Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Đapić ostaje prvi čovjek Osijeka?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Blofeld

Ukupno postova: 636
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.01.2008. 16:09 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

lukko je napisao/la:

Sva sreća pa postoji internet, tako da gotovo o svakom kandidatu s liste možete po nešto saznati i nečete morati uključivati osnovne svjetonazorske odrednice (koje bi uvijek trebale biti uključene... no kako se svi mi razlikujemo tako treba priznati i različite svjetonazorske odrednice, jer postoji ih više...ne?) i glasati za stranku, već za ljude koji zastupaju stranku, jer na kraju krajeva ljudi su ti koji kreiraju politiku stranke u vrijeme u kojem je zastupaju pa tako i politku ovog Grada.
A što se tiče few good men iz HSP-a prvenstveno sam mislio na Matkovića i Srba (doduše Srb nije bio na lsiti za Grad). Također, smatram da je direktor Unikoma (ne znam kako se zove) sposoban.
A Vezano za posao u Gradu prvenstveno sam mislio na tramvajsku mrežu, produženje Divaltove, osnovne komunalne radove, projekt -autobusni kolodvor, sređivanje trgova... ne znam dalje... naravno, netko će sad reći: "ne može se živjeti od lickanja grada", no ovdje se mora uzeti u obzir (dakle kad govorimo o dobro obavljenom poslu) koja stranka je za koji resor u Gradu bila zadužena. Tako je npr. gospodarstvo pripalo HDSSB-u na čelu kojega je bio Šišljagić. Doktor... koji je toliko puno toga napravio za razvoj gospodarstva ovog Grada u protekle dvije godine.
Također smatram da se Grad od '05 znatno drmnuo iz letargije koja ga je okruživala 15 godina.
Nadalje, kad sam spomenuo doktore to je bilo u kontekstu da će npr. netko s završenim fakultetom političkih znanosti ili pravnim fakultetom biti bolji političar od doktora s obzirom na naobrazbu koju je stekao. Tako npr. u Americi ili Velikoj Britaniji, pa i dalje u Europi, doktor (čast iznimkama) može najdalje dogurati do ministra zdravstva.
Daleko o sposobnostima gore navedenih političara, tu se slažemo, no ja bih dodao i par SDP-ovaca:)

Mislio si na Srba, koji nije na gradskoj listi, i direktora Unikoma, a ne znaš ni kako se zove, te Matkovića (koji je u svojoj karijeri uspio raditi u Unikomu-Zelenilu prije nego što je postao dogradonačelnik). Zaista, respektabilna ekipa.

Podjela resora u Gradu? U Gradu nema resora. Nije bilo ni podjele - osim podjele Županija Hdssb-u, Grad Hsp-u.

Tramvajska mreža? 200 metara preuređene ulice, koja se par mjeseci poslije morala iznova uređivati, i tramvaji kojima se nitko ne vozi? Produženje Divaltove? Produženje kamo? Kažu mi prijatelji s Juga 2 da sad treba pola sata da se prođe Divaltovom. Osnovni komunalni radovi? Što je to? Projekt autobusnog kolodvora? Evo, od neki dan svi znamo da ga je gradska vlast blokirala - valjda zbog malog mita. Grad se drmnuo iz letargije, to je istina, ali samo zato što je jedan od vođa u zatvoru, a drugi postavlja spomenike sebi.

Evo dobro da si spomenuo Ameriku i VB. Ne znam kako tumačiš činjenicu da je jedan od najuspiješnijih predsjednika SAD-a bio glumac, a slijedeći će vjerojatno biti baptistički svećenik. Inače, spasi me Bože ovih sa fakulteta političkih znanosti, znaju oni zašto. Neki su čak bili i vojnici (oficiri, istina). Margaret Thatcher je kemičarka, Bush povjesničar, itd., itd.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lukko
Ukupno postova: 127
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.01.2008. 16:28 
Naslov:  

Blofeld je napisao/la:
lukko je napisao/la:

Sva sreća pa postoji internet, tako da gotovo o svakom kandidatu s liste možete po nešto saznati i nečete morati uključivati osnovne svjetonazorske odrednice (koje bi uvijek trebale biti uključene... no kako se svi mi razlikujemo tako treba priznati i različite svjetonazorske odrednice, jer postoji ih više...ne?) i glasati za stranku, već za ljude koji zastupaju stranku, jer na kraju krajeva ljudi su ti koji kreiraju politiku stranke u vrijeme u kojem je zastupaju pa tako i politku ovog Grada.
A što se tiče few good men iz HSP-a prvenstveno sam mislio na Matkovića i Srba (doduše Srb nije bio na lsiti za Grad). Također, smatram da je direktor Unikoma (ne znam kako se zove) sposoban.
A Vezano za posao u Gradu prvenstveno sam mislio na tramvajsku mrežu, produženje Divaltove, osnovne komunalne radove, projekt -autobusni kolodvor, sređivanje trgova... ne znam dalje... naravno, netko će sad reći: "ne može se živjeti od lickanja grada", no ovdje se mora uzeti u obzir (dakle kad govorimo o dobro obavljenom poslu) koja stranka je za koji resor u Gradu bila zadužena. Tako je npr. gospodarstvo pripalo HDSSB-u na čelu kojega je bio Šišljagić. Doktor... koji je toliko puno toga napravio za razvoj gospodarstva ovog Grada u protekle dvije godine.
Također smatram da se Grad od '05 znatno drmnuo iz letargije koja ga je okruživala 15 godina.
Nadalje, kad sam spomenuo doktore to je bilo u kontekstu da će npr. netko s završenim fakultetom političkih znanosti ili pravnim fakultetom biti bolji političar od doktora s obzirom na naobrazbu koju je stekao. Tako npr. u Americi ili Velikoj Britaniji, pa i dalje u Europi, doktor (čast iznimkama) može najdalje dogurati do ministra zdravstva.
Daleko o sposobnostima gore navedenih političara, tu se slažemo, no ja bih dodao i par SDP-ovaca:)

Mislio si na Srba, koji nije na gradskoj listi, i direktora Unikoma, a ne znaš ni kako se zove, te Matkovića (koji je u svojoj karijeri uspio raditi u Unikomu-Zelenilu prije nego što je postao dogradonačelnik). Zaista, respektabilna ekipa.

Podjela resora u Gradu? U Gradu nema resora. Nije bilo ni podjele - osim podjele Županija Hdssb-u, Grad Hsp-u.

Tramvajska mreža? 200 metara preuređene ulice, koja se par mjeseci poslije morala iznova uređivati, i tramvaji kojima se nitko ne vozi? Produženje Divaltove? Produženje kamo? Kažu mi prijatelji s Juga 2 da sad treba pola sata da se prođe Divaltovom. Osnovni komunalni radovi? Što je to? Projekt autobusnog kolodvora? Evo, od neki dan svi znamo da ga je gradska vlast blokirala - valjda zbog malog mita. Grad se drmnuo iz letargije, to je istina, ali samo zato što je jedan od vođa u zatvoru, a drugi postavlja spomenike sebi.

Evo dobro da si spomenuo Ameriku i VB. Ne znam kako tumačiš činjenicu da je jedan od najuspiješnijih predsjednika SAD-a bio glumac, a slijedeći će vjerojatno biti baptistički svećenik. Inače, spasi me Bože ovih sa fakulteta političkih znanosti, znaju oni zašto. Neki su čak bili i vojnici (oficiri, istina). Margaret Thatcher je kemičarka, Bush povjesničar, itd., itd.

Usporedi mi Matkovića i Srba s nekim od tvojih pretendenata. Molim te.
Direktor Unikoma? Doležal, ne? Nisam se mogao sjetiti u trenutku.
Ako misliš da nije bilo podjele u Gradu onda se varaš i očito nisi dovoljno upučen ili ne živiš u ovome Gradu. Naime Gradsko poglavarstvo čine 9 članova i podijeljeno je na upravne odjele (resore, al ako baš hočeš upravne odjele). Gradsko poglavarstvo je bilo podijeljeno kako slijedi: 5 članova HSP-u, 4 člana HDSSB-u. Jedan od njih je bio zadužen za gospodarstvo. Pitam te koji? Ako ne znaš, odi i pogledaj.
Dakle i ta jadna tramvajska mreža i taj jadni kolodvor i ta jadna Divaltova i ti jadni trgovi opet su više nego što je do sada bilo napravljeno. I što to onda govori?
A što se Amerike tiče, jedan od najuspješnijih predsjednika je bio Clinton, pravnik. Jedan od najgorih, po mišljenju Amerikanaca i najismijavaiji predsjednik (uz Busha naravno) je bio upravo glumac. Slijedeći će biti Obama, ukoliko glasačko tijelo ne bude rasistički opredijeljeno.

