Prema rezultatima izbora 2008., HDZ (5), HDSSB (6) i HNS-HSU-Zeleni (2) imaju vecinu za formiranje GP-a.
Saborskim podupiranjem odustajanja od ZERP-a, Glavas je stekao dodatnog Kviska kod Sanadera i pokazao dobru volju za pomiranje, vjerojatno se nadajuci da ce mu to pomoci i u sudskom procesu.
Ni HDSSB-u, ni HDZ-u ne odgovara HSP (usisavanje glasova) koji bi u godinu dana raspolagao sa znatnom kolicinom para i dodatno si ucvrstio poziciju, stoga su njihovi motivi jasni. Zapravo, toliko ne zele ukorijenjivanje HSP-a, da su spremni zaboraviti na sve sto je bilo.
U cijeloj toj prici mi do kraja nije jasan jedino HNS. Doduse, oni od prvog dana imaju pricu da ce podrzati bilo koju koaliciju koja ne znaci ponovne izbore, ali...
Cula sam da se sprema koalicija između HDSSB-a i HDZ-a, povraca mi se više od tog svega! Jucer su se mrzili danas se ljube....ne kaže se đaba da je politika kurva!žalosno je samo što to nema nikakve veze s Osijekom nego iz Zagreba stiže diktatura kako i šta treba biti! ma nek jedu govna više!
Bio bi to malen korak za Sanadera, ali velik za Osječane. Ne znam da li smo zaslužili takav dar s neba (zapravo dar Glavaša i Sanadera, ali dobar vjernik nikad neće isključiti i Božju pomoć).
U ovakvoj situaciji možda i najbolji scenarij. Nema Hsp-a, gradonačelnik je iz stranke na državnoj vlasti, Hns-u se pruža šansa da krene prema naprijed (objektivno, u oporbi to teško može uspjeti, pogotovo bez nekoliko milijuna za kampanju). Samo, iskustvo uči da se ne treba previše nadati napretku, treba očekivati najgore.
pa ono ja zapravo nemam pojma šta je bolje ili gore...
birati između HSP-a i HDSSB-a je kao da biraš između proljeva i govna...
jebiga ja sam još uvijek razočaran svime ali eto ako postoji naznaka koalicije vjerojatnost je velika da ćemo u nju i ući...to znači nekoliko stvari a jedna od njih je da će HNS uspjeti ostvariti neke od projekata zacrtanih u kampanji...
sigurno nećemo uletiti u koaliciju kao muhe...mladi možda jesmo baš toliko glupi i nismo...
Gadi mi se to sto sad se vec ide djonom na HSP, HDZ i HDSSB kuhaju koaliciju protiv HSP-a jos od izborne noci, neka samo kuhaju trojne koalicije,kaznit ce to biraci na iducim izborima
1. kao što sam rekao - BILO TKO, samo ne Đapić, čak bih i Škoru mogao podnijeti.
2. mislim da ova teorija ne drži vodu i da su to samo nagađanja koja se neće obistiniti.
3. ako ipak bude ovako, manje je zlo od Đapićeve vladavine, i pokazat će se (napokon) da projekte nije radio on kao što ste svi naivno vjerovali, kao da se radi o njegovom novcu a ne o našem porezu.
4. bit će mi žao nekih HSP-ovaca (onih poštenih).
5. ako Vrdoljak bude u vlasti, napokon ćemo imati gdje parkirati, i taj novac će biti uložen u izgradnju parkirališta a ne u privatne džepove.
6. onima koji su se bahatili u samoj izbornoj večeri lijepo ću se moći nasmijati u facu.
ja kažem na stranu simpatije i antipatije spram pojedinih osoba.
volim Osijek i Slavoniju i Baranju i želim da svaki pojedini od nas ima bolje uvjete za život.
a vi mi recite, al' razmislite malo, onako iskreno koja koalicija će biti prisiljena više toga napraviti za nas sve? oliti od koga ćemo više profitirat?
Šuška se, šuška...
To šuškanje sam čuo već prvi dan nakon izbora, ali nisam želio vjerovati.
Uglavnom, svodi se na to da čika Salamander vuče konce i bit će onako kako on odluči...
Netko je rekao:
Ako je politika kurva, zašto se političari ne kurvaju između sebe, nego u to mješaju narod?
U cijeloj toj prici mi do kraja nije jasan jedino HNS. Doduse, oni od prvog dana imaju pricu da ce podrzati bilo koju koaliciju koja ne znaci ponovne izbore, ali...
Hehe... A baš se činio kao duša od čovjeka dok je lijepo pričao na onim filmićima na ugasimrak kampanji.
A sad će se izgleda, kao i brojni prije njega, prodati za mrvicu vlasti. (Naravno, ako je ovo šuškanje točno!)
Narod ko narod, s pamćenjem kao muha, ionako će sve to pozaboravljati...
Hehe... A baš se činio kao duša od čovjeka dok je lijepo pričao na onim filmićima na ugasimrak kampanji.
A sad će se izgleda, kao i brojni prije njega, prodati za mrvicu vlasti. (Naravno, ako je ovo šuškanje točno!)
Narod ko narod, s pamćenjem kao muha, ionako će sve to pozaboravljati...
Što to znači prodati se za mrvicu vlasti? Prodati se kome?
Takvo rezoniranje suprotno je samoj svrsi stranaka. Koja je motivacija bavljenja politikom ako ne dolazak na vlast? Samo se dolaskom na vlast može ostvariti cilj interesne skupine - stranke. Što bi Hns trebao raditi? Čekati da sam osvoji 13 mandata? Ili čekati da može ući u nekakvu koaliciju koja nije "prodaja" - koja je to koalicija?
Bolji poznavatelji osječke političke scene znaju da je Hns-ov osnovni problem medijska neprisutnost. Vrlo jednostavno, ako nisi na vlasti, nisi u medijima. Ako nisi u medijima, ljudi neće glasati za tebe (barem ne masovnije). Pa koliko je ljudi glasalo za Đapića da ne bi pobijedio Glavaš i obrnuto, s vječnim pitanjem "A za koga da glasam?". Hns nema dovoljno novaca da si barem na taj način osigura prisutnost u medijima. Dakle, ako se ostvari ova koalicija, bit će to prva (a i jedina) šansa Vrdoljaku da ga ljudi prepozanju i nagrade na slijedećim izborima, i morat će ju iskoristiti.
Prodaja je relativna stvar u demokraciji, očekivati čvrsto principjelno držanje nema smisla, a ni koristi za stranku. Pogotovo ne na lokalnoj razini. U europskim zemljama regionalne i lokalne koalicije pokazuju upravo to. Nisu gradovi i regije mjesto gdje treba ići glavom kroz zid - to bi se moglo tražiti eventualno u parlamentu - no svjedoci smo da se ni tamo nitko ne drži principa. Orijentirajmo se stoga na običnu korist - pa nek svatko procijenjuje što mu je od koristi.
Moj komentar na sve itd. itd.
Ja bih ponistila izbore, pa nije ni 50% ljudi izislo. I nije mi jasno kako je ona (lijepo cu se izraziti) pretila osoba, bez ikakvih moralnih načela moga biti pobjednik na izborima.
Ako bude tako, Vrdoljak (koji nemože smisliti đapića) i njegova HSU/Zeleni koalicija odlučuje ide li HSP u propast ili prljavi đapić kupuje jednog penzića (HSU) i imaju 13.
Da, to nam dokazuje "šuškanje" HDZ-a i HDSSB-ovaca, do neki dan ljutih neprijatelja...koji su se međusobno izvrijeđali do boli da bi sada postali prijatelji....
Najgore od svega, nije niti jedna koalicija niti jedna stranka nego samo jedna gruba činjenica, a ta je: čeka se odgovorIZ ZAGREBA
Kao da ljudi (ovi "iz Osijek") neznaju razmišljati, a oni iz Zagreba to znaju pa se iz tog razloga čeka odgovor iz Zagreba. No najsmješnije od toga je što se na takvim temeljima gradi priča o decentralizaciji i sl.
Očigledno si prošle 3 godine provela u zimskom snu!
I ti zadnja 3 mjeseca ako ćemo tako gledati.
Nebih se čudio da jesam nesvjesno...
No jedno je sigurno da nam neće biti bolje dok se izbori dobivaju koncertima i kobasicama....
Jučer sam gledao jednu emisiju na televiziji mislim da je bilo na HRT-u o Britaniji i o tome kako ljudi tamo žive, nešto u vezi prirodnih izvora energije solarnih čelija i sl.
Onda sam potvrdio činjenicu da smo mi miljama daleko, zbog poradi mentaliteta, neobrazovanosti i da ne nabrajam ostalo...
S politikom se nikada ne zna,pa tako ni sada.Cilj političke utakmice je doći na vlast, jer "đaba" programi, projekti ako ih nemaš priliku provoditi.
Tu staje sva priča. Onaj tko to ne shvaća ne može se baviti politikom.(Biljana Borzan npr.) Oporba može biti svatko, ali treba se pokazati na vlasti...
I da...Još sam prije prvih prijevremenih izbora govorio da na lokalnoj razini treba zaboraviti na ideologiju. Ovdje se odlučuje o gradnji cesta, otvaranju poslovnih,gospodarskih zona, izgradnji biciklističkih staza... Ma kada pogledate programe stranaka za grad Osijek, oni su gotovo identični. Baš zbog toga mi nije bio jasan SDP koji je u zadnji čas odbio HDSSB. Jesu li se uplašili vlasti ne znam,ali sam uvjeren da bi na sljedećim izborima prošli bolje nego sada.
Živjela pragma!
Veće od toga da nam debus bude gradonačelnik nije.
Kako komentiram? Na vlasti će biti oni koji su stvarno započeli nešto u ovom gradu, koji nisu dozvolili pljačku, koji su postavili debu na gradonačelničko mjesto, u koaliciji s onima koji su na vlasti u državi. Na stranu što je to HDZ. Da vidiš kako pare dolaze u grad.
Eto tako ja to doživljavam, u to što se događalo između HDSSB-a i HDZ-a ne bih ulazio. Nek to riješe međusobno, meni ni iz džepa ni u džep kao ni tebi a niti jednom Osječaninu.
+ tvoj Vrdoljak koji ako ispuni 10% od onoga što je obećavao, Osijek će dobiti što zaslužuje. Najbitnije ono što je pričao za koncesiju naplate parkinga.
Samo da sramota iz čapaprazlija nije gradonačelnik.
I sad reci da nisam u pravu.
Barem što se tiče đapića, jer, ako si glasao za Vrdoljaka, imaš razlog zašto ne možeš smislit đapića.
Veće od toga da nam debus bude gradonačelnik nije.
Kako komentiram? Na vlasti će biti oni koji su stvarno započeli nešto u ovom gradu, koji nisu dozvolili pljačku, koji su postavili debu na gradonačelničko mjesto, u koaliciji s onima koji su na vlasti u državi. Na stranu što je to HDZ. Da vidiš kako pare dolaze u grad.
Ovo podebljano si vjerojatno mislio na OLT i ostale firme koje su pale ničice 1991. na žalost ne od strane agresora!
PS: Nije mi jasno kako to da kad se glasovalo za ukidanje ZERPA kad je digao ruku za, a u ruci nije imao onaj svoj DVD "Zašto smo se borili " ???
Osječani su osjetljivi kad ih neko vara, laže i manipulira kao što to sada rade Sanader i Glavaš. Ovaj puta smo dobili preko 30 % glasova, slijedeći put dobiti ćemo preko 50 %. HSP čak niti nema ozbiljnog konkurenta za neposredan izbor gradonačelnika, predložili mi Antu ili Gordana-ostali kandidati nemaju šanse. Samo ću vama HDSSB-ovcima poručiti- članstvo HDZ-a u Osijeku smatra vas izdajnicima (što i jeste) i ne želi vas ni blizu a kamoli u koaliciji, tako da niti to nije baš tako jednostavno Sanaderu za odigrati...
Varaš se momčino nisu to samo lokalci i u vrhu HDZ-a ne žele osnažiti Glavaša i to najviše njegovi stari "prijatelji", isti oni koji su mu okrenuli leđa....znaju oni dobro da Glava dugo pamti i teško zaboravlja....
Ma sve mi se ovo gadi...pljuvala sam po onima koji nisu htjeli na glasanje...a sad ih u potpunosti razumijem..
Ma trebali bi mi ove naše političare nogom u rit...
Oni "vole Osijek" ..ma mož mislit..fuj.
Mislim da još uvijek pravite: "račun bez krčmara", "pripremate ražanj dok je zec u šumi", "skačete bez da ste rekli hop" itd....
Hvala svima koji su glasali za HSP...
Malo si pobrko životinje.Nije zec nego vepar koji nije niti smio izlazit iz šume za dobrobit svekolikog pučanstva hrvatskog.Taj izdajnik vlastitog grada koji je zdimio u gepekubi sad malo ponovo bio gradonačelnik.Svaka čast Matkoviću ali dok se vepra ne riješi nema vam napretka
Prema rezultatima izbora 2008., HDZ (5), HDSSB (6) i HNS-HSU-Zeleni (2) imaju vecinu za formiranje GP-a.
Saborskim podupiranjem odustajanja od ZERP-a, Glavas je stekao dodatnog Kviska kod Sanadera i pokazao dobru volju za pomiranje, vjerojatno se nadajuci da ce mu to pomoci i u sudskom procesu.
Ni HDSSB-u, ni HDZ-u ne odgovara HSP (usisavanje glasova) koji bi u godinu dana raspolagao sa znatnom kolicinom para i dodatno si ucvrstio poziciju, stoga su njihovi motivi jasni. Zapravo, toliko ne zele ukorijenjivanje HSP-a, da su spremni zaboraviti na sve sto je bilo.
registrirani korisnik, kaj velis ti na ovo?!
Pa kaj se tu ima kazti??? Sve si dobro rekao
Ipak je čika Kanader profesor za sve njih.
Pa HDZ nije na vlasti ovdje od samih početaka demokracije pa je sada konaćno vrijeme da osvoje vlast u Slavoniji. Ako to trebaju napraviti u koaliciji sa Šišljagićem..zašto ne?
A Vrdoljak ??.... pa svi političari imaju svoju cijenu , što ne bi on imao svoju??
Previše je HDZ-u bitno osigurati početak apsolutističke vlasti i u Slvoniji da bi ovo prepustili "košarkašu"...a sada treba biti pametan pa "izvući" nešto iz državne kese za naš kraj...he,he