Unikom - ZOO hotel
Društvo, politika
tayllor
Ovih dana je aktuelno ljetovanje u unikomovom odmaralištu, pa me je to podsjetilo na nedavnu izjavu doležala da je broj nočenja u zoo hotelu poslovna tajna, što mi nikako nije jasno jer ako u vodovodu mogu reći koliko je vode potrošeno, ili u gpp-u koliko su putnika imali, smatram da bi to i unikom morao reći za zoo hotel jer je to isto tako gradsko poduzeće (kroz razgovor sa ljudima iz ugostiteljske branše zaključio sam da je u pitanju neka muljaža i da nemaju neki uspijeh u tom segmentu, a izvlači ih poslovanje restorana za koje ljudi sve glasnije po gradu komentiraju kako je sve lošije i lošije)! Isto tako je u gradu velika pomama za zaposlenjem u zoo hotelu jer koliko čujem konobari imaju plaće oko 5 tisuća kuna, plus prijevoz, plus lova na ruke kada su nekakvi svatovi i sl., pa kada se to sve zbroji ispadne vrlo lijepa svota o kojoj ja kao visoko obrazovan (dipl. oec.) mogu samo razmišljati, a politički i rodbinski konobari sa tri godine srednje škole mogu uživati. Nitko se nije zapitao zašto oni imaju toliko velike plaće, jer koliko znam u gradu niti jedan hotel, ugostiteljski objekat i sl. ne isplaćuje toliko velike plaće konobarima pa onda ostali privatni ugostitelji ispadaju robovlasnici, a ovi iz unikoma naše novce dijele šakom i kapom!!!
Znači i ti si dobar s "Dubokim grlom", pa imaš provjerene informacije ili lupaš bez veze i pridaješ si važnost s izmišljenim podacima. Trač babe su za vas probušeni kurtoni....
Iako sam zahvalna, jer mnogi imaju daleko manju plaću ili su nezaposleni, i ne potcjenjujem ničiji rad, i da je lako biti konobar - nije, ali ono...Ljudi za isti posao u drugim gradovima imaju ohoho veću plaću od mene...ne želim drugima manju, i neka konobarima, ne smeta mi, samo bi me nekako razveselilo kad bi moja bila veća
eponaKolike su,općenito, plaće u Unikomu?
koliko sam čula dobiti posao u Unikomu je jako teško,plaće im nisu male...oko skoro 4000kn imaju smetlari,ovi što smeće odvoze(ispričavam se na izrazu ali ne znam koju drugu riječ bi upotrijebila)....dok čistači ulica imaju malo manju...često sam u Unikomu i poznajem podosta ljudi tamo,moja firma je radila neke projekte za njih i mogu reći da su zaposlenici zadovoljni sa svojim plaćama...
epona
Super, neka je bar netko zadovoljan!
i ja sam zadovoljna
epona
Super, daj mi par savjeta jer ja ću poludjeti od stanja na tržištu rada u Osijeku...
kao i svi...
epona
Super, daj mi par savjeta jer ja ću poludjeti od stanja na tržištu rada u Osijeku...
ne moš naći posao ak nemaš čvrstu vezu...uvjerila sam se sama.ne bi radila tu gdje radim da nisam imala vezu.nisam upala u prvom krugu natječaja nego tek kad sam povukla vezu primili su me ko caricu
Re: Unikom
Kada na čelu imaš reketare i kamatare, koji si osiguravaju budućnost pri izdavanju građevinskih dozvola, a u tom sudjeluju i gradske firme, na čijem su čelu stranački poslušnici, e onda te business zaobilazi, i zauzmeš 106. mjesto na svijetu, iza Srbije, Crne Gore i Albanije.
Kada ti direktori gradskih firmi uzimaju lovu za ugovore o radu na neodređeno, a poslije im karijera procvjeta, kada vodeći lokalni "poduzetnici" kontroliraju te iste reketare na čelu, pa zbog vlastitih interesa blokiraju strane investicije, onda je 106. mjesto još i dobro.
