Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zbog 2,5 mil. kuna duga na pomolu i smjena intendanta

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
sat2
Ukupno postova: 22
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.05.2008. 21:22 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

mvarga je napisao/la:
Jedino što sam ja zaključio da je sat2 intendant osobno. Pa zato i ovakav odgovor:

1. Žena ti pjeva loše. Toliko loše da ne smije biti solo pjevač. A to da je prvakinja opere, to je pljuska svima koji nešto o pjevanju znaju.
2. Fijačkovica bi možda i ostala da je postala prvakinja opere i ne, nije mi u rodu. Naprosto odlazim u kazalište i znam što je dobar pjevač. Žena ti je bolja glumica nego pjevačica. Postavi je zato za prvakinju drame.
3. Dečka iz Vojvodine nisi primio jer je "krive" vjere, a vrhunski je mužičar. U tehničkom i umjetničkom smislu.
4. Spiskao si 4 milijuna na gostovanja raznih "umjetnika", a kukaš kako ti najbolji kadar odlazi zbog malih primanja. Pa to je u najmanju mjeru licemjerje.
5. U zbor si primio ljude maltene s ulice. Doslovno.
6. Glumataš intendanta, a o poslovanju kuće pojma nemaš. Pa nije čudo da si generirao toliki gubitak.
7. I za kraj, pogledaj se u ogledalo pa si priznaj da si na mjesto intendanta stigao isključivo političkim putem. Tako češ i otići. Nisi ni zaslužio da tako dugo obnašaš tu cijenjenu i za grad i županjiu velevažnu ulogu.

P.S. Drugi puta kad imaš što reći kao intendant, potpiši se braco. Skrivaš se cijeli život i vrijeme ti je da prestaneš. I samo da znaš, ja sam učio pjevanje kod Schier-a. Ili po seljački kod Šira. Pokojni Novak i ja. Zato znam pokoju o tome.

Ne nisam Vlaho, niti imam ikakav interes u HNK osim pogledati kakovu dobru (profesionalno odrađenu) predstavu. Ne znam kada ti je Vlaho stao na žulj, ali očito se radi o nekoj osobnoj stvari. Ti si očito bio na tim audicijama pa sve znaš ili ti je neki dušebrižnik to došapnuo "iz prve ruke"!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
sat2
Post Postano: 19.05.2008. 21:42 
Naslov:  

Bentena je napisao/la :
U,gospodina Sat2 je ova tema jako uznemirila...
sat2 je napisao/la:
Bentena je napisao/la:
E,kad bi se funkcije dobivale,pardon,zasluzivale znanjem,sposobnoscu i dobrim programom onda bi stosta bilo bolje...kako u kulturi tako i drugdje...a dok se iste pozicije dobivaju bilo politickim ili nepotistickim vezama...uzalud vam trud sviraci(pjevaci,glumci..)

Ljude brine cijena kruha...

Lijepo je da imamo na pozornci prilike vidjeti i cuti ljude koji rade i u drugim kucama i koje vidjamao na malim ekranima...ali jeli osnovnoskolskom djetetu koje dodje gledati predstavu koja nije primjerena njegovu uzrastu to bitno?!(hm,je ako je u pitanju sapunica,nazalost) Bas sam nedavno s kolegicama raspravljala o tome...da nije onog rugla od Mc Donaldsa pored HNK bilo bi jos manje publike...

"Od četiri milijuna kuna namijenjenih za programske troškove, 3,7 milijuna isplaćeno je vanjskim suradnicima. Na tri premijere su, primjerice, dirigirali gostujući dirigenti unatoč činjenici da osječki HNK ima svoja dva dirigenta."

Eto...3,7milijuna je isplaceno vanjskim suradnicima?!?A?!?Pa sto je s kadrom koji je zaposlen tamo?Vise bi im se ispaltilo da su zaposlili par glumaca,pjevaca...ili ih ima i previse al nisu dovoljno dobri?Nije mi jasno...Ako imate 15 glumaca na raspolaganju onda izaberite programe u kojima moze raditi 15 glumaca i da je to dovoljno,ne?Koju to publiku ima HNK da ju je briga tko dirigira?!?Posebno dok HNK grca u dugovima?
E,da je moguce privatizirati taj prostor...neki neovisni bogati ljubitelj teatra onako da uleti sa strane i napravi profitabilnu ustanovu...

No,kao sto vec napisah...ljude brine cijena kruha...

Znaju li te tvoje kolegice kako funkcionira kazalište, znaju li koliko i kojih opernih pjevača ima Osijek, znaju li tvoje kolegice koliko glazbenika nedostaje u orkestru (dolaze iz Mađarske) jer ih u Osijeku nema? U stvari, bilo ih je, ali su otišli u Zagreb, Rijeku ili Split, gdje su veće plače! A što će osnovnoškolsko dijete u kazalištu, ako to nije za njega... Tvojim kolegicama vjerovatno nije poznato značenje kulture za civiliziran narod ili bi radije od kazališta napravile narodnu pekaru?...

Ajd,sad,fino,polako ispocetka procitajte sto sam napisala,pa onda sto ste vi napisali...

Onda otovrite web stranicu HNK pa procitajte imenom i prezimenoom tko su sve solisti na spisku platnom,onda sjedinite pa pogledajte cjelokupni operni repertuar pa mi javite kolko je tih istih sa spiska odradilo i zaradilo placu u proteklih nekoliko sezona...
Osijek ma glazbenika,ali se ne primaju u angazman jer nema otvorenih radnih mjesta,A potrebni su orkestru,ok,umjesto placanja vanjskih mogli su zaposliti kojeg,ili umjeestio da su sebi podigli place jel'...pa sad kao nema novaca...svugdje ista prica...ogriju se oni blize vatri...
U kazaliste dolazim,kao i moje kolegice godinama...i to zaista godinama,preko dva desetljeca,neke od njih i duplo vise,i zaista nitko nemoze reci da nam "vjerovatno nije poznato značenje kulture za civiliziran narod ili bi radije od kazališta napravile narodnu pekaru?...
"O cemu vi to?!?Ne shvacate aluziju na razglabanje o kulturi,koja je dakako i potrebna i nuzna,izmedju nekolicine zainteresiranih pojedinaca,u vremenu kad prosjecnom stanovniku Osijeka i okolice nije prioritetno razmisljati o istom dok se rasteze od prvog do prvog u mjesecu?
A,sto ce osnovnoskolsko dijete u kazalistu ako to nije za njega je ocito pitanje nekog tko nije sjedio na nekoj drugoj osim premjernoj izvedbi...to je pitanje koje treba postaviti zaposlenicima u propagandi..Ne jednom,ponavljam,ne jednom sam svjedocila krajnje promasenim kombinacijama.Bogu hvala na Eri i Zrinjskom,te opere osim sto spadaju u program glazbenog odgoja(i opce kulture) imaju i siguran epitet nepogresivosti kod prodaje.
Dijete petog razreda nema sto traziti na prestavi "Riba ribi grize rep"i amen.
O,tome pisah,i iza te tvrdnje stojim.A,ako ne znate prosjecan sastav i dob prosjecnog gledatelja onda ne mozete niti pistati o tome...molim vas lijepo...
100000 ljudi je pristojna brojka...ali kolko od toga broja ljudi ima uopce interesa ici u teatar to je druga prica,i ne samo sad iz socijalnih razloga(jer izdvojiti za ulaznicu i nije mala stavka)nego upravo iz odgojno-obrazovnih...
Publiku treba odgajati.Mlade treba zaljubiti u taj izricaj.Kazaliste treba imati tu funkciju,jer inace uskoro nece imati odraslih gledatelja...osim nekolicine istinskih zaljubljenika...i sminkera,pozera koji se sjate oko svedskog stola...

Glede navedene navodne nespojivosti populizma i kvalitete,moram napomenuti da sam pisala i mislila prvenstveno na dramski program,no kad ste se vec dotaknuli te teme samo cu se osvrnuti na krasnu "Slavonsku rapsodiju",koju da nisama morala odlgledati do kraja zbog klinaca,neznam kako bih provarila da sam dosla svojim izborom...pa se tu,evo slazem s vasom tezom... iako se radi o HNK,odgledala sam predstavu u maniri "Hamleta iz Mrdjuse donje"...i to doslovno,s tim da je spomenuta predstava imala siri spektar dozivljavanja kako onih koji Hamleta nisu ni kao lektiru procitali,tako i onih koji su kroz prizmu procitanog mogli dodatno uzivati i u odglumljenom...

Nadalje,ne treba biti nikakav strucnjak pa da mozete procjeniti jeli nesto slusljivo ili nije...Gospodja Uroic-Ljutic je bila iznimno i nedvojbeno kvalitetna pjevacica,bolju groficu Maricu nisam cula,no...to je bilo prije,zadnje sam ju cula,nedavno, u Eri,i...e,pa...treba znati stati kad je vrijeme...Zao mi je.Zaista mi je zao,neznam sto se dogodja((proslo ljeto u Tvrdji je bilo ono...ufff...grozno,ne mogu se sad sjetiti imena predstave,mozak mi je stao...)ali radje je se sjecam od prije 15-stak godina.
A,sto se tice jedne od najboljih pjevacica mladje generacije,gospodjice Fijacko,e to mi je tek zao sto je otisla...Mozda su njoj mogli dati bolju placu umjesto sto su zaposlili jos par uredskih radnika?!Recimo...

O audicijama neznam,tu se necu petljati.

Eto,tako.
Laku noc.

Prvo da Vam se isprićam što sam sa Vama komunicirao na "Ti" razini! Moji zaključci su vezani uz spominjanje cijene kruha kao nekakovu paralelu sa troškovima kazališta. To mi jednako smeta kao i kada spominju nedostatk bolnica, a grade se stadioni, kada spominju prosječnu plaću i transfere profesionalnih sportaša... To je nivo razmišljanja iz vremena socrealizma ( i ja se teško tome odupirem).
Smeta mi također kritiziranje nekih vijesti iako se nije čula druga strana, a pogotovo od ljudi koji su ipak samo konzumenti. Tako ja kao konzument mogu reći da mi se naka drama, neka opera sviđa ili ne, ali si ne uzimam za pravo, jer nisam kompetentan, komentirati nećiju kvalitetu... Zanimljivo da nitko na ovom forumu, pa niti Vi, nije uočio da se u kazalište ipak malo ulaže, nikome ne smeta što su osječki umjetnici najslabije plačeni u državi... da, zaboravio sam, a što da kaže radnik sa plačom od 2500 kuna!? U Osijeku NEMA dovoljno glazbenika (sa završenom akademijom), jer se ne može zaposliti onaj koji zna odsvirati poneku melodiju u "limenom orkestru".

OligofreniDikobrazoid

Ukupno postova: 2339
Spol: Muško Muško
Post Postano: 19.05.2008. 22:35 
Naslov:  

sat2 je napisao/la:
U Osijeku NEMA dovoljno glazbenika (sa završenom akademijom), jer se ne može zaposliti onaj koji zna odsvirati poneku melodiju u "limenom orkestru".
Ali se zbor opere može napuniti diletantima iz lokalnih amaterskih zborova?!?!?!? Ma daj bolje nemoj više komentirati.... osijek031.com smile osijek031.com smile

Tis' mi mjesec, tis' mi zvijezda, dobra ti je mliječna žlijezda...
sat2
Post Postano: 20.05.2008. 17:29 
Naslov:  

OligofreniDikobrazoid je napisao/la:
sat2 je napisao/la:
U Osijeku NEMA dovoljno glazbenika (sa završenom akademijom), jer se ne može zaposliti onaj koji zna odsvirati poneku melodiju u "limenom orkestru".
Ali se zbor opere može napuniti diletantima iz lokalnih amaterskih zborova?!?!?!? Ma daj bolje nemoj više komentirati.... osijek031.com smile osijek031.com smile

Za zbor ne znam, ali za orkestar sam siguran! Oprosti, a zašto "daj bolje nemoj više komentirati"?

mvarga

Ukupno postova: 731
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.05.2008. 13:30 
Naslov:  

sat2 je napisao/la :
Ne nisam Vlaho, niti imam ikakav interes u HNK osim pogledati kakovu dobru (profesionalno odrađenu) predstavu.
Tu se potpuno slažemo
Citat: Ne znam kada ti je Vlaho stao na žulj, ali očito se radi o nekoj osobnoj stvari.
Vlaho mi nije stao na žulj. Čovjeka niti ne poznam. Ali Kazalište mi je strast i potreba i sve što se događa oko HNK me jako zanima.
Citat: Ti si očito bio na tim audicijama pa sve znaš ili ti je neki dušebrižnik to došapnuo "iz prve ruke"!
Ni jedno ni drugo. Slučajno poznajem dečka.

Skoči u forum: