Gdje u Osijeku pojesti finu klopu? (restorani)
Hvala
Društvo, politika
DonQuijote
onaj restorančić u mađarskoj retfali... sa štrosike desno kod one male benzinske i onda 200-tinjak metara dalje s desne strane... ne izgleda ekskluzivno, ali je klopa odlična.
Pollux
Hvala...a što si tamo dobro jela?
...terrorWrist
palačinka bar.....al onaj preko puta patike.imaju preko 60 vrsta palačinki, od slatkih pa slanih sa svačime.super je!!!!
debeli
za specijalitete od ribe još treba spomenuti i "Kod Daneta" u Aljmashu.
debeliHeh toplo preporučam "Baranjsku kuću" kod Kneževih
imaju par stvari koje treba probati, za specijalitete od ribe još treba spomenuti i "Kod Daneta" u Aljmashu.
"Javor" nije loš u sezoni, ali ako znate razlikovati svježu ribu i divljač od smrznute onda vam ništ nemoram pričati, isto vrijedi i za "Kormoran". Ja ne razlikujem po okusu, al mislim da riba ne živi u vrećici i u zamrzivaču (svojim očima vidjeh). Kineski na korzu izbjegavati jer im je higijena ispod minimuma, a kuhinje na pontonima su posebna priča. "Old Bridge .."je za sada ok i prihvatljiv, i mislim da je "Muller" ok.
I bijah na gablecu u "Mercator"-u nemam sto za prisrat.
"Makedonka" je rules, a ako vam se da u Orašju preporučam Đulbastije i čevape jer su tamo mrak.
Ah da s razlogom me zovu "Debeli"
AllendeIma onaj škotski restoran u Cesarčevoj
Evil PoodinghCITY
Mada grah u 4 ujutro dušu dao...
A sada ozbiljno, preporučam Čevape u Zelenom Valu...
terrorWrist
palačinka bar.....al onaj preko puta patike.imaju preko 60 vrsta palačinki, od slatkih pa slanih sa svačime.super je!!!!
Allende
Ima onaj škotski restoran u Cesarčevoj
Pollux
Od "baranjskih" užitaka jedino Kovač Čarda u Suzi (fish) me oduševljava uvijek ali i sve koje ja znam a da su bili tamo.
Pollux
Kineski, korzo...bio dva puta...niš posebno.
fatcat
Cingi Lingi (ili tako nesto) ne postoji vise?
fatcat
Cingi Lingi (ili tako nesto) ne postoji vise?
tonya
Al' nema ćevapa do bosanskih.![]()
PolluxEvo dao sam si malo truda pa sam složio po vrsti papka mjesta na kojima se dobro jede...
- Palačinka bar (veliki izbor slatkih i slanih palačinki, osrednja usluga, ugodan ambijent)
Strossmajerova (preko puta patike)
Pollux
- Old Bridge Pub (dobra klopa, odlična usluga, skupo)
Tvrđa (ulaz od GPP-a)
Pollux
Evo dao sam si malo truda pa sam složio po
vrsti papka mjesta na kojima se dobro jede...
paperjePollux
- Old Bridge Pub (dobra klopa, odlična usluga, skupo)
Tvrđa (ulaz od GPP-a)
ispravak netočnog navoda! u obp se ne ulazi od gpp-a. od gpp-a ulazi se K topu. čula obp ima ulaz s Kuhačeve ulice.
Pollux
Hvala na ispravku...dakle ti ne možeš do Old bridge Pub-a doči sa strane mosta odakle sam uvijek ulazio u tvrđu? Mislim govorimo li mi o istoj Tvrđi?
Pollux
dakle ti ne možeš do Old bridge Pub-a doči sa strane mosta odakle sam uvijek ulazio u tvrđu? Mislim govorimo li mi o istoj Tvrđi?
anakonda
...nekim ljudima je užitak otići van na neku klopu...ja to gledam ovako: uzmem 200 kn, dragog ispod ruke, odemo u neki fini restorančić, sjedimo i zahebavamo se dok ne dodje klopica, onda se fino najedemo, obrišemo usta i odemo...i nema pripremanja klope, kuhanja, pranja suđa i ostalog...ne kažem da ne volim kuhati, ali ponekad zaista volim otići van klopati...
Sale carma ajde ljudi nemate vi pojma sta je uzitak. Najedes se i napijes ( doslovno ) za 50 kn... Procedura:
roca
upravo pojedoh McChicken i veliki pomfrit. Baš je bilo dobro![]()
DonQuijoteroca
upravo pojedoh McChicken i veliki pomfrit. Baš je bilo dobro![]()
i... upravo si se eliminirala iz kruga kompetentnih za ovaj post! čestitam!
anakonda...kod Javora...
Pollux
Sale carma ajde ljudi nemate vi pojma sta je uzitak. Najedes se i napijes ( doslovno ) za 50 kn... Procedura:
Sale, ti si pijanac koji je tek navrsio 18 godina...zar da mi tvoj vid zabave i uzitka bude referenca?
Hvala na slikovitom opisu kvalitete čevapa iz Makedonke. Ali ovo je ipak topic o restoranima. Pa dok ne odeš do nekog od njih, nema potrebe da nam opisuješ kako se napiti od Venusa za 15 kn u 30 minuta![]()
no hard feelings![]()
kohorta rulz![]()
DonQuijote
anakonda
...nekim ljudima je užitak otići van na neku klopu...ja to gledam ovako: uzmem 200 kn, dragog ispod ruke, odemo u neki fini restorančić, sjedimo i zahebavamo se dok ne dodje klopica, onda se fino najedemo, obrišemo usta i odemo...i nema pripremanja klope, kuhanja, pranja suđa i ostalog...ne kažem da ne volim kuhati, ali ponekad zaista volim otići van klopati...
a šta bude s onih 200 kn?!![]()
anakonda
DonQuijote
anakonda
a šta bude s onih 200 kn?!![]()
...e, sad si me upecao......tih 200 kuna popijemo nakon dobre večere...
...
Stamba
Nije baš u Osijeku, ali Citadela u Vardarcu - fiš i čobanac odlični
.....oooooo daaaaaaaa!!!!! fiš je tamo najjači, kak se toga nisam sjetio?!?!
PolluxMakedonka rulz...stvarno dobri čevapi
danijel20
PolluxMakedonka rulz...stvarno dobri čevapi
očito nikada nisi jeo čevape u rubelju u zagrebu. kada probaš te iz rubelja, svi drugi čevapi su ti ko da jedeš govna
anyway, meni je najbolja hrana u galiji. imaju definitivno najbolje lazanje u osijeku i jedne d najboljih u cijeloj hrvatskoj (u puno gradova i restorana sam žderao lazanje) i na galiji ima odlična tjestenina zove se "špecle" e to bi ste svi trebali probati! odlično je!
danijel20PolluxMakedonka rulz...stvarno dobri čevapi
očito nikada nisi jeo čevape u rubelju u zagrebu. kada probaš te iz rubelja, svi drugi čevapi su ti ko da jedeš govna
anyway, Kad mi je dao svoj čevap, nisam mogao, a da ga ne probam
steamJa ovdje umirem za dobrim cevapima (u lepinji) a ti jedes tamo McShit...
Puuuno bolji je novi Big Tasty.![]()
tonya
McDonalds??????
DanicaVbljak........
najgore kad idem u kazalište, a osjetim prepoznatljivo slatkasti miris iz McDonaldsa. onda dovezu djecu u kazalište, pa svi prije i poslije završe tamo. odvratno.
Leteci mungos
Joooj, sad se prenemazes...
Osjetila smrad pcenog ulja, ili smrad ispusnih plinova, kanalizacije i sl. - isti kurac... bas mi na jaja idu svi ti koji se iscudjavaju nad tim sto je McD u zgradi u kojoj je.
DanicaV
No, odoh na klopu u La Rosu.......
DanicaV
bljak........
najgore kad idem u kazalište, a osjetim prepoznatljivo slatkasti miris iz McDonaldsa. onda dovezu djecu u kazalište, pa svi prije i poslije završe tamo. odvratno.