Gubitak zbog loših izbornog rezultata sanirat ćemo desetljećima. I to samo pod uvjetom da na slijedećim izborima prevlada neka barem civilizirana opcija.
eponaSlažem se..treba im dati vremena!
prethodni post je trebao bit ironican... no OK, treba im dati vremena do izbora i onda vidjeti u kakvoj je gabuli firma! Sto se to Ukopu desilo? Mora da je premalo ljudi umrlo pa im posao slabo ide HA, HA!
sada opet pljujemo po unikomu zato što isplačuje konobarima 5 somova...
ajte se vi ljudi odlučite, ćemo hvalit ove što daju dobre plače ili ove što daju male?
autore topica,to što imaš diplomu,ne znači da više vrijediš od nekog i da moraš imat veću plaču od nekog sa sss-om.Tebi diploma garantira veću plaču od sss-a na istom radnom mjestu,i mogućnost napredovanja...Ti ako nisi sposoban zaboravi neku dobru plaču,bez obzira na diplomu.
a konobar,Ako je sposoban,svojim radom pravi stalne muštarije i donosi zaradu restoranu/kafiću...zaslužuje 5 soma.
a ti sa svim diplomama svijeta ne možeš dobit 5 soma što ćeš sjedit pred kompjuterom u uredu neke tvrtke i ispunjavat dnevne želje direktora.
kako čujem,vozač smećarskog kamiona u unikomu ima oko 6-7 soma....zamisli jebote,bez diplome
ZOO hotel je, tvrde naši izvori, a dijelom potvrđuje i sam gradonačelnik Gordan Matković, u teškoj financijskoj situaciji. Hotel, navodno, mjesečno ostvaruje minus od više desetaka tisuća kuna, a ukupan dug je, tvrde naši sugovornici, golem! Matković, s druge strane, potvrđuje da postoje minusi u po
Danas otvaranje ponuda za kupnju Vrtnog centra
Pitali smo gradonačelnika koja je bila tema prošlotjednog sastanka Gordan Matković - Davor Lamza - Miroslav Doležal održanog u Unikomu. "Bio je to nadzor. Dan prije bio sam u Ukopu te smo obišli i Unikom. Postavljalo se pitanje kakvo je stanje u gradskim poduzećima, pričalo se da su u problemima pa sam se želio osobno uvjeriti u stanje stvari", kaže Matković. Demantira glasine da je Unikom u milijunskim dubiozama. "Mnogo Unikomovog novca koji nisu uspjeli realizirati stoji u gradskoj blagajni. Potraživanja nisu tako dramatična, a kada se realiziraju projekti, Unikom će ostvariti prihod. Sedam-osam mjeseci tvrtka je funkcionirala "na slamku", no kad dođe do realizacije projekata, sve će biti u redu. Situacija je pod kontrolom, jamčim da će Unikom godinu završiti pozitivno", zaključuje Matković. Inače, danas (18. rujna) točno u podne otvaraju se ponude za kupnju 24.090 četvornih metara zemljišta u Trpimirovoj 18 na kojemu se nalaze Vrtni centar i upravna zgrada Unikomove RJ Zelenilo. Unikom je, podsjetimo, odredio početnu cijenu od 700 kuna za četvorni metar, odnosno od 16,8 milijuna kuna. Razlog prodaje toga atraktivnog zemljišta je, poručeno je iz Unikoma, pribavljanje sredstava za gradnju nove upravne zgrade na Vinkovačkoj cesti.
slovanju, no ne i da je riječ o tolikim iznosima. Također, iznosi stav da ZOO hotel treba ili prodati ili dati u koncesiju.
- Da, razmišljamo o tome da hotel prodamo, ali pod uvjetom da ostane u funkciji ZOO vrta. Hotelu je potrebno da kroz nadogradnju, za koju tamo ima mogućnosti, sa 16, 17 poveća kapacitet na 50, 60 ili 100 soba. Takav hotel tada bi imao lijepu perspektivu. Hotel danas ne može primiti autobus gostiju - dođe autobus i onda se pola gostiju pošalje u susjedne hotele - normalno da u takvim uvjetima hotel ne može dati punu uslugu - kaže Matković.
Znalo se, dodaje, da hotel mora imati dobar kapacitet da bi mogao funkcionirati te podsjeća da je, i kada se kretalo u projekt, bilo mišljenja da hotelom ne treba upravljati gradsko komunalno poduzeće.
- Ta priča vrijedi i danas. Treba naći partnera i dati mu to u koncesiju na 99 godina, a da njegovim upravljanjem ima koristi ZOO vrt. Naravno, ne smije se dopustiti da ondje budu “cajke” ili, ne daj bože, nekakav "crveni salon" nego gradski sadržaj kako i danas funkcionira. Slažem se da ne bude unutar Unikoma, samo me zanima ima li netko tko ga može preuzeti - kaže Matković.
Govoreći o financijskim dubiozama ZOO hotela, Matković kaže kako zna da situacija nije sjajna, no i da ne može točno reći detalje njegova poslovanja.
- Hotel mora biti najmanje godinu, dvije u situaciji da mu je rashod veći nego prihod, to nije čudno. Mora ostvariti nekakvu poziciju na tržištu, a za to treba određeno vrijeme. Nitko nije mislio da će u prvih šest mjeseci ostvarivati posebno dobre rezultate - kaže Matković.
Drugim riječima, ZOO hotel je danas nedvojbeno gubitaš, a kuloari spominju milijunske iznose.
- Da, hotel je gubitaš. No, mislim da nije riječ o iznosu koji se spominje u pogovoru. Ponavljam, računalo se s tim da u prvoj godini i neće biti u pozitivi. S druge strane, svaki mjesec bolje funkcionira; proljetni mjeseci bili su mnogo bolji nego veljača ili ožujak. U svakom slučaju, zalažem se da ne bude više u Unikomu; da se nađe partner koji će ga napraviti kako bog zapovijeda - zaključuje Matković.
Autor: M.MIHALJEVIĆ
tayllorNisam niti u jednom trenutku pomislio da vrijedim više od nekoga zbog diplome, niti se radi se o tome što neki konobar ima 5 milja, znam konobare koji imaju i 10 milja, ali oni rade kod privatnika i ako vlasnik smatra da oni to zaslužuju svojim radom, zalaganjem, privlačenjem gostiju nema problema. Ovdje se radi o gradskom poduzeću (hotelu) u kojem plaće radnicima dajemo mi građani ovoga grada! Isplativost toga hotela je upitna, primjer tomu je i zašto direktor unikoma ne želi u javnosti reći broj ostvarenih nočenja-kao to je poslovna tajna-ako gpp može reći koliko su imali putnika ili kazalište koliko je prodalo karata ili vrtići koliko imaju upisane djece, a sve su to gradske firme koje mi uzdržavamo onda ne vidim razlog zašto se ne želi reći poslovanje hotela koje je također u vlasništvu grada, osim ako se ne skrivaju podaci zbog tko zna kojih razloga....mo'š mislit!!!!
meni kao građaninu ovog grada i poreznom obvezniku je prvenstveno drago što imamo taj hotel,što je sve oko njega zajedno sa zoo parkom uređeno i lijepo.
nije mi žao da konobari tamo zarađuju tu paru ako je ta plača jednaka njihovoj sposobnosti.
ipak tamo dolaze stranci i jedan od prvih kontakata ostvaruju s tim konobarima.
druga stvar,to je restoran gdje plače jesu malo veće.
treća stvar, i ako hotel zajedno sa zoo parkom posluje negativno smatram da ga treba financirati gradskim proračunom.
negativno posluju i gradski bazeni,zar da i njih zatvorimo?i kina također?
što bi ovom gradu onda ostalo?
ne sekiraj se za svoj porez koji plačaš,mislim da on odlazi na puno gore stvari od financiranja unikoma i zoo hotela.
U gradsku čistoću
Spavam danju radim noću
Za gradsku čistoću...