lukko
Post Postano: 04.01.2008. 16:32 
Naslov:  

dobrog
Blofeld je napisao/la:
lukko je napisao/la:

Ja sam govorio o doktorima. Nađi mi doktora.

faktor-x
Ukupno postova: 447
Post Postano: 04.01.2008. 17:29 
Naslov:  

Osnujmo kandidacijsku listu: Osijek031

Allende

Ukupno postova: 536
Post Postano: 04.01.2008. 17:31 
Naslov:  

faktor-x je napisao/la:

Moji su kandidati:

1. Nelica Kocis
2. Alen Celic
3. Gafuri Abdilmezid

Post Postano: 04.01.2008. 17:45 
Naslov:  

faktor-x je napisao/la:

1. Britney Spears (njeno trenutno psihološko stanje najbolje dočarava našu političku situaciju, pa mislim da bi ona bila najkompetentnija ju i riješiti)
2. Arnold Schwarzenegger (Đapićeva suprotnost)
3. Jose Mourinho (trenutno bez angažmana)
4. braća Mamić Smile))

Blofeld

Post Postano: 04.01.2008. 18:34 
Naslov:  

lukko je napisao/la:

Doktor Ante Pavelić.

Blofeld

Post Postano: 04.01.2008. 18:44 
Naslov:  

lukko je napisao/la:
Ako misliš da nije bilo podjele u Gradu onda se varaš i očito nisi dovoljno upučen ili ne živiš u ovome Gradu. Naime Gradsko poglavarstvo čine 9 članova i podijeljeno je na upravne odjele (resore, al ako baš hočeš upravne odjele). Gradsko poglavarstvo je bilo podijeljeno kako slijedi: 5 članova HSP-u, 4 člana HDSSB-u. Jedan od njih je bio zadužen za gospodarstvo. Pitam te koji? Ako ne znaš, odi i pogledaj.
Dakle i ta jadna tramvajska mreža i taj jadni kolodvor i ta jadna Divaltova i ti jadni trgovi opet su više nego što je do sada bilo napravljeno. I što to onda govori?
A što se Amerike tiče, jedan od najuspješnijih predsjednika je bio Clinton, pravnik. Jedan od najgorih, po mišljenju Amerikanaca i najismijavaiji predsjednik (uz Busha naravno) je bio upravo glumac. Slijedeći će biti Obama, ukoliko glasačko tijelo ne bude rasistički opredijeljeno.

Ma neću uspoređivati, jer nema svrhe (uostalom, kako rekoh, mi o tim ljudima ne znamo ništa javno, ali nažalost, ja privatno znam i previše).
No dobro, ako Grad ima resore, kao što kažeš, i ako je Šišljagić bio zadužen za gospodarstvo, kako su onda potpisivali j.p.p. bez njega? Pitanje je retoričko, jer je sve to jedno veliko sranje.

Ako ćemo već pričati o tome što je dosad napravljeno, i kad, onda bi bilo fer reći da je trg uređivao Kramarić, da su se u njegovo vrijeme sagradili Gradski bazeni, kružni tok, stadion je dobio rasvjetu, uredila se zgrada Grada u Tvrđi, i slične gluposti. Kako te stvari ne namjeravam prozivati velikim projektima, bilo bi pristojno reći da ni ovi projekti u zadnje vrijeme ne znače ništa. A da se ne vraćamo u doba rata... Sve u svemu, posljednja vlast bila je jednako štetna za Osijek kao i prethodne, no one nam barem nisu priskrbile image zatucane i zadrte sredine.

I da, volio bih vjerovati da crnac i musliman može postati predsjednikom SAD-a, no realnost je malo drugačija (to ti je zapravo slično kao i u Osijeku, volio bih da Đapić i Glavaš ne dobiju niti jedan glas, ali realnost je bitno drugačija).

crnka
Ukupno postova: 4
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 04.01.2008. 19:51 
Naslov:  