Leteci mungos
Osjetila smrad pcenog ulja, ili smrad ispusnih plinova, kanalizacije i sl. - isti kurac...
zluschBio sam pred koji mjesec s legom iz Jamerike i čovjek se pokidao od smijeha kad je vidio da su nacionalno kazalište i McD u istoj zgradi
![]()
Leteci mungos
Cisto da ostanem ontopic, nedavno sam u restoranu Prehrane (ne dajte se uplasiti ovim soc-real imenom, prostor je vrlo ugodan i dobro uredjen) jeo odlicno pripremljena pureca prsa. Od drugih sam cuo da su i ostale stvari odlicne, ali puretina je takva da bih se do kraja zivota mogao hraniti samo njom.![]()
Restoran Prehrane je na pocetku Vinkovacke, odmah poslije podvoznjaka (nakon Kruznog), s desne strane.
terrorWristStamba
Nije baš u Osijeku, ali Citadela u Vardarcu - fiš i čobanac odlični
.....oooooo daaaaaaaa!!!!! fiš je tamo najjači, kak se toga nisam sjetio?!?!
Jest dobar je, odličan pak kao i onaj u Kovač čardi u Suzi,
ALI od 5 puta koliko sam tamo bio u zadnjih par mjeseci SVIH 5 PUTA je falilo čorbe. Jest da nas dvoje ima oko 160kg, ali to mi se nigdje dalje nije desilo s fišem!
Pollux
Zanimljivo...U Kovač čardi nama je uvijek ostajalo a pojeli smo svaki po 2-3 tanjura...)
Mora da vi imate opak apetit![]()
tomiDa li netko zna jel' još uvijek otvoren taj kineski restoran i kakva je sad situacija u gradu s kineskim restoranima?Probala bi nešto drugačije pa me zaminaju prijedlozi i iskustva iz druge ruke?
Kineski, Dina Min u Reisnerovoj, sve za 5. Bio tamo vec xxxxx puta. Piletina Gon Bao...cips od jastoga, juha od kukuruza,, kiselo ljuta juha, proljetne role, tjestenina sa povrcem...jao...da prste polizes. Za 2 osobe oko 120kn izadje uz cugu. Onako, umjereno je i sasvim ok. Pizze i cevapi ti ponekad vec na usi izadju, dobro dodje promjena za onog tko to voli![]()
DonQuijoteOBP se opet pokazao kao odličan izbor, a Kod Ruže... korektno, ali ništa posebno.
mvarga
Najbolja klopa koju sam jeo u zadnje vrijeme je u restoranu Waldinger, u restoranu hotela Villa Valpovo, u Kolar vinski podrum Suza i u Zelenoj Žabi u Kopačevu.
8
DonQuijote
onaj restorančić u mađarskoj retfali... sa štrosike desno kod one male benzinske i onda 200-tinjak metara dalje s desne strane... ne izgleda ekskluzivno, ali je klopa odlična.
Kod Varge.
ruana8
DonQuijote
Kod Varge.
prije bi go.. pojela nego....
ma bendek, stuc, index, hehe
ilija
I kako je rekao Toni - tko zna šta je još bilo unutra a nisi vidio![]()
mala_plava
Bila sam jučer u novome fast food-u "Planet grill" - čevapi mljacccc a i povoljni su!!!
Gost

...ali fiš mmmmmmm...ambijent prekrasan oko tebe šuma mmmm i dobar konobar gratis 
legica_os
Restoran Tikveš,veliki izbor slavonskih jela....malo je skupo ali isplati se...srnetina u nekom tamo umaku sa jabukama i brusnicama samo oko 600kn porcija...ali fiš mmmmmmm...ambijent prekrasan oko tebe šuma mmmm i dobar konobar gratis
![]()
cane
Fratellijev restoran na vrhu Esseker centra. Odlična klopa, dobar ambijent, usluga malo sporija ali nije loša.
ozana
Kod Milera, u Tvrđi. Dva smuđa porcijaša, butelja vina, palačinke i desertno vino.... Usluga savršena.... Samo cca 100 EUR-a....
caneFratellijev restoran na vrhu Esseker centra. Odlična klopa, dobar ambijent, usluga malo sporija ali nije loša.
DonQuijotecane
Fratellijev restoran na vrhu Esseker centra. Odlična klopa, dobar ambijent, usluga malo sporija ali nije loša.
ja sam čuo potpuno oprečne dojmove.
Lucky Luketako se prođe sa barićem....
Ja ti bijo u Slavonskoj kući sa obitelji iz ZG, riknio preko 100 ojra i otišo a ni sarmu probo nisam....
Totalan fijasko i nikad više....
toni
zelena zaba; przeni smudj... porcijas... fenomenalno !
Stella1989
U STUC-u, u Gaudeamusu![]()
sokrat
Stella1989
ti se zayebavaš...!!!!... jelda...??
Stella1989ti mora da se zajebavaš. ili nisi u životu ništa fino pojela. stuc je svojevremeno služio samo za otić i naručit 2 pomfria i 2 pohana sira i eventualno zagrebački za natovarit u sebe iz obijesti a nikako radi užitkasokrat
Stella1989
ti se zayebavaš...!!!!... jelda...??
HeheVidim da svi tu spominju neke fensi-šmensi restorane, pa da podignem posjećenost STUC-u
... fino i jeftino. Ne znam ima li kakvi nepoželjnih ''dodataka'', ali bilo je dobro, hehe
Bar onih par puta koliko sam bila...
Mladjo
ti mora da se zajebavaš. ili nisi u životu ništa fino pojela. stuc je svojevremeno služio samo za otić i naručit 2 pomfria i 2 pohana sira i eventualno zagrebački za natovarit u sebe iz obijesti a nikako radi užitka
Lucky LukeTrenutni favorit i izvor zadovoljstva kod mene je bez velikog razmišljanja Josić Zmajevac.
Možda jerbo volim sve što je ispod peke i dobre riblje specijalitete .
Ambijent je po mom ukusu, jedini minus mi je razmak od A-B....
DonQuijote
kudjaokomtiskokomu waldingeru je klopa super,a cijene su ostale iste....mislim da uopće nije skupo...ništa skuplje nego u drugim restoranima
Meni je jako ukusno u hotelu Waldinger, ali sam cula da su digli cijene pa se ne usudim ici..![]()
u Galiji mi je kuhar presolio jelo tako da sam skoro umrla, a Karaku ne volim jer bez obzira na izvrsnu hranu i povoljnu cijenu sjedim na benzinskoj. Ugodjaj 0.
Sad kak se otvorila Zuta podmornica sve planiram na girice opet...![]()
hohenfelsNo izdvojila bi i restoran "Bischof",prije par dana sam ga posjetila i ja i suprug smo bili oduševljeni i poslugom i jelom.Dakle tu je steak ukusan...
MacaPapucharica
hohenfelsNo izdvojila bi i restoran "Bischof",prije par dana sam ga posjetila i ja i suprug smo bili oduševljeni i poslugom i jelom.Dakle tu je steak ukusan...
gdje je to?
DonQuijoteMacaPapucharica
gdje je to?
u sklopu kavane strossmayer, u strossmayerovoj, nekako nasuprot benettonu.
MacaPapucharica
nemoj me hvatati za riječ, ali mislim da muller više ne radi, nego je nešto drugo (ali, mislim isto restoran) tamo. Tako sam čula. A nisam i vidjela. Tako da možda nisam u pravu.
1step2far
Hong kong restoran me oduševio klopom.

FiGa
hamb kod joze trovača![]()
Stella1989
Hamburger kod Joze. Al' stvarno! Moj omiljeni tjedni menü.![]()
toshibaoshej a di je taj bischoff??
Evo nakon dugog razmisljanja i vasih savjeta, otisao sam u Bischoff, i kazem vam jos jednom, predobro je bilo, hrana je bila odlicna, ugodjaj dobar, cijena ok...
marina21
Evo nakon dugog razmisljanja i vasih savjeta, otisao sam u Bischoff, i kazem vam jos jednom, predobro je bilo, hrana je bila odlicna, ugodjaj dobar, cijena ok...
toshibaos
marina21
u strossmayerovoj preko puta benettona, to ti je i restoran i prenociste, a kavana se zove strossmayer
lady_di
Kakve su cijene u Bischoffu?
lady_di

Crazy Manlady_di
mene isto zanima... ako je netko voljan odgovorit... npr, večera za dvije osobe cca..