Tko ulice prlja
Ima da nadrlja
Ja sam svoju sreću
Našao u smeću
Nosim žutu uniformu
Ispunjavam radnu normu
Mnogo mrzim zabušante
Što neće da nose kante

maniche
tayllorNisam niti u jednom trenutku pomislio da vrijedim više od nekoga zbog diplome, niti se radi se o tome što neki konobar ima 5 milja, znam konobare koji imaju i 10 milja, ali oni rade kod privatnika i ako vlasnik smatra da oni to zaslužuju svojim radom, zalaganjem, privlačenjem gostiju nema problema. Ovdje se radi o gradskom poduzeću (hotelu) u kojem plaće radnicima dajemo mi građani ovoga grada! Isplativost toga hotela je upitna, primjer tomu je i zašto direktor unikoma ne želi u javnosti reći broj ostvarenih nočenja-kao to je poslovna tajna-ako gpp može reći koliko su imali putnika ili kazalište koliko je prodalo karata ili vrtići koliko imaju upisane djece, a sve su to gradske firme koje mi uzdržavamo onda ne vidim razlog zašto se ne želi reći poslovanje hotela koje je također u vlasništvu grada, osim ako se ne skrivaju podaci zbog tko zna kojih razloga....mo'š mislit!!!!
meni kao građaninu ovog grada i poreznom obvezniku je prvenstveno drago što imamo taj hotel,što je sve oko njega zajedno sa zoo parkom uređeno i lijepo.
nije mi žao da konobari tamo zarađuju tu paru ako je ta plača jednaka njihovoj sposobnosti.
ipak tamo dolaze stranci i jedan od prvih kontakata ostvaruju s tim konobarima.
druga stvar,to je restoran gdje plače jesu malo veće.
treća stvar, i ako hotel zajedno sa zoo parkom posluje negativno smatram da ga treba financirati gradskim proračunom.
negativno posluju i gradski bazeni,zar da i njih zatvorimo?i kina također?
što bi ovom gradu onda ostalo?
ne sekiraj se za svoj porez koji plačaš,mislim da on odlazi na puno gore stvari od financiranja unikoma i zoo hotela.
Ma šta ti pričaš gluposti, pa gdje u svijetu jedan grad ima svoj hotel koji još k tomu radi sa gubitkom, Kako to možeš uopće uspoređivati sa bazenima i kinima...to je stvar sporta i kulture, a hotel i restoran spadaju pod luksuz koji si ljudi u ovoj situaciji ne mogu baš često priuštiti i zato takve stvari trebaju da budu privatne pa ako se nekome isplati to raditi neka uloži svoja sredstva, a ne da se na račun građana gamad iz stranke na vlasti goste i uživaju.
što se tiče konobara da bar jesu neki stručnjaci, ali manje više su to debili koji pojma nemaju o ugostiteljstvu u što sam se i sam par puta uvjerio, a da ne govorim o tome da je specijalitet hotela divljač koja je na meniju svake prestupne godine (ne govorim o crkotinama koje dolaze iz zološkog)!
ajde slažem se sa ovim na kraju
koliko placate mjesecnu ratu za odvoz smeca?
konkretno me zanima gornji grad (rokova ruzina anina dubrovacka ilirska hebrangova)
eponaPo kvadratu svi plaćaju.
aha ok, thx
Ma šta ti pričaš gluposti, pa gdje u svijetu jedan grad ima svoj hotel koji još k tomu radi sa gubitkom, Kako to možeš uopće uspoređivati sa bazenima i kinima...to je stvar sporta i kulture, a hotel i restoran spadaju pod luksuz koji si ljudi u ovoj situaciji ne mogu baš često priuštiti i zato takve stvari trebaju da budu privatne pa ako se nekome isplati to raditi neka uloži svoja sredstva, a ne da se na račun građana gamad iz stranke na vlasti goste i uživaju.