Da nije bilo HDSSBa ne bi bilo ništa od sveg ovog što smatrate da je samo djelo HSPa i Đapića,totalno ste u krivu.Pogledajte sada,gdje je HSP? Nema ga nigdje,samo smo im mi ostali neka "oaza" za preživljavanje,a to ne treba dozvoliti.Jer upravo je taj isti HSP htio OPLJAČKATI naš grad (dvorana) ,a neki bi im opet dali gradsku blagajnu,(ja im ni svoga psa ne bi ostavila na 15 min),sramota što se takve stvari brzo zaboravljaju !I zašto je taj isti Đapić odmah zbrisao u Zagreb? On želi biti gradonačelnik jer nema drugog izbora (na državnim izborima je totalno propao),radi svog interesa i džepa,a ne radi nas Osječana.I zato ljudi budite pametni, ako dođe do novih izbora,nemojte biti ovce za šišanje

lukko
Post Postano: 04.01.2008. 22:23 
Naslov:  

Blofeld je napisao/la:
lukko je napisao/la:

Ma neću uspoređivati, jer nema svrhe (uostalom, kako rekoh, mi o tim ljudima ne znamo ništa javno, ali nažalost, ja privatno znam i previše).
No dobro, ako Grad ima resore, kao što kažeš, i ako je Šišljagić bio zadužen za gospodarstvo, kako su onda potpisivali j.p.p. bez njega? Pitanje je retoričko, jer je sve to jedno veliko sranje.

Ako ćemo već pričati o tome što je dosad napravljeno, i kad, onda bi bilo fer reći da je trg uređivao Kramarić, da su se u njegovo vrijeme sagradili Gradski bazeni, kružni tok, stadion je dobio rasvjetu, uredila se zgrada Grada u Tvrđi, i slične gluposti. Kako te stvari ne namjeravam prozivati velikim projektima, bilo bi pristojno reći da ni ovi projekti u zadnje vrijeme ne znače ništa. A da se ne vraćamo u doba rata... Sve u svemu, posljednja vlast bila je jednako štetna za Osijek kao i prethodne, no one nam barem nisu priskrbile image zatucane i zadrte sredine.

I da, volio bih vjerovati da crnac i musliman može postati predsjednikom SAD-a, no realnost je malo drugačija (to ti je zapravo slično kao i u Osijeku, volio bih da Đapić i Glavaš ne dobiju niti jedan glas, ali realnost je bitno drugačija).

Kao što sam napisao u svom prvom postu, i ja bih volio da gradonačelnik ne bude Đapić, a Glavaš da ne spominjem.
A što se SAD-a i Obame tiče to je bio odgovor na baptističkog svečenika, s obzirom da je Obama prema anketama daleko ispred njega.
Nadalje, Kramer je intelektualac s odličnim političkim temeljem no lošim idejama i radnim navikama. A ovo što si nabrojao smatram smješnim, pa čak i ako uzmeš u obzir ..evo 2 mandata, a ne 15 godina. Svakako ne argumentom (pogotovo ne trg, iako mi je lijep).
Preporučujem ti da pročitaš Zakon o lokalnoj upravi i samoupravi, pa češ vidjeti tko kaže da Grad ima upravne odjele. Mislim da bi ipak trebao nešto znati o ustroju lokalne uprave i samouprave prije nego li se upustiš u dublje komentiranje politike Grada. Ozbiljno, pročitaj si Zakon.
J.p.p. nije nitko potpisao. A i ako bi, tada bi jedna od stranaka bio Grad, ne Šišljagić kao član poglavarstva. Da si pažljivije čitao što sam napisao o ustroju poglavarstva možda bi nešto i naučio. Mislim stvarno... mućni glavom.

lukko
Post Postano: 04.01.2008. 22:27 
Naslov:  

Blofeld je napisao/la:
lukko je napisao/la:

Doktor Ante Pavelić.

Nažalost moram reći da je on doktor prava, te kao takav sramota za našu povijest.

lukko
Post Postano: 04.01.2008. 22:30 
Naslov:  

crnka je napisao/la:
Da nije bilo HDSSBa ne bi bilo ništa od sveg ovog što smatrate da je samo djelo HSPa i Đapića,totalno ste u krivu.Pogledajte sada,gdje je HSP? Nema ga nigdje,samo smo im mi ostali neka "oaza" za preživljavanje,a to ne treba dozvoliti.Jer upravo je taj isti HSP htio OPLJAČKATI naš grad (dvorana) ,a neki bi im opet dali gradsku blagajnu,(ja im ni svoga psa ne bi ostavila na 15 min),sramota što se takve stvari brzo zaboravljaju !I zašto je taj isti Đapić odmah zbrisao u Zagreb? On želi biti gradonačelnik jer nema drugog izbora (na državnim izborima je totalno propao),radi svog interesa i džepa,a ne radi nas Osječana.I zato ljudi budite pametni, ako dođe do novih izbora,nemojte biti ovce za šišanje

