,ili na papuk,sigurno ces mirno spavat,NEZNAM--SAMO ZNAM DA JE BILO PETICIJA JUGOVACA.a bice jos...;-) zivili zdravi bili lipicki studenac pili;-)
i da...gdje si ti vidio zidovsku crkvu? mislis na sinagogu. a nje nema! i ona koja postoji u Donjem gradu uopce nije zidovska, nego su je 1980 obnovili clanovi evandjeoske crkve - krscani - i oni je koriste od tad. Zidovi se sastaju na Pravnom faksu - Zidovi su i tu zgradu dali fakultetu. Imaju 1 ili par prostorija koje koriste kao sinagogu i urede! Sta bi tek bilo da Zidovi hoce gradit sinagogu u ovom gradu? Sta bi ti onda predlozio? ponovo plin? .... Tebe je netko gadno zaje**** u zivotu kad si tak ogorcen i pun predrasuda. Evo ti osijek031.com smile i nemoj se vise ljutit nego se sprijatelji s nekim muslimanom i vidi da nisu svi mudzahedini i da ti "od onih TAMO" ne prijeti opasnost. 'Amen Wink Very Happy
kose boi muslimana?zar nisu 1992 pokazali svoju "hrabrost"bjezeci preko save ostavljajuci i zene i djecu dok su nasi decki isli braniti im bosnu.O cemu ti pricas curice(garant si sa sela,il sarvas il bobota,a mozda i tenja)Sinagoga tocno u donjem gradu,pa da Jevreji prave ok,a ovi mi se opce nesvidzaju radi jednog razloga,za 20 muslimana praviti dzamiju,zasto?a,katolicka djeca,zene CE MOLITI KRUNICU NA SRED OSIJEKA,sta se tebe treba pitati di da mole,ha,al se jugonostalgicari i srbi javljaju na forum,,strasno,al,ko vas pita za nesta u biti...i sto prije na papuk Marisol,ostavi se malo bobota,sarvasa i tih kasaba,,idi u prirodu,vidis da jedva disessss,HRVAT-KATOLIK,a sta si ti,jebemi se(manjina si svedno) heheh,e sad je amen!!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
123456

Ukupno postova: 1794
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.07.2008. 1:42 
Naslov:  

nije zabrinjavajuće kada "geksi" kenjaju po forumima nego kada se domognu vlasti... pozdrav od čistog Hrvata, ako misliš po toj liniji nastaviti polemizirati... srećom da nekima domoljublje ne znači klanje! laku noć!

Ukupno postova: 820
Post Postano: 04.07.2008. 6:49 
Naslov:  

Ingo je napisao/la :

bojim se da ce nuzno doci do 'radikalizacije' islamskih vjernika na ovom podrucju.

ne trebamo gledati dalje od bosne. kakvi su vjernici bili prije rata ... i kakvi su danas nakon pomoci iz islamskih zemalja.

Ovo je očito neizbježno...stara europa trune..natalitet u podrumu..kršćanstvo na klimavim nogama.
Nestat ćemo...pa je prirodno da će doći neki novi klinci..

nooky
Ukupno postova: 120
Post Postano: 04.07.2008. 11:13 
Naslov:  Re: Do kraja godine počet će gradnja džamije na Jugu 2

kakvih budala ima u ovom gradu prestrasno...a mogu se kladit da je lik došao negdje iz zagore ili pi...materine i sad pametuje...kad covjeku smeta bogomolja, pa zvala se ona crkva, džamija, sinagoga ili nekako deseto, to najbolje govori o njemu...

mvarga

Ukupno postova: 731
Post Postano: 04.07.2008. 11:59 
Naslov:  

faktor-x je napisao/la :
U Istambulu postoji nekoliko katoličkih crkvi i to monumentalnih zdanja.
U Istanbulu ima 80 židovskih sinagoga, 320 kršćanskih crkava i preko 3000 Džamija. I niti jedna vjerska zgrada nije ošarana grafitima (pogledajte u Radićevoj pravoslavnu crkvu). Čak postoji crkva u sklopu nekadašnje Dubrovačke misije na kojoj je malo katoličko groblje koje se održava uredno i čisto da bi mogli otići tamo naučiti kako to treba raditi. I nikada ni jedan spomenik ili ploča nije oštećena (za razliku od našeg donjogradskog groblja).

