Izbori 2007. - odaziv do 16 sati

Osijek

Izbori 2007. - odaziv do 16 sati

Jutros u 7 sati počeli su prijevremeni izbori za novi saziv osječkoga Gradskoga vijeća. Na ukupno 111 biračkih mjesta u gradu Osijeku i prigradskim naseljima, ukupno 102.737 građana s pravom glasa, birat će 25 vijećnika za novi saziv Gradskog vijeća. Za prijevremene gradske izbore, koji će se održati istodobno s parlamentarnim, osječko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) zaprimilo je ukupno 15 kandidacijskih lista, stranaka i stranačkih koalicija.

Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora u Osijeku donijela je 25. listopada Vlada RH, nakon što je Upravni sud RH potvrdio odluku Vlade od 12. listopada kojom je raspustila tadašnje osječko Gradsko vijeće. Vlada je tu odluku donijela zbog učestalog težeg kršenja zakona i propisa vezano uz izbor zamjenskih vijećnika i članova Gradskog poglavarstva.

Za povjerenicu Vlade u gradu Osijeku tada je imenovana Danijela Lovoković.

Prema podatcima Gradskog izbornog povjerenstva, liste su predali:
Demokratska stranka žena (DSŽ),
koalicija Hrvatska narodna stranka - Zeleni Hrvatske (HNS-ZH),
Jedino Hrvatska - pokret za Hrvatsku (JHPZH),
Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP),
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ),
Hrvatska stranka umirovljenika (HSU),
Hrvatska stranka prava (HSP),
koalicija Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Hrvatske seljačke stranke (HSLS-HSS),
Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB),
Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS),
Demokratska stranke slavonske ravnice (DSSS),
Slavonsko-baranjska hrvatske stranka (SBHS),
Hrvatski pravaši-hrvatski pravaški pokret (HP-HPP),
Ljevica Hrvatske (LJH) i
Demokratski centar (DC).

Od ukupno 111 biračkih mjesta i 102.737 upisanih glasača, izvješće o odazivu glasača do 11 sati su poslala 102 izborna mjesta koja pokrivaju 93.176 upisanih glasača. Do 11 sati na tim izobrnim mjestima glasovalo je 17.097 birača (18.35%).

Izvješće o odazivu glasača do 16 sati poslala su povjerenstva 105 izbornih mjesta koja pokrivaju 97.289 upisanih glasača. Do 16 sati na tim izobrnim mjestima glasovalo je 41.793 birača (42.96%).

Gdje se nalazi vaše biračko mjesto možete saznati ovdje ili ovdje.

Hina/031
bio odradio i sada se nadam najboljem (što god to bilo)
izvršila svoju građansku dužnost....
Bijah...
Glasah...
Izgubih!
Jeff Murdock

Bijah...
Glasah...
Izgubih!

...ma nece oni izgubiti....samo ce se odmarati 4 godine....8)
Ja bio. Meni bilo dobro. Ja sretan.
Kakva zbrka u vrtiću na Bosutskom, valda je bilo 4 glasačka mjesta plus ono za izlaznu anketu.
ja sam do 14 se jedino odazvala na ručak i kolače... toliko mi je stalo do izbora da bi najradije naručila da dođu do mene doma i da zaokružim.... ali potrudit ću se otići da vidim ima li što novo... jedinu poteškoću mi stvara taj vražji kružić, moram ga uvježbat. za sada sam naučila jedino pisati X

Re: Izbori 2007. - odaziv do 11 sati

bio, obavio. propadoše nam izbori. he he. 17%. he he. predviđali su 80%. pa ako do kraja dana bude 50% ja ću si jaja odrezat. to je samo poruka našim dragim poitičarima koliko ljudi vjeruju u promjene i sposobnost istih. budale. uostalom ni ja nisam glasao za nego protiv.
tamna strana

Jeff Murdock

Bijah...
Glasah...
Izgubih!

...ma nece oni izgubiti....samo ce se odmarati 4 godine....8)

Neće oni izgubiti, ali ja jesam. Tko god da dobije izbore...
sad je 18%, užas
navodno dubrovnik vodi 4%
Dođoh, vidjeh, poništih listiće...

Re: Izbori 2007. - odaziv do 11 sati

Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je kako je do 16 sati u Republici Hrvatskoj na izbore izašlo 48,13 posto birača odnosno nešto više od milijun i pol građana, što je oko 3 posto manje nego na izborima prije četiri godine.
U Osijeku ce biti najveci odaziv...I to samo zbog nikad neizvjesnijih gradskih izbora...
To bi možda i bilo, da nije nastala konfuzija. Zašto se ne dijele oba listića na jednom mjestu, zna samo bog Birokrat. Bojim se da je puno ljudi propustilo glasati na jednom od izbora.
U našoj izbornoj jedinici su nas upućivali gdje dalje da idemo glasati, tako da vjerojatno nije bilo propusta te vrste.
Međutim, toliko novaca je potrošeno, dobili smo svojedobno izvode iz popisa birača, a sada nismo dobili pozive - prvo, kaos u nekim slučajevima gdje se pojaviti /na Sjenjaku su ovog puta ljudi glasali u Robnoj i obje osnovne škole, pa ti gledaj gdje si/, drugo - ranije smo pozive predavali pa se mogao usporediti broj listića i poziva. Da bar nekako bude sve legitimno. Sad moramo vjerovati da po preostalim listićima netko neće našarati glasove koji su potrebni.

Re: Izbori 2007. - odaziv do 16 sati

Prve izlazne ankete - PARLAMENTARNI IZBORI:

Prilozi

• Image_1125-1900(RTL).jpg
  • Image_1125-1902(HRT1).jpg
..sad kad krene uvlacenje u šupak ostalim strankama....ne bi li se napravila nekakva koalicija....i onda kad pogledaš....đabe za koga si glasao...kad se oni na kraju dogovore.....8)
Dijaspori 5 mandata.
Upropasti mi veče, Steam.

Najnovije.

Prilozi

• Image_1125-2010(HRT1).jpg

Po meni je HDSSB jedino iznenađenje. Ostalo je više-manje očekivano.
Čak i drastičan pad HSP-a, s obzirom na sve.
ali naj jača mi je rečenica koja se ponavlja svakih par minuta "eto još čekamo dijasporu" lol opet će nam oni izgleda kroJit sudbinu
Monstrum

ali naj jača mi je rečenica koja se ponavlja svakih par minuta "eto još čekamo dijasporu" lol opet će nam oni izgleda kroJit sudbinu

diže mi se kosa na glavi od te dijaspore.
a onaj HSLS! kako seru. važu s kim će u koaliciju, a nama tu prodaju priču o programima.
Poppy

Monstrum

najbolje da se iselimo i postanemo dijaspora :D
DanicaV

Poppy

Monstrum

najbolje da se iselimo i postanemo dijaspora :D

pa baš. i onak dijaspora odlučuje. :evil:
Ne slažem se s pravom glasa dijaspore, pa analogno tome ni onim silnim autobusima iz Srbije koji dolaze na glasanje. Stavio bih u isti koš i dao im 1 zastupnika da ih zatupa u Saboru i to je to.
@Jeff....eto kad ja pobjedim na nekim izborima.....tebe cu staviti za premijera.... 8)
tamna strana

@Jeff....eto kad ja pobjedim na nekim izborima.....tebe cu staviti za premijera.... 8)

Hvala, ali ja volim djelovati iz sjene. Siva eminencija 8)
''Prema prvim privremenim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, SDP je dobio 30,3 posto glasova ili 52 mandata, a HDZ 32,6 posto glasova, odnosno 61 mandat. ''
http://www.net.hr/vijesti/izbori/page/2007/11/25/0165006.html
postaje sve zanimljivije...
ili tužnije....

Prvi privremeni rezultati za grad Osijek:

Dobro je li moguće da će nam Glavaš opet biti u gradskom poglavarstvu..pa ne da je grad najeb... nego si možemo sputiti roletnu na oči i čekati slijedeće izbore.
Neće nam državni vrh dati love ni za šta..pozdravimo se od dvorane, čekajmo da nas izgrizu komarci, auto put..tko zna kada ?
Laku noć, Osijek!!!
....ima li tko kakav štrik.....
....jednostavno ne mogu još 4 godine slušati prepotentnog skafandera......8)
tamna strana

....ima li tko kakav štrik.....
....jednostavno ne mogu još 4 godine slušati prepotentnog skafandera......8)

evo i ja vežem omču pa se idem objesit međ šunke ako dr. sanader i pacijenti ostanu na vlasti :pokey:
možemo kolektivno.... možda bude u novinama..... :death:
Odlučit će Friščić. Slažem se za vješanje ako ostane Sanaderčina. No to ćemo zahvaliti onima koji nisu izašli na izbore zbog lošeg vremena i slično.
Cek, zar uistinu mislite da će/bi se nesto primjenilo u bilo kojem slucaju ?

mozda bi/će crveni ukinuli onaj sramotni zakon o 'šaki trave' ..! ;)

a kaj se dotikava kolektivnog samoubojstva.. ako trebate pomoc.. mislim da bi vam drug 8 bio voljan izaci u susret ;)

ps. jesu pustili glavasa ? :lol:
Vladimir Šeks (HDZ)+Tomislav Ivić (HDZ)+Josip Đakić (HDZ)=

pijanci

Tagovi