što se tiče konobara da bar jesu neki stručnjaci, ali manje više su to debili koji pojma nemaju o ugostiteljstvu u što sam se i sam par puta uvjerio, a da ne govorim o tome da je specijalitet hotela divljač koja je na meniju svake prestupne godine (ne govorim o crkotinama koje dolaze iz zološkog)!
unikom je pomoću hotela podigao i zoo vrt iz mrtvih.
taj kompleks je prekrasan i jedan od lijepših u gradu.
hotel djeluje u sklopu zoo vrta koji je u vlasništvu grada pa je tako i taj hotel u vlasništvu grada.
odi jednu sunčanu nedjelju tamo pa ćeš vidjeti koliko je obitelji s djecom tamo.to bude prepuno.
po meni jako dobra stvar što su to napravili.
pitanje je kako je izražen taj gubitak..jel gledaju cjeli kompleks ili samo hotel jel se zna da zoo od mjesečne zarade ne može ni pol životinja nahranit...
kao što sam rekao,odlazi tvoj porez na puno puno drugih,gorih stvari,stvarno je pomalo glupo hvatat se hotela.
Ovas teza da odlazi porez i na druge stvari je bezveze, jer ako budemo pravili iznimke na svaku promašenu investiciju u gradu onda ne moramo uopće ništa ni spominjati pa nek sve ide u PM.
... jer je hrana užasna a konobari idioti [/quote
Moja iskustva su potpuno suprotna! Specijaliteti kuhinje prefini, porcije normalne veličine, cijene prihvatljive, konobari uslužni, toalet čist...
maniche
unikom je pomoću hotela podigao i zoo vrt iz mrtvih.
taj kompleks je prekrasan i jedan od lijepših u gradu.
jesi se ti heroina najeo jebote!?!?
nemo1
... jer je hrana užasna a konobari idioti [/quote
Moja iskustva su potpuno suprotna! Specijaliteti kuhinje prefini, porcije normalne veličine, cijene prihvatljive, konobari uslužni, toalet čist...![]()
Pretpostavljam da je onima koji nisu jeli u boljim restoranima i ovo super. Specijalitet tog restorana je divljač koja od 5 puta što sam bio tamo 4 puta nije bilo na meniju jer "im je baš sada nestalo", a da nekažem da je to bilo u razmaku od 2 mj. Jednom prilikom sam bio tamo sa poslovnim partnerima (iz raznih zemalja) jer su čuli da se otvorio restoran sa ponudom divljači-ne da su bili razočarani, nego su bili užasnuti, a to su ljudi koji su jeli svugdje u svijetu i u raznim elitnim hotelim i restoranima (da ne ispadne da se samo ja hvalim kako sam i ja osobno jeo u restoranima širom svijeta naspram kojih je ovaj kao pučka kuhinja)! Konobari ne znaju komunicirati na 2 strana jezika (ne mislim na pojedinca) već samo mucaju, a ne znaju ni objasniti što ulazi u koje jelo ali zato nema veze jer imaju iznadprosiječne plaće i boli ih k....!
tayllor
Da, ja nikada nisam jela u boljem restoranu.ops:">
Samo ću dodati da su u tim boljim restoranima i cijene "bolje", a također i klijentela (koliko para toliko muzike)!
Jedino se nadam da ne misliš na onu "popularnu" cijenu nedjeljnog ručka (od prijatelja koji su bili čujem da bude neka splačina), jer ja kada sam zadnji puta bio tamo, ručak za nas četvero i dvije boce vina platio sam oko 1250 kn, a za te novce možeš 100 puta bolje jesti u 90% hrvatskih restorana (a bogami i vani).
=))
eponaAli ja još nemam odgovor na pitanje kolike su plaće?
e pa istina je da imaju i malo vece place od 5000 kn + prijevoz a u hotelu su jako rijetko gosti jer nemaju kapacitet da 1 autobus prespava
Dakle, sto se mene kao gosta tice - oni su svoju placu od 5K+ kuna opravdali, pogotovo u usporedbi s jednako placenim drkofuzerima i lezilebovicima po osjeckim birtijama. Istina, bilo bi bolje kad bi hotel ima vise mjesta i bio uvijek dupkom pun.
A da ne pricam jos o 90% konobara muljatora koliko tek oni okrenu.