Mladjo
karaka...
kako sam ih nahvalio prije dosta vremena, red je da ih sada i pokudim. nazovem u subotu i rezerviram stol za jučer. u trenutku kad smo stigli, karaka je još gotovo prazna, a oni nas pokušavaju smjestiti za stol gdje je odmah iza jedne stolice ona peć i ima milijun stupnjeva, a u drugu stolicu se uopće ne može sjesti jer nema dovoljno mjesta. uspjevamo dobiti drugi stol. na stolu stoji "valentinovo menu". ok, preletimo menu, jela su interesanta, ali normalno zamolim konobaricu da nam da standardni menu. u to ulijeće konobar koji se dere pred nama (!?) kako ona to nama ne smije davati i nama totalno neljubazno pojašnjava kako imaju milijun rezervacija i kako mogu poslužiti sao jedan od tri ponuđena menija. mislim si dobro, ali mogli ste to reći prilikom rezervacije! klopa načelno pristojna, iako pothlađena, zbog čega je jedan par do nas ustao od stola i otišao. uz jelo naručujemo ponuđeno vino s menija. na kraju u računu stoji da pola litre vina košta 40 kuna, a ne 30 koliko piše na meniju. zovem konobara i ukažem mu na to, a on meni kao objašnjava kako mi je poslužio kutjevačku, a ne feričanačku graševinu. na moju opasku kako je moguće da mi je vino poslužio mimo menija na svoju ruku, a nismo mogli uzeti jelo po narudžbi, već samo ponuđeno, ostao sam bez odgovora. da ne govorim kako su se vrli konobar i njegov pajdo cijelo vrijeme nešto šegečili, zajebavali i galimili odmah do našeg stola. to je bilo toliko neugodno da sam s curom za cijelu večeru progovorio svega par rečenica. na izlazu vidim da smo još imali i sreće, karaka se u međuvremenu napunila i izgledala ko jebena vojna kantina. unutr sedam milijuna ljudi, sjede svi gotovo jedni na drugima, od bilo kakve intime i privatnosti ni slova. gospodo draga, vidjeli ste me sada i nikad više! volio bih samo da se javi još netko tko je jučer imao slična iskustva, da ne ispadne kako neutemeljeno serem.
PEGY
gdje je karaka?
8
DonQuijote
Kod Varge.
trauma_os8
DonQuijote
Kod Varge.
Zna li netko radi li ovo još ?
Frost
Bio u Novom Saloonu u ŠD Gradski vrt. Interijer ugodan, konobari brzi i uslužni, hrana sasvim OK, tako da ako netko želi, neka baci oko/uho/želudac![]()
andjusticeforall
karaka...
Lijepo sam ti rekao da ne ideš tamo. K tome sam ti još spomenuo kako je šogi prošao, došavši kući, nakon večere u Karaci mu je pozlilo, otišao je na toalet, u istom pao i glavom ispogađo sve što se pogoditi moglo. Jedva ostao živ, sa trajnim posljedicama... Mimo toga, jednom drugom prilikom im je vraćeno jelo, u istom tom re
66SANCatering Osijek
Jako sam se iznenadio kad mi je gospodin iz dnevne ponude jela predložio perket od piletine u Catering Osijek...
Obzirom da mi je već dosta jela tipa pizza, hamburger, ... fino i ima okus po domaćem samo što(oprosti mama i oprosti ženo)je puno ukusnije. Mmmmm mora se probati

trauma_osZna li netko radi li još restoran Muller u tvrđi ? Zovem ih već danima na telefon nitko se ne javlja, prolazila danas tamo svijetla ugašena iako nigdje ne piše da je zatvoren...
mrki_co
Poštovanje!
Trebao bi informaciju gdje se može dobro najesti a da ne košta puno, i da nije restoran za direktore.
Imam u planu doći u nedjelju na sajam koji je na pampasu. Gledam restoran Bendek nije loš, što se tiće cijene ali je na drugoj strani grada.
D.E.A.
A kako je u Lumiere-u? Dali je netko bio?
Mladjokaraka...
kako sam ih nahvalio prije dosta vremena, red je da ih sada i pokudim. nazovem u subotu i rezerviram stol za jučer. u trenutku kad smo stigli, karaka je još gotovo prazna, a oni nas pokušavaju smjestiti za stol gdje je odmah iza jedne stolice ona peć i ima milijun stupnjeva, a u drugu stolicu se uopće ne može sjesti jer nema dovoljno mjesta. uspjevamo dobiti drugi stol. na stolu stoji "valentinovo menu". ok, preletimo menu, jela su interesanta, ali normalno zamolim konobaricu da nam da standardni menu. u to ulijeće konobar koji se dere pred nama (!?) kako ona to nama ne smije davati i nama totalno neljubazno pojašnjava kako imaju milijun rezervacija i kako mogu poslužiti sao jedan od tri ponuđena menija. mislim si dobro, ali mogli ste to reći prilikom rezervacije! klopa načelno pristojna, iako pothlađena, zbog čega je jedan par do nas ustao od stola i otišao. uz jelo naručujemo ponuđeno vino s menija. na kraju u računu stoji da pola litre vina košta 40 kuna, a ne 30 koliko piše na meniju. zovem konobara i ukažem mu na to, a on meni kao objašnjava kako mi je poslužio kutjevačku, a ne feričanačku graševinu. na moju opasku kako je moguće da mi je vino poslužio mimo menija na svoju ruku, a nismo mogli uzeti jelo po narudžbi, već samo ponuđeno, ostao sam bez odgovora. da ne govorim kako su se vrli konobar i njegov pajdo cijelo vrijeme nešto šegečili, zajebavali i galimili odmah do našeg stola. to je bilo toliko neugodno da sam s curom za cijelu večeru progovorio svega par rečenica. na izlazu vidim da smo još imali i sreće, karaka se u međuvremenu napunila i izgledala ko jebena vojna kantina. unutr sedam milijuna ljudi, sjede svi gotovo jedni na drugima, od bilo kakve intime i privatnosti ni slova. gospodo draga, vidjeli ste me sada i nikad više! volio bih samo da se javi još netko tko je jučer imao slična iskustva, da ne ispadne kako neutemeljeno serem.
kokicapozdrav,
zanima me iskustva u " Lipov hlad " 2 puta bila na pici koja me oduševila, al bilo je to davno.. a sad bi na veceru s mužicem pa bi tamopa me zanima ostatak menija :* hvala
SrodnaDuša
Kod kuće je ipak najbolje![]()
SrodnaDuša
zaljubljena u OsijekSrodnaDuša
I moj muž to kaže
markonato
I moj muž to kaže
A koju glazbu volite slušati dok jedete kod kuće?
Opet vas par napravi offtopic, u naslovu lijepo piše restorani, ali eto mora netko biti "duhovit".
markonato
I moj muž to kaže
A koju glazbu volite slušati dok jedete kod kuće?
Opet vas par napravi offtopic, u naslovu lijepo piše restorani, ali eto mora netko biti "duhovit".
wileda
Ovisi na šta ciljaš.Osobno: najbolji omjer kvalitete klasičnih jela,usluge i cijene-Rustika (imaju i pizzu,ali meni nije ok),a definitivno najbolja pizza u gradu-La Rosa.
Pipac
Imaš Staru Magdu, onak su drugačiji, imaju variva i juhe, pokljukušu.. I tortilje su im super. A cijene su i više nego odlične!
Someone
Ekipa,
treba mi preporuka za neki restoran s dobrom klopom, nisam dugo bio u Osijeku pa nisam u toku
SomeoneEkipa hvala na sugestijama. Mislim da će izbor pasti na neki roštilj. Što mi tu preporučate? Kakav je ovaj novi Corner, bio netko?

milo_moje
Bez ikakve ljutnje, Ana031, ali jednostavno mrzim kad ljudi dođu u restoran i naslikavaju se i postavljaju slike na fejs ili slično, a smatram da je još veći debilizam kad napišeš lokaciju sa koje se javljaš na fejs.