I uz to još malo napomena. U Osijeku nije nikada bila džamija i to je istina. Ali istina je samo zato jer nije bilo Osijeka kad je na prostoru današnje crkve sv.Mihaela u Tvrđi stajala džamija. Njen tloris i danas se može vidjeti jer je označen žutim ciglama na trgu ispred crkve.

I ako netko misli da su u Osijeku ljudi zatucani kao u Saudijskoj arabiji (tamo je zabranjeno graditi kršćanske crkve) najbolji dokaz koji to opovrgava biti će džamija. Pošto nisam vjernik boli me prsluk tko će graditi kakvu vjersku zgradu ako plati radnike i lokalne tvrtke. Što se mene tiče neka grade svaki dan po jednu džamiju. Živjet ćemo ko' nikada.

Kugla

Ukupno postova: 467
Post Postano: 04.07.2008. 12:34 
Naslov:  

Isuse Bože, čitam postove od ovog Geksa i nevjerujem. Za sve one koji se boje da će im poziv na molitvu s minareta narušiti njihove "kršćanske" živote, trebaju si naći nešto dugo protiv ćega će srat, jer je muslimanska zajednica u Osijeku svjesna gdje se nalaze i nežele nikoga uznemiravati provođenjem svoje religije. Tako da poziva s minareta neće biti, što je rekao i osječki Imam na predavanju na kojemu sam bio u sklopu faksa.

Marisol

Post Postano: 04.07.2008. 18:02 
Naslov:  

geks je napisao/la:
Marisol je napisao/la:
geks je napisao/la:
Marisol je napisao/la:
geks je napisao/la:

kose boi muslimana?zar nisu 1992 pokazali svoju "hrabrost"bjezeci preko save ostavljajuci i zene i djecu dok su nasi decki isli braniti im bosnu.O cemu ti pricas curice(garant si sa sela,il sarvas il bobota,a mozda i tenja)Sinagoga tocno u donjem gradu,pa da Jevreji prave ok,a ovi mi se opce nesvidzaju radi jednog razloga,za 20 muslimana praviti dzamiju,zasto?a,katolicka djeca,zene CE MOLITI KRUNICU NA SRED OSIJEKA,sta se tebe treba pitati di da mole,ha,al se jugonostalgicari i srbi javljaju na forum,,strasno,al,ko vas pita za nesta u biti...i sto prije na papuk Marisol,ostavi se malo bobota,sarvasa i tih kasaba,,idi u prirodu,vidis da jedva disessss,HRVAT-KATOLIK,a sta si ti,jebemi se(manjina si svedno) heheh,e sad je amen!!
haha, vidis, opet si u krivu. cijela obitelj mi je cista hrvatska, katolicka, stari je SVE dao za ovu drzavu u ratu... ali ipak ti hvala na savjetima gdje se moze otic po svjezeg zraka ;P mislim da nema svrhe dalje ista pisat...vidim da je tvoj stav o ovom topicu u manjini pa sam mirna.

Post Postano: 04.07.2008. 18:08 
Naslov:  

mvarga je napisao/la:
faktor-x je napisao/la :
U Istambulu postoji nekoliko katoličkih crkvi i to monumentalnih zdanja.
U Istanbulu ima 80 židovskih sinagoga, 320 kršćanskih crkava i preko 3000 Džamija. I niti jedna vjerska zgrada nije ošarana grafitima (pogledajte u Radićevoj pravoslavnu crkvu). Čak postoji crkva u sklopu nekadašnje Dubrovačke misije na kojoj je malo katoličko groblje koje se održava uredno i čisto da bi mogli otići tamo naučiti kako to treba raditi. I nikada ni jedan spomenik ili ploča nije oštećena (za razliku od našeg donjogradskog groblja).

I uz to još malo napomena. U Osijeku nije nikada bila džamija i to je istina. Ali istina je samo zato jer nije bilo Osijeka kad je na prostoru današnje crkve sv.Mihaela u Tvrđi stajala džamija. Njen tloris i danas se može vidjeti jer je označen žutim ciglama na trgu ispred crkve.