Evo i HDSSB-ovca!
Gdje baš psa?
Kakvog to psa imaš da ga tako malo cijeniš?

zbonj

Ukupno postova: 67
Post Postano: 05.01.2008. 0:35 
Naslov:  

Ljudi vi trebate početi radit a manje komentirat. Ovdje brdo ljudi svaki dan komentira VLAST, bilo gradsku ili državnu, neke firme ili tvornice, a od toga nema koristi. Neće tebi niti jedna vlast omogućit da ti ljenčariš a dobro živiš!

Kada budeš radio 10-12 sati dnevno i tako 5 godina, neće ti uopće bit bitno koja je vlast. Radit ćeš svoj posao a komentirat iz zabave.

Neki ljudi su napisali toliko komentara na ovom forumu da je to zadivljujuće. Da su to vrijeme uložili u učenje sad bi imali 2 fakulteta i bolio bi ih kurac ko je na vlasti. ( Ne mislim doslovno, ima i ljudi koji imaju 2 faksa i nemaju dobar posao, al to je rijetkost. Također ne mislim da najaktivniji forumaši nisu završili faks)

Ukratko: Kod nas ljudi malo rade i zato nam je tako kako je! Znam to iz osobnog iskustva.

spin

Ukupno postova: 225
Zabranjen pristup
Post Postano: 05.01.2008. 2:23 
Naslov:  

Allende je napisao/la:
lukko je napisao/la:
Glavaš, osoba koja je optužena da je ubijala Osječane.

Konacno valjana definicija. Moj naklon.

Glupost, a ne definicija. Da vam nije Glavaša, danas se ne bi ni zvali tako kako se zovete, obzirom da ste 91. većinom petama dali vjetra, a grad prepustili na milost i nemilost srbima (da srbima) četnicima (tako je četnicima), a ne nikakvim građanima koje je ovaj ubijao. Da se zna, Glavaša ne volim, ali ne volim ga iz drugih razloga i da se mene pitalo taj bi već odavno bio utamničen, ali ne iz razloga zbog kojega ga se sada razapinje. Koliko je ono Osječana poginulo tijekom rata? možda ima neki od vas koji nije dao petama vjetra pa se sjeća tih dana (ili je negdje pročitao, onak' usput)?
U svakom ratu se protiv sumnjivaca i potencijalnih petokolonaša vode prijeki sudovi i ovo što se desilo (ako se desilo) ovima koji ga sada optužuju to je sasvim jasno. No oni to rade iz osvete jer njihova opcija nije prošla. Dokazani četnici kao npr. Rade Leskovac slobodno šetaju gradom i bave se politikom i to nikoga ne smeta. Dobro je netko rekao da kad vas netko zasere vi to obrišete i kao da se ništa nije desilo.
Da prostite, jebala vas liberalna opcija kad vam neprijatelj radi o glavi. Moraš biti totalni debil i ne prepoznati situaciju u kojoj ti on želi smrt. nekima od vas vifdim niti granate, a niti preko tisuću vaših ubijenig sugrađana nije otvorilo oči.

smiješno.

ili oni koji tu uglavnom pišu pripadaju onima kojima je krivo što Osijek nije postao Ocek.

sorry.

Ukupno postova: 4
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 05.01.2008. 11:38 
Naslov:  

lukko je napisao/la:
crnka je napisao/la:

Evo i HDSSB-ovca!
Gdje baš psa?
Kakvog to psa imaš da ga tako malo cijeniš?
Ja svog psa volim najviše na svijetu,mali je,ali pametan i neizjerno vjeran i odan svome gazdi.Da su bar naši političari takvi dosljedni i vjerni i da se ne daju kupiti i ne prelaze iz jedne u drugu stranku.
Sad će se vidjeti da li će biti prebjega i tko igra prljavo? Baš me zanima.
I da, ponosna sam članica HDSSBa i hodam gradom uzdignute glave jer naši ljudi ne bježe prvim vlakom za ZG kao npr. Šeks i Đapić,kako imaju obraza doći vamo i još tražiti fotelje !

Skoči u forum: