Preporuke knjiga
Kultura, zabava, sport, hobby
Marguerite Duras - Ljubavnik
dirljiva ljubavna priča bez imalo patetike prožeta slikama koje se usjecaju u pamćenje.
Odlična knjiga, neznam jesi nekad čitala Coehla, ova knjiga je uglavnom o mladoj ženi koju je Crkva izopćila, pročitaj, mislim da nečeš požaliti! Puna je skrivenih poruka, baš njegov stil.
Uma
Vještica iz Portobella - Paulo Coelho
Odlična knjiga, neznam jesi nekad čitala Coehla, ova knjiga je uglavnom o mladoj ženi koju je Crkva izopćila, pročitaj, mislim da nečeš požaliti! Puna je skrivenih poruka, baš njegov stil.
E Coehlo... čitala prvo Alkemičara i to mi se dopalo. kasnije sam uzela neku drugu i ne samo da mi se nije svidjela nego me totalno raspizdila koliko je bila plitka. Pravo razočaranje... Možda mu kvaliteta varira, amožda je to i stvra ukusa...
U svakom slučaju hvala puno na preporuci!
Predivna ljubavna saga protkana šarenilom boja, mirisa i okusa. Radnja se vrti oko međuljudskih odnosa sa strastvenim zapletom i neočekivanim obratom. Prikladna za svaki uzrast.
Re: Preporuke knjiga
Jako dobra . . .
Ako oćeš stvarnu neku knjigu pročitati - Joyce - Uliks. Ili bilo šta od Miljenka Jergovića.
allein
Ako oćeš stvarnu neku knjigu pročitati
da . stvarno ću pročitat knjigu!
Miljenka sam dosta čitala, a sad sam baš raspoložena za neki roman, onak da ne mogu stat s čitanjem!
Eto kad smo kod domaćih pisaca, ja obožavam Julijanu Matanović, i kao pisca i kao osobu.
Djevojčica koja je previše voljela šibice - Gaetan Soucy - "...roman koji donosi tugi i obećanja, na granici je radosti i straha, a djetinjstvo je samo stravičan pogled na svijet..."
I magarica ugleda anđela - Nick Cave - "Autor tka svoj okrutni, groteskni svijet pričajući nam priču o novovjekome, pervertiranome Jobu, varirajući poznatu temu o ljudskoj "bačenosti" u bijedni svijet siromaštva."
i malo sprdnje...
Sahib: impresije iz depresije - Nenad Veličković
tonyaMi djeca s kolodvora Zoo.
Predivna ljubavna saga protkana šarenilom boja, mirisa i okusa. Radnja se vrti oko međuljudskih odnosa sa strastvenim zapletom i neočekivanim obratom. Prikladna za svaki uzrast.
Joooj,ta knjiga je odredila moj apsolutno negativni stav prema drogi prije 30-ak godina.
Dobila ju za rođendan kao malo dijete, čitala ju godinama ponovo i- još uvijek joj se divim!
Christianne F. i Detlef - i prava ljubav!!!
Sad si me baš dirnula,odmah ju idem ponovo čitati, hvala tonya!!
tonya
Mi djeca s kolodvora Zoo.
Knjiga je odlična...jedno ljeto sam je pročitala 5-6 puta zaredom...obavezno pročitajte...
vladari iz senke_dejan lucic teorija zavjere na ovim prostorima, masoni, iluminati,opus dei,iz pera nekadasnjeg drugog operativca srpske sdb...
euchrid
I magarica ugleda anđela - Nick Cave - "Autor tka svoj okrutni, groteskni svijet pričajući nam priču o novovjekome, pervertiranome Jobu, varirajući poznatu temu o ljudskoj "bačenosti" u bijedni svijet siromaštva."
Čula sam svašta o ovoj knjizi.
Moram ju što prije pročitati!
Ali prvo moram ono što je Miss preporučila... Prisilno.
morganmeni gode južnoamerički pisci od Maria Vargas llose do Isabel Allende.Njeen knjige su tak oumirujuće i opuštajuće a sa druge strane napete i zanimljive.Jako dobar stil pisanja.Naslovi - Eva Luna, Kuća Duhova, Afrodita...
Mario Vargas Llosa... majstor erotske literature. Don Rigobertove bilježnice - kako reče moj prijatelj, knjiga za prave gurmane
Omiljena igra, Leonard Cohen. Prejebena knjiga. Zalijepila me za sebe, pročitala sam ju u jednom dahu. Nekoliko puta
Engleski pacijent, Michael Ondaatje.
Cedrovi pod snijegom, David Guterson. Na mene je ostavila dojam. Lijepa knjiga za jedno kišno poslijepodne.
vidim da je allain preporučio "da vincijev kod". ok je, ali su mi "anđeli i demoni" puno bolji.
trenutno čitam "istanbul" orhana pamuka. dobra mi je, volim takve knjige bez radnje.
ukoliko poželite pročitati "u potrazi za izgubljenim vremenom" marcela prousta, ukoliko nemate komplet i pouzdate se u knjižnicu pogriješit ćete kao i ja! naime, pročitao sam prvu knjigu, "put k swanu", no kad sam želio nastaviti - drugu nemaju! ne znam više točno od koliko se knjiga sastoji "u potrazi za izgubljenim vremenom", no u kjižnici nemaju sve, samo neke.
također, obožavam "davida copperfielda" charlesa dickensa.
jasno, "winnetou" karla maya.
ne znam, ima toga još...
Nezaobilazan je Sidney Sheldon "Ako postoji sutra" super zanimljiva knjiga o djevojci koja zbog teškog i patničkog načina života odluči postati kriminalka koju ni interpol ne uspijeva uhvatiti. Super zanimljivo opisane krađe, ideje i prevare.
Jackie Collins...meni najbolja "Jače od grijeha", mafijaška knjiga, što više reći? Gledali ste mafijške filmove..
Predobra knjiga...a i Sumrak je super knjiga! =D
Tra-la-la xD
Hmmm... meni se sviđa knjiga Prividi (Richard Bach)
Odlična!!
Fantastičan roman koji preko životinja i njihove pobune opisuje komunizam i socijalizam.
dobio sam ga kao obavezno štivo i toliko me očarala da sam ju pročitao u komadu, što inače rijetko uspijevam.
Toplo preporučam!
www.tatjanaudovic.com
Promocije bajki: :top:
Promocije romana:
Najnovija bajka "Repka u beskrajnim dubinama mora": :mig:
Mogućnost narudžbe knjiga: :p
http://www.tatjanaudovic.com/narudzba.aspx
(netko reče da se Ilijada i Odiseja čitaju u jednom dahu, aha - kak da ne - možda samo ona Alan Ford verzija
"Spanjolski vrtlar", psiholoski roman o posesivnoj ljubavi oca prema sinu
"Sesirdzijin zamak" opsjednutost novcem i stjecanjem ugleda u drustvu kojoj sesirdzija podredjuje sve u zivotu pa i srecu svoje obitelji..
Traven B. -tko voli nesto egzoticnije..
"Beraci pamuka"
"Blago Sierra Madre"
..sve Travenovo je opis svijeta iz ugla potlacenog i obespravljenog covjeka..surovost pocetaka kapitalizma..
"Sarah" - zena Abrahamova - jake zene u povijesti covjecanstva (pritom u sjeni), povijesni roman
"Zipporah" - zena Mojsijeva - znacajne zene u povijesti covjecanstva, povijesni roman
haruki murakami: "kad padne mrak" i "južno od granice, zapadno od sunca"
miljenko jergović: "psi na jezeru"
jaan kross: "careva luda"
sweeeeeet
Ovaj je primjereniji jer se smatra da ste knjigu pročitali i da je proporučujete
ili ne . Moje preporuke su:
Oscar Wilde: De Profundis
'Svakom sudjenju ulog je život, bas kao što su i sve presude presude na smrt, a meni su tri puta sudili. Prvi put sam napustio optuženicku klupu da me uhapse, drugi put da me vrate u pritvor, a treci put da me smjeste u zatvor na dvije godine.
Društvo, kakvim smo ga mi ustrojili, neće imati mjesta za mene, neće mi ga ponuditi
ali u prirodi, čije blage kiše padaju jednako na pravednike i nepravednike,
biće pukotina u stijenama u koje se mogu sakriti, i tajnih dolina u čijoj tisini mogu
neometano ridati.“
David Shenk: Zaboravljanje (portret jedne epidemije)
Poznata tisućama godina kao senilnost, Alzheimerova bolest je tek u nekoliko prošlih desetljeća postala
značajan zdravstveni problem.
http://zena.hr/webshop/artikl/david_shenk_zaboravljanje/3855
"Zdrav, razvijen ljudski mozak otprilike je iste veličine i oblika kao dvije šake,
stisnute i priljubljene u zglobovima prstiju. Težak kilu i pol,
sastoji se uglavnom od oko sto milijardi živčanih stanica neurona
međusobno povezanih s oko sto milijuna zasebnih staza.
On je uvelike najsloženiji sustav za koji znamo da postoji u prirodi ili civilizaciji,
središnja kontrola za koordinaciju disanja, gutanja, pritiska, boli, straha, uzbuđenja, osjetilnog opažanja, pokretanja mišića, apstraktnog mišljenja, identiteta, raspoloženja i raznolike suite sjećanja u simfoniji koja je djelomično predodređena, a djelomično prilagodljiva u hodu. "
Paulo Coelho: Jedanaest minuta
Glavna junakinja Marija svoje tijelo doživljava kao sredstvo da bi postigla cilj
http://www.vbz.hr/Jedanaest-minuta_b9937.aspx
Jean Ziegler: Imperij srama
"Ne tražim da se siromašnima više daje, već da im se manje krade (Jean Ziegler)
Svjedoci smo stravične i nagle refeudalizacije svijeta. Riječ je o neviđenom procesu podčinjavanja čitavih naroda interesima multinacionalnih tvrtki i banaka, stvaranju imperija srama pomoću dva moćna oružja, a to su dug i glad.
Pretjeranim - i prečesto za njih nepotrebnim -zaduživanjem, države gube svoj suverenitet, a zbog gladi, koja je izravna posljedica vladavine imperija srama, ljudi gube živote, zdravlje, slobodu i dostojanstvo.
Taj strahoviti stroj za mljevenje i pokoravanje ljudi ne podnosi ni jedno ograničenje što ga je nastojalo nametnuti međunarodno pravo. Sada, strukturno i stalno ekonomsko nasilje hara svijetom, a međunarodno pravo istodobno doživljava agoniju. A jedini zakon imperija srama je bezobzirni profit pod svaku cijenu."
Tekst sa : http://www.superknjizara.hr/index.php?page=knjiga&id_knjiga=21663
Carl-Johan Vallgren: Povijest jedne čudesne ljubavi
http://tisakmedia.hr/Artikl/Knjige-Beletristika-Beletristika-ostalo-Povijest-jedne-cudesne-ljubavi.html?q=cGdcMzgscHJcMTEyNjg%3D
Jeffrey Eugenides : Srednji spol
http://www.mvinfo.hr/izdvojeno-kritike-opsirnije.php?ppar=1686
Sandor Marai :Kad svijeće dogore
http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjige-opsirnije.php?ppar=5894
Robin Maxwell : Tajni dnevnik Anne Boleyn
http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjige-opsirnije.php?ppar=6429
(na ovu posljednju knjigu me je podjetio nick "nove" forumašice)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Trilogija_Millennium