I ako netko misli da su u Osijeku ljudi zatucani kao u Saudijskoj arabiji (tamo je zabranjeno graditi kršćanske crkve) najbolji dokaz koji to opovrgava biti će džamija. Pošto nisam vjernik boli me prsluk tko će graditi kakvu vjersku zgradu ako plati radnike i lokalne tvrtke. Što se mene tiče neka grade svaki dan po jednu džamiju. Živjet ćemo ko' nikada.

znaci da povijesne knjige koje citamo nisu tocno napisane buduci da stoji kada je Osijek bio zauzet od Turaka, i kada je oslobodjen itd...kako god se zvalo to naselje u osmansko doba, bila je dzamija tamo, kao sto si i rekao.

Ukupno postova: 3964
Post Postano: 04.07.2008. 18:19 
Naslov:  

geks je napisao/la:
kose boi

šta nije Vuk Karadžić rekao piši kako govoriš?
trebalo mi je neko vrijeme da shvatim da se ovdje ne radi o nekom egzotičnom imenu.
imate li kakvu statistikuo povezanosti terorističkih napada u Hrvatskoj od strane muslimana? koliko su blizanacau našoj zemlji srušili?
geks, tvoja netolerancija samo je hrana za one sa druge strane koji imaju isti način razmišljanja.
uzgred, koliko daleko si od buduće džamije? ja ju vidim sa balkona i ne smeta me.
i,molim te ,reci nama svima koliko često posjećuješ vjerske objekte?

MissTake

Ukupno postova: 8773
Post Postano: 04.07.2008. 21:19 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :

Ali zato je bilo live prijenosa mise u Kapucinskoj

baš to htejdoh napisati

muka mi bude kad razvale one cajke u kapucinskoj i urliču gore od sirene za vrijeme domovinskog rata...
p.s. jel' netko primjetio hrvate katolike kako se uvijek prekriže kad prolaze kraj kapucinske crkve, a nikad nisam zamjetila da to rade kraj crkve Sv. Petra i Pavla-katedrala -- 5m zračne linije... a ovim putem pozdravljam i one koji usput i kleknu
respect

buka---ako treba govoriti o buci onda nema baš neke razlike od pjevanja hodže ili crkvenih zvona. a ako treba nekoga riješiti buke to su onda stanari Tvrđe.
slažem se sa dylanom TONSONA ZA PRECJEDNIKA
p.s. ako ne mogu na jugu 2, čujem da ima slobodnog zemljišta kod Erduta osijek031.com smile

SVI SMO MI VUCO
mvarga

Ukupno postova: 731
Post Postano: 04.07.2008. 21:26 
Naslov:  

Marisol je napisao/la :
...znaci da povijesne knjige koje citamo nisu tocno napisane buduci da stoji kada je Osijek bio zauzet od Turaka, i kada je oslobodjen itd...kako god se zvalo to naselje u osmansko doba, bila je dzamija tamo, kao sto si i rekao.
Osijek je oslobođen turske vlasti 29. rujna 1687. godine.
...1692. godine formiran je osječki Gornji grad. Na sličnoj je udaljenosti, nizvodno od tvrđave, 1698. godine osnovan Donji grad, naseljen stanovništvom sa baranjskih močvarnih otočića. Sva tri dijela grada utvrđena Tvrđa i neutvrđeni Gornji i Donji grad razvijali su se sve do kraja 18. stoljeća kao zasebne gradske općine.
Sve tri samostalne gradske općine: Tvrđa, Gornji i Donji grad, međusobno dosta udaljene, ujedinile su se u jedinstveni grad Osijek 1786. godine. Dvadesetak godina nakon ujedinjenja Osijek je 1809. godine proglašen Slobodnim i kraljevskim gradom. Gotovo do sredine 19. stoljeća najveći je grad u Hrvatskoj.

Eto ako je to bitno, džamija je bila u Tvrđi, a sad će biti na Jugu 2.

Kugla

Ukupno postova: 467
Post Postano: 05.07.2008. 8:12 
Naslov:  

Ali zašto imam osjećaj da netko želi podići budistički hram, nitko nebi ništa prigovarao.

Skoči u forum: